Hit och dit

Började dagen 8.00 med ett personalmöte på jobbet. Siffror, resultat och budget. Intressant och positivt. Jobbade sen till tre. Har hunnit med en kort promenad med Astrid samt en snabbis på stan också. Och nu är jag hos mamma och mellanlandar en stund innan dagens andra möte. Månadsmöte med KD. Fullt upp med andra ord. Fast jag skippar nog Allians-mötet som är innan. Behöver vila en stund då jag fortfarande har kvar feber i kroppen.

Soffläge

Spenderade gårdagen i soffan. Och den här dagen har börjat likadant. Har feber, fast inte jättehög och halsen är inte som den ska. Just nu tittar jag på ett program som handlar om danska män som gifter sig med thailändskor. Jag försöker vara fördomsfri, men jag måste ändå medge att jag har en del fördomar om sånt där. De är vuxna människor som får göra som de vill, men det känns nästan som en industri och det får mig att må illa. Ibland är säkert kärlek inblandat, men det är nog ovanligt att den är ömsesidig. Så cynisk är jag. Men jag ska inte döma någon, det är inte min uppgift.

Cold

Igår kväll hände följande: Helt plötsligt fick jag frossa och kände mig hängig. Det hände på typ två sekunder. Från pigg till det där. Vaknade mer slem i skallen och en konstig hals. Antar att jag inte klarar mig från förkylningen längre. Damn it! Jag som har lovat att jobba extra imorrn också, hur ska det gå? Får se om jag överlever den här dagen först...

Cribs

När vi ändå är inne på det här med hockey så blev jag tipsad av en kollega om det här klippet på Youtube. Yared Hagos and his crib. Yared är en av mina absoluta favoriter i SAIK och jag brukar träffa på honom lite då och då på jobbet. Han är alltid snyggt klädd och snackar konstant i mobilen. Riktigt trevlig är han också!

Hagos må vara trevlig och riktigt läcker, men med den där sparsmakade ungkarlsinredningsstilen så skulle det aldrig funka. Att han är lite av en skonörd(fast har han bara sådär få par skor?) och verkar pedant är dock ett plus. Men väger det över? Haha...vilka drömmar och fantasier jag har va? (Och på tal om det så hade jag faktiskt också en svart skinnsänggavel innan jag bytte säng också.)

Men mest av allt inser jag att jag verkligen måste städa badrummet nu. Ska bara ta mig ett glas vin först...





Hockey och politik

Har bokat biljetter till min första hockeymatch för den här säsongen. Gillar att gå på hockey egentligen, men av nån outgrundlig anledning så har det inte blivit någon match än den här säsongen. Känner inte ens till vilka nya som spelar i laget. Illa. Blir i alla fall AIK-AIK som vi ska se på bästa plats(ovanför spelarbåset). Man får inte gilla Solna AIK om man är från staaan, men jag har faktiskt ingenting emot det laget. Haha.

Mycket som pågår inom KD också så jag har hunnit sms:a med Maria W nu på morgonen också. Spännande, spännande!

Nu ska jag göra mig i ordning innan det är dags för vovvepromenad samt jobb.

Later!

Glada nyheter

Bea kommer förhoppningsvis hem till Ske-å för min födelsedagsfest! Hur bra är inte det? Skitbra! :D Det kommer att bli en grym fest så jag hoppas att alla som jag känner kommer. Champagne, snittar, unga (förhoppningsvis) snygga bartenders mm. Vem säger nej till det liksom? Nu ska jag strax träffa Matilda i stan. Om bussen vill komma nån gång...

Kändisspotting @ Coop?

Spottade nyss värst Bill Skarsgård-kopian. Näsan och munnen var på pricken lika. Hot, hot, hot! Fast ett minus för täckbyxorna. Det är verkligen ett osexigt plagg!

Måndag

Först en skön massage på Aqua Spa och sen en trevlig kväll hos Kajsa med massa gott och ännu mer skratt. Vad mer kan man begära av en måndagskväll? Jo, en varm och superskön säng. Och i den ligger jag just nu.

Jobbar förmiddag imorrn och sen ska jag träffa Matilda på Waynes för fika och skvaller. Blir nog inte så tokigt det heller.

Nu ska jag försöka sova.
Natti natt!

Aldrig nekat mig det ena eller andra

Fick ett samtal från en partikollega i afton. Spännande grejer på g! KD är verkligen världens bästa parti som bryr sig om och tar till vara på sina medlemmar. Ser fram emot utbildningsdagen samt årsmötet näst-nästa helg. Spännande saker på g som sagt!

Imorrn är jag mer eller mindre fullbokad. Ska en sväng till CV på campus. Länge sen jag vistades i de där lokalerna. Fem år sedan rättare sagt. Sen har jag bokat tid för massage. Skööönt! Och kvällen ska spenderas hemma hos Kajsa. Kex, ost och skvaller. Mumsiga grejer! Innan lunch hade jag tänkt hinna lite saker här hemma också. Men jag är ju inte direkt någon morgonmänniska så vi får väl se hur det går...

Röker, lyssnar på Håkan Hellstöm och känner mig ung igen. Yngre i alla fall. Håkan är min stora tonårskärlek. Tycker faktiskt att han är rätt så het än idag. Han har åldrats bra. (Till skillnad från en annan) Jag kanske skulle sätta upp förstoringen jag gjorde av ett konsertfoto som jag tog under hans första soloturné igen? Rätt snyggt faktiskt, och jag gjorde förstoringen på Domus. Det ni! Det var tider det. 10 år sedan va?





Ingen Ronaldo men lite yummie ändå?



Just nu lyssnar jag på hans version av Olle Adolphsons låt Trubbel. Det är en sån låt som jag har tyckt om hela mitt liv och jag gör det än idag. Men när jag var liten så kunde jag inte direkt relatera till den, vilket jag tyvärr kan idag. 


"Jag levde lycklig här med dig och mina katter
ett liv i synd och utan omsorg att bli frälst.
Försonad med min karaktär, för jag har aldrig
kunnat säga nej till någonting som helst.

Och aldrig nekat mig det ena eller andra,
och levat livet, tills jag krossades en dag.
Det börja med att du bedrog mig med en annan,
en som du sa var mycket finare än jag."



På tal om svank...



Förstår ni vad jag menar nu då?


Nytt blod

Nadal är ingen Ronaldo och portugiser är fortfarande världens snyggaste folk. Men det är väl bara att gilla läget nu när Nadal är Armanis nya kalsongmodell. Och helt ärligt är väl inte spanjorer fulast heller...




Är jag knäpp som gillar killars svank?


.....


"So bring it on, I've been bruised
Don't give me love that's clean and smooth
I'm ready for the rougher stuff
No sweet romance, I've had enough"




Inredning en masse

Det var så underbart skönt att sova i den nya sängen! Kändes som att sova på ett bättre hotell och jag ville aldrig kliva upp. Av den anledningen sitter jag och bloggar i sängen nu också. Hihi. Enda problemet är att resten av sovrummet verkligen inte känns som nåt hotellrum. Det är massa grejer överallt och just nu funkar det lika mycket som förråd. Har ingen motivation att fixa till det just nu heller, eftersom att jag ändå ska göra om det i vår. Har redan börjat köpa tyg, överkast, ljuslyktor mm. Hittade en jättesnygg hög ljuslykta på Indiska igår som fick följa med hem. Kommer att passa utmärkt till en annan stor ljuslykta som jag redan har. De ska få stå på ett av sängborden sen. Men jag måste köpa sängbord först... Haha.

Vill verkligen hitta fina kandelabrar också. "Behöver" två stycken. En till köket och en till vardagsrummet. Men jag tycker att de flesta jag hittar är fula och moderna eller ser billiga ut. Jag vill ha snygga i guld, men svenskar ska ha så jäkla sparsmakat och trist så det är inte det enklaste att hitta nåt som är snyggt. Är också ute efter höga golvljusstakar för blockljus att ha i vardagsrummet. Gärna tre stycken i lite olika höjd. Men även det verkar helt omöjligt att hitta. Alla som jag sett är för små. Tänk om man kände nån som kunde svarva ett par stycken åt en. Det vore underbart!

Nu ska jag klä på mig och gå ut med Astrid. Sen ska jag bara pyssla på hemma resten av dagen har jag bestämt. Har stolar som ska kläs om, gardiner som ska bytas mm.





Ser ni den stora ljusstaken i bakgrunden?
Sånna vore verkligen drömmen. Hur snygga som helst!


Bedtime

Sista natten i min skruttiga gamla säng. Ut med det gamla och in med det nya. Lite vemodigt men mest jätteskönt! Hoppas på att slippa vakna och ha jätteont i kroppen vissa dagar. Inte så konstigt kanske med tanke på att sängen börjar vara lite båtformad? Har köpt nya fina vita "hotellrandiga" sångkläder i satin också. Var sugen på ett nytt nattlinne bara för att också. Lite onödigt kanske? Sängen var förövrigt ett impulsköp. Tänkte köpa nya sängben bara, men sen tänkte jag "Va fan, det är på tiden att byta ut hela sängen!". Ett dyrt impulsköp. Haha. Men det ska bli så skönt att lägga sig i en ny fin okn*llad säng imorgon kväll!

Börjar känna mig lite hängig(igen) så jag tror att jag ska försöka somna innan tre i natt. Inte helt bra med fucked-up dygnsrytm och för få timmar av sömn. Det straffar sig i längden.

Är förövrigt ledig tre dagar i sträck nu. Skönt!



Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag

Listan som föll i glömska återupptar jag nu istället. Bättre sent än aldrig, eller hur? ;)

Idag har jag haft jätteroliga kläder på mig. Jobbkläder. Dessa består av en svart kortärmad pikétröja, jeans(de nya faktiskt), ett svart förkläde och svarta sandaler som jag varit så vågad att jag matchade med bruna strumpor. Haute couture så det står härliga till! Men jag pimpade faktiskt till det med ett par strassprydda silverörhängen samt en matchande klocka från D&G. Lite bling vill man ju ha även på jobbet. Gammelrosa naglar från Dior blev det också(även fast vi egentligen inte ens får ha nagellack på jobbet).

Och nu ligger jag här i sängen med en urtvättad t-shirt som sett sina bättre dagar samt skitigt hår i en tofs. Jag måste verkligen skärpa mig om jag ska få ligga nåt mer i mitt liv! Haha. Och jag som brukar klaga på hur skabbiga många som skaffar barn eller fyller 30 blir...


Clean love

Har köpt ett paket Marlboro och en flaska chardonnay är på kylning.

En romantiskt dejt med tvättstugan väntar nämligen ikväll!


Nattliga tankar

Egentligen vill jag bara skriva ett jätteargt inlägg. Precis vad jag känner och lite till. Formulerar meningarna i mitt huvud. Blir bara argare och argare inombords. Jag är fortfarande inte ledsen, utan jag är så fruktansvärt förbannad.

Men samtidigt tror jag att allt är Guds mening. Det finns en mening med allt, och ibland behöver Gud ta till drastiska metoder för att man ska förstå. Jag menar, jag borde ha förstått vad jag skulle göra för länge sedan, men jag har blundat för så mycket som jag inte velat se. Så nu var det kanske tvunget att bli så här.

Fast när jag riktigt tänker efter så är jag både arg och förväntansfull på samma gång. Konstig kombination kan man kanske tycka, men jag vet att det finns så mycket som jag försakat som jag vill uppleva. Från och med nu ska jag göra precis det jag vill också. För varför ska jag inte göra det?

Jag vill skriva av mig allt, men det är under min värdighet. Jag borde ta det med berörda personer först. Allt annat vore orättvist. Även om jag inte borde tänka på vad som är "rättvist" just nu. Är det rättvist mot mig? Knappast. But I am a the bigger person...så är det bara (och jag vet faktiskt inte hur man säger det på svenska. Sorry.).

Nej, jag måste reda ut den här röran en gång för alla innan jag gör nåt som jag kommer att få ångra sen.


Tills dess lyssnar jag på Gasolin' och tänker på allt som livet har att erbjuda.


"This is my life
this is my time
just show me the light
and I'd go there

Give me the wine
bitter and sweet
and a little bit of bread
that's all I need"




En topp som blev en klänning?

Insåg när jag provade den hemma att toppen jag köpte idag kanske inte är en topp utan en klänning. En kort klänning i och för sig, men väl en klänning. 

Kanske nåt att ha när jag fyller år? En möjlig kandidat i alla fall. Börjar redan spåna på vad man skulle ha för smycken och skor i så fall. Hm...

Allt i ett och samma paket

En äldre kille är bra för han tjänar förmodligen mer, är mer världsvan och kan föra sig bland folk. Jämfört med en ung kille alltså.

En ung kille å andra sidan är förmodligen mer attraktiv rent utseendemässigt, presterar mer i sängen(även utan diverse preparat) och är piggare på att uppleva nya saker.

Rent hypotetiskt alltså.

Men tänk om man kunde få allt det där i samma paket?

Det hetaste villebrådet just nu måste med andra ord vara Viktor Blom. Killen är bara 20 år men har redan omsatt miljardbelopp på poker. Med andra ord är han forfarande ung, viril och ser helt okej ut, samtidigt som han har pengar(redan på gymnasiet hade han 14 miljoner på kontot...), har rest runt i världen och förmodligen socialiserat med en hel del människor. Lägg sedan till att han har idrottat under hela sin uppväxt(snygg kropp?) och har en våning i London.

Kort och gott, ett riktigt kap!



 





Lite styling och en lätt solbränna...sen är det väl inte så mycket att klaga på?


Söndag

Klarar ni av att bara vara hemma en hel dag? Jag tycker i alla fall att det är jättesvårt. Hade tänkt att bara vara hemma och pyssla idag. Städa, plocka och göra en del projekt som jag lagt åt sidan ett tag.

Men, så blev det ju inte. Istället åkte jag en sväng in till stan. Kom på att jag hade brist på byxor så byxjakt blev det. Hittade ett par enkla tighta blåjeans. Passar ju till det mesta. Blev också ett par svarta kostymbyxor. Länge sen jag ägde ett par sådana sist. Trodde inte att jag skulle passa i den modellen, men konstigt nog satt de riktigt bra. När jag ändå var igång så hittade jag en snygg topp i något oidentifierbart djurmönster. Varken leopard eller zebra, utan något däremellan. Snygg i alla fall och djurmönstrat känns väl passande och lagom klimakterietant om man ska ut och jaga lammkött. Haha...jag skojjar bara. Eller...?

Nu däremot ska jag ta tag i lite här hemma. Det är verkligen på tiden!

 

 


This town ain't big enough for the both of us

Har haft en bra dag idag.

Började med en härlig sovmorgon. Var skönt att verkligen få sova oredentligt en natt. Vid lunch åkte jag en sväng med mamma för att handla. Kom hem med en paljettopp, foundation, rengöringsmedel och mat. Lite av varje alltså. Åkte hem och lagade middag som jag bjöd min bror på. Ryggbiff, klyftpotatis, rödvinssås, sparris och fetaostsallad. Till det italienskt rödvin. Och till dessert panna cotta med blåbär. Smaskens! Sen har jag chillat i soffan hela kvällen. Såg Stjärnorna på slottet och . Den sistnämnda var en lite skum komedi. Stundvis var den riktigt underhållande och stundvis så var den bara konstigt och irriterande. Men när det kommer till kritan så gillar jag faktiskt filmer om sviniga killar. Haha. Och ibland är sånna där filmer precis vad man orkar med. Sen är inte Dane Cook så tokig att titta på heller, trots att han inte är purung längre.
Kate Hudson är i och för sig skitsnygg också, men jag sitter inte direkt och dregglar över tjejer så.



   


Jag är så taggad inför nästnästa helg!
Det är min långlediga helg och den har jag tänkt spendera i Umeå. Träffa kompisar, festa, klä upp mig, gå ut på krogen och skaka rumpa(har hört ryktas om ett ställe med bra lammkött...) samt kika på en ny DKNY-väska. Få andas och komma bort från den här stan en liten stund. Gå ut någonstans där jag inte känner eller vet vilka alla är. Ta det lugnt och göra precis vad jag vill. En mini-semester 12 mil bort. Just nu känns det som att det är precis det jag behöver och det är förmodligen därför jag redan är så enormt taggad! 

Nu ska jag nanna kudden. Sleep tight!



Sleepless part 2

Har sovit max tre timmar i natt. Ser så mycket fram emot att jobba. Not... Har så mycket att tänka på, både roliga och mindre roliga saker. En sak har jag tagit tag i redan nu på morgonen. Kändes som att det var dags, trots sömnbrist och andra undanflykter. En sak mindre att grubbla på, vilket förhoppningsvis kanske leder till bättre sömn?

Så är det

Som om det inte var nog med röran som den var. A big mess så att säga. Ikväll visade det sig att det är a big big BIG mess. Vet inte ens om jag vill rota mer i det för jag vet inte vad jag kommer att hitta då. För många inblandade till att börja med. Och jag vet inte om jag någonsin kommer att kunna se på vissa personer på samma sätt. Just nu känner jag att jag inte orkar bry mig så mycket. Vill bry mig. Borde gråta. Men det kommer inga tårar. Inte än i alla fall. Just nu vill jag bara spy.

Tänk att ens bild av någon kan ändras totalt på en sekund. Någon man såg upp till ser man helt plötsligt ner på. Mår illa när jag tänker på det. Försöker att inte bli bitter, för det är det sista jag vill bli i det här fallet.

Har levt i en illusion så länge. Har blundat för sanningen. Jag är inte så dum som jag har verkat, men att det skulle vara så här illa kunde jag väl ändå inte tro? Fy fan. Och jag visste också att den som skulle såras i slutändan var jag, men det har jag inte velat tänka på.

Det sägs att vad vi alla helst vill ha är någon som älskar oss. Visst är det kanske så. Men är det inte minst lika viktigt att älska sig själv och sitt liv?

Det här året har jag bestämt att jag ska ha så kul som möjligt och verkligen försöka älska mitt liv. Se till att jag gör livet så pass innehållsrikt och roligt att jag kan älska det. Känna efter vad jag vill och sen göra det. Jag har så mycket att se fram emot att det här inte ska få grusa mina planer. Jag ska ha den fetaste födelsedagsfesten. Hälsa på den bästa släkten. Äta den godaste maten och dricka den godaste champagnen. Umgås med de bästa vännerna som man kan ha. Gå ut och skaka rumpa i den snyggaste klackarna. Titta på de bästa fotbollsmatcherna med de hetaste spelarna. Bada varma skumbad med tända ljus och mysa i den mjukaste morgonrocken. Ha en underbar semester i Spanien och spana på de snyggaste spanjorerna. Sova i den skönaste sängen i mitt nyrenoverade sovrum. And the list goes on and on...

Det här ska bli mitt år!

Och adrenalinet pumpar på i ådrorna...



Party, party!

Fyller som sagt 25 19 i mars och planerna för festen är i full gång! Temat har jag tänkt ut. Tilltuggen har jag börjat planera. Vet vilken lokal jag vill hyra. Har kommit på en "lek".  Och just nu sitter jag och funderar lite på hur jag ska pimpa lokalen och vilken dryck det ska bjudas på. Har också snackat med lite folk och förhoppningsvis snart fixat snygga (unga) manliga bartenders(bartendrar?) också! Det kändes nästan som det viktigaste. Haha. Måste fixa en snygg inbjudan också, samt komma på vilka som ska bjudas...
Är oerhört peppad!

Ikväll ska jag äntligen träffa Sanna. Var på tok för länge sen! Dricka kaffe och skvallra. Men först hade jag tänkt städa lite hemma så har jag gjort bort det innan helgen. Det återstår att se om jag får tummen ur bara...


Tisdag

Ligger i sängen och myser. Första gången på länge som jag lagt mig så hät tidigt. Men jag jobbar förmiddag imorrn så jag tänkte i alla fall försöka somna tidigare än tre. Hur det går är en annan fråga...

Följde mamma på stan idag. Köpte två dukar på halva reapriset på Indiska. En till sideboarden i köket och en till vardagsrumsbordet. 47 kr - 45 kr(som jag hade kvar på ett presentkort) = 2 kr. Ett helt okej pris när man ska vara sparsam. Hittade också ett tyg på rea. Ett helt underbart tyg med blommor och fåglar. Mer elegant än det låter faktiskt. Köpte de fyra meterna som fanns kvar. Tänkte att det får bli en kappa samt kuddar till sovrummet. 158 kr gick det kalaset på. Men jag ska ju som sagt göra om sovrummet och kommer därför att behöva tyg till de här ändamålen. Lika bra att köpa när man hittar ett som man blir helt förälskad i och dessutom till så fantastisk bra pris. Bra shopping idag med andra ord.

Nä, dags att försöka sova som sagt.

Natti natt!

Hair - a big deal

Jag har alltid haft strävt hår. Hästtagel rättare bestämt. Men sen jag klippte mig sist har håret blivit jättemjukt. Jättemjukt för att vara mitt hår alltså. Visst, de sträva topparna är bortklippta, men hela håret är mjukt och det har det aldrig varit förr. Hon sa nåt om att hon hade i en leave-in-produkt som skulle hålla i sig i tre tvättar och göra håret blankare. Jag har tvättat håret mer än tre gånger, men det är ändå superlent.

Härligt skulle de flesta säkert tycka. Och visst är det härligt på sätt och vis. Det är t.ex. lätt som en plätt att borsta ut. Men det jobbiga är att det inte går att få nån volym. Kan tupera hela hårbotten, men efter en timme är det borta, trots spray och grejer. Frisören var jätteduktig, så jag "skyller" inte alls på henne, utan jag får nog helt enkelt skaffa mig starkare spray och en bättre kam.

Om ingen har nåt bättre tips?



 



Just nu har jag i alla fall en hatkärlek till mitt mjuka hår. Gräset är alltid grönare liksom...

Parfym och skugga

Var en snabbis på stan idag. En snabbis på ca 15 minuter. Tror ni att jag kom hem tomhänt för det? Knappast! En ögonskugga och två parfymer rikare. Hejdade mig dock och köpte inte nagellack och fler ögonskuggor som jag först tänkte. Har ju lovat mig själv att bli mer sparsam...


 

Choco do'r från Make Up Store. Mycket mer bronsig och snyggare i verkligheten! Och namnet gör att det vattnas i munnen.


Två parfymer från D&Gs Anthology-serie. L'impératrice och La lune. Fräscha och "goda" dofter. Känns väldigt mycket sommar på en sydeuropeisk strandpromenad. Men jag har så många tyngre kvällsdofter att jag kan behöva lite variation. Gillar att flaskorna ser så enkla och fräscha ut även de. Lite som gamla apoteksflaskor. I'm in love!




Ny vecka

Lyckades vakna i alla fall. Men jag sparar Astrids promenad till efter jag har lämnat av min bror. Jag hade inte orkat göra tvärtom, dessutom håller jag en tumme för att det ska sluta snöa också...

Lite senare idag är det utflykt med Kajsa som gäller. Vi tänkte oss en sväng till Kåge och Byske. Var sugen på att kika lite i inredningsbutiken som finns i Kåge, en rätt så bra sån faktiskt. Och i Byske så hoppas jag att blomsteraffären är öppen, för de har också fina saker. Kajsa är bra för hon hänger alltid på och tycker typ att allt är kul. Så det blir säkert bra.

Nu ska jag svira om till något annat än morgonrock.

Later!

Sleepless

Ligger i sängen men kan omöjligt somna. Sovrummet är för varmt så mina händer och fötter kokar. Sen gör helgens överdos av sömn inte saken bättre. Allt eller inget. Antingen sover jag tolv eller tre timmar. Stressen över att behöva vakna tidigt imorrn gör säkert sitt också. Astrid ska promeneras och brorsan skjutsas. Men, det är först imorrn och det finns värre saker än att inte kunna sova en natt.

Vackra pojkar och kloka ord

Kajsa är inte bara en av mina vänner, hon är även en av mina kollegor. På jobbet förra veckan så kom ämnet Ronaldo upp(det gör det då och då...) och vi kom överens om att enda anledningen till att några kollegor av manligt kön hade förstört den fina bilden på Ronaldo som tidigare satt på mitt skåp var att de var avundsjuka.

Jag säger nåt i stil med: - Ja, vilken kille skulle inte vilja se ut som Ronaldo?
Var på Kajsa svarar: - Nä, precis! Jag menar, man vill ju typ det som tjej till och med.

Jag vill bara klargöra att Kajsa är väldigt kvinnlig av sig och jag tror inte att hon har några planer på att byta kön, men det ligger faktiskt någonting i det hon sa...

Skulle jag vakna upp som kille imorrn så skulle jag vilja vakna upp och se ut så där. Sen skulle jag gå runt naken och tända på mig själv resten av livet. Eller ibland skulle jag ju ta på mig mina snygga och superdyra kläder också. Lite onödigt att bara ha dem skräpandes i garderoben i min lyxiga våning liksom... Fast vänta, var det bara utseendet som ingick i dealen?






Ny adress?

Hittade en bild på FB som föreställer mig på nyårsafton. På självaste 12-slaget närmare bestämt.

Ansiktet har jag dolt för jag såg inte riktigt klok(nykter) ut, men om man ser resten så kunde jag lika gärna ha varit en Östermalmskärring i övre medelåldern. Haha.




Leopardklänning. Päls(och ingen fake sådan). Guldsmycken en masse. Och champagnen i högsta hugg.(Att jag håller i glaset så fel beror på att det inte var varken första eller andra glaset den kvällen...)

Ja, vad ska jag säga. Jag har hamnat fel helt enkelt. ;)

Semesterplaner och mat

Nu är jag hungrig! Vill trycka i mig ett fett skrov eller en pizza. Inser att det kanske inte är så klokt, men nån mat behöver jag i alla fall. Det måste väl vara ett friskhetstecken? Morgonkaffet däremot var svårsmält, men kaffe på fastande mage direkt efter att man haft magsjuka kanske inte är det bästa? Jag som brukar ha en mage av stål i vanliga fall. Ja, ja...matshopping står alltså på dagens schema.

Låg och kikade lite på eventuella resor i går kväll/natt. Hotell, tåg osv. Hade tänkt mig att resa runt i Spanien. Tågluffa förslagsvis. Bil känns väl sådär då jag gärna tar mig ett glas vin redan till lunch när jag är på semester. Insåg också att Madrid är större än jag tror: 3,1 miljoner invånare och 6 miljoner med förorter. Valencia har ca 800 000 invånare, Sevilla nästan 700 000 och lilla Malaga hela 600 000. Jag som hade tänk mig en lugn och skön semester i pittoreska småstäder. Haha. Men, Istanbul har väl ca 13 miljoner invånare och trots att det är en enorm stad så kändes den pittoresk och lugn på sina ställen. Och vem försöker jag lura egentligen? Skulle jag vilja vara borta typ två veckor och bara vistas i lugna småstäder? Nja... Anledningen till att jag vill till Malaga och solkusten är för att ta mig till Fuengirola för att se var min morfar levde(och dog). Förväntar mig inte att hitta nån grav, men i alla fall få se vad det var som lockade honom till Spanien.

Men, än hinner jag fundera på vad jag vill hinna med på semestern. Jag känner mig själv så pass att jag inte tror att det är nån idé att hinna med fem-sex städer på två veckor, så det gäller att försöka begränsa sig helt enkelt.

Nu: Matshopping!








2011 - Drömmar och förhoppningar

Jag är en sån person som sällan vågar hoppas på det bästa. För att slippa bli besviken och bränd så sänker jag förväntningarna och gör mig alltid beredd på det värsta.

Men om jag får drömma lite om 2011 så ser det ut ungefär så här:

Det ska bli ett år då jag utmanar mig själv till att göra saker jag egentligen inte vågar. Det ska bli ett år då jag lär mig mer om politik och börjar engagera mig på riktigt. Det här året tänker jag inte banga, utan försöka göra så mycket kul som jag bara kan. Gå ut och dansa, hälsa på vänner i andra städer och göra galna grejer. Jag ska satsa på mina relationer och försöka bli en bättre medmänniska. Jag ska försöka jobba mer och tjäna mer pengar.


Sen mer konkreta grejer att se fram emot:

- Hälsa på släkten i Finland
- Utbildningsdag med KD
- Min "19-årsfest"
- Dansbandskväll med Erika och gänget
- Spanien i sommar?
- Renovera och inreda sovrummet
- Timbuktu på Stadsfesten
- Hälsa på Bea i Uppsala och titta på deras nya hus

Har jag glömt nåt? Alldeles säkert. Och sen kommer listan självklart att fyllas på eftersom nya saker dyker upp.



   




Lördag

"Förälskade satt vi på balkongen och berusade.
Vi delade en flaska till och älskade varandra till sömns."



Det var någon slags magsjuka trots allt. Spydde på rasten på jobbet. Spydde på idrottsplatsen på väg hem. Spydde hemma. Vaknade i natt och vände hela magen ut och in kändes det som. Har sovit massor också. Mått illa i omgångar(mest när jag försökt äta något) men inte spytt nåt mer. Min chef sjukskrev mig i alla fall hela helgen. Han sa att jag inte fick komma tillbaka mer i helgen helt enkelt. Haha.

Hatar att bara ligga hemma i soffan och få ont i ryggen. Men jag är verkligen helt orkeslös. Noll energi. Samtidigt ser jag allt som skulle behövas städas. Julen som borde plockas bort. Maten som skulle behöva handlas. Människor jag skulle vilja träffa. Jag är till och med sugen på att fara ut och åka skridskor. Bara för att jag inte orkar nåt alls.

Såg som vanligt Stjärnorna på slottet ikväll. Gillar verkligen det programmet, hur mycket pensionärspoäng det än må ge mig. Den här gången var det Niklas Strömstedts dag. En människa jag vet lite om och som jag inte tror att jag skulle komma så bra överens med faktiskt. Vet inte varför, men det är en känsla jag har. Han verkar inte jättekul direkt. Och jag skäms lite att erkänna det, men jag tycker faktiskt om hans låt Sista morgonen. Det är en fin romans på något sätt. Fin, intensiv och alldeles för kort. Jag känner igen det där, även om det var längesen jag hade nån sommarromans sist. De sista två somrarna har jag liksom haft annat för mig.

Imorgon hoppas jag att jag är piggare. Måste ut och träffa folk eller åtminstone göra någonting vettigare än att växa fast i soffan. Håller en tumme...

"Vi trodde att vi fattade.Vi blundade och skrattade.
Vi tog allting vi kunde få. Jag undrar vad vi tänkte på."




Gnäll

Nu är jag less på att vara trött och må illa! Har varit konstant trött det här året. Det började med att jag var jättebakis på nyårsdagen och sen har det liksom vägrat ge med sig. Sov länge idag, men vid 18.00 så somnade jag i soffan och vaknade drygt 20.00. Har fortfarande inte piggnat till. Dessutom mår jag illa igen. Känner mig typ åksjuk. Jag vill inte klaga, men det är någonting som inte står riktigt rätt till... Men jag tycker att det är så löjligt att gå till vårdcentralen för allt möjligt, men har det inte gått över på måndag så funderar jag ändå på att ringa dit.

Hittade förresten ingen sänggavel som jag gillade. Inte i hela stan! Ibland blir jag arg på mig själv för att jag är så kräsen. Varför kan jag inte bara nöja mig med Ikea liksom? Nä då...fina grejer ska det va. Får väl bygga en själv annars...


Torsdag va?

Vaknade i natt och mådde jätteilla. Trodde att jag skulle spy men bäddade ner mig i sängen igen och försökte tänka på annat. Det gick bra, men nu har jag jätteont i magen istället. Jag är lur på att det är magkatarr för smärtan i magen känns precis som det. Några bra tips för att bli av med det?

Hade det jättetrevligt i Boliden igår. Fick jättegod middag och hade trevligt sällskap. Det är tur att Matilda är klok och inte flummar i väg lika mycket som mig. Hon överanalyserar förvisso, men den kontrasten kan jag behöva! Blev många timmar där, men jag älskar att köra bil ensam på natten så det gjorde mig ingenting. Hög musik och en tom mörk väg. Underbart! Sov lite länge idag. Men jag är fortfarande trött så jag kan behöva all sömn som jag kan få. Är inne i en sån där trött period nu.

Nu tänkte jag ta mig ut och kika lite på möbelaffärer. De hann stänga igår så jag hann inte kolla på någon sänggavel då. Visst kan man önska sig en sänggavel i födelsedagspresent? Jag brukar vara så dålig på att hitta på önskningar, men i år ska jag banne mig vara ute i god tid!






Investeringar?

Nu funkar äntligen min mobil som den ska. Tacka gudarna för starka karlar! Men till mitt eget försvar så måste jag ju säga att även han fick ta i riktigt hårt och att det tog sin lilla tid innan han fick upp den. Det där lät fel, innan han fick lös baksidan på mobilen kanske man ska säga istället... Jag hann till och med se att han var förlovad/gift under tiden. (Vilket i och för sig kanske tar två sekunder för mig...)

Var förbi Jysk och kikade på en säng också. Känns som att det är på tiden att bli vuxen och skaffa sig en ordentlig dubbelsäng. Fast jag nöjer mig nog med en queen-size, jag menar en för fet säng ser inte bra ut. Vill hellre ha ett lite luftigare sovrum. Kosta pengar gör den dock, och jag inser att jag kommer att måsta försöka spara in på lite saker i år. Tänker ju göra om sovrummet helt och hållet i vår så det lär ju gå en del pengar till det också. I övrigt känns det mer värt att spara pengar till resor mm istället för att bara köpa massa onödigt krafs. Ska kika på en sänggavel också. Men lite senare idag.

Ska också en sväng till Boliden för att hälsa på Matilda. Det ser jag verkligen fram emot! Var ett tag sen vi sågs och vi har nog en hel del att snacka om skulle jag tro. Tycker att deras hus är så mysigt också så det ska bli skönt att bara komma bort från stan och chilla där ett par timmar.

Later!


Tisdag

Som ni säkert vet är jag hypokondrikern nr 1. Har haft cancer, hjärtinfarkter och hiv flera gånger. Självklart har jag inte det egentligen, men jag tror att jag har sånna grejer hela tiden.

På sista tiden har jag mått illa. De senaste dagarna har varit värst och det uppkommer oftast på kvällarna. Fast igår på morgonen på jobbet var det också riktigt jobbigt. Trodde att jag skulle spy hela tiden. Magen är risig också, men risigheten och illamåendet är inte konstant utan dyker upp lite då och då. Verkligen jobbigt. Och vad kan det bero på? Magkatarr(brukar inte ha sånna symptom men...)? Magsår? Salmonella? Kan det bli så av stress? För i så fall röstar jag på det.

Har köpt en ny mobiltelefon idag förresten. Det var på tiden då min gamla har spräckt display och lever ett eget liv. Problemet är bara det att nu får jag inte lös backstycket och jag har inte flyttat över simkortet än. Det suger! Måste med andra ord tillbaka till affären imorrn så kanske de kan försöka hjälpa mig. Väldigt störande! Men snygg och rosa är den i alla fall. Haha.

Nu ska jag se på Bygglov(s-Matte) och sen är det dammsugning som gäller.

Trevlig kväll!


Nyårslista

Som vanligt är jag sämst på att blogga. Livet dök upp igen och snurrade till allt. Jag vet inte om det är bra eller dåligt, jag vet bara att allt är väldigt snurrigt.

Men istället för att prata om det så kör vi på den klassiska nyårslistan:

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Hm...förmodligen. Men förutom att besöka nya platser är det väl ingenting som har utmärkt sig sådär jättemycket. Jo, jag var ju på dansbandskonsert! Haha.

Höll du några av dina nyårslöften? 
Vad hade jag för nyårslöften? Det säger kanske en del... Fast jag har ju mitt stående nyårslöfte om att besöka ett nytt land varje år och det gjorde jag ju även i år.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja, en kollega och en bekant.

Dog någon som stod dig nära?
Som tur var inte.

Vilka länder besökte du?
Italien, Estland och Finland

Är det något du saknat år 2010 som du vill ha år 2011?

Mycket pengar? Ge mig! Och så lite andra mer personliga saker.

Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas? 
31/12, 19/6 och 19/9. Jag är sämst på att komma ihåg datum, men nyårsafton, kronprinsessbröllopet och valet minns jag i alla fall.

Vad var din största framgång 2010?
Att jag fått in en fot i politiken.

Största misstaget?
Var det det?

Har du varit sjuk eller skadat dig?
Svininfluensan, eller var det 2009? Det och en stukad fot i så fall. Inget allvarligt.

Bästa köpet?
Alla resor, DKNY-väskan och kristallkronan.

Vad spenderade du mest pengar på?
Resor, Italien-shopping, inredning och god mat

Gjorde någonting dig riktigt glad? 
Jodå.

Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2010?
Alors on danse och Stereo love

Vad önskar du att du gjort mer? 
Brytt mig om mina nära och kära.

Vad önskar du att du gjort mindre?
Ätit? Och klagat.

Blev du kär i år?
Jo, jag blev nog allt lite kär i Italien.

Favoritprogram på TV?
Kronprinsessbröllopet var i alla fall det största på tv det här året. Annars såg jag mycket debatter och liknande inför valet.

Bästa boken du läste i år?
Jag läser alldeles för lite och har alldeles för dåligt minne.

Största musikaliska upptäckten?
Rasmus Seebach och Stromae.

Något du önskade dig och fick?
Ja då. Både materiellt och mer personligt.

Något du önskade dig men inte fick?
Egen majoritet för alliansen. En ring på fingret?

Vad gjorde du på din födelsedag 2010? 
Bjöd min familj och mina vänner på massa fika. Allt med temat rosa!

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Egen majoritet för alliansen. Mer raka besked. Och lite mer arbetstid.

Hur skulle du beskriva din stil år 2010?
Milano-resan gjorde väl inte direkt att jag fick mindre smak för dyrare grejer. Till min plånboks stora förtret.

Vad fick dig att må bra?
Solen, mina nära och kära samt att se lite mer av världen(som Malå till exempel! Haha...).

Vilken kändis var du mest sugen på?
Vem var jag inte sugen på?

Vem saknade du?
Alla som inte finns med oss längre och de som flyttat från stan.

De bästa nya människorna du träffade?
Bland annat mina underbara partikamrater, men också mer personliga kontakter. Nämner inga namn.

Mest stolt över?
Att jag vågat utmana mig själv till att göra saker utan att alltid ha någon som täcker min rygg.

Högsta önskan just nu?
Att 2011 blir det bästa året någonsin! Och att den röran jag skapat reder upp sig på bästa sätt för alla inblandade. Och att alla mina nära och kära får må bra!