En vecka i lyx och överflöd

Blev ingen uppdatering när jag var nere i Sthlm. Hade tillgång till dator, men ingen tid. Så ligger det till.

Sammanfattar veckan lite kort:

Tåget ner var nio timmar försenat. Fick åka buss genom ett oerhört vackert Jämtland, men var ändå riktigt förbannad. Vi bestämde oss för att stanna en dag längre på grund av det här. Tåget hem var "bara" lite drygt en timme försenat så jag var hemma före lunch igår.

Har haft det så fantastisk bra! Har levt lite väl flådigt med lyxiga restauranger, snygga barer, dyrt vin, taxiresor och överkonsumtion av fina saker. Men vet ni, det var det värt!

Har även träffat bästaste Bea, varit rädd i Blackeberg, ätit godaste pizzan och köpt snyggaste örhängerna i Tensta, varit en gata från skottlossningen på Kungsholmen, gått på bio, varit på största och bästa loppisen i Solna, druckit för mycket vin, hittat jättebra julklappar till mina nära och kära, köpt ett alldeles för dyrt tyg till mina köksstolar, träffat trevliga skåningar, kikat in på Hallwylska-muséet, åkt tåg med massa vpk:are som inte förstod ironi eller hade humor överhuvudtaget, pratat brett Skellefteåmål på Gucci, fyndat danskt porslin, köpt päls på söder av alla ställen, hittat nya favoritrestauranger och skrattat så mycket att jag fått ont i käkarna.

Igår sov jag i princip hela dagen. Led av "jet-lag" och var i stort behov av att detoxa mig själv. Så som det ska vara efter en bra vecka! 

Har inte lagt in några bilder på datorn än. Men ni får klara er med den snyggaste medlemmen i familjen Skarsgård så länge. Var och såg Himlen är oskyldigt blå i tisdags, och kanske beror det på att jag gillar lammkött men Bill är helt klart hetast i den familjen!












Sa jag förresten att jag fick riktigt mört och fint lammkött till lunch i torsdags? ;)


Stockholm hela veckan

Nu kommer snart skjutsen som ska ta oss ut till tågstationen i Bastuträsk. Sen bär det av till Stockholm. Är framme i morgon bitti (om inte tåget blir försenat) och kommer hem igen på lördag morgon. Vet inte om jag kommer att ha möjlighet att blogga, men det är väl inte omöjligt. ;)


Lördag

Har varit ut en sväng med mamma idag. Har varit ute efter lite konst att ha på väggarna här hemma. Hittade en jättefin oljemålning föreställandes ett skånskt vinterlandskap. Färgerna var underbara och för mig som älskar den skånska landsbygden kunde det inte ha varit mycket bättre! Fast det är bara ett problem, nu längtar jag ännu mer till Skåne...
Hittade också en snygg julgransmatta. På Coop av alla ställen! Och för ynka 99:-. Det var också nåt som jag letat efter ett bra tag.

Nu ska jag fortsätta att städa. Är en hel del som jag vill ha gjort innan jag åker till Stockholm. Vem vill komma hem till en stökig lägenhet liksom? Är förresten helt förälskad i mitt "nya" kök. Förr satt jag aldrig där inne, men jag har redan suttit och fikat där två gånger i dag. Det blev så bra! (Bildbevis kommer senare.)


Fredag

Tjuvröka i all ära, men efter ett halvt paket Marlboro och en flaska rosé så saknar jag honom mer än någonsin. Jag saknar till och med hans fyllesamtal 4.30 på morgonen när jag ska upp och jobba några timmar senare och jag skulle mer än gärna höra hans snarkningar en hel natt. Jag älskar den där killen och jag trodde att jag skulle vara stark och självständig och inte sakna honom. Men det gör jag.

Har fixat till köket så pass att det ska vara mysigt att äta frukost där imorgon bitti. Har ställt fram fina ljusstakar på bordet och lagt dit senaste Elle som jag inte hunnit läsa än. Det och finporslinet hoppas jag ger en härlig lördagskänsla.

Som sagt, en flaska rosé har det blivit ikväll. Kände att det behövdes för att orka ta tag i all tvätt. Nu är allt i tumlaren och torkskåpet så jag tror att min plan lyckades något så när. Kul fredagsnöje? Nja... Men jag ska väl roa mig hela nästa vecka hade jag tänkt så det är inte så farligt.

Synd att Andreas åkte ut ur Idol förresten. Hade ju börjat gilla honom(i brist på andra att gilla?) på senaste tiden. Nu är det liksom pest eller kolera kvar. Och i den sörjan tror jag ändå att jag måste hålla på Jay, trots att han inte alls är min typ. Men killen är i alla fall mångsidig och det är ju alltid nåt. Något vidare scenframträdande har han däremot aldrig.

 


Så slicka upp mig från mitt golv som din utspillda sprit

"prins av meningslöshet
och B-filmspoet
det är min verklighet
men jag älskar den
precis som gatorna jag går
precis som salt i mina sår"


La dolce vita

Det bästa med att vara gräsänka är så banala saker som att kunna tjuvröka så mycket som jag vill, äta pepparkakor i sängen och se på dåliga tv-program utan att behöva skämmas. Banalt och skönt.

Men var det kanske jag som störde mig mest på smulorna? Hm...

Ola

Ibland försvinner tankarna iväg. Då kan förnuftet få ge vika för köttsliga lustar. I tanken alltså. Det är viktigt att poängtera, i tanken.

Jag bryr mig inte om skvaller eller rykten. Inte när det kommer till sexiga män. Inte ens i verkligheten. (Tyvärr) Och när det kommer till kända män som är smokin' så kan det väl inte alls spela nån roll vad som skrivs om dem, eller hur? 

Såg Tillsammans idag. Älskar Ola Rapace i sitt lockiga mörka hår. Är faktiskt löjligt förtjust i killar med sånt hår överlag. Och helt ärligt så är jag överhuvudtaget löjligt förtjust i killar som ser ut ungefär som Ola(nu snackar jag inte om hans kommuniststil i Tillsammans, utan om hur han ser ut annars). Svårt att förklara, men vet ni så vet ni om jag säger så. Svårare än så är det inte.

Har sett honom i diverse intervjuer på senaste tiden. Han blir bara hetare och hetare! Män med den där typen av utseende har en tendens att bli som snyggast när de är runt 40. (Förstår ni nu vilka män jag menar?) Sen gör det väl sitt att han lagt på sig x antal kilo muskler också.


 












Det är precis den här typen av män som kan få mig att falla som en fura och kasta av mig trosorna på samma gång.


I don't remember you looking any better...

...But then again I don't remember you


Mötte en kille idag som jag kände igen så väl. Han jobbar på en affär som jag aldrig besöker, så det är inte därifrån jag känner igen honom. Grejen var att han kände igen mig också. Sånt märker man liksom.

Kan inte sluta tänka på honom och hur mycket jag än försöker placera in honom i ett sammanhang så kan jag inte. Total black-out. 

Men jag vet att det är fler år sedan jag såg honom sist. Det känns som att det var via något som har med jobbet att göra. Jag är säker på att jag har pratat med honom. Och minns jag inte helt fel så tror jag att jag blev rätt så förtjust i honom på den tiden. (Han var rätt så het även idag så jag kan inte direkt klandra mig själv om fallet är sådant) 

Jag hatar när sånt här händer! Jag känner att jag måste komma på var jag har träffat honom ridigare!
Kan jag kanske söka jobb på affären där han jobbar av den anledningen?

Håller ni inte med om att sånt här är väldigt frustrerande?


Practice what you preach

Jag är så full av skitsnack ibland. Allt som oftast känns det som.

Jag predikar moral och är så principfast. Utåt sett.

Jag tycker si och så, men gör tvärtom. Jag skulle aldrig göra det eller det, men när det kommer till kritan så är jag för svag för att säga nej.

Jag är konservativ, men liberal.

Jag gör ingenting olagligt, men jag har en dubbelmoral utan dess like. Ibland i alla fall. Men det känns som ofta.

Jag är långt ifrån värre än någon annan, men problemet är just att jag säger en sak och gör en annan.

Jag känner till hur situationen är och jag är fullt medveten om vad jag gör. Det gör det om möjligt ännu värre.


Fotografering och färg

Var ju som sagt till fotografen med Timo idag. Timo skötte sig riktigt bra och jag tror att bilderna blir över förväntan! Fick kolla lite i kameran och då såg det i alla fall fint ut.
Blir alltid lika faschinerad av människor som är duktiga på det de gör. Och den här killen var verkligen skicklig på sitt yrke. Dryga 20 år och egen företagare. Snacka om att jag fick lite åldersnoja... På samma sätt blev jag väldigt impad av den unge elektrikern som var hos mig för ett par veckor sedan. Ja, han impade faktiskt inte bara med sitt utseende utan också med hur duktig han var på sitt yrke. Förde som kan göra sånt som jag inte har den blekaste om hur det fungerar, det faschinerar mig alltid.

Blev ingen tapetsering idag. Andra saker tog tid, men imorrn ska tapeterna förhoppningsvis sitta på plats. Däremot fick jag både blandaren till tvättstället och eluttaget nere i hallen installerat. Har jag tur kommer en fjärrvärmekille hit imorgon och fixar så att det slutar låta i rören. De ligger an mot en gipsskiva i klädkammaren och därför uppstår det ljud när vattnet passerar. Målat köksbordet klart har jag i alla fall gjort, men sen tog orken slut så hyllan får sig ett till lager färg imorgon istället.





Timo blev förevigad av samma kille som fotat Johan Forsberg.
Tyvärr inte samtidigt...


Måndag

Lite sömn. Ingen frukost. Men gott kaffe. En överdos av John Mayer. Och ett alldeles vitt, nymålat och snyggt tak i köket. Det kunde ha varit värre med andra ord.

Mamma har varit här och målat taket samt slipat det lilla som behövdes på väggarna. I eftermiddag börjar hon förhoppningsvis att tapetsera. Är inte lite peppad på att få klart i köket! Väntar även på vaktmästaren (som vanligt den senaste tiden). Han ska installera ett nytt eluttag i hallen nere samt byta blandare i badrummet. Snart får jag också ny balkongdörr. Jag älskar det här med renovering trots allt!

Vi har bokat tid för fotografering av lille Timo idag. Fotografen hade bara fotograferat hundar(och människor såklart) förr så det ska bli spännande att se hur det går!

Nu, promenad med Astrid.

Later!

Att hitta tillbaka

Ibland saknar jag min djupa sida. Jag hade en djup sida en gång. En djup sida som jag ofta bejakade.

Jag skrev mycket på den tiden. Dikter, noveller, låttexter och det hände även att jag började på att skriva någon roman. Jag läste också mycket mer. Tyngre grejer. Klassiker. Dostojevskij, Söderberg, Bulgakov, Wilde. Även nutida författare. Hagman och Birro. Killar som var heta just då. Historia och biografier. Analyserade texter. Allt från låttexter till dikter. Tänkte. Löste världsproblem i mitt huvud. Hade svaren på livets svåra gåtor.

Idag är allt så mycket mer yta. Läser dagstidningar, om jag hinner. Grubblar på nästa elräkning. Lyssnar på musik, men utan att tänka mer på vad den handlar om. Skriver handelslistor och försöker få ut mig nåt vettigt här på bloggen. Kultur är senaste Elle och jag känner mig duktig om jag lyckas läsa ut en chick-lit på 150 sidor.

På den tiden var jag en hejare på att få ner ord på papper. Jag var utan att skryta allt för mycket riktigt duktigt på att skriva. Hade ett flyt i mina texter och utveckade hela tiden mitt ordförråd. 

Jag vill tillbaka till det där. Men hur gör man? Hur får man tillbaka djupet man en gång hade? 

Allra helst vill jag bara låsa in mig ensam i ett hus någonstans. Lyssna på fin musik. Läsa poesi. Dricka för mycket rödvin och röka sönder mina lungor. Och sen skriva min roman. Min bestseller som människor om tvåhundra år forfarande ska läsa och prata om.  


Älska dig själv

Ibland funderar jag på om TV4 visste vad den här låten handlar om när de lät Thåström framföra den på bästa sändningstid?

Oavsett om de visste eller inte så är det en fantastiskt bra låt!





Players anno 2010

Tjejer gillar känsliga killar. Känsliga killar med en skarp hjärna och snygg bringa. Trygga, stabila och välkammade.

Machomän är så 1900-tal och bad boys känns passé. Vi vill inte ha några players som är ute och super och lever jävel varje helg. Inga uppumpade och bröliga broilers som ska visa sin manlighet genom att slåss. Inte heller inne-killarna med backslick och krogens dyraste champagnenota som alla andra tjejer flockas som gamar runt.

Nej, tänk er istället en känslig kille. En unik kille som förstår precis hur en tjej tänker och vet exakt vad en kvinna vill ha. En jämnlik och jämställd man. Någon som kan torka ens tårar och som köper en bukett med de vackraste rosorna du har sett. Han kanske till och med skriver poesi eller musik. Han är världsvan men ödmjuk. Han kan vara lite blyg, men han behandlar dig alltid som en gudinna. Och själv älskar han som en gud.

Visst är det så? Känner du igen dig? Är han inte din drömman? 

Då måste jag tyvärr be om ursäkt om jag krossar hela din världsbild nu.

Mannen jag just beskrev är 2000-talets player och bad boy. 

Tror du mig inte? Jag kan ha fel, självklart kan jag det. Men så länge vi kvinnor ser män som korkade så är det vi som kommer att bli bedragna. Om inte annat bedrar vi oss själva. Dagens män är inte så dumma att de kör på den gamla player-stilen om det är player-livsstilen de vill leva. Vi tjejer känner igen den "gamla sortens" players. De som är ute och festar flera dagar i veckan, super, knullar och behandlar oss som skit. Dagens players knullar självklart också, annars skulle de inte vara just players, men de är smidiga och vet vad tjejer vill ha. Du känner dig så utvald och speciell, tills du upptäcker att han som de gamla sjömännen har en kvinna i varje hamn, eller i varje postnummer. Då gråter du floder medan han seglar iväg till nästa. Han är precis som den rastlösa konstnären som han utger sig för att vara, på den punkten ljuger han inte. Han är rastlös och blir lätt utråkad, så varför tror du att just du skulle vara speciellt utvald?

Män är smartare än vi tror. De är inga neandertalare utan hjärna. Men jag påstår inte heller att alla män är svin. Verkligen inte! Män är underbara och det finns massvis av den fina och trogna sorten där ute. De flesta tillhör nog den kategorin. Kvinnor är också otrogna players. En del av oss. En lika stor andel som männen skulle jag utan vetenskaplig grund chansa på. 

Jag vill alltså på intet sätt klanka ner på dessa underbara varelser som Gud har skapat åt oss. Jag vill helt enkelt bara uppmärksamma er på att världen förändras på flera sätt. Men sluta för den sakens skull inte att avguda och älska männen som förtjänar det!






Smoke gets in your eyes

Lyssnar på gamla klassiker i en lite modernare tappning. Med modernare menar jag att låtarna är inspelade på 70-talet med Bryan Ferry. Modernare än så blir det inte idag.

Kände mig mer död än levande när jag vaknade idag. Efter några kannor kaffe kvicknade jag till och det gick trots allt väldigt bra att jobba idag. Hann till och med kika i några julmagasin och drömma mig bort bland vackra adventsstakar. Förstår inte varför handlarna inte tar hem fina stakar när det faktiskt finns! Nej, antingen ska de vara jättetråkiga eller jättemoderna. Och är det något som jag tycker är anskrämligt fult så är det moderna julsaker, i alla fall i nio fall av tio. Avskyr i och för sig tomtar också, men men...

Spacklade lite på köksbordet igår kväll, så nu ska jag alldeles strax slipa det och sen måla första varvet med den riktiga färgen. Jag tror att det kommer att bli riktigt snyggt!

Ikväll hoppas jag på att få träffa Sanna. Vi ses alldeles för sällan så det vore på tiden tycker jag. Får se vad som händer helt enkelt.




Har kanske sett bättre musikvideos men...


Frestelsens hån

Jag är medveten om att Gud testar oss.

Men att testa mig genom att locka med söta killar samma dag som lovern lämnar stan är inte riktigt schysst! Som att sätta ett glas vin under näsan på en alkoholist och sen bara låta honom lukta på det.






"Jag kan motstå allt utom frestelsen."
- Oscar Wilde


Fredag

Är gräsänka en månad framöver. H åker nämligen till Marocko idag och kommer hem först i mitten av december. Det är tur att det är en hektisk tid med mycket inplanerat så går tiden kanske fortare. Har som sagt inga problem med att vara ensam och vi hör inte ens av oss varje dag till varandra, men en månad är ändå på gränsen till för länge. Har klarat det förr och det kommer att gå bra nu också, men ändå...

Råkade sova ända till 10.00 idag. Det var inte planen... Inte för att det egentligen spelar någon roll, men det hade varit skönt att ha hunnit med lite här hemma innan jobbet. Får bli ikväll istället.

Nu håller jag en tumme för att de har "hunnit" ploga gångvägen till jobbet...

En hel del

Är tillbaka i sängen igen. Har ingen brådska att somna (jag jobbar eftermiddag imorrn) så jag sölar runt på internet och lyssnar på musik. Funderar lite på min kommande 25-års 19-årsfest också. Visst, jag fyller år först i mars, men jag vill ha den perfekta festen så det krävs en del planering. Måste börja planera årets glöggkväll också. Ett återkommande inslag i advent som håller på att bli en tradition.

Åker till Stockholm om drygt en vecka. Innan dess hade jag tänkt att hinna med att göra klart köket. Har tagit ner allt från väggarna samt packat undan det mesta där inne idag. Har också grundmålat köksbordet och tallrikshyllan, även takrosetten har fått sig ett lager färg. Men än återstår det mycket jobb och jag vet helt ärligt inte riktigt hur jag ska hinna. Har vänner som jag vill träffa, massa tvätt att tvätta, en lägenhet som måste städas och dessutom ett jobb att sköta. Men det får lov att gå helt enkelt.


Torsdag

Det var så varmt och skönt i sängen när jag vaknade att jag fortfarande är kvar där. Kokade en stor kopp kardemummakaffe och tog med mig datorn tillbara ner under täcket. Varmt och skönt. Speciellt då det är kallt, snöigt och hemskt utomhus. Jag är och förblir en sommarmänniska som älskar värme och sol. Fast jag måste ändå medge att kvällstid under en filt och med tända ljus så funkar vintern. Fast det ligger ändå alltid en tanke på skottning och hur jobbigt det ska bli att ta sig fram nästa dag och gror i bakhuvudet. Usch...

Ska på möte på AF idag. Hade helt glömt bort det, men som tur var hade jag varit smart nog att lägga in det i mobilen. Finns väl saker jag heller skulle göra men jag vet att den här gången måste jag faktiskt dit.

Borde börja grundmåla diverse saker idag. Hyllor och bord. Ska göra en enriskrans också. Samt ta in lite saker från balkongen(lite sent ute, jag vet), städa badrummet, hämta en flyttkartong och plocka undan sakerna som står framme i köket. Och så ska jag såklart ut en sväng med Astrid också. Och skotta lite snö. Får se vad jag hinner innan AF. Inte så mycket skulle jag tro...


Att överdosera päls

I somras köpte jag en päls. Må hända ett lite konstigt plagg att köpa på sommaren. Med idag när det snöar och stormar på samma gång är jag väldigt glad över min investering.

Lika glad är jag över mina italienska getpälsskor som jag köpte för ett par år sedan. De är de varmaste skorna du kan tänka dig och inte ens en lite snöflinga kan komma in i dem.

Visst, jag ser ut som en eskimå(alternativt en isbjörn) och det är inte speciellt politisk korrekt med äkta päls. Men när det kommer till begagnad päls har jag inga som helst moraliska förpliktelser. Jag älskar päls och tycker att fuskpäls i nittionio fall av hundra ser enormt tacky ut. Och bor man dessutom här uppe i kallaste Norrland så finns det ingenting som värmer så skönt som en död räv.







Varmt och gött!


Jag kan inte ens gå utan din luft i mina lungor

Började dag en med ett tandläkarbesök. Kände mig mer död än levande. Så blir det när man sovit för lite. Fick en tand slipad och en annan plastad. Fick också en söt liten tub med nån ny tandkräm.

For på stan med mamma sen. Köpte färg till köksbordet, ett nytt sängöverkast, glöggmuggar, en tavla, ljusstakar, servetter mm. Blev bjuden på en smarrig burgare och trodde att jag såg
Rasmus Seebach inne på Vintergatan. Han var extremt lik originalet!

Nu är jag hemma en sväng innan jag ska till brorsan. Har lovat att hjälpa honom att laga lite matlådor. Han kan egentligen laga mat, men han tror sig inte riktigt om att göra det. Köttfärs är i alla fall dagens tema.

Sen tänkte jag bara däcka i soffan resten av dagen.





Attraktion

Om en man är attraktiv eller inte sitter inte främst i utseendet. Att han är snygg behöver inte automatiskt betyda att han är sexig.

Och ibland råkar man på nån som får en knäsvag och sugen på samma gång. Nån som ruskar om en och sopar undan fötterna på en så att man faller totalt.

Han tittar en i ögonen lite för länge. Ler ett leende som säger att vi två, vi vet nåt som ingen annan vet. Han får en att känna sig som världens sexigaste tjej, bara genom en blick. Han har ögon som man kan drunkna i och just i den sekunden bryr man sig inte ens om man kan simma eller inte. Skulle han be en om någonting så skulle man följa efter som en hund och göra precis allt som han önskade. Man skulle lämna allt på stört, bara han viftade lite med fingret.

Ibland träffar man på en sån här man. Oavsett om man vill eller inte. Och en sak är säker, man är aldrig beredd. Aldrig någonsin.

Thank god it's friday!

Har varit ut en sväng med Astrid nu. Blev en kortis då jag kände att jag tyvärr inte riktigt hade tid. Men igår tränade vi i alla fall lite agility. Den stora klumpedunsen blir bara duktigare och duktigare. Undra vad man ska hitta på när hon kan banan alltför bra? Några tips på roliga övningar kanske?

Nu väntar jag (återigen) på vaktmästaren. Han ska fixa några hyllor åt mig i badrummet, och själv tänkte jag börja måla rören i köket. Hoppar bara att jag når ända upp. Haha.

Ska ut en sväng och fika med pappa och brorsan sen. Får se vad det blir för fik. Det har ju en tendens att oftast bli Waynes av gammal vana, men ibland är det ju kul med nåt annat också. Fast å andra sidan är det mest tråkiga och omysiga caféer här i stan. Och med tråkigt fika dessutom. Hm...inte lätt det där alltså.

Blir även bjuden på middag hos mamma sen. Lasagne. Husmanskost när det är som absolut bäst!

Och efter middagen drar jag till Boliden för en visit hos Matilda. Ska bli kul att se huset igen! :)

Sa jag förresten att jag är ledig hela helgen? Det är jag i alla fall! Jippie!





Astrid fick posera lite på agilitybanan.
Det gjorde hon så gärna(med lite mutor)!




Torsdag

Är så fruktansvärt irriterad idag! Den här jäkla bostadsrättsföreningen alltså! Det lovas hit och dit, och sen har ingen lovat nåt helt plötsligt. Sen säger de att man inte ska bry sig och det och det. Men om jag vill bry mig om min egen lägenhet så måste jag faktiskt få det! Jag menar, jag har köpt den. Betalat den med mina surt förvärvade pengar. Har inte ens lånat en spänn till den, så den är verkligen min. Självklart bryr jag mig!! Åh, så irriterande!

Det är tur att jag har Astrid. Hon är alltid så glad och fin, och är jag stressad eller på dåligt humör så är det alltid så skönt att gå ut med henne. "Lill"gumman... Tror att det får bli lite agility idag. Testade på det tidigare i veckan och trots att hon är en klumpig golden så gick det rätt så bra. Hon lärde sig fort och tyckte att det var roligt. Enda problemet är som sagt att hon är "lite" klumpig...

Sen är det jobb som gäller. Har som sagt annat som jag hellre skulle göra idag, men det ska nog gå bra i alla fall. Min ilska har gjort att jag helt plötsligt fått en massa energi!


Politik

Har varit på nomineringsmöte med Kristdemokraterna ikväll. Tre timmar tog det, och jag måste väl erkänna att stundvis var det inte jättekul. Men under resten av tiden var det verkligen givande! Jättetrevliga människor och eftersom att det var just ett nomineringsmöte så fick jag chansen att få reda på lite mer om en del av medlemmarna. Så nu känner jag mig ännu mer peppad på politik! Vet bara inte riktigt var jag ska börja. Men ett par möten till och sen ska jag nog vara på banan. ;) Har ju som sagt ett spännande uppdrag om jag vill. Men innan jag hoppar på det vill jag gärna skapa ett lite bredare kontaktnät och lära mig lite mer om politik.

Dessvärre drog mötet ut på tiden, och jag hann därför aldrig till Nyhamn och Jessica. Trist, trist. Men man kan inte vara överallt samtidigt.

Nu ska jag snart försöka sova. Jobbar eftermiddag imorrn, men det är tyvärr så mycket annat som jag skulle vilja göra istället. Men precis som att man inte kan vara överallt samtidigt så kan man heller inte alltid få disponera sin tid som man vill.

Natti natt!

Renovering och inredning

Nu har de varit några gubbar här och besiktat fjärrvärmen. Det gav...ja, inte mycket. Mina små klagomål var det ingen som ville höra på och de orkade inte ens ta ner lådan för proppskåpet där elektrikern så fint hade limmat fast proppschemat på baksidan. Han som sa att det var så viktigt att det fanns nära till hands under besiktningen. Var hit ytterligare en gubbe sen och satt fast en liten skylt på väggen vid värmeväxlaren, det var det enda som behövdes årgärdas. Värt som sagt...

Det kliar i fingrarna att få börja med köket! Tapeterna ligger fint i en kartong, likaså kristallkronan och imorrn ska jag hämta takrosetten som jag beställt. Det fattas bara lite lim, rollers och sånna småsaker. Ja, och ett matbord såklart... Utan det jag väntar på är att jag och mamma är lediga några dagar tillsammans. Blir typ om två veckor. Men har ändå en del smågrejer som ska målas först, så jag får väl roa mig med det så länge.

Till våren ska sovrummet få sig en omgång. Har tittat lite på tapeter dit, och hittat en som jag funderar starkt på. Tänker också bygga en öppenspis. Ja, en fejkad variant alltså. Måste hitta på en bra lösning för att bygga in rören i taket också. Vet ungefär hur jag ska göra. Men det blir först till våren som sagt, man kan ju inte göra allt på en gång.




Tänkte mig den här tapeten(eller nåt liknande) i sovrummet.
Har alltid älskar den här typen av mönster.