Bodies making chemistry

Nu. Sängen.
Stupa i säng och sova länge.
Natti natt!


Finland

Lyssnar på Arja Saijonmaa och längtar till "hemlandet". Finland. Suomi.

En vemodig längtan som kommer lite då och då. Det är vackert. Mina tankar om Finland är förmodligen också vackrare än verkligheten, men vad gör det?

Jag älskar vemodet. Kindbenen. Moralen. Bastubandandet. Hårdheten. Södra Finlands natur. Vänligheten. Hur viktig familjen och traditionerna är. Söta finska pojkar med smala ögon. Björkris. Svett. Komedier som är mer tragiska än roliga. Solnedgången över havet. Det Finland som jag känner till.

Saknar självklart min släkt också. Vilket gör längtan ännu lite starkare.


Magnificent

Jag älskar den här videon. Den är så vacker att jag kan börja gråta.
Inspelad i Fez i Marocko. Jag ser tydligen ut att vara från Fez enligt en bekant till H. Det var ungefär det första hon sa till mig. Kanske är det därför jag gillar videon så mycket. Jag känner mig hemma. Hihi.

U2 - Magnificent

Har ni inte redan sett den måste ni kolla! Lova det?
Inte för att jag egentligen är något större fan av U2 men den här är bra.


Torsdag

Just nu mår jag jäkligt bra!

Sitter under en filt i soffan med tända ljus på bordet, ett glas apelsinjuice i handen(inte när jag skriver såklart), gamla Shakira-låtar på Spotify och en nyäten äggmacka i magen som seriöst gav munorgasm.

Dessutom har jag hunnit både mysa och prata med lovern en stund ikväll. Mysa irl och sen prata i telefon. Äntligen känns det som att vi kommer någonstans. Oavsett om "någonstans" är det vi har idag eller om det kommer att utvecklas till något annat så känns det enormt skönt att kunna prata om alla virriga tankar med honom. Trots att hela jag är en emotionell berg- och dalbana så är jag så fruktansvärt lycklig att jag fått träffa den här underbara människan. Var vi än hamnar och hur det än slutar så har han gjort så enorma avtryck i mitt hjärta. Jag vet att det låter så jättelöjligt och att ni säkert inte bryr er(jag hade nog bara skakat på huvudet och tänkt, varför skriver hon det här?) men jag älskar verkligen den här killen och hoppas av hela mitt hjärta att han är mannen i mitt liv! Inshallah!

Nä, nu ska jag sluta vara sådär fjantigt tjejig och kär. Imorrn är det jobb igen. Förmiddag. Ska nog gå bra om jag bara orkar stiga upp. Haha... Nä, det får lov att gå helt enkelt. På kvällen är det som sagt 20-årsfest för hela slanten! Tror ni att de blir sura om jag smyger iväg och kollar på Idol? Nää...kan de väl ändå inte bli? Rocktema imorrn ju! Vad jag ska köra för tema på klädseln vet jag däremot inte. Har faktiskt ingen aning. Mitt nya linne från MQ och jeans? Nä, tråkigt... Klänningen från Portugal? Den hade jag ju när jag var ut sist, men ingen på festen har förmodligen sett den. Det kan i och för sig vara ett alternativ. Äh, vi får se imorrn helt enkelt!

Nu ska jag kolla lite på tv.
Ciao!


Come on people!

Ni måste ju gissa vad som är fel på min lista!

Jag vet ju att ni läser, så det är bara att svara nu. Gör en egen lista också vet jag!

Och svarar ni inte får ni aldrig veta vad som var falskt. Så det så!



There's a freeway runnin' through the yard

Känner mig riktigt trött idag. Helt slut i kroppen faktiskt. Försöker trappa ner på min sömn, för på senaste tiden har jag sovit alldeles för mycket. 10-11 timmar per natt. Jag blir bara ännu tröttare av att sova för mycket. Ca 7 timmar är egentligen perfekt.

Ja, ja...måste jobba idag i alla fall. Eftermiddag. Hade gärna stannat hemma och bara myst i soffan och pysslat på här hemma. Men man kan inte få allt. Och lön behöver man ju också.

Var och hälsade på Matilda igår. Skvaller och middag. Nice, nice. Är trevligt att hälsa på folk hemma. Annars blir det ofta att man ses nån annanstans, eller att folket kommer hem till mig. Men lite miljöombyte är faktiskt riktigt trevligt. Mindre trevlig var det att det var snö och vinter i Boliden. Usch!

Nä, hoppa in i duschen nu då.
Ciao!


When love takes over

Jag är helt såld på den här låten just nu.
Kommersiell och radioanpassad...och alldeles, alldeles underbar!






"Cause I can feel it coming over me

I wouldn't stop it if I could"



Tisdag

Har haft en riktigt trevlig kväll.

Först middag hos pappa. Enchiladas med jättegod sallad och tårta till efterrätt. Hans nya tjej(kvinna, tant...vad säger man?) var också med. Trevlig måste jag säga att hon var!

Efter middagen hann jag träffa Kajsa och Ricky en stund också. Alltid lika trevligt! Snackade lite strunt, åt kladdkaka och drack likör. Nice, nice...

Nu, sängen!


This week

Den här veckan är rätt så fullspäckad. Men med bra saker. Sociala saker.

Måndag:
Ledig.

Tisdag:
Brorsans 20-årsdag.
Middag  och presentöppning hos pappa.

Onsdag:
Jobb fm.
Middag hos Matilda i Boliden.

Torsdag:
Jobb em.

Fredag:
Jobb fm.
Brorsans 20-årsfest.

Lördag:
Träffa Bea som är på besök från Uppsala.
Hockey?

Söndag:
Åka till Umeå.


Hade tänkt hinna träffa lovern någon dag också. Och min lille libanes J och hans tjej snackade om att komma förbi nån kväll också. Får se när det kan tänkas hinnas med.

Men jag gillar att ha det så här. Och det är ju som sagt mest roliga saker också!





Låt dom aldrig få se dig skaka. Låt dom aldrig få se dig svag.

Nu är jag sådär arg och ledsen utan anledning igen. Jag blir så less! Pallar inte mitt eget humör. Jag försöker tänka på annat, tänka positivt och sysselsätta mig med allt möjligt, men ingenting vill fungera! Jag funderar seriöst på att ta kontakt med en psykolog eller terapeut eller nåt. De borde ju veta varför jag är helt screwed up just nu.

I och för sig har jag alltid varit sån att jag har tänkt ut det värsta möjliga scenariot i mitt huvud utan att ta hänsyn till fakta eller reson. Tänka positivt har aldrig varit min grej. Men på sista tiden har det varit ännu svårare.

Att jag inte har tagit till droger för att mota bort mina demoner är egentligen ett under. Men jag har ju mitt enorma kontrollbehov också. Det gör att jag inte "klarar av" att droga bort verkligheten. Tur det! Mina grundvärderingar går också emot att droga bort problemen.

Tankarna kommer och går. Vissa dagar är det bättre än andra. De sämre dagarna, eller kvällarna rättare sagt(det är då allt kommer), kan jag gråta oavbrutet i flera timmar. Detta trots att jag är fullt medveten om att jag inte resonerar logiskt. Jag vet att jag överdriver känslomässigt. ändå slutar inte tårarna komma.

Jag har så mycket jag borde ta tag i. Nej, rättare sagt, måste ta tag i. Så mycket jag har försökt förtränga och gömma undan i hopp om att det ska försvinna då. Det finns så mycket jag inte kan prata om. Egentligen är det inte jättehemska saker, men jag är så rädd om min fasad och min stenhårda yta. "Låt dom aldrig få se dig skaka. Låt dom aldrig få se dig svag." Men vad är det värsta som kan hända om jag visar mig svag? Om jag för en gångs skull vågar visa lite känslor?

Jag antar att jag måste börja bit för bit. Nysta upp knutarna. Ta en sak i taget. Berätta lite åt gången. Men egentligen vill jag bara skrika ut allt på samma gång. Åh, varför ska jag vara så dålig på sånt här!

 

 


Måndag

Har varit ledig idag.

Började med att sova pinsamt länge(till 12...) och sen spenderade jag ett par timmar på stan med min bror. Käkade sen lunch på Waynes och shoppade. Jag kom hem med ett armband från Snö samt ett pärlhalsband. Armbandet passade så bra ihop med de andra från Thomas Sabo och D&G att jag var tvungen att köpa det och jag är kind of insnöad på pärlor just nu så därför fick halsbandet också följa med hem. Brorsan var lite värre och köpte två par skjortor och tre par jeans. Allt var märkesvaror(Acne, Tiger, Melka mm) och allt fick han till riktiga fyndpriser! Vi kikade lite på glasögonbågar också, och ibland blir jag riktigt avis och vill också ha glasögon. Hihi... Helt sjukt hur billiga märkesbågar är också! (Om man jämnför med saker från t.ex. Gucci eller Versace.)

Har tillbringat hela kvällen i soffan med dator och tv. Nu ska jag diska och göra lite fint här hemma. Myspys.

Imorrn fyller min kära bror 20 år. Hur gammal blev inte jag helt plötsligt? Det ska i alla fall firas med presenter, middag och tårta. Nice!


Det visste ni (kanske) inte om mig

1. Jag äger inte ett enda par mjukisbyxor.
2. Lovern är 13 år äldre än mig, dvs fyller 36 i år.
3. Jag tror på Gud.
4. Jag gillar sprutor och är heller inte rädd för blod.
5. Jag tycker inte att kvinnor ska snusa...
6. ...eller ha kort hår.
7. Sist jag var riktigt full var i början på sommaren -08.
8. Jag har aldrig träffat nån släkting på min morfars sida.
9. Jag tänker inte skaffa barn utan att vara gift först.
10. Jag har aldrig åkt svarttaxi.
11. Jag har lånat ut min mobiltelefon till Suzanne Reuter.
12. Krukväxter och blommor i allmänhet är en av mina stora hobbys.
13. Jag har blivit biten av en gås och en råtta.
14. Utomlands äter jag i princip allt och har aldrig fått "turistmage" eller blivit sjuk på något sätt.
15. Jag gillar håriga killar. Speciellt hår på bröstet.
16. Min mamma och min bror är också mina bästa vänner.
17. Jag har läst Koranen.
18. Jag har rökt på en gång, ofrivilligt.
19. Jag har varit i samtliga landskap i Sverige.
20. Snart är jag uppe i den magiska "100 par gränsen" när det gäller antalet skor i mina ägor.
21. Jag har alltid nagellack på tånaglarna.
22. Jag har kört prickfritt sedan jag fick körkortet -04 och har inte ens fått en p-bot.


Okej, nu är dealen sån att det egentligen bara ska vara 20 punkter på listan. Två är alltså falska. Kan ni gissa vilka?

Jag utmanar också alla jag känner att göra en likadan lista!

So come on people! 


Love me, love me now

"You're not a dream, you're not an angel
You're a man"



Sitter och väntar på middagen. Biff stroganoff som jag älskar! Dessvärre vill köttet bara vara segt, så jag tror fan att jag ger upp snart! Får fortsätta dricka rödvin istället och skippa middagen.

Jag hatar att jag lider av nån slags ständig pms. Mitt humör svänger som bara den. Gråter över saker som jag inte borde vara ledsen över. Överanalyserar varenda ord som når mina trummhinnor. "En stund" är för mig kanske 15-30 minuter, max en timme. För andra är det kanske flera timmar, och det VET jag, ändå blir jag sur. Fan, varför skulle jag helt plötsligt bli en så här jobbig människa?

Igår var bra. Såg Idol och sjöng Singstar med Emma och gänget. Blev sådär fnissigt generad när Rabih sjöng. Var tvungen att rösta på honom för att få höra honom prata också. Han låter ju...ehh, lite speciell. Haha. Rätt som åkte ut också måste jag säga! Sen kickade jag och Emma ass på alla Queen-låtar. Eller så inte! So sick med Ne-yo är också skapad för min vackra stämma. Haha! Nä, tyvärr blev vi rätt så överkörda...
For hem nån gång efter tolv. Löste lite korsord och väntade på baby som var på väg hem från krogen. Gick och la oss nån gång vid fem(?) och sen började jag jobba 9.30. Inte så nice, men klart värt det! Snyggingen kan inte bara diska, han kunde tydligen både bädda sängen och komma förbi mig på jobbet med nyckeln idag också. Wow! Pluspoäng till honom. (Fast suger man på att ta med sig sin egen nyckel så får man faktiskt lov att vara så snäll...haha)

Skickade iväg ett mess om en flaska vin till förfogande nyss. Hoppas att jag får napp! När killen hellre umgås med polarna så får man väl göra det bästa av situationen och bjuda över en tjejkompis istället. Får se vad som händer ikväll helt enkelt. I värsta fall är en tidig kväll i sängen inte det sämsta heller. Och egentligen mycket behövligt!



"Sittin here restin' my bones...

...and this loneliness won't leave me alone"


Var jätteskönt med skumbad, inpackning, scrub, ansiktsmaskmask och allt det där. En cider hittade jag i kylen också. Inte ofta jag dricker det, men den smakade helt okej. Målade naglarna i Mavalas färg Platine också. Glansigt och flott!

Sitter och gruvar mig lite för jobbhelgen. Jag jobbar i princip hela helgen. Men, men...då är jag å andra sidan ledig en hel del till veckan. Skönt det!

Känner mig lite stel i nacken och har småont i huvudet. Är över en månad sen jag hade migrän sist, så jag är rädd för vad som kanske komma skall... Får ta nåt i förebyggande syfte innan jag går och lägger mig.

Nä, det får bli sängen redan nu. Är inte så trött, men enormt uttråkad. Korsord i sängen får bli lösningen!
Natti natt!





"Im just sittin' on a dock of a bay
Wastin' time"

Skulle jag gärna göra just nu. Typ här. Atlanten. Portugal. Estoril. Sol. 28°C. Ta mig tillbaka!


No hockey for me

Jag skippar hockeyn.

Känner mig seg, sliten, frusen och äcklig. Finnar har jag också i mängder. Och skitigt hår. Typ tonåring all over again. Eller så har jag helt enkelt bara pms.

Blir lite pampering i form av hårinpackning, ansiktsmask och skumbad istället. Känns mer lockande...


I'll love you with all the madness in my soul

För ett år sedan trodde jag aldrig att jag skulle vara där jag är idag, rent känslomässigt.

Inte trodde jag att jag skulle bli dödligt förälskad i den där killen som jag flirtade lite med via jobbet. Jag visste redan då att han var någonting speciellt, men inte att jag skulle kunna känna sådan här känslor för honom. För någon.

Och det räcker inte med att han är min första riktiga kärlek. Han är också den enda mannen jag värderat min relation med så högt att jag skulle gifta mig imorgon om han friade, föda fram tio barn åt om han så önskade, lova evig trohet och se mig själv leva med resten av mitt liv. Skulle är också fel ord, jag vill inget annat! Jag älskar honom! Tre ord jag aldrig någonsin sagt till någon, men som jag så gärna vill säga till honom.

Han tar hela tiden fram nya sidor hos mig. Det bästa hos mig. När jag blir arg på honom så tar jag fram mina värsta sidor. Han har sett båda. Han får se mer och mer av mig. De riktiga sidorna. Bit för bit.

Senaste året har varit en berg- och dalbana på alla sätt och vis. Det är inte bara han som bär skulden till det. Topparna och dalarna har fått mig att inse vad som är viktigt i livet. Livet som jag inte vill något hellre än att dela med honom.

Jag är lite stolt över mig själv faktiskt. För jag har berättat det mesta för honom. För första gången i mitt 23-åriga liv har jag blottat mina djupaste känslor för någon. Han vet var jag står. Nu önskar jag ingenting annat än att målet är ömsesidigt. Jag kommer inte att hata honom om han väljer att inte dela framtiden med mig, men det skulle göra så jävla ont!

Hur lyckades du lirka fram alla de här känslorna hos mig?
Jag är i alla fall riktigt tacksam att du gjorde det!
Tack för att du fått mig att älska dig H!



Jag valde en norrman istället för en svensk

Det blev ingen Fjällräven. Jag hittade en Helly Hansen istället. En svart skön stor sak(ööhh...vad skriver jag om egentligen?) med pälskant på kragen. Bra kvalitet och pälskant på kragen var mina kriterier. Jag är en sucker när det kommer till pälsdetaljer. Har det även på Timberland-kängorna och tjockaste vintermössan. Kanske är det ett sätt för mig att få känna mig lite glam även på vintern.
Vet ni en till sak? Jag "tjänade" hela 1500:- på att köpa den här jämfört med fjällisen. Vilket innebär att jag kanske får köpa den där fina väskan jag har kollat in... Dessutom kändes Fjällräven nästan lite väl svennigt...

Ekolab padded Parka 55734

The jacket.
Rätt så enkel och lagom snygg.
Jag menar, jag är ju svensk* så lagom passar väl mig, eller hur?

Förutom att shoppa vinterjacka så hittade jag ett snyggt svart linne(kort klänning?) med silvernitar från MQ och lite småkrafs i form av smink och glassaker(har en idé till badrummet...). Åt också god lunch och skrattade massor. Tack brorsan och Kajsa för en trevlig dag i Umeå!

Just nu håller jag på att tvätta kuddar och täcken. Jag vet, jag är kanske lite sent ute. Har jag tur så hinner de torka innan jag ska sova, men jag gissar på att jag får frysa och sova under filten i natt. Så kan det gå när man är bäst på att planera! Har städat ur kylen, städat skåper under diskbänken samt diskat ikväll också. Funderar på att baka paj också. Manodeppressiv? Nja. Men ibland får jag sånna här maniska perioder när jag måste hålla igång hela kvällarna och då älskar jag även att städa. Det tackar nog min lägenhet och framtida make för!

Imorrn ska mamma och tapetsera hos mormor. Jag funderar på att hänga på! Känner för att skvallra lite/snacka skit med min kära mormor och kanske även bli bjuden på hennes underbara mat. Hihi. Dessutom har jag inte mycket annat för mig. Här hemma är det som sagt väldigt välstädat vid det här laget då min maniska period har hållit på i ett par dagar, och något annat har jag heller inte inplanerat. Inget förutom hockey, men den börjar ju 19.00. Mormor bor dessutom i princip så centralt som det går, så känner jag för det kan jag alltid ta en (till) sväng på stan...

Nä, jag känner att det måste bli paj. Hallonpaj med vaniljsås!
Ciao!



* Ja, jag är ju helt svensk "på papperet". Ni vet, svensk medborgare.

 


Kuddar - en nördig vetenskap?

Idag har jag köpt en ny kudde. En Høie Down feel. Bomulls mikrofibrer som känns som dun. (Jag är av samma åsikt när det gäller dunkuddar som dunjackor) Den är på 850g istället för 450-500g, vilket gör att den är tjockare, fluffigare och känns som en riktig hotellkudde. Det låter kanske som nördsnack, men det här är en hel vetenskap, tro mig! Komfort och kvalitet till det fördelaktiga priset av 200 :-. I vanliga fall kostar den 500:- så jag tycker att vi kan kalla det ett riktigt kap!

Förutom att shoppa kuddar så har jag hunnit med lite annat idag. Köpa lite mat, en kofta(nedsatt från 499:- till 50:-!!) och en bh, tjöta med mamma, fika med Sanna och hennes son Sackarias och dega lite framför tvn. En helt okej dag med andra ord!

Nu ska jag dega lite mer och imorrn blir det förhoppningsvis en liten tripp till Umeå.
Ciao!


Høie DownFeel


The future?

Note to self: Hacka aldrig suuuperstark chili och låt resterna vara kvar under nagel lite för länge. Det gör ont! Just nu känns det som när man har rivit av nageln alldeles för kort och så svider det så där obehagligt. Men alla mina naglar är för ovanlighetens skull rätt så långa. Bra det i alla fall!

Ikväll har jag haft en riktig tjejkväll med mig själv. Har tonat håret, fixat brynen, klämt pormaskar, gjort manikyr, pillat och fixat och självklart kollat in Hollywoodfruarna! Allt detta iklädd mysiga tofflor(som ser ut som UGGs), leggings och långkofta. Sånt som "vanligt" folk går runt med på stan, men som för mig är myskläder som jag aldrig skulle visa mig bland folk i. En liten parantes bara.

Och hur sorgligt är det inte att det var sista avsnittet mer fruarna ikväll?! Kommer att sakna dem. Speciellt Maria. Hon är så jäkla rolig! Vilka klockrena kommentarer alltså! "Lycka är en riktigt gul ostkrok" Hon verkar så gullig och uppe bland sina egna små moln. Sådär ska jag leva mitt liv som gift också. Lalla runt hemma och inreda lite, köra bil till nagelsalongen och hundtrimmet, köpa en "vardags-Chanelväska", botoxa min "arg-rynka", äta ostkrokar och måla läpparna. Nej, jag är inte sarkastisk. Vad skulle felet med det vara egentligen? Jag gillar inredning, ostkrokar, bilkörning och tycker mindre om min rynka. En Chanelväska skulle jag inte heller säga nej till. Why not liksom?

Men än så länge har jag ingen rik make och heller ingen hushållerska, vilket betyder att jag måste vara vaken ett tag till och vänta på mina arbetskläder i tumlaren ska torka.






Min familj om ett par år?
Rätt likt mig och lovern va? Haha...



<3

Fick ett väldigt oväntat besök ikväll. Hade varit hos brorsan och sett Top Model och Ensam mamma söker(tragiskt, men därför också skitrolig program!) och bestämde mig för att gå hem direkt det slutade. I vanliga fall hade jag stannat tills mamma slutade jobba 21.30 och snackat lite strunt med henne, men idag kände jag att jag "var tvungen" att gå hem redan nio. Hade varit hemma ca tre minuter när det ringer på dörren. Who?! Öppnar...

...och utanför står världens finaste kille! Han hade kört från Sthlm idag och sen kom han direkt hit. Han hade varken varit hem eller besökt sina vänner(som han typ bor hos i vanliga fall) innan. Jag blev så underbart glad! Vi har inte hörst på en månad när han varit hemma i Marocko, så jag hade inte så höga förhoppingar på att överhuvudtaget få se honom igen.

Jag frågade hur han hade haft det och vad han hade gjort. Han svarar: "Varit med familjen, tagit det lugnt och förlovat mig." Mitt hjärta stannade. Sen började han skratta och sa att han skämtade. Tur för honom! Men det hela ledde han in lite snyggt på ett väldigt seriöst samtal. Jag vet inte om han hade "planerat" det innan, men nu blev det så i alla fall. Nej, vi har inte planerat att förlova oss om ni tror det, men för första gången har vi pratat på riktigt. Han vet vad jag känner nu, och det känns som att en sten har släppt från mitt hjärta. Har inte vetat hur jag ska kunna säga allt jag känner till honom, men nu när han frågade så blev det helt plötsligt så enkelt. Jag har lätt för att prata om det mesta, men när det kommer till vissa saker tar det bara stopp.

Han är som jag sagt tidigare världens finaste kille(nej, jag är inte partisk ;P ) och jag hoppas att allt kommer att falla på plats till sist. Vi är en bit på väg nu, men tids nog kommer ett vägskäl. Vi båda vet vilken väg jag kommer att ta, sen kan jag bara hoppas att han väljer samma.


Söndag -gardin-statements och shoppingabstinens

Dricker kaffe, lyssnar på Dylan, deppar och funderar över vad dagen har att erbjuda.

Ska ut och brumma bil med min bror en stund tror jag. Kanske gå på loppis. Är så grymt shoppingsugen, men efter att ha finkammat stan flera timmar igår inser jag att jag förmodligen inte kommer att få stilla mitt sug. Crap!
Vill piffa hemma också. Städa(är inne i VÄRSTA städperioden), pyssla, piffa, mysa till saker och ting. Vet ni vad jag är expert på? Jo, att köpa gardiner och gardintyg! Har massor av gardiner att byta mellan, ändå kom jag hem med två nya igår. "Julgardiner"(fast så juliga är de faktiskt inte) till köket och en ny kappa till sovrummet. Kappan måste jag sy om lite då det är en veckbandslängd för tillfället. Vet ni en till sak? Jag har aldrig någonsin ägt ett par panelgardiner, och kommer heller aldrig att göra! Jag tycker att det ser så fult och fattigt ut. Som att man inte hade råd att köpa tillräckligt mycket tyg liksom. Nej, jag är mer för mycket tyg och svulstiga gardiner.
Så jag vill byta gardiner, piffa i fönstren, byta krukor till blommorna i sovrummet, sätta upp en jättefin kamel-skolplansch i trappen, ställa fram nya ljus mm mm. Borde göra vinter på balkongen också. Men det är ju så j-a kallt ute! 

Ikväll tror jag att jag ska ha en lite self-piffing-night. Tona håret, färga och plocka brynen, bada skummbad mm.

Vi får se helt enkelt!


Lördag - hockey och jackor

Blev visst hockey för mig i afton. AIK-HV71. Vad mer kan jag säga än att gratis är gott! Vet inte när jag sist betalade för att gå på hockey. Lika bra att slippa om det visar sig att det blir en tråkig match. Haha...
Men den här matchen var faktiskt riktigt bra! Trots att AIK var överlägsna så blev ändå matchen spännande. Slutade 3-2 till hemmalaget.
Jag som hinner se på allt annat än själva hockeyn också måste bara få tillägga en sak: Det finns en spelare i AIK som måste vara gay, eller åtminstone bi. Det finns alldeles för många tecken för att något annat skulle vara möjligt. Gulligt tycker jag! Jag däremot är 100% hetero, det får jag också bekräftat på sånna här tillställningar.

Nu ska jag bara dega i soffan resten av kvällen. Är så sjukt trött att det inte är sant! Kanske för att jag sprang på stan och provade vinterjackor i flera timmar idag. Hittade endast en i hela den här hålan som dög. En jättefin Fjällräven som jag blev smått förälskad i. Självklart var inte kärleken besvarad då den bara fanns i storleken för liten och storleken för stor. Damn! Annars var det mest bara billig skit, sånt som såg svennigt och sportigt ut och dunjackor. Klarar inte av dun av den anledningen att det luktar så illa. Jag mår seriöst jättedåligt av den där anklukten. Och blir den det minsta blöt så luktar det 100 gånger värre. Fy!
Jakten får gå vidare i Umeå till veckan. Har jag tur så kanske jackan jag kollade på finns i rätt storlek där. Men med min tur så...

Det finns en sak som verkligen känns jättejobbig! Vet inte alls vad jag ska göra eller hur jag ska bete mig. Men jag hoppas som vanligt att det löser sig.

Nu: horisontalläge i soffan!

Helgen är snart här

Är trött som ett as. Var det redan när jag kom hem från jobbet där vid 20.30. Trots det tog jag mig själv i kragen och diskade och handtvättade lite. Det är faktiskt rätt så kul att handtvätta, tycker ni inte? Alltså vi pratar inga massiva klädhögar, men enstaka plagg. Det känns liksom sådär gammaldags. Haha.

Imorrn jobbar jag förmiddag och sen är jag ledig hela helgen! Planerar en lugn kväll. Har sovit alldeles för lite på senaste tiden(som vanligt?) och flängt hit och dit och aldrig bara tagit det lugnt och chillat i soffan en hel kväll. Dessutom saknar jag att hänga med mamma och brorsan, så jag tror att det får bli Idol-häng hos dem imorrn. Kanske ett glas vin eller två.

På lördag har jag absolut ingen aning vad jag ska hitta på. Kanske gå ut? Kanske bara chilla hemma med nån polare och en flarra rött. Gå på stan på dagen? Behöver ju en ny vinterjacka i och för sig.

Vi får se vad helgen bjuder på helt enkelt!


Att välja sina strider

När jag gick skola så läste jag en kurs som hette "personlig utveckling". Läraren sa åt mig att mitt största problem är att jag inte kan välja mina stider. Och att jag måste lära mig det för att inte stressa ihjäl mig. Allt är inte värt att strida för påstod hon.

På den tiden stred jag om allt. Har alltid varit sån. Kan inte sitta tyst och hålla med om jag tycker att något är galet eller om jag inte håller med. Det är emot mina grundvärderingar. Mitt beteende under skoltiden skulle förmodligen klassas som någon bokstavskombination idag, men på den tiden var det inte lika populärt.

Idag kanske jag har blivit en lite lugnare person. Åtminstone inbillar jag mig det. Men jag är fortfarande den som är mest högljudd. Gormar om någonting inte är som det ska. Säger till personer som jag tycker beter sig felaktigt.
När jag kom hem från Lissabon skällde jag ut en kontrollant på Arlanda för jag tyckte att hon helt saknade servicekänsla. Nä, hon var rent otrevlig! Onödigt kanske många tycker, men då jag själv alltid har jobbat mer service så vet jag att oavsett hur dålig dag du har så får det inte gå ut över dina kunder. Jag valde alltså att ta den striden, för det var viktigt för mig personligen.

Igår var jag på ett möte om fjärrvärme som vår förening hade anordnat. Jag tänker inte gå in på detaljer, men hela mötet var felaktigt utfört. Bara en sida fick föra sin talan, nästan ingen ifrågasatte någonting och det kändes som att åka tillbaka till Sovjet eller nazi-Tyskland(för att vara extrem). I ett modernt samhälle kan vi kalla det för ett typiskt sosse-möte. Och ni vet väl att en riktigt sosse inte ifrågasätter? Som tur var är jag ingen riktig sosse, ingen sosse alls närmare bestämt. Så jag gormade, skrek och ifrågasatte. Jag valde den striden, för jag avskyr när saker går till på det sättet. Någon skrattade åt mig, för tydligen så kan man inte ha en annan åsikt, då skämtar man. Jag skämtade inte ett dugg utan tog istället en ny strid.

Jag kanske väljer mina stider lite mer med omsorg idag. Men är det någonting jag tycker är fel så strider jag till sista bloddroppen. Kanske är det bättre att ödlsa all sin energi på en viktig strid, än att portionera ut den på olika mindre strider?

Men jag trivs att strida, bråka och inte "vara samhället till lags". Det är då jag riktigt är i mitt esse, får energi och känner att jag lever. Så även om jag idag väljer mina strider, så har jag absolut inte slutat strida. Jag lägger bara lite mer krut på det som verkligen är viktigt.


När hösten visar sina bra sidor...

I störst allmänhet hatar jag hösten. Det blir helt plötsligt svinkallt, blåsigt och outhärdligt ute. Mörkt och deppigt är det också.

Men vet ni vad jag älskar med hösten?
Jo, maten!
Jag är en säsongare som gillar att laga mat med vad säsongen har att erbjuda. Inte nog med att det blir billigare, det blir så mycket godare också med färska och fina råvaror!

På våren/försommaren är det vårlök, färskpotatis, färska kryddor, sparris, bladsallad rädisor mm som gäller. Nu på hösten är det alla underbara rotsaker som jag älskar! Kålrötter, morötter, vitkål, lök, rödbetor, palsternacka etc. Lägg sen till svenska äpplen, plommon och överflöd av mammas egenodlade tomater och chilifrukter. Idag fick jag ett halvt lamm av en som pappa känner. Inser ni lyckan av att få ett halvt lamm? Jag ska mala egen lammfärs, göra kebabspett, koka buljong på ben, torka lammfiol, göra goda grytor och underbara ribs med min egenodlade och torkade rosmarin. Servera allt med rotsaksgratäng och äppelpaj till efterätt. Och framför tvn kan jag knapra clementiner (som har börjat se riktigt fina ut i affärerna) och dricka kaffe med kardemumma(dock inte hemodlad).

Lite ruffigare, lite mastigare och lite mustigare. Hösten kan vara underbar!




Tisdag

Kom nyss hem från stan. Har haft mer eller mindre roliga ärenden som Apoteket, Systemet, inredningsletning och biblioteket. Det sistnämda glömde jag dessvärre...

Kom hem med lite nya pärlsmycken. Skulle egentligen bara köpa pärlor att ha i öronen, men av någon anledning så råkade ett halsband också följa med... Ja, ja, smycken är kul!
Köpte lite nya underkläder också. Det är någonting jag bara inte kan stå emot. Men snygga "varsdagstrosor" behövde jag faktiskt(?).
Hittade lite fake-blommor till en stor vas som står i sovrummet. Eller blommor är fel ord, fjädrar och palmblad är mer rätt. Kommer att bli riktigt läckert tror jag! Dessvärre fanns det inga sovrumsgardiner som föll mig i smaken. Hade tänkt mig något i rostrött, guld, orange eller nån annan härligt murrig höstfärg. Men i tråkiga Sverige är allt vitt och svart. Blä så trist! Fick dock cravings när jag såg en löpare i de där färgerna, men jag behöver ingen löpare. Bummer!

Nu ska jag laga mat. Broccolisoppa. Mums!

Ikväll blir det hockey och scones med vänner. Vilken kombination va? Haha.


Kär i en dammsugare!

Härom dagen fick jag en för tidig julklapp av mamma. En Electrolux Ergorapido i den snygga färgen(med det lyxiga namnet) diamond sand.
En sladdlös guldfärgad dammsugare.

Vad kan jag säga, annat än att den är helt underbar!
Den glider fram superlätt på golvet. Är jättesmidig att använda i trappen och hallen nere. Suger som bara den. Är lätt att tömma(man behöver inga påsar) och rengöra inuti. Sen är den så snygg att man inte behöver ställa undan den mellan varven, vilket är väldigt skönt tycker jag.
Och nästan bäst av allt, den går att ta isär så att man får en liten handdammsugare också. Testade att "dammtorka" med den idag och det gick hur bra som helst. Det följer med två munstycken till den också, ett mjukt och ett förlängande. Kan tänka mig att den är smidigt att använda när man städar bilen också. Eller "torkar" rör i t.ex. badrummet. Lätt att använda till soffan också. Och perfekt till Svennes bur.

Jag är supernöjd!
Och ni som inte vet vad ni ska önska er i julklapp, önska er en Ergorapido! Vem behöver inte en guldfärgad dammsugare liksom? En dammsugare som man till och med känner sig snygg när man använder. Haha. (Och färgmässigt passar den till min vanliga dammsugare, vilket är ett stort plus!)






Lite guldigare och lite snyggare i verkligheten.



Ibland räcker tiden inte riktigt till

Hade tänkt hinna massor idag. Massor av hemarbete. Eller hushållssysslor kanske det heter?

Det gick sådär. Har i alla fall hunnit handla mat. Sen tog jag med mig brorsan och pizza från Tre Kronor och åkte och hälsade på farmor. Vi ses inte så ofta, trots att hon bor i stan, så det var verkligen på tiden! Snackade lite strunt och blev väldigt mätt.

Nu är jag helt sjukt trött, trots att jag sov 10-11 timmar i natt. Tänkte ändå hinna diska och dammtorka innan Svenska Hollywoodfruar börjar. I lööööv det programmet! Så klockrent! Jag kan lätt tänka mig byta jobb med dem, vilken dag som helst. Det enda som saknas är en rik make som kan försörja mig.
Tror att det är nåt mer på tv ikväll också? Sveriges fulaste hem ja! I like inredningsprogram to!

Dags för lite hushållssysslor då.


Hot, hot, hot!


Är det lagligt att vara så här het?



Söndag

Ute är det spöregn, storm och kallt.

Visst gör det att man verkligen längtar efter att cykla till jobbet en söndagsmorgon?
*suck*

Men det kunde ha varit värre. Det kunde det alltid.



Lördag, jobbhelg och massa skratt

Jobbhelg. Eftermiddag idag och förmiddag imorrn.
Känns rätt bra egentligen. Behöver någonting att sysselsätta mig med just nu känner jag. Fast jag tror att det blir väääldigt lugnt ikväll. Dels är det lördag och sen är det hemmamatch för AIK. Bor man i en sån liten stad som Ske-å så märks sånt rätt tydligt. Men, men...det blir nog bra i alla fall.

Gick och la mig nån gång i natt. Och sen en kvart senare ringde väckarklockan. Nä, så var det kanske inte egentligen. Men jag somnade inte före fyra i alla fall, så väckaren ringde alldeles för tidigt. Skulle typ behöva sova ett dygn känner jag, men det lär ju inte hända.

Jo, gårdagskvällen förresten. Hade jättetrevligt!
Först var Sanna förbi och fikade, skvallrade och såg Idol. Jag var så duktig att jag bakade äppelpaj till och med. Jag vet att Eddie var typ sämst igår, men jag gillar honom ändå. Han är så j*vla snygg! (Och jag lider av allvarlig sexbrist just nu... ;P ) Sen vet jag att han kan bättre också, så jag är inte så orolig. Skönt att Jon åkte ut också!
Efter Idol tog jag bilen och åkte till Emma och gänget. Hon har bott i sin lägenhet i över två år och först nu fick jag se den! Men den var jättemysig så jag förstår inte vad hon har varit rädd för. Vi såg i alla fall lite hockey, skvallrade lite mer, pratade om gamla såpor och snyggingar från förr, skrattade och sen såg vi Jag vet fortfarande vad du gjorde förra sommaren. Bra film? Haha... Kul hade jag i alla fall!

Nu, kläder och sånt. See ya!

 


Gonna free fall out into nothin'

Helt plötsligt känns det som att jag är sjutton igen. Och det känns inte bra.
När jag äntligen hade kommit över att jag blivit gammal. Börjat gilla tanken till och med. Kändes skönt att tonåren, med allt vad det innebar, var över.
Sen det här. Bakslag.

Det är mycket som händer. Rykten som florerar. Något har sett en sak och en annan har hört någonting. Det är så jobbigt när man inte vet vad man ska tro. När någon man träffat en gång berättar något för en om någon man trodde man kände väl. När man inte vet om personen som berättade saken var ärlig eller bara skämtade.

Och värst av allt, när man själv sett saker som man inte vet om man ska våga berätta för personen det kommer att påverka. Anledningen är att man inte är riktigt säker på vad man har sett. Kanske har man bara inbillat sig?

Kanske börjar man inse saker man inte ville inse. Är det jobbigt eller kanske bara befriande?

Jag har så mycket tankar i huvudet. Allt bara snurrar just nu. Jag vet ingenting om allting. Det är inte en befriande tanke.



"And I'm a bad boy cos I don't even miss her
I'm a bad boy for breakin' her heart"




Fredag

Tandis är avklarad.
Hade bara(?) ett hål! Yippie!
Däremot har jag misshandlat mitt tandkött så mycket med tandborsten att det måste på rehab. Köpte med mig bra grejer hem. Bakteriedödande medel, mellanrumsborstar och tandtråd. Har nämligen fått stränga order om att inte borsta på ena sidan i munnen, utan istället gurgla det där medlet. Det smakar by the way precis som Minttu(ni vet det alla svenskar som nånsin varit till Finland köper hem). Jag är dessvärre inget fan av Minttu... Ännu värre är det att hon också förbjöd mig att använda Plackers! Tydligen skadas tandköttet av sånna. Så vanlig tandtråd blir det nu istället. *suck*

Ah ja, kul för er att höra om mina tandbekymmer. Not...
Nu ska jag istället slänga på mig lite smink, och sen ska jag och brorsan åka in till stan och kolla på glasögon. Ja, åt honom alltså. Jag kanske kollar på solglasögon istället.

Ciao, ciao!

Shopping och hockeyspelare

Borde egentligen sova nu. Ska ju till tandläkaren tidigt imorrn så. Men istället sitter jag här och ser ut som en hockeyspelare in action i käften. Mer om det later...

Och på tal om hockeyspelare. Var en snygg sådan på Waynes idag. AIK:s kanske snyggaste? Jag är så nyfiken på hans ursprung, men seriöst...en sån sak kan man väl ändå inte bara gå fram och fråga någon? Haha...

Var på tjejkväll i Piteå med mamma ikväll. Kom hem med en lite Afrika-inspirerad topp(som jag dock inte hann/orkade prova) och en födelsedagspresent till min bror. En snygg t-shirt som jag vet att han har kollat på förr. Tittade lite på Armani-klockor, snygga skor, smycken, glasögon och diverse annat. Hann även med en fika. Trevligt med lite mamma-tid! :)

Nu är jag riktigt trött. Om en stund får jag sova. Great!


Torsdag

Självklart var det inte idag jag skulle till tandläkaren!

Först steg jag upp sjukt tidigt, redan drygt sju. Sen har jag stått och borstat tänderna supernoga, två gånger! Sen ut i kylan(och ni vet hur mycket jag hatar kyla och idag var det minusgrader) och cykla till tandläkaren.
Satt och läste en gammal Elle interiör(från 2005, hur ofta köper de in nya tidningar?!) i 25 minuter, och när ingen ropade upp mig gick jag till receptionen och frågade vad som hände. "Är det inte första oktober idag?", "Jo, men du har tid den andra."
Den andra!? What? Jag som var helt säker på att det var idag. Började först tjaffsa med tanten(jag menar, jävlas inte med mig på morgonen) och hävdade att de hade gjort fel. Sen orkade jag inte mer utan cyklade hem i kylan. Jag vet inte om det är de eller jag som har gjort fel, men det är bara att pallra sig upp imorrn igen. *suck*

Morgongroggen och kaffet räckte inte idag. Efter den lilla cykelturen blev jag hungrig så jag har faktiskt käkat frukost! Det ni! Omelett med ost blev det. Det händer verkligen inte varje dag. Kanske två-tre gånger per år närmare bestämt.

Nu ska jag lägga mig i soffan en stund och hoppas att trötthetspåsarna under ögonen blir lite mindre. Ska träffa Matilda på stan vid tvåtiden och innan dess tänker jag inte göra så mycket mer än att diska. Blir Waynes och skvaller. Det vanliga med andra ord... Däremot har jag ingen bil idag, vilket känns surt! Fast det är rätt så kul att åka buss ibland också, speciellt när det typ är ett halvår sen jag åkte lokalbuss här. Finns alltid nån kul typ att kolla på. Bara ingen luktar illa. Det är det värsta! Att vara instängd i en buss med en som luktar fan önskar jag knappt min värsta ovän.