Who says I can't get stoned?

Ikväll har det handlat om mig och John Mayer.

Kände att nej, ikväll vill jag bara vara hemma själv, lyssna på musik och pimpla lite vin. Ibland behöver jag sånna kvällar. John Mayer har i alla fall fått den äran att göra mig sällskap. För ibland är sån musik precis vad jag behöver.






"It's been a long night in New York City
It's been a long time since 20, too
I don't remember you looking any better
But then again I don't remember you"





Fredag

"If I were a boy, I would turn off my phone
Tell everyone it's broken so they think that I was sleeping alone"


Det finns människor som det liksom inte går att sluta tänka på. De som ger ett så starkt intryck redan vid första mötet att de vägrar försvinna ur skallen sen. Det är underbart och fruktansvärt jobbigt på samma gång.

Har varit på ansiktsbehandling nu. Fick portömning, nackmassage och noppade ögonbryn också. Inte helt fel! Men min nacke är så jäkla stel, trots att jag var på massage i onsdags. På höger sida är det absolu värst, och när jag har huvudvärk så kommer det nästan alltid därifrån. Funderar på att kolla upp det här med botox. Vet att man kan ta sprutor i pannan och nacken mot migrän, och jag överväger faktiskt det. Ingenting annat verkar hjälpa, så vad har jag att förlora egentligen?

Ska ut med mamma ev sväng till skogen lite senare. Plocka mossa och enris att dekorera kransar mm till jul. Skogen är väl inte direkt min hemmaplan men...

 


Update

Sådär, då var håret toppat(men ingen lugg klippt) och resan till och från Stockholm bokad. Ska bli så skönt med en liten sväng dit ner! Älskar att vara i Sthlm och handla julklappar. Det är den bästa tiden på året i den stan, för på sommaren föredrar jag andra städer.

Har även hunnit med att prata lite med Maria från KD om vad som komma skall. Tyvärr blir det ingen plats för mig i valnämnden nu(platsen gick till ett annat parti efter en del förhandlingar), men det finns en hel del annat att fokusera på och se fram emot. Och mycket händer under en mandatperiod.

Ja, ja...nog om det nu. Nu ska jag dejta sängen och morgondagen börjar jag med ansiktsbehandling. Ska bli skönt!


Torsdag

Det var jättekul att vara ute och promenera med Leo och Maud! Det tyckte både jag och Astrid. Vi gick i säkert 1,5-2 timmar och efter en lite stund började solen skina och hängde med oss hela tiden. Vi var både upp till skogen och ner till älven, samt runt på gångvägarna på A-torp. Nästa gång hälsar nog jag och Astrid på ute i Innervik, för det gick ju så bra den här gången. Men jag är nog inte van med så där mycket frisk luft. Haha.

Var en sväng på Solbacken samt stan med min bror sen. Handlade lite mat och tittade på folk. Försöker spara lite pengar inför Stockholmsresan nästa månad och det går faktiskt rätt så bra. Har förresten bokat boendet nu, så nu återstår bara resan ner. Ska försöka hinna med det senare ikväll. Fick besked tidigare idag av en glad Kajsa att hon också följer med. Ska bli så kul! Kajsa är nog den gladaste människan jag känner, utan att bli löjlig då. En bra kombo!

Tänkte gå en sväng till mamma nu. Hade tänkt höra om hon kan toppa mitt hår lite. Det känns väldigt nött längst ner, och det är väl inte så konstigt då jag klippte mig i våras sist och dessutom har plågat det med diverse slingningar och blekningar. Så toppning och sen inpackning vore bra. Är egentligen sugen på att klippa lugg också. Men vi får se...

Ciao!

This sex is on fire

Drömde en ytterst trevlig dröm i natt. Är både och att vakna en sån gång. Visst, det är ju mysigt att vakna med en sån känsla i kroppen, men samtidigt blir man få förbannad över att det bara var en dröm.

Igår gjorde jag bort massa saker som jag tidigare skjutit på. Skomakaren, banken, massage + att jag ringde hela tre viktiga samtal som jag borde ha ringt för länge sen. Skickade även i väg ett mail nu som jag av någon anledning också har skjutit på. Men det är en sån skön befrielsekänsla att göra sånt där. Nu har jag bara en sak kvar, men den måste jag ändå vänta med ett par dagar så.

Nu ska jag gå och hämta Astrid inför hennes dejt. Önska henne lycka till! ;)


Dejt

Hade tänkt att kliva upp rätt tidigt idag. Åtminstone vid åtta. Råkade visst slå av klockan och sova ett tag till. Det är nämligen så att jag förhoppningsvis får besök av vaktmästaren idag, men jag visste ju inte hur tidigt han skulle komma hit. Men vid närmare eftertanke vet jag ju att han är jätteseg... Än har han i alla fall inte dykt upp.

Har ordnat en dejt åt Astrid! En lite äldre golden-herre vid namn Leo. Imorrn ska de får träffas. Astrid lär väl trötta ut honom för hon är så jäkla pigg, trots att hon egentligen är lat. Hm...men alltså, hon är pigg när hon är ute.

I afton ska jag på massage. Skönt! Och oerhört välbehövligt. Känner mig stel som en pinne just nu.





Under promenaden igår tog jag den här bilden.
Hon ser både lugn och smal ut. Det är inte riktigt så i verkligheten...
Men visst är hon söt?


Doggie-walk

Stackars Astrid har verkligen inte fått de långa promenaderna som hon älskar på senaste tiden. Inte med mig i alla fall. Har varit så mycket annat att hon typ har fått gå ut och kissa eller möjligtvis gå ett varv runt kvarteret.

Men idag har jag tid, så nu ska hon få gå en längre promenad och verkligen springa av sig. Hon älskar att vara på idrottsplatsen och jag pinnar och springa runt, och idag ska hon få det. Hon är så snäll, glad och anspråkslös så hon är värd alla pinnar och promenader som hon kan få.


Hushållsnära tjänster

Vet ni vad jag är väldigt glad över?

Jo, att jag kan göra det mesta hemma. Typiska "manliga" grejer. Byta säkringar, göra enklare elinstallationer, borra och plugga, laga saker som går sönder, fixa när det är stopp i avlopp, sätta upp gardinstänger och hyllor, läsa instruktionsböcker, tapetsera, byta däck på bilen, kakla och foga, snickra ihop enklare saker mm mm.

Enkla saker. Väldigt enkla egentligen. Men jag vet många tjejer som knappt kan byta en glödlampa. Eller de kan nog egentligen, men de tror sig inte om att göra det. Jag provar det mesta och försöker alltid vara med och lära mig.

Som nu när de har installerat fjärrvärme här. Jag har varit med och ifrågasatt vad de gjort hela tiden(till killarnas förtret). Jag har läst instruktionsboken för värmeväxlaren och försökt lära mig hur den funkar. Så nu vet jag hur man ändrar värmen i lägenheten, hur man får varmare eller kallare varmvatten och ungefär hur det ska se ut om allt är okej. Med andra ord kan jag se om nåt är fel och i bästa fall felsöka själv, eller åtminstone ringa nån och berätta vad det är för fel. Jag tror nästan att jag skulle kunna installera fjärrvärme själv nu. Haha.

Jag har fått lära mig att det man vill ha gjort får man göra själv. Förlita dig inte på att din man eller pappa ska göra allt. Visst, jag skämtar ofta om det där och säger att "det där och det där ska inte en kvinna behöva göra", men när det kommer till kritan så kan jag göra sakerna själv. Fast när det kommer till bilar säger det stopp, där kan jag byta däck och tanka och i princip inget mer. Där förlitar jag mig på dem som kan bättre än mig.

Jag är verkligen ingen feminist, men jag uppmanar ändå alla tjejer att åtminstone prova byta en glödlampa då och då.




Måndag

Jobbade förmiddag idag. Rätt så lugnt och rätt så tråkigt. Men jag jobbade bara till tre, så det var ingen större nöd på mig.

Efter jobbet har jag försökt fixa lite grejer i lägenheten. Borrat upp en gardinstång, nåhgra krokar mm. Hängt upp gardiner, dammsugit, plockat osv. Sånt som måste göras ibland.

Nu känner jag mig riktigt seg. Är fortfarande trött sen helgen och dessutom har jag fått ont i magen igen. Crap! Blir med andra ord en lugn och skön kväll i soffan framför tvn. Premiär för Hollywoodfruarna ju! Funderar på att spribgar över till mamma och kika där istället. Då kan man passa på att skvallra lite också. Intr så dumt!

Hittade förresten en lista hos
Matilda som jag tänkte fylla i. Händer ju inte så mycket spännande nu, så det får väl bli det mest spännande idag(?). Dessutom tycker jag att listor är kul!


1. Tre namn jag lyssnar till:
Jag har bara två...
2. Någonting jag tycker om med mig själv: Mitt hår och min envishet.
3. Någonting jag inte tycker om med mig själv: Att jag lätt blir nojjig.
4. Detta är jag rädd för: Bläckfiskar och disktrasor.
5. Tre saker jag vill ha varje dag: Kaffe, mat och sömn. Kul liv va? Haha.
6. Tre saker jag absolut inte kan göra: Sjunga vackert, äta inälvsmat och gå ner i spagat.
7. Detta tycker jag om att göra: Shoppa, äta, resa och rensa avlopp.
8. Detta vill jag göra just nu: Äta nåt gott.
9. Bästa känslan: Orgasm
10. Värsta känslan: Ångest och uppgivenhet
11. Egenskap jag gärna vill att min partner har: Händig. Hehe. ;)
12. Är jag kär just nu? Ja
13. Jag vill gifta mig: Så småning om
14. Följande saker vill jag göra innan jag dör: Allt som är roligt och meningsfullt
15. Min käraste ägodel: Kanske min sladdlösa dammsugare?
16. Något jag vill ha i present: Ett snyggt badkar
17. Detta har jag på mig just nu: Jeans och t-shirt
18. Favoritkläder: Jeans och t-shirt? Eller morgonrock.
19. Favoritdjur: Katter och fåglar.
20. Följande musikstilar tilltalar mig mest: Vilka tilltalar mig minst är snarare frågan...
21. Favoritlåt just nu: Något med Rasmus Seebach, just nu alltså.
22. Roligaste ämne i skolan:
Svenska och SO-ämnen. Och måleri såklart!
23. Tråkigaste ämne i skolan: Idrott och kemi ligger nog på delad förstaplats.
24. En bok jag gillar: Bibeln
25. En film jag älskar: Scarface
26. Favorit tv-program? Finns för många att välja på.
27. Favoritdoft: Det mesta från Dior och vi snackar parfymer?
28. Detta äter jag gärna: Riktigt fin oxfilé.
29. Dricker helst: Kaffe eller champagne.
30. Favoritgodis: Surt och salt. Och choklad...
31. Hit vill jag gärna åka på semester: Sydeuropa och Skåne.
32. Färg på mina ögon: Melerade
33. Min längd: Kort
34. Jag tror på: Gud
35. Jag spelar: En roll?
36. Person jag beundrar: Min mormor.
37. Så här bor jag: Bostadsrätt på 71,5 kvm på andra våningen.
38. Antal döda krukväxter i hemmet: Har bara levande.
39. Är du filosofisk? Flummig?
40. Det här gör mig avtänd: Fula tänder och dåligt hår.
41. Favoritfärg: Beror på på vad?
42. Favoritcitat: "Pennies don't come from heaven. They have to be earned here on earth."
43. En hemlighet jag vet: Skriver jag inte här.
44. Bästa present jag fått: Det minns jag inte.
45. Senast köpta skiva: Hm...bra fråga.
46. Det jag är mest nöjd över med mitt utseende är:
Mitt hår. En bra hårdag. Och mina fötter, faktiskt.
47. Det jag är minst nöjd över mitt utseende är: Mina naglar är inte alltid så fina som jag vill.
48. Udda förmåga/egenskap: Att jag älskar att rensa skitiga avlopp kanske? Fast det är väl ingen förmåga kanske...
49. Om jag vore ett djur skulle jag vara:
Något sorts kattdjur. Chill.
50. Vad lyssnar du på just nu? Bryan Ferry
51. Vad har du gjort/ska du göra idag? Jobbat, städat och fixat.
52. Var är dina föräldrar födda? Tror att båda är födda i Ske-å faktiskt.
53. Vad är det senaste du installerade på datorn? Öh? Jag installerar inte så mycket där...
54. Vilken är din favoritrestaurang? I princip alla underbara restauranger i Tallinn. Här i stan säger jag Viking.
55. När badade du i en pool senast? Massor av år sedan.
56. Har du varit med i någon skolpjäs? Ja
57. Hur många barn vill du ha? Ett par stycken...
58. Vilken musikstil tycker du mest illa om? Typ deathmetal eller nåt sånt. Jazz kan också vara sjukt dåligt.
59. Har du bestämt dig för vad du ska rösta på i valet? Det är ju ett par år kvar, men jag förmodar att det blir samma om ingenting ändras drastiskt.
60. Vilka tv-kanaler har du? Vet inte riktigt...
61. Har du åkt moped någon gång? Nej
62. Har du busringt någon gång? Ja
63. Har du fått felparkeringsböter? Inte personligen
64. Har du hoppat/kan du tänka dig att hoppa bungy-jump eller fallskärm?
Tror inte det.
65. Vilken är den plats längst bort som du har besökt? Lissabon eller Istanbul. Vad ligger längst bort?
66. Har du en egen trädgård? Räknas balkongen?
67. Vilken är din favorit bland tecknade/animerade serier? Ser aldrig på sånt.
68. Kan du alla orden i nationalsången? Jag tror det.
69. Badkar eller duschkabin? Bad, alla gånger!
70. Vilken är den bästa film du sett senaste månaden? Det minns jag inte.
71. Favoritpizza? Calzone med oxfilé.
72. Chips eller popcorn? Ostkrokar!
73. Vilken färg på läppstift använder du? Ljust, typ beige-rosa.
74. Har du rökt jordnötsskal någon gång?
Näe.
75. Har du någonsin varit med i en skönhetstävling?
Nej
76. Apelsin- eller äppeljuice? Apelsin
77. Vem är den senaste som du åt ute med, vad åt ni? Käkade pizza med brorsan igår. Räknas det?
78. Favoritchoklad? Nåt sliskigt italienskt.
79. Vilken var den senaste film du såg? Minns jag inte.
80. När åt du en hemodlad tomat sist? I somras.
81. Har du vunnit en prispokal någon gång? Näe, det tror jag inte.
82. Är du bra på matlagning? När jag vill. ;)
83. Klarar du att tanka själv? Yes
84. Har du beställt något från TV-Shop någon gång?
Nej
85. Pepsi eller Coca Cola? Pepsi max
86. Har du varit tvungen att använda uniform i något jobb? Kanske inte uniform direkt.
87. Vad var det senaste du handlade? Treo
88. Har du kräkts offentligt? Många gånger.
89. Vill du helst bli mångmiljardär eller hitta den sanna kärleken? Mångmiljardär. Känns mest otroligt att jag skulle bli det på egen hand.
90. Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Ibland
91. Har du ringt något betalnummer? Tror jag inte.
92. Kan man vara vän med sitt ex? Jodå, men man måste väl inte alltid vara det?
93. Vem var det du besökte på sjukhus senast? Kanske farmor eller farfar. Var massor av år sedan. 
94. Hade du mycket hår som liten bebis? Typ normalmycket för en bebis.
95. Vad har du för meddelande på din telefon/mobilsvar? "Välkommen till Telia mobilsvar..."
96. Vad har du i din väska? Plånbok, läppstift, moderat-penna, migräntabletter och kanske nåt mer?
97. Någon favoritsak du gör innan du går och lägger dig? Ööhh?
98. Vad är du tacksam för idag? Att det inte snöar.
99. Skulle du kunna tänka dig att bo utomlands? Oh ja!
100. Är du allergisk mot något? Kan inte bada i klor, men annars tror jag inte att det är nåt.



Söndag

Jag tror att jag har kommit på "vad jag vill bli när jag blir stor". Det bara dök upp som från klar himmel, men jag känner att det skulle passa mig alldeles perfekt. Ja, förutom arbetstiderna då. 7-4 är inte riktigt min grej. Utbildning krävs och jag tror faktiskt att jag ska gå och prata med nån på CV när jag är ledig senare i veckan.

Festen igår ja. Det var verkligen jättekul! Tror att vi hann avverka sju flaskor champagne, tre flaskor rödvin, en flaska vodka, samt en del likör under kvällen. På sex personer... Av den anledningen spårade det ganska rejält. I alla fall för en av oss, och henne fick jag äran att ta hand om sen. Inte så nice, men vad gör man inte för sina vänner? Men förutom det så hade vi riktigt trevligt. Förtroliga samtal, snuskprat, dans, ännu mer snuskprat och massor av skratt.

Nu ska jag bara våttorka golven här hemma och sen är det bums i sängen. Sov typ en eller två timmar i natt och imorrn ska jag jobba förmiddag så det är bäst att försöka få sig några timmars sömn i alla fall.

Natti natt!

Förberedelser

Det har snöat i natt. Marken är vit. Men är det inte solen jag se skymta fram?

Har just ätit frukost. Mitt nya favorit bröd och lite yoghurt. Och massa kaffe såklart. Mer än så går det omöjligt att få ner på morgonen.

Har en hel del att stå i idag. Cocktailparty 18.00. Men innan dess ska jag hinna duscha, raka benen, fila fötterna, fixa frisyren, stryka klänningen, leta fram handskar, välja skor, sätta fast lösögonfransarna, sminka mig och välja ut smycken. Ska städa och gå ut med vovven också. Och självklart göra ett ton med snittar. Massa godsaker. Champagnen är redan på kylning.

Så vi ser väl om vi hörs senare idag!

Ännu mer som snurrar i skallen

Har haft en trevlig kväll med vänner. Hemmagjord pizza med köttfärs(första gången jag har det på pizza och det var faktiskt riktigt gott!), Idol och massa skratt. Vi var dock lite oense om Idol. Emma gillar Olle och jag Daniel(mest bara för att han är söt). Men ingen av dem åkte ju ut, så det var ju bra. Har faktiskt aldrig varit så lite insatt i Idol som den här säsongen. Har ingen riktig favorit, utan jag gillar som sagt mest Daniel bara för att jag gillar söta killar. Haha.

Trots den trevlig kvällen så har jag ändå stundvis har tankarna på annat håll. Tänker sånt som jag varken vill eller borde tänka. Jag borde vara nöjd med saker och ting, men ändå känns det ibland som att gräset är grönare och att det finns så mycket mer mark att utforska. Alltid förr när tankar åt det här hållet har dykt upp så har det gjort fruktansvärt ont i mig, men nu känns det inte riktigt så. Känner inte så mycket alls egentligen. Men allt är väldigt förvirrande och jag vet varken ut och in. Imorrn känns det förmodligen helt annorlunda, för det här är inte nåt som har växt i mig och som jag har grubblat på länge, utan det kom bara över mig helt plötsligt.

Ja, ja...nog om det. Nu ska jag sova ett par timmar. Det kan behövas.

Fredag

Jag hade redan räknat ut att jag skulle få migrän dag. Jag menar, nästan ingen sömn den senaste tiden, massa stress och ett kaos hemma. Hade jag rätt? Jo då, jag vaknade med ett skallebang utan dess like imorse. Jag skulle ha jobbat idag, men det gick ju sådär. Eller inte alls. Var tvungen att sjukanmäla mig rättare sagt. Vid elva ringde det på dörren och in kom en karl som skulle isolera rören i badrummet. Kul jul.

Men, men...fyra tabletter senare och jag börjar bli människa igen. Tur det! Jag måste försöka ställa i undan lite här. Badrummet är prio ett. Sen ska jag träffa Emma som är på besök från Umeå(och då får jag ju Micke och Simon på köpet också). Middag, Idol och massa prat. Känns riktigt roligt!

Nu ska jag först förka få mig nåt i magen.
Ciao!


Spa

Unnade mig faktiskt att boka in både massage och ansiktsbehandling nästa vecka. Känner att det kommer att behövas efter den här veckan.

Eller unnade mig och unnade mig, har presentkort på en ansiktsbehandling och massagen tar jag ut på friskvårdsbidraget. Då är det inte varken dyrt eller jobbigt att unna sig saker. ;)






Snart så...

Nu är alla element och rör på plats och rörmokarna är klara. Så nu väntar jag bara på att den lille elektrikern ska komma hi. Såg nog lite överdrivet nöjd ut när de sa att han skulle komma förbi och fixa klart det sista med elen. Typ mungiporna uppe vid öronen. Haha...

Men jag kan väl ändå inte rå för att jag gillar snygga killar? No offense till eventuella pojkvänner som läser det här, men oavsett om man är i ett förhållande eller inte så tror jag att alla tjejer blir lite extra glada av snygga hantverkare. Som tur var har jag ju en alldeles egen också. Tyvärr är det sällan han har på sig sina arbetskläder när vi ses, men ändå.

Men snart är mitt vältrande i testosteron över. Då blir det andra bullar! Kvar har jag massa städning och sen ska jag iväg och handla inför lördagens cocktailparty. Tänkte göra massa goda snittar och ostbricka, så det är en del som behövs. Ska även hämta en grej till håret, som förhoppningsvis ska bidra till värsta snygga cocktail-frisyren. Ser verkligen fram emot lördagen alltså! 





Torsdag

God morgon!

Trött som stryk efter alldeles för lite sömn. Närmare bestämt ca fem timmar på två nätter. Hejja mig! Är dessutom upptagen hela eftermiddagen så jag hinner inte ens klämma in en power-nap, och imorrn kommer en ny hantverkare hit och ska vara i badrummet vid 7.30, så då blir det heller ingen sovmorgon. Lägg sen till att jag förmodligen är upptagen även hela fredagen och lördag. På söndag får jag kanske sova ut, men bara kanske...

För att slippa mitt kaos for jag en sväng till en kollega igår afton. Hjälpte henne att färga sitt hår och sen skvallrade vi mest. Det är faktiskt riktigt trevligt att umgås ibland på fritiden. För på jobbet hinner man knappt ses och aldrig direkt föra en vettig konversation. Inte så att jag vill hänga med arbetskamraterna varje kväll, men nån gång ibland är bara trevligt!

Var förresten i tvättstugan redan 6.30 imorse. Det är nog nytt rekord! Hade en hel del sängkläder att tvätta, så det känns som en befrielse ändå. Älskar att mangla lakan by the way. Det är ytterligare en konstig böjelse som jag har(förutom att jag älskar att rensa avlopp). Jag vet, jag är inte riktigt frisk. Haha. Men jag vill helst inte sova i omanglade lakan, så jag skulle göra det oavsett. Kanske borde jag alltid stiga upp där vid fem så hinner jag med mycket mer? Eller, nja...kanske inte.

Nu ska jag kika lite på pojkarna...

Later!


Sin sin sin

Nu är pojkarna i full gång. Det lever om som tusan! Men det är klart, betongväggar låter en del... Fick i alla fall en stund i klädkammaren ensam med den söte pojken. I mörkret. Hehe...

Nä, nu får jag sluta låta som en snuskig klimakterietant och försöka tänka rena tankar.

"Om din hand förleder dig, så hugg av den. Det är bättre för dig att gå in i livet stympad än att ha bägge händerna i behåll och hamna i helvetet.

Om ditt öga förleder dig, så riv ut det. Det är bättre för dig att gå in i Guds rike enögd än att ha bägge ögonen i behåll och kastas i helvetet"


UPDATE:

Nu har grabbarna lunch. Från början var det massor av människor här(6-7 stycken + mig), men nu är det bara de små och söta kvar. Eller små i alla fall, tror inte att nån av dem är över 1.70. Har försökt vara lite mindre bitchig, och vet ni vad? Det funkar! Helt plötsligt är de både trevligare och fogligare. De fixa lite extragrejer och drar rören som jag vill. Hos de andra boende har jag hört att de har varit stenhårda och kört sitt eget race och dragit rören precis som de velat, trots protester. Men, men...man ska inte ropa hej...

Snart blir det tårta för att fira brorsan som fyller år idag. Tänk att han blivit äldre än mig nu. Hela två år faktiskt. Jag menar, jag är ju bara 19...


And all the bad boys are standing in the shadows...

...And the good girls are home with broken hearts


Jag har inte sovit gott i natt. Har nästan inte sovit alls. Har mest varit orolig och legat och snurrat runt. Känner mig med andra ord mer död än levande just nu. Men den rostade mackan jag nyss åt var sjukt god. Det tackar vi för!
Är inte van att stiga upp före fan skor sig(som min mormor hade uttryckt det). Men jag är ju tvungen. Tänker inte öppna nyvaken, oklädd, osminkad och med en obäddad säng när grabbarna ringer på vid sju. Never! Speciellt inte när de kommer att stänga av varmvattnet ett tag och dessutom vistas i alla rum samtidigt. Det är nog en av anledningarna till att jag inte kunnat sova. Det brukar bli så när jag är rädd för att försova mig.

Och vad ska jag sysselsätta mig med idag då? För det första är jag inte van att sysselsätta mig redan vid sju, och för det andra är jag inte van att vara hemma hela dagen. Men lämna dem här själva? Never! Jag vet att jag ska göra köttfärsbiffar, men det tar ju knappast hela dagen...

Ett tecken på hur stressad jag känner mig är att jag har fått små "finnar" på bröstkorgen och halsen. Det och halsbränna/magkatarr brukar vara ett säkert tecken på att jag borde varva ner och försök tänka på annat.

Ja, ja...det här kommer att bli en lång dag. (Och jag var bara tvungen att få beklaga mig lite)



Kyssar

Det är mer än ett och ett halvt år sedan vår första kyss. Jag minns pirret i kroppen och känslan av total lycka. Hade ju spanat in dig i mer än ett halvår innan du fick tummen ur och bjöd ut mig. Eller rättare sagt, bjöd hem dig själv till mig. Från början var du bara en vanlig hantverkare bland alla de andra under renoveringen på jobbet. Men redan första gången du pratade med mig och jag såg din luriga blick så förstod jag att det var nåt speciellt med dig. Och sen dröjde det inte länge föränn jag började fantisera om en framtid med dig.

Ett och ett halvt år. Det är en lång tid. Och är det nåt jag verkligen saknar och vill uppleva igen så är det en första kyss. Men man får bara en första kyss, hur tråkigt det är må vara.

Den första kyssen är alltid nåt speciellt. Hur kommer den att kännas och smaka? Kysser han passionerat eller mjukt? Blundar han eller tittar han en i ögonen? Alla känslor som väller över en vid det tillfället är nåt som är svårt att någonsin komma tillbaka till.

Samma sak med första gången. Ja, ni vet vad jag pratar om. Första gången kanske egentligen inte är den bästa, långt ifrån. Men den är ändå så speciell. Man har inte en endaste aning om vad som ska hända och hur bra man kommer att passa ihop på den fronten. Vad gillar han och vilka trick kör han med? Ja, och massa andra tankar som jag inte ska ta upp här.

Det är sånt här jag tänker på och sånt här jag saknar. Jag älskar H, men trots det är det en jobbig tanke att tänka att jag aldrig mer kommer att få uppleva en första kyss med någon som jag genuint gillar. Passionen finns kvar, men spänningen är borta. Jag kommer inte att "byta ut" honom på grund av det här. Aldrig! Det är det knappst värt! Men ibland är tanken lockande, och det är då man verkligen måste tygla sig själv och bara låta det stanna vid just en tanken.


Alla dagar är bra dagar för champagne

Skulle bara in på Ica och köpa lite mjölk och annat som jag glömde igår. Råkade gå in på systemet på vägen till bilen. Köpte en flaska Lanson och ett fint franskt vin bara av farten. (Mjölken glömde jag dock...)

Så ikväll ska jag dränka mina sorger och lindra min stress med lite skumpa tänkte jag. Dessvärre har jag en jäkla halsbränna som vägrar ge med sig, och jag brukar alltid få halsbränna av just champagne. Hm... Hur ska detta gå?




Mums!


Nu så...

Äntligen är allt som ska vara bortplockat, bortplockat. Men det ser så hemskt ut här. Förstår nu att jag aldrig kommer att orka flytta, för bara det lilla jag har packat ihop och flyttat nu är nog jobbigt. Och då har jag ändå fått hjälp av en stark karl och sluppit lyfta tunga saker själv.

Samtidigt känns det som att jag kommer att försöka rensa ut ytterligare lite saker när jag ska flytta tillbaka allt. Hittade en del grejer som jag inte visste att jag hade och som jag verkligen inte behöver. Att rensa ut saker är skönt. En slags befrielse.

Vaktmästaren sa förresten att jag skulle gulla lite med elektrikern angående en elektrisk installation. Då elektrikern är den söta i gänget så ser jag det inte som nåt probelm. Hehe... Har förresten luskat ut att han är 89:a. Lite väl gammal kanske?


Att fylla sin kalender

Det är mycket som är positivt med att engagera sig politiskt. Man känner att man kan påverka mer, man får lära känna nya människor(som förhoppningsvis har samma värderingar som en själv), man känner att man gör något viktigt osv osv.

Men det finns en annan bra grej också. Man får fylla sin kalender med möten, fikadejter och liknande. Jag har alltid velat fylla min kalender mer betydelsefulla saker, dvs annat än bara jobb och födelsedagar. Äntligen har jag en fritidsaktivitet som är schemalagd och som anses viktig. Det tog mig 24 år. Och än så länge känns det jättebra!
Nu ska jag kika om lite datum och biljetter så att jag förhoppningsvis får fylla min kalender med lite nöjen också.






Har man tagit fan i båten...

Passade på att ta en liten sovmorgon till nio. Kommer nämligen att måsta vara vaken, påklädd och klar senast sju de kommande dagarna. Usch, det är verkligen inte min grej.

Håller på att städa det sista samtidigt som jag väntar på vaktmästaren. Han har lovat att hjälpa mig att flytta lite tyngre grejer, så vi får väl hoppas att han håller vad han lovar...

Om ni funderar på vad jag sysslar med egentligen, så är läget följande: Tillslut godkände jag att de får installera fjärrvärme här. Jag vill fortfarande inte ha fjärrvärme, men omständigheterna har gjort att jag inte har mycket till val. Dessutom har jag förhandlat en hel del med min bostadsrättsförening, så det blir ändå lite av en win-win-situation. Men jag sover skitdåligt pga det här och jag är orolig, har huvudvärk och mår illa mest hela tiden. Jag älskar min lägenhet. Det är som min lilla baby. Och att nån ska komma hit och förstöra den med fula rör gillar jag inte. Men en del rör kommer jag att bygga in och resten ska målas vita. Dessutom har jag förhandlat bort en hel del rör, så jag får färre rör än många andra boende.

Så är det i alla fall. Och det är anledningen till att jag har varit väldigt disträ och en värre bitch än vanligt. Det är ju jävligt tur att en av elkillarna är hett lammkött, annars hade jag nog exploderat för länge sen.


Måndag

"You sit there in your heartache
Waiting on some beautiful boy
To save you from your old ways
You play forgiveness
Watch it now here he comes

He doesn't look a thing like Jesus
But he talks like a gentlemen
Like you imagined when you were young"


Har varit fullt upp idag. Har handlat massa mat, bytt däck på bilen och varit hos mamma. Hon har massa karlar hos sig just nu. Hantverkare. Typ fem-sex stycken. De flesta är inte mycket att hänga i julgranen, men en är faktiskt riktigt söt! På onsdag kommer de hit. Jag har varnat dem för att jag är en j-a bitch som inte kommer att tillåta varken att de går i skor inne eller lämnar massa dynga överallt. Har till och med tagit semester så jag kommer att bevaka dem varenda minut. Jag kan verkligen vara a pain in the ass om jag vill, oavsett hur söta de är. Eller? Nja, unga söta pojkar med fint hår burkar faktiskt komma lättare undan. ;)

Nu ska jag ta tag i lägneheten. Städa klart, plocka bort så att hantverkarna kan komma sig fram samt lägga undan allt som jag tvättade igår.

Sen är det tv:n som gäller. Mina axlar och min nacke är inte riktigt så glada på mig just nu, så det kanske borde få vila lite också.


Bangs

"I wanna be rich
And I want lots of money
I don't care about clever
I don't care about funny"



Men mest av allt just nu så vill jag ha
frisyren och hårfärgen hon har i videon. Det skulle vara perfekt till min outfit på lördag!




Originalet

På allmän(?) begäran kommer självklart lite bilder på självaste Ronaldo också. Man kan ändå aldrig se sig mätt på den portugisiska skönheten...











Yummie! Mitt frikort alla kategorier... ;)

(Fast en gång har jag faktiskt "dejtat" en kille som var lite lik Cristiano. Med betoning på lite.)


Marockos svar på Ronaldo

...och nej, jag pratar inte om min boyfriend nu. (Även om han också spelar fotboll)













Inte helt olika världens snyggaste fotbollsspelare va? I dagens Expressen fanns det en bild som var ännu mer lik, jag trodde till och med att de hade skrivit fel namn, och då är jag ju ändå lite av en "Ronlando-kännare". ;)

Men den här killen heter i alla fall Marouane Chamakh och spelar i Arsenal, där snyggingen Febregas också spelar.


Jeg elsker kun dig

Är inne i en sån här period när tusen tankar snurrar i huvudet samtidigt. Det gör det även under nätterna när jag sover. Drömmer massor. Och det jag inte har tagit tag i under dagarna fortsätter att snurra under nätterna. Det gör att jag sover dåligt och får huvudvärk hela tiden. Sov säkert elva-tolv timmar i natt, men jag är inte direkt piggare för det. Drömde om hur ostädat och hemskt det är i min lägenhet. Drömde om all skitig tvätt. Mina orakade ben. Mitt smutsiga hår. Allt det där stämmer faktiskt just nu(eller håret tvättade jag när jag vaknade). Har haft så mycket annat att tänka på + att jag jobba i helgen så allt sånt där har inte direkt varit prio ett. Men ikväll efter jobbet får jag ta tag i lägenheten och tvätten. I alla fall tvätten. Och benen såklart. Haha.

Men jag skulle helt seriöst behöva ta in på ett spa eller herrgård eller nåt just nu, och bara göra ingenting. Lite miljöombyte vore inte helt fel. Det värsta är att jag vet att tankarna ändå inte går att byta. Men om ett par veckor bör jag ha fått klarhet i det mesta och lugnar det förhoppningsvis ner sig lite.

Saknar baby också. Har inte träffat honom nåt alls i helgen. Förstår inte hur vissa verkar ha tid att träffa varandra varje dag(när de inte bor ihop alltså)? Helt plötsligt har det gått ett par dagar och vi har inte hunnit träffas. För oss är det normalt, men det är klart att ibland så börjar jag sakna honom. Vi ringer heller inte varandra tjugo gånger om dagen för att vara puttinuttiga och säga att vi saknar varandra och älskar varandra. Vi är väldigt oromantiska båda två, och faktiskt även ganska egoistiska båda två. Jag behöver vara ensam ibland också med mina tv-program, min musik och mina böcker. Ibland vill jag bara att ingen ska lägga sig i. Men jag älskar honom, det gör jag.

Nu är det på tiden att klä på sig och börja bege sig mot jobbet. Surt väder är det också. Fast snön verkar i alla fall börja tina bort. Jippie!


Hårprydnad

Var ute och letade efter en snygg hårprydnad igår. Det är nämligen coctailparty nästa helg och då tänkte jag gå all-in. Hittade inget som var tillräckligt snyggt och stort, så vad gör man då? Jo, man tillverkar sin egen hårprydnad! Köpte ett ganska brett diadem i rynkad svart siden. Sen sydde jag fast bitar av svart spetstyg, en svart tygblomma samt en stor silvrig brosch med strass och pärlor. (Allt utom diademet hade jag redan hemma.) Det låter kanske skumt, men blev faktiskt väldigt snyggt! Tänkte försöka hitta några svarta fjädrar eller liknande också för lite extra effekt. När det är klart kan jag fota och visa er.




Torsdag

Hade jag inte haft en fin marockan så hade jag velat ha en sexig dansk. Har till och med drömt på danska i natt. Haha. Kanske berodde det på en överdos av dansk musik igår? Visst ni förresten att H brukar sjunga just Natteravn för mig ibland? Det är jättegulligt för trots att han är väldigt språkbegåvad(pratar både arabiska, franska, engelska, tyska, italienska och svenska) så kan han verkligen inte danska. Hihi.

Igår var det underbart fint höstväder på min och Astrids promenad. Det verkar inte bli det idag... Snö, regn och storm. Mysigt. Nä... Jag tror inte att hon bryr sig så mycket. För henne spelare det ingen roll om det är spöregn eller 30 grader kallt, hon älskar ändå att vara ute. Hon är väldigt söt, men lika knäpp!

Måste en sväng på stan idag igen. Lämna igen några tygprover, samt lämna in ett par skor hos skomakaren. Sulorna på mina älskade kängor från Pertti Palmroth har nämligen börjat ge upp. Inte så konstigt kanske med tanke på hur mycket de är använda, men då de är mina absoluta favoritskor så måste jag ändå göra ett försök att rädda dem.

Hur ska man klä sig idag förresten?


Drömmar om vackra textilier

Var in en snabbis på stan och tittade på tyg till köksstolar, bla. från Carl Malmsten. Föll för ett grårandigt som var ruggigt snyggt och jättefin kvalitet. Tyvärr gick det inte att beställa efter. Damn! Det hade varit helt perfekt. Ska nämligen få fyra stolar av min mormor. Rejäla men nätta och väldigt välgjorda trästolar som är målade i ljusaste grått. Och eftersom att jag får stolarna så tänkte jag att jag faktiskt kan lägga ner lite pengar på ett rejält tyg av bra kvalitet. Tyvärr är vi inte så bortskämda med bra kvalitet i den här stan. Eller rättare sagt, vi är inte direkt bortskämda med affärer som säljer kvalitetsvaror. Men har i alla fall fått tips om en butik i Stockholm som har ett bar utbud av just möbeltyg.

Hur som helst känns det väldigt frustrerande att hitta det perfekta tyget men inte kunna köpa det. Ååhh!





Jag tänker mig ett vackert tyg i gustaviansk stil.
Har alltid älskat den gustavianska stilen.


Så mange smukke mennesker i indre København

Många tycker att danska är ett fult och obegripligt språk. Det tycker inte jag. Jag tycker att danska är ett riktigt sexigt språk! Och jag har oftast inga problem med att förstå det heller.

Säga vad man vill om Danmark rent politiskt, men i övrigt älskar jag Danmark som land! Trevliga människor, vackra städer, bra shopping och så har de kanske den skönaste kungafamiljen i Europa. Första gången jag reste utanför Sveriges gränser så var det till Köpenhamn. Jag minns den resan än idag, och jag älskade varje minut av den! Förutom alla gener österut så har jag faktiskt lite danska gener någonstans också, kanske är det därför jag älskar Danmark. 


 

Varje gång jag hör den här låten på radion så längtar jag tillbaka till Köpenhamn...


Mycket tankar som snurrar i huvudet

Ååhh...jag har så mycket spännande jag vill berätta! Men jag kan tyvärr inte berätta alltför mycket än. Vet ni hur frustrerande det känns?! Om vi säger så här, mötet i eftermiddag gick väldigt bra. Över all förväntan. Om allt går som planerat så kan jag lägga till en ny titel snart... Oerhört spännande! Och vad kul det är att träffa nya människor och skapa nya kontakter. Speciellt när man känner sig så oerhört välkommen och blir så fint mottagen. Åh, vad svårt det är att inte säga nåt nu!

Var en sväng till Kajsa ikväll. Såg Desperate, skvallrade och åt popcorn. En mysig tisdagskväll med andra ord. Planerade också lite inför nästa helgs cocktailparty. Blev mycket snack om snittar, skumpa och ost. Mums! Ser också fram emot att få klä upp mig riktigt mycket. Hihi.

Imorgon blir det förmodligen ett lite mindre glamouröst jobb. Nämligen byte av däck på mormors bil. Eller numera är det mammas bil. Och mammas gamla bil är numera min. Så jag kan i alla fall berätta att numera är jag en stolt Toyota-ägare! Till våren blir det att fösöka sig på att pimpa den gamla skönheten. I vinter ställer jag av bilen, så det känns inte så värt att göra nåt nu.

Nä, nu ska jag lägga mig och läsa en stund. Läser en underbar bok av Herman Lindqvist - Madame de Pompadour. Hade glömt bort hur kul jag tycker att det är med historia och kultur. Men kul, det är det! Och det känns verkligen som att det är ett intresse att återuppta. Gå på museum, titta på konst och byggnader, läsa om historiska personer. Varför gör jag så lite sånt nu för tiden?





Update

Så var första mötet (+ en del telefonsamtal) avklart. Har beställt brorsans present, så de kommer nästa vecka. Har också hunnit hämta en bil samt ätit någon form av lunch. Hann också med att köpa jul-ljuslyktor från Villeroy & Boch. Jag tycker ofta att julpynt kan vara tacky, men det här var riktigt snyggt!

Nu återstår bara dagens andra möte. Men jag måste göra mig i ordning först. Slängde bara på mig nåt imorse, och det kanske inte var min snyggaste outfit direkt...


Tisdag - möten och presenter

God morgon! Tisdag idag. Och lika dålig som vanligt är jag på att blogga...

Har fullt upp som vanligt. Ska först ut med Astrid och sen på ett möte. Ett viktigt möte. Är faktiskt rätt så nervös inför om jag får igenom mina krav eller inte. Men, men...mer om det sen!

I afton har jag också ett möte. Eller rättare sagt en fikadejt med gruppledaren för ett visst politiskt parti här i stan... Känns också spännande, men inte så nervöst utan mest bara kul!

Tänkte också hinna en sväng på stan för att leta en födelsedagspresent till min bror.

Så önska mig lycka till med allt idag!


Fördomsfri?

Jag brukar se mig själv som fördomsfri. Jag gör inte skillnad på folk beroende på var de kommer ifrån eller vilken religion de tillhör. Men innebär det att jag är fördomsfri?

Under måndagens champagne- och ostkväll kom vi in på ämnet kollektiv. Alltså människor som bor i kollektiv. Det vädrades fördomar hej vilt; alla som bor i kollektiv är veganer som äter linsgryta, gillar 70-talsinredning, röker hasch och ligger med alla andra i kollektivet. De är feminister med dreadlocks(eller allmänt fula frisyrer), orakade armhålor och stora buskar down under. Ja, tänk er filmen Tillsammans ungefär...

Min vän K avslutade det hela väldigt bra: -"...och så är de fattiga och röstar på vänsterpartiet." 

Jag höll på att tappa andan av allt skratt som följde den meningen. Visst, det var verkligen fördomsfullt, men det var ändå så jäkla klockrent! Och helt ärligt känner jag bara en vänsterpartist som är rik, så hon kanske inte var helt fel ute? Haha.

Men många vänster-människor har ju å andra sidan fördomar om att man måste vara höginkomsttagare för att vara moderat. Det kanske är ungefär lika sant?





Jobba utomlands?

Jag har alltid sagt att om jag ska flytta från Skellefteå så blir det inte till någon annan stad i Sverige, utan då blir det utomlands. Nu är det så här att jag har fått ett erbjudande om ett eventuellt jobb utomlands. Vet inte alls så mycket om det just nu, men om jag vill så får jag träffa en person i november som vet mer. Shit alltså! Jag hade väl inte planerat att flytta utomlands nu, men om jag någon gång ska göra det så kanske det är bäst att göra det snart. Men, som sagt...jag vet inte så mycket mer nu än att jag ska fundera på det och som sagt träffa den här personen lite senare om jag fortfarande är intresserad.

Känner mig krasslig. Min mage har inte varit min vän det senaste dygnet. Igår kväll låg jag i fosterställning och grät för att jag hade så ont. Hade kramp i hela magen. En kramp som inte var sådär från och till som kramp brukar vara, utan en kramp som höll i sig hela tiden. Ringde mamma och hon föreslog whiskey. Drack ett halvt dricksglas och efter ett tag lättade det faktiskt en del. Somnade och vaknade efter ca en timme. Då hade jag lika ont igen och dessutom 38.3 i feber. Sov jättedåligt i natt, men hade ingen feber imorse så jag tog en Citodon och for på jobbet. Har väl inte varit på topp i dag, men jag har i alla fall varit på benen på grund av tabletterna. Går det inte över innan fredag så måste jag nog ringa vårdcentralen...

Var förresten till Umeå igår. Kikade lite i butiker, träffade Erika en snabbis(och sprang även på Emma) och blev bjuden på både vinlunch på en italiensk restaurang och mumsigt fika på Nya konditoriet. Betalade inte ett öre till bensinen heller så det var en riktigt bra dag! Hehe...

Nä, nu ska jag äta lite fil och kolla på tv.

God natt!

Monday night

Nu blire snart bubbel, ost och kronärtsskocka. Och så kanske lite godis på det. Mums!


Monday morning

Lyssnar på Stones och dricker kaffe. Så bra som en måndagsmorgon kan vara. Fast när man har jobbat hela helgen så längtar man faktiskt efter måndagen. En ledig måndag är vardagslyx.

Fick ett sms från Färg och tapet om att tapeten jag beställt hade kommit. Yes, nu är det dags igen och den här gången är det kökets tur att få sig en liten make-over. Har beställt en underbart vacker vinyltapet i cremevitt och gråblått med ett jättefint mönster. Lite lagom lyxigt sådär. Borgare möter bönder tänkte jag att temat på köket skulle vara. Haha...låter helt flummigt, jag vet. Men jag har en tydlig plan i huvudet. Nu fattas bara en matgrupp. Och innan jag hittar den så tänker jag faktiskt inte börja tapetsera heller, för jag vill inte ställa in de gamla möblerna i det nya köket.

Förhoppningsvis hinner jag till Boliden och Matilda och Eriks nya hus nån dag i veckan också. Har lovat att hjälpa till att måla, och det gör jag så gärna. Älskar ju skiten! Hade tänkt hinna dit idag, men så blir det nog icke. Har en hel del att uträtta. Är ju som sagt min lediga måndag så...

Jag ska börja med att klä på mig och gå ut en sväng med Astrid. Har saknat lillgumsan i helgen!


Burger

Jobbade lite extra idag. 4,5 timmar nämligen bestämt. Kände mig oerhört trött och ofokuserad. Kom hem och provade feber. 38 grader. Förstår inte varför jag har feber då jag inte känner mig speciellt krasslig i övrigt. Och 38 är typ två grader över min normala kroppstemperatur, även om det inte låter som mycket feber.

I alla fall ska jag lyxa till det med hamburgare till middag. Med hemmagjord orientdressing och Allerums XO-ost. Stark ost och stark dressing, det är mina hamburgerhemligheter. Och massvis med tunnt strimlad isbergssallad. Och grillat frisco-bröd. Burgaren är självklart hemmagjord, och lite lagom rosa i mitten. Scharlottenlök är också en höjdare på hamburgare. Mums!

Sen en lugn och skön kväll i soffan med lite godis.





The times they are a-changin'

Okej, jag kanske är överdivet överdriven idag. Men jag är både upprörd och förväntansfull på samma gång.

Per Schlingmann slutar som moderaternas partisekreterare. Ni ska veta att Per är en av mina absoluta favoriter inom svensk politik. Han brukar till och med skicka mail till mig(okej, inte bara till mig men). Slutar han bara så är det skandal. Men får han till exempel en ministerpost så blir jag överlycklig. Jobbigt läge med andra ord.

Beror avhoppet på en personlig skandal så blir jag däremot besviken. Men jag tror att det finns en plan. Det måste finnas en plan.