Äpplen och lingon

Det finns ett äppelträd vid pappas nya hus. Han har lovat att jag ska få plocka det jag vill ha. Om vädret tillåter gör jag det imorrn. Tänkte göra äppelmos, äppelmarmelad och kanske även äppelsaft. Ska ge mig ut och plocka lingon också. Har hittat ett recept på lingonmarmelad som verkar väldigt lovande. Tänk så gott till ost och vin. Mm...

The housewife strikes again!






Update:

Och efter ett plötsligt infall att frosta av frysen (Hej rubbad dygnsrytm!) så insåg jag att jag även har lite blåbär i mina gömmor. Så det blir att göra blåbärsmarmelad också. Här ska vi inte vara utan godsaker i vinter!



Tisdag

Har haft Jessica på besök en sväng nu på förmiddagen. Hon ville se min lägenhet och jag ville höra skvaller. En bra kombination tycker jag. Är ju sällan man ses utanför jobbet så.

Och på tal om det. Har faktiskt varit duktig och sökt två jobb. Det händer ju inte så ofta...  Men jag vill heller inte söka jobb som jag verkligen inte har nån chans att få, det känns bara som att man tar upp tid för den stackaren som ska läsa ens ansökning. Men, men...vi får väl se vad som händer.

Funderar lite på hur jag ska göra om köket när det är dags. Har velat länge, men nu känner jag att jag börjar komma fram till en bra lösning. Det är ju inte mycket som ska göras egentligen. Nya gardiner, ny matgrupp, nya detaljer och kanske ny tapet. Men just nu känns inredningen så osammanhängade. Som att det är tio olika stilar. Jag vill nog ha det lite lantligt. Franskt eller engelskt? Eller kanske svenskt? Eller varför inte som en parisisk vindsvåning? Eller ett New York-loft? Hm...får nog tänka på det ett tag till i alla fall.

Nu ska jag måla på mig ett ansikte och sen bege mig till jobbet.
Ciao!




Desperate housewife?

"We can dance all night with the bourgeoisie"

Det kan vi säkert, och det vore ärligt inte helt fel. Men nu är det inte så. Istället har jag ägnat kvällen åt att sortera alla viktiga papper, sätta in dem i ett nytt register i en ny pärm och sedan städa hela skåpet där pärmen nu står. Har också läst av vattenmätaren, målat två lister, ätit lite och plockat in ren disk. Detta efter jobbet, och samtidigt som jag tittat på tv. Okej, allt har jag inte gjort medan jag kollat på tv, men jag har liksom lyckats hänga med i programmen i alla fall. Riktiga hemmafrusysslor, fast inte värre än igår då jag handtvättade yllevantar inför vintern. Det är hemmafruvarning på hög nivå! Men vet ni vad, jag gillar det! Är verkligen inne i en pysslig och städfixerad period nu. En period då jag helst skulle skutta runt hemma i förkläde och högklackat med en dammvippa i högsta hugg hela dagarna. Göra storkok, frosta av frysen och dekorera med snittblommor. Det enda som hindrar mig är att jag har ett jobb att sköta...

En utekväll med bubbel och sylvassa klackar vore heller inte helt fel...

Var på kalas hos Dajana igår. Jättetrevligt! Hon är en så himla skön människa! Fick se hennes nya kök och trappa till huset. Det var verkligen fint och blomman vi hade köpt passade alldeles utmärk på den nya trappan. Behöver jag säga att hon som vanligt bakat massa gott fika? I like!

Och på tal om fika... Har börjat planera för valvakan. Hoppas att Jessica vill byta tider med mig då, för jag vill verkligen vara ledig på kvällen! Jag har fått uppdraget att baka macarons och mamma lovade att göra tårta. Allt i snyggaste blått... Vem som får "äran" att köpa bubbel vet jag inte, men eftersom att jag köpte supersnygga servetter i helgen så borde jag väl rimligtvis slippa? Haha.

Nä, nu måste jag ta mig i kragen och släpa mig till sängen. Trots att jag inte är trött. Antar att korsord får bli min räddning. 

Natti natt! 





En dålig mobilbild från omgången macarons som jag bakade till min födelsedag.
Det blir inte rosa till valvakan, herregud, vi ska väl ändå inte rösta på FI??


Vi gillar Foppa

Jag gillar Johan Forsbergs blogg. En hockeyspelare som verkar ha något bakom pannbenet. Inte för att jag tror att man måste vara dum för att spela hockey, utan mest bara för att killen verkligen kan skriva. Och det är lite ovanligt, i allmänhet.

Läs och begrunda!






Lördag

Det blev inte "imorgon", men det blir idag istället. Har inte haft nåt att skriva om, och sen är jag mest bara trött hela tiden också. Men, men...nu gör jag i alla fall ett försök!

Var på stan med mamma idag. Köpte förvaringslådor till klädkammaren(den är klar nu!) och en jättefin italiensk scarf i blått och guld. Lovely!

Var också förbi Allians-tältet en sväng. Eller först pratade vi med de andra partierna, "de rödgröna". Men det gav inte så mycket. De hade inga bra svar, som vanligt. Skyller bara ifrån sig och klagar. Men, i alla fall, hit vill jag komma; träffade två kvinnor där som vi pratade en hel del med. Nu vill de att jag ska börja engagera mig politiskt, på riktigt. En av kvinnorna hade stora planer på att utveckla partiet och ville att jag skulle vara med som en del av den utvecklingen. Tänker er, hon tyckte att just jag passade! Förstår ni hur lockande det känns? Jag vill inte gå in på några detaljer innan någonting är klart och bestämt, men jag lovade att tänka på saken och höra av mig om jag var intresserad. Jag vore väl dum om jag tackade nej? Någon gång måste man chansa och våga! Men, som sagt, jag har inte bestämt mig än.

Ikväll är jag chaffis åt pappa och Karin. De är på middag/fest i Byske så det blir en del körning. Men det gör mig faktiskt inte så mycket. Hade bara planerat att vara hemma och fixa lite så.

Imorgon är en annan dag

Bloggar imorrn istället.

Natti!


Så här i valtider...

En bekant skrev en väldigt bra sak på FB.

Från Bibeln:

"Den vise har sitt hjärta åt höger, men dåren har sitt hjärta åt vänster."

Word!


Human nature

Är det okej att använda politik som en raggningsmetod?
Hm...


Sneak-peak

En första tjuvtitt på min walk-in-closet... I love it!








Måndag

Nu drar jag ut på nya äventyr.

So long!

Hus och lägenheter

Sitter och dricker en stor kopp kaffe och lyssnar på fransk musik. Fick helt plötsligt oväntad engergi (ja, även före kaffet) och det måste jag bara ta vara på! Lite konstigt det där eftersom att jag var riktigt trött när jag jobbade idag. Men det kanske beror på att jag kom hem och såg vilken förödelse min lägenhet (fortfarande) är. Tänkte stryka och sätta upp draperiet till klädkammaren samt fixa med de sista kläderna. Har varit på tok för seg och upptagen de senaste dagarna!

Pratade i telefon med Bea tidigare ikväll. Är inte avundsjuk på henne just nu... De håller på att renovera sitt hus utanför Uppsala nu. Allt måste fixas(golv, tak, väggar, inredning mm) och huset är på 280 kvm! Det kommer förmodligen att bli helt underbart när det är klart, men just nu kännd det nog rätt så tungt. För att ta några exempel så har de som bodde där innan bla målat trägolv i både svart och mörkblått, målat alla dörrkarmar svarta, rivit ut innertaken i två rum, tapetserat över tak och golvlister, målat köksinredningen svart och börjat måla väggarna i nästan alla rum, utan att måla något rum klart. Hur som helst så längtar jag verkligen att åka och hälsa på när det börjar vara klart!

Är ledig måndag och tisdag. Imorrn ska jag besöka allianstältet på torget och få lite mer material hade jag tänkt. Ska också se om jag hittar några fina förvaringslådor på stan. På tisdag är det kalas hos Sofie som fyllde år i lördags. Hon ska få en flaska Leo-vin, passande då hennes son heter Leo. Annars vet jag inte riktigt vad som händer under dessa lediga dagar. Men jag vet att de brukar fyllas med aktiviteter rätt så snabbt...


"Se tillbaka på en dag som du är extremt nöjd med.
Är det den dagen som du bara slappade och inte gjorde någonting - eller är det den dagen då du hade jättemycket att göra, och gjorde det?"

-Margaret Thatcher


Projekt

En ny fas i livet, eller bara lite utrensning?

Hur som helst så har jag en del projekt på hemmaplan att ta hand om. Först och främst är det klädkammaren som MÅSTE bli klar typ imorrn. Har redan renast ut ett ton kläder, vilket känns mycket bra. Så nu ska bara allt på plats också.

Nästa projekt blir att rensa ut massor ur förrådet på gården. Jag behöver inte flera uppsättningar köksstolar(som jag ändå aldrig kommer att använda), mattor som jag tröttnat på, ett fult grönt väggvitrinskåp mm mm. Jag tänkte som så att om jag först städar ut där så har jag ju plats att ställa in sånt som jag verkligen vill spara istället.

Vilket innebär projekt nummer två. Rensa ut allt som jag inte behöver eller har plats för i lägenheten just nu. Man kan inte ha allt framme av nostalgiska skäl, så är det bara. Jag vet att vissa saker är roliga att hitta sen, så de tänker jag spara, men en hel del kan jag faktiskt skänka bort eller sälja också. Och min "bokföring" måste jag också fixa. Nya pärmar, register mm behövs, för just nu är det lite rörigt...

Projekt nummer tre är köket. Just nu är jag inte 100% nöjd. Det första blir att hitta nya köksstolar(lite ironiskt va?). De jag har nu är inte av den bästa kvalitet, trots att jag köpte nya för bara något år sedan. Jag vill ha fina, flärdfulla och sköna stolar. Gärna lite pampiga och med stoppade sitsar. Absolut inte moderna. Köksbordet funkar så det kan jag i värsta fall bara måla om. Har även del småsaker som jag skulle vilja göra där inne, men stolarna är ändå prio ett och de får liksom avgöra stilen för resten av inredningen i köket. Jag är lite inne på blå detaljer. Har alltid älskat mormors inredning som går i mycket blått och vitt(hon är finne, hallå!), men jag kan tänka mig att kombinera blått med andra färger. Och som sagt, bara detaljer i blått. Inte blå väggar eller så.

Får ta det här i etapper tror jag, för jag måste ju jobba mellan varven också.



Skörbjugg?

På tal om det förra inlägget...

Snart kommer det att börja hoppa ut räkor ut öronen på mig. Trycker skagenröra så fort jag jobbar. Det är SÅ gott (och förmodligen lika onyttigt). Jag som inte ens gillar potatis äter med glädje bakad potatis till. Mums!

Men för att inte få skörbjugg på riktigt så har jag hört ryktats om att det blir grillat ikväll.


Livet på en räkmacka

Moderaterna bjöd på räkmacka. Sossarna på...varmkorv. Räkor vs korv. Case closed!

Men nog om politik. Ska alldeles strax jobba. Det är lite surt väder, men det gör faktiskt inte så mycket. Det kanske bidrar till lite lägre glassförsäljning och just i dag är det bra, för det kanske innebär att jag slipper överanstränga foten lika mycket som igår. Nä usch vad jag klagar och tjatar om den där foten! Så illa är det faktiskt inte.

Ikväll blir det som sagt häng med gänget på Trädgränd. Är år sedan jag träffade Simon. Nä, inte riktigt, men för länge sen i alla fall. Så det ser vi fram emot!

See ya!


Rut och rot del 1

Sitter och läser på om RUT- och ROT-avdraget för att få lite mer kött på benen i den frågan. Debatten dök nämligen upp i lunchrummet på jobbet idag. Trodde ett tag där att jag skulle bli lynchad av mina egna kollegor. Lovade i alla fall att googla på ämnet till nästa gång. Det har jag nu gjort, läst sidor både för och emot, och jag kan bara säga så här; nu är jag ännu mer säker på min sak!

Kul fredagskväll tänker ni säkert. Har jobbat eftermiddag och jobbar förmiddag imorrn, så jag har ändå ingen större lust att göra så mycket. Imorrn däremot blir det att umgås med några av de bästa. Jag hoppas och tror på en riktigt trevlig kväll!

Nu korsord och sängen.
(Ja, jag är värre än en pensionär...jag vet)


Fredag

Peppar för jobbhelg med en stukad fot. Ska bli såå kul! Nja. Hade väl helst sluppit om jag hade kunnat.

Annars då? Har divserse födelsedagar att se fram emot. Två kalas nästa vecka. Hos två av de människorna som jag verkligen gillar att vara hemma hos. Det ser vi fram emot!

Ser också fram emot att få göra klart i klädkammaren. Har i princip fått in alla skor nu. Vilken skräll va? Men det är mycket kvar ändå. Var inte överdrivet pigg igår kväll så jag orkade inte börja sortera kläder. Kanske får det bli ikväll istället. Den som lever får se...

Men nu, jobb som sagt.


En del av det som snurrar i mitt huvud just nu

Som vanligt snurrar tusen tankar i huvudet. Det är kväll så det hör till.

Har dåligt samvete för ett uteblivet samtal. Har ångest över att jobba med en stukad fot imorrn. Undrar om det är en spricka i foten, för den blir bara mer och mer svullen. Funderar på om jag är knäpp för att jag lyssnar på Fairytale of New York i augusti. Funderar också på hur jag ska rymma alla mina väskor i klädkammaren. Egentligen borde jag sova, för jag är(var?) jättetrött. Tänker på hur inskränkta människor det finns i den här staden, och i synnerhet i min bostadsrättsförening. Och ska jag reta dem ännu lite mer? Tänker på kärlek, allt vad det innebär och vad man kan "offra" för kärleken. Funderar på om jag ska gå på mycket hockey i vinter, eller ingen alls. Ska jag tona håret lite mörkare eller gå all-in och göra det ännu lite ljusare? Hur ska jag hinna med allt + jobba i helgen?

Och hur ska jag kunna göra allt det här med stukad fot?


Puderrosa

Behövde nåt nytt att inviga klädkammaren med. Den är inte riktigt klar än, men en söt puderrosa bolero/kofta fick ändå följa med hem. Samt ett par flashiga guldfärgade örhängen och två diadem.

Mamma köpte en snygg blå kavaj och en jättehäftig klänning. Inte för att inviga någon klädkammare, utan bara för att hon ville. En lika bra anledning!


Kärlek

Det var underhållning på mötet igår. Ska väl inte säga för mycket om det, annat än att de spelade en helt fantastisk låt som påminner mig om förra sommaren och kärlek.

Jag och min älskling var och såg Plura i Piteå ifjol. H var som förtrollad och tyckte att Plura var ungefär det bästa som hänt Sverige. Det var en fin stund.




Kärlekens tunga - Eldkvarn


Nä...

...nu kastar jag in handuken för idag.

Har ont i fotleden som jag stukade(den blir bara mer och mer svullen), den andra foten som jag använt för mycket istället, axeln efter allt skruvande av konsoler(12 hyllor!) samt händerna och ena knäet pga av skrubbsåren jag åsamkade mig när jag stukade foten och ramlade. Lägg sen till att mitt hår är gult(orkade aldrig tona det) och att jag har inte har fått k*k sen ramadan började. Det är synd om människorna, och ikväll är det extra synd om mig!


(Jo, jag är lite ironisk. Jag vet att det inte är synd om mig egentligen.)



Valupptakt

Är hemma efter en mycket givande kväll. Valupptakt med moderaterna. Ju mer insatt jag blir i politik och ju mer politiska aktiviteter jag är på, desto mer sugen blir jag på att själv börja engagera mig.

Jag har läst samtliga riksdagspartiers valmanifest. Det har jag gjort av den enkla anledningen att jag vill få så mycket fakta som möjligt. Många röstar på ett visst parti för att de alltid har gjort det, men de tänker inte på att partierna och deras politik faktiskt förändras. Alla partier har bra och dåliga åsikter och förslag. Det finns knappast något parti vars åsikter stämmer helt och hållet med ens egna, utan man får ta det partiet som har åsikter som stämmer mest överens med ens egna. Eller det partiet vars hjärtefrågor är ens egna hjärtefrågor. För helt ärligt så vill alla partier ungefär samma sak, men vägen dit kan vara väldigt annorlunda.

Man kan inte säga att man inte är intresserad av politik, för allt är politik och politik är allt. Det viktigaste vi har i det här landet är rösträtten. Så snälla, ta en timme eller två och läs igenom valmanifesten. Eller läs om ett parti om dagen så blir det ännu enklare. För röstar du inte har du inte rätt att klaga heller.


Orgasm

Har lyckats med bedriften att stuka foten. Halva foten är alldeles uppsvullen och det gör ont, även när jag inte använder den. Kul jul. Men jag ska inte klaga, det kommer ju att gå över!

Har fått upp skenorna på ena väggen samt spegeln. Det blir så snyggt att det gör ont! Vill bara få allt klart, och det inom en väldigt snar framtid. Fick förresten låna en slagborrmaskin. En sån här riktig proffsmaskin som säkert går på 10 000:-. Om den var bra? Den var guld värd! Typ orgasm i borr-form.

Nu ska jag piffa till mig lite inför kvällens aktiviteter. Typ raggardusch? Ja, typ. Och så lite smink och sådär.

Hörs senare!




Onsdag

Håret blev en j-a katastrof efter gårdagens färgning. Nej, det var visst inte samma färg som jag använde sist. Nu är håret snyggt orange-gult. Ja, ja...antar att jag får åka och köpa en toning. Det har funkat förr så jag håller en tumme!

Annars händer följande idag: Promenix med Astrid. Sista bitarna tapet ska på plats. Måste shoppa expanders + hämta min borrmaskin som är bortlånad. Försöka mig på att få upp åtminstone nån hylla. Tona håret som sagt. Hinna på Hanzens? Moderaterna valupptakt i Stackgrönnan.

Förutom det är det säkert en del annat som borde göras.

Later!


På tal om Moderaterna...

Mamma berättade en kul grej igår.

Första gången hon fick rösta så tog hon på sig en moderat-knapp när han gick till vallokalen. Väl där log en grannkvinna (som var moderat) så glatt åt henne.

Jag frågade mamma om hon röstade på moderaterna den gången, var på hon svarar: - Nej, det gjorde jag inte. Men knappen passade så bra till min nya fina blå kofta.

Haha. Det låter precis som nåt jag skulle kunna säga. Även om jag tar politik på fullaste allvar, så tycker jag att man måste få vara lite moderiktig också.


Vad har jag och Zlatan gemensamt?

Kikade på hemsidan för ett uteställe som vi var på i Milano, Il Gattopardo. Ett riktigt coolt ställe!

Men frågan är alltså vad jag och Zlatan Ibrahimovic har gemensamt? Jo, jag hittade nämligen en bild på honom när han var på Il Gattopardo. På bilden poserar han med samma servitris som servade oss när vi var där. En jättetrevlig tjej som passade upp oss hela kvällen. "Vår" servitris!

Jättepatetisk av mig, jag vet. Men när man kommer från lilla Ske-å så är det inte så ofta man är så "nära" en riktig kändis. (Lokala hockeyspelare räknas inte till den kategorin, inte heller Brolle.) Jag menar, Zlatan har säkert bytt om i samma omklädningsrum som Ronaldo. Inte samtidigt, men ändå. Med andra ord kan den här servitrisen vara min närmaste länk till Ronaldo. Inte illa! Eller, ganska illa...




Färg i olika former

Det blir så fint i klädkammaren! Tapetseringen är i princip färdig och en hylla är på plats. Nu återstår det bara några fler hyllor... Några?! Mm...precis. Not...

Håller på att färga E4:an som av någon outgrundlig anledning hamnat mitt på skallen. That's life när man har mörkt hår som växer oerhört fort. Jag vill ju vara fin inför valupptakten imorrn. Nä då, men det kan ju vara kul att se ut som folk igen oavsett vad man ska göra. Nu håller jag på att bleka mer slingor i underhåret (som vägrar bli ljusare). Sen ska jag slänga i lite färg också. Tycker verkligen att det funkar med blond hårfärg. Mycket snyggare resultat än med blondering. Och skonsammare för håret skulle jag tro...

Är sjukt sugen på något gott. Något gott och sött. Dessvärre ekar nog skåpen ganska tomma på sådana varor. Hm... What to do, what to do?


En massa inredning

Gårdagskvällen spenderades i Boliden hos Matilda. Trevligt som alltid! Och Matilda är verkligen en superbra värd som bjuder både på middag, vanlig choklad och varm choklad. Riktigt bortskämd blir man. En del skvaller och en promenad hann vi också med. Fick se deras nya hus. Ja, på utsidan i alla fall. Ser fram emot att se hur det ser ut på insidan också!

Mamma har varit här och slipat samt målat taket nu på morgonen. Om en timme eller så så kommer hon tillbaka och då ska vi tapetsera! Gud så kul det ska bli! Sen ska "bara" alla hyllorna på plats och alla kläder, skor mm tillbaka. Bara...

Funderar på om jag ska måla det allra sista på hyllorna nu. Nån kant är det enda som återstår. Det handlar mest om renovering/inredning nu som ni märker. Inte så konstigt då det är det som pågår i mitt liv just nu.

Jo, det blev förresten svarta vitlöksknoppar med gulddetaljer till byrån. De kommer att passa perfekt till mattan + att de såldes på Åhléns så jag slapp beställa från nätet. Kommer att bli riktigt snyggt tror jag.





Exakt så här, fast i svart och guld, ser knopparna ut.
(Bilden kommer från
Fridas gård)


Bortskänkes - halva min lägenhet!

Det är grejer överallt här. Verkligen överallt. Förstår inte hur allt har rymts i klädkammaren innan, för nu tar det upp halva vardagsrummet och hela sovrummet, samt en del av hallen. Usch vad hemskt det är att ha det så här!

Så vill nån ha ett vitrinskåp så finns det för avhämtning hos mig, helt gratis! Finns även några tavlor och en hel massa skor och väskor. Slå en pling om ni är intresserade!

Som tur är kommer mamma förbi med bilen snart och då ska jag köra en del till förrådet samt till min bror. Men det är en klen tröst...


Non, Je ne regrette rien?

De finns de som påstår att de inte ångrar nåt. Jag tror att de ljuger.

Jag ångrar mest det som jag aldrig gjorde. Jag tänker såklart inte på det varje dag, men ibland så fylls huvudet med de där tankarna. Ikväll är en sån kväll. Den sista tiden har varit en sån tid.

Det finns en sak som jag verkligen ångrar. Eller ångrade. Någonting som jag inte vågade. Någonting som var både skrämmande och lockande på samma gång. När jag hade vunnit över rädslan och det enda som återstod var spänningen, ja då var det försent.

Den chansen är sedan längen borta. Den kommer aldrig tillbaka. Men ibland dyker en liknande chans upp, och nu kan vara en sådan gång. Utan något som helst facit så känns det som att den här chansen är tusen gånger bättre än den förra. Och blir den här chansen verklighet så måste jag ta den. Det finns inget alternativ. Jag kan inte göra samma misstag igen. Jag kan inte vara så feg.

Lyckorus och nervositet. Men jag ångrar hellre någonting som jag gjort, än någonting som jag aldrig gjorde.


Manboy?

Strunta i musiken. Ni kan till och med slå av ljudet om ni vill. Det är inte det det handlar om.

Jag och Emma kikade på den här videon hos Micke igår. Bara för att vi hade fått veta att den skulle innehålla bara bringor och hångel.

Micke hävdade att vi var snuskiga kärringar och att det var barnarov. Det tyckte inte vi. Hallå, killen är 19 liksom! Fast han ser onekligen ung ut i ansiktet, men samtidigt har har hår på bröstet. Hm...

Emma kläckte också den bästa kommentaren: Meh, han har ju värsta pojkkroppen! Fast, det är ju inte så dumt ändå...

Summa summarum: Vi kanske är snuskiga kärringar i alla fall. Jag tror att det bor en snuskig kärring i alla av kvinnligt kön och någon gång då och då så måste hon få komma fram. För vissa oftare än för andra. Vilken kategori vi tillhör låter jag vara osagt...




Loppis och mat

Har varit på loppis idag. Mitt söndagsnöje! Hittade två fina plåtburkar samt en ljusstake. Ljusstaken för en femma var ett riktigt fynd då den egentligen skulle vara betydligt dyrare. Men jag köpte den för att jag vill ha en sån på byrån i klädkammaren.

Har en hel del att göra ikväll. Städa, plocka ur klädkammaren, ta saker till förrådet, diska, måla mm. Har mycket att göra den kommande veckan också. Klädkammaren kommer såklart att ta en del tid. Sen har jag Astrid som ska promeneras, valupptakt med Moderaterna, husvisningar(?), hinna träffa Kajsa och imorrn blir det en sväng till Boliden och Matilda. Såklart är det roliga saker som jag ser fram emot, men hur roliga saker än är så tar de ju faktiskt tid. Men å andra sidan gillar jag ju att ha fullt upp också!

Först och främst ska jag laga middag. Eller rättare sagt lunch-middag. Det blir pasta(ovanligt?) med en ostsås och sojabönor. Låter som en konstig kombination, men det är jättegott, jag lovar! Köpte en lite bit riktigt god ost också. Extralagrad och fyllig. Mums!


Cleo Snake Skin Bangle

Om jag skulle köpa ett armband just nu så skulle det bli en sån här ormmönstrad godbit. De kommer från Rachel Leigh och kostar ca 649:- på Accessora.





Dagmatte åt stans snyggaste golden

Lyssnar på en oerhört pinsam låt som jag förmodligen aldrig kommer att erkänna att jag gillar. Men i min ensamhet, då kan jag lyssna på den om och om igen.

Drack jättegott kaffe hos Karim för ett tag sedan. Var nån spännande kryddblandning i den. Själv brukar jag slänga i några kardemummakärnor, men inspirerad av det kaffet har jag börjat ha i lite kanel också. Det blir verkligen gott! Och smakar lite som bullar... Hehe.

Är ledig idag. Är faktiskt ledig en hel vecka! Gav bort måndagen och det innebär att jag är ledig fredag-torsdag. Snacka om ovärd måndag alltså. Vore man klok så tog man alltid ledigt den måndagen.

Idag har jag oerhört stora planer. Not. Ska måla klart byrån och pallen. Sen ska jag och hämta ut mina tapeter(som förhoppningsvis blev rätt den här gången) och kanske ta en lunch på stan. Lunch på stan en lördag är kanske inte det smartaste man kan göra, men ändå. Jag fick ju lön igår. Tänkte hinna måla lite mer på hyllorna innan det är dags att hänga med Emma och Micke ikväll. Alldeles för länge sen vi sågs, så det ser jag verkligen fram emot!

En annan sak som jag också ser riktigt mycker fram emot är att bli "dagmatte" åt Astrid! Hon har flyttat till Ske-å på heltid nu och behöver någon som går ut med henne på förmiddagarna. Jag börjar aldrig jobba före 9.30 så det är ju perfekt! Dessutom får man ju sin dagliga motion, oavsett om man vill eller inte. På måndag får jag träffa sötnosen igen!





Världens bästa Astrid i vintras.



Tiden går

Det där gick ju skitbra. Sitter fortfarande vid datorn. Läser idiotiska bloggar och lyssnar på deppiga låtar.

NU blir det sängen och slutet på min bok istället.


Skor. Överallt, skor.

Rosa gummistövlar med klack. Otaliga sneakers i olika färgställningar. Italienska vinterskor av getpäls. Converse med stilettklackar. Snuskigt dyra danska vinterkängor. Ännu dyrare rosa sandaler från Dior. Ballerinas i grå lack. Guldpumps. Röda horskor. Gräddvita bröllopspumps. Ett antal par snorhöga kilklackar.

Skor. Skor. Skor. Och ännu mera skor.

Oanvända skor. Och de som jag bara haft några gånger.

De som har på tok för höga klackar. De som är svårmatchade. De som är för varma. De som jag aldrig har användning för. De som är alldeles för daterade. De som är lika obekväma som snygga. De som jag glömt bort.

Stackars, stackars mina skor. Några ska få nya hem. Några ska jag ge en annan chans. Några kommer jag aldrig att göra mig av med, även om jag aldrig mer kommer att ha dem på mig.

För skor är helt underbart!
Oavsett om de sitter på fötterna eller står på en hylla och ser fina ut.





Fredag

Hemma igen. Är trött. Har ont i huvudet. Ska fixa lite i lägenheten. Sen blir det sängen.

Natti natti!


Find a girl, have a drink, have a dance and play

Lyssnar på Babyshambles för första gången på väldigt länge. Varför har vi haft ett uppehåll?

Piteå idag som sagt. Dags att göra sig i ordning.

Hörs sen!






Valår

Har jobbat och målat. Nu ska jag bara diska och sen blir det bums i säng. Känner mig inte bara trött, utan helt slut.

Imorrn blir det nog en sväng till Piteå och Nolia. Vi går alltid på Nolia när det är valår, av den enkla anledningen att jag älskar att diskutera med representanter från olika partier. Ska helt enkelt fråga dem samma sak som jag frågade en kille från Ung Vänster: Vad kan ni göra för mig?
Jag är i valet och kvalet mellan två partier. Hoppas att jag har bestämt mig efter imorrn. Hjärnan och hjärtat är inte riktigt överens än.

Natti natt!


Klädbekymmer och målarfärg

De ringde från jobbet imorse. Det var tydligen kris så de ville att jag skulle jobba i köket idag. Jag har inte jobbat i köket på typ minst ett år. Tackade ja, men sen blev det ändå inte så för de hittade ingen som kunde ta mitt jobb istället. Såg faktiskt fram emot en dag i köket, men, men...det kanske blir nån annan gång istället.

Hade jag jobbat i köket så hade jag börjat tidigare. Alltså klev jag upp tidigare. Har ändå inte gjort mycket. Kollat på tv, suttit vid datorn samt målat en pall. Jag är hopplös på att göra saker på morgonen. Det är i princip omöjligt att få igång mig då.

Jobbar alltså till 20.15 ikväll med. Sen blir det att måla de där hyllorna igen, andra sidan på dem. Ungefär så ser livet ut just nu. Jobb och målning. Inrutat och lagom trist. I helgen ska jag i alla fall försöka hinna träffa lite folk mellan alla hyllplan och penslar. Borde även börja rensa ur klädkammaren. Frågan är bara var jag ska ha alla kläderna under tiden vi renoverar. Hm... Jag får väl sova på soffan så får kläderna ta sängen. Haha. 

 


Pinko

Jag köpte en underbar liten rosa sak på La Rinacente i Milano. En liten Chanel-inspirerad aftonväska från det italienska märket Pinko. Jag tror inte att Pinko säljs i Sverige, och det kanske är lika bra. Gillar inte när allt finns på hemmaplan.

Har än inte använt den än, utan den står där så fint på hyllan. Men jag väntar på att det rätta tillfället ska dyka upp...




Axelremmen är egentligen en lång guldkedja
och hela väskan är snyggt ormmönstrad.

(Väskan ser heller inte lika tacky ut i verkligheten. Haha.)


Tankar en torsdagsmorgon

"Jag har lämnat landet så många gånger
Jag tappat räkningen för längesen
Men sanningen är den att jag är typisk svensk"


Eller?


Det är så mycket tankar som snurrar runt runt i huvudet just nu. Vill få ut dem. Berätta för hela världen, eller åtminstone nån. Måste ha nån att rådfråga. Samtidigt som jag inte vill ha nån annans åsikt. Vill bara att nån ska säga att det är rätt beslut. Fast berättar jag för nån är jag rädd att det aldrig kommer att hända. Att jag bara har inbillat mig allt. Och det kanske jag har också? Det är mycket möjligt.


Men just nu är det allt som finns i tankarna. Jag drömmer om det på nätterna. Och i mina drömmar är det helt underbart. Men dröm och verklighet är sällan samma sak.

En sak i taget. Andas.



Knoppar

Oj, gick det så här snabbt att måla? Målade ena sidan av 18 hyllplan på 30 minuter. Jag är gjord för det här!

Nu spanar jag på knoppar till byrån istället. Har hittat en del fina från
Syster Lycklig. (Här i stan hittade jag nada...)


 

Det viktigaste är att har guld-/mässingsdetaljer och helst är i rosa porslin.
Höga krav? Nja...


 Har ni något annat tips på var man kan hitta snygga knoppar så hör av er!

 


Paint it black? No, white!

Nu ska jag byta om till "arbetskläder" och gå ut till snickeriet.
Måla, måla och måla ännu lite mer står på schemat!


Rörd till tårar

Det blev ingen frukost för mig idag. Gav bort den sista litern fil till H igår. Han behövde den bättre. (Men helt ärligt är jag rätt så hungrig nu...)

På tal om att ge bort mat...
Det brukar vara en kille utanför jobbet och spela dragspel, som vid så många andra matbutiker. Igår kom en äldre man fram och frågade mig vad killen brukade köpa för mat. Jag svarade lite undrande på hans fråga. Han berättade då att han ibland brukar köpa något ätbart till den där killen. Att han tyckte synd om honom för att folk behandlar honom så illa, för egentligen är han en riktigt trevlig kille, och han önskade att killen kunde börja studera istället.
Jag vet också att han är trevlig. Väldigt artig och alltid med ett leende på läpparna när han handlar av mig. Och jag mår fruktansvärt dåligt av hur människor behandlar honom och de andra i hans situation. De ser honom bara som en tiggare och en skamfläck, inte för den människan han faktiskt är. Sånt gör ont i hjärtat att se.
Jag sa till den mannen som köpte mat till honom att tänk om fler vore som du. Var på han undrade varför jag tyckte så. "För att det är alldeles för få som tänker som du och som försöker vara medmänniskor." Jag tror inte att mannen gjorde det för att visa sig "duktig", utan för att han genuint brydde sig. Jag blev i alla fall alldeles rörd när jag såg hur glad dragspelskillen blev. Höll på att börja lipa när jag stod där i kassan. Och jag tänker fortfarande, tänk om fler vore som den där äldre mannen.

Grundade alla 18 hyllorna igår. Ett j-a jobb, men det var faktiskt rätt så kul! Grundade även byrån som ska vara inne i klädkammaren. När jag väl är igång finns det ingen hejd. Blev faktiskt lite rastlös när jag inte hade mer att måla. Blir nog en sväng ut till snickeriet ikväll också.

Det mest intressanta ska ändå bli att rensa ut bland alla kläder, skor och väskor. Antar att det blir en hel del att skänka bort och eventuellt sälja. Men jag ser faktiskt fram emot det! Ska även försöka rensa ut annat här hemma. Har för mycket skit och saker som jag aldrig använder i lådor och skåp. Köksskåpen är redan utrensade, men det återstår en hel del annat. Är man en hamster så är man...

Nu ska jag göra mig klar för jobbet.
Later!



Ramadan, religion och kärlek

Imorgon börjar ramadan, muslimernas fastemånad. Ramadan innebär, vad många skulle kalla det, en hel del uppoffringar. Om jag skulle skriva ner precis allt vad ramadan handlar om här så skulle ni förmodligen ändå inte läsa det, men för er som är intresserade så kan ni ju kika runt på nätet så hittar ni säkert en del information. Men för att förenkla det så innebär det att man lever striktare. Man äter och dricker inte på dagtid, har inte sex, röker inte och många som aldrig annars ber gör det då. Man utsätter sig heller inte för frestelser och ramadan handlar helt enkelt om att tänka mer på Gud och de som har det sämre ställt. Jag är ingen expert på ämnet, så har jag fel så ber jag hemskt mycket om ursäkt.

H är muslim. Det innebär att även han börjar fastan imorgon. För mig innebär det mindre sex och mindre tid tillsammans med honom. För jag är en frestelse. (Det är han som säger det, inte jag! ;) ) Självklart tycker jag att det är lite tråkigt att inte få träffa honom så mycket som jag vill, men jag har full förståelse för att han fastar. Kärleken blir inte svagare för att man inte ses hela tiden, och är det någonting som jag verkligen respekterar så är det religion. Religion kan vara bland det vackraste som finns om den används i positivt syfte. Det verkar många i dagens samhälle missa helt...  

Jag är faktiskt väldigt glad att H är muslim. Jag är glad att det blev just en muslimsk man som jag föll för. Han har moral och värderingar. Ungefär samma värderingar som jag själv har, och det tror jag helt ärligt inte att jag kan hitta i en ateist. Det är svårt och komplicerat att förklara, men mina värderingar är väldigt viktiga för mig och det är också värderingarna som jag tycker är det absolut viktigaste i ett förhållande. Har man helt olika grundvärderingar och vill helt olika saker med livet så tror jag inte att man kan ha ett fungerande förhållande i längden. Den muslimska kvinnosynen handlar mycket om att respektera kvinnan och ge henne det bästa i livet. Både H och hans muslimska vänner är väldigt mån om att man ska ha det bra och jag har faktiskt aldrig blivit så bra behandlad som av dem. Där kan vi snacka om gentlemän! Bland svenska män är det dessvärre rätt så ont om gentlemän. Det är nåt jag tycker att de kan försöka bli bättre på!

Jag genraliserar rätt så mycket inser jag. Men jag talar bara om mina egna erfarenheter. Det finns idioter inom alla religioner, men jag talar inte om extremister för de tycker jag inte har nån rätt att kalla sig varken muslimer eller kristna. Det finns självklart jättefina svenska killar också, det är jag helt övertygad om för jag känner helt underbara svenska killar också. Men jag pratar om vad jag är ute efter i en relation, och just det råkade jag hitta i en muslimsk kille. 


Heta drömmar och hyllor en masse

Dagarna liksom flyter ihop med varandra. Minns inte vilken dag jag gjorde vad och vilken dag det var igår, eller är idag heller för den delen.

Konstigt nog kommer jag ändå ihåg att jag ska jobba. Eller typ... Imorse höll jag på att försova mig. Drömde att jag var tillsammans med Rafael Nadal, och tydligen var det en så pass trevlig dröm att jag råkade slå av både klockradion och mobillarmet i sömen. Haha. Vaknade dock av att jag helt plötsligt drömde nåt om jobbet. Och jag hann i tid, men stressigt var det.

Har börjat måla lite hyllor till klädkammaren. Men det är 18 stycken, så det lär väl ta sin lilla tid... I väntan på att de första torkar ute i snickeriet så ska jag grunda byrån. Tur att man i alla fall gillar att måla!




My new boyfriend?
Nja, jag nöjer mig nog med H.



I en djungel av manliga saker

Idag blir det manlig shopping. Byggvaruhus och färgaffärer.

I really like it!


Luleåkalaset

Känner mig inte piggast i världen. Sov typ max fyra timmar natten till igår. Åkte bil i totalt sex timmar. Shoppade massor. Natten till idag som jag kanske sex timmar. Sen har jag jobbat. Och nu åker vi snart till Luleå. Vila får man göra i graven...

Luleå ja. Det är Luleåkalaset som hägrar. Enda festivalen förutom Trästocks som jag besöker i år. Men jag gillar Kalaset, det är trevligare än Stadsfesten..."festivalen" som Gud glömde...

Förutom att inte hinna sova så har jag pussat massor på min älskling. Världens bästa älskling som hade diskat och bäddat när jag kom hem från jobbet. Han gör det inte hemma hos sig, men hos mig går det bra. Jag tackar och tar emot! :) (Även om jag egentligen tycker att det är kvinnogöra...)

Nä, nu ska jag fixa till mig lite och se om jag kan få mig nån middag.

Ha en trevlig kväll allihopa!


Primavera

Shoppingen idag gick alldeles utmärkt! Hittade det mesta som jag hade tänkt till klädkammaren. Konsoler, skenor och galgar från IKEA(det var också det enda jag köpte där), en matta i guld, beige och svart samt två väldigt oäkta orkidékvistar. Nu återstår bara en guldspegel samt att fixa till en byrå som jag ska få. Dessutom ringde killen från färgaffären och sa att mina tapeter hade kommit. Verkligen snabba ryck!

Förutom klädkammarsaker köpte jag en del annat. Två snygga plåtbukar(en från Iittala och en för finska havreflingor), två vita gästhanddukar från Finlayson, limoncello och piña colada, massa Sisu Horna, blåbärsschampo och jättefina frukostskålar från Marimekko, Primavera. Blev lite snål då de kostar en del så jag köpte bara fyra stycken, två blå och två rosa. I efterhand känner jag att jag borde ha köpt fler, och kanske även kaffemuggarna som hör till. Har redan äggkoppar med samma mönster. Men, men...finns de kvar nästa gång så kanske jag köper mer då. Tanken med att köpa både rosa och blå är för att då kan jag äta ur de rosa och H ur de blå. Könsroller you know. Men jag tycker att det är gulligt!

På tal om det var han så söt och ringde ikväll och var orolig för hur hemresan hade gått. Han låssades först inte om det, men sen kom sanningen fram. Hihi. Ibland är han bara för gullig! (Eller inte för gullig, men ni vet... ;) )




Här är skålarna i blått. Fina va?




Att shoppa eller inte shoppa

Hittade ingenting på stan förutom en bukett med aprikosfärgade nejlikor. Lika bra det kanske. Skorna var slut i min storlek och helt ärligt var de inte lika snygga som sist. Haha. Jeans orkade jag inte ens prova. Och ja, nåt annat behövde jag egentligen inte.

Imorrn blir det förhoppningsvis mer shopping. Då åker jag upp till Haparanda och Torneå. Jag avskyr IKEA(som ni säkert redan vet...), tycker att det är enormt svennigt och dessutom är det mesta rätt så fult. Men, jag behöver lite standardgrejer till klädkammaren därifrån. Ska även på diverse andra affärer, mest i Torneå. "Behöver" likör, en matta, frukostskålar, en spegel mm. Och mina älskade finska matvaror såklart! Hihi.

Nu ska jag städa badrummet. Sen väntar lite andra "måsten".





Tampere. På tal om Finland...


Torsdag

Var övertygad om att det skulle regna när jag vaknade idag. Men till min stora lättnad och glädje så gjorde det inte det! Skönt!

Måste en sväng på AF idag. Inget jag direkt ser fram emot. De ska säkert bara dumma sig. Men är de riktigt dumma så ska jag unna mig ett par skor efteråt. Har sett ett par riktigt läckra som jag hoppas finns kvar. Men hur stor är den chansen egentligen? Ska nog försöka hitta ett par svarta jeans också. Har inga bra/hela sånna, och det känns som att svarta jeans är ett måste i garderoben. Men vi får se hur peppad jag är på att prova. Haha.

Blev så inspirerad av
Matilda som skrev om att hon tänkte plocka vinbär idag. Om jag orkar senare så tror jag att det får bli en liten sväng till blåbärsskogen. Jag brukar faktiskt plocka nån stackars liter varje år. Annars har mamma enorma mängder med röda vinbär. Jag menar, om jag blir för lat för att ta mig till skogen. Hehe. 

Nä, nu ska jag hoppa i kläderna och ta tag i det här.
Ciao! 

Tapet - check!

Nu har jag tagit tummen ur och beställt tapeterna till klädkammaren. Fick dessutom 20% på hela köpet, utan att behöva pruta. Det gillar vi! Köpte också ett snyggt guldfärgat tyg som ska bli ett draperi dit in. Kommer att bli sååå snyggt! Längtar bara efter att få börja med hela projektet nu.

Nu blir det mer shopping. Fast på Solbacken den här gången. Mat. Inte lika kul men. :/ Tänkte hälsa på mormor en sväng också. Trevligt, trevligt!


Spending my money

Nä, nu drar jag på en shoppingrunda.

Ciao, ciao!



Kramper och bostadsfunderingar

Jag kunde inte förmå mig att fara och jobba idag.

Mensvärken från helvetet har anlänt. Får kramper i hela magen. Knivar i ryggen. Det känns som att alla inre organ vänder sig ut och in och försöker lämna kroppen. Det kan inte vara värre att föda barn. För det känns ungefär som att det borde kännas så här. Men det är inte en konstant smärta, utan det kommer i omgångar. Utan förvarning. Inte kul...
Och då är det ändå ingenting mot hur min nacke känns idag. Fy fan!

Har tagit ett gäng värktabletter och är uppe då jag inte får de här "anfallen". Eller värkarna som jag säger. Haha. Får passa på att blogga mellan omgångarna. Nacken funkar så länge jag sitter helt stilla. Kul jul.

Men nu ska jag sluta klaga. Sitter och spånar på renoveringen av min walk-in-closet. Är så enormt peppad! Vill bara kasta ut alla grejer, börja tapetsera och organisera.

Problemet är om jag ska bo kvar här eller inte. Det vet jag inte nu och i dagsläget är det ingenting jag riktigt kan påverka heller. Det känns lite surt, för jag älskar min lägenhet och jag vill bo kvar här! Men till vilket pris? Och då menar jag inte rent ekonomiskt...
Jag har inte heller en aning om var jag vill bo annars. I så fall blir det förmodligen hus. Ja, ni läste rätt. När fan blir gammal... Jag vill inte riskera att behöva gå igenom samma process igen om jag flyttar till en annan lägenhet, för det orkar jag inte med. Och enda stället jag kan tänka mig att bo på i Ske-å är A-torp, eller möjligtvis centrala stan. Men jag är van att ha ett enormt badrum samt ett hyfsat stort kök. Jag skulle blir riktigt deppad av att ha mindre, så därför är förmodligen centrala stan helt uteslutet. Om jag inte bor i något relativt nybyggt, men då lär ju hyran vara ganska fet också. Och på A-torp är det fula fjärrvärmerör i princip alla lägenheter. Köper jag hus får jag i alla fall göra som jag vill, och jag slipper en fucked up bostadsrättsförening med sina konstiga regler. Men, men...än är ingenting bestämt och jag vill som sagt verkligen bo kvar här!

Nu ska jag inta horisontalläge i soffan.
Later!





Söndag & Måndag

Igår hängde jag med mami mest hela dagen. Vi var på loppis(och fyndade en hel del!), fikade, gick på stan och åt middag. Jag älskar verkligen mamma. Och jag älskar verkligen att umgås med mamma. En riktig toppendag alltså!

Idag jobbar jag. Och jag är sååå peppad. Not. Jag kunde faktiskt inte vara mer opepp. Jessica har semester. Det är alltid apmycket folk. Och dessutom är jag jävligt groggy av migräntabletterna som jag tog i morse. Groggy och med en del huvudvärk kvar också. Great? Men, men...det får la gå på nåt sätt.

Vi får se vad jag orkar med ikväll. Borde tvätta. Borde verkligen tvätta. Samtidigt har jag ett enormt socialt behov just nu. Fast känner jag mig själv kommer jag förmodligen bara att däcka i soffan. Hm.


Oh Lord, please make me pure, but not yet

Förutom att hänga med världens bästa Sanna och sötaste Zackarias så har jag också kollat på film med hetaste Jude Law. Breaking and entering.
Det är nåt med den där mannen alltså. Nåt som jag inte kan sätta fingret på, men som jag faller för så fort jag ser en film med honom (i synnerhet Alfie). Och detta trots hans växande vikar.

En annan hottie i samma film är lammköttet med kindbenen, Rafi Gavron. Alla de där Twilight-"hunkarna" kan slänga sig nånstans. Rafi is the shit! (Och han är faktiskt lite lik toyboyen K...)






Some like them hot!

(Och nu är det nog dags för snuskiga tanten att gå och lägga sig, med händerna täcket...)