I cannot compete with you, Jolene

Gick och la mig sent igår(ovanligt?) och tänkte att idag kan jag faktiskt sova ut om jag vill. Jag är ledig och har egentligen inga planer innan jag ska träffa Matilda 16.00. Men som vanligt vaknar jag där vid 6.30, somnar om, vaknar och tror att klockan är kanske 10.30...när den i själva verket är 8.30. Ja, ja...screw sovmorgon. Jag som i vanliga fall inte alls har några problem med att sova för länge. Men det är väl bara att tacka och ta emot antar jag? Däremot är jag verkligen inte pigg...


Fick ett brev från barnmorskemottagningen igår. Nej, det är inte så hemskt som det låter, utan ännu värre. Ska nämligen dit för att göra cellprov eftersom att jag fyllt 23 och då blir man tydligen kallad. Kolla om jag har cancer i muttan. Haha...(Eller det är ju egentligen ingenting att skratta åt.) Anyway, det jag ville komma till var att jag skulle ringa dit för att boka om min tid nu på morgonen. De skulle ringa upp 13.20. 13.20!? De är ju fan värre än vårdcentralen! Trodde inte att det var möjligt!

Eftersom att jag ändå är uppe så tror jag att jag ska ta ett långt skönt skumbad. Kanske göra lite slingor och noppa ögonbrynen. Jag gör alltid sånt där på kvällen egentligen, men varför inte testa något nytt? Hehe...


Baby skit i vad ryktet säger...

Den där killen kan vara så jäkla trög ibland. Segare människa och värre tidsoptimist får man leta efter. Säger han 10 så kommer han tidigast 11. Han är usel på att planera och ibland säger han bara så korkade grejer.

Men, när han ringer mig sent en kväll från en telefonkiosk i Paris för att höra hur det är, då struntar jag i allt det där andra. Jag som trodde att han att han legat runt med massa fransyskor, men så visar det sig att han träffat sin gamla mamma. (Han kan ju ha gjort det första också men...) Sen frågar han om det är något jag vill ha från Paris, för i så fall så köper han hem det till mig. Och sen tycker han att jag ska ta flyget och åka dit nu med detsamma, eller åtminstone följa med honom nästa gång.

Kanske kan man ta hans tidsoptimism och bristfälliga planering då? Jag blev i alla fall väldigt glad för samtalet, och jag längtar verkligen tills han kommer hem igen. På något sätt känns allt väldigt Carrie och Big, det har det gjort nästan hela tiden. Men nu är verkligheten inte som på tv, och jag försöker strunta i det och ta saker som de kommer istället. Även om jag ibland får
den här låten som bakgrundsmusik...

Bättre lycka idag!

Har tippat idag med, bland annat 0-3 på matchen Malta-Danmark. Och vad blev resultatet? Jo, 0-3! En liten peng till mig hoppas jag på. Jag inser också att det är rätt så skrämmande att jag är bättre på att tippa fotboll än hockey. Hm...

Nu får vi bara se hur det går för Portugal-Sverige och Spanien-Turkiet. Kanske en slant till? Men så tur har jag nog aldrig...

Angående epileringen så kommer en utförlig rapport snart. Promise!


Epilering pågår

Håller på att epilera benen. Men efter ett ben + bikinilinjen så tog jag en lite paus. Rapport om denna hårborttagningsmetod kommer strax!

Lite religion på förmiddagen

Jag kom just på vad dagens smärre depression kan bero på. Drömmen jag hade i natt.

Jag drömde nämligen att jag hade träffat en jättetrevlig och skitsnygg kille(fast han var blond) och allt vara bara jättebra. Ja, allt förutom en liten detalj...han var nämligen jehovas! Jag följde med honom på nåt sånt där möte ute i en sommarstuga vid en sjö. Allt var bara jättekonstigt. Hans familj hatade och fördömde mig, de andra i församlingen tittade konstigt på mig och så fick man varken se på tv, lyssna på musik eller prata. Hemskt var det! Dessutom hade vi inte ens sex, för det var mot hans religiösa uppfattning.
 
Nej, fy! Inget sånt där för mig. Nog för att jag inte tror att jehovas är riktigt sådär, men ändå. Visst, Le Lover är muslim, men det stör mig faktiskt inte alls. Det är snarare positivt. Han har en bra människosyn och sunda uppfattningar om vad som är rätt och fel. Men aldrig att jag skulle kunna dejta en medlem i en "kristen" sekt. Ja, jag kallar faktiskt jehovas för sekt. Det kanske är inskränkt av mig...men när de ändå säger åt mig att jag ska brinna i helvetet så spelar det väl ingen roll? Jag skulle kunna fördjupa mig hur mycket som helst i det här, men jag vill bara säga att jag är emot samfund som försöker pracka på andra sin tro. En människa ska själv välja att söka sig till ett samfund för att hon har en grundtro, inte för att någon annan tycker det. Men det är bara min åsikt...

Jag hoppas bara att det inte var någon sanndröm...

Fredag, bloody fredag

Idag är en riktig pissdag! Eller jag vet inte, har ju inte hunnir göra så mycket, men det känns så i alla fall. Ibland klarar jag bara inte av att vara ledig, utan blir deppig och uttråkad direkt. Konstigt det där. Men jag är rastlös, arg på mig själv för att jag inte direkt har några pengar att spendera och så saknar jag den där jävla killen. Jag vill inte det, men nu är det så, okej? Har inte en jävla aning om när han kommer hem eller var han är just nu ens...

Måste hur som helst till stan. Har räkningar att posta, ärenden på Apoteket, lite grejer som ska kollas på och så kanske jag även passar på att pressa lite till i solariet(solariumet?). Tror att jag ska gå in en sväng hos mormor också. Hon brukar vara bra när man känner för att snacka lite skit och spy galla över världens orättvisor.

Ikväll blir det bara lugnt. Tv-kväll hos mami skulle jag tippa på. Jobbar förmiddag imorrn så några större utsvävningar tror jag inte på.

Pappa ringde nu och tyckte att vi skulle käka lunch. Låter bra tycker jag!

Semesterfunderingar och förlorade pengar

Sitter och funderar över när jag vill ha semester i sommar, och hur många veckor jag vill vara ledig. Det är inte det lättaste ska jag säga.

Vill jag vara ledig två och spara resten? Eller kanske ta tre veckor? Eller allt på samma gång? Första perioden? Andra perioden? De sista veckorna på första eller de första veckorna på andra? Om jag sparar semester, kommer jag att kunna resa något i höst i så fall? Ska jag vara ledig när andra är det? Eller ska jag vara ego och ta mina veckor när det passar mina intressen mest?
Och framförallt, vad ska jag göra på min semester?

För en människa som aldrig någonsin haft betald semester i hela sitt liv är inte det här det enklaste.


Vann då inga pengar matchen ikväll heller. Jag suger på att tippa! Hade faktiskt tippat ett oavgjort resultat, men 1-1 och inte 2-2. Velade faktiskt mellan just de resultaten. Men, men...bättre lycka nästa gång?

Var som sagt en sväng och solade tidigare. Det brukar i princip nästan inte ta på något alls för mig, men idag gjorde det tydligen det. Ryggen är röd, ansiktet känns stramt och benen är faktiskt bruna. Men jag har tur, för är jag röd idag så blir det brunt imorrn. Nice...

Igår gjorde jag förresten en sak som jag har bävat för länge. Att jag äntligen tog mig i kragen kändes riktigt bra. Ibland blir jag lite stolt över mig själv, även om det handlar om sånt som andra kan tycka är lite löjligt.

Skumma vanor

Jag har fått så konstiga vanor på sistone. Jag vaknar alltid där runt 6.30, kollar på klockan och somnar om. Sen halvsover jag någon timme, men är rätt så pigg så tillslut stiger jag upp tidigare än jag brukar.
Kanske beror det på att det är mycket ljusare och finare ute, eller så håller jag på att bli gammal...

Idag tänkte jag åka och sola innan jobbet. När jag väl börjar med sånt blir jag som besatt. Då ska jag bara bli brun. Det jobbiga är bara att åka buss osminkad till stan. Jag har nojjor när det gäller sånt. Det är i alla fall tur att det är sol ute så att jag kan komma undan med att gömma mig under mina gigantiska solbrillor.

Jobbar eftermiddag sen. Har en tjej som jag ska skola in idag. Det gick rätt så bra igår, så det bör väl göra det idag med. Är rätt så skönt att slippa jobba hela eftermiddagen själv också. Hoppas bara att vi har nån god lunch på jobbet. Är redan hungrig...

Härom dagen skrev jag att jag gärna lyssnar på Amy Winehouse när jag är litre deppig. Jag lyssnar gärna på henne när jag inte är deppig också.
Den här har gått på repeat hela morgonen. Den är fin, men lite sorgsen också.





Världens dyraste krydda

Det doftar underbart av saffran från köket. Idag leker(?) jag kock och lagar middag. Har faktiskt blivit lite bättre på det på sista tiden. Bra gjort av mig!
Det blir saffranspannkaka. Fast inte den där gotländska dessertvarianten, utan min egen variant. Mums!

Tankar i natt

Jag halvsov igenom Project Runway. Vaknade så pass att jag hann se vem som åkte ut. Tänkte att jag skulle göra något så ovanligt som att gå och lägga mig tidigt. Sagt och gjort, 23.05 låg jag i sängen och somnade ganska direkt.
Men vad gör jag här nu då?
Jo, Le Lover ringde strax innan tolv. Jag vaknade och vi snackade ett tag. Mysigt.
Men sen kunde jag såklart inte somna. Duktig som jag är så gick jag upp och diskade den feta disken som tog upp hela min diskbänk. Och ja, nu sitter jag här...med halsbränna dessutom. Pimplar samarin. Det brukar lindra ibland.

Jag vet inte vad jag känner för den där killen alltså. Men nu när han ringde så blev jag riktigt glad. Vi har pratat mycket på telefon på sistone, och efter varje samtal så inser jag att jag saknar honom. Jag saknar honom jättemycket nu, och då sågs vi senast i torsdags(eller fredag morgon egentligen) och har pratat i telefon sen dess också.
Mina vänner frågar om jag är kär. Det är jag inte. Men jag kan säkert bli. För mig funkar inte kärlek vid första ögonkastet. Jag anser att det är ganska ytligt. Jag måste lära känna en människa först. De få gånger jag har känt mig blixtförälskad så har det gått över lika fort igen. Mitt intresse brukar svalna och allt rinna ut i sanden sånna gånger. Därför tänker jag inte rusa in i någor den här gången. Jag tar det lugnt och jag tar det som det kommer. Det är en fin kille, och jag vill inte bara kasta bort det sådär för att jag blivit just blixtförälskad och sen bara tappat intresset. Sånt verkar svårt för folk att förstå.
I dagsläget trivs jag jättebra i hans sällskap, och vi har både kul och mysigt tillsammans. Varför analyser sönder det?


En lista...

...som jag sett på många ställen, och nu beslutat att själv fylla i.

Läs om ni orkar, annars kan ni strunta i det.

Lovar du att vara ärlig? Kanske .

Du heter: L8

Smeknamn:  Nope.

Låt som när du är ledsen sörjer till? Ingen speciell, sist var det Amy Winehouse platta.

Beroende av: Kaffe och olika saker i perioder.

Vad tror folk om dig?: Att jag är kaxig och till och med lite dryg, och att jag är flirtig.
Stämmer det?: Både och. Jag är ganska kaxig och kan vara dryg när jag känner för det. Jag tycker inte att jag är speciellt flirtig, men däremot social.

Vad får du oftast komplimanger för? Mitt tjocka hår. Mina ögon. Och av en kollega att jag sminkar mig snyggt.

Vad säger du för att imponera på någon? Oj, sånt är jag dålig på. Men jag brukar ibland berätta att jag är kock, och att jag gillar att städa på äckliga ställen. Värsta perfekta hemmafrun. Haha...

Hur imponerar man på dig? Genom att inte vara skrytsam, och istället lyssna och vara intresserad. Jag blir inte impad av dumma människor, utan lite allmänbildning är aldrig fel. Och så att man är ärlig och kan prata om allt.

Brukar du skratta för dig själv? Oh, ja!

Vad står det i ditt senast inkomna SMS? "Jo, jag gör så. :)"

Var bor du? I kallaste Norrland

Trivs du där? Faktiskt. Min familj och de flesta av mina vänner bor här. Visst längtar jag bort ibland och önskar att jag hade släkten närmare, men det finns ju alltid flyg, tåg och bil om man vill bort en sväng.

Äger du några converse: Japp, ett par. Skabbiga som satan.

Sprit, cider, vin eller öl: Sprit och numera även rödvin. Öl går fetbort!

Brukar du bli för full: Det händer ibland, men mer och mer sällan. Man lär sig väl med åren... ;)

Vad har du för mobiloperatör: Telia.

Är du allergisk mot något: Klor, men annars ingenting vad jag vet.

Har du haft sex idag: Tyvärr inte.

Hur svarar du i mobilen: "Ja, hallå?" eller "Hej det är..."

Vem ringde du senast?: Bea.

Vad sa den du senast pratade med i telefonen: Att vi skulle ses på ett ställe.

Antal timmar sömn inatt: Hm...kanske 8?

Sov du ensam: Japp.

Brukar du komma i tid: Ja, i princip alltid. Men ibland har man med sig nån annan som är seg och då kan det hända att man själv blir sen också.

När mår du bra: När jag är med mina nära och kära. Och när jag reser.

När blev du fotad senast: Ingen aning.

Hur känner du dig nu: Lite trött och lite hungrig.

Vanligaste färg på dina kläder: Svart, grått och blått tror jag. Vad tråkig jag är!
Vad tycker du om fötter: Har faktiskt inga fobier mot fötter, så länge de är fräscha. Gillar att göra fotbad och pedikyr och är oftast väldigt noga med min egna. Något jag lärt mig av min mor...

Vad saknar du: En viss person som befinner sig i Paris. Och sol!

Hade du en bra kväll igår: Jo då. Beck-film, skvaller och tårta.

Favoritdryck på morgonen: Kaffe. Inget annat. Jo, möjligen ett glas vatten också.

Rakar du benen: Ja, nästan varje dag.

När brukar du oftast gå och lägga dig: Oj...aldrig före tolv om jag inte är sjuk. Men kaske 00.30-01.30 vanligtvis, och ibland senare.

Är du blyg? Det skulle nog varken jag eller någon annan påstå.

Sysslar du med någon idrott: Idrott?

Vill du hellre ha mail än brev: Det spelar ingen större roll. Brev är rätt så mysigt.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Jag har aldrig varit med om det, men det kan säkert hända.

Har du spytt offentligt: Oh, ja! Både av diverse substanser och av min migrän. Jag spyr ganska ofta faktiskt, dock oftast inne. :P

Vad skulle du göra om du vore kille/tjej för en dag: Kissa stående. Runka. Och klä mig i massa snygga killkläder.

Är du nöjd med ditt liv: Jag kan inte klaga faktiskt. Jag har ett jobb, en familj och bra vänner. Visst finns det saker som jag saknar, men i det stora hela är jag rätt så nöjd.

Är du bortskämd: Vissa påstår det. Rent ekonomiskt är jag inte bortskämd, men jag är bortskämd på så sätt att jag har en sån bra relation till min familj.

Vad gör du i morgon: Jobbar, om inget drastiskt händer.

Vad är det värsta du vet? Rasister och andra fördomsfulla människor, djurplågare och människor som har mage att ljuga mig rakt upp i ansiktet.

Hur mycket pengar brukar du slösa på en vecka? Hur mycket pengar brukar jag spara på en vecka? Nä, just det...

Vilken kändis tycker du är en bra förebild? Adam Tensta är den första jag kommer på.

Vad längtar du till? Att Mr H kommer hem, att det blir sommar och att träffa släkten.

Har du bra vänner och äkta vänskap? Det tycker jag.

Vad använder du för shampoo? Head & Shoulders samt Elvital(den röda).

Vad är det finaste du fått? Oj, vilken fråga. Jag uppskattar det mesta som jag får så jag kan inte säga något speciellt.

En speciell dag du minns: När jag klarade körkortet.

Hur gammal är du: 23 och en dag.

Tycker du om någon just nu: Ja, flera!

Du samlar på: Igelkottar, polisbilar, kameler och minnen.

Gröna eller röda äppeln: Röda som är lite syrliga och absolut inte mjöliga.

Vem ringer du när du är arg/ledsen: Mamma.

Gillar du golf: Har inte tålamod till sånt. Mitt humör passar inte för sånna aktiviteter.

Vilken tid gick du upp idag: Ca 8.30.

Har du sovit i din egna säng inatt: Ja, det hoppas jag...

Har du strumpor på dig nu: Nej, har nästan aldrig på mig det hemma.

Är det okej att gråta: Ja, det får man väl.

När grät du senast: Kanske förra veckan? Jag minns faktiskt inte.

Vad skulle du göra om du vann en miljon: Resa och köpa ett nytt badkar samt en bil.

Bär du glasögon eller linser: Solbrillor, annars nej.

Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder: Nä, det gör man väl som man vill om.

När går du upp ur sängen en helgmorgon: Allt från 8-12. Beror på om jag jobbar och vad jag har gjort kvällen/natten innan.

Har du piercing: En drös hål i öronen, men annars inget.

Vill du gifta dig: Ja, om jag hittar en vettig karl att göra det med. Inte bara för sakens skull.

Vill du ha barn: Ja, men inte än. Och i så fall vill jag vara gift innan.

Solar du ofta: I perioder.
Är du bra på att laga mat: Jag är kock så jag hoppas det. Vissa rätter är jag bättre på än andra.

Är du flygrädd: Inte så rädd för själva flygningen, mer att jag är instängd och mår piss av den kvava luften.

Hur vig är du: Inte speciellt.

Är du musikalisk?: Haha...

Vad dricker du helst när du är törstig: Kolsyrat vatten av något slag samt mjölk.

Vilken är din favoritglass: Mjukglass är gott och typ rocky road eller liknande.

Tror du på ett liv efter döden: Kanske.

Tycker du om sushi: Íbland tycker jag att det är jätteäckligt och ibland är jag faktiskt lite småsugen på det. Hm...

Vad äter du helst när du ser på film: Godis eller glass.

Bor dina föräldrar tillsammans: Nope.

Har du tandläkarskräck: Nä, inte alls faktiskt. Tycker att det är rätt så avslappnande att sitta där i stolen. Ungefär som hos frisören.

Är du morgon- eller kvällsmänniska: Kvällsmänniska, definitivt!

Vilken ögonfärg har du: Melerade i typ alla färger, men mest blågrå.

Har du någon gång gråtit dej till sömns: Ja, det har hänt.
Biter du på naglarna: Ibland.

Röker du: Periodvis.

Hur ofta tränar/motionerar du: Jag går till jobbet?

Senaste låt du hörde: Testify med Kanye West. Det är min ringsignal och i alla fall den låten jag senast registrerade att jag hörde, men jag har säkert hört nåt sen dess.


Lettland 2000

Vi fortsätter med ett lands debut i Eurovision. Den här gången handlar det om Lettland. Första gången de deltog var det med den här låten, som jag personligen tycker är deras absolut bästa bidrag. Då kändes den annorlunda i sammahanget och jag blir fortfarande glad av att höra den.


Lettlands bidrag från 2000.
Brainstorm - My star
Låten kom på 3:e plats i finalen i Stockholm.






Presenter, sms och operation

Dår var man färdig-firad för i år då. Eller inte riktigt egentligen, då jag inte fått nån present från brorsan än. Som vanligt har han beställt nåt som inte har hunnit komma än, men vad gör det? Det är ju kul att ha kvar något också. :)

Jo, presenter var det ja. Jag fick standardgrejerna som är delar till min kaffeservis(de sista faktiskt) och pengar, sen fick jag en necessär med diverse småsaker, sockar, tulpaner, en lysrörsarmatur till köket, godis, ett armband från D&G och två små igelkottar i keramik. Fina grejer. Och jag är nöjd. Däremot märker jag att man får färre och färre saker för varje år, men så ska det väl va? Men jag klagar inte. Jag tjänar ju också bättre och bättre och kan köpa saker själv.
Fick också ett grattis-sms från Le Lover. Det låter kanske konstigt, men det betydde faktiskt mycket. Han hatar nämligen att skicka sms. Saknar honom lite... Ska nog ringa honom imorrn och höra om han är i Paris eller vart han har tagit vägen. Haha...

Imorrn ska jag träffa Bea. Efter lite ändrade reseplaner förra veckan så blir det så att vi ses imorrn istället. Vi har som sagt mycket att ta igen. Mycket skvaller. Hehe...

"Måste" också försöka hinna med att sola en sväng. Är verkligen likblek nu, och operation "mitt-nya-snygga-jag" ska påbörjas. Idag har jag tonat håret. Imorrn blir det som sagt solning och fixa brynen och fransarna. Ev klippning och slingning får jag ta en annan dag.

Nu. Sängen.

Ett år äldre...

Var jag uppe hyffsat tidigt idag. Kan ju bero på att jag låg i soffan och halvsov mest hela dagen igår. Det var rätt skönt, men rätt så uttråkande också.

Idag känner jag mig lite friskare. *peppar, peppar* Har i alla fall inte vaknat av hostattacker i natt. Vilket var riktigt skönt.

Nu ska jag göra mig lite anständig. Dammsuga. Och sen invänta mina presenter(och gäster såklart...). Ska bli trevligt att träffa lite folk efter en dag av isolering. Jag tycker att det är jätteskumt att inte träffa någon alls på en hel dag. Det känns liksom fel. Kanske beror det på att jag träffar så mycket folk när jag jobbar.

Dagens Eurovisionbidrag

Första gången Armenien deltog i tävlingen var det här deras bidrag. Jag älskar den här typen av musik. Rythmen, de arabiska influenserna, ja hela känslan i musiken. Jag tror att antingen så hatar eller älskar man sån här musik.
Förövrigt så är det här en av de bästa omgångarna av Eurovision de senaste åren. Enligt mig.

Armeniens bidrag från 2006.
André - Without Your Love
Låten kom på 8:onde plats i finalen i Aten.





Bla, bla, bla

Nu SKA jag klä på mig och gå ut med soporna. Kanske kolla lite på hockeyn också.

Intresseklubben antecknar.

Hemma

Det blev så att jag stannade hemma från jobbet. Håller på att hosta ihjäl mig och det känns kanske inte så fräscht att hosta på kunderna. Har även lite feber, men det är ju inte sååå farligt i alla fall.

Trist nog har jag saker jag måste göra även om jag är sjuk. Typ städa här hemma. Fyller ju år imorrn och inte för att det kommer mycket folk, men jag vill ju ändå ha det något så när fint här. Inte massa dammråttor och sopor som luktar illa. Men jag har ju hela dagen på mig så jag får ta lite i taget helt enkelt.

När jag har blivit friskare igen så tänker jag köra en helrenovering. Inte av lägenheten, utan av mig själv. Eller kanske inte en helrenovering, men åtminstone sola lite, tona håret, ev klippa och slinga mig, fixa brynen, manikyr, pedikyr mm...you know. Brukar allitd vara så skönt att göra sånt när man har varit lite hängig en period. Är sjukt sugen på att skaffa en epilator också. Visst, det funkar väl att raka benen varje dag...men hur skönt vore det inte att slippa? En tjej på jobbet var i alla fall jättenöjd med sin, och hon har precis som jag hår som växer ut på en halv dag, så funkar det för henne så tänkte jag why not, jag kanske också borde testa?

Nu ska jag dejta soffan igen samt dricka min magiska kur för halsen. Mjölk, honung och Riga black balsam.
Ciao!

Förkylningstider

Jag har kämpat emot. Testat i princip allt som testas kann. Försökt ignorera det. Men nu tror jag ändå att det är kört. Förkylningen har tillslut tagit över min kropp.
Jag fryser, halsen känns som sandpapper, snoret rinner(fastän näsan är tät), skallen dunkar, kroppen värker och så nyser jag hela tiden. Jag vill inte, men vad ska man göra?

Var sjukt trött när vi var i Luleå idag. Både beroende på förkylningen och sömnbrist. Trots det lyckades jag i alla fall knipa åt mig ett (till) par skor. Ett par svarta glittriga sandaletter blev det den här gången. Snygga, men inte så bekväma som jag kanske hade hoppats på. De är 38:or, men känns ändå lite för stora. Hm... Men det går kanske fixa med nåt sånt där hälgrepp eller vad det nu heter. Annars blev det inte så mycket shopping. Lite småsaker bara. Inget speciellt.

Är rädd att jag smittat Le Lover med min förkylning också. Han ringde för ett tag sedan och han hade visst också börjat känna sig lite risig, men ändå valt att åka ner mot Stockholm. Jag kommer ju få sjukt dåligt samvete om han blir sjuk nu, eftersom att jag var halvdålig redan igår men valde att inte säga nåt till honom. Snällt? Nä, men ibland handlar jag rent egoistiskt. Tyvärr. Fast å andra sidan, vem gör inte det?

Nu ska jag käka ägg, för jag blev sjukt sugen på proteiner helt plötsligt. Och i brist på kött så får ägg duga. Sen måste jag hoppa i säng. Ska försöka orka jobba imorrn tänkte jag. Men vi får väl se hur jag känner mig när jag vaknar.

Äh, nu ska jag sluta klaga. Ha en trevlig fredagskväll allihopa!

Söderut, eller norrut?

Hade en trevlig kväll med Le Lover igår. Vi var en sväng på stan(men bara han shoppade, så det så!) och sen var vi på puben med en polare till honom och kollade AIKs match. En match de tyvärr förlorade... Träffade även på några gamla "bekanta" i form av några lärare från gymasiet. De såg rätt packade och nedgågna ut faktiskt. Men, men...kvällen avslutades i alla fall i min crib.

Idag åker han söderut. Kanske ända till Paris. Han visste inte än. Lite orättvist tycker jag, eller egentligen inte, inte som han jobbar...men jag skulle ju hellre åka till Paris än Luleå. Men va fan, jag för nöja mig med Luleå idag. Det funkar nog att spendera lite cash där också. Är inne i värsta shopping-ilet nu. Lika bra att passa på.

Nä, nu måste jag göra mig i ordning för snart bär det av till Norrbotten.

New shoes and stuff

Trots allt mitt klagande på skoutbudet i den här stan så hittade jag faktiskt ett par idag, när jag inte ens letade. Varför är det alltid så? Haha...

Kanske inga skor jag egentligen behöver just nu, då det är vinterskor, men jag kunde verkligen inte lämna dem i butiken. Bruna vinterfodrade sneakers från Le Coq Sportif, som dessutom var på halva priset. Love, love, love.
De är hur sköna och lätta som helst och känns inte riktigt lika vintriga som mina Timberland. De här är mer ett mellanting och sånna skor har jag faktiskt lite brist på. Jo, faktiskt. ;)
Att de är snyggare i verkligheten än på bild behöver jag kanske inte ens nämna.

LE COQ SPORTIF - ESPRIT HIGH WINTER sneakers large



Förutom skorna kom jag också hem med två ribbade baslinnen och två toppar. Jo, jag behövde faktiskt det. Jag missbrukar ju ribbade baslinnen och letar ständigt efter sånna i bra och skön kvalitet, och jag håller på att vara lite less på alla i vitt och svart så de som fick följa med hem idag var i militärgrönt och någon form av rött. Hoppas bara att de är bra också. En av topparna är en vanlig svart v-ringad(det var faktiskt inte det lättaste att hitta!) och den andra är en söt sailor-inspirerad sak från MQ.

Lite mindre pengar på kontot och lite mer saker i garderoben med andra ord...


Vad är väl en bal på slottet...

...när man kan prata drygt 1, 5 timmar i telefon?

Det blev ingen dejt ikväll med andra ord. Le lover var tvungen att jobba över, som vanligt. Trist, verkligen trist. Men som kompensation så snackade vi i telefon i drygt 1,5 timmar istället(innan det hade jag pratat ett bra tag med Bea också...så det blev mycket snack ikväll).
Mest struntprat. Vi är bra på att klaga på saker, så det gjorde vi såklart. Sen spelade han en massa bra arabisk, fransk och afrikansk musik för mig, och
sjöng! Det ni! Gulligt värre. Jag däremot, sjöng inte för honom. Vill ju inte gärna skrämma bort honom...
Får se om turen är med mig imorrn istället, och att han slipper jobba halva kvällen. *suck*

Nä, nu ska jag se om det är nåt på tv och sen kanske försöka sova lite också.
Ciao!

Dagens norska bidrag

Den här är seriöst bra. På riktigt. Älskade den då, och jag tycker fortfarande att den är riktigt fin. En av de bästa balladerna i schlagersammanhang, någonsin. Och definitivt ett av Norges bästa bidrag.

Norges bidrag från 2003.
Jostein Hasselgard - I'm Not Afraid To Move On
Låten kom på 4:e plats i finalen i Riga.





Onsdag

Jag trotsar förkylningen, skiter helt enkelt i den. Låssas som att den inte finns.

Ska klä på mig och åka en sväng upp på Solbacken. Har en del ärenden att uträtta. Och så har jag bil idag, så det är bara att passa på! Ska även förbi stan och önska mig saker till min födelsedag. Har hittat lite smycken som skulle sitta fint...

Och som sagt, sen Matild och förhoppningsvis Mr H.

Ciao!

Alla dessa män...

Ikväll är det dejting som står på schemat. En hel massa dejting. Ben, Jerry, Jack, Daniel och en fiskarsnubbe. Yes, förkylningen gör verkligen sitt antåg så jag sätter all min tro till glass, whiskey och halstabletter. Det borde väl hjälpa lite i alla fall? Hoppas...

Och på tal om män, le Lover aka Mr H både ringde mig och var förbi jobbet idag. Jag var stenhård den här gången med att det var hans tur att ringa först(ja, jag sa det ju inte rakt ut såklart) och det gjorde han ju också. Nice, nice. Förhoppningsvis är det honom jag får dejta imorrn kväll...

Idag på väg till jobbet så höll de på att skotta bort all snö från skridskoplanen här utanför. Gruset hade tinat fram på flera ställen. Hockeyn får snart lämna plats åt fotbollen. Det kändes bra. Riktigt bra. Ytterligare ett vårtecken. Längtar efter att höra smällarna från skor som träffar fotbollar och ropen från invandrarkidsen som spelar. (Nej, jag menar verkligen ingenting rasistisk med det där, snarare tvärtom. Här är det bara invandrarkidsen som är ute och leker och sportar, svennebarnen är alldeles för lata och sitter förmodligen framför sin dator hela sommaren.)
Snart så är det faktiskt vår.

Klirr i kassan?

Idag är det fint väder. Några grader plus och sol. Nu fattas bara att all snö försvinner också, men tids nog ska den väl det. Balkongen håller i alla fall sakta men säkert på att tina fram. Börjar redan längta efter alla vår- och sommarkvällar som jag spenderat där. Förfester, efter-jobb-drinkar och bara slappa skvallerkvällar. Ååhh...ge mig det nu!

Idag är det jobb igen. Eftermiddag igen. Börjar först 13.00 så jag tänkte faktiskt fösöka hinna dammsuga och så först. Vi får se hur det går med det... Behöver ringa ett samtal egentligen också, men jag vet inte om jag vågar. Ibland är jag så enormt nojjig.

Håller på att bli förkyld. Är lite snuvig och har äcklig smak i munnen. Jag vill inte bli sjuk nu. Har varken tid eller råd. Men vad ska man göra? Igår drack jag varm mjölk med honung och Riga black balsam, men jag känner då ingen förbättring för det. Får ta mig en sväng förbi Apoteket innan jobbet tror jag. Det där jävla Apoteket där jag håller på att vara stammis snart... Blä!

På torsdag eller fredag ska jag på en liten tripp med mamma och brorsan. Vart får vi se. Vi har inte bestämt riktigt än. Då tänker jag i alla fall leta efter en vårjacka(visst borde de ha börjat komma nu?) och nya skor. Lider av sån enorm shoppingabstinens nu. Men jag vet ju att euron ligger sjuklt högt nu så jag borde verkligen försöka spara pengar tills vi åker till Finland. Men jag fyller ju år på söndag, vilket åtminstone brukar ge lite klirr i kassan...


image818

My lovely hood


Perfekta tygskor

Jag är helt såld på skor just nu(bara just nu?), och i synnerhet tygskor, troligtvis för att det håller på att vara vår. Det är samma visa varje år...

La Redoute hittade jag de här snyggingarna från Feiyue. De svarta påminner lite om mina från Le Coq, fast den här modellen är aningens högre i skaftet. Gillar gummidetaljerna och att de vita skorna just är helvita, med vita detaljer och att sulans färg skymtar fram lite. Grymt, grymt, grymt! Kanske nöjer jag mig med förra årets från Le Coq...eller så slår jag till på de här eller några andra, vi får se.
Men ett par nya vita tygskor står högt på önskelistan just nu...

 


Tankar en måndagskväll

Idag fick vinterns bästa trotjänare, mina sköna underbara Timberland, stanna kvar i hallen och istället fick jag för mig att det var vår och tog på mig ett par gamla trotjänare från Lee. Brottarkängor i vitt skinn som har varit med ett bra tag, ja till och med till Ryssland. Visst, de kanske var vårigare, men också riktigt halkiga. Höll på att vurpa flera gånger på vägen hem i mörkret. Nej, ímorrn åker noig "Timbsen" på igen. I brist på nya skor... *suck*

Efter jobbet har jag slöat i soffan och kollat i senaste Residens. Det är väldigt befriande med en snobbigare inredningstidning där man slipper fynd från IKEA och Ellos. Faktiskt. Billigt i alla ära, men att drömma sig bort bland danska designklassiker, svindyr kristall och nya hypade designers är faktiskt riktigt skönt ibland. Men kan nån plussa på mitt bankkonto med en si sådär några hundra tusen? Nä, trodde väl inte det...

Haha...ibland är världen(Skellefteå?) verkligen liten. Idag insåg jag det än en gång. Med en uns av skadeglädje så måste jag bara ringa ett samtal imorrn. Ska bli kul att få berätta det roliga(?) sammanträffandet för en av de inblandade. Hehe...

Nä, nu måste jag se Project Runway. Mitt favvoprogram. Typ.


Mer franskt

Jag fortsätter på det franska temat även idag, fast den här gången handlar det om ett gammalt bidrag från Luxemburg. Samma kvinna som sjöng den här låten gjorde faktiskt originalverisonen av förra årets sommarplåga Ella, Elle L'a på 80-talet.

Luxemburgs bidrag från 1965.

France Gall - Poupée de cire, poupée de son
Låten kom på första plats i finalen i Neapel.





Skvaller

Är fortfarande tung i skallen och har huvudvärk, men hey, jag känner att jag inte har råd att vara hemma från jobbet så jag struntar i det. Behöver jag spy så hinner jag ju kanske till toaletten, eller åtminstone till handfatet... :S

Igår var en kompis förbi. Vi kollade Beck, skvallrade och åt onyttigheter. En sån där lagom söndagskväll.
Och på tal om kompisar och skvaller så kommer Bea en snabbis till stan i veckan! Har saknat att snacka skit om allt mellan himmel och jord med henne så det är på tiden. Visst, det finns ju telefoner, men det är inte samma sak. Ska bli riktigt kul att träffa henne faktiskt! Skvaller med Matilda är inplanerat på onsdag och sen tänkte jag hinna hälsa på Lisa någon kväll också. Dvs, det blir förmodligen mycket girl-talk den här veckan. Men jag känner att jag har umgåtts alldeles för lite med mina vänner på sistone, av olika skäl men utan att det varit meningen, så jag kan behöva ta igen lite kvalitetstid. Nice, nice...

Kanske åker jag ner en helg till Uppsala snart också. Alltid skönt att komma bort lite. Ska höra med Bea när det kan tänkas passa. Vi får se om det kan bli nån mer tripp också...

Jobb idag som sagt. Segt med eftermiddag. Riktigt segt. Men sånt är livet, man kan inte bara glassa jämt(även om jag önskar det...). Måste börja planera in när jag ska ha semester också. Har ingen aning just nu faktiskt. Och hur många veckor ska jag ta ut? Två, tre, fyra? Fan vad jag är dålig på att planera saker och ting.



I am trash

Jag känner mig som skit. Jag ser ut som skit.
Osminkad, trött, oengagerad och jävlig. Ändå har jag tänkt mig till affären. Är i stort behov av onyttigheter och skräpmat, vilket ytterligare kommer att förstärka dagens white-trash-look.

Men än, får dra upp huvan på jackan och hoppas att jag inte träffar på någon jag känner. Jag tror dock att det kommer att bli lite svårt då det förmodligen blir så att jag åkter till jobbet och handlar. Hm...

Mental orgasm

Från Bob Dylan till Nationalteatern till Joakim Thåström.
Det kan inte bli annat än underbart. En mental orgasm.

Jag längtar till sommarens konserter.





"Om idag inte var en ändlös landsväg
Och inatt en vild och krokig stig
Om imorgon inte kändes så oändlig
Då är ensamhet ett ord som inte finns

Men bara om min älskade väntar
Om jag hör hennes hjärta sakta slå
Bara om hon låg här tätt intill mig
Kan jag bli den jag var igår"


Kärlek på franska

Som den Eurovisionsnörd jag verkligen är så börjar jag redan ladda upp för finalen i maj. De svenska uttagningarna är inte så intressanta egentligen, men det andra... Jag brukar se alla inför-program, läsa bloggar, kolla hemsidor och sen se semin och självklart den stora finalen.

Jag brukar även ladda upp med gamla favoriter från tidigare år. Jag kom därför på den galanta idéen att även plåga er med gamla bidrag, med start idag!


Frankrikes bidrag från 2007.
Les Fatals Picards - L'amour à la française
De kom på 22:a plats i finalen i Helsinki.




Sunday

Jag är glad idag! Jag slipper ju emigrera nu. Sa nämligen att jag skulle emigrera om den där ugglan vann Melodifestivalen. Att jag inte kunde stå ut med skammen att vara svensk om vi skickade henne till Ryssland.

Men nu slipper jag, för det var faktiskt min favorit som vann! När det kommer till Eurovision så har jag har en förkärlek till svulstiga låtar, gärna med inslag av opera, så rätt låt vann! (för en gångs skull)
 
Fast bäst i år var nog ändå
det här... Jag och brorsan höll på att skratta ihjäl oss! (Men jag har aldrig sagt att vi har bra humor för det...)


Idag är jag så enormt seg. Har sovit ikapp det jag har missat den senaste veckan, och det känns i skallen. Den är seg och ond. Men jag har inga större planer för idag ändå så. Ska fixa lite saker här hemma. Boka tvättid, dammsuga och sån skit. Har även lite mail och sånt som måste iväg. Sen ska jag bara tokslappa. Det är planen.

Jag är så fånig ibland

Alltså, jag vet att vi inte är ihop eller så...

Men nyss upptäckte jag att han ställt sin tandborste bredvid min i tandborstmuggen, och jag kunde inte annat än tycka att det var lite gulligt. Fånigt, jag vet. Men ändå gulligt.

Bad habits

Mina vanor är inte de bästa. Jag är för lat för att ha ett stukturerat liv när det kommer till sömn och mat.

Vet till exempel inte när jag åt en vettig middag sist. De enda middagarna jag minns i veckan är en pizza på tisdagen och i torsdags åt jag och le lover Max-mål...efter tio på kvällen. Hm, inte bra allså. Igår skulle jag ju laga middag, men det blev ingenting av det. Istället började jag dricka drinkar på fastande mage och sen käkade jag bara några knäckebrödsmackor med ost. Idag däremot så har jag faktiskt enchiladas i ugnen. Ska dricka vin med brorsan och kolla på Melodifestivalen, och jag känner att en till dag med alkohol på fastande mage inte vore så bra...

Och sömnen då. Ja, vad kan jag säga. Natten till igår sov jag kanske max fyra timmar. I natt(morse?) gick jag och la mig drygt fem...eller snarare sex, och steg upp vid tio igen. Har i och för sig slockat i soffan en stund nu på aftonen, men ändå...det är illa.

Skulle Anna Skipper komma hit så skulle hon säga att mina vanor är helt förkastliga, och det kan jag kanske hålla med om. Men vem orkar leva ett perfekt och sunt liv jämt? Inte jag i alla fall. Så nu blir det enchiladas och rödtjut ikväll, och imorrn så blir det förmodligen ingen mat igen. Då jobbar typ alla, och inte orkar jag laga mat själv igen....

It's just a bootie call

Kanske är det otroligt patetiskt att dricka gröna drinkar(som smakar melon och vanilj, mums!) ensam hemma en fredagskväll.
Kanske är det ännu mer patetisk att ringa ett booty call till sin lover(dejt, kk...ja, kalla det vad fan ni vill) som är ute och super skallen av sig på krogen.

MEN, jag är smått tipsy och väldigt horny och då struntar jag fullständigt i om jag är patetisk. Just nu gillar jag den känslan. Jag hoppas bara att han inte är så full att han glömmer bort att komma hit sen... :S (Eller att jag hinner bli så full att jag slocknar i soffan)

 

Nästa A-torp, tänk på avståndet mellan vagn och plattform

Ja, ibland  vet man verkligen att man bor där man bor.

När jag skulle ut en sväng tidigare idag stod en oskattad skrothög till bil utanför huset. I den satt två unga killar, varav en var hög som ett hus. Jag vet vem han är, han har suttit inne tidigare. På parkeringen möts jag av en polisbil.

På vägen hem hör jag hur ett billarm går igång och framme vid mitt hus kör det runt småpojkar med sina trimmade moppar. Den oskattade bilen står kvar, dock utan människor i den.

En fredagskväll in tha hood. Hemskt va? Nja, inte direkt. Jag trivs. På riktigt alltså. Vad skulle hända liksom? Att polisen är här ser jag mer som ett tecken på att vårt samhälle kanske fungerar ibland i alla fall.

Och nu ska jag krypa ihop i soffan, kolla på Pulp Fiction och dricka en drink eller fem. Ett annat sätt att spendera en fredagskväll på A-torp.

Dagens i-landsproblem

Oj vad trött jag är! Bra början på en ledig helg? I och för sig blev det inte mycket sömn i natt, men det gråter jag inga floder över direkt. Sova kan man göra i graven, men det finns annat som man förhoppningsvis inte gör där...

Hur som helst velar jag massor. Dagens i-landsproblem. Vad ska jag göra först? Laga middag eller somna i badkaret? Sitter i och för sig och proppar i mig godis nu, istället för att ha börjat med middagen. Smart? Nja, men sån är jag. Ont i magen har jag också. Fast av andra skäl än godiset.

Så, laga mexikanskt och sen ta en god margarita i badet med Kanye på högsta volym, eller börja med badet, drinken och Kanye och avsluta med the mexican food? Ååhh...va svårt!

Stackars, stackars mig....

Shoes

Jag har cravings efter riktigt snygga och dyra skor.
Ytligt? O, ja! But I really do like it!

Synd bara att det inte går att köpa snygga eller dyra skor i den här stan. För nej, Din Sko och sån skit är inte ok.

Blä!

Jag är så less på allt just nu!
Det händer ju banne mig ingenting alls!

Jag är trött på det trista kalla vädret. All snö. Mitt jobb är samma varje dag. Och jag känner inte att jag kan utvecklas på något sätt alls där.(Fast jag trivs egentligen, det gör jag. Men är inne i en svacka nu bara.) Min lägenhet är tråkig, och jag skulle bara vilja byta ut massa grejer. Jag skulle vilja resa och upptäcka nya grejer, men ekonomin sätter stopp. Precis som den sätter stopp för massa annat. Hjärnan är mos. Den går antingen på tomgång eller jobbar ihjäl sig. Ältar grejer och grubblar sönder saker. Jag är dålig på att höra av mig till mina vänner. Känner att jag sviker dem. Umgås för lite med min familj. Men ändå gör jag ingenting. Dagarna går, men jag vet inte alls vad jag fyller dem med. Någonting? Ingenting. Jag behöver nåt. Nåt som ger mig någonting. Energi. Utmaningar. Någonting.

(Och ibland så behöver jag skriva av mig och få ut grejer.)

Tisdag

Jag insåg just att min provanställning har tagit slut. Och eftersom att jag inte har hört något annat så borde jag vara fast anställd nu, right? Coolt om det är så. Det är första gången.
Men jag ska läsa på lite bättre om det där innan jag blir för säker...

Måste försöka städa lite hemma. Ett lager med damm ligger som ett tunt snötäcke över le crib. Inte hett! Diskbänken är också översvämmad av just disk. Skulle vilja få in lite nya vårgrejer också, men vi får väl se om jag hittar något på stan sen. Ska även fika med Matilda i afton. Nice, nice. Var ett tag sedan, så det är verkligen på tiden! Skvaller kan man aldrig få för mycket av. Hehe...

Men nu, disk och damm. *suck*


Just ja, dagens låt.

Valerie - The Zutons



Lycka eller lyx?

Det finns vardagslyx, och så finns det vardagslycka.

Vardagslycka är komma hem och inse att grannen har skottat bort snön och att en bonuscheck från MQ ligger och skräpar i postlådan.
Det är också att få mens när den är fyra dagar försenad och skratta av glädje när man kan handla ostkrokar och Pepsi istället för blöjor och välling.

Men att sen bädda ner sig i soffan med Fotbollsfruar i DVD:n och käka de där ostkrokarna och dricka Pepsin(bara för att man får vara lite trashig när man har mens), det är vardagslyx. Plussa också på med varm choklad med mini-mashmallows och en Ipren, och sen är glädjen total. Typ.