Natten utan sömn

Jag har inte sovit en sekund i natt. Dvs jag är supertrött och ska alldeles strax cykla iväg till jobbet. Men det var kanske värt det? Det återstår att se...

Hur som helst har jag umgåtts med sköna människor, druckit sprit, lyssnat på arabisk musik, ätit jättegod marockansk mat och natten/morgonen avslutades på de varma hällorna(heter det så när det är på ett berg?)i solskenet uppe på Vitberget med le Lover. Mysigt.

Nu har jag pipmplat två stora koppar med superstarkt kaffe samt två påsar samarin(inte i kaffet då) och ska alltså jobba sju timmar. Wish me luck...


Helgen

"My friend showed me pictures of his kids,
and all I could show him were
pictures of my cribs
He said his daughter got a brand-new report card,
and all I got was a brand-new sportscar"



Det är min jobbhelg i helgen. Den värsta. Dvs, den långa som innebär eftermiddag fredag, förmiddag lördag och eftermiddag söndag. Fast imorrn blir det ännu värre för då måste jag jobba själv hela dagen för att det är nån sån här högtid. Blä! Dessutom är Jessica sjuk, så jag fick inte jobba med henne idag heller. Men, men...jag överlever nog.

Igår var jag en sväng till Micke och gänget efter jobbet. Vi snackade skit, rökte och spelade Buzz. Sånt som vi brukar göra med andra ord. Trevligt som vanligt! De där människorna är verkligen inte riktigt kloka, och det gillar jag!

I afton var jag och brorsan till pappa på middag. Åt grillat och glass. Entrecote med rotsaksgratäng. Ibland är det bra att ha en bror som stenvägrar griskött. Hehe... Jag undviker det också helst, men blir jag bjuden så äter jag ju. Sen hämtade jag ut mina nya Converse på posten. Schnygga tycker jag. Ljust kommunalgrå. Kanske inviger jag dem imorrn.

Försöker få in lite musik på mobilen medan jag väntar på stans snyggaste marockan. Men det går inte så bra, inte alls faktiskt. Ibland blir jag arg på mig själv för att jag är så jävla oteknisk! Men äh, jag får ju träffa le Lover i alla fall. Om allt går enligt planerna dvs. Tänkte bjuda på lite vin(som vanligt :P) och kanske föreslå att vi går ner till älven och dricker upp det. Lika bra att passa på när det är fint väder tycker jag!

I didn’t practise what I preached

Ibland undrar jag hur blåögd och naiv man kan bli. Eller snarare, hur blåögd och naiv JAG kan bli.
Jag blir så less på mig själv, för jag har blivit en sådan människa som jag lovat mig själv att aldrig någonsin bli. Hur kan det bara bli så? Jag säger en sak, men gör en helt annan. Fy på mig!

Längtar redan bort igen. Är så glad att jag har en till resa inplanerad, och det alldeles snart. Ibland känns den här staden så äckligt liten att jag får klaustrofobi. Nu är en sådan gång. Jag vill bara vara anonym i en stortstad. Mest för att jag skäms så mycket över mitt eget beteende.

Kycklingsallad

Sallad kan vara det absolut tråkigaste som finns. Men det kan också vara bland det godaste som finns.
Idag satsar jag på det sista.

Håller på att göra kycklingsallad med färsk sallad och spenat direkt från balkongen. Det är vardagslyx för mig, att kunna plocka sallad och kryddor från sin egen balkong. I dressingen till har jag även färsk mynta och persilja från just min balkong. Lägg sedan till kryddig matvete, röda kidneybönor, finska tomater, fetaost, cashewnötter, soltorkade tomater och massor av goda grönsaker och smaker från Libanon. Mums! Hoppas jag... Det brukar i alla fall bli gott.
Sallad behöver inte vara tråkigt!

Tillbaka i landet

Kom hem igår kväll efter några trevliga dagar i Oulu, Tyrnävä och Liminka. Har hunnit träffa lite släkt, bl.a. min gamla gammelmormor, shoppa, basta, dricka vin och bara ta det lugnt. Skönt med lite semester, men det är hemskt hur mycket pengar man kan göra av med på så kort tid. Och snart bär det ju av till Riga, Sthlm och Uppsala också. Hej då alla pengar! Hittade i alla fall arbetsskor(Clarks), en jättefin sommarklänning, dyra satinlakan, ett par finskor, handdukar och massor av finska delikatesser. Helt klart värt pengarna!

Nu ska jag ta ett berg med tvätt till tvättstugan. Sen ska jag ringa le Lover, kanske laga middag, plantera lite blommor och sen kommer en kompis förbi. Imorrn är sista dagen på den här veckans semester. *suck*

Förresten, jag var in på IKEA i Happis i lördags. Jag gillar inte den affären. Inte alls. Men jag behövde två stora krukor därifrån. Mitt tidigare IKEA-rekord är 15 minuter. Jag hann igenom hela stället med kundvagn + betalning i kassan på den tiden. Då var det inte alls mycket folk i butiken. I lördags var hela parkeringen fullproppad och likaså butiken, jag hann igenom butiken med kundvagn, letade krukorna och kånkade i de stor krukorna i vagnen samt betalde i kassan på exakt 10 minuter. Det ni! Det kallar jag sport! Jag lyckades dessutom bara köra på en annan kund, och ändå var hela stället fullproppat med barnvagnar, ungar, pensionärer och annat löst folk. Slå det om ni kan!

Oulu imorrn, Bosnien ikväll

Kollar runt på lite shoppingsidor om Oulu. Vi åker ju imorrn så. Och trots att jag varit där mååånga gånger så kollar jag ändå sånna sidor. Varför vet jag inte riktigt. Eller jo, för att kolla på skor... Behöver ett par snygga arbetsskor, dvs inga trista sjukhus-sandaler eller foppa-tofflor utan några snygga sandaler som ändå är sköna och passar att ha på jobbet. Hittade ett par sjukt sköna från Timberland, men var de tillräckligt snygga? Får se vad som finns på andra sidan Bottenviken. Skulle även vara kul med lite andra nya skor. Nog för att jag klickade hem de här för några dagar sen men...

Jag letar efter en låt. Den heter typ Gangsta girl och är en hiphoplåt från Spanien/Sydamerika. En sjukt bra sådan. Men jag kan inte hitta den nånstans. Varför minns jag inte vad artisten/gruppen hette? Eventuellt är bandet från Chile. I brist på den lyssnar jag på årets i särklass bästa Eurovisionslåt, Bistra voda. Har även en platta med arabisk musik som Le lover glömde här som jag inte har lyckats lyssna sönder än. (Vilket jag annars är väldigt bra på)

Nej gud vad sugen jag blev på godis! Onyttigt och gott. Kanske måste jag cykla iväg innan kiosken stänger? Sen blir det i alla fall lite hårinpackning och kardemummakaffe. Måste upp hyffsat tidigt imorrn, så några större utsvävningar blir det inte.






Nationaldagen

En nazistisk organisation tänker hålla till i Skellefteå på nationaldagen. Dela ut flygblad och kanske demonstrera. Vad vet jag.
Jag är för yttrandefrihet och demokrati, självklart. Men hets mot folkgrupp är faktiskt ett brott, och hur kan det då vara okej för sånna här människor att få tåga runt och sprida sitt äckliga budskap? Och de är ju själva inte för demokrati, så då tycker jag heller inte att de ska få ta del av den. Jag menar, skulle t.ex. Al-qaida hålla torgmöte så skulle de buras in direkt. För deras verksamhet är olaglig, till skillnad från de här nazist-grisarna. 


Nu tror jag faktiskt inte att de kommer att lyckas speciellt bra. Eller jag hoppas i alla fall inte. Jag tror heller inte att nynazister är speciellt farliga för samhället egentligen. Deras åsikter tyder på att deras allmänbildning och intelligensnivå inte är speciellt hög, så jag håller mina tummar för att ungdomar(och vuxna) i dag är smartare än att de lyssnar på de här idioterna. Dessvärre finns det ju idioter åt andra hållet också, tex AFA. De kanske innerst inne vill väl, men jag tror att det får motsatt effekt och att deras aktioner bara ger vind i seglen åt de främlingsfientliga grupperna.

Men jag tror egentligen att vardagsrasism och Sverigedemokraterna är farligare. Sånt kan människor tyvärr ta till sig på ett annat sätt och ännu mer ledsen är jag över att det är så rumsrent att ha de här åsikerna i dagens samhälle.

Ur Sverigedemokraternas valmanifest till EU-valet:

"Stor invandring från kulturellt avlägsna länder med låga krav på anpassning innebär också ökad segregation, ökad brottslighet och en minskad upplevd trygghet."

"De före detta jugoslaviska republikerna, Ukraina och inte minst Nordafrika genom Medelhavsunionen, knyts successivt närmare EU. Denna utveckling oroar starkt och måste stoppas."

"Turkiets befolkning består till 99 procent av muslimer och efter att landet inledde förhandlingarna om EU-medlemskap 2005 har landets islamister stärkt sin ställning. Att släppa in Turkiet i den europeiska unionen skulle av dessa anledningar innebära en alltför stor social, kulturell och ekonomisk påverkan på de nuvarande medlemsländerna."

Jag blir rädd. Väldigt rädd. Och är inte det där rasistisk så vet jag inte...


"Hallå ja fick din broschyr i mitt brevinkast
fylld med CP snack så jag skrev inatt
blev jävligt lack
Nu e jag lugn men de e knappt
jag ser svart - de tar all min kraft 
Och besinna det hat som du sått i mitt huvud
och jag lär spotta glöd till jag fått ut det
För jag e neger - blatte - blandad ras
jag pissar - du skiter de e samma sak
från samma art
Men allt på din teve
säger att jag står för allt som e fel med
rättsystemet och fosterlandet
att jag snor dina kvinnor och får soc i handen
Att jag rånar - våldtar - mördar skär dej
ge mej en chans och jag störtar Sverige
Men jag sansar mej och fattar mina beslut
tänker kärlek kastar brinnande spjut

De luktar rök
Dagen blir kväll
Den hänger löst - Jag fruktar eld
Nånting e skevt
Jag springer fort
Nånting e fel - Va har jag gjort?

Rassar och nassar e lika bra som
Kaersgaard, Le Pen och Mikael Jansson
Visst e de jag som e besvärlig 
30 000 ljusår från och va färdig
såna som jag stoppar ni svärd i - ärligt
den värld ni lever i e för härlig
Men dölj erat budskap väl mina vänner
kanske nån tror att ni e fina människor 
Gillar nog inte pizza o kebab
och gör Henke mål e han dock en nigger grabb
Jag e störd i hjärnan
hatar du mej - gör det gärna
din undergång börjar närma
Du kanske aldrig fick tillräckligt med kärlek
så invandrarpack e äckligt förfärligt
Ditt blod e rött - mitt me vill du se?
några av dina har dött man - mina me

Det lukar rök...

Sverige e mitt me
va fan tror du
när ja kommer in i affären varför glor du?
Vita - gula - bruna och svarta
vilken del e det du inte fattar?
Du borde dra för du drar ner stämningen
inte utlänningen men du me hämningen
 
Hur korkad kan du va man - e du blind?
kan inte diskutera så bryt min kind
ta mitt liv och tro att du vann
kämpa på men du förlorar det man
För ondska e ondska och fel e fel
de e fan du som bryter man jag e hel"

Det lukar rök
- Timbuktu
 


Onsdag

Sitter och sippar rödvin. Känner att det var nödvändigt efter dagens arbetspass. Hur många analfabeter finns det i Sverige egentligen? Tydligen väldigt många. Och tydligen ska de vara påmitt jobb också. It sucks! Är riktigt irriterad på sega människor just nu. Orkar knappt vara trevlig. Tur att jag har en veckas semester på fredag! *längtar* Men ikväll får det duga med lite(?) rödvin, bra musik och förhoppningsvis snart lite trevligt sällskap i form av en snygg marockan. Jag klagar inte.

Sitter och kollar på lite flygbiljetter och flyttar över lite pengar just nu. Fattar inte hur det kan vara dyrare att flyga med Skyways små propellerplan med otrevlig personal jämfört med SAS. I just don't get it. Just därför planerar jag att INTE åka med Skyways. Aldrig mer...

Nä, nu är det dags för en rökpaus.

Ciao!

Migrän, Henok och Melodi grand prix

Det är som sagt hundre år sedan jag satt vid datorn överhuvudtaget. När jag nu gör det och kollar igenom alla bloggar jag har på favoriter inser jag snabbt att det mesta är skit. Visst, det är kul att läsa människor jag verkligen känners bloggar, eller de som har något intressant att skriva, men allt det andra? Mycket skit finns det alltså...

Har varit hemma från jobbet två dagar nu. Den där jävla migränen som spökar igen. Men jag ska i alla fall få prata med läkaren nästa vecka, se om jag kan få medicin i förebyggande syfte eller nåt annat bra. För tydligen vill inte den här supermedicinen(som dessutom är superdyr) funka som den ska. Blä! Annars kommer jag att testa botox tror jag. Om det funkar är det faktiskt inte så dyrt i längden, för då slipper jag ju lägga pengar på dyr medicin och förlora inkomst från jobbet. Ja vi får se vad som händer helt enkelt.

Nu ska jag arbeta mig genom berget av disk som har tagit över mitt kök, sen är det första semin i Eurovision som gäller. Blir att våldgästa mamma då. En tradtion.

Jo, förresten... Ingen kan väl ha missat
Henok? Om ni har det måste ni lyssna direkt! En snygg talangfull etiopisk skåning, som bland annat gjort den här sköna låten med Sophia Somajo. Sophia har även medverkat på Adam Tenstas album samt producerat och skrivit låtar. Tror att ni kommer att få se mer av henne framöver också.



Ja, jag finns fortfarande kvar

Det är jättelängesen jag bloggade sist. Det är jag fullt medveten om. Har faktiskt inte ens suttit vid datorn på länge, och inte för att den varit trasig eller nåt, utan för att jag inte haft någon lust alls.

En snabb uppdatering:

Det har inte hänt mycket alls.
Jag har fixat till lite i sovrummet. Så det är snyggare och mysigare. Nice. Jag ska även fixa till lite i klädkammaren, sen.
Beach 2009 är ännu länge bort än nägonsin. Jag kommer lätt att köra på burka istället för bikini, så då vet ni.
Snart åker jag till släkten i Finland. Var två år sen sist, så det är verkligen på tiden! Saknar dem! Vet inte hur länge jag stannar där...
Åker även en sväng till Riga och sen Uppsala för att hälsa på Bea. Men det blir sen. Typ i juni,
Jag har äntligen fått se le Lovers lägenhet. Idag faktiskt, för första gången. Den var inte alls så hemskt som jag trodde, utan riktigt mysig!
Jag är sjukt trött, för jag sover inte om jag borde. Orkar inte fixa en normal dygnsrytm och lägga mig i tid. Så tragiskt är det faktiskt.
Som sagt, det händer inte mycket. Nu ska jag göra mig lite anständig och hälsa på lite folk. Nice.