Måndag

Jag mår illa! Är less på att må illa!
Har gjort det konstant sen mitten av förra veckan ungefär. Inte ball. Och jag har ingen aning om varför heller. Ibland känns det som att jag måste spy, men ibland känns det typ bara som att jag är uttorkad eller nåt. Och på tal om det, har druckit sjukt mycket vatten också. Hela tiden.

Blir jobbigt att jobba idag pga illamåendet. Orkar knappt diska här hemma ju. Är rädd att jag kommer att vara otrevlig med kunderna också. Som i fredags typ. Var väl inte otrevlig, men jag kände mig bara så deppad och apatisk att jag inte orkade vara extra trevlig.

Nej, nu klagar jag igen. Lite illamående har inget dött av, får pimpla Samarin och se glad ut!

Jobb idag som sagt. Eftermiddag. Får se om jag ska jobba imorrn eller om jag ska gå på hockey istället. Kärpät spelar i stan! Kärpät är mitt "hemmalag" i Finland. En kille från Liminka spelar till och med i laget. Vore kul att se matchen! Men, vi får se om jag kan vara ledig eller inte. Får förhoppningsvis veta ikväll.

Nu, sminkväskan och fixa ett vettigt ansikte. Haha...


Jag har så svårt att balansera mellan trygghet och panik

"Du har så lätt att stampa sönder, när Du väl fått in en fot
Det är så lätt att kasta kärlek där den vackert tas emot
Men det är inte lika lätt att vara såld på nån som inte går att nå
Det är snart en vecka sen Du ringde, så jag börjar nog förstå

Du kan så vackert sätta ord till alltihop när vi är två
Du har ett sätt att bara glömma, när problemen tränger på
Ett sätt att gömma mig för stormen, när Du vill och när Du kan
Ett sätt att glömma mig i regnet; som om "lilla jag" försvann

Du har så svårt att säga om jag ens betyder nåt för Dig
Jag räcker inte fram
Men, Du har så svårt att vara ensam
så Du går till "lilla mig"
Men en dag försvinner jag ur Dina ögon, som en svår och jobbig grej

Jag kan känna mig bekväm i Dina ögon, när Du ler
Men Du kan säga nåt så beskt att allt blir kaos och uppochner
Jag tror inte Du förstår allt som Du säger om det vackra i misär
Du har fått sol i Dina ögon och har aldrig varit där

Det vankas höst och Du får ofelbart nåt underligt i Din blick
Det är så lätt att genomskåda Dina spel och Dina trick
Nu faller mörkret över stan, och Du går runt och sparkar löv;
som att vinka åt en blind och som att skrika åt en döv

Jag har så svårt att veta om jag ens betyder nåt för Dig
Du spelar nåt slags spel
Och det kan så lätt bli mitt fel
när Du ser på "lilla mig"
Och en dag försvinner jag ur Dina ögon, som en svår och jobbig grej

Du älskar bara rött, och leker vacker romantik
Det är så lätt att haka på, det är sån lockande mystik
Men en dag är allting preskriberat och en del av Din lyrik
Jag har så svårt att balansera mellan trygghet och panik

Det går ett hjärtligt litet tag, sen tillhör jag ett slag för sig;
ett slag till intet dömt
Ja, snart är allt i tystnad bortglömt
Stackars dumma "lilla mig"
Ja, en dag försvinner jag ur Dina ögon, som en svår och jobbig grej"



Vardagsrum

Nu ska jag stryka mina nya vardagsrumsgardiner.
Ni ska få se mitt nypimpade vardagsrum sen!

Later!


Middag

Blir inget Matfesten idag. Tar det imorrn istället.

Idag lovade pappa att bjuda ut oss på restaurang istället. Jag tackar inte nej!
Får se vad det blir. Gott hoppas jag i alla fall!


Tankar

Ur desperation föds många tankar.

Sista året har som sagt varit en riktig berg- och dalbana. Aldrig förr har jag gråtit så mycket, haft så många ångestfyllda nätter, så många stunder av uppgivenhet och aldrig förr har jag känt mig så glad och skrattat så mycket.

Det har varit det jobbigaste året i mitt liv. Och jag har inte haft nån att dela alla de här känslorna med. Inte för att jag tror att mina vänner hade sett mig som en börda, men ju närmare en människa är mig, ju svårare har jag att dela mina innersta känslor med den. Det kanske låter väldigt konstigt, men så är det. Igår berättade jag det mesta för Sanna. Vi känner inte varandra så bra och samtidigt vet jag att hon varit med om en del saker också. Jag hoppas att mina nära vänner förstår att det inte har något med att jag inte litar på dem eller så att göra, utan att det känns lättare för mig att prata med en person som inte står mig lika nära.

Hur som helst. Det har varit ett jättejobbigt år. Och det är det fortfarande ibland. Men, jag har lärt mig väldigt mycket om mig själv också. Utvecklats som person. Jag vet vad som är viktigt i livet för mig och mina värderingar har blivit mycket starkare. Jag har tänkt mycket på rätt och fel, hur jag vill leva mitt liv, religion och jag har förstått att ibland måste man våga chansa och verkligen jobba för sina drömmar och det man tror på. Ingenting kommer gratis, men samtidigt kan man själv inte påverka allt.

Jag försöker att inte döma andra människor. För vem är jag att döma? Visst, jag säger klumpiga saker och klagar mycket. Men skillnaden är att nu tänker jag åtminstone efter i efterhand, och försöker att bättra mig. Jag försöker förstå andra människor och jag försöker hela tiden förbättra min egen person och mina handlingar. Jag dricker nästan aldrig längre, och jag vet var gränsen går idag. Av den enkla anledningen att jag vill vara närvarande, ha kontroll och inte skylla mina handlingar på något som alkohol. Det kanske låter tråkigt, men jag mår mycket bättre så. Jag slutade också röka av anledningen att jag inte vill vara beroende av någonting, utan att jag vill ha kontroll över mitt liv. Samtidigt har jag ingenting emot att andra röker eller dricker.
Hade någon sagt det här till mig för ett par år sedan hade jag bara skrattat och sagt att det aldrig skulle hända. Men man ska aldrig säga aldrig, det är någonting jag också har lärt mig.

Jag vill inte framstå som en bättre person än någon annan. För det är jag inte. Jag har mina fel och brister. Men jag jobbar hela tiden med mig själv och jag är blir mer och mer medveten om mina brister.

Livet är en process. En process som ibland spolas fram i rekordfart och ibland är i stand-byläge. Mycket har hänt på sistone, men jag har mycket kvar också.



Lördag

"I never made promises lightly
And there have been some that I've broken
But I swear in the days still left
We'll walk in fields of gold"



Lördag idag. Har huvudvärk. Det beror nog inte på vinet, utan på att jag har mått så jäkla skumt på sista tiden. Huvudvärk och illamående nästan vare dag. Blä!

Efter att jag har klätt på mig tänkte jag bege mig mot stan. Kika på lite saker och hoppas att folk har glömt bort att det är lönehelg. Haha... Som om det skulle hända?

Sen får vi se om det blir en sväng på Matfesten. Är rätt surt väder, men jag har blivit lovad gratis mat och det tackar man väl inte nej till?


Fredagskvällen/natten

...och skvaller blev det! Det och en flarra vin.
Gött mos!

Nu tror jag att jag måste dejta sängen.
God natt!

Mumma!

Kom nyss hem från min bror(ja, och mamma då...men hon var inte hemma). Vi har käkat riktigt god middag, Letade efter bra nötkött i hela stan, men utan framgångar. Så det fick bli kyckling och lammkorv istället. Till det arabisk potatissallad, konjakssås och fetaostsallad. Mumma!

Nu blir det Golden league på fyran och Half Baked i min mage. Återigen, mumma!




UPDATE:

Och strax kommer Sanna över på lite vin. Vi har en del skvaller att ta igen så det blir fett nice.
Härlig fredagskväll!

DILF





Japp, så äre.
Fast just nu finns det bara en I like to... Och han har inga barn, som tur är!

Ta två betala för en

Jag är väldigt bekväm. Extremt bekväm.
I synnerhet när det kommer till matlagning. Älskar grytor och annat enkelt som "klarar sig själv". Jag är inte dålig på att laga mat, det handlar inte om det, utan jag är bara praktisk.

Idag blir det ugnspannkaka(kan det bli enklare?) och till efterrätt körsbärspaj. När pannkakan är klar är det bara att slänga in pajen i ugnen. Väldigt praktiskt. Och gott!

Jobba eller leva på soc? Det är frågan.

Habibi var hit en snabbis alldeles nyss. My handsome! 

MEN, som vanligt så ringer hans jobbtelefon och så var han tvungen att sticka iväg på jobb. Elva på kvällen. Och han börjar 7.00 imorrn. Och han fastar.
Jag vill inte byta med honom. Morgondagen måste bli jobbig.

Jag tycker självklart att det är jättetråkigt att han var tvungen att fara. Det tycker jag alltid när han bara måste sticka iväg på jobb sådär. (Och han jobbar en hel del övertid om vi säger så.)
Men samtidigt tycker jag att han är så jäkla duktig och han har verkligen arbetsmoral. Inte många sjukdagar där och han ställer alltid upp. Oavsett om det är elva på kvällen en onsdag, en fredagsafton eller en lördagsmorgon. Ibland är det nån kompis som ringer och då har han inte ens hjärta att ta betalt för jobbet, även om det är på kompisens företag han ska utföra jobbet.

Därför blir jag så ledsen när vissa säger att invandrarna inte vill jobba utan bara leva på socialbidrag. Det är så fel det kan bli! Visst finns det invandrare som inte jobbar, men det finns det svenskar som inte gör också. Men de invandrare som jag känner vill jobba och de jobbar hårt! De tar de jobben de får, oavsett om de har en mycket högre utbildning i sitt hemland. Vet läkare som jobbar på restaurang och lärare som jobbar som undersköterska. Och andra som måste göra om hela sin utbildning i Sverige, för utbildningen de har från sitt hemland "räknas inte" här. Det är sjukt! Och det är verkligeheten i Sverige 2009.

Så att invandrarna saknar arbetsmoral är så fel det kan bli. Infödda svenskar däremot, de saknar ofta arbetsmoral! Självklart gäller det inte alla, men hur många svenskar är villiga att jobba så fort nån ringer? Stanna kvar längre om det behövs, varje gång det behövs? Skippa sommarsemestern? Ta ett jobb som är långt "under" deras utbildningsnivå? Och jobba häcken av sig varje dag?
Jag är i alla fall inte villig till det. Inte jämt. Förr var jag nog det. Då kunde jag jobba två veckor i sträck och verkligen jobba häcken av mig. Nu har jag blivit bekväm. En svensk soffpotatis. Tragiskt nog.

Vad vill jag då ha sagt med det här? Förutom att berömma min underbara lover?
Jo, att det finns arbetsamma invandrare. Det finns arbetssamma svenskar. Det finns lata invandrare. Och det finns lata svenskar. Varför skulle det vara någon skillnad? För invandrare är alla som inte är från Sverige. Flyttar en svensk till t.ex. Spanien så är han också en invandare, precis som en spansk irakier eller en spansk tunisier, och han hamnar då i samma "invadrarfack". Vi är alla ganska lika helt enkelt, det är det jag vill ha sagt. Och visst är det då ganska löjligt att säga att invandrare inte vill jobba utan bara leva på bidrag? För hur vet ni det? Har ni frågat eller?

Doggy style?

Seriöst, en sån här pudel vill jag ha!
Hur coolt vore inte det?
Jag som samlar på kameler och allt...

Jag menar, man klipper ju ändå pudlar i alla möjliga löjliga frisyrer...så varför inte som en kamel? Vad är skillnaden liksom?
Fler exempel finner ni här.





Love me, love me now


"Yes, we're different worlds apart
We're not the same
We laughed and played at the start
Like in a game
You could have stayed outside my heart
But in you came
And here you'll stay
Until it's time for you to go"




Don't question why she needs to be so free


"She'll tell you it's the only way to be
She just can't be chained
To a life where nothing's gained
And nothing's lost"


Euro

Idag ska jag försöka göra bort det mesta på listan. Jag hoppas bara att banken har tillräckligt med euro till mig. Fast egentligen funderar jag på om jag borde gambla istället. Euron har gått ner en del de senaste dagarna, och jag tror att den kommer att fortsätta åt det hållet. Så ska man kanske vänta? Hm... Det handlar ju ändå om 10 000:-.

Hur som helst, jag har inte så mycket mer att säga just nu. Ska hoppa i kläderna och åka till stan.

So long!

Luleå

Var iväg en sväng till Luleå med mamma idag. Shoppade lite och käkade lunch. Trevligt, trevligt!
Hittade nya gardiner till vardagsrummet, en glasfågel, ett snyggt fat och en skön topp. Inte så mycket och inte så dyrt, men jag är nöjd!

Fick världens huvudvärk på vägen hem. Det vanliga: huvudvärk, illamående och nackont. Är så less! Tog medicin och sov en snabbis när jag kom hem, och det blev faktiskt bättre vilket i alla fall var skönt. Var längesen medicinen hjälpte nämligen.
Men, jag ska inte klaga! Jag lever ju.

Imorrn har jag en del saker att uträtta så jag hoppas att jag slipper få tillbaka huvudvärken då. Har inte tid med sånt!

Färgade förresten fransarna samt brynen ikväll. Känns nice. Och jag känner mig inte lika skabbig längre. Haha...

Nä, nu ska jag lösa lite korsord och sen sova. Så gammal är jag!

To-do-list v.35

Snart ny vecka. Och till skillnad från denna är det en vecka med lite jobb, därför är det en del grejer jag måste ta tag i. 
Och vad är då bättre än en to-do-list?

  • Jobba tre förmiddagar 
  • Rensa uteförrådet
  • Bygga ihop lagerhyllan som ska stå i det nystädade förrådet
  • Växla pengar
  • Lämna igen böcker på biblioteket
  • Åka till Luleå?
  • Fixa papper till a-kassan
  • Ringa Försäkringskassan ang. sjuklön


Typ det ja. Eller det är det jag kommer på nu i alla fall. Men det kommer säkert mer...


Sanningen

Ibland önskar jag att det gick vrida tillbaka tiden. Göra saker annorlunda. Välja sina ord.
Men det är omöjligt.

En dusch kanske?

Känner mig jäkligt snygg just nu. Sitter invirad i en stor kofta + filt i soffan med mina stubbiga ben(som dessutom blivit blåfärgade av de nya jeansen!), flottiga hår, avskavda nagellack på tårna och oplockade ögonbryn. Lägg sen till naglar som skivat sig, dålig hy och mörka ringar under ögonen. Och där har ni mig! Sexy mama...not! Snarare white-trash-brutta.

Tror att det får bli en rejäl uppfräschning ikväll. Eller tror, jag måste. Haha...


Saknar babe. Vi ses alldeles för sällan. Jobbigt tycker jag. Men jag har gjort allt jag kan, så vad ska man ta sig till? Jag vet faktiskt inte.


Känner mig småkrasslig ikväll med. Det är mest bara på kvällarna. Skumt. Men ska i alla fall försöka kurera mig med varm mjölk med honung och c-vitaminer i mängder. Wish me luck!


Lördag

Sov inte alls bra i natt. Vaknade hela tiden. Var kissnödig. Drömde konstiga saker.
Sen snoozade jag massor.
Men nu är jag i alla fall uppe.

Ska och jobba om en liten stund. Förmiddag idag. Rätt soft.
Mindre soft är det dock att en maskin gick sönder igår, och den måste jag försöka fixa idag. Hatar att de där jäkla maskinerna aldrig vill fungera som de ska!
Fattas bara att jag kommer på jobbet och frysen eller nåt har gett upp också. Som första dagen efter semestern...

Nä, nu ska jag sluta klaga och klä på mig istället.
So long!

Förkylning på g?

Jag är trött, frusen och har ont i kroppen. Förkylning på g?

Har försökt kurera mig med massor av honung, och nu är det sängen som gäller. Ska bli skönt att krypa ner under det varma täcket...

Ciao!

Svarta sneakers

Ibland är jag lite rolig. I våras ville jag ha helvita sneakers. Alltså med vita detaljer och allt. Sagt och gjort. Jag köpte ett par från Nike. Gillar dem fortfarande.

Men i höst vill jag istället ha helsvarta sneakers med svarta detaljer. Har hittat två som jag funderar på.



Le Coq Sportif


 


 

Converse




Priset är ungefär detsamma för båda. (Ca 1000:-)
Gillar detaljerna på de från le Coq, men samtidigt så känns Converse mer som en klassiker. Fast jag vet att det ska finnas en annan modell på svarta Converse i skinn som är ännu snyggare. Har dock inte hittat dem nånstans... De har bara en stjärna på sidan, och inte den klassiska cirkeln. Så ni kan väl hålla utkik åt mig va? Haha...

Hur som helst tror jag att jag ska vänta tills jag är i Lissabon. De har ju t.ex. Footlocker där också, och det är ju roligare att handla på plats än via nätet.

Eller hur?


 


Privatdetektiv nästa?

Har lekt lite detektiv ikväll. Lite sneaky sådär.
Jag är rätt så bra på det, men inte lika bra som Matilda. Hehe...

Men med Facebook, Birthday och gamla skolkataloger kommer man rätt så långt ändå.

Nu ska jag kika lite mer på tv innan det är dags för sängen.
Ciao!

Walk-in-closet

Om jag skulle inreda en walk-in-closet, eller möjligtvis ett sovrum, just nu så skulle jag välja den här tapeten. Tänk er den tillsammans med guldspeglar, lyxiga divaner och kristallkronor.

Jag älskar mönstret! Har bäddsetet. Mitt favoritbäddset.
Så tidlöst och lyxigt.




Snöbär från Marimekko i sammarbete med Midbec.

Myskväll med Bolt och tända ljus

Hemma från jobbet. Trött och seg känner jag mig. Hoppas verkligen inte att jag håller på att bli sjuk, men jag fick värsta förkyldkänningarna tidigare idag så det är ju verkligen inte omöjligt. Får kurera mig med hemmagjort myntate med massor av honung. Kanske en skätt konjak också.

Såg Bolt springa tidgare. Eller springa? Flyga fram. Han är ju fan helt magisk den där killen! Ofattbart. Och det ser ju alltid så jäkla enkelt ut. Har inte ord nog att beskriva hans insats. Och jag blir sällan tyst.

Ska fortsätta mysa i soffan med tända ljus och tv. Och det där téet då.

Torsdag

Skulle egentligen ha varit ledig idag. Men en tjej på jobbet har varit sjuk hela veckan så jag lovade att jobba. Känns sådär. Har mensverk och någon form av magkatarr så jag hade gärna stannat i soffan och glott på friidrott hela dagen. Men samtidigt känns det bra med en extra slant i plånboken. Så jag klagar inte den här gången.

Igår köpte jag en ny matta till vardagsrummet. Har letat hur länge som helst efter en att ha under matbordet. Hittade en fin keliminspirerad matta i ull till ett bra pris. Den var dock lite för stor. Så vad gör jag? Jo, jag kom på den brillianta idéen att lägga den nya mattan under soffbordet och placera mattan som låg där(en handknuten persisk sak) under matgruppen. I'm so clever! Haha...
Men fint blev det. Är riktigt nöjd!
Nu vill jag ha lite nya kuddar också...

Nä, bäst att klä på sig lite kanske. Ser kallt ut ute idag. Mulet och blåst. Hösten kom så fort... :(

Mission: Vända dygnet rätt

Jag ska försöka gå och lägga mig tidigt ikväll. Så det så!
Så nu ska jag tvätta av mig sminket och lägga mig i sängen och lösa lite korsord.
God natt!

Välmatchat


Ytterligare ett litet "stilleben" från mitt sovrum.

Gillar när jag hittar saker på olika ställen, men som matchar på ett snyggt sätt. Som de här svarta och guldiga grejerna.
Ljusstakarna är favoriter från Indiska, där även guldljusen kommer ifrån. Den större vasen är ett loppisfynd som ursprungligen kommer lite otippat från Konsum. Även den lilla vasen är från någon loppis. Duken har mamma sytt och i bakgrunden syns vykort från Egypten.
Guld och svart är väldigt snyggt tycker jag!

Lite trött kanske?

Var ute i tvättstugan till strax innan ett. Sen satt jag vid datorn en stund. Löste lite korsord i sängen. Och jag vet ärligt inte när jag somnade. Men jag vet däremot när jag stag upp idag. Halv tolv! Det går bra att vända på dygnet. Verkligen...
Men till mitt försvar måste jag få säga att jag faktiskt steg upp redan sex igår, efter att ha sovit några timmar bara. Så det så! 

Nu ska jag klä på mig. Försöka äta någonting. Och sen bär det alltså av till stan. Önska mig lycka till med mina inköp!

 

Höstmys

Är sugen på lite nytt till vardagsrummet. Lite mys inför hösten och vintern. Det kan behövas.

Som de flesta andra i vårt mörka land så älskar jag skenet av levande ljus. Någon ny fin ljuslykta skulle därför inte sitta helt fel. Inte heller en ny pläd. En stor varm mysig sak som man kan som man kan vira in sig i kalla vinterkvällar i soffan. Vilket självklart leder mig in på kuddar. Jag älskar orientalisk inredning med allt vad det innbär. Mysigt, mustigt och ombonat. Kelimkuddar är jättefint tycker jag. Fina mönster och ett gediget hantverk. Ett par sånna skulle gärna få pryda min soffa. De är dock lite svåra att få tag i här, men om jag inte missminner mig så ska Åhléns sälja något liknande i höst? Kan vara värt att kolla upp! Skulle gärna mixa dem med lite mer färgglada kuddar med inslag av glansiga material. "Lapptäckskudden" från Indiska är t.ex. hur fin som helst och skulle passa ypperligt den stilen jag hade tänkt mig.

Som sagt, vi får se vad jag kan hitta på stan imorrn i min jakt på höstmys.







Måndag

Kollar lite på friidrott. Men jag måste ju erkänna att jag är lite neg och tycker att det mesta känns lite urvattnat efter Bolts rekord igår. Men det är som sagt bara min åsikt...
Gårdagen var ju helt jävla fantastisk! Och det känns ändå som att killen inte ens ger allt. Han kommer garanterat att tangera sitt eget rekord igen.

Sitter och funderar på om jag ska sneaka till mig ett par maskiner i tvättstugan nu. Är egentligen rätt så trött, men tvättar jag ikväll så är det ju gjort och jag slipper det undet mina lediga dagar. Skulle ju vara ganska så skönt...

Är som sagt ledig igen. Hela tre dagar. Soft. Imorrn tänkte jag mig en sväng till stan. Har några mer eller mindre viktiga ärenden. Kolla på lite höstkläder och inredning. Kanske nya kuddar eller nån skön filt? Vi får se vad jag kan hitta.

Nä, det får bli tvättstugan i alla fall!


Söndag med friidrott

Har inte gjort sådär supermycket idag. Var ut en sväng, handlade lite mat, blev bjuden på lasagne hos mamma, satt upp ett sånt här öga som ska skydda mot det onda ögat i hallen och nu chillar jag i soffan.

Planerar att fortsätta kvällen här med lite tända ljus, körsbär och friidrott. Friidrott är kanske den sporten som jag tycker bäst om att se på tv. Skön variation. (Förutom när det är maraton...)
 
Imorrn börjar jag redan sju med att rengöra glassmaskinen. Kul, kul. Eller så inte...





Tankar

Jag tror att det finns en mening med allt. Livet kan inte alltid vara en dans på rosor och ibland behöver man motgångar för att bli en bättre människa. Eller för att åtminstone försöka bli en bättre människa.

När jag får en motgång eller någonting inte blir som jag hade tänkt det brukar jag försöka tänka så här. Det är ett bra sätt att gå vidare.

Men just nu är jag bara så frustrerad. Snart måste väl ändå någonting positivt hända? Jag orkar inte grubbla och vänta. För jag vet inte vad det är jag egentligen väntar på. Just nu känns det bara som om allt går emot mig. Det är riktigt jobbigt.

Och inte känns det bättre av att sommaren är slut och hösten och snart även vintern är på ingång. Det värsta jag vet är vintern. Den är lång, kall, mörk och gör mig bara nere.

Jag tänker även på allt som hände förra vintern. Det som förändrade allt, och inte till det positiva. Det var nog den värsta vintern någonsin. Kanske den värsta perioden i mitt liv. Och nu när det börjar bli höst är jag rädd att behöva uppleva allt igen. Det orkar jag inte. Det går inte. Och det får bara inte hända.

Jag försöker vara positiv, men det är svårt när det känns som att allt går åt fel håll. Allt jag önskar är bara en liten ljusglimt.

Nä, livet är inte alltid rättvist

Det tog ett tag innan jag fattade vad den här låten handlar om. Trög som jag är.
Sen insåg jag ju hur sjukt rolig texten är!
Kanske tycker jag att det är kul för att jag inte kan relatera till låten. Och i det här fallet är jag verkligen glad för det! Haha...


"There's just one thing,
That's getting in the way,
When we go up to bed you're just no good,
It's such a shame!
I look into your eyes,
I want to get to know you,
And then you make this noise,
And it's apparent it's all over."


Gomorra

Har just käkat middag. Ugnspannkaka. Riktigt gott med hemmagjord blåbärsylt till! Passade också på att tjuvkika på när grannens nya tjej höll på att flytta in. Spännande. (Åtminstone för oss utan eget liv. Haha...)

Känner mig rätt så seg, men har i alla fall beslutat mig för att dammsuga och gå ut med soporna i alla fall. It's neccessary. Sen blir det att kolla på film, Gomorra. Hoppas att den är lika bra som "den borde" och att den inte bara är jävligt hypad. Den som lever får se.




Lördag

Gick och la mig jättesent efter en kväll i goda vänners lag.
Nu är jag redan uppe och har hunnit med en kopp kaffe också.

Jag är sjukt jäkla trött, men jag och mamma ska ut på äventyr så det kanske det är värt!

Hörs sen!

Nytt från Timberland

Det lönar sig tydligen att ha semester. Fick riktigt bra lön den här gången! Borde få det nästa månad också, eftersom att jag hade en del semesterdagar då också.
Har förresten en del semesterdagar kvar också. Det + kompdagar. Lovely! 

Köpte ett par jeans på Lindex och ett par sandaler från Timberland idag.  Behöver faktiskt ett par nya till Lissabon-resan, då mina supersköna har blivit trasiga i en söm. Ja, skorna alltså. Och det var 50% på dem så det kändes som ett riktigt fynd då Timberland har grym kvalitet. Blir nog bra att knalla runt bland kullerstenar och långa backar i dem.

Nu ska jag hoppa in i duschen. Sen blir det pizza med vänner.
Ciao!

Samma modell som mina sandaler, fast mina är i brunt. Som de här.


Tre dagar

Nu är jag ledig i tre dagar igen. Långhelg!
I like!

Blir en sväng på stan med mamma nu. Har ju fått lön idag... ;)

Tallrikshyllan

Skrev tidigare om ett litet "projekt" i köket. Projekt är kanske fel ord, men för några dagar sen satte jag(med mammas hjälp) upp en tallrikshylla där jag tidigare haft en tygtavla. Gillar fortfarande tygtavlan med motiv över Helsinki, så den ska sättas upp i trappen sen. 

Jag älskade auktioner när jag var liten och ropade in en hel del grejer. Mina föräldrar var kanske inte alltid så glada över det(men de fick ju skylla sig själva som tog med mig). Hur som helst ropade jag in tallrikshyllan för en tia eller två. Förr satt den i köket i sommarstugan och när vi sålde stugan så hade vi loppis och försökte även sälja hyllan. Ingen ville köpa den och den hamnade i mammas förråd. För ett tag sen såg jag en liknande hylla i ett reportage i en inredningstidning och fick den briljanta idén att den skulle passa i mitt kök. Det är storyn bakom hyllan, och nu sitter den alltså där och pryder sin plats.




En del av mitt förortskök.
Köksbordet är ett loppisfynd som jag målat om. Kostade typ en femtiolapp.
Stolarna är från Svenska hem, dynorna har mamma sytt, lampan är från (numera nedlagda) Bosaker och de flesta krukorna från Indiska.




En perfekt lösning för oss med mycket småsaker
som inte riktigt har fått nån bra plats tidigare.
Porslinet är från Rörstrand och Gefle. Brickan och underlägget från Almedahls. 
Förr samlade jag gräddkannor i glas, och de här en några av de som är kvar idag. De kommer från okända märken och Iittala.
Den lilla pixiboken är ett välanvänt barndomsminne.  




Kryddburkar i porslin.
Orsa från Rörstrand. De fanns också i vår gamla sommarstuga.




Jag älskar fina förpackningar!
Bakpulvret är köpt på loppis och godiset är en present från Kanada.
Underlägget är från Almedahls med motivet Surt sa räven. Ett favoritmönster.


Återigen inredning som jag älskar. En skön mix.
Badrummet ska ni också få se. Snart...

Le Lover

Ett inlägg från 21 juli ifjol. Det handlar om lovern.

I november 2008 skriver jag följande:

"Tänkte på en specifik person ganska mycket igår. Eller snarare tänkte jag att jag inte borde tänka på honom. Att det inte var någon idé och att det bara var lika bra att gå vidare.
Det ska väl tilläggas att vi inte har dejtat eller så, utan att han mer bara var en liten sommarfirt, (eller vad man nu ska kalla det, har faktiskt ingen bättre benämning). Men en sommarflirt som alltid gör mig så glad och nervös när jag väl träffar honom, vilket inte är så ofta. Det är säkert närmare två månader sedan vi sågs sist t.ex.
Hur som helst, vem kommer in på jobbet idag? Jo, han såklart! Bara för att jag tänkte sådär igår. Självklart blev jag lika glad och nervös som vanligt. Han sa att han inte hade några ärenden, utan bara ville träffa mig. Hur gulligt var inte det? Grejen är bara den att han aldrig gör något mer. Kan han inte bjuda ut mig eller nåt? Åtminstone fråga om mitt telefonnummer?
Jag vet inte vad det är med den här killen, men han gör mig bara så glad. Gick runt och log resten av dagen på jobbet. Haha..."

Även det här från 15:de januari handlar om lovern, när jag gett honom mitt telefonnummer:

"Gjorde en sak idag som jag inte har gjort på väldigt länge. Sjukt länge faktiskt. Det kändes bra, men ändå lite hemskt. Väldigt blandade känslor sådär. Hoppas bara att jag inte ångrar mig, men det tror jag inte. Eller?"


Jag tycker att det är jätteroligt att läsa det här idag. Jan har verkligen alltid gjort mig glad och jag har egentligen alltid tyckt om honom, från först gången vi pratade på jobbet nån gång förra sommaren. Han är verkligen speciell och han har gjort ett stort intryck från första dagen. Hela förra sommaren gick jag runt och längtade efter hans besök på jobbet. Och jag blev pirrig och lycklig när han dök upp där. Men det skulle jag aldrig ha erkänt då. Haha...


Den finska familjen som lever rövare

Var förbi mamma en sväng efter jobbet. Hon berättade att en gammal(och typ dement?) granne hade klagat. Till en som mamma känner hade hon sagt att hon inte ville bo kvar för att hon inte trivdes i området. "Den där killen och den finska familjen lever om och stör så mycket". "Den där finska familjen"...jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Som sagt, jag är väldigt stolt över mitt ursprung, men vi varken pratar finska eller bryter och varför ska man överhuvudtaget kategorisera människor så? Men hon har ju klagat på "den irakiska familjen" som spelar fotboll på gräsmattan också.
Nä, du behöver nog inte bo kvar. För vi gillar inte den där rasistiska tanten som gnäller heller... 

Nu tänkte jag äta lite rostat bröd med vällagrad ost och ett glas Oboy. Det får bli min alldeles för sena middag/tidiga frukost. Haha...

By the way, kärringen kan inte ens ha hört oss leva om, för hon är aldrig ute och mamma bor inte ens vägg i vägg med henne. Snacka om att leva i en fantasivärld... 

Onsdag

Baksmällan efter semestern kom idag. Pang! Sådär bara. Klev upp ur sängen alldeles nyss och jag är fortfarande hur trött som helst!
Ska man inte vara utvilad när man varit ledig? Okej, kanske inte när man har vänt på dygnet totalt. Haha...

Sitter och lyssnar på gamla Cher-låtar och dricker kaffe. Hon var en av mina favoriter när jag var liten. Jag minns att vi ofta brukade lyssna på henne i bilen. Jag tycker faktiskt att hon är riktigt bra när jag lyssnar nu också. Alltså inte de "nyare" låtarna, typ Belive och Strong enough, utan de från -60, -70 och -80-talet.
Sen har jag alltid tyckt att hon är en cool kvinna också. Och då skiter jag faktiskt i alla hennes ingrepp, hon är ju hur snygg som helst ändå! Åtminstone var hon det, nu har jag inte sett henne på ett tag så.

Anyway. Är glad att jag jobbar eftermiddag idag. Hade inte pallat att stiga upp och jobba förmiddag. Jag är lite konstig för oftast tycker jag nästan att det är skönare att jobba på kvällen är morgonen. Det gör mig inte så mycket att sluta först efter åtta, men att börja jobba åtta på morgonen? FY! Inte min melodi. Då är jag ändå så trött när jag slutar att jag typ bara ligger i soffan och halvsover. Men när jag jobbar eftermiddag så kan jag ändå göra saker när jag slutat. Det är ju då jag är som piggast.

Nu ska jag kanske försöka göra nåt annat.
Ciao!




Mamma var faktiskt lik Cher när hon var ung.
Kanske är det därför jag alltid gillat henne?
(Cher alltså, mamma gillar jag såklart också...haha)


Den perfekta inredningen...

...är i mina ögon en salig blandning. En blandning av nytt, gammalt, dyr design, loppisfynd, kitsch, reseminnen och gåvor. Saker som betyder någonting blandat med saker man köpte "bara för att de var roliga".

En lägenhet eller ett hus blir inte ett hem med bara IKEA-saker, det är ett bra motto tycker jag! Ett hem behöver personlighet och själ, vilket man inte skapar genom att köpa allt på samma ställe. Själv äger jag inte många saker från IKEA. En liten kristallkrona som jag faktiskt tycker mycket om, men inga möbler eller så.

Jag gillar "stilleben" eller grupperingar av saker. Kanske inte speciellt praktiskt, men fint och mysigt. Och för mig behöver inte allt vara så jäkla praktiskt hela tiden! Jag gillar småsaker, även om det inte direkt underlättar städningen...




Ett exempel från mitt sovrum.
Lyktan och lotusen är från Indiska. Vasen och skålen är loppisfynd. Den lilla asken är en present från Indien.
Duken har mamma sytt. Radbandet i skålen är köpt i Istanbul.
Tusen och en natt har funnits i vår numera sålda sommarstuga forever, och den andra boken är en present från mamma.


Nästa "inredningspecial" får nog bli från mitt badrum. Det finns nog ingen som har gått in där utan att kommentera inredningen...
Jag säger inte mer just nu.

The last day...

Idag är det sista dagen på semestern. Känns sådär. Skönt att få tillbaka lite rutiner och känna att man gör nåt. Men det kommer att bli svårt att vända tillbaka dygnet. Jag är, och kommer förmodligen alltid att vara, en kvälls/nattmänniska. Så när jag måste kliva upp tidigt så är jag konstant trött. Så, lite ångest har jag nog allt...
Däremot skonade jag mig själv och väljer att inte börja 7.00 imorrn som jag hade tänkt först. 9.30 låter bättre. Även om det innebär att börja tidigare en annan dag. Men det får jag ta!

Mamma är nog den jag känner som är absolut bäst på att fynda. Igår köpte hon en soffa från Carl Malmsten med tillhörande fåtölj för några ynka tusenlappar. Ny kostar det...ja, mycket mer. Lovern var snäll och hämtade den åt henne idag. Som tack fick han en gammal tändsticksask med "Ali baba" på. Haha... Nej, hon är inte snål, men han vägrade ta emot något annat.
Jo, hon köpte också två par Pertti Palmroth-stövlar. Ett par helsvarta och ett par bruna med detaljer i fake-orm. Vad hon betalde för dem? 20 :- styck! Nya kostar de ca 2000:-...styck. En äkta handknuten matta hade hon också med sig hem, för 300... Ja, ni ser, hon kan det där med att göra fynd helt enkelt!

Nu ska jag äta lite riskakor och yoghurt(inte blandat såklart). Blev småhungrig. Som alltid på kvällen... Riskakorna med ostsmak är ju helt fab! De med sourcream också. Mums!

Jo, kom på en liten grej ikväll. Har ett stort kakfat i silver som jag aldrig använder. Eller möjligtvis till jul eller så. Däremot har jag massor av armband utan bra förvaring. Så vad gör jag? Jo, använder kakfatet till armbanden. Snyggt och praktiskt tycker jag! Och bättre att det används än bara står där uppe på bokhyllan, för det är ju faktiskt riktigt snyggt.
Man får inte vara dum...




Bling-bling i massor!



På den gamla IKEA-hurtsen(från 70-talet?) får fatet nu husera.
Dior-necessären är fullproppad med nagellack...

Är alla i Portugal snygga?

Orkade inte sola mer än en timme idag. Tog typ inte på nåt alls. Får ta en tripp till solariet istället. Vill inte vara världens blekfis när jag åker till Portugal. Har fått för mig att alla är lika snygga och perfekta som Ronaldo där så. Haha...

Har mått illa sen jag hade migrän sist. Missbrukar samarin, men det vill inte hjälpa. Yr är jag också. Värst är det på förmiddagarna. Kvällarna är lite lindrigare. Det kan bero på att jag fick en annan medicin sist jag hämtade ut, och nu har jag börjat med den. Har även trappat upp till maxdosen. Det kan som sagt vara därför, och isåfall borde det gå över snart. Jag hoppas det! Är inte så kul att gå runt och må illa hela tiden.

Kvällens planer är att ladda upp med snarr och hyrfilm. Måste bara vänta på att bilen kommer tillbaka först. Är för lat för att cykla. Varm choklad vill jag också ha! En försmak på hösten känns det som. Men på tisdag är semestern slut, så den närmar sig faktiskt. Tyvärr...


Cristiano Ronaldo Cool Hairstyles.


Är alla portugiser så här snygga?


Sol

Nu ska jag ut i solen. Igår var igår. Hoppas att saker och ting löser sig bättre idag.



UPDATE:

Jag överreagerar. Det är det vanliga.
Men nu har jag i alla fall bett om ursäkt och försökt föklara mig. Så det känns åtminstone lite bättre.

Jag saknar habibi så fruktansvärt mycket att det gör ont just nu! ♥

Fan, fan, fan!

Jag är en jävla idiot! Det är ju bara att konstatera det...


Fan vilken moral jag har egentligen! Fy på mig!

Okej, det här blev inte riktigt som jag hade planerat det. En flaska likör senare liksom.
Why, oh why?
För att jag är pissed...på flera sätt, och inte kan hantera det på nåt annat sätt just nu. Eller jo, jag kan, men jag orkar helt ärligt inte. Ibland faller den här fasaden också. Och jag blir så där ohärligt dubbelmoralig som man kan bli ibland, när fasaden faller. Det är äckligt. Jag känner mig äcklig. Det är så jävla onödigt egentligen! Just därför.

Om jag går och lägger mig nu, kommer jag att må dåligt imorrn då? Jag tror det.
Om jag skickar sms nu, kommer jag att må dåligt imorrn då? Förmodligen.
Kan jag avstå något av det? Troligtvis...inte.

In the closet

Tydligen blev det ändrade planer ikväll. Så nu sitter jag här och slötittar på ett program om heroinet i Afganistan. Rätt så intressant egentligen, men jag känner att jag inte pallar med det just nu. Orkar inte engagera mig.

Istället tänkte jag sätta på nån skön platta, ta en drink och städa klädkammaren. Jo, nu är det faktiskt dags...och jag städar alltid bäst när jag är lite småförbannad(och lagom lullig).

Ciao!




UPDATE:

Och så fort var det avklarat. En drink + städning av klädkammaren = 30 minuter.
Nu måste jag hitta nåt annat ställe att städa. Hm...

Pulp fiction och bullar

Hade en trevlig kväll med vänner igår. Satt ute i solen och snackade strunt och lyssnade på musik. Spelade även ett spel som liknade kubb, men det hette något annat. Behöver jag säga att jag sög? Som sagt, motoriken är sällan på min sida...
När det började bli mörkt och kallt ute så spelade vi tv-spel istället. Behöver jag säga att jag sög? Haha...
Strax efter tolv kom vi på att vi var sjukt sugna på nåt att käka, så vi gick till macken. Blev pistagelängd med mjölk. Våldigt gott! Det avnjöt vi till Pulp Fiction. En av världshistoriens bästa filmer. Och med ett av det bästa soundtracken någonsin. Lovely!
Var hemma drygt tre tror jag. Trött som stryk.




En klassisk scen


Tacksamhet...eller orden räcker inte till

"Orden räcker inte till,
i mitt huvud står det nästan still
Ute där det blåser kallt,
jag andas djupt så kan jag stå emot allt
Och ser jag bara nån sorts moln,
kan solen inte va långt bort
Så därför vill jag passa på,
att visa tacksamhet för allt jag får
"


Jag är inte alltid den bästa på att visa min tacksamhet för allt jag fått i livet. Men det betyder för den delen inte att jag är oerhört tacksam. 

Jag är tacksam för att jag var världens absolut mest underbara familj. De som stöttar mig i allt, säger till när jag gått överstyr och som alltid finns där. Min mamma är också min bästa vän och vi har upplevt så mycket tillsammans, både roliga och mindre roliga stunder. Hon ger råd utan att styra, och hon har gett mig ett tjockt lager skinn på näsan. Det är de här människorna som har gjort mig till den jag är idag.

Jag är tacksam för de finaste vännerna man kunde få. Vi har skrattat så vi har tappat andan, pratat om världens problem, gjort de sjukaste sakerna tillsammans och bara hängt. Vissa träffar jag alldeles för sällan, men när vi väl ses så är det percis som förr och det uppskattar jag verkligen. Så många minnen och så mycket tacksamhet.

Jag är tacksam att jag har fått träffa den finaste killen på jorden. Jag kan fortfarande inte förstå att jag får umgås med den här underbara människan. Han har öppnat mina ögon på så många sätt. Jag trivs lika bra när vi diskuterar seriösa ämnen som religion och politik, som när vi skämtar, skrattar och skojbråkar. Han har förändrat mig, till det bättre och jag trodde aldrig att jag skulle få vara med om det.

Jag är tacksam för min släkt, den delen som jag har bra kontakt med. Men de räknar jag som min familj, så de behöver ingen egen kategori.

Jag är tacksam för mina rötter. Att vara en blandras, gatukorsning eller vad man nu vill kalla det för, är någonting positivt och någonting man bör ta vara på. Det har gjort mig till mig, och de olika delarna har påverkat mig på olika sätt. Det ger mig perspektiv och förståelse för andra människor. Jag skulle aldrig någonsin vilja byta ut det mot att vara "en riktig svensk". 

Sen finns det hur mycket "småsaker" som helst som jag är tacksam över. Att jag har mat på bordet varje dag, min fina lägenhet, att jag har ett jobb, att jag kan läsa och skriva, att min hälsa överlag är god, att solen skiner, att jag börjar hitta en trygghet i mig själv, alla konserter jag fått bevista, alla människor jag träffat som har påverkat mig på olika sätt under årens gång, alla vackra platser jag fått besöka. Etc, etc.
Listan kan göras hur lång som helst. Och den fylls ständigt på.

Snart är det ramadan, vilket handlar mycket om just det här. Att vara tacksam över det man fått i livet. Oavsett om man är religiös eller inte så tror jag att det är bra att ägna tacksamheten en tanke ibland. Att se det positiva och förstå hur bra man egentligen har det. Jag försöker att tänka på det varje dag, speciellt när jag klagar mycket. Jag inbillar mig åtminstone att det är någonting positivt för mig. 


Så skjut på det, skjut på det

Idag måste jag städa, så är det bara!
Har skjutit på det alldeles för länge nu. Brukar kunna bli så ibland, men den här gången kan jag faktiskt skylla på min migrän. Den är förresten bra nu. Äntligen! Har bara lite ont i nacken och mår lite småilla, men annars är det ingen fara. Jätteskönt!

Som sagt, städa, handla och duscha. Det står på dagens schema.




UPDATE:

Note to self: Det blir jävligt svettigt att städa när det är 25°C och hög luftfuktighet. Men, nu är det i alla fall gjort!
Nu: Handla mat.

Ciao!

Cancer?

Har ett födelsemärke i pannan, alldeles vid hårfästet som har funnits där forever. Men nu har det hänt nåt med det. Det har börjat stå ut, klia och göra ont när man trycker på det.

Cancer är självklart första tanken. Men samtidigt så har jag fått så dålig hy på sistone, med massa små(och stora för den delen också) finnar, så det kan ju bara vara en finne som råkat hamna där också.
Well...får avvakta några dagar och se vad som händer.

Har även hört att leverfläckar i händerna är ett tecken på cancer. Vet inte om det är en myt eller inte, men hur som helst har jag fått en liten fläck på insidan av tummen. Nu i sommar nån gång skulle jag tro. 

Sa jag att jag lider av "lätt" hypokondri också?

 

Kanske borde man gå på en match eller två?

Jag kan med handen på hjärtat erkänna att jag verkligen har noll koll på AIK:s trupp inför den här säsongen. Det enda jag vet är att "gullefjun" har skrivit på. Men annars, noll koll.

Slötittade lite på de lokala nyheterna tidigare ikväll. De sände ett reportage från AIKs första isträning(en riktigt stor grej här i stan) och jag hittade en anledning att gå och se ett par matcher i år!
Anledningen är en riktigt het fransman vid namn Pierre-Edouard Bellemare.

Mörkhårig, bruna ögon, fina läppar, bra benstomme...ja, vad mer kan man begära? Dessutom ser han lite nordafrikansk ut tycker jag. Vilket ju inte är helt omöjligt då han är från Paris, och det skulle ju i så fall förklara hans vackra yttre. (Nej, jag är inte alls partisk. Hehe... ;P )

Ni kan se inslaget här om ni känner för det. Drygt fem minuter in i programmet.
Se och njut!








Torsdag

Mår lite bättre idag. Har inte så fruktansvärt ont i huvudet längre, utan mår mest illa. Natten var dock riktigt jobbig. Hade så ont att jag inte visste hur jag skulle ligga för att kunna somna, eller ens stå ut. Ville bara åka in på sjukhuset och få morfinpump. Vilket de knappast skulle ge mig men...
Men som sagt, man ska inte klaga. Det kunde ha varit mycket mycket värre.

Baby ringde från jobbet för ett tag sedan. Han ville be om ursäkt för att han var så stressad igår när jag och Matilda träffade honom på stan. Han ville förklara varför och bad som sagt om ursäkt flera gånger om han hade verkat otrevlig. Ibland är han bara för söt. För jag hade inte ens tänkt tanken att han var otrevlig. Men gulligt av honom i alla fall. Och ännu gulligare var det när han sa att det var trevligt att äntligen ha fått träffa Matilda. Och att han uppskattar att få träffa mina kompisar också.
Min familj och mina nära vänner är det viktigaste jag har, så för mig känns det riktigt bra att få höra sånt.


Eftersom att jag inte riktigt hann städa igår...så hade jag tänkt göra det idag istället. Hur bra har det gått? Inte alls... Ligger fortfarande i soffan och är ömklig. Men imorrn kanske? Jo, då måste jag faktiskt ta tag i det här!


Får se om jag orkar göra nåt alls ikväll. Kanske gå en sväng till mamma. Men mer blir det nog inte. Mår som sagt riktigt illa och vill inte spy nånstans...




Inte nu igen!

Jag HATAR att ha migrän!! Tydligen var det dags idag igen. Två gånger på en vecka är inte okej. Jag blir så jäkla deppig av det här alltså. Det tar för mycket tid och energi, och framförallt mår jag så fruktansvärt dåligt rent fysiskt. Den här gången är det i alla fall lite lindrigare eftersom att jag orkar skiva det här. Men det är lite jobbigt att inga mediciner verkar hjälpa.

Men som mamma har sagt många gånger, vet man hur det känns att ha ett riktigt kraftigt migränanfall så är det inte så smärtsamt att föda barn. Hon säger till och med att det är lindrigare. Givetvis är det olika från person till person, men jag hoppas ändå vid gud att hon har rätt...

En trevlig kväll med trevligt sällskap

Blev en riktigt trevlig kväll.

Fyndade en guldig vas för 20 spänn på loppisen. Tror att jag ska ha den i badrummet, eller kanske i sovrummet? Vi får se var jag rymmer den. Det var ju bara det. Har ju kanske inte direkt få saker hemma...
Kom förresten på ett miniprojekt som jag ska utföra så fort som möjligt i köket. Jag tror att det kommer att bli finfint. Ni får se när det är klart.

Efter loppisen hängde jag med Kajsa, Ricky och brorsan. Vi kikade i roliga tidningar från 70-talet(eller vi läste mest sexspalter...haha), skvallrade, skrattade, åt honungsmelon och Ricky drack öl. De är så lättsamma och alltid roliga att va med! Lika knäppa som mig till och med. ;P

Och nu sitter jag här. Slötittar på tv och käkar fetaost med min hemodlade zuccini. Mumma!

Beroende på vädret och vad det finns för utbud i övrigt så tror jag att jag ska försöka städa lite imorrn. Det börjar förfalla här hemma igen... Har även en fika-dejt med Matilda på eftermiddagen. Nice värre! Börjar vara ett tag sen vi sågs sist så det är verkligen på tiden!

Nu ska jag läsa lite inredningstidningar och kanske sova snart. Vi får se...
Natti!

Han som kallade mig madmoiselle

Jag blir så j*vla glad av att träffa den där marockanen!! Även om det bara är en lite stund som idag. Har alltid blivit glad av att träffa honom, även före vi började "träffas" på riktigt. Från första gången, den gången han kallade mig madmoiselle. Jag undrar om han minns det? Han utstrålar något som jag behöver en dos av då och då, gärna oftare. Någon gång ska han få veta det.

Nu ska jag iväg igen. Ska åka på loppis och sen träffa lite folk.
Bloggar mer ikväll skulle jag tro.
See ya!

Tisdag

Idag lyser solen. Ser rikitgt fint ut ute. Men det värsta är att jag blir för tolerant mot värmen under sommaren. Alltså på våren och i början av sommaren tycker jag att 20-23 grader är varmt. Eller lagom snarare. Men nu måste det vara minst 25(gärna över 30) för att jag ska kunna njuta av värmen och ens gå ut utan kofta och långbyxor. Haha... Lite jobbigt är det faktiskt.

Men jag tänkte ändå ge solen en chans. Gå över till mamma och lägga mig på gräsmattan och pressa. I lä borde jag inte frysa ihjäl i alla fall.
Tar med mig nya Drömhem och trädgård, några nektariner, korsord och kanske lite musik. Fast jag är döless på musiken i mobilen. Men, men...bättre än ingenting kanske?

Känns lagom med en slö-dag idag. Fick världens migränanfall igår afton. Mådde pissilla, var alldeles stel i nacken och kunde varken sova eller vara vaken för huvudet gjorde så ont. Hatar när det är så! Men, jag ska faktiskt inte klaga. Migrän är inte farligt, bara jobbigt och det kunde ha varit så mycket värre(även om det inte känns så under ett anfall). Och jag får se det som en prövning helt enkelt.

Libanesisk kryddblandning

Tänkte att det är ju lika bra att jag slänger in mitt "hemliga" recept på den här fantastiska blandningen. Självklart varierar säkert blandningen från familj till familj, men jag har fått det av en äkta libanes så enligt mig är det det bästa receptet. Hehe...

Libanesisk kryddblandning:

1 tsk kardemumma
1 tsk vitpeppar
1 tsk kryddpeppar
5 tsk svartpeppar
2 tsk kanel
1 tsk muskot
2 tsk ingefära
3 tsk kryddnejlika

Jag har alltid hela kardemummakärnor, hela pepparkorn, hel nejlika och nyriven muskot för smakens skull. Då är det självklart viktigt att mala allt väldigt noga i en mortel för det är inte gott med hela korn i maten.
Den här blandningen kallas egentligen "sju kryddor", men det här receptet innehåller åtta. Det beror på att man egentligen kan välja att ha antingen vit- eller kryddpeppar, men jag väljer istället att ha i båda.

Kryddblandningen passar ypperligt till allt kött, kyckling och grytor. Men jag har den i allt, från vinegrette och kalla dressingar till pastasåser, bulgur och köttfärs. Jag älskar den här blandningen med andra ord!





Söndag

Har inte hunnit göra så mycket idag. Sov till typ tolv och sen har jag bara degat i soffan. Druckit kaffe, kollat lite bloggar och nu ser jag på Sommar med Ernst.

Får se vad jag hittar på sen. Längtar ut till havet, så kanske blir det en sväng dit. Tänkte även blanda min libanesiska kryddblandning. Min universalkrydda nummer ett! Men först ska jag nog äta resterna av gårdagens sallad.

Ciao!

Ibland skäms jag verkligen över att vara tjej

Jag blir så förbannad på sånna här tjejer som förpestar vårt rykte!
Vad tjänar de på att förstöra en stackars oskyldig killes liv?
Usch! Jag mår illa!

Läs
här och här.

Lördagskvällen

Har bara softat ikväll.
Käkat en jättegod sallad med bulgur, avocado, feta + massor av annat. Men jag glömde oliverna! Jepp, när jag väl började med det blev jag helt hooked. Haha... Sen har jag druckit lite rödvin, lyssnat på musik, snackat med lovern, kollat lite film och bara haft det skönt i soffan. Och ja, här sitter jag än med ett vinglas i handen. Soooft...

Jag tror däremot att jag ska diska lite nu. Kanske renbädda och plocka undan lite också. Har jag riktigt, riktigt tur så får jag en het marockan som sängvärmare senare. Men det beror nog lite på hur pokern går också. Haha...


"Well, if sweet talking you could make it come true
I would give you the world right now on a silver platter
But what would it matter?"


Längtan till (Skåne)landet

Jag har en dröm. En dröm som jag har haft så länge jag kan minnas. En dröm om ett hus på den skånska landsbygden, gärna i närheten av havet. 
Jag tror att jag har nämnt det förut. Jag tänker inte på det varje dag, men ibland så dyker de där tankarna upp igen. 

De senaste dagarna har tankarna varit med hela tiden. Längtan blev ännu större igår när jag såg Thåström. Kanske för att jag förknippar honom så mycket med mina tonår. Och när jag var 13-15 eller så, så brukade jag ta bussen själv ut till vår dåvarande sommarstuga. Jag njöt av ensamheten. Lyssnade på musik, tjuvrökte, skrev dikter och satt ute på den gamla husgrunden där den lilla ladugården hade stått och drack kaffe. Väldigt pretentiöst. Men jag gillade det.

Åter till Skåne. Längtan till landet. Och till mina rötter. Den delen av av min släkt som jag inte vet så mycket om. Jag vet inte om det är av den anledningen som jag längtar just dit. Eller är det så simpelt att det beror på att jag blev blixtförälskad första gången jag stod på skånsk mark?
De vidsträckta gula rapsfälten, pilträdsalléerna, doften av salt hav och tång, vildkaninerna, diken och små kullar täckta av röd vallmo och det platta öppna landskapet. Ni ser, jag blir pretentiös igen. Direkt. Men det är där enkla pretentiösa livet som lockar. Dricka kaffe på verandan i den svala morgonluften. Plocka in buketter av sommarblommor. Sitta framför den öppna spisen, höra spraket från brasan och kanske läsa en bok. Dricka rödvin och skiva poesi. Plocka in färska örter från trädgården, koka sin egen sylt på nyplockade hallon och göra krusbärskräm. Sitta på samma veranda när mörkret faller, insvept i en rutig yllefilt och dricka irish coffee och lyssna på vågorna.

Pretentiöst. Oerhört klyschigt. Och alldeles underbart.

Drömmen finns kvar. Och en vacker dag ska jag äga min Skånegård. Även om det dröjer 50 år...




"Jag stod där hemma
när dimman lättar
Jag stod bland rapsfält
och klara bäckar
Där boken grönskar
och storken häckar
I landet som tillhör
dej och mej"


Kärlek är för oss

Min fjärde Thåström-konsert i ordningen. Luleå igår.
Magiskt! Ett ord som kan beskriva känslan.

Amfetaminspasmerna är kvar. Värre än någonsin förmodligen. Men han hade en helt annan glöd än under spelningen i Piteå för något år sedan. Helt plötsligt hade han kontakt med publiken. Tittade folk i ögonen. Log när han fick applåder. Tackade. Inget mellansnack, men har det någonsin varit hans grej? Hans röst var helt fenomenal, bättre än någonsin. Och han minns till och med texterna. De flesta i alla fall. Bandet spelade klockrent och låtvalet kunde inte ha varit mycket bättre.

Jag bara njöt. Som en enda lång orgasm. Min stora hjälte. Mannen som räddade mina tonår. Han som har gjort soundtracken till i princip alla händelser i livet. Han som har musik som passar till alla tillfällen. 
Min första (och största?) kärlek.  

Tack Thåström!





"Jag svek en vän i Mexico City för länge sedan
Jag vet inte varför jag aldrig sagt förlåt
Jag har suttit häktad på Skara polisstation
Sen dess har jag hållt mig därifrån

Jag sjöng "Den blomstertid nu kommer" med dom andra
Till fröken Bergs tramporgeltoner
Jag stod i klassrummet med vattenkammat hår
Och försökte komma ihåg alla orden

Ni vet jag gråter aldrig när jag går på begravning
Men när jag ser en på TV så bölar jag som ett barn
Jag har glömt min första kyss, men jag minns klart
och tydligt när jag fick Rolle Stoltzs autograf

Jag såg The Clash på Stora Hotellet i Örebro
Sen blev det aldrig bättre än så
Jag har blivit mordhotad på en båt på väg till Marocko
Blitt förälskad på ett hotell i Alingsås

Nuförtiden lever jag ett stilla liv
Jag ser dagarna komma sen springer dom förbi
Jag tror det är sant som dom säger i Sahara
Varje sandkorn har ett nummer

Jag har mina rötter i Flädie by utanför Lund
Det visste jag inte själv om för ett år sen
Jag tror jag minns var jag var när dom landade på månen
Jag läste Buster och Fantomen

Jag har lämnat landet så många gånger
Jag har tappat räkningen för länge sen
Men sanningen är den att jag är typsikt svensk
Och jag vet att jag är skyldig till att under många herrans år
Försökt slippa va med mig själv

Snälla ni, sen när är det dags, när mitt nummer kommer upp
Sen, sen, sen när det är dags när mitt nummer kommer upp
Inte halvvägs ut till Farsta
Inte bland alla tallarna där ute
Inte halvvägs ut till Farsta, inte halvvägs ut till Farsta"