Jaha...

...då var det slut.





Tisdag

Det känns redan som att jag har semester. Har hägt på stan, fikat på Kyrkholmen och chillat i mammas trädgård. Sen solarade jag en stund. Jag vet, det är helt sjukt att göra det på sommaren...men, men. Skönt är det i alla fall!

Köpte massa gott från Ica också. Ostar, choklad, salami och frukt. Och på bolaget blev det portugisiskt rödvin samt Maderia. Passar bra till Portugal-matchen ikväll tycker jag!

Nä, nu ska jag hoppa in i duschen. Och sen blir det att börja med middagen.

Ciao!






She got a lot of pretty, pretty boys, that she calls friends

20.20 ikväll smäller det. 19.30 börjar sändningen.

Spanien - Portugal. VM:s klart snyggaste match!

Men samtidigt känns det skitjobbigt. Jag håller på Portugal, samtidigt som jag inte tror att de har nån större chans att vinna VM(eller ens den här matchen?). Skulle Spanien vinna VM skulle jag bli jätteglad, men jag vill inte att Spanien ska vinna över Portugal. Jobbigt va?

Fast egentligen är det bara att titta och njuta. Hur mycket jag än försöker kan jag ändå inte styra över resultatet.





Måndag

Idag skulle egentligen ha varit första dagen på semestern, men jag har valt att jobba två dagar till för att spara lite till i höst(eller nästa vår). Är ändå ledig idag + imorrn så det gör inte jättemycket.

Sol men kallt idag. När ska det bli varmt egentligen? Snart hoppas jag!

Stan idag tror jag närmare bestämt. Och kanske Solbacken. Ska försöka hinna med en sväng till solariumet också. Enda chansen att få nån färg utan att frysa ihjäl.

Men först ska jag klä på mig samt fixa lite i lägenheten.

See ya!


Även tomma nätter följs ju av en dag


"Ja, där satt du i ruinen av den rena kärleken
Med en som hade Baccus i sitt knä
Den ena led en oförrätt som fordrade revansch
Den andre villa dricka upp sin själ

En blick som sedan länge varit brusten
Såg in i en som flammade som eld
En fråga lika själlös som allt för ofta ställd
Blev nyckeln till ett överklasshotell
Ja, du ville känna doften av ett fyllo mot din kropp
För att tvätta bort en helt annan arom
Och du tänkte att om svinen kan bli renade av lera
Så skulle du gå som en nyfödd därifrån
"




Annorlunda shopping

Det finns en först gång för allt. Idag hade jag en första-gången-upplevelse. En första-gången-shopping-upplevelse.

Jag har köpt fiskegrejer! Metspö och sånt. Snacka om att go bananas!

Men jag har nämligen en enorm fiske-abstinens. Det händer typ...aldrig. Men nu har jag i alla fall kommit på att det vore hemskt mysigt att meta. Kasta är jag inte så bra på, så det får vänta ett tag. Minns att jag tyckte att det var kul att meta som barn, men nu ser jag det mest som meditation. Jag älskar ju att vara vid vatten och bara sitta och njuta. Så varför inte njuta med ett metspö i handen?

Håller jag kanske på att bli en riktig norrlänning?





Midsommardagen

God morgon!

En midsommardag då man slipper vara bakis. Skööönt! Det var jag i och för sig inte ifjol heller för vi hade partat rätt så hårt dagen innan midsomar så jag orkade helt enkelt inte med. Haha.

Men jag fick nog i mig tre glas vin i min ensamhet igår i alla fall. Men det var rätt så mysigt att bara vara själv trots allt. Kolla på fotboll, skrika, jäsa i soffan, röka lite och spela in blandband. Jo, ni läste rätt. Mamma vägrar skaffa en stereo till bilen så där får man köra på radio eller kasettband. Igår fick jag ett il att jag skulle spela in ett nytt band, annars är det bara min bror som orkar med sånt. Fick en riktig nostalgitripp när jag kollade igenom mina gamla vinylskivor. Hade lite skön vinfeeling och satt och sjöng med dessutom. Fint lät det säkert. Haha. Pratade med lovern i natt också. Mys. Undra om det räknas att vakna av att någon ringer? Alltså det här med sju sorters blommor och att drömma om sin tillkommande. Om han ringer mitt i natten, borde inte det vara ett tecken? Hehe.

Jobb idag. Slutar redan 14.45 och det känns riktigt skönt! Funderar på en sväng till Solarieöarna och sen häng med la familia.

Förresten... Tre dagar kvar till semestern!!



This could be Heaven or this could be Hell

Portugal - Spanien i åttondelsfinal.

Fan alltså!




Världens bästa dejt!

Vi har ätit god mat, druckit gott vin och bara haft det mysigt i soffan. Han bryr sig inte om att jag inte orkade duscha efter jobbet, har orakade ben eller att jag råkade slumra till ett tag.

Ronaldo är världens bästa dejt!

Frågan är bara om nästa dejt med Fabregàs blir lika trevlig?

(Och det viktigaste av allt...Am I getting lucky tonight? ;) )




(Men f-n vad jag saknar min älskling)



Hot and cold

Jag måste ju vara störd på riktigt. Hade klänning på mig när vi var till Umeå igår, dvs jag var barbent. Jag frös konstant om benen och helt ärligt så frös jag om armarna också. Det var nog lite drygt 20 grader och i princip alla hade lika lite kläder eller ännu mindre, men de så inte ut att frysa. Så vad gör ja? Jo, jag sätter mig i bilen som stått och värmts upp i solen. Underbart skönt!
Jag blir mer och mer frusen för varje år. När min marockanske pojkvän tycker att det är för varmt ute så tycker jag att det är lagom. Det säger väl allt? Jag klagar aldrig över värmen. 350 dagar om året klagar jag snarare att det är för kallt. Snacka om att jag hamnat i fel del av världen. Haha...

Nä, nu är det bara att fixa till sig lite och sen hoppa på cykeln och åka och jobba.
See ya!


Midsommar med grabbarna

Är fortfarande inte helt nöjd(=deppig som f-n!) över midsommarsituationen. Men, men...vad ska jag göra?

I brist på min egen karl, världens mest underbara karl, så får jag väl roa mig med andra karlar. Villa, Torres, Fábregas, Casillas, Xavi och inte minst Ronaldo. Både Portugal och Spanien spelar nämligen.

Alla dessa karlar, fotboll, god mat, rödvin, cigg, godis och ostkrokar kanske kan få mig på lite bättre humör i alla fall. *håller en tumme*









Umeå

Åker som sagt till Umeå idag. Försöker skringra alla tankar som bara vill slåss i mitt huvud just nu. Miljöombyte om inte annat.

Solen skiner och det är redan över 15 grader. Det ser lovande ut.

Ser mest fram emot att få umgås med familj och vänner en dag och bara vara.

Hörs sen!


Midsommar

Jag trodde aldrig att det skulle hända, men nu sitter jag här och deppar inför midsommar.

Är så enormt opeppad på att jobba hela helgen. H och hans vänner ska åka till stugan där vi var förra midsommaren.
En underbart midsommar...  Jag vill verkligen följa med, men jag vet ju att det är omöjligt. Istället försöker jag peppa mig med att jag i alla fall får se Portugals match och bara ta det lugnt. Det går sådär...eller inte alls. Samtidigt som jag känner mig som världens mest ensamma och tragiska människa så har jag i nuläget ingen som helst lust att hitta på nåt annat heller. Finns fester i stan, men helt ärligt så lockar det ingenting. Jag vill vara med H och hans vänner. That's it!

Och inte nog med det, jag trodde inte att de skulle åka föränn på själva midsommarafton men tydligen så blir det redan imorrn. Imorrn är jag i Umeå. Jag hinner alltså inte ens träffa min älskling då.

Jag vet att jag är lyckligt lottad och inte borde gnälla över sånna här bagateller, men jag kan ändå inte sluta tänka på det. Fan, fan, fan! Kan vi inte bara skippa hela grejen i år? Jag vill inte vara med. Vill bara att helgen ska passera.

Och jag som inte ens brukar bry mig om sånna här högtider.


Sol, hår och trevligheter

Solade en stund. Kanske en och en halv timme. Det var kallt, jag såg ingen skillnad och blev grymt rastlös. Av någon anledning kan jag inte bli brun i det här jäkla landet om jag inte är ute vid havet. I stan går det liksom inte. Så vad gör man? Jo, 20 minuter i solariumet är lösningen. Bra grejer det där!

Slingade utväxten igår, men allt blev för ljust. Hello white trash! Ungefär så. Så nu har jag slängt i en toning. Samma som förra gången. Den gången blev jag nöjd, så jag borde väl bli det den här gången också?`

Mamma bjöd på middag idag. Grillad lax med sallad och potatisgratäng. Riktigt mumsigt! Sen hjälpte hon mig att plantera lite mer på framsidan. Jag älskar blommor så jag uppskattar verkligen när jag får nån stackars planta som inte längre ryms i hennes trädgård eller som har spridit sig så mycket att hon måste ta bort ur den.

Imorrn är det Umeå som gäller. Hälsa på Erika och typ shoppa. Fint väder ska det visst bli också, så jag kommer nog mest bara njuta av att vara ledig. För sen kommer ju midsommarhelgen som Gud glömde. Jobb, jobb och ännu mer jobb. *suck*

Nä, nu ska jag sköja ur håret.
Ciao!


Det tar sig

Än så länge ser det bra ut. Sol och 15°C.
Men femton är alldeles för kallt egentligen. Minst tjugofem ska det va för att jag ska bli nöjd. I värsta fall får jag sitta tryckt mot solväggen på balkongen. Ja, ja...sluta klaga nu.

 



Boviken eller Byske ifjol. Jag har väldigt mörkhårig och nöjd.
Nu är jag betydligt blondare och inte lika nöjd(?).



Hot in the city?

Snälla, snälla, snälla.
Kan det inte få vara varmt och soligt imorrn?

Jag behöver få lite färg för jag är så jäkla blek igen att jag skäms.

Och blir det inte sol så får jag väl helt enkelt släpa min vita rumpa till Solarieöarna...








Utväxt

Nä, det blir ingen fotboll ikväll. Måste slinga utväxten. Har typ en två centimeter lång grå utväxt. Not so funny!


Nytt under

Har redan varit en sväng på stan. En snabbis som ledde till nya underkläder. Mer nya underkläder.



Rean på Twilfit resulterade i dessa:






Bottenfärgen är mer rosa i verkligheten. Men visst är de söta?


Snygga underkläder är förövrigt ytterligare ett bra tips för samlivet. Det gäller både tjejer och killar. Jag skulle aldrig någonsin ha fula underkläder på mig om jag ska träffa min pojkvän. Never. Precis som att jag räknar med att han har snygga kallingar. (Nu har jag så tur att min man bara äger snygga kallingar men...)



Tisdag

Good luck att stiga upp tidigt. Det går som vanligt, dvs inte alls. Vaknade 10.00 av att min chef ringde. Tack! Annars hade jag seriöst inte vaknat idag tror jag. Haha.

Städning som sagt. Lockar sådär. Men samtidigt hatar jag att ha det så här hemskt hemma. Disk och kläder överallt. Okej, inte överallt. Men i för stor mängd i alla fall.

Dagens match: Mexiko - Uruguay

Se den! Jag kommer inte att kunna se just den matchen för då är jag förmodligen på stan, men har ni möjlighet så se den. Två bra lag och förhoppningsvis en jämn och kul match. Grekland - Argentina tänker jag i alla fall försöka hinna se. Har inte sett Argentina än i VM och det känns som att det bör man.


Kalas och sexigt skägg

Har varit på födelsedagskalas hos Dajana och hennes familj i afton. Minstingen fyllde 2 år. Riktig trevligt med tårta och kaffe ute på altanen. Solen kikade till och med fram.

Åkte hem och kollade på mer fotboll. Spanien - Hunduras. Slutade 2-0 till Spanien. David Villa gjorde båda målen och Fàbregas var riktigt läcker i sitt skägg.

Tror att det får bli en tidig(are) kväll ikväll. Är rätt så trött och imorrn så har jag planer på att städa på förmiddagen. Det har liksom blivit lite "bortglömt" nu i VM-tider. Sen ska jag fika med Matilda på Waynes på eftermiddagen. Är rädd att jag har en del ärenden också...

 



Visst är det j-igt sexigt med sånt här skägg?
Tur att min baby boy har ungefär samma just nu. Hehe.




Cesc Fàbregas

En kille att kolla lite extra på i Spanien ikväll...















7-0

WORD!




Helgen som varit

Som vanligt är jag kass på att blogga på helgen, för som vanligt så har helgen varit fullspäckad.

Summa summarum:

I fredags jobbade jag. Efter jobbet hängde jag med brorsan och Kajsa på stan. Åt middag på Waynes och köpte ett linne och lite nya underkläder. Kom hem. Fräschade till mig. Och sen spenderade jag kvällen med Emma och Simon. Såg fotboll och terrorisserade Simon med massa tjejsnack. När Micke kom hem från jobbet så hängde vi med honom en stund också.

Igår var det som sagt bröllop. Fast först var vi en sväng på loppisen på Joypeak. Det var pissigt väder och jag hittade ingenting som jag ville ha. Åkte hem igen, åt lite plockmat och tårta samt drack skumpa. Allt till bröllopet såklart! Och hur vackert var det inte? Nog blev det några tårar alltid. Tycker att de är så underbart fina ihop. Hann se kortegen innan jag gjorde mig i ordning för festen med arbetskamraterna. Åkte dit vid 18-tiden. Ingela och Jonas hade ordnat allt väldigt bra. God mat och roliga lekar och tävlingar(och jag hatar i vanliga fall lekar). Jag tror att alla hade en riktigt trevlig kväll! Avslutade natten med efterfest hos Ingela. Det spelades både gitarr och poker. Drygt tre blev jag hämtad av världens finaste H. Hur länge de sista tappra stannade kvar på festen vet jag inte... Väl hemma myste vi och snackade innan vi tillslut somnade vid fem-tiden(?).

Efter en mysig frukost imorse så åkte jag, mamma, brorsan och Astrid(inte hunden, utan människan...haha) på utflykt. Först marknad i Boliden och sen åkte vi en sväng genom några riktigt mysiga byar. Blev helt tagen över hur vackert jag tyckte att det var därute. Jag som alltid brukar få lappsjuka... Väl i stan igen så åkte vi en sväng till moster och hennes man. Stannade en stund innan vi åkte hem igen. Sen har jag ätit sjukt god pasta, kollat på fotboll, sovit i soffan samt sett ett sammandrag av bröllopet. Missade ju nämligen både talen, dansen och tårtan igår. Daniels tal till Victoria. Oj, oj, oj...så romantiskt och fint! Blev helt tagen och grät ännu en skvätt. 

En fullspäckad och rolig helg som förhoppningsvis följs av en lika rolig vecka!






Royalist? Javisst!!

Idag får fotbollen se sig besegrad. Äntligen har dagen kommit som jag har sett fram emot i flera månader. Bröllopsdagen!

Jag älskar kungliga bröllop! Har nog sett samtliga nordiska kungabröllop som skett under min livstid. Haakon och Mette Marits såg jag minst tre gånger. Haha. Favoriten är ändå det mellan
Frederik och Mary. Så oerhört vackert! Men sen är ju det danska kungahuset mina favoriter i vanliga fall också.  

Jag förstår inte hur man frivilligt missar den här dagen. Hur ofta får man chansen att se en sån här vigsel? Vi har i alla fall laddat upp med både tårta, champagne, ost, frukt och diverse godsaker. Mums!



Bilder från middagen igår:


Daniel hjälper Victoria med släpet utanför konserthuset alldeles nyss...


Den där klänningen - en gång till... Foto: Scanpix

Grattis Victoria och Daniel!


Snabbisarnas snabbis

Okej, nu ska vi bli lite privata här. Väldigt intima faktiskt.

Här kommer ett hett tips från mig till er om hur man håller gnistan vid liv i en relation.

Lunchsnabbis!

Lunchsnabbisen är nästan hetare än frukostsnabbisen. Den är mer spontan och vid lunch har man dessutom hunnit fräscha till sig, vilket man inte alltid hinner/orkar göra innan ens partner vaknar på morgonen. Sex slår också tråkig mat. Alla gånger!

Så ett rejält k**** är dagens lunchtips!

(Annars är vägkants-k**** ett annat hett tips. Stanna bilen på en p-plats och kör!)



Två anledningar att se Uruguays matcher

Det kommer att bli mer köttmarknad än vanligt här under VM. Det får ni stå ut med. ;)

Igår spelade Uruguay mot Sydafrika. En riktigt bra match med hela(?) tre mål. Tre mål och åtminstone två riktigt snygga spelare.





Martín Cáceres




Edinson Cavani


Spanien å andra sidan gjorde en dålig match igår och förlorade mot Schweiz. Men det spanska laget är kanske det absolut snyggaste(även om Portugal har Ronaldo). Att se en match med Spanien är det ultimata förspelet! Haha. Men ni får vänta lite med alla godingar från España...




Spanien och Portugal

Jag har alltid nya resor i tankarna. Den senaste är att bila i Spanien och Portugal. Portugal är hittils det bästa landet jag har varit i och jag fullkommligt älskade Lissabon och Estoril. Jag kände mig mer eller mindre som hemma där. Spanien har jag aldrig varit i, men om det på något sätt påminner om Portugal och om spanjorerna är lika underbara som portugiserna så borde jag älska Spanien också. Men det skulle betyda mer än så att åka till Spanien. Jag vill nämligen åka dit min morfar bodde och är begravd. Kanske bo på ett av de hotellen han ägde och bara se vad det var som lockade så mycket med den spanska solkusten. Kanske skulle jag kunna förstå min egen historia och mina egna val lite bättre då.

Två veckor i bil genom Spanien och Portugal är alltså planen. Kanske nästa vår? I år lär det i alla fall inte bli.







Bilfunderingar och jordbävning

God morgon!

Har spenderat min i telefon med allt från mamma till Arbetsförmedlingen. Så är det ibland.

Det var jordskalv(jordbävning?) här igår kväll. Jag stod i köket när allt började skaka. Porslinet i skåpen(som det aldrig tidigare har skallrat i), fönsterrutorna och golvet också tror jag. Jag var säker på att nån idiot hade kört in med en bil i husväggen(hey, jag bor faktiskt på A-torp så det vore inte helt otroligt) men sen gick jag ut på FB och insåg att nej, det var visst jordskalv. 4 på skalan säger de som vet. Inte illa!

H sa att bilen var fin. Ingen rost, har gått 9000, bensinsnål, liten och metallicblå. Blir som småsugen på att köpa den, men samtidigt kommer mamma att ha två bilar i oktober så det känns kanske lite onödigt? Under sommaren blir det knappast några problem att låna mammas, men det skulle kännas oerhört skönt att ha en egen också. Jag kanske får köpa hennes gamla? Ja, ja...vi får se hur jag gör. Det beror lite på hur mycket H kan pruta ner den också. Han är ändå marockan så han kan det där. Haha.

Jobbar eftermiddag idag. Det lär ju bli mycket folk då det är rätt så fint väder. Har en kille som jag ska skola in några timmar i kväll så jag hoppas att han är duktig för i så fall är det ju lugnt. Är han däremot kass blir det värre...


Han är inte Ronaldo...

...men jag tycker ändå att Torres kan få vara med på ett hörn också.






Baby, if you wanna be my lover You better take me home

Tvättar idag med. Har inte tvättat sen jag åkte till Milano. Riktigt vidrigt, jag vet, men förstår ni nu hur mycket underkläder jag äger? Han absolut inte använt samma två dagar i rad och ändå har jag säkert halva lådan kvar med rena trosor. Jag klarar mig med kläder och handdukar också, men hur kul är det med högvis med smutstvätt?

Såg matchen mellan Elfenbenskusten och Portugal. Rätt så tråkig faktiskt. Slutade 0-0. Men Ronaldos snygga ribbträff i första var ändå läcker! Käkade massa grillad majs till också. Det gillas!

H är förresten och kollar på en bil åt mig ikväll. Det är en Ford och han visste inte vilken färg den hade heller. Hm... Ford är kanske inte riktigt min grej, men den hade inte gått så mycket och är den fräsch och är i nån snygg färg så kanske jag slår till. Vi får se helt enkelt...

Nä, nu ska jag ut en sväng till till tvättstugan och sen ska jag hoppa in i duschen.

See ya!




Bra låt förresten!


En till



Peppar inför morgondagen!


Bara bollar i skallen

Har hälsat på en kroatiska som vi känner ikväll. Druckit slivoviza, tittat på film från Kroatien och skrattat massor. Riktigt trevligt!

När jag kom hem såg jag andra halvan av matchen Italien-Paraguay. 1-1 blev det. Jag hade satsat en tjuga på Paraguay. Men, men...
Imorrn är det i alla fall Elfenbenskusten-Portugal och det ser jag verkligen fram emot! Jag tror att det kommer att gå bra för Elfenbenskusten under det här VM:et, samtidigt som jag verkligen hoppas på Portugal. Morgondagens match kommer att bli ytterst viktig då de har Brasilien i samma grupp. Längtar!

Har inte bestämt mig om jag ska börja 7.00 eller 9.30 imorrn, får mer eller mindre bestämma själv. Peppar mig för att börja sju, men känner jag mig själv så kommer det inte att kännas lika kul när väckaren ringer vid sex imorrn.

Nu ska jag ut i tvättstugan och slänga in mina arbetskläder i tumlaren. Det är på tiden att de blir tvättade. Usch...






"Studentfirandet" som spårade ur...

Jag överlevde "studentfirandet"! Var inte oroliga. Hehe.

Men det var en sjuk kväll, på många sätt. Sjukt rolig och sjukt alkoholhaltig.

Hängde som sagt vid älven, närmare bestämt vid kajen på Älvsbacka. Vi var ett gäng på typ 10-12 pers och ingen av oss tog studenten i år. Jag var verkligen pensionären i gänget då det var fucking fem år sedan jag pimplade vodka till frukost och åkte lövat flak. Träffade t.ex. på ett gäng studenttjejer som frågade om jag hade barn eftersom att jag var så jäkla gammal. Haha. (Fast först trodde de faktiskt att jag hade gått ut i år! :D ) Hur som helst, jag var väl rätt så packade redan vid nio tiden(då mitt vin var slut) och vid tio så limmade jag på diverse studentkillar. Men inte seriöst såklart, jag ville bara ge dem lite ökat självförtroende för studenten ska ju verkligen vara den roligaste kvällen i ens liv. Haha. Fick dock se lite mer än jag ville av en av dem...
Vid 00.30-tiden så bestämde jag att hej, det är efterfest hos mig! Mitt vanliga misstag med andra ord... De flesta följde med och jag tog fram vodkan. Mitt andra misstag... För att göra en lång historia kort, jag totalt söp ner en stackars 19-årig kille(som INTE var student). Stackars drack allt jag bjöd på för jag var så evil att jag sa att jag alltid gjorde så med unga killar, söp ner dem för att sedan kunna våldta dem. Självklart hade jag inga planer på att våldta honom, och även om jag hade haft det så hade jag omöjligt lyckats då han blev så packad att han varken kunde stå på benen eller prata. Jag är så j-a generös med sprit när jag har fest här att det är alltid nån som blir för full. Och unga killar brukar ligga risigt till...
Strax innan 04.00 kom baby förbi med mat. Gick nog inte och la mig för än klockan närmade sig 06.00. Sen jobbade jag på lördagen...

Hur som helst, det var en riktigt trevlig kväll och jag tror faktiskt att 19-åringen hade kul innan det blev för mycket. Jag tror att alla hade det rätt så trevligt. Och även om det är patetiskt så vill jag fira studenten alla år framöver!






Ung på nytt?

Sådär, då var jag hemma från dagens bravader.

Började med att gå på stan med mamma och bror. Uträttade ärenden, shoppade lite(bland annat en klänning som jag haft i tankarna ett bra tag!) och tittade på studenter. Åh vad jag skulle vilja ta studenten igen!
Efter stan åkte vi till Mobacken och fikade. Solen sken och det var riktigt trevligt! Billigt fika var det också.
Hämtade ut min cykel som varit inne på service och cyklade sen och hälsade på Sofie och hennes barn. Fikade ännu mer på hennes altan.
For hem till mamma och åt middag. Lika gott som vanligt!

Och nu är jag alltså hemma igen. Men inte alltför länge. Kvällen kommer nämligen att bestå av häng vid älven med vinpimplande och åldersförnekelse. Undra om nån kommer att tro att jag tagit studenten i år? Kanske nån stackare som är alldeles för full... Ska i alla fall bli kul att se hur många jag kan lura!


Ledig fredag!

Jag har varit så rastlös sen jag kom hem till Sverige. Mest inombords. Kan inte göra så mycket annat än att grubbla på när och var nästa resa blir. Borta bra men hemma bäst är kanske den värsta bullshiten jag har hört i hela mitt liv. Ungefär som "det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder". Fy fan! Jag älskar min lägenhet och alla nära och kära i Skellefteå med omnejd, men jag hatar hela det svenska sättet att vara och leva. What to do?

Tog i alla fall mig själv i kragen igår efter jobbet. Tog ett långt skönt bad, gjorde hårinpackning, peeling, ansiktsmask, noppade brynen, fixade fötterna och ja, allt sånt där. Hur skönt som helst! Och verkligen välbehövligt! Men jag kände att botten var nådd när jag kom hem med smutsigt hår och luktade korv och var kladdig av glass. Usch. Känslan av att vara smutsig är verkligen jobbig.

Idag är jag ledig! Enda lediga dagen den här veckan. Egentligen jobbar jag 20h i veckan, men den här veckan kommer att bli mer än 40h. Förstår inte hur vanliga människor pallar att alltid ha det så. När är de lediga?

Har massor av ärenden på stan. Massor. Kommer nog att vara grymt mycket folk på stan, är ju nämligen studenten idag. Floristen kanske jag skippar. Känns som att de har nog mycket jobb ändå idag. Bolaget får vi se, men de flesta kanske redan har fått utköpt sitt bubbel? Vi får se... Skönt att de fick fint väder på sin avslutning och skönt att jag fick fint väder på min lediga dag.

Ikväll vet jag inte alls vad som händer. God middag. Kanske fotboll. Kanske ett glas vin. Kanske fest. Kanske träffa baby. Kanske bara chilla i soffan. Är väldigt öppen för förslag. 



Imorrn smäller det!

Sista peppen inför VM?




Roque Santa Cruz - Paraguay


I en liten ask från Armani

Börjar så smått visa vad jag har shoppat under mina resor den senaste tiden. Det är ganska mycket så jag måste ju börja någonstans...

Jag blev helt kär i Armanis varuhus i Milano. Tre våningar med allt från parfymer och väskor till badkläder och choklad. Helt underbart! Vi spenderade x antal timmar där och kom ut med x antal kassar därifrån...

Bland annat så köpte jag
den fina ringen som jag hade sett på nätet innan. Den sista som fanns och så passade den perfekt på det fingret jag hade tänkt. Med andra ord, det var meningen att jag skulle ha den!

Det blir inte så snyggt att fota svart, men ni kanske får en uppfattning om hur den ser ut i alla fall.




 







Bli inte bitter och skyll på Babylon, bara för att du har ett ansikte för radion

Ibland har man fuldagar, men när det börjar bli fulveckor eller fulmånader...

Så illa kanske det inte är än, men jag känner mig verkligen som världens skabbigaste! Är blek och glåmig, har dålig hy, ovårdade fötter och utväxt. Behöver pedikyr, sol, slingor, noppning av ögonbrynen, peeling, ansiktsmask, epilering, hårinpackning...you name it!

Jag önskar ibland att jag kunde vara en sån som inte bryr mig att brynen är buskiga, håret lite flottigt eller att jag har finnar på hakan. Men det gör jag! Jag känner mig nere och opeppad på det mesta när jag är så här ful. Man får egentligen inte säga så. Det är inte pk. Men sen när blev jag pk?


It's always sunny in She-left-you?

Under den ljusare delen av året har jag in princip alltid solglasögon. Så fort jag går utanför dörren åker de på och när jag är inomhus så sitter de oftast uppe på skallen. Ibland glömmer jag bort att de sitter där och ibland glömmer jag bort att de inte sitter där. Jag får liksom "fantom-känslor" av att jag har solglasögon på huvudet. Haha.

Glömmer jag brillorna hemma kan hela dagen bli förstörd. Jag har nämligen vant mina ögon med att alltid ha dem på mig och har jag glömt dem när det är soligt blir det alldeles för ljust och så får jag huvudvärk. Det händer att jag har på mig brillorna även när det är mulet eller när det har blivit mörkt ute.

Jag är med andra ord en riktig junkie när det kommer till solbrillor. (Vill inte ens räkna hur många par som jag äger...)

De senaste är dessa från D&G som jag köpte i Milano.
And yes, I really do love them!









Den här färgen är nog min absoluta favorit på solglasögon. Inte lika hård som svart, passar till allt och dessutom är det en riktig klassisker.

Tycker också om att de är stora och inte helt runda. Det är så individuellt vad man passar i för form. Jag passar verkligen inte i små och de som har för rund underkant ger mig hängkinder.

Solglasögon är verkligen en hel vetenskap...


Onsdag

Äter frukost och försöker peppa mig med musik. Jobbar eftermiddag idag igen så lite pepp kan ju behövas... Det går sådär dock. Måste försöka piffa till mig så att jag blir supersnygg(?) också. Allt känns bättre då man känner sig snygg, eller hur?

Hade tänkt åka på en liten utflykt efter jobbet idag, men än så länge ser inte vädret så lockande ut. Bummer!

Vann förresten 600 spänn igår för att jag kom tvåa i viktminskningstävlingen på jobbet. Hade jag inte åkt på semester i två veckor så hade jag troligtvis vunnit så andra platsen känns ändå lite surt... Men, men, hälsan är ju faktiskt den främsta orsaken och nu gäller det bara att fortsätta på samma spår. Fast med mindre fusk än det varit den senaste tiden...

Nä, nu ska jag göra mig klar för jobbet.
Ciao bella!


Nu är balkongen redo för sommaren!

Nu är inte bara jag, utan även min balkong redo för sommar och sol.
Så nu hoppas vi bara på varmare väder!




Väntar på att hela det gamla fönstret från sommarstugan ska vara fullt av slingerväxter.




Mitt lilla växthus med en chili- och tomatplanta.




Sommarblommor.



Älskar mina väggkrukor som hängt med ett tag nu.




Min lilla köksträdgård med basilika och koriander.



Mer kryddväxter i den nya "blomlådan" från Indiska.




Och mer sommarblommor. Älskar dahlior!




En hibiskus och mer kryddor. Har sått mer koiander i den gröna krukan för jag har koriander till allt.




Och min blomlåda med isbergs- och huvudsallad.


Nyfixade naglar

Har varit och fixat naglarna nu på morgonen. Fyllt i "utväxten" samt satt fast en ny där jag råkade spräcka den gamla. Jag har alltid tyckt att jag har dåliga och sköra naglar när de är naturliga, men nageltjejen ger mig hela tiden beröm för hur bra kvalitet jag har på mina egna naglar. Att nagelbädden är så lång och att de växer så fort. Hon säger att jag har naglar som en iranier(tydligen har de riktigt bra nagelkvalitet i den delen av världen). Så mamma, vem var den där brevbäraren egentligen? Haha...

Ska snart iväg och jobba eftermiddag. Känner mig lite mindre hängig idag, men då har jag mensvärk istället. Kul! Jag får helt enkelt sätta min tillit till den där Iprenen. Nä, jag ska verkligen inte klaga!

Hoppas att det är nån god mat till lunch idag. Är riktigt hungrig!





Hon satte dit några små vita blommor också. Sött!
(och blir man less är det bara att ta bort dem...)


Tallinn -10

Har varit till Tallinn två gånger tidigare. Det börjar vara ett par år sedan så jag minns inte riktigt allt och vi var mest i gamla stan då. Den här gången försökte vi göra och se lite annat också.

Vi åkte buss ner till Stockholm med en sån här paketresa. De andra skulle bara åka över med färjan för dagen, men vi kände att vi ville stanna ett par dagar så vi åkte hem med en annan paketresa. Det blev ändå väldigt billigt. Resan ner var dessutom sjukt kul. Det var vi(jag, mamma och brorsan), några pensionärer och ett gäng med grabbar från Malå som jobbade i gruvan. När vi klev på bussen i Umeå(vi blev hämtade med bil i Ske-å) vid sex på morgonen så var festen redan i gång. De drack öl och whiskey och sjöng och stämningen var jäkligt trevlig. Alla mina fördomar om inlandsbor besannades, samtidigt som jag insåg hur fruktansvärt enkla och trevliga människor de är. Vägen ner bestod av allsång, filmtittande, skratt och en lite guidad busstur i Sthlm. Stämningen går inte att beskriva, men det var lätt den roligaste bussresan i hela mitt liv.

Sen färja från Sthlm. Jag älskar att åka färja! Så jäkla kul! Drack massor av goda drinkar i baren, åt supergod buffé, kollade på showen, var på karaoke och snackade med sköna människor. Var en aning trött när jag vaknade nästa morgon...

Vi bodde på ett jättemysigt hostel i utkanten av gamla stan. Det påminde lite om våran gamla sommarstuga samtidigt som allt var jättefräscht och rent och fint. Träffade många intressanta och trevliga människor där.

Minns inte exakt vad vi gjorde vilka dagar, men här är en liten sammanfattning i alla fall:

Åt massor av god mat på riktigt bra restauranger. Drack litervis med gott vin. Gick på ett zoo med massor av fina djur(tyvärr dog min kamera på vägen dit). Shoppade i små mysiga butiker och på stora köpcentran. Var ut till en förort och kikade. Åkte turist"tåg" i gamla stan och höll på att dö av skratt. Köpte billig sprit. Var på tortyrmuseum. Shoppade i ösregn på ryssmarknaden. Tittade på fina kyrkor. Fikade sliskiga bakverk på mysiga caféer.

Gjorde säkert mer saker också, men jag är lite glömsk...

Bussresan hem var inte lika kul. Massa uppblåsta tråkiga Umeåbor som inte uppskattar vin till frukost eller att man skrattar och har kul.




Dressmanreklam? Nä, bara gubbarna från Malå.



En del av förrätterna på båten. Mums!



Drack alldeles för mycket bubbel...



...men en del goda sliskiga drinkar också...



...och lustiga bakverk.





Ett hus i närheten av där vi bodde.



En mysig vinkällare där vi åt lunch.



Och en mysig liten gata.



Turistfällan nummer ett, "stora torget".



Ett rosa hus som jag blev väldigt förtjust i.




Strippklubbar, stora hotell och feta banker. Tallinn har ändrats en del sen sist.



Kuke-gatan.



Lido har världens bästa husmanskost!



Och rätt så skum inredning.



"Våran" gatan.



Ett coolt hus på väg till ryssmarknaden.



Också ett riktigt turistigt ställe.



Nytt möter gammalt. Så ser det ut ungefär överallt i Tallinn.



En snygg skylt bara.



Skallebang och blodbad

Är hemma idag. Skallebang och Stockholms blodbad. Det känns inte som nån superkombo på jobbet. Har i alla fall knaprat lite pills och tagit en lång sovmorgon i hopp om att jag skulle vakna upp och känna mig som en ny fräsch människa, men icke...

Världens bästa Bea kommer på besök ikväll! Hoppas att jag är piggare innan dess så att jag hinner röja lite här samt vara social och trevlig. Va fan ska hon bo i Uppsala för? Helt onödigt tycker jag! Personligen känns det som att jag aldrig skulle flytta någon annanstans i Sverige. Skulle jag flytta skulle det bli till något annat land. Men jag tycker ändå att Bea kan hålla sig i Skellefteå!

Nu ska jag snooza i soffan nån timma.
Natti!




Ungefär som att jag hade vaknat upp här kände jag mig imorse...
(Bilden är tagen i Tallinn)



Toyboy, toyboy, you can call me toyboy

...eller att veta var gränsen går.

Det är naivt att tro att bara för att man har en partner av något slag så slutar man titta på andra killar eller tjejer. Din partner är inte den enda i hela världen som är attraktiv och han tycker säkerligen inte att du är den enda attraktiva tjejen heller.

Världen är faktiskt full med massor av snygga och attraktiva människor. Självklart tittar man på andra ibland(man behöver för den sakens skull inte göra det inför ens partner), det är oundvikligt. Jag gör det i alla fall. Kan vända mig om om jag ser en riktigt snygg kille på gatan eller dreggla över en mumsig skådespelare när jag tittar på film.

Det är trevligt med vackra människor och råkar man se nån som passar in på ens ideal så är det rätt så coolt. Man är ju inte mer än människa.

Däremot är det viktigt att veta var gränsen går.

Att bara titta är som sagt oundvikligt och visst händer det att jag är lite extra trevlig om jag har en snygg kille som kund. Däremot är det inte sagt att jag vill ligga med honom för det. Och för mig blir det aldrig något mer än blickar och kanske ett vänligt ord.

Även om du är upptagen så kan det vara trevligt att får komplimanger och känna sig attraktiv och eftertraktad. Att få en blinkning av en snygg servitör eller ett nummer på krogen. Jag skulle aldrig ta blinkningen som en invit eller ringa upp killen som gav mig numret. Men jag skulle också ljuga om jag sa att det inte boostade självförtroendet en aning.  

Jag dejtade som bekant en yngre kille tidigare, "toy". Han ringer mig ibland. Frågar hur det är. Undrar om vi kan ses nästa gång han är i stan. Jag svara alltid artigt men bestämt att jag faktiskt har en ny nu och att det inte skulle passa sig att jag träffade honom därför.

Trots att jag alltid nobbar honom så blir jag samtidigt boostad av att han fortfarande vill ses. Jag menar, han är en sjukt snygg och charmig kille som kan få i princip vem han vill. Och ändå ringer han mig och hoppas att jag inte längre är upptagen.

Jag blir glad att han ringer och jag tycker att han är en av de snyggaste killarna i åtminstone den här delen av landet, men jag skulle ändå aldrig göra någonting mer än att artigt tacka nej. Jag har H nu och trots att världen är full av snygga killar så är det ingen annan än honom jag vill ha. Jag älskar honom och då är det inte värt att riskera något även om det vore Ronaldo som skulle plinga på dörren med en ros mellan tänderna. Nå ja, jag kanske inte skulle tacka nej i det läget. Men alla har ju rätt till frikort också...

Äh, babbel, babbel. Jag tror att ni förstår vad jag menar i alla fall. Ta inte illa upp för att eran partner tittar på andra och ha inte skuldkänslor för att ni gör samma sak. Det är naturligt och så länge det är dig han kommer hem till på kvällen så behöver du inte känna dig hotad. Att känna sig kuvad är nog det värsta som kan hända i en relation och börjar någon av parterna göra det är kan relationen omöjligt sluta lyckligt.

Att fortfarande tycka andra är attraktiva är ett sundhetstecken!





Semesterplaner

Har ju varit på två utlandsresor nu i vår. Planerar även att åka till Finland på sensommaren och hittar jag nån bra sista minuten i höst så slår jag förmodligen till. Det innebär att det förmodligen inte blir nån längre tur i under semestern i sommar.

Efter att ha spenderat en dag i buss ner till Sthlm med inlandsbor så kom jag på den brillianta idéen att varför inte göra en road-trip i inlandet i sommar? Jag har varit till Lycksele och Arvidsjaur tidigare, men det är typ allt. Jag är verkligen en kustmänniska. Är förmodligen en av de få i den här kommunen som aldrig varit till svenska fjällen. Spånade vidare på idéen när jag träffade K och R i fredags. De var på! Och då K jobbar på turistbyrån så var jag in där igår för att ta hem massor av broschyrer om diverse olika orter och aktiviteter.

Nu gäller det bara att hitta en tid som passar alla(förmodligen det svåraste) och sen planera mer exakt vad man vill hinna med. Linbanan från Örträsk, spadag i Lycksele, ångtåg i Arvidsjaur, utekväll i Malå(är det ens möjligt?) och sen när vi kommer till kusten igen så funderar vi på Holmön.

Men vi behöver massor av tips om vad man kan hitta på i Västerbottens/Lapplands inland. Vi har nämligen noll koll egentligen. Fina badplatser, roliga loppisar, bra restauranger, annorlunda upplevelser, kanske någon schysst pub och ja, vad som helst egentligen. Jag har varit mer i Sthlm än i inlandet så jag kan behöva alla tips jag kan få!





Image




Dig your polished nails into the dirt

Hade ingen tid till att blogga igår.

Började dagen med en mysig sovmorgon tillsammans med älsklingen. Låg kvar länge i sängen och pratade innan vi åt sen frukost. Efter det åkte jag in till stan och turistbyrån för att träffa K som jobbar där. Som sagt, mer om det sen. Köpte också blomjord och planterade på balkongen. Efter det hoppade jag in i duschen och sen cyklade jag iväg till gänget på Trädgränd. Grillade, spelade Singstar, kollade på dålig film och snackade skit. Den manliga delen av gänget åker ju till Sweden rock imorrn så nu får jag inte träffa dem på ett tag. :(
Kom hem strax före två och då stupade jag i sängen.

Nu ska jag göra klart på balkongen. Dvs, pimpa det sista. Imorrn kommer nämligen Bea från Uppsala på besök och då vill jag ju att det ska vara tipp topp! Det skulle vara sol och rätt så varmt idag, men någon sol och värme ser i alla fall jag inte till. Hade varit mer lockande att spendera tid på balkongen då...





Så här såg det ut före jag hade planterat. Snart får ni se hur det blev efteråt...




Mina stackars white-trashnaglar såg ännu värre ut efter planteringen...



Fredagskvällen

Har haft en trevlig kväll med brorsan, Kajsa och Ricky. Var rätt så trött och opeppad så jag följde aldrig med ut.

Har faktiskt städat lite sen jag kom hem. Var så stökigt här och köket såg ut som ett bombnedslag efter resan. Det är ändå konstigt hur snabbt det går att plocka undan, även om det ser jätterörigt ut från början. Det behövs dammsugas också, men det tror jag att jag väntar med till imorrn för grannarnas skull. Funderar dock på att packa upp ena resväskan också. Är grymt seg på att packa, men ännu segare på att packa upp.

Imorrn planerar jag att ta en lagom lång sovmorgon, följt av en god frukost framför tvn. Sen ska jag träffa en kompis som jobbar på turistbyrån och fixa lite grejer(mer om det senare) och om jag har tid så ska jag försöka få ut alla fina plantor som jag köpt på balkongen och göra den helt klar för sommaren. Beror ju lite på vädret också. På kvällen blir det förmodligen häng med Emma, Micke och Simon. Om jag inte drar på torgfest i Bureå...

Nu, packa upp och sen sängen och VM-tidningen...





På tal om fotboll så hittade jag en gammal bekant även i Tallinn...



Hur laddar ni upp inför VM?

Jag laddar upp så här...


OMG!


Vi är röööe...

Somnade efter jobbet och vaknade igen för ca en timme sen. Är verkligen trött!

Köpte hem en jättefin bukett med snittblommor i rött och vitt inför helgen. Supersnyggt i köket! Köpte också en tidning om fotbolls vm. Är rädd att det kommer att bli en del snack om det här framöver... Skönt att Sverige inte är med, då kanske man kan få se bra fotboll istället. Haha.

Ska fixa till mina naglar på tisdag. De såg rätt så skabbiga ut då det växt sjukt mycket, så jag har målat dem knallrosa. Nu ser de kanske skabbiga ut på ett annat sätt, på ett mer white-trashigt sätt för de är verkligen jättelånga och jätterosa. Men nu får de vara så i alla fall!

Ska till ett par vänner snart, rättare sagt K och R. De skulle ut sen, men jag stanna nog hemma då. Är på tok för trött och behöver dessutomn lite detox. Väntar med vinet tills imorrn...

Nu ska jag är vulgär och inte alls politisk korrekt, men jag tänker ändå visa den här videon. När det kommer till musik så skiter jag faktiskt i politiska åsikter. Herregud, jag lyssnar ju på Ebba Grön och Björn Afzelius och jagt är verkligen inte vänster. Anyway, jag och Matilda snackade schlager igår och den här låten hade hon glömt. Men här kommer en påminnelse:



Israel är trots allt en bra musiknation.


Back home

Ja, jag är hemma. Har varit det sen i tisdags natt. Kommer att updatera massor snart, men jag har inte riktigt haft tid ännu.

Hörs senare!