Gott nytt år!

(Nytänkande rubrik va?)

Börjar nyårsafton som vanligt, dvs med att jobba. Det har jag gjort de senaste åren och det gör mig faktiskt ingenting. Fast just idag måste jag erkänna att det hade varit rätt så praktiskt att vara ledig. Har nämligen lovat att ha firandet hos mig. Jag slutar 17.15 och 18.30 kommer gästerna. Jalla, jalla! Men vi ska göra något så simpelt som hemmagjord pizza och glass med fruktsallad och kolasås. Men jag äter så mycket fin mat annars så. Haha. Kolla på småkronornas match mot Finland tänkte vi också göra. Festligt värre!

Nä, jag tror att det kommer att bli jättebra. Har tre flaskor rödvin och två flaskor skumpa så det kan ju inte annat än sluta bra, right? Hehe.

Men gott nytt år på er alla därute!


Trött

"Så länge hjärtat mitt slår, så minns jag dig när
du stack ett hål i min kevlarsjäl
Och så blev du mitt sår, och jag blöder ihjäl
Kom gör ett hål i min kevlarsjäl"

Jag är så trött. Det spelar ingen roll hur mycket jag sover. Jag är ändå aldrig pigg.

Jag skulle behöva gå i ide. Sova bort några veckor. Ta semester.

 


Långt, långt bort

"Jag står på en flygplats
Och väntar på känslan"


Gud vad jag är sugen på att resa bort! Nu, nu, nu!
Dricka vin på uteserveringar, känna solstrålarna mot bara ben, vandra på kullerstensbeklädda gator, äta god mat, känna atmosfären och strunta i vardagen.

Istället ska jag städa badrummet. Yippie!?













Eyecandy...

Jag är riktigt trött och ska alldeles strax dejta sängen.

Har varit med det vanliga gänget ikväll. Sett småkronorna vinna över Ryssland. Min första JVM-match. Rätt så kul, även fast jag pratade bort större delen av den. (Sorry!)
Hittade en riktig pudding i svenska laget också, André Petersson. Söt som socker och ögon med ett jäkla sug i. Lägg sen till perfekt hår, smaskiga läppar och fin benstruktur. Är det mycket mer man kan önska sig?
Haha...ibland känner jag mig verkligen som en snuskig gammal kärring, and you know, I kind of like it! ;)
Lite ögongodis skadar hur som helst aldrig. (Däremot är han smålänning, och de har kanske inte alltid den sexigaste dialekten...)

Sverige-Finland på nyårsafton. Hejja Finland!









Intermezzo

När jag ändå är i farten så tänkte jag att jag kan visa en annan sak som jag fick i julklapp.

Har länge suktat efter fina vinglas(är också en sucker för fint porslin och glas av bra kvalitet) så i år önskade jag mig vinglas från Orrefors klassiska kristallserie Intermezzo. Ni känner säker igen den blå droppen... Klassiskt och riktigt snyggt tycker jag! Så nu behöver jag inte längre skämmas när jag serverar vin. Bra det!

Däremot fick jag två uppsättningar, vilket jag tycker är lite onödigt, så imorrn tänkte jag åka och byta ut en av dem till
tumbler-glas i samma serie. Kan ju vara trevligt att även kunna servera vatten till vinet i fina glas.

Ibland känner jag mig så fruktansvärt vuxen. Nästan övermogen... Haha!


Intermezzo Goblet





Bright crystal

Var en sväng på stan idag. Köpte Eiffeltornet, skumpa samt en duk från Indiska. Egentligen orkar jag inte med mellandagsrea, men jag måste erkänna att 50%-skyltarna inne på Kicks lockade mig. Det som reades ut var bland annat julens presentförpackningar med parfym. Ingen av favoriterna från Dior, men väl en liten pudding från Versace, Bright Crystal. Den är lite fräschare och blommigare än de parfymer jag oftast använder, men som vardagsparfym kommer den att bli perfekt!
Fick även Hugo XX Woman i julklapp så nu har jag laddat inför det nya året med nya dofter. Jag är verkligen en sucker för parfymer...



Behöver jag säga att den passar in ypperligt i mitt badrum också?


Året som gått

Gör samma lista som förra året. En kort sammanfattning av året som gått.


1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Ja, det är väl klart. Annars hade det varit ett riktigt tråkigt år va?  
2. Höll du några av dina nyårslöften? Ja, jag besökte ett nytt land och försökte ha så kul som möjligt.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Någon bekant, men ingen nära vän.
4. Är det något du saknat år 2008 som du vill ha år 2009? Mer tid med H och familj och vänner, fetare lön, varmare klimat och fler resor.
5. Vad var din största framgång 2008? Alla nya underbara bekantskaper. Att jag lärt mig äta så mycket nytt. Och att jag lärt mig så mycket om mig själv.
6. Vad spenderade du mest pengar på? Resor, vin och underkläder. Låter som en bra kombo va?
7. Vad önskar du att du gjort mer? Tagit fler chanser och verkligen levt livet. Samt hållit bättre kontakt med släkten.
8. Vad önskar du att du gjort mindre? Ätit halvkass mat bara för att det ska "gå snabbt", tjatat och överanalyserat.
9. Hur tillbringar du nyår? På jobbet som vanligt, sen chilla med vänner och champagne.
10. Vem saknade du? De som flyttat långt bort. H, när vi inte har umgåtts av olika skäl. Och min släkt i Finland.
11. Finns det någonting du ångrar med 2008? Ångrar inte så mycket. Mest det jag inte gjort.
12. Vilken del av 2008 var bäst? Första eller andra halvan? Både och. Blev tokförälskad under första halvan, men den var jobbig av andra skäl. Andra halvan har mer gått på rutin. På gott och ont.
13. Hur tror du 2009 blir i sin helhet? Jag kan bara hoppas, inte tro. Jag hoppas att alla mina nära och kära får må bra med allt vad det innebär. Hoppas också att jag och H kan fördjupa våran relation. Hoppas även på nya spännande upplevelser, resor och mycket tid med de jag tycker om.



Fy, vilken dålig dag!

Jag ser inte fram emot den här arbetsdagen! Jag är arg, ledsen, trött och hungrig. Den värsta av kombinationer. Hur fan ska det här gå?
Hoppas att Jessica är pigg och glad så att hon kanske kan få mig på bättre humör. Och att jag får äta någon god lunch. Och att det är någon rolig typ som jobbar i köket.
Försöker verkligen peppa mig själv, men det går sådär!
Behöver jag tillägga att det är hemskt väder idag. Snö, snö, snö och kallt. Fy!

En riktig pissdag!



Världens sötaste berlock

Hittade den här när jag letade runt bland alla berlocker hos Tomas Sabo. Hur söt är inte den lilla skolådan som dessutom innehåller ett par ännu mindre skor?
Love it!





Finast är ändå
Fatimas hand, både för att den är rent esteiskt tilltanlande men också för att den har ett symboliskt värde.
Annars funderar jag på Eiffeltornet. Det är alltid fint!



Tonight...


...I won't be alone but you know that don't mean I'm not lonely


Ostbricka!

Hittade massa mumsiga "ingredienser" till ostbricka i kylen. Kör på det och ett glas rött. MUMS!
(Även om det blev ostbricka med skumpa till lunch igår...haha.)


Juldagen innebär utgång?

Ska alla ut ikväll? Det verkar så i alla fall. Alla utom jag. Och lika glad för det är jag för jag skulle verkligen inte orka. Har endast varit ut en gång på juldagen(eller annandagen?) och det var verkligen ingen hit. Supertrångt, extrem fylla och bara jättejobbigt. Köerna till toan var lika lång som kön in, men gick tio gånger så sakta. Det enda stället där det gick att andas var vid baren där det var hyffsat lugnt för efter jul hade tydligen inte så många råd att handla i baren. (Istället hade de supit sig kalas på förfesten.)
Och det här med att träffa hemvändare. Även om man skulle få syn på nån man känner är chansen att ta sig fram till dem minimal, och väl framme så kan man ändå inte prata då "dj:n"spelar usel house-musik på högsta volym. De jag vill träffa kan jag träffa ändå, utan att få en spya på skorna och en öl i håret. Nä, jag är alldeles för bekväm för sånt där.

Nä, jag ska bara chilla hemma. Se På spåret, lösa korsord, dricka vin, äta After Eight och pyssla på. Sånna där pensionärsgrejer som jag gillar. Och jag skäms inte ens över det! Så pass gammal är jag faktiskt nu.

Först ska jag ta en lång varm dusch. Fryser oavbrutet på vintern och ibland behövs en liten upptining. Tänkte gegga in lite inpackning i håret och raka benen och sånt där nödvändigt också.

Ciao!
Och ni som nu ska ut får väl försöka ha så kul ni bara kan!


God jul!

Nu är maltan helt klar. Apelsinerna och pistagenötterna är nämligen på plats, det var de inte igår. Och just som jag rostade nötterna kom jag på att det inte alls är malta jag gör, utan någon variant av riz bel halib. Libanons motsvarighet typ. Men som ni kanske har förstått så ska jag alltid sätta mig på tvären och vägra göra saker the Swedish way. Hobby-blatte big time. Haha.

Nu dricker jag glögg och spelar Weeping willows på högsta volym. Mer stämningsfullt än så blir det inte. Ska börja göra mig klar för lunchen hos pappas särbo(tjej låter så konstigt när man är över 50). Som tur var bor hon väldigt nära mig. Efter lunchen blir det att chilla och kolla på Anna Anka. Kalle slutade jag se när jag var typ åtta, men Anna Anka gillar jag så det tänker jag se! När mamma slutat jobba i afton så åker vi till min moster för middag och julklappsutdelning. Uppskattar deras pedantiska och snobbiga livsstil mer och mer för varje år. Att äta middag i ett perfekt hem med kristallkronor och dyrt porslin och få nästintill restaurangservice är faktiskt inte så dumt. Jag tror att det är helt omöjligt att bli matförgiftad där och man vågar knappt gå på toa för man är så rädd att det ska bli fingeravtryck på den skinande kranen. Det går nog inte ens att förklara hur pedantisk hon är.

Anyway, ha en riktigt trevlig julafton allihopa!
(Det ska jag i alla fall försöka ha)


Bjuder på världens bästa jullåt någonsin. Bara för er... ;)
 




Sex and the City 2

Nej, jag har inte gått och lagt mig än. Råkade se trailern till Sex and the City 2. Åh, vad spännande! Helt ärligt ser jag faktiskt fram emot den(jag är alltså inte alltid ironisk) och SATC är alltid SATC. Den bästa serien som någonsin gjorts kanske?

Och inte nog med det, filmen utspelar sig delvis i Marocko! Bara en sån sak! Redan långt innan jag träffade H ville jag resa till Marocko. Mina drömmars land. Jag vet inte var jag fick den idéen, men det är något som har etsat sig fast i skallen och som vägrar försvinna därifrån.

Ska ni se 2:an? Jag tänker i alla fall göra det! (Fast jag kommer inte att gråta som hela(?) salongen gjorde under ettan...)








Carrie i Marrakech



Vem vill bli miljonär?

Har kokat gröten till maltan samt gjort hallonsåsen till densamma. Malta är mitt trumfkort på julen. Och den enda rätten jag gör. Är som sagt inte så vidare förtjust i julmat. Lax, omelett, lamm och kalkon går bra. Men det är å andra sidan vardagsmat som jag inte riktigt förstår varför man äter till jul. Julen ska väl vara festlig, eller har jag helt missuppfattat det här? Köttbullar gillar jag, men inte tillsammans med potatis. Sill, korv, lutfisk och annat snusk tänker jag inte ens gå in på. Det enda speciella vi äter till jul är hemmagjord kalvsylta och ris ala malta. Och jag lovar att hemmagjord kalvsylta inte alls är lika äckligt som det låter, det är liksom bara kalvkött och kalv är gött!

Nog klagat nu. Nåt som jag tydligen är grym på (förutom att göra malta) är att tippa Ligue 1. Montpellier gav mig nyss en extra slant i plånboken. 5,80 gånger pengarna. Inte dumt! Och det verkar nästan som att Bordeaux vinner sin match också. I know this shit! Men riktigt än ska jag nog inte säga upp mig från jobbet... Jag måste också få tillägga att jag aldrig (vad jag minns) ens har sett en match i Ligue 1.

Nu ska jag diska undan berget som har växt sig rätt så stort på min diskbänk. Sen blir det det sedvanliga korsordet innan jag slocknar. Vaknar förhoppningsvis upp på julafton. Haha.




Ps! Även Bordeaux vann!


De sista klapparna...till både mig själv och andra

Puuh! Äntligen hemma! Slogs med massor av människor på stan idag. Kom hem med en hel del trots allt folk... Men då köpte jag några klappar åt brorsan från pappa också. Bland annat kuddar, vilket var JÄTTEKUL att bära runt blan alla människor. "Ursäkta. Ursäkta. Kan jag bara få komma förbi."

Bolaget var nästan värst. Tydligen ska alla dricka under julen. Jag däremot köpte en julklapp till min bror(som faktiskt har åldern inne nu, så inga pekpinnar tack!). En flarra Moët. Har ju köpt champagneglas till honom, så då tänkte jag att vad är mer perfekt att komplettera med än skumpa? Dessutom är det ju nyårsafton alldeles strax. Och jag skulle då inte tacka nej till Moët i julklapp.  
Till mamma blev det en handkräm från Lumene. Kom på att hennes tog slut alldeles nyss och det är ju nåt som man alltid behöver. Tror till och med att den var parymfri, vilket är ännu bättre då hon inte får ha parfym på jobbet.

Blev några klappar till mig själv också. Ett nytt set underkläder i svart och guld. Skitsnyggt! Två par örhängen råkade också följa med hem. Oops! Lite annat småkrafs också. Fast jag har ju inte direkt önskat mig nåt i år så jag är lite rädd att jag inte ska få så mycket av andra, men det har jag alltså löst nu genom att handla till mig själv. Det gäller att vara smart! Hehe.

Nu ska jag gå till mamma och skotta hennes tomt. Sen blir det en sväng till farmor och lämna över hennes klappar också. Ikväll ska jag göra ris ala malta. Den enda julmaten som jag brukar göra. Mums!







Dan före dan

Jag var klar med mina julklappar för ett bra tag sen, egentligen. Men varje år händer samma sak: jag får lite smått panik att jag varit för snål med mina nära och kära! I år är de dessutom värda extra mycket känner jag. Dels för att de har stått ut med mina utbrott, men också för att jag faktiskt har fått både en cykel och en dammsugare av mamma i förväg. Det är inte helt gratis och mamma är inte heller världens mest förmögna.

Summa summarum: jag beger mig ut dagen före julafton för att fylla på klapphögen. Så lunch på stan och sen lite shopping är dagens planer. Tror ni att jag är ensam om det? Haha...knappast. Men jag vet ungefär vad jag tänker köpa, så det är nog rätt så lugnt. Tänkte investera i lite nya snygga undisar till mig själv också. Bara för...att!

Nä, nu är det jalla jalla för att hinna med bussen!


A handshake of carbon monoxide



"No alarms and no surprises, please"




Moutarde de Dijon

Man kan nästan tro att jag är ständigt gravid. Jag lider nämligen alltid av olika mat-cravings. Det kan vara allt från fetaost till ägg eller makaroner eller ett visst sorts bröd.

Just nu är det senap! Nu snackar vi inte Slotts svennebanansenap, utan dijon ska det va! Plöjer mig genom olika märken och utforminingar. I helgen köpte jag t.ex. hem en väldigt grovkorning variant...och en vanlig slät, fast av ett för mig nytt märke.

Jag sitter självklart inte och stoppar i mig en hel burk åt gången om någon fick den synen på näthinnan. Nej, jag pular i lite dijon i alla möjliga maträtter. Biffar och grytor är bäst har jag kommit fram till. Minns också underbara ägghalvor med nån slags senapsgegga från det att jag var liten. Måste leta reda på det receptet för det var mumma! Majonäs och dijon är också en given kombo. Vid senapssill går dock min gräns. Eller där har den faktiskt gått för länge sedan. Men kanske senapslax skulle funka? 

Thank god för de gigantiska burkarna måste jag också tillägga! Bästa uppfinningen sen...hjulet (och Spotify)?

Har även hört att det ska finnas butiker som bara säljer senap i Frankrike. Tänk er ett land som är uppbyggt på senap, ost och vin. Mmm...





Bitterf*ttan strikes again!

Allt är bara vitt, vitt, vitt! Ute alltså. Snö ö-v-e-r-a-l-l-t! And I hate it! Gruvar mig för att cykla till jobbet. Men jag tänkte som så att nån av alla er som älskar snö och vill ha en vit jul kan ju gå framför mig och skotta så att jag tar mig till jobbet på ett smidigt sätt. Bra deal va? Ni får vara ute i snön som ni älskar och jag slipper plumsa. Sen kan ni ju vara ute resten av dagen och skotta åt brevbärarna och hemtjänsten också. Ni gillar ju sånt. Och klaga fan inte att det är för mycket snö nu. Ni har ju fått vad ni önskat! Jag klagar aldrig att det är för varmt på sommaren. Har aldrig upplevt för varmt väder.

Nä, jag är ingen snäll människa, men det är inte jag som är så självisk att jag önskar en "vit jul". Tänk lite på stackarna som faktiskt måste vara ute. (Är det förresten bara jag som tycker att vit jul låter rasistiskt också?)

Har suttit och kollat på hus. Funderar på att flytta från underbara A-torp. Det är för mycket skit som pågår i den här föreningen. Men alla hus jag har kikat på ligger antingen på södra sidan eller Skelleftehamn och Ursviken, så tro inte att jag lämnar hooden för det. Haha. Nu blir det förmodligen inget husköp, men det är rätt så kul att drömma sig bort lite ibland. Jag funderar dock hur vissa tänker när de inreder? I synnerhet när de gör om köket. Opraktiskt och fult. Bara för att ni tror att något är inne så behöver ni inte gilla det, okej? Svart mosaik i ett litet kök är inte fint. Och varför väljer man att ha en kombikyl/frys i ett stort kök där det finns plats för både kyl och frys? Jag förstår ingenting. Helt opraktiskt! En annan sak jag har märkt är att människor ofta renoverar hela huset, utom badrummet som är orginal. Det första jag renoverade var mitt orginal badrum. Vem vill ha vattenskador liksom?

Hör ni hur bitter jag är idag? Jag skyller allt på snön! Vintern gör mig verkligen på dåligt humör!

Men ha en bra dag allihop! ;)




Lista mig!

Namn: L8
Smeknamn: Lite för gammal för det va?
Låt som du när du är ledsen sörjer till: Beror på varför jag sörjer.
Vad tror folk om dig: Dryg, bitter och irakier, tydligen.
Stämmer det: Jag, dryg och bitter? Ha! Det andra dementerar inte mamma i alla fall...
Vad får du oftast komplimanger för: Att jag är ärlig. Fast gillar folk verkligen det? Lovern ger mig komplimanger för sånt som gör mig för generad att ens tänka på.
Vad säger du för att imponera på någon: Jag vräker på med nån tuff story.
Hur imponerar man på dig: Gör inte som ovan i alla fall... Att inleda samtalet med att tilltala mig som "madmoiselle" brukar funka!
Brukar du skratta för dig själv: Hela tiden!
Vad står det i ditt senast inkomna SMS: "Okej, gör så! :) "
Var bor du: A-torp
Trivs du där: Southside 'til I die!
Äger du några Converse: Yes, ett eller två par.
Brukar du bli för full: "Jag blir aldrig full, bara lite onykter" Klockrent!
Är du allergisk mot något: Inte rent fysiskt.
Nästa mål i ditt liv: Orka inta sängen.
Hur svarar du i mobilen: "Ja, hallå?" Trevlig som få är jag!
Vem ringde du senast: Pappa.
Vad sa den du senast pratade med i telefon: "Gå och sov nu!"
Antal timmar sömn i natt: Inte så många som brukligt är i alla fall.
Brukar du komma i tid: Har blivit lite mer av en tidsoptimist på sistone. Förr var jag ALLTID i tid.
När mår du bra: Just efter 18.00...
När blev du fotad senast: Öh?
Hur känner du dig nu: Rastlös och lite stressad.
Vanligast färg på dina kläder: "You'll never see me wear a suit of white" Men jag säger aldrig aldrig!
Vad tycker du om fötter: Jag är jäkligt glad att jag har ett par!
Vad saknar du: Nån som har värmt upp sängen åt mig. Och en mille eller två på kontot.
Hade du en bra kväll igår: Jag sov i soffan. Så ja, det hade jag nog!
Favoritdryck på morgonen: Kaffe. Starkt och svart som tjära. Fast med en skvätt mjölk.
Rakar du benen: Ja, annars skulle jag se se ut som en apa!
När brukar du oftast gå och lägga dig: Direkt efter jobbet. I soffan. Annars är det mer varierande.
Är du blyg: Haha! Jag tror aldrig att jag har blivit kallad blyg.
Sysslar du med någon idrott: Nä, Gud så onödigt! 
Vill du hellre ha mail än brev:
Får ändå bara räkningar och otrevliga brev, så för närvarande: mail!
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Nja, jo, nä, ja, ibland.
Har du spytt offentligt: Det är kanske det enda jag är bra på!
Är du nöjd med ditt liv: Det kunde ha varit värre. Det kan det alltid.
Är du bortskämd: På många sätt: ja. På andra sätt: nej.
Vad gör du i morgon: Kränger korv och svär i mitt huvud över jobbiga kunder.
Vad är det värsta du vet: Oj. Allt från rasism till messmör. Jag tycker illa om mycket.
Hur mycket pengar brukar du slösa på en vecka: Slösa? Skor är alltid en investering.
Vilken kändis tycker du är en bra förebild: Anna Anka
Vad längtar du till: Att snön tinar bort och att folk slutar frossa i äcklig julmat.
Har du bra vänner och äkta vänskap: Ja. Och från min sida: ja.
Vad använder du för shampoo: TRESammé. Ja, jag har gått på reklamen. (Fast det är faktiskt riktigt bra!) 
Vad är det finaste du fått: All disk bortdiskad när jag kom hem efter en lång arbetsdag. Det är min typ av romantik!
Hur gammal är du: Beror på vem som frågar...
Du samlar på: Förutom massa materiella ting så säger jag upplevelser och minnen!
Gröna eller röda äpplen: Bara de inte är mjöliga så är jag nöjd!
Vem ringer du när du är arg/ledsen: Mamma får stå ut med mycket skit.
Gillar du golf: Har inte tålamod till sånt.
Vilken tid gick du upp idag: 10.30. Ca.
Har du sovit i den egen säng i natt: Ja, det hoppas jag! Har då betalat den med egna pengar så.
Har du strumpor på dig nu: Nä, får klaustrofobi av sånt.
Är det okej att gråta: Om man är latino.  
När grät du senast: Nyss. När jag såg på tv. Men jag är hobby-latino så det är okej.
Vad skulle du göra om du vann en miljon: En miljon är egentligen inte så mycket, men en liten resa skulle det kanske bli. Och skor! (Som utan miljonen med andra ord.)
Bär du glasögon eller linser: Bara solglasögon. I'm a rockstar!
När går du upp ur sängen en helgmorgon: Beror på om jag är ledig.
Vill du gifta dig: Ja, men jag stenvägrar en hemsk möhippa! Jag bara varnar er!
Vill du ha barn: Med mina exemplariska gener så självklart!
Solar du ofta: Är jag alldeles för rastlös för. Men jag gillar solen!
Är du bra på att laga mat: Gick HR, säger det ingenting? Kanske inte...
Är du flygrädd: Inte mer än att ett par glas vin och några pills kan bota det.
Hur vig är du: Nja.
Är du musikalisk: Jag hade MVG i musik. Men det säger verkligen i-n-g-e-n-t-i-n-g!
Vad dricker du helst när du är törstig: Vatten eller mjölk.
Tror du på ett liv efter döden: Tror du på ett före?
Tycker du om sushi: Nja, tillagad fisk är mer min grej.
Vad äter du helst när du ser på film: En stor fet godispåse eller ostbricka och vin om jag vill verka mer civiliserad.
Bor dina föräldrar tillsammans: Öh, lite hippare än så är man väl!
Har du tandläkarskräck: Mer och mer för varje år som går. Kanske beror det på att det numera kostar pengar att gå dit.
Har du någon gång gråtit dig till sömns: När jag hade ögoninflammation var hela kudden blöt.
Senaste låten du hörde: No surprises - Radiohead



Att hålla fasaden uppe

"Släpp aldrig in dom här
Släpp aldrig in dom här

Släpp aldrig in dom här
Och säg att det är en sån dag idag"



Söndag

Har varit seg hela dagen. Spelade TP med Sanna halva natten, och natten mot lördag blev det inte heller så mycket sömn. Dessutom gick jag och la mig full då, vilket jag borde ha lärt mig inte är någon större hit.

Sov lite för länge idag. Fick huvudvärk. Sen har jag bara hunnit handla mat, pyntat granen och svullat massa godsaker i soffan. Brie, cheddar, kex, färska fikon, rökt lax, crème brûle, glass mm. Ja, ni hör ju, frosseri på högsta nivå!

Nu ska jag diska, färga brynen och sen är det bums i säng igen. Har en del sömn att ta igen... Jobb imorrn.


Älskade H

Jag saknar finaste "Xavi". Vill bara vila i hans famn och prata om allt mellan himmel och jord. Berätta hur mycket han betyder för mig. Vilken speciell och underbar människa han är.

Har jag riktigt tur så får jag träffa honom senare ikväll. Det är svårt att hitta tid när man lever ett hektiskt liv. Men jag håller en tumme och ber en extra gång till Gud att jag får den äran att njuta av hans sällskap ikväll. Älskade H...



Update - jul och sånt

Datorn krånglar. Har fått nåt skit på den. Eller egentligen bara på min vanliga användare, gästanvändaren funkar som vanligt. Hm...konstigt.
I alla fall resulterar detta i att jag inte har orkat blogga. Det är tråkigt att vara inloggad på gästanvändaren för där finns ingan favoriter ellet nåt. Så nu vet ni det!

Nu är det snart jul! Håller på att torka en lammfiol i ugnen och julgranen är alldeles nyss intagen. Doftar med andra ord väldigt gott i lägenheten! Har nämligen äkta gran i år. Mycket bättre! Nu fattas bara att sätta i ljusslingan och alla prydnader. Och julgransprydnader älskar jag! Less is more är bara skitsnack. Jag kör på den amerikanska stilen med överdrivet mycket i alla tänkbara färger. Det är faktiskt bara jul en gång per år!

Julklapparna är också klara. Eller de var det för ett par veckor sen egentligen. Har bara kompletterat lite senaste tiden. Kom t.ex. på att H borde få en, eftersom att jag fick en i förskott av honom när han var till Åland. Han är värd en julklapp även om han inte ens firar jul tycker jag!

Nu ska jag försöka komma på nån middag. Tror att jag har några mumsiga pannbiffar i frysen. Kör nog på det!

Sen får vi se vad det blir. Är lite seg sen gårdagens vinpimplande så det lutar åt att dega i soffan med en film eller så. Men som sagt, vi får se...


Snygg som få!

Det finns ett plagg som jag verkligen känner mig snygg i. Det är den här lila klänningen! Den är orientalisk och väldigt detaljerad. Skön också. Helt min stil. Skulle helst gå klädd så här varje dag, och vem vet, det kanske jag börjar göra också?
Jag matchar den med
smycken från Turkiet.
Kan det bli mycket bättre? Nä, jag tror inte det!


image804

image807

Bling-bling!


I long to live for real

Städningen är klar och jag har bytt Bruce mot Weeping willows.
Mysigt!




Bra covers är bra och enda gången covers är okej.


Cause tramps like us, baby we were born to run

God morgon!
Uppe i hyfsad tid idag. Har hunnit duscha och dricka morgonkaffet. I vanliga fall skulle jag inte ens ha haft en tanke på att stiga upp vid den här tiden. Så slö är jag.

Har en del städning på schemat idag(som alltid?). Efter att ha slagit in en hög med klappar så är det skräp hela vardagsrummet. Och i badrummet råkade jag tappa ner en puderdosa i golvet. Borde egentligen torka golven också(men det är det tråkigaste jag vet!) och typ rensa skåp, viktiga papper mm. Det får vi se om jag orkar idag eller om jag skjuter upp det igen.

Sanna kommer nog förbi och dricker kaffe sen. Skvaller och kaffe är som sagt en viktig del av mitt liv. Haha. Nice är det i alla fall.

Måste en sväng upp på Solbacken också. Handla mat(min mjölk gick ut 11/12! Blä!) samt besöka Apoteket och Systembolaget. Hoppas pappa har tid att skjutsa mig. Orka ta bussen dit? Nja, skulle inte tro det.

På tal om gårdagens
romantisering. Även om vi struntar i det "coola" rocklivet och de snygga rockkillarna så har vi kvar den underbara musiken! Jag har väääldigt blandad musiksmak, men är det någonting som verkligen ger mig rysningar längs hela ryggraden så är en riktigt bra rocklåt(vilket kan vara så fruktansvärt mycket olika musik egentligen).
Det är ju det som jag är uppväxt med, det och religiös musik. Haha. Mammas husgudar har alltid varit Rolling Stones så jag har liksom fått det där i modersmjölken. Hon har ju även dragit med mig på diverse konserter: Stones, Nazareth, Alice Cooper, Deep Purple, Iggy Pop mm.
Bruce Springsteen ska jag också se nån gång. Nästa gång han kommer till Sverige ska jag och Emma och se honom, det har vi redan bestämt. Så det så! Haha.
Ska slå igång en platta med honom nu när jag städar tror jag närmare bestämt!





Det här kan vara en av världshistoriens absolut bästa låtar!



Det vackra i misär

"Sitting here wasted and wounded at this old piano
Trying hard to capture the moment this morning I don't know
'cause a bottle of vodka's still lodged in my head
and some blonde gave me nightmares, I think that she's still in my bed
as I dream about movies they won't make of me when I'm dead."


Ibland dras jag till det dekadenta. Romantiserar förfallet. Rock 'n' roll drömmen. Sex, droger och rock. Det är oftast då mitt liv är raka motsatsen.

Då vill jag ha ostylat hår(vad är skillnaden mot nu?), slitna jeans, solbrillor, kedjeröka och ständigt sippa på ett glas rött. Hänga i rökiga barer(ja, just ja, vi har ju rökförbud nu) och halsa öl och lyssna på skön rock. Dricka tills jag inte minns mer, ta sköna piller och röka på.
Sen vill jag vakna upp brevid nån Pete Doherty-kopia. En spritstinkande dagen-efter-andedräkt, ovårdat hår, begynnande ölmage, halvtaskig musikkarriär och en grandios självbild.

Jag romantiserar kanske ett osunt leverne, men det är som sagt bara för att jag lever så totalt tvärt om nu. Kanske drömmer jag mig tillbaka till tonåren?
En sista galen natt?
Å andra sidan har jag redan vaknat upp brevid den där killen vid minst ett tillfälle. Det är jag jävligt glad över! Annars hade jag kanske gjort en försenad tonårsrevolt och levt ut mina "drömmar" nu istället. Men nu kan det istället stanna vid bara drömmar, utan att jag behöver känna att jag har missat nåt. Det är en rätt så befriande känsla.








Pyssel och fix

Idag blir det en fixa-hemma-dag.

Julkorten ska göras klara. Klapparna slås in. Snöspaden hämtas i förrådet(ett under att jag inte har behövt den än!). Våningen ska städas. Golven skuras. Och diverse papper ska fixas. Kanske hinner jag koka en till omgång knäck också.
Hemmafrun strikes again!


So rock and roll so corporate suit




Saffran

Jag har hört rykten om att mamma har bakat saffransbullar. Jag tror bestämt att jag ska ta mig en tur dit.
Saffran är mums!

 


Idolfinal och sällskapsspel

Har haft en trevlig kväll med Emma, Micke och Simon. Idolfinal, Singstar och sällskapspel(JAG vann!). Synd bara att Calle inte vann. Calle är het! I alla fall hetare än Erik. Han är rätt så tråkig faktiskt.

Nu ska jag lägga mig och sova. Jobb imorrn.

Hoppas att nån plingar på och väcker mig i natt. Nån som är hetare än Calle.

Natti natt!





Jag kan mostå allt utom frestelsens hån...

...Det tar jag emot som ett fån


Så sant som det är sagt. Ibland är det som att den dåliga sidan tar över och vill att jag ska göra helt idiotiska saker. Jag övervägde det alldeles nyss. (Och gör det kanske fortfarande) Men, nej, nej, NEJ! Be a good girl!

Jag vet ju att jag kommer att ångra mig och skämmas som en hund efteråt, så värt det är det knappast. Men ibland tänker man inte logiskt eller realistiskt, och det är då de här dåliga tankarna får ta överhand. Vid sånna tilltällen skyller många på alkohol. Det är det mest idiotiska jag har hört! Kan man inte dricka och fortfarande stå för sina handlingar så ska man låta bli. Så enkelt är det! Allt sitter bara i ens eget huvud och som vuxen människa bör man kunna stå för sina handlingar.
Så även jag.
Och jag vill inte behöva skämmas för mina handlingar, därför får jag se till att motstå frestelsen.


Julklappsshopping

Nu är jag i princip helt klar med julklapparna. En kommer med posten nästa vecka(boken till mormor) och en ska jag sy, men annars tror jag inte att någonting saknas. Det känns sådär både och, för jag gillar ju faktiskt att köpa klappar och skulle gärna köpa allt till min familj, men ekonomin sätter ju faktiskt stopp nån gång. Känner mig i alla fall rätt så nöjd med det som jag hittat.

Efter dagens shopping med min bror så käkade vi lite sen lunch på Kanel, åkte sen sen och tjötade lite med mamma och vi bestämde oss för att fara en sväng på Solbacken och Bibo också. Sen blev det Nobelfesten på tv med några glas vin och lite ost och kex. Trevligt värre!

Nu ska jag sova. Börjar om att jobba imorrn.




Taika från Iittala.
Mamma ska bland annat få en sån här att dricka kaffe ur på jobbet.
Jag tycker själv att den är jättefin och skulle gärna ha en hel kaffeservis!
(Har bara en skål från samma serie i nuläget...)


I got a feeling

Nu drar jag ut igen. Stan it is! Idag känner jag att jag kommer att hitta de flesta julklapparna. Har inte alls många att köpa till, men jag köper alltid mer än en till alla. Känns så...fattigt annars. Alltså inte ekonomiskt fattigt utan fattigt som i tråkigt. Så då vet ni.
Ciao!


Trött

Nu ska jag diska. Sen sova. Är helt slut efter dagen i Luleå. Några klappar lyckades jag i alla fall köpa med mig. Tank God for Cervera!

Natti!


Luleå

Imorrn åker jag till Luleå. Tidigt. Så ni lär inte höra av mig då.
Ciao!


Är inte alla relationer är lika värdefulla?

Det finns en del saker som gör mig riktigt förbannad och besviken. En av dem är när bekanta träffar en ny partner och sen handlar allt bara om den nya. "Hon vill det. Han tycker så. Vi ska göra på det sättet. Han behöver. Hon tycker inte. Bla. Bla. Bla."

För det första så kommer ni att kväva varandra med det där beteendet och för det andra, vem ska plocka ihop spillrorna sen när det tar slut? Och tar det inte slut så står ni ändå där utan vänner om ett tag och då har ni bara varandra.

Jag förstår att första tiden är intensiv och pluttinuttig, men någon gång måste man återvända till vardagen också, utan att glömma bort sina vänner, föräldrar och barn. Är man tillsammans med någon som aldrig kan ta ett nej eller att man någon gång vill umgås med andra utan sin partner, så kanske man måste börja fundera på vad man är i för relation? I mina öron låter det inte speciellt nyttigt och sunt.

Men vad vet jag som varken är romantisk eller puttinuttig?



Renbäddat

Nu ska jag bädda ner min frusna kropp i en renbäddad säng med manglade lakan. Sen ska jag lösa korsord och (förhoppningsvis) drömma söta drömmar.

God natt!


Hockey och sex

Sov tolv timmar i natt. Det är fan inte illa! Eller jo, det är riktigt illa att sova till ett en måndag... Drömde om sex hela natten kändes det som. Har gjort det ofta den senaste tiden. Tydligen är det ett bra omen i alla fall. Haha.

Fick erbjudande om att gå på hockey ikväll. AIK-Djurgården. Tackade ja! Jag kan behöva lite action. När jag har haft en lugn helg så längtar jag efter att gå ut, göra nåt galet och gå och lägga mig först på morgonen. När jag har haft en sån helg så längtar jag bara efter lugna hemmakvällar. Aldrig blir jag då nöjd! Men nu behöver jag se folk och bli lite exhalterad och förbannad, så känns det.

Har en del att röja upp hemma. Ett berg av disk bland annat. Sen är det massa grejer överallt efter gårdagens pyssel också. Behöver klä på mig också. Haha.






Finskt för hela slanten!

Idag är det Finlands självständighetsdag. (Fast nu är ju klockan över 00.00 så egentligen var det igår.)

Jag firar genom att beställa hem finska böcker. Hallonbåtsflyktingen ska min mormor få i julklapp och den andra kanske jag behåller själv eller ger till min bror, vi får se.


Hallonbåtsflyktingen

Mikko Virtanen har ett problem. Han vill inte längre vara finsk. Han vill inte vara den där tysta och grubblande typen med ångestkänslor och dåligt självförtroende.

Istället vill han vara svensk! Efter vissa inledande svårigheter går det vägen. Mikko blir Mikael Andersson, en vältalig äkta man och familjefar från Göteborg. Priset blir högt, men vad gör man inte för att få leva i världens bästa land?

Hallonbåtsflyktingen är en roman fylld av humor och en hyllning till Sverige men samtidigt en ironisk blinkning från vårt grannland i öster.



Dilledagboken - En finsk fyllbults berättelser

En finsk kultbok!

Juha Vuorinens absurda och ärligt skamlösa snuskhumor som till en början publicerades på Internet slungar de småborgerliga värderingarna åt helvete och gör skrattmusklerna lösa i magen. Boken har toppat försäljningslistorna i Finland och kommer inom kort att ges ut i flera andra länder.


Sa jag att hela släkten på finska sidan lider av sån här (dålig?) humor? Min mormor i synnerhet. Därför tror jag att det blir en perfekt julklapp. Ifjol fick hon ju
den här.

Finsk humor for the people!




Julklapp till mig själv

Jag köpte faktiskt två julklappar idag. En var dock till mig själv...

Älskar allt som har med underkläder, nattlinnen och sånt att göra. Så en liten söt kimono fick följa med hem. Självklart tog jag den rosa, men den är lite mer puderrosa i verkligheten. Älskar att mysa runt hemma i den här typen av plagg! Mjukisar och urtvättade t-shirts, nej tack! Lite glamour kan man faktiskt unna sig.
Men fram till julafton får den snällt ligga under granen(och tills granen är inne får den ligga på stereobänken).




Från HM.



Kvällens tv-tips

Kanske ligger ni bakis i soffan, eller bara har en allmänt tråkig söndagseftermiddag?

I så fall tycker jag att ni ska slå på SVT2 19.00 och se Khaled på DebaserRaï-musikens förmodligen största artist uppträdde i Stockholm nu i november och konserten sänds nu på tv.
Ni minns säkert
Aicha?

Jag kommer i alla fall att ha programmet som bakgrundsmusik när jag bakar pepparkakor.





Klappjakt

Det blir visst stan idag med. Shopping med mamma den här gången. Måste verkligen försöka hitta klappar idag. (Och inte bara komma hem med saker till mig själv...)

Även om det låter som att jag klagar så tycker jag att det är jättekul att köpa presenter till mina nära och kära. Det är lycka när man hittar nåt som man känner är perfekt!


Mysig lördag

Idag har varit en bra dag. Lugn och trevlig.

Pappa ringde och väckte mig och hörde om jag ville följa honom på stan. Det händer verkligen inte varje dag. Jag hade inget annat för mig så jag sa såklart ja. Han köpte gardiner, kuddar, dukar, handdukar, ljuslykta, badrumsmatta, servetter mm. Allt inför jul. Jag var smakråd, och jag är fan bra på att vara det! Personal shopper typ... Jag fick också en jättefin topp/tunika från Indiska. Svart och fladdrig med jättefina detaljer i guld och silver. Kommer nog att ha den till jul(och eventuellt nyår)! Hann med lite lunch också. Och shopping på Willys.

Stannade i stan sen och träffade Sanna. Vi hade tänkt fika, men tji fick vi! Waynes stängde redan fyra(!?) och det gjorde tydligen allt annat också. Ibland suger det verkligen att bo här! Vacker död stad fick helt plötsligt en ny innbörd. Om stan åtminstone var vacker... Vi dödade i alla fall några timmar på MAX istället. Åt pommes och glass samt drack massor med kaffe. Vad gör man i brist på annat? Hade i alla fall trevligt och vi hann med en hel del skvaller. Gick en lite promenix och sen tog jag bussen hem.

Har varit en sväng till mamma nu på kvällen. Snackat med J i telefon. Och nu sitter jag här. Funderar på att slå igång nån film, för jag är alldeles för pigg för att kunna sova. Jag vet att det är så utan att ens testa... Har Hotel Rwanda som är osedd. Har hört att den ska va väldigt gripande och bra. Kanske ska man (äntligen) ge den en chans?





Värd att kika på?


För dig fanns aldrig nåt mellanting

Kvällen började bra. Hade jättetrevligt med gänget. Sen hände en del grejer och det blev inte lika kul.

Känner mig lite uppgiven, ledsen och arg. Varför drabbar alltid saker fina människor? Kanske för att fina människor har ett stort hjärta och bryr sig och därför kan bli sårade?
Jag hoppas bara att allt löser sig på bästa sätt.

Själv behöver jag egentligen sova, men hjärnan går på högvarv. Jag vet att jag bara kommer att ligga och grubbla massor när det är så här. Jag saknar honom. Närhet. Men egentligen behöver jag nog bara vara själv i natt. Tänka. Och försöka reda ut det som far runt i mitt huvud.



Kärlek

"Jag kunde svalka öknarna
Jag kunde smälta isarna
För en oersättlig stund i din närhet

Jag kunde skingra skyarna
Jag kunde lyfta slöjorna
För ett svindlande bevis på din kärlek"


Semester

Det där med rutinerna ja... Det går helt ärlig sådär. Försöker sova tidigare och vakna i vettig tid på morgonen, men det är verkligen jättesvårt. Bättre än förr är det, men jag hoppas att det kan bli ännu bättre. Ikväll t.ex. har jag just börjat tvätta fyra maskiner. Jag kommer med andra ord inte att vara i säng innan tolv. Å andra sidan har jag en veckas semester(igen) nu och då tycker jag inte riktigt att jag behöver hålla lika mycket på "reglerna".

Imorrn ska jag till tinget. Göra en grej. Inget jag orkar gå in på nu(det är rätt så komplicerat). Sen kommer Emma och gänger hit och ser Idol och äter knäck. Mys!
På lördag har jag planerat in en lunchdejt med Sanna. Waynes förmodligen. Kanske kikar jag lite på julklappar också. På kvällen har jag ingen aning om vad som händer, och det kanske är lika bra? Även söndagen lämnar jag blank. Till veckan ska jag försöka ta migg till Luleå nån dag. Dvs, jag har lagom mycket planer för semestern. Skönt!

Nu ska jag laga american panncakes och dega i soffan.
Natti!

Don't fight the feeling, relax

Ikväll har jag träffat baby. Jag blir mer och mer kär i honom för varje gång! Han var däremot inte så överförtjust i mina orangea slingor. Jag förstår honom! Killar tycker sällan att sånt är snyggt, precis som att de sällan finner mode attraktivt på tjejer. Jag gillar heller inte "inne-killar" rent stilmässigt. I mina ögon ser det mest töntigt och fult ut, i alla fall med killmodet som råder. Jag fick i alla fall en för tidig julklapp av honom, en flaska likör i form av en kvinnokropp. Rätt så cool! Dessutom matchar den Gaultier-parfymen. Inte illa!

Har även kokat knäck med massor av mandel. Vet inte om det blev så gott. Får testa imorrn när de stelnat!

Nu ska jag sova!
Ciao!


"Make friends with your past
Then you can leave it at last"

Goodbye ruby tuesday

Så hade gästerna gått hem igen. Och ärligt talat, det blev inget pyssel, bara fika, skvaller och lite vin. Hihi. Men lika trevligt var det för det! Återigen är jag så tacksam för mina vänner.

Nu ska jag lösa lite korsord och drömma söta drömmar om le Lover. Imorrn ska jag jobba igen. Ska faktiskt vara två dagar upp i köket nu. Nice! Länge sen sist. Saknar nästan att flippa burgare och grillbiffar. Haha. Jo, det är faktiskt sant. Ibland kan jag sakna det. Fast de här dagarna blir det nog mest att stå i kassan...men nån hamburgare kanske jag kan hinna med? En åt mig själv blir det i alla fall garanterat.

Good night folks!


Bjuder på en gammal favorit...

image625

Grr... ;)

(
Här har ni också en härlig hårbild.)


Pysselkväll/adventsfika

Då var det dags för den årliga traditionen med pysselkväll! Det innebär att vi pysslar, skvallrar, fikar och dricker glögg. Tänk syjunta(som jag i och för sig aldrig har varit på...), fast med julpyssel. Mysigt!



image664





D&G Cannes

Köpte som sagt en liten julklapp till mig själv igår. Något som jag suktat efter lääänge, men alltid varit för snål för att köpa, men nu slog jag till!

Under granen i år kommer Cannes från D&G Time ligga. Eller rättare sagt, den kommer förmodligen att sitta på min handled på julafton(och alla andra dagar).

Den är vacker, kvinnlig, elegant, bling-bling och ja, som ett fint smycke. En D&G-klocka har länge stått högt på önskelistan så jag köpte den inte en dag för tidigt! Att jag sen får leva på nudlar(fast det kommer jag ändå inte att göra) resten av advent, ja det var det faktiskt värt.
Nöjd som tusan är jag!






Nu kommer det här att låta som en klyscha, men den ÄR mycket finare i verkligheten. Den glittrar mer och urtavlan är i pärlemor. När jag har min kamera här igen så ska jag försöka komma ihåg att fota och visa er.



En liten klapp

Jag har inte hunnit blogga nåt idag. Jag vet.

Däremot har jag hunnit köpa den där lilla fina saken till mig själv i julklapp. Eller julklapp och julklapp? Har faktiskt smyganvänt den idag...
Vad det är får ni veta imorrn. Kanske... ;)

Nu ska jag däremot pronto i säng! Jobbar fm imorrn och tänkte dessutom hinna handla innan jobbet. Blä!
Sov så gott!