När jag blir blödig

Jag såg på de lokala nyheterna imorse. Det händer inte ofta, men när jhag lika var vaken och det inte var något bättre på tv, så why not?

I alla fall så handlade det om Röda Korsets arbete för de som är ensamma på julen.
Trots att jag är långt ifrån de mest hardcore-firande människorna, och egentligen inte tycker att det spelar så stor roll om man firar jul på julafton, dagen före eller juldagen, så började jag fundera en del.

I år så ska vi fira jul hos moster dagen före själva julafton. Mamma jobbar nämligen till fem på julafton, så det blir så stressigt att åka bort då. Då blir det som vanligt min moster, hennes man, mormor, mamma, brorsan och jag. Vi har så lite släkt i Sverige som bor i närheten(och som vi känner), så därför är vi så "få".
Men hur som helst, på julafton kommer mormor därför att vara själv. Jag får lite dåligt samvete över det. Jag vet att det inte gör henne så mycket då hon har värk och inte orkar fara bort flera dagar i rad, men ändå. Hur kul kan det vara att sitta själv på julafton? Hon får ju komma hit, men vi har ingen bil och hon ser så dåligt nu att hon helst inte kör själv.
Samma sak med farmor. Hon vet inte heller om hon "får" fria jul hos nån. Fast i det fallet tycker jag att det är pappas förbannade skyldighet att bjuda hem henne. Jag skulle aldrig låta min mamma sitta själv på julen i alla fall.

Nu är det ju så att det faktiskt finns ställen som organiserar julfirande för ensamma och även hemlösa. Kanske är det många äldre som inte tar sig dit, men ändå.
Det som däremot stack som en kniv i hjärtat var när han på tv tog upp de som sitter i häkte. Tänk att sitta i häktet på julen. Du vet inte vad som kommer att hända dig härnäst, om du blir dömd eller inte, och vilket straff du kommer att få. Dessutom är du helt själv. Sitter du i fängelse har du åtminstone folk omkring dig, och du är dömd.
Nej, det måste vara nog hemskt att sitta häktad i "vanliga fall", men att måsta göra det under jul. Nej, fy fan...jag började må illa... :/

Kommentarer
Postat av: johanna

en sak måste jag säga och det är att jag tycker alla ska gå med på gratisbio.se
så fort du blir medlem börjar dina poäng stiga. sedan klickar du dig in på poäng
kollar in olika sidor och snart är du uppe i fyra hundra poäng och då kommer din
första att trilla ner i postlådan. värva dina vänner och snart kommer du även att
kunna få present kort. klicka på : http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=16563

och bli medlem. har ni frågar och sådant så kan ni bara fråga mig

Postat av: Eva

oj nä vem vill sitta i häktet på jul? sorligt :(
jag ska fira jul med bara mamma. :P

2007-12-06 @ 10:34:18
URL: http://prinsessavonluthagen.blogg.se
Postat av: Catofride

Great site!!!

2009-05-29 @ 13:56:39
URL: http://catofride.3steps.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback