The walk-in-closet

Den kanske inte är den största. Men den är min. Bara min. Jag pratar såklart om min "nya" walk-in-closet.

Hade helt glömt bort att visa bilder, men här kommer de, bättre sent än aldrig! Njut av min bildkavalkad.


FÖRE:



Från hallen sett. Ljustblått/turkost var temat.




Rörigt och j-vligt.




Hade en klädstång längs långväggen,
vilket gjorde klädkammaren ännu mer avlång och trång.




Här ser ni bättre hur klädstängerna gick innan.
Den gamla tapeten räckte inte riktigt till som ni ser...
Vitrinskåpet hade jag faktiskt skor i, hur konstigt det än låter.




På golvet låg en turkos plastmatta från Indiska.


IN THE MAKING:



Mamma tapetserar.
Ljust gammelrosa moarétapet vs den gamla ljusblå.




Hyllsystem från Ikea.
Var en del jobb med att måla alla hyllplan samt sätta fast konsolerna,
men det var det värt!




Måste ju testa hur hyllorna ser ut med skor på...
Byrån är ett omgjort sängbord som jag målat och bytt knoppar på.




Gjorde en kortare klädstång för ytterkläder på andra kortväggen
 istället för långväggen för att få tummet att verka mindre avlångt och för att få mer utrymme.
Bytte också ut de svarta plastgalgarna mot mörkbruna trägalgar från Ikea.

RESULTATET:



Hyllor för jeans, t-shirts, linnen mm samt den nyaklädstången för ytterkläder.
Kapade helt enkelt av den gamla stången med en metallsåg.
(Här ser ni också lite av rävpälsen som jag fyndade i somras...)




På motsatta sidan fick klädstången sitta kvar.
Och här ser ni också de nya hyllorna för mina skor.
Det bästa är att det är lätt att ändra avståndet mellan hyllorna
beroende på vad för typ av skor man har på dem.




Behöll de gamla hyllorna ovanför klädstången.
Där huserar mer skor samt mina väskor.
Rensade ut en hel del av sånt som jag aldrig kommer att använda,
så nu får de (nästan) plats.
Även de nya skohyllorna räcker ända upp i taket.




En del av mina boots och stövletter får dock stå på golvet, för de ryms inte riktigt.
Men det finns gott om plats där så det gör ingenting tycker jag.




Det blå draperiet är utbytt mot ett nytt i guld med medaljonger.
Supersnyggt om ni frågar mig!
Mattan är köpt i en affär uppe i Haparanda.
Även den är mycket snyggare än föregångaren,
men annars hade jag väl inte köpt den.




På EM i Piteå hittade jag den här fina toffsen.
Har alltid älskat toffsat och överdådiga gardinuppsättningar.
I mitt hem existerar inte panelgardiner! 




De nya hyllorna på andra kortväggen.
Lådorna på översta hyllan är från Claes Ohlsson och i dem förvarar jag kuddar mm.
Lådorna på den undre hyllan köpte jag för ett par år sedan på Ikea
och påsarna och skokartongerna är sånt jag har fått när jag shoppat.




Spegeln är faktiskt köpt på Jacks(en billighetsaffär här i stan).
Trots det har den till och med slipat glas.
Ljusstaken är ett loppisfynd, likaså glasburkarna och vasen.
Orkideérna är köpta på en mataffär i Finland.




Självklart får Ronaldo hänga med även i klädkammaren.
Fick sånna där snygga vykort i Milano.
I glasskålen förvarar jag pärlhalsband.




Köpte den här lilla parfymflaskan på rea på Guldfynd.
Den lilla "hattasken" är från Thomas Sabo.




Mina festväskor får bo i en stor papperspåse än så länge.
Så småningom ska några av dem upp på en krok på väggen.






Tycker att fina shoppingpåsar i papper passar alldeles utmärkt som förvaring
 för småsaker som scarves, bälten, strumpbyxor mm.
Billigt och snyggt!

 


Det är svårt att fota så att man får någon typ av överblick över klädkammaren, men ungefär så här ser det alltså ut. Ska som sagt upp några krokar också. Sen har jag en vit pall där inne som inte kom med på bild. Är man kort i rocken så behövs det ju för att ta ner saker som är högst upp. 

Jag är i alla fall jättenöjd med min nya walk-in-closet, och det är mycket roligare att välja ut vad man ska ha på sig nu!


Lilla Leo

Har träffat världens sötaste Leo idag. Jag som i vanliga fall inte är speciellt förtjust i barn har fallit pladask för den här lilla killen på sju månader. Han är supersöt och har de roligaste gesterna och minerna för sig. Har var typ drama-queen redan när han föddes med sina teatraliska poser. Men han är världens snällaste och gosigaste också. Bäst tycker han om sin storebror som han alltid ska krama och pussa(äta?) på. Hur gulligt är inte det? Har har lärt sig krypa lite nu och älskar att stå och hoppa när man håller honom i händerna. Han pratar högt också, även fast han inte kan prata än. En riktigt charmig typ är det, och med sina bruna ögon och breda leende så är jag ganska säker så på att han kommer att bli värsta tjejmagneten när han blir äldre.

Med andra ord är jag lite bebissjuk. Det brukar jag alltid vara när jag har träffat lilla Leo. Men sen kommer det in nån skrikig och jobbig unge på jobbet och så går det över lika fort. Kanske lika bra det...



Tisdag

Fick ett till intressant och roligt telefonsamtal igår. På kvällen ringde nämligen den här kvinnan som jag träffade i Allianstältet innan valet, om ni minns? Hon som ville att jag skulle engagera mig och som tyckte att jag behövdes i politiken. Hon var så glad för att hon hade fått tag i mitt telefonnummer och hon sa att jag var så välkommen på alla kommande möten och att hon gärna ville träffa mig och prata mer nån dag. Blev faktiskt riktigt glad när hon ringde! Och jag ser fram emot att höra med vad hon hade tänkt sig.

Har feber idag med. Inte jättemycket, men jag känner mig ändå totalt slut. Har lite rethosta också, men i övrigt känner jag mig inte alls så förkyld. Konstigt värre. Det får bli en dag i soffan. Och om jag orkar så kanske jag tar tag i disken...

Höres!


Vi fryser ihjäl, det är så kallt...

Jag håller seriöst på att frysa ihjäl! Jag har ca 25-26 grader varmt inne, men ändå fryser jag hur jag än bär mig åt. Under filtar och täcken, det spelar ingen roll, jag fryser lika mycket ändå. Det ska bli kul att jobba. Not. Var ska jag ta vägen där liksom?

Fick ett intressant telefonsamtal nu på morgonen. Har ju ett ärende som är uppe i Svea hovrätt som innefattar min bostadsrättsförening, och nu var det en kille som ringde och var väldigt intresserad av fallet av personliga skäl. Det ska bli spännande att se vad som händer och var det här kan leda. Långt hoppas jag! Av juridiska skäl tänker jag inte gå in mer på själva fallet eller vad den här killen sa, men jag håller en tumme att rättvisa kommer att skipas!

Jobb som sagt. Bäst att göra sig klar kanske. Kladda på lite smink och göra ett sista försök till att få nån värme.

Ciao!


Lördag

Har spenderat dagen på stan.

Jag och brorsan började med att shoppa. Köpte en svart pälsig mössa från Indiska, alltså ingen traditionell pälsmössa utan det ser ut som kort päls fast den är ändå elastisk som en vanlig mössa. Svårt att förklara...men den är snygg i alla fall! Haha. På Åhlens hittade jag snygga kökshanddukar som såg ut som baksidan på vykort från Frankrike. Köpte sånna både till mig och mamma. Jag har en viss förkärlek till just kökshanddukar av nån anledning... På Hanzens köpte jag ett armband från Snö med rökfärgade glaspärlor till mig själv, samt en skitsnygg röd t-shirt från Levis till H. Han fyller år i oktober så jag tror att jag sparar den tills dess. Om jag kan hålla mig. Hihi.

Tog en kaffe på CK innan vi mötte upp pappa och Karin för middag. Vi körde på ett säkert kort, nämligen Viking som är min favoritrestaurang i Ske-å. (En av få restauranger som man faktiskt kan äta nån vettig mat på) Åt något som jag faktiskt aldrig ätit förr, plankstek. Väldigt exotiskt. Haha. Men för mig som aldrig förr ätit det så var det faktiskt exotiskt, och jättegott! Oxfilen var perfekt stekt och väldigt mör. Mmm...

Ikväll tänkte jag mig bara en lugn och skön hemmakväll med mig själv. Ska nog köpa en stor godispåse och dega i soffan framför någon film. Känner mig rätt så seg, och det var faktiskt länge sen jag umgicks med mig själv så det ska bli skönt. Jo, har lovat att vara chaffis också. Men det tar ju inte hela kvällen. Kanske får jag träffa min älskling och pussa på honom också. Men känner jag honom rätt så ska han nog ut en sväng med polarna först.

Hörs sen!


Torsdag

Det smakar vitlök i munnen efter kvällens falafel-middag. Men gott var det! Är förresten ruskigt sugen på ett glas rött. Inte alkoholen i sig, utan smaken. Har i princip övergivit rödvinet för vitt vin och bubbel på sistone, men nu när hösten kryper in under skinnet så känns rödvin som det enda rätta. Okej, ett glas bubbel går alltid ner.

Har jobbat idag. Precis som igår. Sen har jag sovit i soffan i omgångar. Är trött i princip hela tiden. Skyller även det på hösten. Kyla och mörker är verkligen inte min grej!

Imorrn jobbar jag också förmiddag. Sen är det fika med Matilda som står på schemat. Nice värre! Fika och skvaller brukar vara två klockrena nöjen. Hehe. Tänkte hinna träffa de tre senare också, dvs Emma, Micke och Simon. Är bara rädd att jag kommer att vara riktigt trött då. Men det brukar lösa sig ändå, och sova kan jag göra sen.

Ledig helg också. Har inte alltför mycket planer. Vore kul att hinna med nån loppis(om det är nån i helgen?) och så blir det nog en sväng på stan på lördag. Men annars vet jag faktiskt inte alls.

Nu säger jag god natt. Natti natt!


Valvaka 2010

Egentligen vill jag inte skriva nåt om valet och SD föränn allt är klart, dvs imorgon eller på torsdag. Men det känns ändå som att jag borde skriva nåt då jag varit så engagerad.

Tills vidare säger jag så här: Jag är jätteglad att moderaterna har ökat och att vi får ha Reinfeldt som statsminister i fyra år till. Det glädje mig! Samtidigt tycker jag att det är oerhört tragiskt att människor i det här landet är mer rädda för religion än för främlingsfientlighet. Jag är ledsen att SD hittils fått mer röster än KD. Jätteledsen. SD är ett främlingsfientligt parti, vad de än säger. De säger till exempel att muslimer inte passar in i Sverige och bör återvända till sina hemländer. För mig känns det jättetungt att det finns så många människor med sånna åsikter i vårt land. Min pojkvän är utomeuropeisk och dessutom muslim. Jag har själv utländsk påbrå och har släktingar som blivit arkibuserade av kommunister i Ryssland. Så för mig är det här väldigt personligt. Men jag återkommer med då vi fått ett slutgiltigt valresultat.

Vi hade i alla fall en jättetrevlig valvaka med massor av god mat och dryck och det bästa sällskap man kan tänka sig! Vi åt kejsarsoppa till förrätt, oxfilé med pommes duchess, sparris och hemmaslagen bearnaise till varmrätt och pannacotta med blåbär till dessert. Sen fikade vi moderattårta , macarons och kristdemokratmuffins samt åt massa kex, ost och godsaker. Allt var så smarrigt! Och jag tror även att sossen i gänget kände sig välkommen. Hehe...




Blått och kungligt!



Reinfeldt och Löwenhöök var självklart med på ett hörn.



Blå blommor som sig bör.



Göran Hägglund var glad!



Ingen fest utan ballonger! (Som någon senare stal...)



Välkomstdrinkarna var också de blå.



Kejsarsoppa. Mums!



♥ Min favorit Anders Borg! ♥



Blå macarons och M-tårta. Smaskens!



Och mina goda KD-muffins.



Ost, kex och hemmagjord marmelad. Och blå bumlingar, såklart! ;)



Kvällen avslutades med Moët. Som det ska va'!


(Väljer att inte lägga ut några bilder på vänner och familj då jag inte frågat dem om de vill det)


Val 2010

Nu tar jag mitt röstkort och går till vallokalen. Jag hoppas att ni som inte redan förtidsröstat gör samma sak idag! Att rösta är en rättighet, men som alla andra rättigheter innebär det ett ansvar.

Ett ansvar gentemot Sverige. Vilket Sverige vill du leva i?

Jag röstar för en levande landsbygd, människans valfrihet och för att vi måste uppvärdera jobben i det här landet. Jag röstar också för att slippa pekpinnar och kommunister i regeringen.

För mig kunde valet inte vara enklare.








Därför röstar jag på Alliansen

På söndag har vi möjligheten att rösta i tre val. Till riksdagen, kommunen och landstinget. Vi behöver inte rösta på samma parti i de olika valen, och jag kommer att välja att rösta på två olika allianspartier.

I riksdagen får
Kristdemokraterna min röst och i kommun och landsting röstar jag på Moderaterna. Av den enkla anledningen att jag delar många av mina hjärtefrågor med KD, men på lokal nivå så tycker jag att M har starkare kandidater som jag kan identifiera mig mer med. Av den anledningen är jag också medlem i Moderaterna, för det är på lokal nivå man får ut mest om man är medlem i ett parti.


Varför väljer jag just Alliansen?

För mig är det väldigt enkelt. Jag är för valfrihet. En valfrihet som vi aldrig kan få med en rödgrön regering som vill att allt ska vara centralstyrt.

Här är några anledningar att rösta på alliansen:

Det ska löna sig att jobba - Självklart ska man ha mer kvar i plånboken om man jobbar än om man inte gör det. Hur ska vi annars få fler människor att vilja jobba? Därför tycker jag att jobbskatteavdraget för vanliga arbetare, som du och jag, är jättebra! Det ger också en livskvalitet som är oerhört viktig för folkhälsan. Människor mår bra av att ha ett jobb att gå till och att ha kollegor. Vi måste uppvärdera jobben i Sverige!

Landsbygden ska leva
- En ytterligare höjning av bensinskatten påverkar inte bara privatpersoner som kör bil, utan alla typer av transporter blir dyrare vilket resulterar i att varor och tjänster också blir dyrare ju längre ut på landet du kommer. Att utarma landsbygden är det sämsta man kan göra då Sverige består till så stor del av just landsbygd! Jag vill inte leva i ett land där man bara värnar om storstäderna!

A-kassan och sjukförsäkringen ska främst vara en omställningsförsäkring och inte en långvarig försörjning
- Vi bör ta vara på det friska i människor istället för att bara se det sjuka. Alla kan bli sjukskriva eller arbetslösa någon gång under sitt liv, men jag planerar i alla fall att ha fler arbetsföra dagar än dagar då jag är sjuk. Och jag vill tjäna på att jobba. Det är också viktigt att att låta de som är sjukpensionärer att prova på att jobba, för många av dem kan faktiskt komma tillbaka till ett arbetsliv, om än inte på heltid. Visst finns det brister i dagens system, men man måste tänka på hur nytt det är och att det faktiskt kan finnas personal på FK som gör felaktiga beslut. Det kan man inte klandra politikerna för, och man kan heller inte förvänta sig att politikerna ska sätta sig in i alla ensklida fall! Efter en period av sjukskrivning så bör man också utreda om personen kan återgå till arbete eller inte, både för den ensklida personens skull och för samhällets.

Det ska vara lätt att starta och driva företag
- Vi kan inte ha en regering som vill ha monopol på allt och som inte vill främja företagandet. Den privata sektorn är trots allt en väldigt stor arbetsgivare, så varför göra det krångligare och dyrare för driftiga människor som vill starta företag? Fler företag bidrar oavkortat till fler jobb.

Skolan ska våga ställa krav och vara anpassad efter alla elever
- Vissa vill ha ett praktiskt yrke och andra vill bli akademiker, är det så svårt för vissa beslutsfattare att förstå? Att det både finns studieförberedande utbildningar, yrkesutbildningar och lärlingsutbildningar tycker jag är jättebra! Alla elever är nämligen olika och vill olika saker i livet. Sen ska man självklart kunna läsa kurser på Komvux, men det kan man idag, även om många sossar verkar ha glömt det... Är du duktig ska det också uppmuntras, det gör det inte tragiskt nog i dagens skola. Jag är också för friskolor, så länge de följer samma regler som den kommunala skolan. Samma sak där, valfrihet är bra!

Konkurrens är hälsosamt och bra för både kunder och näringsidkare
 - Jag tror inte på ett samhälle där staten och kommunerna äger allt. Ta apoteken som ett exempel; de blir bara fler och öppettiderna, tillgängligheten och servicen är bättre. Detta på grund av att regeringen valde att avskaffa apoteksmonpolet. Generellt så blir både service och priser bättre med konkurrens. Vi fick också lära oss när jag gick butikschefsutbildningen att konkurrens är bra för näringsidkare. Köpkraft föder köpkraft. Kommuner ska heller inte stoppa planer på att öppna nya affärer, vilket tragiskt nog händer i många röda kommuner.

Familjer ska få bestämma över sin egen vardag
- När jag en dag får barn vill jag att jag och min man ska få fördela föräldraförsäkringen som vi vill. Det är ändå vi som känner till vår vardag och våra barn bäst, inte Lars Ohly. Jag skulle bli jätteglad om vi fick möjligheten att nyttja vårdnadsbidraget också, för jag tycker personligen att det är fel att sätta ettåringar på dagis. Man skaffar förhoppningsvis barn för att man vill ha barn och för att man vill umgås med sina barn. Vill man ha barnen på dagis så ska man självklart få det, och barngrupperna där bör bli mindre.


Men varför just Kristdemokraterna?

Alliansen har kommit överens om ett gemensamt valmanifest, så på så sätt är det ingen större skillnad mellan partierna. Men KD är det av allianspartierna som mest värnar om "den lilla människan" och var och ens egen valfrihet. De jobbar hårt för att familjerna ska få fatta beslut själva, politikernas makt bli mindre och för att äldre ska få det bättre. De vill att gamla ska få bo tillsammans livet ut, oavsett om en har högre behov av vård än andra. Överhuvudtaget är vården viktig för KD. Med Göran Hägglund som socialminister så har vi fått både fler apotek och vårdcentraler. Köerna har blivit kortare och det har införts vårdval. Inför kommande mandatperiod vill de korta väntetiden på akuten, ge äldre guldkort på samma ställe och minska vårköerna generellt.
KD vill också stärka civilkuraget, vilket jag tycker är jätteviktigt! Vi kan inte bara stå brevid och titta på om nån blir misshandlad eller mobbad. Jag tycker att det ska vara en skyldighet att göra vad man kan för att stoppa sånt.

För kristdemokraterna är familjen viktig, och de tar ofta ner sin politik till en personlig nivå. Det är främst därför de får min röst! Sen tycker jag väldigt mycket om Göran Hägglund också. Han är en kompetent politiker, samtidigt som han känns väldigt mänsklig och är lätt att förstå.

Många blir skrämda av ordet "krist" i kristdemokraterna, men det handlar bara om att samhället och politiken ska genomsyras av kristna värderingar. Kristna väderingar har i alla fall de allra flesta jag känner, oavsett om de anser sig vara kristna eller inte. Våra lagar är idag uppbyggda på kristendomen och de tio buden, men det tänker nog inte många på. Du behöver inte vara religiös eller kristen för att rösta på KD. Du är lika välkommen om du är muslim, jude eller ateist. För kristna väderingar handlar också om att inte göra skillnad på folk.

Den dagen jag själv skaffar familj eller behöver sjukvård vill jag att Kristdemokraterna ska sitta i regeringen! Och för mig är valet att rösta på alliansen väldigt enkelt!




Varning för våta trosor...




Umeå, jobb och presenter

Imorgon blir det förhoppningsvis Umeå. Tänkte besöka valstugor och butiker. Dagen före löning, men, men...det ska nog gå bra ändå. ;)

Fick lov att jobba ensam idag då alla var sjuka. Först efter tre kom hon som skulle jobba eftermiddag in, så det blev i alla fall lite övertid. Inte helt fel! Det var dessutom riktigt lugnt hela dagen så det var verkligen inget problem att jobba själv.

Fick en liten present igår... Lika kul som pinsamt kanske? Haha. Men jag är tacksam. Emil verkar vara en riktigt trevlig och vettig kille, trots sin ringa ålder. ;)




Rösta på Emil i kommunvalet vet ja'!



Måndag

God morgon!

Ny vecka, som börjas med jobb. Helgen var väl inte speciellt innehållsrik, men den dög och det är la huvudsaken.

Är kanske ínte överpeppad på att jobba, men igår fick jag så mycket beröm för hur trevlig jag är på jobbet och att en kund faktiskt minns just mig. (Extra kul är det då det var en 19-årig kille som sa det... ;) ) Det är väl inte varje dag man får sånt beröm, även om jag alltid försöker vara trevlig med alla kunder. Fast det är klart, vissa är man väl lite extra trelig med också.

Ja, ja...nu måste jag äta klart frukosten och klä på mig.

Hörs sen!


Hushållsnära tjänster

Vissa håller på med scrapbooking. Andra har syjunta.

Jag och mamma pysslade också ikväll. Fast på annat sätt...




Nu kommer det att bli ännu roligare att städa!
I ♥ RUT



Men ikväll nöjer jag mig med att baka en äppelpaj och lyssna på Rolling Stones. Gött mos det med!



Nu är det officiellt!

Jag är verkligen jättegammal. Jag lyssnar på P1. Say no more...


Fredagsshopping

Hemma från stan idag. Blev varken skor eller underkläder. Men en god lunch i form av fetaostsallad, en bukett snittblommor till klädkammaren, några tidningar, en flaska bubbel, lite hårgrejer och lite gott till middag.




Fredagsmums för både kropp och själ.


Vardagslyx

Är som sagt ledig imorrn(och hela helgen!). Jag verkar få nöja mig med mitt eget sällskap på dagen, då andra jag frågat jobbar. Men det gör inte så mycket, utan jag tänker istället utnyttja det till fullo. För lika mycket som jag älskar att umgås med nära och kära, lika mycket älskar jag att umgås med mig själv ibland.

Tänkte börja dagen med att rensa upp rabatten på framsidan, diska, dammsuga och göra riktigt helgfint här hemma. För trots mitt städberoende så gillar jag att slippa tänka på det på helgerna. Då vill jag bara njuta av ett rent och snyggt hem.

Sen tänkte jag mig stan. Titta på skor och underkläder och njuta av en lunch i mitt eget sällskap. Kanske köpa en glossig tidning och definitivt en flaska champagne. Handla lite annat smått och gott inför helgen. Ingredienser till söndagsmiddagen och en god bit ost och lite choklad inför kvällen.

Väl hemma igen tänker jag mig ett skönt och varmt bad. Inpackningar, peeling och återfuktning. Ny färg på tånaglarna och nyrakade ben.

Efter det lagar jag en god middag och dricker ett glas vin. Förslagsvis blir det någon pasta, eller (om jag hittar) en fin bit kött med ett gott café de Paris-smör, sparris och någon form av potatis. Njuter av maten tillsammans med min nya tidning och bra musik i bakgrunden.

Jag är en livsnjutare och ibland är det riktigt skönt att bara njuta av livet i sitt eget sällskap. (Jag låter också som en pensionär, men det bjuder jag på!)




Shopping och helgplaner

God morgon!

Unnade mig lite sovmorgon efter nattens bravader i tvättstugan. Det var riktigt skönt!

Sitter här och våndas över att jag inte bor i Milano. Jag lovar mig själv gång på gång att jag inte ska gå in på hemsidor som tillhör stora modehus, men ibland så gör jag det ändå. Armanis hemsida är en favorit, och inte blir det bättre av att de skickar ut nyhetsbrev till mailen. Längtar till deras stora butik på Via Manzoni. Eller till det underbara varuhuset La Rinascente. Åh, varför har jag inte bokat nån resa i höst?!

Vill ha nya höst/vinterskor också. Bruna boots med klack. Har mest svarta, så därför skulle det vara "kul" med brunt. Men i den här stan är det ytterst svårt att hitta skor av bra kvalitet.

Jobbar eftermiddag idag. Har egentligen långhelg, men vi får se om jag måste jobba imorrn i alla fall. Vet inte om jag vill eller inte egentligen. Haha.

Har ingen feta planer för helgen. Annat än att mysa med min älskling. Sen blir det väl som det brukar på helgen. Äta nåt gott, kanske dricka nåt gott vin eller lite skumpa och umgås med sköna människor. Det räcker gott för mig!


En ny bekantskap i tvättstugan

Jag har inte sagt många ord till min granne under de tre åren jag bott granne med honom. Vi har väl hälsat ibland och en gång har jag frågat honom om han sett om nån katt klättrat över till hans balkong(mammas kisse var på besök hos mig).

Var i tvättstugan nyss. Jag tvättar alltid på kvällar/nätter och man brukar få vara rätt så ensam i tvättsugan då. Tydligen tänker min granne likadant. Träffade honom  där och ikväll var han väldigt språksam. Medan han stod och hängde upp sina märkeskalsonger i torkskåpet(killen har enbart Armani, Tiger, Calvin Klein, Hugo Boss osv vet jag nu) och jag vek min tvätt så hann vi prata en hel del. Han berättade att han brukar dricka whiskey och cola för att göra tvättandet roligare. Det syntes... Han var sådär sexigt salongsberusad.

Så ikväll har jag snackat mer med den här grannen än jag har gjort sammanlagt under de tre åren jag bott här. Han var faktiskt riktigt trevlig, och inte alls så dryg som jag har trott. Jag minns att jag tyckte att han var fruktansvärt snygg när jag flyttade in, men eftersom att han verkade så dryg så blev han mindre och mindre het. Men ikväll, när han stod där i sin lagom tighta t-shirt, med sina muskulösa brunbrända armar, ett lite skevt leende och glansiga blick, då tänkte jag att, fan, den här killen är ändå rätt het. (Hans gedigna samling av märkeskallingar gjorde säker också sitt...) Själv hade jag just tvättat bort sminket, var utan bh och hade blött hår. Jävligt sexig alltså... Nja.

Hade det varit innan jag träffade H så hade jag förmodligen stannat i tvättstugan en stund till(eller skyndat mig därifrån för att jag kände mig så oattraktiv och nervös), men nu är det efter att jag träffat H och nu ser jag det som att det var trevligt att äntligen få en liten pratstund med min granne. Tänk att det krävs lite whiskey och att ett möte i tvättstugan efter tolvslaget för att man ska kunna prata med den man bor vägg i vägg med. Jag är i alla fall glad att jag fick ändra uppfattning om honom, och det till det bättre!


Låt mig göra mina egna val

En kollega sa så här till mig idag: - Den som blir sambo med dig måste vara världens lyckligaste man. Du ser liksom fram emot att komma hem och skura toaletten efter en lång dags jobb.

Okej, riktigt så "illa" är det kanske inte, men periodvis tycker jag att det är riktigt roligt att städa. Jag tycker också om att pyssla med trädgårdsarbete, rensa ogräs, odla egen sallad och plocka vissna blad. Jag tycker om att ha middagsbjudningar med olika teman på både mat och dukning. Baka väldekorerade cupcakes och ha kafferep. Klä upp mig och se bra ut för min kille. Tillfredsställa honom ala Anna Anka. Jag tycker om att köpa hem fina snittblommor inför helgen och jag smuttar hellre på ett glas champagne än häller i mig litervis med öl på fredagskvällen. Jag tycker inte att tjejer ska snusa eller gå i foppatofflor. Jag vill ha långt hår och noppa mina ögonbryn. Jag älskar heminredning och vet ingenting om bilar. Jag löser korsord och kokar sylt.

Jag är ingen feminist. Kanske heller ingen modern kvinna. Men vet ni vad? Jag känner mig inte förtryckt. Jag vill inte ha det på nåt annat sätt, och jag vill heller inte att någon ska säga åt mig att mitt val av livsstil är fel eller att jag lever i ett förhållande som inte är jämnställt. Det handlar om mina intressen, och so what om mina intressen inte anses vara feministiska nog. Är det inte mer förtryckande att inte få ha sina intressen bara för att samhället har kommit på att de är omoderna? Jag säger inte att någon annan måste leva som jag, utan det är ett val som jag har gjort. Jag är inget våp som inte klarar av att byta en säkring eller borra upp en hylla. Jag tycker om att se på fotboll och dra grova skämt. Jag kan göra typiskt manliga saker också, men om jag måste välja så föredrar jag att mangla lakan och baka paj framför att byta tändstift och dricka öl. Ska jag behöva straffas för det?

Och ja, jag tror faktiskt att den som blir sambo med mig blir nöjd. Varför skulle han inte? Säg den karl som är så feministisk att han skulle avstå från att sambon dammsugit på kvällen och att sen bli väckt av en avsugning nästa morgon. Jag tror inte det va...


Glöm vad vi tillhör, bedöm vad vi tillför

Det är så mycket nu. Har knappt tid att ens slå igång datorn. Valet hit och valet dit, och så lite jobb där någonstans.

Men, snart är det ju över. Den 19/9 smäller det! Och jag är så förväntansfull och nervös att jag inte riktigt vet var jag ska ta vägen.





"Och jag vill ha en stad som blir glad om man är entusiast
Vill ha ett land som tar hand om utan att hålla fast"


Ny dörr

Så var det bestämt, jag får en ny balkongdörr. Finally!

Ska bli skönt att ha en dörr som faktiskt går att öppna och stänga som man vill...

Nu ska jag dricka en kopp riktigt gott kaffe och kika på tv en stund.


Sparklin'!

Har redan varit vaken i en dryga timma. Att jag kliver upp före sju händer inte ofta, och i synnerhet inte när jag är ledig. Men idag hände det alltså.

Har dammsugit trappen och "dammtorkat"(med dammsugarmunstycket) träet runt om, så nu återstår att våttorka trappstegen. Sen återstår bara badrummet samt lite disk, och det får vara nog i städväg för idag. Städnarkoman? O, ja! I alla fall när andan faller på. Någon som vill anställa mig för hushållsnära tjänster? ;)

Hjälpte min bror att flytta in igår. Lagade supergod middag i form av färsk tortellini med smarrig ostsås(med bla. gorgozola) och till det en flaska bubbel. Mums! Bubbel på en söndag kallar jag vardagslyx. Och kontrasten mellan champagnesmaken i munnen och Lars Ohly på tv är inte fy skam. Man inser rätt fort vad man hellre föredrar...

Mamma slutar redan 12 idag. Ska höra med henne om hon har lust att hitta på nåt. Men tills dess får jag städa och vänta på att vaktmästaren (kanske) kommer hit och tittar på balkongdörren. 





Om det flyter, låt det flyta...

 


Lycka

Det blev en alldeles underbar kväll i alla fall. Först middag med min fina mamma. Sen umgicks jag med tre av mina absolut bästa vänner. Insåg verkligen hur mycket jag tycker om dem. Hann också träffa världens finaste kille. Älskar honom så mycket att det gör ont ibland, fast inte igår. Igår var det bara fina och positiva känslor som bubblade i kroppen. Hämtade också hem min bror som var så lycklig efter att ha umgåtts med nyfunna vänner. Det värmde att se honom så glad.

Somade lycklig, harmonisk och med en varm känsla i hela kroppen. Det var ett tag sen sist.

Till alla som på ett eller annat sätt gjorde min kväll: Ni förstår nog inte hur mycket ni betyder för mig! Ni betyder allt! Och eran lycka är det enda som jag bryr mig om. Det gäller såklart alla fina vänner som inte var med igår också.


Fredag

Hade skrivit värsta bra inlägget, men det försvann bara. Poff! Inte kul...

Blir en snabb uppdatering istället. Har lagat middag som jag ska bege mig över till mamma med. Lite ändrade planer för kvällen resulterade i det. Antar att det blir att kolla lite på tv. Och sen ska jag försöka hinna färga håret också. Jobbar imorrn så det är väl ungefär det jag hinner/orkar med.

Ciao!


Det krävs så mycket mygel för att verka normal

"Det är sensommar-Sverige
Jag är på väg härifrån
Jag kan inte förklara
Jag stänger av telefon"


Fick lite dille på marmelad, så nu har jag gjort tre olika sorter. En med blåbär och whiskey, en med äpple, kanel och brandy och nu på morgonen gjorde jag en med äpple, kardemumma och cherry brandy. Sprit ska det va! Köpte även en flaska Moët igår, men av den tror jag inte att det blir nån marmelad. Haha.

Var föresten ute och handlade mest hela dagen igår. Eller jag handlade inte så mycket, utan det var mest min bror. Han håller nog på att få tummen ur och flytta till sin lägenhet snart. (Han har ju haft den sen i våras så.) Men det är inte så lätt att hinna med då man jobbar jämt, men igår så hjälpte jag honom att handla massa torrvaror, rengöringsmedel mm mm. Inte så lätt att veta vad man ska köpa om man är kille. Hehe.

Nu ska jag snart också ut och handla. Ska titta lite på tyg med mamma. Älskar fina tyger! Tanken är att hitta ett supersnyggt tyg som passar till en liten sittkudde till pallen i klädkammaren. Mamma behövde ett tyg till ett draperi. Sen ska vi iväg med massa kläder och grejer till ett ställe som sedan säljer sakerna för några kronor till asylsökande. Bra grej tycker jag!

Väntar på att vaktmästaren ska komma hit och kolla på min balkongdörr. Har han inte kommit hit vid 10.30 så sticker jag. Har inte tid att vänta hela dagen på det!

Nu. Smink.

Later!