Lissabon dag 1

Själva flygresan är kanske inte så mycket att prata om. Önskade H en trevlig resa när vi skildes på Arlanda. Jag som är lite flygrädd (eller egentligen är jag mest rädd att börja må illa och spy), blev väldigt positivt överraskad av att de bjöd på vin på planet. Det kan SAS också göra tycker jag! Jag menar, tänk på alla oss som behöver nåt för nerverna liksom. TAPs plan kändes väldigt fräscha överlag. Moderna plan och väldigt trevlig(och snygg manlig personal)! Sen bjöd de som sagt på vin och en god räkpasta med bröd, dessert, fruksallad och kaffe. Ett stort pluss!


Tog flygbussen in till stan(ett par kilometer bara) och eftersom att vårt hotell låg väldigt centralt så fanns det en hållplats alldeles brevid. Det första vi möts av just innan hotellet är en sexklubb. Haha... Lobbyn var jättefin med marmor överallt. Rummen var, ja, kanske inte lika fina. Kändes lite England anno 1970 med heltäckningsmatta och nikotingula väggar. Sängarna var kanske heller inte de skönaste, men eftersom att hotellet hade så bra läge och fin utsikt ner mot Restauradores(ett stort torg med restauranger och butiker) så var det värt lite sämre standard.


Eftersom att vi var framme först vid 19-20 på kvällen så hann vi inte så mycket den kvällen. Vi gick en sväng i "vårt" område och längs shoppinggatan ner mot vattnet. Hittade en trevlig uteservering där vi drack kaffe och vin. En karaff med 0,5 liter vin kostade ca 3 euro, och då kan man jämföra området där vi bodde med Stureplan. (Vi hade butiker som Louis Vuitton och Hugo Boss alldeles bredvid.) Vad kostar samma mängd vin där? Och framförallt, här var alla välkomna överallt. Det var inga inträdesavgifter eller köer där vakter väljer ut de som "passar in". Väldigt skönt och befriande, och återigen har Sverige(och Sthlm) mycket att lära! Dessutom var det absolut inte samma fylla som i Sverige. Vi kan verkligen inte dricka här! Är det omöjligt att gå ut och ta ett par glas vin, men sluta innan man blir jättefull? I Sverige är det tydligen det, men inte i Portugal(och många andra länder). Och då var vi ändå ut alla kvällar, utan att se någon direkt fylla.


Jag blir sällan chockad över saker och tycker att jag har hunnit se en del i mitt 23-åriga liv, men första kvällen blev jag faktiskt lite chockad. Överallt längst den här stora shoppinggatan och tvärgatorna kom det fram killar som ville sälja hasch. Helt öppet visade de sina produkter och frågade om man var intresserad. Tackade man nej så erbjöd de istället kokain eller amfetamin. Hela tiden, överallt. De flesta av dem såg ut som vanliga ungdomar, så det var svårt att veta vilka man skulle undvika. Det ska kanske tilläggas att det fanns poliser överallt i stan också, men trots det så kunde man få tag i knark när man ville.


Efter vinet och när "chocken" hade lagt sig så gick vi tillbaka till hotellet. Mer hann vi inte första kvällen.



 

I hörnet utanför hotellet. Benet visar var sexklubben är. Nedanför ser ni Restauradores. Och spårvagnen är en bergbana som går upp till området Bairro Alto. Det var väääldigt brant.



Restauradores by night.



Tågstationen. Killen till höger ser ut som en blandning av H och en viss expert... Insåg det nu när jag kollade igenom bilderna. Läskig kombination!



Palmer.



Ett konstverk som fanns på stora shoppinggatan. Tror i alla fall att det är ett konstverk...




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback