Valborgs, snö och onda revben

Blir man deppad när man vaknar, drar upp persiennen och ser att det snöar? Svar: Ja! Fy fan alltså...


Ännu mer deppad är jag över att mina revben gör ondare än ondast. Har vaknat flera gånger i natt och när jag hostar vill jag fan börja gråta. Har i alla fall blivit lovad en stark värktablett så att jag kanske klarar av att jobba idag i alla fall.


Valborgs är det också. Då jag jobbar förmiddag imorrn så blir det en lugn tillställning med vänner. Lugn för mig i alla fall, de andra vet jag ju inte vad de har för planer. Blir nog bra.


Ha en trevlig valborsmässoafton allihopa!




Någon brasa blir det inte för mig.
Man börjar ju lukta så illa då...


Solarium och matchmaking

Hemma igen. Eller det har jag väl varit ett par timmar nu, men jag har haft så jäkla ont i revbenen att jag bara har legat i soffan och vridit mig i smärtor. Ja, det är faktiskt sant. Måste ha fått en spricka eller nåt, för jag har aldrig varit med om nåt liknande. Nu har jag tagit värktabletter och hostar dessutom mindre, så då går det bättre.

Solade en stund. Testade ett nytt(för mig) solarium. Helt okej, men jävligt varmt!
En sak har jag funderat på, de rekomenderade soltiderna, vem har kommit på dem? Det är uppdelat i fyra olika hudtyper efter ens grundförutsättningar. Jag skulle säga att jag är någonstans mellan hudtyp 2 och 3(om man ser till deras beskrivingar) med mörkt hår men ljusa ögon, bränner mig sällan och får inga fräknar. Enligt föreskrifterna ska jag då sola ca 5-7 minuter första gången och därefter max 12 minuter. Jag solar alltid 20 minuter och bränner mig aldrig. De har säkert garderats sig rejält med de där rekomenderade tiderna så att ingen ska stämma dem eller nåt. Men skulle jag sola 7-12 minuter så slulle jag aldrig märka nån skillnad utan förbli kritvit!

Nog om solning... Hann med en snabbvisit hos mormor och sen en fika/middag på Waynes med Matilda. Körde på klassikern fetaostsallad. Jag ÄLSKAR fetaost! Lite skvaller och matchmakingplaner hann vi också med. Very nice!

Nu ska jag försöka tvätta håret, dvs om mina revben tillåter...





Japp, så här snygg är jag också i solariet...




More jewellery

På tal om smycken...

För ett tag sedan köpte jag ett armband som jag bara älskar!
Vitt, somrigt och fräscht!


 

Ni får ursäkta kvaliteten. Webcam...



Kärlek vid första ögonkastet

Emporio Armani Jewellery - Ring




Behöver jag säga att jag blev helt förälskad i den här skönheten från Armani.
Den ska jag definitivt kika på i Milano!



Torsdag

God morgon!

Åter till rutinerna. Klev upp innan nio och har just ätit klart min frukost. En alldeles för stor tallrik fil och müsli. Brukar bara ta en liten dessertskål i vanliga fall, men fick nåt infall och tog en vanlig djuptallrik istället. Har ätit frukost i ett par månader nu, men trots det lär jag mig aldrig att tycka om det. Känns oftast som att jag ska spy när jag äter. Inte kul...

Har jätteont i revbenen på vänster sida idag. Hostar så mycket att jag har säkert spräckt nåt av dem. Känns så i alla fall. Och det känns jävligt drygt att ha haft hosta i över en månad! Får nog gå en sväng på Apoteket och se om jag kan hitta nåt.

Vet ni förresten hur sjukt blek jag har blivit på en vecka? Var snyggt brun förra helgen, fick till och med frågor om jag varit utomlands. Men nu har det mesta av färgen försvunnit känns det som. Riktigt tragiskt! Blir nog en sväng till solariet på vägen till Apoteket...

Nä, nu ska jag hoppa in i duschen och sen ska jag bara göra lite helgfint här hemma. Det jag inte hann med igår. Blommorna från förra helgen står sig fortfarande(!) så jag behöver inte ens köpa nya. Det brukar jag ju annars göra torsdag eller fredag för att få just helgfint. 

 

FYI

Man sover aldrig så gott som efter sex.

God natt!






Längtar!



Svensk biopremiär 28 maj


Sovmorgon

Jag har vaknat och klivit upp före nio på morgonen den senaste tiden. Har till och med nästan varit pigg. Skitskönt! Idag sov jag däremot till drygt elva... Det var inte alls lika skönt! Känner mig seg och trött nu. Blä! Fast samtidigt, jag ska jobba hela helgen så det kanske är lika bra att ha tagit igen lite sömn i förväg. Annars brukar jag som sagt vara helt slutkörd efter helgerna.

Dagens planer är som sagt att fortsätta putsa fönster och byta gardiner. Har kvar vardagsrummet. Tänker hinna med balkongen också. Och kanske lite allmänt städ i lägenheten. Vi får se var det slutar...





Kesella...mmm

Har ätit jättegod kvällsmat(eller egentligen liknar det nog mer en efterrätt) ikväll. Kesella med frysta hallon. MUMS! Det smakade som cheesecake, men jag antar att det är lite nyttigare. Åt kesella på skorpor till frukost. Gott! Och till kycklingsalladen jag gjorde i helgen så gjorde jag en dressing på kesella och matlagningsyoghurt. Blev mycket gott det med!

Ser jag en trend i mina matvanor. En ny favorit i köket kanske? Jag brukar ju kunna bli lite(?) lätt besatt...




Ooops!

När jag som bäst höll på att plantera om blommorna så ringer mamma och hör om jag inte vill följa med henne på stan. Det kan man bara inte tacka nej till, eller hur?

Så det enda jag har hunnit med hittils är just att plantera om blommorna. Inga fönster, ingen balkong. Men nu jävlar!

Hittade såklart lite på stan. En ny bh(var verkligen i behov av en ny svart), en glasskål till valfria godsaker och världens sötaste topp från HM. Väldigt Chanel-hemmafruig. I vanliga fall hade jag inte köpt något i den där ljusbeigafärgen(den är inte lika rosa som på bilden i vekligheten) men nu när jag faktiskt fått lite färg så inser jag att jag faktiskt passar i den färgen. Tänk så fin den blir tillsammans med en svart kjol eller med ett par mörka jeans. En kväll på en uteservering i Italien eller varför inte under en shoppingrunda i Tallinn? Det känns bättre att shoppa om man hittar på spcifika tillfällen när man kan bära plaggen. Håller ni inte med?


 

Pimpa balkongen?

Typiskt, typiskt, typiskt! Varför blir det gråmulet den dagen jag har planerat att fixa till balkongen? Det har varit sol och fint ett tag nu, men inte idag. Blä!

Mitt humör påverkas verkligen av vädret. Är det sol och varmt så är jag på topp. Är det mulet och grått så har jag ingen energi. Snö gör mig deppad. Regn är mysigt ibland men mest bara tragiskt. Om det inte regnar på vintern dvs, för det gillar jag. Kanske för att jag hatar snö så mycket...

Det får bli så att jag börjar inne istället. Putsa fönster(som man faktiskt inte ska göra när det är strålande sol), byta gardiner och plantera om blommor. Har jag tur så spricker det upp fram mot eftermiddagen(men det tror jag knappast...) och då får jag ta tag i balkongen då.









Tänk om man bodde i Portugal och kunde ha så här fint på balkongen?



La dolce vita

Försökte som sagt fixa till designen på bloggen lite. Är inte överförtjust i leopardbakgrunden, men tills jag hittar nåt bättre så får den vara kvar. Antar att jag blev inspirerad av Hollywoodfruarna. Haha.
Bilderna på headern föreställer en del av det jag gillar här i livet. Skönhetsvård(shopping, Dior...ja, det där nagellacket kan symbolisera mycket), resor/sol/värme, drinkar(god mat mm), fotboll(sport i allmänhet, män i synnerhet), musik och bilen symboliserar väl också nån form av resande, vardagslyx och ja, jag gillar den bilden bara. Sen gillar jag rosa och "flickiga" saker. Drömmen om la dolce vita helt enkelt.

Har som sagt kikat på Hollywoodfruarna ikväll. Finns det någon som inte gillar 
Maria Montazami? Hon är ju hur underbar som helst! Och hennes man är så gullig! Jag vill också ha det så där.

Blir en tidig kväll för mig. Har ont i magen och känner mig fortfarande inte helt utvilad efter helgens bravader. Har som sagt dessutom en hel del som ska fixas här hemma imorrn och då kan det vara skönt att vara utvilad.
Så natti natti!





Testing testing!

Testar lite nytt.




Okej, är inte 100% nöjd, men det får se ut så här för tillfället i alla fall!

 

 


Musiktips tack!

Börjar vara lite småless på min Spotify-lista. Känns som att jag har hört alla låtar 1000 ggr(ochd et har jag säkert också!) och nu är jag sugen på nåt nytt.

Finns det någon vänlig själ därute som har tips på bra musik?

Jag gillar lite allt möjligt och har väl egentligen ingen direkt genre som jag avskyr. Men jag gillar väl inte typ "Nickelbackmusik", jazz och death metal. Annars finns det nog nåt i alla genrer som jag tycker om. Instrumentalt och Britney Spears har jag också svårt för. Lyssnar mycket på hip-hop, rock, world-music, r'n'b och ja, lite allt möjligt! Vilket språk det är på spelar inte heller nån roll.

Come on people! Ge mig tips!




Har allt från Timbuktu till Lily Allen på listan just nu...


Shopping, tvättberg och Hollywoodfruar

"I want loads of clothes
And fuckloads of diamonds"



Tillbaka från stan. "Råkade" visst bli lunch på Waynes också. Fetaostsallad, som vanligt. Jag måste bli bättre på att inte förstöra mina pengar på uteluncher flera gånger i veckan. Men hur gör man när man i princip aldrig är hemma till lunch?

Hittade ett par jeans! HM hade faktiskt ett par i rätt färg. Eller som liknade rätt färg i alla fall. Vet ni vad jag tycker är sjukt fult förresten? Jo, sånna här "boyfriend jeans". I min värld har tjejer tighta jeans och de andra lämnar man till just killarna. H hade köpt ett par nya jeans förra veckan som jag grymt snygga och satt perfekt på honom. På honom ja, jag skulle aldrig ha sånna för den sakens skull. Men alla gör ju som de vill...

Har ett tvättberg som växer sig större för varje dag. Var till tvättstugan nyss och hade så tur att det fanns ett tvättid nu kl 16.00. Så det är väl det jag ska ägna aftonen åt. Är soligt och fint ute så jag tror att jag ska ta mig en promenad också. Sen väntar Hollywoodfruarna. I like! Veckans tv-höjdpunkt utan konkurrens.




Har dagen till ära leopardsockar. Hur Hollywoodfru är inte det?


Ny vecka - nya planer

Måndag. Ny vecka. En vecka som mestadels består av ledighet. Det gillar vi!

Målet för veckan är att fixa balkongen, putsa fönstren på baksidan av huset(det är FORTFARANDE inte sopat på framsidan!), byta gardiner och plantera om blommor. Jag vet att jag borde ha gjort det sista för kanske två månader sen, men nu har det tyvärr inte blivit så...

Idag tror jag dessvärre inte att jag hinner med det. Måste köra lite grejer och lämna tillbaka bilen sen. Har även lite ärenden att uträtta när jag ändå är i stan. Men kanske köper jag med en lite blomma till balkongen i alla fall? Behöver nya jeans också, men det är f-n omöjligt att hitta rätt färg! De ska inte vara mörka men heller inte jätteljusa. Letar efter ett mellanting som inte verkar existera. Sen är det ju bara jeansleggings överallt, och det är inte riktigt min grej. Jag vill ha riktiga jeans. Punkt!

Först och främst ska jag diska och fixa räkningarna. Det är prio ett.


Singstar

Har haft en riktigt trevlig kväll med massa Singstar. Jag ägde totalt i Mikas Grace Kelly och Dima Bilans Belive. I övrigt ägde jag tyvärr inte lika mycket...

Vann lite på Real-matchen gjorde jag också. Men bara några kronor... :/

Nu ska jag tvätta håret och sen hämta brorsan hos en kompis. Sen är det bums i säng som gäller. Ska som sagt en sväng till Umeå imorrn.

Natti natt!



Saturday night

Ska alldeles strax cykla iväg och hänga med Emma, Micke och Simon. Gänget. Tha gang. Förutom Matilda är de de enda som jag fortfarande hänger med från gymnasietiden. Det räcker så tycker jag, för de fyra var ju faktiskt de absolut bästa och roligaste människorna i klassen.
Hoppas och tror på en trevlig kväll!

Först ska jag iväg och spela på Real Madrid-matchen. Det dök upp lite siffror i skallen och då är det bästa att följa sina instinkter. Eller hur?

Later!




Listigt

Blev ingen utgång igår. Övervägde och övervägde tills jag insåg att klockan var för mycket så jag bestämde mig för att stanna hemma istället. Som tur var kom H förbi så jag hängde med honom istället. Sov för lite(som vanligt) och drömde en roliga dröm. Alla bilder på Ronaldo har nog gjort sitt för jag drömde att H skulle ta över efter honom som modell för Armani. Haha. Berättade skrattandes detta för H imorse och han undrade varför jag tyckte att det var så kul, "Jag är ju faktiskt snyggare än den där Ronaldo". Ja, ja...självförtroende är ju bra. ;)

Har varit ute med brorsan hela dagen. Cyklat upp till Vitberget(i världens j-a motvind!) för att gå på en antikmässa. Köpte några småsakersom jag gillade. Sen cyklade vi vidare till stan och hälsade först på mormor och sen kikade vi lite i butiker och fikade på CK innan vi cyklade hem igen. Kollade bland annat på solglasögon, och inte sånna för 50 spänn på HM utan sånna för 2000-3000 från Dior och Gucci. Faaarligt... Men jag väntar med nästan inköp tills jag är i Milano. Känns som att utbudet är lite större där.

Hittade en rätt så kul lista hos Matilda, och i brist på annat fyller jag i den. Läs om ni är intresserade, annars är det bara att låta bli.


Hur bor du: Två rum och kök på drygt 70 kvadrat på andra våningen.
Brukar du komma i tid: Vid viktiga tillfällen gör jag alltid det. Annars har jag blivit sämre på det.
Hur lång är du: Lång? 161,5 cm...
Kan du laga mat: Ja, det kan jag men jag tycker inte att det är överdrivet kul.
Vad jobbar du med/pluggar du: Inom restaurangbranchen(låter bättre så ;) )
Vad har du på dig just nu: Trosor och ett svart linne med nitar. Har sällan byxor och sockar på mig hemma.
Har du någon fobi: Bläckfiskar, disktrasor och klaustrofobi, som jag kommer på nu.
Hade du en bra kväll igår: Jag ska inte klaga. ;)
Vilket är ditt senaste inköp: Köpte två par örhängen från Pilgrim för ca en timme sen.  
Din favoritdryck på morgonen: Kaffe. Enbart kaffe.
Var fick du dina senaste pengar ifrån: Lönen? Eller jag fick nog en slant av pappa också...
Har du sovit i din egen säng inatt: Ja, jag brukar göra det.
Vad hade du sönder senast: Hm... Ett ägg när jag gjorde frukost åt H imorse?
Vem snackade du med senast: Min bror.
Varm favoritdricka: Kaffe, kaffe och ännu mer kaffe!
Favoritdricka när du är riktigt törstig: Vatten eller mjölk.
Alkoholhaltig favoritdricka: Rödvin eller en riktigt välgjord drink.
När gjorde du senast något riktigt dumt: Jag gör väl aldrig dumma saker? ;)
Saknar du någon just nu: De vänner som flyttat, släkten i Finland och farfar som är död.
Vad ska man göra för att få dig irriterad: Det krävs inte mycket för att göra mig irriterad. Men människor som inte kan anpassa sig efter olika situationer och smygrasister är bland det mest irriterande jag vet.
Någon jag stör mig på: Alltid är det någon. Det räcker att gå utanför dörren eller bara slå på tvn.
Intressen: Musik, sport(som åskådare), hår, shopping, resor, vin, mat, vänner. Ja, livets goda helt enkelt. Städa och fixa gillar jag också att göra!
Senaste person du kramade: H
Senaste person du ringde: Brorsan
Senaste person som ringde dig: H
Vad drack du senast: Vatten
Vill du ha barn: Ja, men kanske inte just idag.
Längtar du till din nästa födelsedag: Jag är väl inte så dum?!
Har rakat dina ben någon gång: Nä, jag låter håret växa vilt. Klart jag har! Vilken dum fråga...
Är du sugen på något nu: En kopp kaffe skulle inte sitta helt fel...
Hur många koppar kaffe dricker du en vanlig dag: Tre?
Använder du hudkräm: Varje dag. Kan inte leva utan det!
Attraheras du av män med skägg: Sällan helskägg, men stubb kan vara riktigt sexigt!
Micro-pop eller poppa själv: Är inte så förtjust i salt så det blir att poppa själv.
Brukar du baka: Brukar baka matbröd ca 2 ggr per år och kanske en tårta när jag fyller år, men annars tycker jag att det är rätt så trist.
Röstade du i det senaste valet: Självklart!
Är du nöjd med ditt liv som det är nu: Nöjd blir man nog aldrig. Så tråkigt det vore att bli helt nöjd! Men jag klagar inte, jag har det bra.
Vilken låt lyssnade du senast på: Everybody knows med John Legend
Har någon annan sovit i din säng inatt: Ja, den där sexiga marockanen...
Vad tycker du är äckligt: Oj, det är mycket som är äckligt. Flottigt hår, skabbiga tänder, bläckfiskar, tubsockor, skanky tjejer, jättekorta nedbitna naglar, sliskiga killar som inte kan ta ett nej, sura disktrasor. Ska jag fortsätta? 
Har du pengar på mobilen: Har abonnemang så ja. 




En kille som passar i skägg...
 


Nakna fotbollsproffs och unket vin

Sitter och sippar på ett glas rött och funderar.

För det första, hur kan ett rödvin som inte ens var speciellt billigt vara så här äckligt? Äckligt är kanske fel ord, men menlöst, unket, stickigt och smakar billigt som f-n. Inte bra!

För det andra, ska jag följa med J ut? Är ofixad och har skitigt hår. Men samtidigt är jag sällskapssjuk och sugen på att socialisera mig och kolla på folk. Fast jag känner mig väldigt bekväm och lat också. Orkar jag verkligen gå ut? Nja...

För det tredje, blev riktigt peppad på att besöka San Siro när vi är i Milano. Läste nämligen att man kan gå en rundtur på stadion och i den ingår ett besök i omklädningsrummen! Visserligen utan spelare(antar jag?), men ändå. Hur häftigt hade det inte varit att ha varit i Milan och Inters omklädningsrum. Där det liksom har varit nakna fotbollsspelare som är rankade bland de bästa i världen... Jag är ju sjuk! Haha.







Take me to the candyshop

Ooops...råkade visst somna i soffan efter middagen. Skönt var det i alla fall!

Och middagen blev god. Tidig men god. "Salladskoma" deluxe. Åt och åt och åt. Och nu stinker jag vitlök. Överväger om jag ska cykla och köpa lite godis till efterätt. Onyttigt, ja. Men jag får ju faktiskt unna mig en sak i veckan. Hm...svårt det där.

Eller egentligen inte. Nu sticker jag och köper godis! ;)


Let's do some shopping!

Fredag. Äntligen fredag!

Ska bara diska bort gårdagens middag och göra mig i ordning innan jag beger mig till stan. Ser fram emot att få cykla med sommardäck! Har som sagt en del ärenden, både viktiga och hm...mindre viktiga. Kanske lägger jag mig i solariet en stund också. Lutar åt det. Får inte glömma att köpa blommor och vin heller. Sen tror jag att det blir kycklingsallad till middag. En sån där med massa gott, typ nötter, fetaost, avocado, pumpafrön mm. Mmm...

Later!






Helgens planer

Veckan har gått så fort och nu är det redan helg igen. Jag klagar inte! Speciellt inte då jag är ledig en hel vecka. Jippie!

Så vad händer i helgen?
Imorrn har jag lite ärenden att uträtta. AF, bibblan, frisören mm. Handla mat måste jag också. Sen blir det förmodligen att laga någon god middag, ta ett glas vin och bara chilla. Har jag kanske så tur att jag får träffa lovern också? Vi får se...
På lördag har jag inga andra planer än att träffa vänner. Vet inte alls vad vi ska hitta på. Men nåt kul blir det alldeles säkert!
Söndagen bjuder på en tripp till Umeå. Matilda fick förhinder så jag får spendera några timmar på egen hand. Har lite ärenden även där, så det ska säkert gå bra i alla fall. Sen ska vi väl göra ett besök hos Erika också. Restaurangmiddag räknar jag också med.

Vad har ni för planer?


Blondin?

Rödingen blev trots allt god. Inte lika perfekt som jag hade tänkt mig, men det dög helt klart som torsdagsmiddag.

När jag ändå hade besök i form av min bror så fick han slinga mitt hår. Eller åtminstone dra ut slingorna ur mössan, resten går ganska bra själv. Nu sitter jag i alla fall med blonderingen i håret och är smått nervös. Hur ska det här sluta? Det återstår att se...




Sexigt va?





UPDATE:


Lite blondare. Lite snyggare?

Det blev helt okej, men det är så jobbigt att det aldrig går att få underhåret och topparna samma ljusa nyans som uppe på huvudet. Det beror troligtvis på gammal färg som fortfarande sitter kvar i längderna samt min afrokvalitet på underhåret. Vad jag än gör så förblir underhåret alltid svart. Men äh, det blev bra i alla fall!


Candy

Det är sånt här jag ägnar kvällarna åt...








...för The Tudors är inte bara en bra serie.


Hjälp!

Hur fanken filear man en fisk??

Det var alldeles för länge sen jag gjorde det sist så jag minns inte exakt. Men det är inte så svårt va? Och varför köper jag egentligen fin fisk och sen börjar jag fundera på hur man ska tillaga den? Haha.


(Och jag ska kalla mig kock...)



UPDATE:

Okej, det gick sådär. Fint blev det i alla fall inte och jag är inte ens säker på att benen är borta. När jag stod där insåg jag också varför jag aldrig filear fisk, det är ju nämligen så att jag är "allergisk" mot rå fisk. Det kliar som f-n på armarna så fort jag rör i rå fisk. Nä, det är nog bara så att man ska lämna över sånt här till proffs. Dvs, äta god fisk på restaurang!


(Och jag ska kalla mig kock...)





Torsdag

Nu är jag badad och scrubad, benen är lena igen och håret rent. Känner mig redan bättre!

Pappa har varit här och bytt till sommardäck på min cykel. Så nu kommer älsklingen att gå ännu snabbare. (Cykeln alltså...inget annat) Sweet!

Är förresten hemma från jobbet idag pga den där jäkla hostan(och äckligt slem) samt min stackars rygg. Är egentligen inte dödssjuk, men hur kul är det att få hostattacker och hosta på kunderna? Not so funny... Trots "sjukdomen" så måste jag faktiskt diska och dammsuga idag. Det ser för hemskt ut här och det pallar jag inte med! Äckligt, äckligt, äckligt! Med en ipren eller två i magen så ska det nog gå vägen i alla fall...

Fast först ska en liten omelett få besöka magen. Dags för lunch med andra ord! Världens enklaste mat, men jag gillar omelett. Den franska versionen med lite ost är det godaste tycker jag.


Makeover

Happy, happy, happy!

Älskar att pyssla om mig själv, men gör det oftast själv hemma. Men nu har jag i alla fall gjort slag i saken och bokat tid för både fotvård, klippning och nagelförlängning! I'm so happy! Fixar allt veckan innan jag åker på semester, så att man känner sig någorlunda fräsch innan man åker till en av världens snyggaste städer. Evetuellt blir det en ansiktbehandling också. Vi får se vad som hinns med...




Nu ska jag i alla fall pyssla om mig själv. Lägga mig i badet och bara ha det skönt. Känner mig nämligen inte helt pigg, har en hosta som vägrar ge upp samt ont i ryggen och en axeln. Ett varmt bad brukar vara stärkande!




Drömmer mig bort

Sitter och googlar lite på Milano och stadens utbud av shopping och nöjen. Det verkar som att sista matchen i Serie A spelas 16/4, dvs dagen innan vi kommer till Milano. Dessutom kostar de billigaste biljetterna som jag hittat över 1000 spänn. Hm...kanske lika bra att det var över då?
Visste ni förresten att Armani både har café och spa i Milano? Så äre. Ett helt kvarter med bara Armani finns det. Jobbigt...
Såg också att en av mina favoritbutiker när jag är utomlands, Promod, ligger alldeles i närheten av vårt hotell. Typ runt hörnet. Som sagt, jobbigt...
Missoni home ligger däremot en bit bort. Skönt?

Ja, ja...nu ska jag lägga mig och drömma mig bort bland fina klänningar och badlakan av bra kvalitet. Haha.




Mmm...Missoni!



Morning morning!

Än så länge gillar jag ACOs bus-produkter. Den främsta anledningen är att de inte luktar som andra liknande produkter(starkt och väldigt brun-utan-soligt) utan de doftar bara svagt och som vanlig lotion. Benen blev grymt bruna också. Fast inte orange-bruna som de lätt kan bli. Men, det återstår att se hur de håller sig i längden.

Mina naglar såg förjävliga ut så jag har försökt åtgärda dem nu på morgonen. Bättre blev de i alla fall. De växer nämligen som ogräs för närvarande. Kikade lite på Efter tio samtidigt. Jag tycker att morgonprogram är perfekt när man jobbar som jag gör och ofta är ledig på förmiddagarna. Jag gillar ju som sagt att chilla och ha tid på morgonen, och då tycker jag att morgonprogram är en bra start!

Nu ska jag fixa till mig och sen luncha med brorsan på jobbet. Undra vad man ska hitta på att äta idag då? Har ingen aning om vad det är för dagens. Är sugen på fisk.




På tal om sol och bad...

...så slipper ni inte Ronaldo idag heller! Trodde ni att ni skulle det va?

"Dagens Ronaldo" kanske blir en stående grej här i bloggen. Jag menar, vad jag än skriver om så verkar han ju passa in. Kanske för att vi lever så likadana liv?

Okej, det där sista kan ha varit årets skämt...









Jag känner mig inte blek. Nej, inte alls... *suck*


Leopardmönster och sol

Sitter och kikar på bikinis. Finns så många snygga. Men det är alltid lika hemskt att prova när man är vinterblek och i provrumsbelysning. Köpte en ny ifjol, och helt ärligt, hur ofta använder jag ens bikini? Med andra ord behöver jag ingen ny, men det finns som sagt så många snygga...

För att råda bot på min vinterblekhet(förutom med en tripp till solarieöarna då och då) så köpte jag nya bus-produkter idag, från Aco. Har aldrig testat dem förr, men jag har hört att de är okej, och i ärlighetens namn så var det ett impulsköp då jag ändå skulle handla värktabletter. Billiga var de också. Värda att testa i alla fall! Ett plus är att de inte innehåller solskyddfaktor(vilket många bus-produketer gör). Solskyddsfaktor, nej tack!

Nu ska jag kika på de desperata hemmafruarna och kladda in mig med bus för glatta livet!





Är det ett tecken på att man håller på att vara gammal då man tycker att en leopardbikni är snygg?
Äh, jag stuntar i det och erkänner att den här är grym!


I'm so much hotter than the sun that's in the sky

Vaknade lite tidigare idag, så jag hinner åtminstone pilla i mig lite frukost. Filmjölk och müsli. Var så duktig med frukosten i kanske två månader, men på sistone har jag inte riktigt "hunnit". Ja, ja...dåliga ursäkter. Det är bara att ta tjuren vid hornen och tvinga i sig.

Lyssnar på Henok Achido - Pusher. Blir av någon anledning aldrig trött på den låten. Hur skön som helst.




"I am the ultimate high, I am the rush
You been waiting for your whole life, I am your pusher"




Resor och ännu fler resor!

Hemma efter en lååång dag. Den började lagom bra med att jag höll på att försova mig. Vaknade 8.55 och jag börjar jobba 9.30. Hatar att inte ha tid för mig själv på morgonen! Dricka mitt kaffe i lugn och ro framför tvn, sminka mig och bara chilla lite. Nå ja, hann till jobbet i tid i alla fall.

Jobbade till 14.45 och sen cyklade jag och brorsan in till stan. Har äntligen upptäckt vilket utomordentligt färdmedel cykel är. Men tar sig liksom överallt(inom hyfsad närhet) snabbt och lätt. Bra skit det där! Gick till resebyrån för att betala det sista på resan, nämligen hotellet. Har jag berättat vart jag ska åka förresten? Nä, jag tror inte det. Milano blir det. En vecka i maj. Och inte nog med det, två dagar efter att jag har kommit hem från Italien så bär det av till Tallinn i nästan en vecka det med. Så jag tror att maj blir en mycket bra månad! Och jag satsar stenhårt på att flygen har börjat gå som vanligt tills den 17:de. Annars vet jag inte vad jag tar mig till...

Efter resebyrån blev det lite shopping. Köpte en stor kelimkudde på rea på Åhléns. I love kelim! Och kuddar. Har ju ett antal... På Hanzéns hittade jag en fin väska från Mexx som jag tror blir perfekt att ha som handväska på de kommande resorna. Så pass liten att den inte är i vägen, men samtidigt så pass stor att den rymmer plånbok, mobil, läppglans, kamera och lite sånna småsaker. Perfekt! Brorsan hade så tur att han hittade ett par snygga sneakers från Armani. De hade tagit in ett par och det var hans storlek. Lite avis blev jag nog allt...

Imorrn är det jobb igen. En till förmiddag. På kvällen blir det nog att fira mormor som fyller 76 år. Träffade henne på stan idag och hon erkände att hon hade lite åldersnoja. "Det är ju förjävligt att jag bara har fyra år kvar tills jag är 80!" Ja, min mormor svär, och skulle hon inte göra det så skulle jag inte känna igen henne.

Nu är det sängen och korsord som gäller för hela slanten!





Galleria Vittorio Emanuele II...



...och il duomo. Det bästa av två världar! 




Och tro inte att ni slipper Cristiano så lätt.
Han gör ju som bekant reklam för Armani så jag tyckte att han passade in ypperligt även idag... ;)


Hår en masse

Ibland är jag så jäkla bright att det gör ont. Hade fått för mig att fotbollen började 22.00. Det gjorde den tydligen inte... Slog på tvn just när andra skulle börja. Bättre än ingenting i alla fall! Och bäst av allt var att Real vann! Och med 2-0 som jag hade tippat. En liten peng blev det i alla fall.

Hann också med att analysera hår. En av mina specialiteter. Ronaldo hade nog putsat sin frisyr lite sen sist. Gillar de snaggade sidorna och att det är längre uppe på huvudet och i nacken. Kan dock inte bestämma mig om jag gillar de små lockarna i nacken eller inte. Hm... Casillas borde definitivt göra något åt sin frippa! En riktigt het kille egentligen, men den där frisyren är verkligen gubbig! Klipp dig lite, ta bort de bleka topparna och kladda i lite vax eller dylikt. Förslagsvis kan du stjäla lite av
Ramos, det vore ingen större förlust...

Inspirerad av allt hår så gjorde jag en inpackning på mitt eget, samt noppade ögonbrynen. Jag behöver verkligen klippa mig, men jag är livrädd för frisörer. Blir ytterst sällan nöjd när jag varit och klippt mig. Kanske borde jag ta tjuren vid hornen och klippa mig i alla fall? Någon som har tips på någon som är bra på att klippa här i Skellefteå(alt. Umeå eller Luleå)?




Som sagt. Ta bort lite. Släng i en mörk toning. Och stjäl lite vax.




Tänk er denna lite mer välstylad. Grr...




Förlåt för allt fotbollssnack och förlåt(?!) för alla bilder på Ronaldo. Jag har mina stunder då jag lätt blir besatt...




Your dream in life, Is to be a footballers wife

Är fortfarande sjukt trött. Det trots att jag sov två timmar direkt efter jobbet. Det tar på att ligga på topp! Haha. Men jag förstår inte människor som orkar festa OCH efterfesta både fredag och lördag. I och för sig kanske de inte behöver jobba helg också... H är sån, han kan festa till sex-sju på morgonen alla helgdagar och sen jobba heltid på veckan. I don't get it!

Men nog klagat på sömnbrist. Kvällen tänkte jag ägna åt att först besöka mamma en stund. Har inte hunnit träffa henne på riktigt på ett tag, eller några dagar rättare sagt, och vi brukar ses nästan varje dag så nu är det på tiden!

Sen är det fotboll som gäller. Real Madrid-Valencia. Har insett jag att gillar fotboll trots allt. Efter många år av velande så har jag äntligen kommit ut ur garderoben, fortbollsgarderoben. All fotboll är inte kul, men La Liga funkar alltid. Sista el clasico gick ju inte riktigt som jag hade planerat, men då Barcelona inte lyckades vinna igår så kan det här bli en riktig bra match.






"You don't like players,
That's what you say,
But you really wouldn't mind a millionaire"


Sunday, bloody sunday




Låt den här arbetsdagen gå fort. Jävligt fort! Jag är INTE peppad. Är så trött så att de där mörka ringarna under ögonen(som jag annars brukar vara hyfsad på att dölja) knappast går att dölja, hur mycket jag än försöker. Därför försöker jag inte alls. Jobba osminkad är ingenting jag någonsin gör, men idag får det fan bli så.

Hängde med de tre igår kväll. Trevligt som alltid! Men underbart är kort och jag for hem och la mig redan 11. Dock fick jag en lite spritleverans där vid 3.30. Klart jag fixar det liksom. ;)

Nä, nu måste jag försöka klä på mig åtminstone...


Det spårar alltid ur...

OMG! Den lugna kvällen med vin och tjejsnack blev något helt annat. Som sagt, när jag och Sanna gör stan så kan det sluta hur som helst. I det här fallet med spontan efterfest med baby och K. En efterfest som slutade nångång vid sex-sju imorse med att alla slocknade i min lägenhet. Sen blev jag väckt vid tio igen av att en kille från Arjeplog kom och ringde på dörren. Världens gulligaste marockan(efter H såklart). Liten, söt och jättetrevlig var han i alla fall. Hihi. K lagade frukost till alla och nu har de dragit vidare. Själv försöker jag peppa för jobbet. Det går sådär. Kommer att bli en lååång dag är jag rädd för.

Trevligt hade jag igår hur som helst. Dansade på S8 och spanade på AIKs coolaste(och snyggaste!) kedja. Nobbade bönder från Norsjö och blev hälsade på av Skellefteås just nu kanske snyggaste kille. Tjafsade med folk på MAX och skrattade hela vägen hem på cykeln. En bra kväll!


Utgång...anyway

Nä, vi tar och går ut en sväng i alla fall. Kom vi på så här bara. Men det blir nog bra. Brukar kunna bli helt j-a sjukt när jag och Sanna gör stan. Så akta er alla där ute i Skellefteå-natten! ;)


Fisk och vin på menyn

Hemma från cykelturen och stan igen. Insåg hur jäkla skönt det är att cykla när man har en ny och bra cykel(fick ju en finfin Skeppshult av mamma i höstas). Det går definitivt snabbare än att åka buss och kanske också snabbare än att ta bilen(om man räknar in letande av parkering mm). Ännu ett plus är att man får lite motion och frisk luft på köpet. I like! Så aldrig mer en dålig cykel för min del.

Hade så tur att pappa bjöd mig på lunch på Kanel också. Fetaostsallad. Mumma! Fick en jättefin "blomlåda" från Indiska också som jag hade sett i en inredningstidning. Den kommer att bli perfekt att ha krukor med kryddväxter i på balkongen i sommar, då man kan plocka in krukorna var för sig när det blir kallare ute. Superbra!

Bestämde mig för hemmagjord fiskgratäng till middag. Köpte med mig en flaska vitt så jag kan göra god vinsås. Några räkor fick också slinka med. Visst brukar man ha det i fiskgratäng? Och såklart hemmagjort mos(eller pommes duchesse som vi i branchen kallar det...haha) med vb-ost. Hoppas att det blir lika gott som det låter!

Ikväll blir det en lugn kväll tillsammans med Sanna. Vin och skitsnack. Var alldeles för länge sen vi sågs så det är verkligen på tiden för lite catching-up.

Och imorrn är det som sagt jobb... *suck*





Fredag

Fredag och jobbhelg. Känns inte som den mest peppande kombinationen. Men, jag har börjat göra det bästa av situationen och försöker numera alltid att skapa helgkänsla trots att jag ska jobba. Ser till att det är städat och fint redan på torsdagen. Köper snittblommor varje torsdag för att skapa trivsel hemma. Dricker kaffe ur min fina kaffeservis och äter på den nya matservisen på helgerna. Köper hem lite extra god mat och lägger ner tid på att laga till en fin måltid. Gärna med ett glas vin till. Ser också till att jag själv är extra piffig inför helgen.

Kanske handlar det om ålder, eller om att försöka göra det bästa av situationen. Men jag mår bra av att ha det så här. Slippa fokusera på smutstvätt och dammtorkning på helgerna och när jag kommer hem från jobbet kan jag bara ta det lugnt och njuta. Helt underbart tycker jag!

Ska bara dammsuga klart, städa åt Svenne, lägga fram nya dukar och planera mina penséer. Tänkte också cykla in till stan och köpa med mig nåt gott hem samt sola lite. Sen är det helg på riktigt!





Nu!

Jag ljög sist. Eller egentligen ljög jag inte från början, utan jag svek bara mitt löfte. Har haft bloggtorka deluxe en längre tid nu. Har prioriterat annat. Människor i min närhet har behövet uppmärksamheten istället, vilket jag gladeligen har gett dem. Har även prioriterat mig själv på ett annat sätt än tidigare.

Men under den här tiden har jag ändå tänkt i blogginlägg. Alltså det jag gör på dagarna har jag formulerat till inlägg i mitt huvud. Det tog jag som ett tecken på att jag har saknat att skriva, och nu sitter jag här igen.

Jag lovar ingenting den här gången, men jag känner mig oerhört peppad på att skriva måste jag säga! Så utan att lova för mycket är jag rätt så övertygad att det kommer att bli en del blogginlägg här framöver.

Så välkommen tillbaka alla läsare! (Jag ser ju på statistiken att de flesta trots allt är kvar)