Shopping och AF på schemat

Jag borde sova nu. Men som vanligt när det är kväll/natt så är jag pigg! Det trots att jag sova cirkus tre timmar natten till idag och sen jobbade idag. Men jag är konstig jag vet.

Imorrn ska jag i alla fall på AF. Träffa min nya handläggare. Äntligen ett personligt samtal och inte ett gruppmöte eller telefonsamtal. Hon lät i alla fall trevlig på telefon så jag håller tummarna... Måste göra nåt åt min jobbsituation snart. Jag gillar mitt jobb, men det är inte helt lätt att leva på en halvtids-restauranglön när man ska betala alla räkningar själv... En dag till i veckan skulle göra så mycket för ekonomin. Ja just det, räkningarna måste jag betala imorrn också. Bra att jag påminner mig själv!

Sen tänkte jag och brorsan gå på stan och kika lite på julklappar. Har tänkt ut lite ideér idag så då har jag nåt att gå på i alla fall. Tänkte ta en sväng förbi Palm livs också och inhandla lite lokum och annat smarrigt inför pysselkvällen som blir nån dag i veckan. Mysigt!
Och kanske köper jag ett litet paket åt mig själv att lägga under granen också. Nåt litet som jag har kikat på ett bra tag... ;) Vi får se.




Turkish delight...




Allt händer av en anledning

Har ni tänkt på hur något som verkar enbart negativt från början faktiskt kan leda till någonting väldigt bra i slutändan? 

Jag kunde inte sova i natt utan låg och grubblade massor som vanligt. Jag började tänka på just det här ämnet. Jag har jobbat på mitt nuvarande jobb i ca 5,5 år men under tiden hade jag en period på ca två år också ett annat jobb. Alla somrar utom en har jag valt att till största delen jobba på mitt nuvarande jobb, men sommaren -07 så jobbade jag istället med kläder. Mestadels för att jag tjänade mycket bättre på det. Det kändes som att jag svek min andra chef, men ibland väljer man med hjärnan istället för hjärtat. Fick sen ett vik på klädbutiken. Jobbade där till ungefär årsskiftet -07/-08, sen blev jag helt plötsligt uppsagd. Hade fortfarande kvar det som extrajobb, men hur kul är det att jobba kvar på ett ställe där man blivit uppsagd(utan rimlig förklaring dessutom)? Det rann mer och mer ut i sanden så sommaren -08 så var det självklart att jag skulle jobba på mitt "gamla"(och nuvarande) jobb. Hade jag inte blivit uppsagd hade jag med all sannolikhet jobbat på klädbutiken även den sommaren. Jobbade häcken av mig den sommaren och var stundtals så j-a less, men via jobbet så träffade jag också en gullig kille och vi började småflirta lite. Ett bra tag senare bjöd han ut mig. Den killen är mr H.

Kontentan av det hela är att hade jag aldrig blivit uppsagd från klädbutiken så hade jag förmodligen aldrig träffat H och blivit obotligt kär. Jag hade dessutom aldrig träffat hans underbara vänner eller Sanna heller. Jag var så förbannad och uppgiven att jag grät när jag blev av med jobbet, men idag är jag faktiskt glad för att det hände. Jag trivs bättre på jobbet jag har nu. Jag gillar mina arbetskamrater. Och jag har som sagt även träffat massa fina människor på grund av att jag blev uppsagd.

Det är rätt så komiskt faktiskt. Men det stärker egentligen bara min tes om att det negativa som händer ändå för något gott med sig i längden. Det finns en mening med allt. Blir man inte klokare så kanske man träffar fina människor. Jag har blivit både klokare(tror jag?) och flera vänner rikare och det är jag ytterst tacksam för.



L'Amour suprême

Före jag träffade lovern så tyckte jag att franska var ett rätt så fult språk. Töntigt och sliskigt. Men efter att ha hört honom snacka franska med sina vänner och sin bror så ändrade jag mig. Det är som folk säger, franska är nog fan det sexigaste språket i världen! Speciellt franska som talas utanför Frankrike, alltså i andra fransktalande länder. Däremot är det inte så sexigt med svenska med fransk brytning. Tur att le lover inte snackar så...

Han har också introducerat mig för en del fransk musik. Mycket hip-hop och fransk-arabiskmusik. Har även grävt fram en hel del själv. Till och med Robbie har spelat in en låt på franska, Suprême. Jag vet inte alls hur hans uttal är, men jag gillar låten både på franska och engelska. Däremot hade det varit ännu bättre om även sticket hade varit på franska. Men som vanligt kan man inte få allt...




Nu ska jag värma lite middag(pannbiff igen!) och sen ska jag tända lite ljus, slå in paket och kanske kolla på Alfie...eller det kanske är nåt bra på tv? We'll see...



Work

Nu. Jobb.

Har sovit cirkus tre timmar. Gick inte att somna!
Men det går säkert bra ändå...


Ändrade planer!

Det bidde ingen Alfie och paketinslagning. Istället blev det pubrunda!

Ungefär så här såg kvällen ut:

Hockey. Grymt bra match! Dessvärre förlorade AIK i sudden. Men matchen var i alla fall riktigt underhållande och spännande.

Middag på Coasters med jobbet. Trerätters. Kantarellsoppa(heeelt underbar). Burgare med pommes(låter tråkigt, men det var supergott!) och tillsist en varm brownie med pecannötter och glass och till det en irish. Mumma! Allt var jättegott och portionerna stora så jag rekomenderar verkligen restaurangen! Dessutom jobbar vår gamla kollega Jeppe i köket och i serveringen jobbade trevligaste killen från Waynes. Jag tror dock att han blev lite less på mig...

Pubrunda. Tänkte åka hem efter middagen, men jag valde att följa med ut på pubrunda. Var på Calles, Old williams och Olles. Drack bara cola och vatten ute, jag ska ju trots allt jobba imorrn. Hade ändå hur trevligt som helst! Mina arbetskamrater är bäst! Dessutom träffade jag Hs kompisar som är världens gulligaste. Insåg verkligen ikväll hur många fina och fantastiska människor jag faktiskt har i mitt liv. Alltså inte bara mina närmaste kompisar utan andra som jag inte alltid tänker på, t.ex. kollegor och Hs vänner. Jag är så tacksam för alla! Men, jag har saknat H som f-n också. Har velat ringa honom hela kvällen, men samtidigt vill jag inte störa honom när han är ute och roar sig med sitt jobb. Jag är trots allt vuxen och klarar mig en helg utan honom. Kan ringa honom imorrn istället. Och då kan jag berätta hur fantastiskt tacksam jag är att jag har fått träffa honom. Jag vet att det är Guds vilja att jag skulle få träffa honom och alla andra underbara människor i mitt liv. Nej, jag är inte full och svamlar om någon tror det, jag är bara så glad för alla fantastiska människor jag har fått träffa genom åren. Och ibland blir jag bara sådär blödig och tacksam.

Nu borde jag däremot sova. Börjar 9.30 imorrn...

Men tack alla för en jättetrevlig kväll!



What's it all about, Alfie?

Åh, jag kom just på vad jag "måste" göra ikväll!

Se på Alfie och börja slå in julklappar!
Den filmen är bland det mysigaste jag vet, och kanske kan den ge mig lite julstämning också. (Varför letar jag alltid efter julstämning när jag inte ens är nåt fan av själva julen?) Okej, den är lite sorglig också, men ändå väldigt fin.
Kanske dricker jag lite glögg och kardemummakaffe också. Mums!



Sienna är riktigt snygg i filmen. Och Jude är lika het som alltid(innan han blev skallig)!


Kom ihåg ditt rätta namn om du bor i Disneyland

God morgon! God dag!

Lördag idag va? Jag har alldeles för lite koll på sånt. Haha.

Idag är det som sagt hockey och middag som gäller. Det betyder att jag måste göra mig i ordning för middagen redan innan hockey, vilket i sin tur betyder att jag måste gå på hockey i klänning. En kortare modell dessutom... Hm. Känns väl sådär? Lite malplacerat kanske. Men hey, det där stället kan faktiskt behöva lite glam och jag är väl inte sämre än att jag ger dem det! Hehe.

Egentligen borde jag inte sitta här för jag har massor att göra. Städa(det ser HEMSKT ut här nu, jag lovar), ta fram det sista adventspyntet och ja göra mig klar för middagen. Gärna få nåt i magen också. Allt innan ca 15.00. Blä! Hatar att stressa...så därför sitter jag här istället.

Nä, jalla jalla!










Hemma hos favoritkedjan.
Undra om de är i lika stort behov av städning som jag just nu?



Tell them it’s me that made you sad

Har haft en riktigt trevlig kväll i Boliden med Matilda. God mat(typ libanesiskt kom vi fram till va?), Idol, godis, skvaller, skratt, pärlplattor, tv och promenad. Alldeles, alldeles lagom. Tack Matilda!

Sen körde jag hem. Och vet ni hur mycket jag (oftast) älskar att köra bil ensam på natten? Jätte, jättemycket! Det är så melankoliskt, mörkt och härligt. Jag hinner tänka och rensa tankarna på samma gång. Lyssnade på deppiga kärlekssånger också. Ni vet, olycklig kärlek. Det bidrar till den där schizofrent härliga melankoliska känslan. Jag blir lite av en ny människa på nåt sätt. Sommarnätter på landet är också härliga. Ja, för bilkörning alltså. Fast då har jag gärna med nån jag tycker mycket om. Hemresan från Piteå med lovern i somras. Ja, vad kan man säga annat än myyys. Men det är en helt annan sak, och jag vet ärligt inte varför jag kom in på det nu.

Nä, nu blir det korsord och sängen. En annan är ju ute till sjöss. Och här får jag sova själv och sakna honom...


Helgen som kommer

Nu är det helg! Och det känns superbra!
Jobbade nämligen in lördagen förra lördagen, så den här helgen jobbar jag bara förmiddag söndag. Inte dumt! På så sätt har jag också ett giltigt skäl att slippa skyltsöndag, vilket också gillas. Värsta Grinchen...haha!

Härliga planer har jag också. Ikväll blir det roadtrip(?) till Boliden. Hälsa på bästa Matilda! God mat har utlovats och jag tror att det kan bli en hel del skvaller också. Brukar bli så. Hehe... Ska bli jätteskönt med en lugn hemmakväll(även om det inte är mitt hem). Det behövs! Jag är inte den som brukar festa eller ens dricka varje helg, men senaste tiden har det blivit rätt så mycket faktiskt. Visst är det också trevligt, men jag håller på att vara så gammal att jag måste vila upp mig ibland också. Haha. 

Imorrn tänkte jag gå på hockey. Har kommit in i det där igen efter att inte ha varit så intresserad under en längre period. Men nu tycker jag att det är kul igen! Kanske beror det på att jag har bästa sittplatsen också...
Efter hockeyn är det middag med jobbet. Vi ska på det nya stället Coasters. Vet inte alls vad de har för meny, men jag hoppas att maten är god i alla fall! Sist jag var ute och åt "fint" så var det på Viking. Det var så förbannat gott och köttet riktigt smälte i munnen. Undra om Coasters kan slå Viking?

Jag tror att den här helgen blir bra!
Vad tror ni? Vad har ni för planer?


Vad har Chris Brown och Bob Dylan gemensamt?

Det är ganska roligt och intressant att shuffla på Spotify. Ja, shuffla min egna spellista alltså. Jag kör allt på samma lista och milt sagt så varierar musiken väldigt mycket.

Chris Brown byts ut mot Dolly Parton som följs av Gasolin' och därefter John Legend, Thåström, Tom Petty, Beyonce, Lenny Kravitz, Bob Dylan och Amy Winehouse. För att nämna några...
But hey, I like it!



Ibland går tiden så fort

Ska slänga i ett till paket slingor och försöka mig på lite(?) libanesisk middag.
Jalla!

En blick som sedan länge varit brusten såg in i en som flammade som eld

"Ja, där satt du i ruinen av den rena kärleken
Med en som hade Baccus i sitt knä
Den ena led en oförrätt som fordrade revansch
Den andre ville dricka upp sin själ"




Be-bop-a-lula hela jävla dan

Mannen har gjort det igen. Jag lider av svåra cravings.

Samlingsplattor brukar inte vara min grej. Men det räcker ju att ni läser på omslaget nedan för att förstå. Det här är ingen vanlig samlingsplatta. Tidigare outgivet material låter i mina öron som manna från himlen. Gött!

Just nu lyssnar jag på Winnerbäck. Han är bra, men blek i jämförelse.




Hemmaliv

Periodvis är jag en riktig soffpotatis. Bor i princip i soffan. Det var länge sen sist. Det var överhuvudtaget länge sen jag umgicks med min soffa, eller såg på tv. Och när jag har sett på tv så har det varit hos andra. Idol hos Emma i fredags var nog senast. Jag är förresten inte hemma så mycket alls. Och när jag är hemma så städar jag, diskar, sitter vid datorn eller sover. Möjligtvis pimplar jag vin eller förfestar.

Nu är jag däremot hemma. Har duschat och diskat. Borde dammsuga också. (Och laga mat) Sen ska jag banne mig unna mig att dejta soffan och tv! Jag har saknat det lite faktiskt... Och jag som dessutom är en riktig hemmamänniska som gillar att pyssla och ha mig. Senaste tiden har jag totalt saknat tid för det. Jag har i och för sig gjort massa annat roligt, men ändå. My home is my castle!




She’s been to private school and she speaks perfect french

Funderar på att fösöka lära mig franska. Det skulle underlätta en del. Jag skulle bland annat kunna tjuvlyssa på vad grabbarna pratar om. Bara det skulle göra att det var värt det! Hehe.


Blondie? Eller redhead?

Jag säger mycket. Bland annat har jag sagt att jag aldrig mer kommer att blondera mig.

Nu sitter jag och tittar på gamla bilder på mig själv. Som blond mestadels. På nåt sätt var det jäkligt läckert! Jobbigt att underhålla men snyggt! Nu är håret liksom bara mörkt och jävligt långt. Lite tråkigt faktiskt...

Hittade även lite andra färger jag har haft de senaste åren. Bli jäkligt sugen på att åtminstone slänga i lite slingor och kanske en rödare toning. Vi får se...

...däremot ska ni slippa se min stora näsa på bilderna. Jag har frågat mamma, men trots att min näsa och min afro-hårkvalitet så säger hon att pappa är min pappa. Hm...




Som blondie. Gillar färgen! Även om det var jättejobbigt att underhålla...



Snygg lite ljusare brun färg med slingor. Kan jag definitivt tänka mig igen!



Mörkare rödbrun med ljusare slingor. Kanske nåt sånt vore snyggt? Och inte så svårt att göra med min nuvarande hårfärg heller.


Ja, lätt är det inte!


Sova?

Det gick ju skitbra att gå och lägga sig i tid. Verkligen!

Eller jag gick och la mig just innan tolv men det gick inte att somna så nu sitter jag här. Ett nytt försök kanske?

 

 


Cravings efter nordafrikanskt

Jag är så sjukt sugen på Nordafikansk mat att jag tror att jag ska dö!
Kyckling, couscous, potatis, citron, harissa, mynta, lök, kardemumma, koriander, bönor, lamm, rökt chili, bröd, tomater, bulgur, spiskummin, persilja, ägg, paprika, ingefära, oliver, saffran, kanel, vitlök...vill ha allt! Känns som att jag skulle kunna döda för en riktigt god tagine just nu. Maten hos Karim i lördags var sådär underbart god. Mm... Imorrn måste jag försöka mig på nåt liknande!





Harissa på tub


Måndag

Måndag igen. Vart f-n to helgen vägen?! Poff, borta!
I och för sig kan vecka var bra också. Speciellt då jag är ledig onsdag-lördag. Inte illa! Men jag jobbade ju faktiskt in lördagen nu helgen som var. Har en del kul saker att se fram emot också. Har varit mycket sånt i höst. Det gillas!

Nu ska jag klä på mig och kladda på lite ansikte. Sen ska jag ut i solen...och dessvärre jobba.


I want love

Inte hela sanningen, men en del av den.


"I want love, but it's impossible
A man like me, so irresponsible
A man like me is dead in places
Other men feel liberated

I can't love, shot full of holes
Don't feel nothing, I just feel cold
Don't feel nothing, just old scars
Toughening up around my heart

But I want love, just a different kind
I want love, won't bring me down
Won't brick me up, won't fence me in
I want a love, that don't mean a thing
That's the love I want, I want love

I want love on my own terms
After everything I've ever learned
Me, I carry too much baggage
Oh man I've seen so much traffic

But I want love, just a different kind
I want love, won't bring me down
Won't brick me up, won't fence me in
I want a love, that don't mean a thing
That's the love I want, I want love

So bring it on, I've been bruised
Don't give me love that's clean and smooth
I'm ready for the rougher stuff
No sweet romance, I've had enough

A man like me is dead in places
Other men feel liberated

But I want love, just a different kind
I want love, won't bring me down
Won't break me up, won't fence me in
I want a love, that don't mean a thing
That's the love I want, I want love"




The list

Eftersom att ni verkar vägra svara på detta så måste jag väl avslöja sanningen ändå. Trist, men så är det. Två påståenden är falska. Jag har markerat dem med fet stil. Allt annat stämmer...faktiskt.


1. Jag äger inte ett enda par mjukisbyxor.
2. Lovern är 13 år äldre än mig, dvs fyller 36 i år.
3. Jag tror på Gud.
4. Jag gillar sprutor och är heller inte rädd för blod.
5. Jag tycker inte att kvinnor ska snusa...
6. ...eller ha kort hår.
7. Sist jag var riktigt full var i början på sommaren -08.
8. Jag har aldrig träffat nån släkting på min morfars sida.
9. Jag tänker inte skaffa barn utan att vara gift först.
10. Jag har aldrig åkt svarttaxi.
11. Jag har lånat ut min mobiltelefon till Suzanne Reuter.
12. Krukväxter och blommor i allmänhet är en av mina stora hobbys.
13. Jag har blivit biten av en gås och en råtta.
14. Utomlands äter jag i princip allt och har aldrig fått "turistmage" eller blivit sjuk på något sätt.
15. Jag gillar håriga killar. Speciellt hår på bröstet.
16. Min mamma och min bror är också mina bästa vänner.
17. Jag har läst Koranen.
18. Jag har rökt på en gång, ofrivilligt.
19. Jag har varit i samtliga landskap i Sverige.
20. Snart är jag uppe i den magiska "100 par gränsen" när det gäller antalet skor i mina ägor.
21. Jag har alltid nagellack på tånaglarna.
22. Jag har kört prickfritt sedan jag fick körkortet -04 och har inte ens fått en p-bot.


Jag har åkt svarttaxi ett antal gånger ja. Jag tycker att det är bra med företagsamma människor, okej? Och nej, jag har inte varit i alla landskap. Saknar Öland, Gotland, Blekinge, Bohuslän, Värmland, Dalsland och Härjedalen. Dvs en del...

Men annars är allt sant. Jag tycker seriöst inte att kvinnor ska snusa, jag gillar håriga killar(med undantag för ryggen), jag äger inga mjukisbyxor, jag tror på Gud och jag har kört helt prickfritt sen jag tog körkortet. Tro det eller ej! 

Hur som helst utmanar jag alla er andra att också göra sånna här listor. Det är kul ju!

 

Lördagskvällen

Känner mig rätt så seg idag. Har huvudvärk och mår lite småilla, men det kunde ha varit värre. Det kan det ju alltid.

Igår blev det lite spontant vinpimplande. Var förbi personalferren en liten stund efter att jag hade slutat. Drack ett glas...och ja, fick mersmak. Kom hem. Öppnade en flaska. Drack ett till glas. Fick snabbbesök av en viss mr H. När han hade gått var jag så rastlös och sugen på att hitta på nåt. Snackade med Sanna. Hon ringde ett samtal och helt plötsligt så hängde vi med Nordafrikanska maffian. Haha. Drack mer vin...helt plötsligt var två flaskor tommar. Bara sådär, hux flux. Vart tog de vägen? (Idag vet jag ju...mitt huvud och mage vet i alla fall) Snackade strunt, kollade på tv och lyssnade på musik. Jag är rädd att Hs vänner blev lite less på mig, men hey, det är sånt man får ta. Hann även träffa
gentlemannen Ibbe när han kom hem från jobbet. Skämtade lite om förra helgen och svamlade på som vanligt. Sen for jag och H hem till mig. Sov till 12.30 idag, såg lite naturprogram och skidåkning...och ja, nu sitter jag här. Har inte alls orkat göra så mycket idag. Fast egentligen borde jag åka och handla.

Tänkte i alla fall framkalla lite(?) bilder från Lissabon-resan nu. Är så dålig på att komma ihåg att göra sånt. Men nu så! Kör nog in en tandblekning under tiden också. Sakta men säkert håller gaddarna på att bli vitare. I like it!


Boys, boys, boys

Ibland när jag är lite nere eller bara lagom nostalgisk så tänker jag på hur livet kunde ha varit om det hade varit annorlunda. Eller rättare sagt, om jag gjort annorlunda val när jag var yngre.

Oftast handlar det om killar.

Jag hade kunnat vara hemmafru med två kids och stor villa utanför Åbo. Förmodligen ha en vovve som heter Pekka eller nåt annat kul också. Dagarna skulle jag spendera med städning och blöjbyten. Och så skulle jag ha en man som ser ut som Eric Mabius. Familjeliv en masse, typ såhär.



Ett annat alternativ är hockeyfru i Frankrike. Skulle förmodligen inte vara så flashigt som det låter då laget spelar i division två i en liten håla i norra Frankrike. Skulle kanske spendera dagarna med att äta crossianter och lära mig språket? Skulle ha en uteseendefixerad blondin som pojkvän.





Det är kanske de mest "troliga" scenarierna, men några andra alternativ finns också om jag räknar med allt från halvseriösa förhållanden till seriösare ragg. 

Tillsammans med en kille som sitter inne. Vad kallas det? Kåkfararfru?
Gift och bosatt i Turkiet.  
Hockeyfru i södra Sverige.
Toyboy-mama. Nä, vad kallar man det? Sugar-mama? Haha...jag vet inte.
Supersized with lebanes food och jäkligt bortskämd av svärfar.
Living the American dream i Boston. (Eller var det New Jersey?)
Sönderstessad och utarbetad för att ha råd att försörja min slacker kille.

Men jag får nog helt enkelt nöja mig med hur situationen ser ut idag. Dejtandes(ja, jag kallar det fortfarande det) världens finaste marockan som ibland är väldigt svår att förstå sig på och alltid lite lik Xavi.




En lite mer vältränad version av H.
Han var faktiskt också en väldigt lovande fotbollsspelare back in the days.


I'm here to make money and get laid

Idag är det sol. Äntligen! Efter veckor av mörker. (Känns det som i alla falla)
Jag känner mig ändå lite dyster. Jag vet att jag inte är nån muntergök just nu och att jag bara klagar, men den här delen av året är verkligen ingenting för mig. Minsta motgång gör mig ytterst deprimerad. Den krassa sanningen.

Igår hade jag i alla fall hur trevligt som helst! Vi köpte take-away-mat deluxe, oxfilé i mitt fall. Käkade det + massa godis. Kollade Idol. Snackade massa goja. Drog en sväng på stan samt en nattlig promenad. Spelade kort. Och sen var det nästan morgon och jag var tvungen att sova några usla timmar. Älskar verkligen mina vänner! Alla av er. Och det hoppas jag att ni förstår och vet.

Nu måste jag klä på mig och cykla till jobbet.
Jalla, jalla!!


Besviken

Det finns en känsla jag inte gillar. Det är känslan av att återigen bli besviken på någon som står en väldigt nära. Just nu gror den känslan i mitt bröst.

Men jag är glad att jag har underbara vänner. Ikväll blir det häng hos Emma med gänget. Jag ser verkligen fram emot det! De gör mig aldrig besviken.

Parle vous francais?

Sitter här och lyssnar på fransk 80-talsmusik. En snäv genre? Nja, men en väldigt bra (och underskattad?) genre!
Fast kanske ändå inte så underskattad då Kate Ryan faktiskt gjort covers på en del sånna låtar.

Nästa fest måste ha franskt 80-tal som tema! Undra hur många som vill komma på den... Haha.











Ful idag. Snygg imorrn?

Har toning i håret och färg på brynen. Har klämt pormaskar så hela fejjan är röd och svullen. Dessutom har jag mina "tandskydd" i.

Med andra ord, jag är inte så speciellt snygg just nu.
Imorrn däremot, då kommer jag att vara en riktig babe! Haha.

Förresten, det är helt sjukt hur snabbt mitt hår har växt på senaste tiden! Kör ju en silica-kur nu, och det hjälper verkligen! (Det tråkiga är bara att håret på benen också växer i expressfart...)


Livet går på rutin utan rutiner

Jag klagar ofta att livet bara går på rutin. Det är inte riktigt sanningen. Visst känns det ofta så, men helt ärligt så saknar jag totalt vardagsrutiner. När man bara jobbar halvtid och dessutom oregelbundna tider så blir det lätt så. Jag hoppar över måltider, skippar att sova mina åtta timmar och tar istället igen sömn senare, jag stressar och jag degar.

Nu har jag försökt att ta tag i det här. Idén fick jag från en kompis "damp-tavla". Det är en tavla där hon planerar varje dag i detalj. Bra grej tänke jag, jag som ändå lider av någon form av självdiagnostiserad adhd-light. Jag tänker däremot inte vara så dratisk att jag planerar allt i detalj, men lite schemaläggning tror jag kan vara bra. Och jag tar allt stegvis, då jag tror att det blir för jobbigt att ändra allt på en gång.

Ungefär så här hade jag tänkt:

Sömn:
Jobbdagar(och vardagar i övrigt) - Gå i säng senast 00.00, gärna 23.00. Stiga upp senast 8.30.
Helger - Valfritt

Mat:
Veckohandla och skriva handelslista.
Laga åtminstone ett mål mat om dagen, med undantag då jag jobbar eftermiddag.
Planera veckans maträtter.
Äta i köket och inte framför tvn.
Börja äta regelbundet, dvs både lunch och middag.
Bara äta godis på helgerna.

Städning:
Diska minst varannan dag, gärna varje!
Storstäda en gång i veckan. Välj dag efter arbetsschemat.
Dammsug 2 gånger i veckan.
Boka tvättstuga och tvätta varannan vecka.
Gär någon form av annan städning en gång i veckan, t.ex. rengöra fläkten, städa skåp mm.


Det är sånt som säkert låter självklart för många, men för mig är det inte lika enkelt. Jag har slarvat så oehört med maten och glömmer alltid att boka tvättid. Handla gör jag när någonting är slut och jag är sämst på att skriva upp saker som jag tagit det sista av. Det känns som att med lite planering så kommer allt att gå lite lättare. Det kanske låter jättetråkigt, men jag tror att det är nödvändigt för att hitta nån slags balans.

Har börjat med det här i veckan och än så länge går det riktigt bra och känns riktigt skönt! I tisdags veckohandlade jag, jag har ätit lagad mat varje dag, diskat, dammsugit och gått och lagt mig i tid. Dessutom har jag planerat i förväg vad jag ska laga för mat så att alla ingredienser finns hemma.





Om...

...jag inte hade slutat röka så hade jag rökt ett helt paket nu.
Men jag vet också att om jag ens tar ett bloss så kommer det att resultera i ångest.

Istället tror jag att jag tar en promenad.


Svininfluensan - vaccin mm

Jag har nog inte skrivit så mycket om svininfluensan, min syn på vaccinering och sånt? Nä, jag tror inte det. Ämnet börjar vara uttjatat, men jag känner också att hysterin är inte över än, därför väljer jag att lämna några synpunkter.

Jag har haft influensan. Den är inte värre än någon annan influensa, mycket lindrigare än vinterkräksjukan och jag har hellre svinis än migrän. Dvs, den är inte så mycket att vara rädd för om man är en normalfrisk människa. Ändå är många (normalfriska) livrädda. De tänker inte på att många fler blir dödade i trafiken, dör av cancer till följd av rökning eller knaprar piller så att de får skrumplever och kolar. De tänker heller inte på hur många som dör av t.ex. "vanlig" influensa eller uttorkning efter vinterkräksjukan. Jag är i alla fall mycket mer rädd för vinterkräksjukan, då jag kan jämföra och vet hur mycket jobbigare den är. Orka ha både feber och spy och skita hela tiden. Dessutom lyckas du varken behålla mat eller vätska. Borde inte det vara farligare om man är svag från början, dvs tillhör en riskgrupp? Människor tänker inte logiskt helt enkelt.

Sen det här med vaccin. Hur många normalfriska människor vaccinerar sig mot vanlig säsongsinfluensa? Inte så många jag känner i alla fall. Svinis är inte farligare, så varför vaccinera sig mot den? Jag är av den åsikten att är du frisk i grunden så är det bra att utsätta sig för både smuts och sjukdomar. Är allt helt kliniskt och du aldirg har varit sjuk för att du vaccinerar dig mot allt så bygger du heller inte upp något immunförsvar. Vaccin gör dig immun under en begränsad tid. Har du väl haft sjukdomen så är du immun för resten av livet. Dessutom kommer du lindrigare undan om den kommer ett nytt virus som liknar det du redan har haft. Jag tar hellre lite virussjukdomar nu när jag är ung och frisk än att jag får det som gammal och sjuk. Men alla tänker självklart olika.

Har tänkt på en annan sak också. Tillhör alla svenskar riskgrupperna? Var och varannan verkar i alla fall göra det med tanke på hur många som redan har tagit vaccinet. Det måste bero på att i Sverige är det nästan status att vara sjuk. Ju fler sjukdomar, desto högre status. Är det inte sant? Ingen skryter med hur frisk den är. Vi svenskar är också klena av naturen. Nu drar jag alla över samma, men om nu så många tillhör riskgrupperna så borde min tes om klena svenskar stämma.

En till sak att ta ställning till är det här med solidaritet. Du ska vaccinera dig för att skydda människor i riskgrupperna och för att du inte ska behöva stanna hemma från jobbet. För det första, eftersom att riskgrupperna vaccineras först och vanliga svenssons sen så förstår jag inte logiken. Varför ska jag då vaccinera mig för att skydda dem? Helt ologiskt. Dessutom bestämmer jag över min egen kropp, och vill jag slippa att pumpa in främmande ämnen i min kropp och vara sjuk för att bygga upp mitt immunförsvar istället så är det faktiskt upp till mig. Nä, se i så fall hellre till att folk inte fuskar med vab-dagar och sjukskrivningar i övrigt. Det lär ju kosta samhället mer. Vissa hävdar också att jag borde vaccinera mig trots att jag redan haft influensan. Det är helt absurt. Du kan inte föra smittan vidare om du är immun.

Ni gör som ni vill om ni vaccinerar er eller inte. Jag förstår om man gör det om man tillhör en riskgrupp(typ har cancer, kol mm) men annars är det bara löjligt. Det är min åsikt. Och jag tänker inte ens ta upp det här med konspirationsteorier, otestat vaccin, kostnaden för svenska staten mm. Det får ni läsa om själva om ni är intresserade. Det är bara att googla, för det finns "information" överallt.

Over and out!


Migrän

Jo, migrän blev det allt. For hem från jobbet efter lite mindre än en timme. Då hade jag spytt två gånger... Idag har det fortsatt och jag har spenderat i princip hela tiden i soffan. Nu är jag i alla fall på benen. *peppar, peppar*
Som sagt, det är lätt att tro att jag blev bakis. Men jag vet att så var inte fallet. Jag har sovit sjukt dåligt på senaste tiden + stressati onödan. Tillslut sägen kroppen till. Oftast med migrän för min del.

Ja, ja...nu ska jag kolla på tv. Simon & Tomas.
Ciao!


Lördagskvällen - söndagsmorgon

Gårdagskvällen...ja, vad ska jag skriva egentligen? Det var hur som helst superkul!

Drack vin...kanske lite för mycket vin. Skakade rumpa till reggaebandet Treklang och massa salsamusik. Snackade massa strunt med random människor som jag helt plötsligt fick för mig att jag "kände". Käkade den klassiska Max-nattmaten med en snubbe från Senegal som hade spelat på Nocks på kvällen. Grabbarna stannade hemma(när hände det sist?!) men vi hittade ändå lite känt folk.
Måste också få tacka världens bästa Ibrahim! Gratis inträde, gratis drinkar och skjuts hem till dörren. Allt det fixade Skellefteås mesta gentleman. Världens sötaste!
Det enda som saknades för en perfekt kväll var världens finaste H. Men, men...man kan inte få allt.

Nu ska jag strax cykla till jobbet. Känner att jag håller på att få migrän(nej, jag är inte bakis). Känns som att det tyvärr inte är mycket att göra åt det...


It's hard to be humble when you're so fuckin' big

"If you drop me
I'll fall to pieces on ya
If you don't see me
I don't exist"


Nu blev det Robbie Williams istället. En gammal favorit. Rödvinet hänger självklart fortfarande med! Nu fattas bara Sanna!

Utekväll ala Africa

Sippar rödvin och lyssnar på Chab Khaled. Sminkar mig emellanåt. Arabisk musik och rödtjut, perfekt pepp för en (annorlunda) utekväll!

Jag och Sanna ska på Nocks, på Club Africana som Mångkulturellt forum anordnar. Reggae, afrikansk musik och troligtvis massa kändisar(alltså folk vi känner). Grabbarna kanske kommer förbi sen också, hoppas jag.

Tror och hoppas på en rolig kväll i alla fall! Trots att Sanna blev lite sjuk... Hoppas också att jag slipper bli bakis då det är jobb som gäller imorrn.

Hörs sen!





Tankar del 100?

 

Vissa dagar känns allt så hopplöst. Blir det inte mer än så här? Är det här allt?

Ska jag ruttna bort i samma lägenhet, på samma jobb och i samma stad resten av mitt liv? Jag älskar min lägenhet, gillar mitt jobb och har egentligen inget direkt emot min stad heller, men ändå, det räcker liksom inte för mig. Någonting saknas. Och jag måste definiera det där någonting.

Mitt liv går liksom på rutin. Varje vecka, alla dagar, allt ser likadant ut. Jobbar, städar, shoppar, umgås, klagar, lyssnar på musik, kollar tv, dricker ett par glas rödvin på helgen och löser mina korsord på kvällarna. Söker bekräftelse men utan framgång och behöver det där tecknet någon gång.

Ikväll känns det extra hemskt. That special person vägrar höra av sig. Han glömmer alltid bort mig och för mig betyder han allt. Det gör mig förbannad, ledsen och livrädd på samma gång. Jag hatar att han inte bryr sig och jag hatar att jag bryr mig. Det känns så fruktansvärt orättvist. När man äntligen hittar the one, den enda som någonsin betytt så här mycket, mannen i sitt liv, killen vars namn man vill ta och barn man vill bära...då blir det bara blaha. Rutin. Och kaos på samma gång. Jag vet att jag är värd honom och att han är värd mig. Vi passar som handen i handsken, men han är bohem, vagabond och hippie...som han själv brukar säga. Vissa saker som är viktiga för mig betyder ingenting i hans värld. Tro inte att han är en dålig människa för det. Han är kanske världen bästa. Och det låter så tvetydigt, men samtidigt som vi har likartade värderingar så är vi väldigt olika. Hur som helst så älskar jag den här mannen av hela mitt hjärta.

Allt det andra, känslan av hopplöshet och den monotona livet stärks alltid sånna här kvällar. Alla andra tankar gångras med tusen. Det är inte hans fel.
Jag drar, åker jorden runt, träffar nytt folk, super mig full i nya städer, bor på hotell, flyttar...vad som helst för att ändra min vardag. Enkla lösningar. Vinet kanske är godare på en terrass i Spanien, människorna vänligare i ett kloster i Tibet, musiken bättre på klubbarna i Paris, hotellen lyxigare i Dubai och klimatet kommer definitivt att vara behagligare i Kalifornien eller varför inte Sydafrika?
Men jag kommer ändå att vara den samma och tankarna kommer förmodligen att poppa upp även där när semestern har blivit vardag. Det är den krassa verkligheten. Tyvärr.

Att ta tag i mina problem har aldrig varit min starka sida, märks det?
Nu tänker jag till exempel sova istället.



Jag har alltid fått höra att jag är besvärlig

"Du kanske sa nånting som ingen alls förstod
Och som du ångrade men som du ändå sa
Du kanske gick ett steg för långt för dom försoffade
Så att dom inte såg att det var bra

Du ville ändra på dig själv och på din värld
Men fick då ofrivilligt se att den var seg
Livet är en dans på rosor
Men det är en dans med svåra steg

Du ville visa att du fanns och att du levde
Och att inte allt var lika dött som dom
Du ville se alternativ i allt som inte var nåt bra
Och att det gick att göra om

Du ville bara hjälpa till och vara snäll
Mot som som praktiskt taget ingenting förstår
Du ville bara göra gott och ändå fick du namnet Fröken svår

Och du fick höra utav vänner och bekanta
Att "Nu tar vi allt, för allting här är vårt"!
Dom sa att framtiden var ljus
Nu har dom bil och mat och hus
Dom sa att ingenting var svårt
Och du fick höra att livet var en dans på rosor
Och det blev en dans som stack dig hårt"





Friday 13

Sov i och för sig i natt. Men var istället tvungen att stiga upp innan åtta. Blä! Är så sjukt trött så egentligen borde jag gå och lägga mig tidigt ikväll(ska jobba fm imorrn), men samtidigt behöver man ett socialt liv också. Vi får se om jag orkar/känner för det.

Ska iväg och jobba på ett tag. 12.00-20.15. Missar början av Idol. Men Rabih är ju ändå inte kvar så...

Funderar på att dammsuga och plocka lite först. Och kanske raka benen. Som sagt, vi får ju se om jag orkar vara social och i så fall är det ju bäst att vara förberedd.

Fredag den trettonde är det idag. Jag minns en speciell fredag den trettonde i år. En mycket speciell och angenäm fredag. Tänk att få återuppleva det igen. Nice...

Nä, ta tag i saker. Pronto!


Yared

Måste bara få slänga in en bild på AIKs kanske sötaste spelare också, Yared Hagos.
Fylliga läppar och långa bambi-fransar. Det är nästan så att jag blir lite avis...

Många killar tar inte ordet söt som en komplimang, men det är det! Söta killar kommer långt.




Hockey och bad

Oavgjort blev det. Sista målet var riktigt skönt och helt galet. Jag bad till Gud bara sekunderna innan. Hagos lyssnade i alla fall. Och Forsbergs målgest(trots att det inte ens var hans mål) slår fan det mesta! I första perioden höll jag dock på att somna. Haha. Men jag var seriöst JÄTTETTRÖTT.

Nu ska jag borsta tänderna. Tvätta bort ansiktet. Slänga i lite inpackning i håret. Sen ett varmt bad med skön musik. Känns som att det kan behövas. Bara jag inte somnar där...

Jag längtar förresten till Åbo. Vet inte varför. Har nog aldrig gjort det tidigare.


dsc_0003_450

Pite-Foppa med Zuccarellos klubba. Fråga mig inte varför...


Sömnproblem?

Jag kan inte sova på nätterna. Snurrar, grubblar och kastar mig runt hela tiden. I natt somnade jag vid fyra. Sen vaknade jag av en mardröm vid halv sex. Kunde inte somna om. Kvart över sju steg jag upp.

På dagarna går det lite bättre. Då grubblar jag inte lika mycket. Försöker sysselsätta mig med allt möjligt. Sen kommer kvällarna, och jag vet att snart kommer en till helvetesnatt. Oroar mig. Kan inte somna trots att jag är jättetrött.

Nu svider ögonen. Så trött är jag. Men jag tänkte fara en sväng på hockeyn. Lite sysselsättning och ögongodis. Sen planerar jag att ta ett varmt och skönt bad.

Imorrn börjar jag om att jobba igen. Känns både också. Kanske rätt bra? Vi får se.

Nu ska jag måla över de mörka ringarna och försöka se lite anständig ut.
Ciao!

 

Nya tänder

Just nu ser jag ut som en hockeyspelare med en misslyckad läppförstoring.

Varför undrar ni säkert?

Jo, så här ligger det till. Var till tandläkaren nu på morgonen. Lagade ett hål. För första gången någonsin(?) så valde jag att använda bedövning. Och bedövad blev jag. Så pass besövad att jag råkade bita mig i läppen utan att jag märkte det. Halva överläppen sväller upp och ser sådär knölig och hemsk ut som efter en dålig läppförstoring.
Har inte rökt sen midsommar. Inte ett enda bloss faktiskt. Sen är mina tänder rätt så missfärgade av kaffe, cigg och rödvin. Gula och hemska. Så nu tänkte jag att när jag både slutat röka, har lagat hålet och blivit snällare mot mitt tandkött så vill jag banne mig ha vita tänder också! Därför sitter jag med tandskenor med blekningsgel just nu. Ser ut som hockeyspelarnas tandskydd. Haha. Jag hoppas verkligen att det funkar, för i så fall är det helt klart värt det!

Så då vet ni varför jag ser ut som en hockeyspelare med läppförstoring. Inte för att jag vet om det är vanligt med sånna, hockeyspelare med läppförstoring alltså. Haha.

Fika och skvallra. Fika och skvallra.

Kom nyss hem från Sanna. Har druckit massa kaffe + thé(hur f-n stavas det egentligen?) samt käkat mackor. Ja, och skvallrat i massor. Men det är ju en självklarhet.

Före det träffade jag Matilda på Waynes. Käkade fetaostsallad och kardemummakaka. Och skvallrade, såklart.

En givande dag med mycket fika och skvaller med andra ord. Har egentligen bara fikat idag. Så borde alla dagar vara. Haha.

Nu måste jag däremot sova. Ska till tandis drygt åtta imorrn. Och sen arbets... Fan också! Jag avskyr verkligen det stället. :(
Men en bra grej börjar också imorrn. ÄNTLIGEN! Jag säger mer sen...

God natt!


Jag är både tungsint och rastlös och lika svart som åkerns jord

Sov länge idag (med).
Har diskat, kollar tv och druckit kaffe.

Ska strax iväg på stan. Kolla om jag hittar nåt kul och fika med Matilda. Var på tok för länge sen jag gav Waynes den äran att ha mig som gäst! Haha.

Lyssnar på Ulf Lundell by the way. Får sånna perioder ibland.


.....

Ute är det kallt och kolsvart.
Men här inne myser jag med John Legend och mår bra.


Farsdagsmiddag

Igår var det farsdag. Men då jobbade min far. Idag är han däremot ledig, så därför firar vi farsdag idag istället. Jag bjuder på middag. Det är lite av en tradition.

Först blir det välkomstdrink. Har inte riktigt klurat ut vilken än, men det kommer...

Sen förrätt bestående av broccolisoppa med turkisk yoghurt och krutonger.

Varmrätten kallar jag Chicken du Monde. En grekisk kyckling i yoghurtmarinad serverad med en variant av arabisk potatissallad och marockansk sallad. I potatissalladen har jag även sötpotatis som är vanligt i t.ex. USA. Därav namnet, du monde, det är liksom smaker från hela världen. Den marockanska salladen är to die for...

Efterrätten blir Parfait Amour, Perfekt kärlek. En vaniljparfait med kolasås (kryddad med ingefära och chili) samt hallon. Ett eget recept jag aldrig testat, så det blir lite spännande.

Självklart serveras även vin, kaffe samt likör.

Vad tror ni? Kommer jag att få julklappar i år också? Haha. Hoppas i alla fall på en trevlig kväll!




Helgen

Dålig uppdatering igen. I know. Men jag kan ju inte rå för att vissa helt plötsligt väljer att lösenordsskydda sina trådlösa nätverk. Haha...

Har även haft en hel del för mig. Helgen till exempel.
I fredags käkade jag middag hos pappas nya. Tacos. Drack lite vin också. Sen såg jag Idol med mami. Fan att Rabih åkte! Hur kul är Idol nu liksom? På natten ringde baby. Han kom hit också. Han var rätt så packad. Vi snackade massor. Om allt möjligt. Han är polare med AIKs hetaste spelare berättar han. Varför sa du ingenting tidigare? Han hade också snott en affisch med Christer Pettersson. Vi gick och la oss vid sju på morgonen.

Lördagen bestod av mys i soffan. Lite hockey och lite fotboll på tv. Sen göra sig klar för fest. Följde med mamma på jubileumsfest. Mat, kass underhållning, trevligt sällskap och ett par glas vin. Blev lite tipsy. Fick skjuts hem. Somnade och sov till 13.30.

Idag har jag handlat mat. Hängt med Emma, Micke och Simon. Förberett lite mat inför morgondagens middag också. Mer om det sen.

Nu ska jag sova.
Natti!


Old times, kitchen times

Idag åt jag Skeria-frukost till lunch. För er som inte vet vad det är kan jag berätta. Det är rostat bröd med Philadelphia och vanlig hushållsost. Dessa extravaganta mackor serveras gärna med apelsinjuice. Dessutom ska de helst rostas i en salamander(inte ödlan då) för den perfekta ytan.
Det här levde vi på under gymnasietiden på Skeria. Skörbjugg? Nä då, vi åt ju pestofylld fläskfilé och Skeria-klyftpotatis till lunch också. Hehe.

Det var på många sätt en nice period. Ibland saknar jag att vara på Skeria. Klassen var ju, ja, lite speciell, men med en hel del fantatiska människor. De umgås jag med än idag, men det är ändå rätt så speciellt att umgås i ett kök. Det finns förmodligen inga människor som är så perversa som köksfolk och det finns heller inget ställe för så mycket bus som i ett kök.

Vem minns inte köttboden, ettornas kök, torrförrådet, kantinförrådet, storfrysen där man kunde sno kakor och det låsta förrådet med after-eight? After-eight var hårdvaluta på den tiden. Haha. Sen hade vi seriösa samtal i renseriet och lekte med slangen i disken. Portioneringen var nog ändå roligast, med rätt sällskap. Där fick man kolla in hockeyrumpor(och diskutera om de hade nya Lee-jeans igen!) och servera snuskiga portioner med mos, korvar och en vit äcklig sås. "Gris" ska vi heller inte glömma. Det var tider det!

Fan, jag blir ju nästan lite nostalgisk!

 

 


Man vet att man är förrvirrad...

...när man efter två dagar kommer på att "hey, jag glömde visst att raka ena armhålan sist".

Som tur var har jag legat hemma sjuk och ingen har behövt bevittna denna smärre katastrof. Nu är det i alla fall åtgärdat och jag är återigen redo att möta världen.


Paus

Jag vet, jag vet...jag är en usel bloggare. Dåliga undanflykter är jag heller inget vidare på. Men datorn har strulat och jag har haft en massa annat för mig.


Sen sist har jag hunnit med ungefär det här:

20-årsfest på fredagen. Myslördag med lovern...som avslutades med hockey och middag på Viking med Bea. Åt en helt perfekt pepparbiff. Mmm... Söndagen spenderades i Umeå, där jag åt supersmarrig tandoori-kyckling. Mycket mat den helgen!

Sen en vecka, då jag jobbade en del. Minns inte riktigt vad mer som hände. Shoppade med mamma någon dag. Träffade mormor. Städade. Ni vet, vardagsgrejer.

Ny helg. Jobbhelg. Fredagskväll med Idol hos mamma. Jobb hela lördagen. Film med Emma-gänget på kvällen. Orphan. Lite läskigt. Sa att jag inte vågade sova själv och lyckades på så sätt locka hit lovern. Jobb tidigt på söndagen. Mådde skit. Feberfrossa och snuva. 

Har varit sjuk sen dess. Feber, värk och förkylning. Inte så nice.
Men annars har allt varit bra.

Så då vet ni vad jag har gjort under min break.
Lovar att uppdatera lite flitigare nu...