Tandläkarskräck?

Imorrn ska jag till tandläkaren.

Jag har i normala fall verkligen inte tandläkarskräck, jag tycker snarare att det är rätt avkopplande att sitta i den där stolen. Nu börjar dock skräcken sakta men säkert att krypa fram. Jag känner på mig att jag har minst tre-fyra hål, inflammerat tandkött och början till tandlossning. Jag vet det bara! Känner ju hur det ilar på några ställen och ett hål känner jag till och med med tungan.
Jag bryr mig inte om jag måste borra. Men jag kommer att skämmas så mycket, det är det värsta! De kommer att tro att jag dricker mängder med läsk och äter godis varje dag, vilket verkligen inte är sant, men de kommer ju att tro det vad jag än säger.
Sen vill jag faktiskt behålla mina tänder också. Inte få löständer när jag är typ 30. Usch så hemskt!

Nä, sängen och korsord nu för att försöka få tankar på annat. Imorrn blir det lugnande till frukost! (Lägg märke till hur tidigt jag går och lägger mig ikväll!)

Onsdag

God morgon!
Vaken tidigt(?) som vanligt. Tänkte i alla fall stiga upp tidigt, men så blev det inte. Fast det är ju tanken som räknas, eller hur? Hehe.

Tänkte som sagt en sväng till stan och sola. Håller på att vara sådär äckligt likblek att jag ser sjuk ut. I don't like it! Sen tycker jag att det är väldigt avslappnande och skönt att ligga i ett solarium, så konstig är jag!

Efter stan vet jag inte riktigt vad det blir. Har massa dammtorkning + lite städning efter helgens bravader som jag borde göra. Höststäda balkongen skulle också behövas. Tvätta gjorde jag igår, men den massiva högen tvätt går inte själv in i klädkammaren liksom. Har arbetskläder som måste tvättas också.
Ja, ni ser nog själva vad det blir jag får syssla med i eftermiddag. Det är inte lätt att sköta ett hushåll! Eller jo, det är det faktiskt. Och det finns inget skönare än att sätta sig ner i soffan och njuta i ett riktigt välstädat hem. Förresten, en renbäddad säng med manglade satinlakan slår faktiskt det. Det är höjden av njutning och vardagslyx!

Off to the city!


Nej, jag är inte feminist

Jag har sagt det förr, men jag upprepar det igen: Jag är en riktig jäkla periodare!
Just nu är jag inne i en utseende-"life in plastic, it's fantastic!"-period. Fixar och trixar hela tiden.
Har förstärkt naglarna med akryl, köpt silica-tabletter (för hud, hår och naglar), använder tre olika ansiktskrämer och två olika ansiktsvatten, sminkar mig som aldrig förr, gör hårinpackningar, ansiktsmasker och plockat ögonbrynen till perfektion, har köpt en locktång, filar fötter, lackar naglar, orkar platta håret (ibland), dricker uppblottnade linfrön och ja, pillar med det mesta helt enkelt. Beställde ju även efter en annan väldigt life in plastic-produkt igår. Hihi.
Tänkte även köra över kroppen med epilatorn ikväll. Samt sola imorrn.

Det kanske låter väldigt ytligt. Och jag vet att många inte alls bryr sig om ytliga saker utan tycker att tjejer visst kan ha hår överallt på kroppen, vara osminkade, ha utväxt och vildvuxna ögonbryn. Det kan de också, om de vill. Men vet ni vad? Jag vill inte det! Jag mår inte bra om jag inte får pyssla på med sånna här saker. Jag gillar både själva pillandet och resultatet. Jag mår mycket bättre om jag känner mig snygg och fräsch. Inte för någon annans skull, utan för min egen. Just nu är inte ens lovern i landet så det handlar inte om det. 
 
Och när jag ändå är inne på det här med killar. Även om jag inte gör mig till för någon karl så skulle jag aldrig någonsin låta lovern få se mig i smutsigt hår och med orakade ben. Jag vill inte att han förfaller, så jag kan ju inte tänka mig att han vill att jag förfaller heller. Rätt så logiskt va? Jag gillar att han är manlig med sitt håriga bröst och skäggstubb, kanske vill han att jag ska vara kvinnlig då också? Jag har skämtat om att jag ska klippa mig korthårig, det gillade han inte. Vet faktiskt ingen kille som föredrar korthåriga kvinnor. Ändå klipper sig kvinnor som fått barn(eller känner sig "för gamla för långt hår") kort, gärna färgat i en ful rödbrun nyans med utväxt. Snusar gör de också. (Jag står för att jag tycker att tjejer verkligen inte ska snusa!) Och har på sig Foppa-tofflor och urtvättade fleece-tröjor som matchar de buskiga ögonbrynen och den dåliga hyn. (Matilda vet vad jag pratar om för vi diskuterade det här i helgen.) Det är deras val som jag måste respektera, varför ska de då vara så svårt för dem att respektera mitt? Man är inte mer kvinna för att man väljer/är för lat för att raka benen!

Jag försöker inte leka Anna Anka eller provocera någon. Jag lever mitt liv, och ni lever ert. Vi gör alla olika val. Jag väljer att inte vara eller kalla mig feminist. På så sätt kan jag leva ett friare liv, utan att någon kommer med sina pekpinnar eller regler om vad som är kvinnoförnedrande. Jag tycker att det är kvinnoförnedrande att inte få vara hemma med sina barn, inte få klä upp sig, inte få sminka sig och ha långt hår, inte få jobba i vilken sektor man vill, inte få stå vid spisen och laga middag till sin man, inte få städa och fixa hemma och inte få känna sig som en kvinna.

Ni kanske tycker att mina åsikter kommer från stenåldern, men vet ni vad? Jag lever bara i verkligheten och försöker ha så roligt som möjligt på vägen. Och jag vägrar bli en bitter kortklippt snusande feminist med foppatofflor. Där har fan gränsen min gräns för vad som är förnedrande gått för länge sen!


På den åttonde dagen skapade han Spotify

Vad fanns innan Spotify?
Jag vet inte. Det enda jag vet är att jag är totally hooked! Bästa uppfinningen sen...google? Men jag är ju en sån där nörd som måste lyssna på musik hela tiden också.
Just nu: Elsinore - Thorsten Flinck
Min stora idol!

Jobbar eftermiddag idag. Hade tänkt att stiga upp rätt så tidigt och hinna med diverse här hemma. Dammsuga, epilera benen mm. Men det gick som vanligt, jag sov alldeles för länge. Jag är ingen morgonmänniska och kommer aldrig att bli. Istället får jag gräva fram dammsugaren ikväll efter jobbet. Måste till tvättstugan också. Har inte tvättat på cirkus en månad. Det börjar märkas, spciellt i troslådan. Usch för urtvättade fula trosor! Tur att ingen ska se dem i alla fall...

Tror ändå att jag hinner fara till jobbet några minuter tidigare än vanligt. Då hinner jag kolla in "shoppingutbudet". Haha... Nä, jag behöver lite lipsyl och sånt, och det har vi ju faktiskt.

Jalla!


En liten belöning...

Nu har det gått drygt tre månader sen jag rökte en cigarett senast. Har inte ens tagit ett litet bloss. Ett kvartal utan ett bloss. Det är nog mitt första kvartal utan ett bloss på ja, kan det vara så mycket som tio år??!! Det låter ju jättehemskt! Men till mitt försvar vill jag ändå säga att det är bara periodvis under de här åren som jag har rökt på heltid. Ibland har jag bara feströkt, rökt ett paket på två veckor eller bara rökt sporadiskt. Men ändå, det är faktiskt lite skrämmande.

Ett kvartal är kanske inte mycket, och det är ingenting att vara stolt över egentligen. Men jag saknar att röka jättemycket ibland! Cigaretter är bland det godaste jag vet och en avkoppling som slår det mesta. När jag varit stressad eller uttråkad är det ofta cigaretter jag har tagit till.

Hur som helst behöver jag en liten belöning så här tre månader efter den sista ciggen. Så alldeles nyss klickade jag hem en riktigt nice grej! Hoppas jag... Jag tänker inte avslöja vad just nu, utan ni får se när det har kommit hem. Spännande va? Det tycker i alla fall jag! Hehe...




Idomin-naglar?

Jag får inte ha nagellack på jobbet. Det får man inte om man jobbar med mat.

Men om ni lovar att inte skvallra så kan ni få veta min lilla hemlighet. Okej?
Jag har nästan alltid antingen genomskinligt nagellack eller ett väldigt ljust rosa eller vitt(typ mjölkvitt). Jag känner mig så skabbig annars och det ser faktiskt fräschare ut mot kunderna också.

I helgen har jag lagt gele på naglarna. Ni vet sån som man brukar använda när jag lägger på lösnaglar i form av tippar. Jag har inga tippar, utan bara gele på mina egna naglar, av den enkla anledningen att de blir så jäkla sköra av att jag tvättar händerna hela tiden, öppnar kartonger etc. Utanpå gelen målade jag på två lager av ett ljust rosa lack som jag inte använt på ett tag. Vet ni vad min bror säger då? Det ser ut som att du har idomin-naglar. Tack, tack...den nya fjortistrenden kanske? Använd idomin överallt! Haha...

Men jag gillar mina idomin-naglar och nu ska vi göra oss i ordning för jobbet. Lite smink och bling-bling i öronen och sen är jag klar för den här dagen. Lite lyx och yta måste man få unna sig även om man har ett väldigt oglamouröst jobb. Eller hur?


En lagom sjuk lördagskväll

Alltså, det var säkert bara för att jag och Matilda pratade om det i fredags, men gårdagens utgång blev helt crazy och jag fick värsta flashbacksen sen jag var typ 18 och hängde på Olles. Okej, riktigt så "illa" var det kanske. Jag gjorde ingenting som jag ångrar och jag blev inte för full, men i övrigt kunde det lika gärna ha varit för fem år sedan.

Kvällen började och slutade hemma hos mig. Jag och Sanna förfestade på en flarra rödvin och en halvflaska vitt. Fort gick det också då hon var lite sen. Efter allmänt piff och lite skvaller så tog vi taxi in till stan. Blev så att vi gick på Balzac. Gratis inträde är aldrig fel. Var väldigt lite folk där igår, men det spelade ingen roll för vi hade riktigt kul ändå! Dansade som aldrig förr, så pass att jag har träningsvärk i låren idag. Haha. Drack lite mer vin och nån cider om jag inte minns helt fel. Sen träffade vi på en jugge (som Sanna spanat in ett tag) och hans polare(som också är jugge om ni måste veta). Dansade med dem och sen bjöd jag med dem på efterfest hos mig. Bara sådär. De fixade en flarra tysk vodka(ni vet den där som man alltid får om man kommer på att man behöver sprit mitt i natten) och sen tog vi en...öhh, taxi hem till mig.

Det var helt sjukt igår, alla killar var som galna. Har aldrig någonsin varit med om att få så många skamliga förslag, telefonnummer, komplimanger och inbjudningar till hotellrum och efterfester. När vi satte oss ner så kom det hela tiden fram killar och frågade om det var ledigt bredvid oss. Jag tror att det beror på att jag är upptagen. Och varför är det alltid så att när man som minst vill ha det så får man alla förslag, och när man som mest behöver det så får man det inte? Kanske ser man för desperat ut annars. Haha.

Hemma hos mig så spelade vi diverse olika dryckesspel. Lyssnade på musik. Snackade om allt mellan himmel och jord. Och ja, alla utom jag blev jättefulla. Jag är inte så dum att jag fortsätter att dricka sex-sju på morgonen. Hela "festen" slutade med att alla sov över. Som sagt, det kändes som att gå tillbaka fem år i tiden.

Låter kanske inte som att vi hade jättekul igår, men det hända så mycket sjuka grejer som är svåra att beskriva här. Som sagt, absolut ingenting jag ångrar, för jag gjorde ingenting fel(som man kanske kan få uppfattningen av när jag skriver "sjuka grejer") utan jag hade det bara riktigt skoj! 

Nu är jag hur sliten som helst. Trött och skabbig. Mina ögon kliar av sömnbrist och hyn känns sådär härligt dagen-efter-plufsig-men-samtidigt-uttorkad.

Summa summarum: Både fredagen och lördagen var jättebra = en kanonhelg!

Det enda jag saknade var lovern...

Nu ska jag försöka peppa för att jobba imorrn!
Good luck...


Lördagsmys

Fotboll, ostbricka och vin.

Det kunde ha varit värre! ;)


Utgång

Sitter och lyssnar sönder den här låten. En gammal snuskig klassiker helt i min stil. ;)

Igår hade jag och Matilda en lugn och skön filmkväll hos mig. Såg klassikerna Hata Göteborg och Fjorton suger. Det är nåt alldeles speciellt med just skånska ungdomsfilmer. Min favoritgenre!
Vi hann såklart även med lite skvaller och skratt. Och pizza och godis som jag typ fortfarande är mätt på.

Ikväll blir det inte lika lugnt. Har i en veckas tid varit sugen på att gå ut. Det händer inte så ofta, så det är bara att passa på när det väl händer! Sanna kommer förbi lite senare på en fördrink och sen får vi se vad som händer. Balzac eller Station lutar det åt. Fast å andra sidan, vad finns det annars? Haha...
Ska nog inviga nya klänningen också.

Nä, lite vin och fortsätta peppa med Ginuwine nu! Fast inte peppa för mycket, för jag saknar babe och han är alldeles för långt bort!


"If you're horny let's do it
Ride it, my pony
My saddle's waiting
Come and jump on it
"

Lissabon dag 2

Andra dagen(första morgonen) vaknade vi av spårvagnar och strålande sol. Drack kaffe på hotellfrukosten och begav oss ut.

Vi hoppade på spårvagn 28, en riktig turistfälla! Spårvagnen går nämligen längst de trånga branta gränderna i den gamla stadsdelen Alfama och den är i princip alltid knökfull av turister. Åka 28:an är något man tydligen "måste" göra i Lissabon, men vi hoppade av redan vid Largo da Graça(ett jättemysigt litet torg) och gick ner en brant gata mot "tjuvarnas marknad". Tjuvarnas marknad är en stor utomhus loppmarknad som är öppen förmiddagarna tisdag och lördag. Här finns allt, och lite till. Antikviteter, porrtidningar, musik, kakel, småprylar, afrikanska grejer, kläder, möbler...ja, allt. Brorsan köpte några lp-skivor och jag fyra gamla kakelplattor. Här finns också en del caféer och vi drack iste på en uteservering.

Efter marknaden fortsatte vi längs Alfamas smala gränder. Kikade på kakelklädda fasader och hittade en kyrka med en jättefin innegård med små limeträd, hibiskusar och vindruvor. Gick runt och tittade lite mer innan vi käkade lunch på en liiiten indisk restaurang. Det var den godaste maten jag någonsin ätit på en indisk restaurang. Tog en currygryta med ris och det smakade precis som mammas mat. Mums!

Efter lunchen gick vi upp till Castelo de São Jorge. En stor borg med utsikt över hela stan. Det kostade några euro att gå in på själva området, men det var det helt klart värt! Utsikten var helt magnifik! Det finns sittplatser överallt och även ett(eller två?) caféer så det är inget ställe man behöver ha brådska på. Vi lallade runt, fotade och gick upp i de smala stentrapporna i själva borgen. Hur fint som helst! Besöket avslutades med en glass bland påfåglar och katter.

När vi kände oss klara i borgen så gick vi vidare ner mot vattnet. Hittade ett skumt museum, som mest såg ut som en byggarbetsplats och besökte katedralen Sé. Har man aldrig sett en katolsk kyrka så kan det säkert vara något, men vi var in i en kyrka i Bairro Alto som jag faktiskt tyckte var mer spektakulär.

Väl nere vid vattnet så gick vi mot Cais do Sodré där vi hade tänkt att ta tunnelbanan till Oriente. Vi stannade dock på en uteservering med ett glas vin. På uteserveringen träffade vi en jättetrevlig man som gav oss massa tips på vad man kan göra i Lissabon. Klockan var väl vid 18 så han föreslog att vi skulle ta båten över till Cacilhas och äta middag på en brasiliansk restaurang som låg en kvart bort från hamnen. Så istället för Oriente så åkte vi över till Cacilhas. Vi var dock så trötta och hungriga att vi inte orkade gå till restaurangen han föreslog, istället hittade vi en liten söt restaurang närmare båtterminalen. Stället var hur coolt som helst! Det kändes som att vara i någon gammal mormors vardagrum typ. Tre generationer jobbade där och farfar(eller morfar) såg på fotboll på en lite tv medan sonen i huset åt middag vid bordet brevid oss. Jättesoft stämning och jättebra service! När vi skulle gå sa sonen "Are you leaving already?". Då hade vi varit där typ två timmar...haha. Efter besöket hos "familjen Fado"(som vi kallade dem för) så tog vi båten tillbaka till centrum och sen tunnelbanan ut till Oriente.

Oriente är ett nybyggt område en bit utanför centrum i Lissabon. Här finns världsutställningen, nybyggda skyskrapor, hotell och limousiner. Vi var dock mer sugna på köpcentrat Vasco da Gama, ett stort modernt köpcentra med butiker, restauranger och biografer. Köpte en brun skinnväska, klänningen från Promod och en present till min moster. Jo, en flaska tequila från matbutiken blev det också. Vet ni vad det sköna med Lissabon(och många andra städer i Europa) är? Jo, att köpcentrumen är öppna till 23 eller 24. Lycka för oss som är ständigt shoppingsugna!

Var rätt så trött efter dagens flängande så jag tror inte ens att det blev nåt vin på kvällen. Men att handla lätt lullig efter vinet hos "familjen Fado" är helt klart att rekomendera! Hehe...






En del av tjuvarnas marknad.



Innegården med limeträd, vinrankor och underbara blommor.



En av alla branta gränder med små kullerstenar. Skeppet är bara ett av alla kakelmotiv som fanns överallt i staden.



Utsikten på väg upp mot Castelo de São Jorge.



"Gården" utanför själva borgen.



Utsikt från gården. I bakgrunden syns den enorma Jesus-statyn(liknande den i Rio) och bron som ser ut som Golden gate.



Castelo de São Jorge. Var lite läskigt att gå på vissa ställen där, men så lider jag av lindrig(?) höjdskräck också.



Castelo de São Jorge.



Se så fint de hade dekorerat en gata! Var faktiskt en hel del julgranspynt runt om i stan. Någon som vet varför?



"Byggarbetsplatsen" som var ett museum som var en utgrävning från romartiden.



En fin balkong som vi hittade bredvid museumet.



På väg med båt till Cacilhas. (Lägg märke till hur rak jag fick horisonten...)



Hos "familjen Fado". Jag dricker vin och i bakgrunden syns sonen(och dottern?). Han var hur trevlig som helst!



Cacilhas by night.



Oriente by night. Lite svårt att se på bilden, men tunnelbanestationen var ganska maffig.



Tunnelbanetåget hem var rätt så tomt.


Städa och fixa

Hade tänkt städa efter jobbet. Well, jag var hemma tre och än har jag inte lyft ett finger. Haha. Men jag skyller på min "lilla" powernap.

Men lägenheten är verkligen hemsk och imorrn får jag eminent besök av Matilda. Kombinationen går bara inte för sig! Nu när H är bortrest så känns det inte så akut att städa hela tiden. Jag kan liksom bjuda bort mig till vänner istället för att bjuda hit dem, men i vanliga fall träffas jag och lovern alltid hos mig, av den enkla anledningen att han aldrig städar. Men han är ju kille så han kan ju skylla på det. "En man behöver inte kunna diska och även om han kan det så behöver han inte göra det" brukar han säga. Jag antar att han har rätt. Men han kan i alla fall fixa ac-system i bilar. Jag vet knappt ens vad det är...

Oj, nu babblar jag massa igen. Ska i alla fall börja städa köket och sen laga mig lite middag. Har kalkon på upptining så det får bli någon form av kalkonpasta tror jag. Och när jag har varit duktig och städat le crib så ska jag faktiskt unna mig att fixa naglana. Hoppas att det blir bra!

See ya!
Ciao!


Höst = kallt

Nu är det höst. Eller hur?

Löven på träden ändrar färg, luften blir annorlunda och uteserveringarna folktomma.

Men vet ni vad som nog är värst?
Jo, att det är så s*tans kallt när man stiger upp på morgonen! Hela lägenheten är liksom kylig och det är en pina att ens gå på toa. Ännu värre är det att ta en dusch, för när man slår av det varma vattnet är det iskallt igen. Trodde helt seriöst att jag skulle frysa ihjäl nu när jag steg upp.

Mörkret + att det är mycket varmare och skönare i sängen gör inte direkt det enklare att bli en morgonpigg människa. Det projektet får vi ta till sommaren. Haha...

 

Tårar

Sitter och lyssnar på deppmusik.
Just nu: Coldplay - Fix you
I sammanhanget kan det nämnas att jag inte ens lyssnar på Coldplay i vanliga fall.

Ibland behöver jag gråta. Ibland är tårarna nödvändiga.

Jag skulle aldrig bli en sån här tjej. Det hade jag bestämt för länge sedan.
Men vet ni vad? 
Jag saknar den där killen så att det gör ont!

Jag vet att han är lycklig när han är med sin familj och sina vänner där nere, och jag unnar honom verkligen att få vara med sina nära och kära. Men för min egen del känns det ändå pissigt dåligt just nu. Han har inte hört av sig på en och en halv vecka, och jag analyserar självklart varför. Förmodligen är det en kombination av att jag var bortrest förra veckan, att han umgås med sin familj, att ramadan just är avslutad, att det är dyrt att ringa och att han i vanliga fall också är dålig på att höra av sig.
Förmodligen har jag ingenting att oroa mig för, men lika förbannat gör jag det! Jag vet inte vad vi har när han kommer tillbaka. Om vi har någonting alls. Och det gör så ont att inte veta! Eller mest ont gör det såklart att tänka tanken att vi kanske inte har någonting alls. Jag föreställer mig alltid det värsta.

Ibland behöver jag tårarna. Ikväll behöver jag tårarna.
Jag gråter för att jag tycker så oerhört mycket om honom. För att han är världens finaste. Och för att jag vill ha honom i mitt liv för all framtid.
Jag har aldrig förr känt så här.
Jag har aldrig förr varit kär.
Kanske är kärleken värd några tårar?


Första dagen...

...på länge som jag ska jobba.

Om vi säger så här, jag är sjukt jävla trött! Jag hatar att stiga upp så här "tidigt". Och ännu värre är det att försöka göra nåt vettigt på morgonen.

Och visst har jag fått sjukt dålig arbetsmoral? Jag är mest bara ledig hela tiden. Nu har jag bara kvar två veckors semester att ta ut. Får se när det blir... Men sen kommer det ju massa röda dagar också, vilket innebär att jag kommer att få fler kompdagar. Jobba är verkligen överskattat. Haha...

Nä, men egentligen är det rätt så sjukt. Nu när jag har fast jobb så innebär det ju både semester och komp, vilket i sin tur innebär att jag kan vara ledig mer än när jag bara jobbade extra. Gött mos!


Ny klänning

Jag gillar som sagt Promod. Det är en kedja jag verkligen tycker ska komma till Sverige! Eller kanske inte, för visst är det lite roligare att handla på butiker som inte finns i Sverige när man är utomlands?

Har i alla fall alltid köpt något när jag varit in i butiken, och den här gången var inget undantag. Kom hem med den här klänningen i svart med silvriga detaljer. På bilden har hon den uppdragen som en tunika, men den går också att vika ner och ha som känning(lite som på andra bilden). Helt i min stil!

Nu längtar jag bara efter ett tillfälle att ha den. Utgång till helgen?






Lissabon dag 1

Själva flygresan är kanske inte så mycket att prata om. Önskade H en trevlig resa när vi skildes på Arlanda. Jag som är lite flygrädd (eller egentligen är jag mest rädd att börja må illa och spy), blev väldigt positivt överraskad av att de bjöd på vin på planet. Det kan SAS också göra tycker jag! Jag menar, tänk på alla oss som behöver nåt för nerverna liksom. TAPs plan kändes väldigt fräscha överlag. Moderna plan och väldigt trevlig(och snygg manlig personal)! Sen bjöd de som sagt på vin och en god räkpasta med bröd, dessert, fruksallad och kaffe. Ett stort pluss!


Tog flygbussen in till stan(ett par kilometer bara) och eftersom att vårt hotell låg väldigt centralt så fanns det en hållplats alldeles brevid. Det första vi möts av just innan hotellet är en sexklubb. Haha... Lobbyn var jättefin med marmor överallt. Rummen var, ja, kanske inte lika fina. Kändes lite England anno 1970 med heltäckningsmatta och nikotingula väggar. Sängarna var kanske heller inte de skönaste, men eftersom att hotellet hade så bra läge och fin utsikt ner mot Restauradores(ett stort torg med restauranger och butiker) så var det värt lite sämre standard.


Eftersom att vi var framme först vid 19-20 på kvällen så hann vi inte så mycket den kvällen. Vi gick en sväng i "vårt" område och längs shoppinggatan ner mot vattnet. Hittade en trevlig uteservering där vi drack kaffe och vin. En karaff med 0,5 liter vin kostade ca 3 euro, och då kan man jämföra området där vi bodde med Stureplan. (Vi hade butiker som Louis Vuitton och Hugo Boss alldeles bredvid.) Vad kostar samma mängd vin där? Och framförallt, här var alla välkomna överallt. Det var inga inträdesavgifter eller köer där vakter väljer ut de som "passar in". Väldigt skönt och befriande, och återigen har Sverige(och Sthlm) mycket att lära! Dessutom var det absolut inte samma fylla som i Sverige. Vi kan verkligen inte dricka här! Är det omöjligt att gå ut och ta ett par glas vin, men sluta innan man blir jättefull? I Sverige är det tydligen det, men inte i Portugal(och många andra länder). Och då var vi ändå ut alla kvällar, utan att se någon direkt fylla.


Jag blir sällan chockad över saker och tycker att jag har hunnit se en del i mitt 23-åriga liv, men första kvällen blev jag faktiskt lite chockad. Överallt längst den här stora shoppinggatan och tvärgatorna kom det fram killar som ville sälja hasch. Helt öppet visade de sina produkter och frågade om man var intresserad. Tackade man nej så erbjöd de istället kokain eller amfetamin. Hela tiden, överallt. De flesta av dem såg ut som vanliga ungdomar, så det var svårt att veta vilka man skulle undvika. Det ska kanske tilläggas att det fanns poliser överallt i stan också, men trots det så kunde man få tag i knark när man ville.


Efter vinet och när "chocken" hade lagt sig så gick vi tillbaka till hotellet. Mer hann vi inte första kvällen.



 

I hörnet utanför hotellet. Benet visar var sexklubben är. Nedanför ser ni Restauradores. Och spårvagnen är en bergbana som går upp till området Bairro Alto. Det var väääldigt brant.



Restauradores by night.



Tågstationen. Killen till höger ser ut som en blandning av H och en viss expert... Insåg det nu när jag kollade igenom bilderna. Läskig kombination!



Palmer.



Ett konstverk som fanns på stora shoppinggatan. Tror i alla fall att det är ett konstverk...




Tomas Sabo

Jag har länge känt att jag vill kompletera mitt armband från D&G med något annat armband. Tycker att det är snyggt att ha flera. Hade tänkt mig pärlor, men har bara hittat fula plastiga pärlarmband hittils.
Idag slog jag i alla fall till på det här från Tomas Sabo. Tycker att de ha snygga smycken med bra kvalitet och är väldigt nöjd med mina andra smycken därifrån.

Det här är också praktiskt på så sätt att det går att fästa fast berlocker i den lilla silveröglan. Berlockerna köper man separat och de finns hur många fina som helst! Jag blev lite kär i
den här hamsan, men orkade inte kolla så mycket idag så jag får köpa någon berlock när jag har med tid istället.




Tillbaka från Lissabon

Nu är jag hemma igen!
Eller egentligen har jag varit hemma sen söndagskväll, men sen hade jag "turen" att få migrän så jag har helt enkelt inte orkat ta tag i att skriva nåt här.

Ja, vad ska jag säga? Det har varit en helt underbar resa! Och Lissabon är en helt fantastisk stad! Vacker, spännande, skönt tempo och människorna är hur vänliga och sköna som helst.
När jag kom tillbaka till Sthlm insåg jag verkligen skillnaden mellan svenskar och portugiser. Jag hann nämligen skälla ut två stycker för att de var så fruktansvärt dåliga på service. Det kanske jag inte skulle ha gjort i vanliga fall, men nu när skillnaden var så markant så tyckte jag faktiskt att det var lägligt. Att ha pms eller en dålig dag spelar ingen roll, har man ett serviceyrke så har man och då är man banne mig trevlig!

Vi hann med väldigt mycket under de drygt fyra dagarna vi var där. Jag har jättemycket bilder så jag tänkte göra ett inlägg för varje dag med lite bilder i varje, hur låter det?

Men sammanfattningsvis kan man säga så här:
Jag har typ druckit mer vin än i hela mitt liv innan(sju dagar i sträck), jag har sett så mycket snygga killar, käkat så mycket god mat, sett alla typiska turistgrejer, sett väldigt otypiska turistgrejer, blivit erbjuden knark mer än en gång, ätit oliver och lime direkt från träden, doppat fötterna i Atlanten, åkt alla transportmedel som fanns(?), snackat med en haschtomte från Gambia, blivit välsignad av en kille från Senegal, träffat så många andra sköna människor och dricksat så många snygga servitörer.





Så här blå himmel och närmare 30°C hade vi hela tiden.



Japp, jag såg snyggingen Ronaldo också! Det syns inte här, men under ena bilden står det "liga me". Jag som är lite(?) pervers till naturen tyckte att det var ganska kul.



En kille som sitter i en sandhög på gatan...



Lite hus och sådär.



En park med palmer, aloe vera och andra kul grejer.



Portugisiska är ett ganska roligt språk...



Och tydligen hade jag ganska roligt på en skum uteservering också.



Lissabon nästa!

Nu drar jag till Portugal!
Ses om en vecka!









En dag kvar!

"When I'm in Berlin you're off to London
When I'm in New York you're doing Rome"


Imorrn bär det av. Jag åker till Portugal och lovern till Marocko. Jag blir borta en vecka. Han tre. Jag tycker nästan alltid att nån av oss är bortresta, men det här är första gången vi åker samtidigt. Då går i alla fall en vecka fort. Tur det!

Borde börja packa. Har än så länge bara lagt fram biljetterna. Men jag brukar alltid göra sånt i sista sekund.

Igår köpte jag en jättefin klocka, eller armbandsur kanske man säger. Fick en vision hur den skulle se ut för ett par dagar sen, och döm av min förvåning när jag faktiskt hittade en klocka som matchade visionen! Själva uret är smalt och elegant i silver med romerska siffror och arbandet är även det smalt i snyggt brunt crocopräglat skinn. Jag är hur nöjd som helst!

Nä, nu ska jag rota lite i garderoben och se vad jag kan hitta att packa ner!



Hade sett den här snyggingen från Hermés Fashion-auktionen. Utropspriset är 6000-7000 kr. Behöver jag säga att min klocka inte kostade riktigt så mycket? Och helt ärligt är min nya en aning snyggare också!

 


Fredagsmys?

Sådär, då var alla ärenden avklarade! Har bara köpt tråkiga men nödvändiga saker, typ spännband till resväskan, toning, hårspray, hårsnoddar och strumbyxor. Inte kul, men nu är det i alla fall bortgjort! Skönt.

Var även en sväng på Kanel med brorsan och Kajsa. Åt en sån där gigantisk fetaostmacka och en sån där kladdig chokladgrej till efterrätt. The usual. Lika gott som vanligt!

Känner mig sjukt seg nu. Typ pms-seg. Blir seg då. Ska vila lite och sen se Idol hos mamma hade jag tänkt. Efter det tänkte jag tvätta lite inför resan, tona håret, färga brynen och fixa fötterna. Inte världens roligaste fredagskväll, men jag har ju (förhoppningsvis) en hel vecka med roligheter som väntar så jag klarar mig!


Fredag

Det går inte så bra för mig och Matilda att ses. Förra gången var jag sjuk och nu är hon det. Trist, men ändå lite komiskt. Hoppas bara att hon blir frisk snart igen!

Blev ingen fika där alltså, men istället ringde min bror och hörde om jag ville joina till stan och träffa Kajsa lite senare idag. Jag har ändå ärenden, så det var ju perfekt!

Drömde värsta heta drömmen om snyggingen i AIK i natt. (Bellemare för er som inte förstod det) Tänker inte gå in på alla detaljer, men bland annat sydde han nya köksgardiner till mig samt målade mina fönsterfoder vita. Haha... Jag förstår inte vad det ska betyda, men eftersom att han i hela drömmen hade bar överkropp så tänker jag inte ens ifrågasätta. Hehe.

Nä, kläder och ett piggare ansikte nu.
Ciao!


Den svinigaste influensan?

Det var nog svininfluensan i alla fall... Helt ärligt så var det nog det. En tjej på mammas jobb insjukande just innan mamma, och den tjejen har fått sina provsvar nu(hon testade sig) och hon hade svininfluensa. Mamma jobbade med henne, och blev sjuk typ en dag efter. En dag efter det var min bror sjuk. Och en dag efter det var jag sjuk. Så förmodligen var det den sviniga influensan vi hade.

Men det är rätt så skönt så här i efterhand faktiskt. Jag har gjort bort det. Behöver inte nojja över att få "den hemska dödliga influensan". Behöver inte vaccinera mig. Och behöver inte vara rädd att insjukna i Portugal. Dessutom kan jag jobba när de andra på jobbet är sjuka.

Och vill ni veta en sak? Svininfluensan var inte värre än nån annan influensa, nästan tvärtom. Visst, jag hade jäkligt hög feber som vägrade gå ner med febernedsättande och visst, jag hade hemskt ont i kroppen. Däremot blev jag inte så förkyld som jag brukar bli. Det var mest bara luftvägarna som strejkade lite. Sen blev jag sjuk typ direkt, på en gång. Vaknade bara med 39 graders feber en morgon efter en kväll med frossa och lite halsont. Sjukdomen gick över lika fort också. Efter ca en vecka var jag bra. Har bara kvar lite hosta nu. I vanliga fall brukar influensor sega sig kvar för mig.

Hur som helst, nu vet ni läget. Och om det nu var svininfluensan, vilket det borde ha varit, så är det inte så mycket att vara rädd för. En vecka hemma från jobbet och sen är det bra. (vi glömmer att jag trodde att jag skulle dö där en kväll va? Men det är bara jag och min hypokondri. ;) )

Telepati

Har träffat H ikväll. Var på tok för länge sen sist! Men sjukdom, jobb, ramadan och resplaner har varit lite i vägen. Så kan det vara ibland!

Jag ringde honom, och han sa att han hade tänkt ringa mig ikväll också. (Nej, vi är inte "jobbiga" människor som måste ses varje dag och ringa varje timma) Det där händer faktiskt ofta. Just när jag har tänkt ringa så ringer han och tvärtom. Vi brukar skämta om det där, om att vi har telepatisk förmåga.

För ett tag sedan pratade vi om ett ord som han aldrig tidigare hade hört, "skålla". Han hävdade att det måste vara dialekt och jag sa att det visst var riktig svenska. Hur som helst var jag ju tvungen att kolla upp det där, och det visade sig att jag hade rätt. Har inte berättat det där för honom, men jag kom att tänka på det när jag tvättade händerna efter att ha varit på toa. Så jag sa det till honom. Då sa han att han bara för någon minut sedan hade tänkt fråga mig om ordet. Som sagt, det måste vara telepati.

Och nu till "det värsta" av allt. Det visade sig att vi hade bokat biljett till samma plan till Stockholm på måndag! Jag hade bokat min biljett för länge sen, och skulle egentligen ha bokat ett senare plan men ville vara på den säkra sidan så jag tog det här istället. Han visste inte vilken tid, eller ens exakt datum jag skulle resa men ändå lyckas han pricka in "mitt plan". Och han var inte ens säker vilken dag(eller vecka) han skulle iväg först. Lite sjukt egentligen va? Telepati som sagt!
Från början skulle vi mellanlanda i Paris, men det dök upp direkt. Behöver jag säga att han ska mellanlanda i Paris? Haha... Annars hade vi garanterat åkt samma plan dit också! 

(Skrev det här inlägget i natt, men då slutade mitt internet fungera. Om ni funderar...) 

 


Onsdag

Första arbetsdagen på...ja, länge.
Äntligen känner jag mig något så när frisk. Inte superpigg, men åtminstone inte jättesjuk. Känns bra.

Har redan varit en sväng på jobbet. Haft personalmöte. Jag gillar ju sånt! Skönt att vädra lite tankar och funderingar och se att andra faktiskt har funderat på samma saker. Bra, bra. Men jag är trött! Pallar inte att stiga upp tidigt vet ni. Haha...

När influensan börjat ge sig har jag börjat må illa igen istället. Inte kul! Kan det vara nån magkatarr på g? Eller beror det på min medicin? Jag vet inte. Hoppas bara att det ger sig innan resan. Och det är ju snart på tal om det! På måndag åker jag. Shit! Har ju en del att fixa innan dess... Ja, ja...det löser sig.

Kanske far jag till jobbet lite tidigare och käkar lunch innan jag börjar? Börjar faktiskt vara lite hungrig.

See ya!

Söndag

Nu ska jag klä på mig för första gången sen i onsdags. Måste gå ut med soporna innan hela lägeheten stinker, och sen har mamma lovat att bjuda på mat. Kycklingkorv med mos. Kycklingkorv äter jag faktiskt. Så då vet ni. Haha...

Hoppas att den friska luften gör mig gott.
Ciao!


Den vita massajen

Sitter och ser Den vita massajen på fyran. Mamma läste boken för ett par år sedan och tyckte att den var väldigt bra, så nu när jag såg att filmen var på tv så tänkte jag att jag kunde ge den en chans!
Gillar ju sånt här. Främmande kulturer, vacker kärlek(inte tråkig romantisk-komedi-kärlek) och sånt som man förmodligen aldrig själv kommer att få uppleva.
Än så länge verkar filmen bra. Och den utspelar sig verkligen i en vacker miljö.


"Den vita massajen är en sann berättelse baserad på succéromanen av Corinne Hofmann om en ung kvinna som visar prov på enastående viljestyrka för att få tillbringa resten av livet tillsammans med sin stora kärlek

En ung, framgångsrik schweizisk affärskvinna reser på solsemester till Kenya med sin fästman.
Hennes liv tar en oväntad vändning när hon träffar den stolta samburukrigaren Lemalian och blir upp över öronen förälskad i honom. Ödet har fört dem samman och på ett obeskrivligt sätt vet hon att hon hör hemma i Afrika och med Lemalian. Om han vill ha henne är hon beredd att ge upp hela sitt gamla bekväma liv och leva med honom i hans hemby.

Carola och Lemalian försöker övervinna kulturkrockar och hårda prövningar, och tillsammans upplever de stark passion och stor kärlek
."





En snygg marockan, tack!

Nä, ni får inte se min snygga marockan. Världens snyggaste marockan!

Istället får ni nöja er med the next best thing, Badr Hari. Och för tillfället får jag också nöja mig med honom, så att jag inte smittar ner H. Trist men sant.
Och till och med H tycker att Badr är snygg, så jag antar att det är okej? Hehe...




Lite tuffare(?), lite mer vältränad och lite mindre hårig. Men absolut inte lika fin!
Det finns ögongodis och så finns det...godis.




Feberyrande

Först kunde jag inte sova för att jag hade så ont i kroppen och drömde så mycket mardrömmar pga febern. Tar en Magnecyl, och nu kan jag inte sova för att jag svettas så mycket. Haha...bra ironiskt va?

Höll på att bryta ihop där ett tag. Ringa mamma eller akuten. Är så rädd att jag inte hinner bli frisk innan Portugal-resan. Rädd att jag inte skulle hinna träffa lovern innan han åker till Marocko också(trodde att det var i helgen)Hjärtat slog konstigt också. Dunkade hårt. Och febern vägrade gå ned tidigare ikväll , trots smärtstillande. Trodde jag var gravid också, för att jag mått så illa och haft ont i magen.

Mitt i paniken ringde H, som en räddande ängel. Han sa att jag visst kommer att bli frisk innan nästa måndag(14/9) och att han åker tidigast nästa helg, men troligtvis om två veckor. Det andra löste sig liksom på vägen, för helt ärligt, det är typ en procents risk att bli gravid, så varför skulle jag ha blivit det? Och nu har ju febern tydligen gått ner.

Tänk vad några lugnande ord från en som betyder mycket för en kan göra? Helt sjukt. Bättre än alla läkare och all medicin.

Nu ska jag försöka sova igen. Trots svetten. Haha.

Ja, jag lever än

Mår inte bra, men jag lever i alla fall. Fast jag hostade upp nåt som liknade blod imorse, så vi får väl se hur det går.
Annars har jag lite(?) feber, runt 38-39 grader, yrsel, hosta och ont i hela kroppen. Blir att sjukskriva sig i helgen. Orkar inte jobba, och sen vill jag inte smitta ner kollegor eller kunder heller. Fast jag orkar knappt gå på toa, så jag vet inte hur det skulle gå att jobba ändå.

Ja, ja...nu ska jag sluta klaga en stund. Ska ringa pappa och be honom handla lite efter jobbet. Man får faktiskt äta hur mycket glass och choklad man vill när man är sjuk. Haha...


Onsdagskvällen

Kul kväll. Verkligen.
Har haft frossa, hostat och spytt. Nej, inte hostat så att jag spytt, utan spytt för att jag mått illa. Nu har jag bara halsbränna, svettningar och hosta.

Men imorrn ska jag va frisk. För då har jag en lunchdejt på Waynes med Matilda. Så det går inte för sig att vara sjuk!

Illamående skiter jag faktiskt i. Har mått illa i drygt en vecka så. Och febern kan man kanske kontrollera med lite Magnecyl? Hostan däremot, vad gör man åt den?

Men jag har i alla fall sett Efterlyst och Weeds. Yes, jag är inne på den kriminella banan igen. Har även hela säsong två av Prison Break att se. 18 timmar. Slutade av nån anledning nämligen efter första säsongen. Funderar även på att se OZ sen. Nice...


Jag tror att det är kört

Jag håller på att bli sjuk på riktigt.
CRAP!!


Chill, chill, chill

Idag orkar jag inte med något maratonlopp. (Som att jag någonsin skulle orka med det) Jag är bara trött, mår illa och sover hela tiden. Idag har jag dessutom ont i huvudet och känner mig konstig i halsen. Både mamma och brorsan har blivit sjuka så jag är jäkligt nojjig just nu. Jag har varken tid eller lust att va sjuk! Men när har man det?
Enda fördelen är väl att man kan ligga hemma i soffan och kolla på serieboxar och dåliga repriser på tv. Men det är liksom kul EN dag.

Hur som helst har jag lite att fixa hemma. Typ dammsuga, plocka, rensa ur kylen mm mm. Jag förstår inte hur en lägenhet kan gro igen på bara några dagar när man bor där ensam och typ aldrig är hemma? Det är riktigt konstigt!

Tänkte hinna med en snabbvisit hos en polare också. Någongång idag. Får se när.

Och sen, bara chilla alltså.


Fuck me pumps

En gammal video med Amy Winehouse. Låten är så klockren! (Och kanske även passande med tanke på mitt förra inlägg...haha)

Den får mig också att längta efter Fotbollsfruar. Den serien var faktiskt bra! Tveksamma skådespelarinsatser och helt enkelt väldigt engelskt. Får nog kolla om vi har nån annan säsong än ettan på jobbet. För den har jag redan. Köpte den för typ en hundring, just på jobbet.
Har jag tur så...
Eller kanske en ny säsong av Weeds? Passar också in på temat Amy Winehouse...





Say hello to the new hockeyfru

Var som sagt på hockey ikväll. Rätt så värdelös match. AIK vann med 5-1, men egentligen var inget av lagen speciellt bra om jag får säga vad jag tycker. Och jag vet ju att Kärpät är så mycket bättre egentligen, så det var rätt så trist.

Men det är i alla fall rätt soft att pappa har plats just ovanför hemmabåset. Och just ovanför där Bellemare oftast satt. Yummie! Och Yared Hagos har grymt fina ögonfransar, så då vet ni det! Hehe...

I andra pausen kom en kvinna som satt längre bort på samma rad fram och frågade mig om min pojkvän spelade i AIK? Jag bara skrattade, nekade och frågade varför hon trodde det. Då svarar hon; "Nä, jag trodde bara det. Det såg ut så. Och det finns ju så mycket snygga killar i laget!"
Inte för att det gör det, men även om de nu vore supersnygga, så varför skulle jag vara tillsammans med nån av dem? Men jag antar att jag får ta det som en komplimang? Och jag har ju nästan varit "hockeyfru" en gång i tiden, eller nästan nästan två gånger till och med. Haha...
Hur som helst, AIKarna får vara hur snygga de vill, men det är ändå ingen som slår världens snyggaste kille! Skulle inte byta ut honom mot någon hockeyspelare ever. Och han är säkert lika bra på franska som Bellemare. Jag har ändå ingen koll så mig kan de lura hur mycket de vill...

Efter hockeyn har jag käkat Rocky Road och snackat lääänge i telefon med Bea. Världens godaste glass(?) och en av mina bästa vänner, kan det bli mycket bättre? Bekräftade min kommande Uppsala-vistelse och skvallrade massor. Det är verkligen synd att hon bor så långt borta nu. :/

Nu ska jag kolla runt på lite sidor, lyssna på musik och snart dejta sängen. Köpte en ny korsordstidning igår = lycka! Och ja, jag vet att jag närmar mig 80... Haha.




Snygg? OH, JAA!!
Men inte lika fin som H.


Foppa med Hitlerfrilla (och lite annat)

Jag klarade av gårdagen, trots illamående och yrsel! Yippie!
Idag har jag dock tagit ledigt. Eller bytt dag kanske man ska säga. Känns mycket bra. Mår fortfarande lite illa och sådär, men främst är jag enormt jäkla trött. Hela tiden. Somnade relativt tidigt, men ändå var jag lika trött imorse. Haha...

Idag har jag lite ärenden. Bland annat hämta euro på banken. Rik ska jag bli! Eller? Det var ju mina pengar när de var i SEK också, men euro känns bättre. Lite rikare. Ja, jag vet...jag är barnslig!
Tänkte kika om en jacka också. Skulle vara nice med nåt nytt ill hösten. Men vad?

Och i eftermiddag/kväll så är det hockey som står på schemat. AIK - Kärpät. Nice, nice. Speciellt då jag får låna pappas sittplats. Ståplats är ganska low-class, eller hur? Nä, men jag är bekväm av mig och då är sittplats the shit!

Var förresten in på AIKs hemsida nu för att kolla in säsongens trupp(jag har typ NOLL koll), och då hittade jag den här roliga(?) bilden. Hitlerfrilla, why?!

Johan Forsberg