Sömn

Trött.
Men inte tillräckligt trött för att sova?

Det är sjukt hur fort man kan vända på dygnet.

 

Torsdag

Sitter ute på balkongen och solar benen samt bloggar. Åt just en alldeles nyplockad brytböna som jag odlat själv. Det känns lite speciellt faktiskt...och den var mycket god!
 
Var iväg och fikade med pappa på Kyrkholmen tidigare idag. Kycklingmacka, iste och falsk potatisbakelse. Den sistnämnda är en riktig fikafavorit. Mums! Härligt att sitta ute i solen mitt i älven(?!) också. Som på landet fast i stan.

Gör inte så mycket mer just nu. Spelar lite Sims. Har kommit in i en sån period nu. Bygger massor med hus. Haha... Senare blir det att grilla med Emma och gänget. Lika bra att passa på när vädret tillåter det. Är sugen på lammkött(insåg hur det där lät...;) ) men vi får väl se vad de har tänkt laga. Är ju annars nära till Coop så...

Åsikter och känslor

Jag har inga som helst problem att stå för mina åsikter. Diskuterar mer än gärna sånt och vem som än frågar så står jag alltid för det jag tycker.

MEN, jag har jättesvårt att prata om känslor. Vad jag egentligen känner. Det börjar bli dags att lära sig det. Pronto! Men hur?

Rastlös

Är så fruktansvärt rastlös. Visst, jag älskar att ha semester och att vara ledig, men när vädret är trist och alla man känner jobbar häcken av sig eller är bortresta så får man försöka att sysselsätta sig så gott det går.

Har fyra maskiner tvätt igång och funderar på att städa städskåpet(inse hur ironisk det låter). Men snart är allt fix här hemma gjort. Alla röriga skåp utrensade och organiserade. Ouppsatta tavlor uppsatta. Varenda vrå dammtorkad. Etc. Etc. Det enda jag försöker glömma är klädkammaren...fy så jobbigt!




UPDATE:

Blev så att jag torkade ur alla lådor i köket samt alla besticklådor. Lyckades rensa ut lite där också. Great! :)


Alla som inte dansar är våltäktsmän

Oj vad lite man kan göra under en dag. Eller, dagen är ju i och för sig inte slut än...men jag tror inte att jag kommer att göra så mycket senare idag heller.

Hur som helst var gårdagskvällen riktigt bra! Vi var först en sväng förbi Ahmeds familj och åt lite middag. Entrecote tackar vi inte nej till! Hehe... Lekte lite med hans söta dotter och drack kaffe. Sen åkte vi förbi pizzerian i Byske och hämtade upp en kille som skulle köpa en dator som vi också hade med oss. Lämnade av honom och packade ur datorn och sen bra det tillsut av till Piteå!

Gick runt på området, träffade lite bekanta, drack kaffe, snackade, var in i några öltält och H tog sig några öl, såg lite Promoe, ifrågasatte diverse tjejers klädval(eller snarare val att inte ha så mycket kläder), gick runt, såg lite Eldkvarn och sen tillsist Timbuktu! Han var grym! Bästa konserten jag sett med honom någonsin tror jag. Han är verkligen en riktigt entertainer! Dock tyckte jag att publiken svek lite. Eller det var inte så mycket folk på området överhuvudtaget, så det kanske berodde på det. Han var hur som helst helt grym, och Damn är skönaste "kompbandet"! Basta!

Har segat i soffan hela dagen. Kollat på fotboll och diverse dokumentärer. Nu är H en sväng till stan. Hade nåt ärende. Förhoppningsvis kommer han tillbaka sen. Vi får se...
Blev sjukt sent igår. Vi var nog inte hemma föränn efter fyra. Men det tar lite tid att köra när man kommer på att man ska försöka rekonstruera en våldtäkt utanför Byske. Oj, var jag okänslig nu? Ha!

Nu ska jag kanske försöka göra någonting vettigt. Men vad?




Bilden är inte från igår, men kläderna är ungefär samma. Haha...


PDOL

Ska hämta upp lovern alldeles strax. Han var just klar med Ahmeds bil så han skulle bara duscha först och sen åker vi till Piteå och PDOL! Eller, först ska vi förbi och lämna en dator i Byske...men efter det är det Piteå som gäller.

Timbuktu och öl
står på schemat! Eller bara det förstnämda för mig som är chaffis då. Hehe...
Jag hoppas på en trevlig kväll och lite mindre regn!

Nu ska jag bara peppa lite mer och sen hämta bilen. Blir att köra sprillans nytt idag. Soooft! ;)





"Häng med på kärlekens bandvagn!"


Promod

Min favoritbutik i Riga när det kommer till kläder är förmodligen Promod. En fransk(?) kedja som främst finns i Östeuropa och arabländerna. Snygga kläder till bra priser och med bra kvalitet.

Gissa om jag blev glad när jag såg att de även har en butik i Lissabon! Jag M-Å-S-T-E dit, okej?



Jersey & poplin layered dress purple print - Promod  1950s dotted dress bronze color - Promod




Lördag

Idag var jag uppe redan innan 10. Det ni! Och då är det dessutom helg. Haha...

Har kollat lite på tv, duschat, druckit kaffe och nu sitter jag här och lyssnar på Lenny Kravitz. Tänkte bara ta det chill. Pilla på med håret, diska lite, sminka mig noga, lyssna på musik...ja, ta det chill. Och hoppas på bättre väder! Hade ju planerat in en kväll på PDOL med H och då hade jag verkligen önskat mig bättre väder. Inte kul att stå i regnet och kolla på Timbuk. Blä för regn! Men jag håller en tumme i alla fall...




Älskar den här låten...

Jag är fett inne!

Inte nog med att jag skaffade Facebook härom veckan, nu har jag även skaffat Spotify. Jag vet, en evighet efter alla andra men det här med nymodigheter är inte riktigt min grej. Jag är konservativ och rädd för nya saker. Haha...

Därför ska jag nu käka en gammal klassiker, superkladdig kladdkaka med glass. Mums!

Poesi på kvällskvisten

Har målat naglarna barbierosa, borstat håret blankt(okej fuskade lite med glanspray också...) och sminkat mig riktigt fint. Har inga som helst planer för kvällen. Ska absolut inte ut på krogen och kanske inte ens gå utanför dörren, men jag kände för det bara. Var så länge sen jag la ner någon tid på smink eller hår. Skyller på sommaren och att det oftast känns fräschare utan smink då, eller så har jag bara blivit lat. Snyggt blev det i alla fall!

Som sagt, har inga som helst planer för kvällen. Idag har jag fixat med grejer här hemma. Pysslat på. Samt fixat håret. Och lagat middag. Nu är jag småseg. Har lite mer saker jag skulle vilja göra hemma, men det är ingenting akut så jag kanske dejtar soffan med en skål glass istället? Regnar och är mulet ute så tanken känns lockande. Vi får se. Just nu sitter jag här med mina rosa naglar som smattrar på tangenterna i takt med musiken. Henok for the moment. Oj, vad poetisk jag blev. Haha...

Känn pepp!

Imorrn smäller det!



"Jag e fri i tanken men slav till rytmen!"


Sa jag förresten att jag har tonat håret samt klippt mig? I alla fall blev jag snål och klippte mig hemma istället. Blev en slags snelugg. Gillar det! Och topparna fixade jag ju för någon vecka sen så...

Studs

Igår köpte jag ett nytt linne. En lång modell i skönt mjukt lite tunt tyg med små nitar i silver och brons på framsidan. Det var verkligen skönt och snyggt och jag gillar den breda brottarryggen. Dessutom var det billigt. 149:- på Lindex! Jag brukar aldrig handla kläder där, för jag tycker inte att kvaliteten brukar vara den bästa, men jag hoppas att detta kanske är ett undantag.



Linnet är inte grått i verkligheten, utan svart.


Torsdag

Klev i alla fall upp lite tidigare idag. Sitter och dricker mitt morgonkaffe nu så...

Har fortfarande inte riktigt bestämt vad dagen ska få bjuda på. En sväng på stan har jag i alla fall planerat in. Och en lunchdejt med pappa tydligen(han ringde alldeles nu). Kanske en sväng förbi solariet också. Man måste ju i alla fall låssas att man har varit ute i solen på semestern. Haha... Och eventuellt frisören som sagt. Oj, hade visst tänkt ut en del i alla fall. Och i afton måste jag leka hemmafru.

Nä, nu måste jag kasta på mig lite kläder och hämta bilen. Jalla!

Soft

Nyss hemkommen från Trädgränd. Blev en trevlig kväll med skvaller, skratt och glass! Sånt som jag uppskattar. Hihi...
Är så himla skönt med semester också. Alla dagar känns som helgdagar och man behöver inte direkt bry sig om när det är dags att gå och lägga sig. Eller rättare sagt, jag vänder på dygnet så att det passar mig bättre. Jag är en kvälls- och nattmänniska, så är det bara!

Nu hade jag däremot tänkt gå och lägga mig. Vad som väntar imorrn får vi se då. Kanske stan? Kanske frisören? Kanske mer hemmafrusysslor? Kanske besöka någon bekant? Det som händer...det händer. Har inga måsten!

Och så bra gick det...

Screw städningen! Eller jag hann i och för sig med lite av det jag hade tänkt, men bara lite. Sen kom habibi på besök. En "snabbis" efter jobbet. Jag trodde att han slutade fyra, men tydligen slutar han tre nu när han är ute på Rönnskär. Så golven är fortfarande inte dammsugna och skurade. Och tvätten ligger så fint kvar i korgen i badrummet. Haha... Fast det ingår väl i hemmafrusysslorna att ta hand om mannen också? Får skylla på att det var det jag gjorde...

H var dessvärre tvungen att åka iväg och fixa lite grejer och jobba lite mer nu. Men jag har ändå inplanerat en dejt med Emma, Micke och Simon ikväll. Var sjukt länge sen vi sågs! Ringde till Simon förra helgen och tänkte att han skulle få agera svarttaxi(men sen dök en "riktig" upp ändå så...), men mer än så har jag egentligen inte snackat med dem. Trist... Fast vi har varit bortresta eller upptagna alla på olika håll under en period nu, så det har ju sina naturliga orsaker. Men ikväll ska vi i alla fall hänga!

Nu ska jag försöka fixa nån middag av det som finns i kylen. Nån pasta med fetaost hade jag tänkt mig. Mycket mer än så har jag inte hemma. Vi får se vad jag kan åstadkomma! Projekt clean apartment fortsätter imorrn!

Hemmafru anno 2009?

Idag måste jag ta tag i lägenheten. Är väl inte jättestökigt eller så, men jag har grejer som måste tvättas och golven behöver skuras. Jag minns inte ens när jag skurade dem sist. Har saker som måste diskas som man inte diskar varje dag...t.ex. tandborstmuggen, kaffepannan osv. Sånt som ändå måste göras ibland. Sen har jag skåp... Dessa skåp! Skåp där jag bara ställer in grejer och så helt plötsligt är det överfullt med saker jag ändå inte använder. Där behövs det göras en rensning och sortering. Har även en kudde som ska sys klart. Dammtorkning. Lite fix i badrummet. Ja, dags att börja snart med andra ord?

Sov lite för länge idag dock. Steg upp drygt 12. Inte likt mig! Men då har jag ju semester också... Och sen satt jag och googlade runt på massa skit som gör mig så förbannad igår kväll/natt...vilket gjorde att jag satt uppe lite för länge... Mer om det sen! Jag tror i alla fall att jag måste skriva ett inlägg om det, för det är en sak jag verkligen brinner för.

Over and out!

Not so fresh

Jag luktar hamburgare(som förövrigt var hemmagjorda och jättegoda!), känner mig flottig, seg och ful. Kanske dags för en rejäl rengöring?
Tror på ett varmt skönt bad, peeling, ansiktsmask och kokosdoftade lotion. Och kanske en sväng med epilatorn och pincetten också. Vi får se vad jag hinner/orkar.

Later!

Straff

Det finns olika typer av straff.

Straff som döms av domare och som du får leva med några år av ditt liv. Straff du ger dig själv i form av dåligt samvete, som du förmodligen får leva med mer eller mindre hela ditt liv. Och så finns det straff som bara Gud kan utdela.

Vad som är värst får du fundera på själv. För en icke-troende är det knappast det sistnämnda, men kanske heller inte det första alternativet? Några år i fängelse kontra ett liv i vetskapen om att du har berövat någon annan rätten till ett drägligt liv? Bara Gud kan döma, men ditt samvete kan ändå göra dig galen.

Jag mår illa när jag tänker på vissa människors moral. Eller snarare brist på moral. Sverige är ett äckligt land på många sätt! Vi är så duktiga, gör aldrig fel, kör inte mot rött, dricker inte alkohol på vardagar, använder cykelhjälm, pratar inte i mun på varandra etc. etc. Men vi har fan ingen moral! Varken arbetsmoral eller vett hur man beter sig mot sina medmänniskor. Vi vet inte vad som egentligen är rätt och fel och var gränsen går. Så länge vi själva har det bra och får så mycket pengar vi kan för att göra så lite som möjligt så är vi nöjda. Att det sedan är smutsiga pengar som vi fått på andras bekostnad det bryr vi oss inte om. Fy så vidrigt!

Som sagt, vissa får sina straff nu och andra får dem sen. Vad är en krona egentligen värd? Och vad skulle du själv aldrig göra för pengar? Eller är det så att om summan blev tillräckligt stor så skulle du tänja på dina gränser? Hur stor skulle den summan i så fall vara?
Frågorna är många och kanske jobbiga. Men det är ens egen skyldighet att tänka efter och agera utifrån svaren man fått.

Persoligen kan jag i alla fall gå med hedern i behåll den här gången. Jag är glad att jag har fått träffa en trevlig människa som jag alltid kommer att ha bra minnen ifrån, oavsett andras åsikter. Jag hoppas och tror också att personen i fråga har positiva minnen av mig. Och jag är verkligen glad att jag var trevlig med honom och behandlade honom med den respekt han förtjänar, men som han tyvärr inte fått av alla andra.

Cravings

Det är egentligen helt sjukt. Jag har världens godaste broccolisoppa på spisen. (Jo faktiskt, det vågar jag nästan påstå.) Och så får jag helt plötsligt cravings och vill ha kött! En perfekt mediumgrillad bit kött med whiskeysås och tjocka pommes. Mmm...
Why, oh, why?

Fast valet är ändå inte så stort. Har rökt kalkon i frysen och kalkonsalami i kylen, and that's about it. Så det får bli soppa i alla fall. Men den är som sagt himmelskt god...

Dag 1

Idag är det min första officiella semesterdag. Känns, hm...inget speciellt faktiskt. Haha...

Har i alla fall varit en sväng på stan. Köpt nytt tyg till dynan på bänken på balkongen. Det förra hade blekt och var rätt så skitigt så det känns som läge att byta. Tror att detta kommer att bli snyggt! Behöver bara någon ny kudde därute också. Vi får se vad jag kan hitta på...

Har även varit och plockat sten samt köpt lite växter. Perenner. Har nämligen fixat till utanför min ytterdörr. Det är en rabatt där som föreningen egentligen ska sköta...men det har de inte gjort så bra, därför tyckte jag att det var lika bra att ta saken i egna händer. Sagt och gjort. Mamma hjälpte mig och nu är det riktigt fint! Eller, rättare sagt, det kommer att bli riktigt fint sen när allt har börjar växa till sig. Saknar att ha en egen liten trädgård...

Får se vad jag hittar på ikväll. Kanske blir det en sväng hos mamma för att sy den där dynan och ev någon kudde. På tv verkar det i alla fall inte vara så mycket vettigt och vädret ser heller inte så lovande ut. Himlen börjar bli mörk och regnlik.

Imorrn kanske det blir en sväng till Umeå. Vi får se. Troligtvis i alla fall.

Smokin'

Sa jag förresten att det är fyra veckor sen jag rökte en cigarett senast? Så är det i alla fall. Grattis till mig!

Och nu när jag vet att jag utan problem klarar av att röka kanske jag borde börja igen? Haha...


Kvällen

Ja, så här såg dagens meny ut i alla fall. Hann dock inte ta kort av efterrätten innan den var borta. Haha... Den bestod i alla fall av jordgubbar och melon med mynta(min nya craving!) och till det två olika sorters sorbet och kladdkaka som Kajsa hade med sig. Mumma!

Kvällen blev i alla fall jättetrevlig! Maten var uppskattad och vi lyssnade på musik, spelade bongos, dansade lite magdans(INTE jag), snackade massor av skit och skrattade i princip hela tiden. Hann också med två-tre glas vin. Så som en trevlig kväll ska va!







Kycklingsallad med matvete, spenat, salladskål, avocado, paprika, tomat, zuccini, rostade pumpakärnor, rödlök, festaost, oliver, cashewnötter, krutonger, soltorkade tomater, koriander och självklart kyckling med libanesisk kryddning. Till det pitabröd och en dressing bestående av yoghurt, mynta, soltorkade tomater, citron och en del kryddor.

Så då vet ni!

PS! Jag åt tre hela oliver ikväll. Mitt nya rekord. Det går framåt!

Middags update

Snart kommer folket. I hope. Är smått rastlös och väääldigt hungrig. Har egentligen inte ätit nåt idag. Eller jo, en glass till lunch men det var inte så mättande. Haha... Och då var jag ändå uppe hyffsat tidigt imorse.

Men jag tror att jag har toppat mig själv idag. Jag tror verkligen på den här salladen. Har adderat spenat, avocado, krutonger och extra mycket fetaost och soltorkade tomater från "grundreceptet". Blev matvete istället för bulgur också. Mest för att jag inte hittade igen det.(Hur kan bulgur försvinna?) Och sen rostade jag pumpakärnorna. Jo, gjorde en lite annorlunda dressing också + en vinegrette för den som hellre vill ha det. Och en skål oliver vid sidan av. För jag ska banne mig lära mig äta det nu!

Usch...jag blir ännu mer hungrig av att skriva det här. Så nu får gästerna faktiskt komma! Haha!

Söndag

Har varit och handlat mat inför kvällens "middagsbjudning". Jag tror och hoppas att det blir riktigt trevligt! Blir i alla fall kycklingsallad(min matiga specialare) och sen någonting med jordgubbar och sorbet till efterrätt. Känns som en bra sommarmeny.

Var även en sväng på loppis med mamma. Fyndade likadana krukor som jag har i köket. Det blir snyggt med fyra likadana i fönstret. Samt lite annat krafs. Bl.a. en ny Jean Paul Gaultier-parfym. Inte illa! Sånt kan man verkligen kalla fynd! Skulle kosta många hundralappar i butik...

Nu ska jag börja så smått att förbereda lite och sen se Sommar med Ernst. Jag vet, jag är en tönt. Haha.

Blä!

Nu blir det sängen.
Är smått förbannad och lite ledsen. Ingen skön kombination. Av olika anledningar dock.
Hoppas bara att det löser sig.
Pallar inte sånt här på min semester!

Kvällen

Blev en riktigt mysig kväll ändå.

Först lite skvaller och några drinkar på min balkong. De fick sällskapa med vattenpipa och finsk musik. Sen for vi en sväng på Trästocks. Skrattade åt pinsamma musiker, träffade lite folk från både nu och förr och sen träffade jag helt oväntat habibi! Hade faktiskt ingen som helst aning om att han skulle dit. Men en positiv överraskning var det, och han fick dessutom träffa min bror. Tror att mötet gick ganska bra... For en sväng till mormor sen, på "efterfest". Haha... Nä, men snackade lite med henne och sen åkte vi hem igen. Då ringde H så jag tog cykeln och trampade iväg till Hemmansgatan, där han är "lägenhetsvakt" (eller vad man ska säga) åt en kompis som är bortrest. Umgicks en stund och nu är jag här igen. Han börjar ju jobba 7.00 imorrn så...

Jag insåg också att det är värre att vara den som blir "lämnad" än den som åker hem. Alltså jag tycker att det är jättejobbigt om han måste iväg på kvällen/natten och jag måste ligga kvar själv i sängen, men att lämna honom där var inte lika hemskt. Kanske handlar det om att man är rädd att bli övergiven? Jag vet inte...och jag ska faktiskt inte grubbla mer på det nu.
 
Imorrn är det en ny dag med nya prövningar och nöjen.
Sov så gott!

Semester!

Groggvirket är på kylning, barskåpet är fullt, snacksen är inhandlade, jag är nyduschad och solen kikade just fram. Nu återstår bara sällskapet som ska förgylla firandet av min första betalda semester någonsin. Och min första semester under sommaren på väldigt många år.

Kan det här sluta i annat än...katastrof? Haha...

My new bags

Idag räcker påsarna under ögonen ända ner till hakan. Ungefär. Schnyggt! Känner mig grymt fräsch. Haha...
Men så går det. La mig faktiskt inte så sent igår, men då låg jag och läste lite drygt en timme istället.
Fast, va fan, nu jobbar jag bara några timmar och sen har jag semester i tre veckor och fyra dagar. Jag skiter med andra ord i att det inte ser ut som att jag har sovit på ett år. Kunderna får stå ut med det helt enkelt. Det kunde ha varit värre.

Nedräkningen fortsätter

Jag är nog världens tröttaste just nu. Sjukt trött faktiskt. Men så går det när man inte har varken vett eller ro i kroppen att gå och lägga sig i tid. Någonsin...
Men ikväll, då jäklar! Eller imorrn, eller nej, på fredag, eller kanske lördag, eller söndag...nej, på måndag får det bli! Före det har jag tyvärr inte tid.

Imorrn går jag som sagt på semster. Så jäkla skönt det ska bli! Har planerat in en liten semsteröl med en kompis på kvällen. Eller öl och öl, snarare vin eller cider. Men öl låter bättre. Får se var det blir. Kanske blir det en sväng förbi Trästocks också.
Sen har jag tänkt ta med mig lovern ut på fredag eller lördag. Men det vet han inte om, så vi får väl se hur det går... Annars blir det väl att hänga på nåns balkong och snacka skit eller nåt. Det löser sig.
Och på söndag är det middag hos mig med några vänner. Jag lagar suveränt god mat(vad annars?), vi dricker vin, röker vattenpipa, spelar rai och så lovade Kajsa att bjuda på magdans. Jag klagar inte!
Tror att det här blir en skön långhelg. Oavsett om det blir någon sömn eller inte.

Förutom en orgie i diverse synder så tänkte jag även hinna klippa mig och ha en skön ta-hand-om-sig-dag. När jag ska hinna det har jag däremot inte planerat...

Snart smäller det!

Är fint väder idag. Äntligen!
Därför beslutade jag och Bea oss för att ta en lite sväng med bilen. Så hon kommer väl och hämtar upp mig strax. Blir nog Byske med minigolf och lite fika. Sen får vi se. Gött!

Laddar för semestern. På torsdag smäller det! Är dräför rätt så oengagerad i mitt jobb och glassar mest runt. Bokstavligt talat. (SÅÅ dålig humor har jag...) Jag tänker verkligen ta vara på tiden. Både nu före och under hela semestern. I alla fall försöka. Har inga direkta måsten, utan tänkte mest ta saker som de kommer. Njuta av sommaren. Ta det lugnt. Göra små utflykter. Sola och bada i havet(om vädret tillåter). Kanske gå och fixa till frillan. Umgås med vänner(om nån är ledig?). Äta glass. Åka på festival. Strosa runt i affärer. Laga middagar och bjuda hem folk. Och ha lackade naglar varje dag! Anledningen till det är att jag inte får ha det på jobbet...

Första riktiga semestern är det. Hela tre veckor och fyra dagar. Inte illa! Och sen en vecka i september då. Har även mer att ta ut sen om jag vill. Så vi får se vad som händer framöver...


Sömn

Jag är trött.
Somande sittandes i soffan tidigare ikväll.
Ska försöka komma i säng rätt så tidigt.
Vi får se hur det går med den saken.

3 am




"Will not let my sadness show
how the tension grows
Miss you so and
I pretend
I can feel your hands
and arms around me
trying to fall asleep again"



Helgen...so far

Ändrade planer är inte alltid helt fel. Som igår till exempel.
Jag och lovern hade pratat om att ses. Men han var tvungen att fixa några bilar först, därav min minidejt med J. Hur som helst ringde han strax före tolv och funderade om vi skulle  ut och ta en öl. Jag slängde på mig lite kläder och så åkte vi till Old Williams. Drack en cider, pratade och spelade lite black jack. Helt plötsligt stängde stället och vi hittade en bil och åkte hem till mig igen. Sen blev det en till omgång vattenpipa(med annan tobak dock), musik och massor av prat. Hur mysigt som helst! Sen var klockan helt plötsligt nästan fem...

Idag blev det att sova rätt så länge. Sen en sväng på Kåffein där vi mötte upp Ahmed och hans familj. Drack lite kaffe och sen skjutsade jag H till ett bröllop. Han var hur stilig och snygg som helst i sin grå kostym och sina guldsmycken! Lätt snyggare(och dyrare klädd) än brudgummen. Hehe... Tydligen skulle min kusin på samma bröllop. Världen är bra liten.
Har lovat att hämta hem honom ikväll också, så vi får väl se när det blir...

Käkade middag hos mamma, och sen har jag, brorsan och en kompis varit ut och cruisat lite ikväll. Kört runt och tittat på fina drömhus och käkat glass i Bergsbyn. Gött!

Nu ska jag somna framför tvn en stund hade jag tänkt.
Ciao!


Hookah

I looove to smoke...vattenpipa!

Ikväll kom J förbi med tobak direkt från Libanon. Av bästa kvalitet sa han. Och ja, det tror jag faktiskt...för nu är jag helt dizzy. Inte riktigt som när jag rökte i Istanbul, för då kändes det som att jag gick på skumgummimadrasser och gatan liksom flöt fram. Soft. Jag tror inte bara att det var vanlig vattenpipstobak om vi säger så...

I och för sig har jag inte använt något nikotin på nästan tre veckor nu, men samtidigt var pipan helt ny och därmed inte inrökt som den ska va...men hur fan kunde jag bli så yr och fnittrig? Aja, skit samma...måste ha varit bra grejer det där! Nu håller jag i alla fall på att känna mig mer "normal" igen.

Over and out!





Träffa släkt och sådär

Förutom att boka resan har jag hunnit en sväng ut till min farbrors sommarstuga vid havet idag. Han fyller nämligen 60 år imorrn, och hans fru fyllde 60 tidigare i år...så vi fyllde en väska med öl och vin och åkte och uppvaktade dem. Gud vad fin stugan var! Skulle utan tvekan kunna bo där hela sommaren om jag fick, och om det var min stuga... Utanför Skelleftehamn låg den. Minns inte riktigt vad stället hette dock...

Har även hunnit en sväng till mormor. Snackade lite skit och lånade hennes bil. Så hela helgen är jag med bil. Great! Har lovat att skjutsa le lover till ett bröllop efter jobbet imorrn, så det var ju väldigt passande.

Nu återstår bara att se vad den här kvällen kommer att bjuda på. Har faktiskt ingen aning än så länge... Kanske ingenting alls?

Lisboa

Till mitt lite dyrare köp... Jag köpte en resa idag. Jag och brorsan drar till Lissabon i september!

Av vad jag har hört och sett så verkar det vara en vacker och trevlig stad. Inte så stor dock, men det får man ta. Hotellet är åtminstone centralt och jag slipper mellanlandningen i Paris som jag först trodde att vi skulle vara tvungna att göra. 
Jag tror och hoppas i alla fall att det kommer att bli bra!









Någon som varit i Lissabon?


I got it from my mama!

...eller egentligen inte, men.

Alla kan inte få allt, men alla får något.
Insåg nyss när jag klev ut ur duschen att jag faktiskt, för att vara svensk, har haft den genetiska turen att få hyffsade fransar. Svarta och långa. Och det utan mascara.
Jag hoppas bara att mina framtida barn får ärva dessa gener. Eller i och för sig, det beror ju på vem jag skaffar barn med också...





Det var ju bara det att har man turen att få tjockt hår och långa fransar, så kom de där turkgenerna och spökade även när man fick ögonbryn. Det kan ni ju se där det vuxit ut stubb mitt på ögonlocket typ. Haha...
Eller som lovern säger, ett irakiskt pannband. No offence...vaken jag eller han är rasister någonstans.

Jag borde verkligen ta ett allvarligt snack med min mamma. Jag menar, jag är faktiskt inte lik nån i min släkt...

Den åttonde dödssynden...

Idag har jag hängt med Bea. Vi var först en sväng på en hästbutik(hennes intresse, okej?), sen en sväng på stan vilket självklart innefattade lunch på Waynes och efter stan blev det glass på Stigs.
Köpte enbart en bok, Jens Lapidus senaste, Gängkrig 145. Jag som alltid har sagt att manga och sånt är löjligt, och så köper jag själv en bok i serieform. Hm... Men vi får se om jag gillar den. Har ju gillat Lapidus tidigare grejer så.




Imorrn blir det förmodligen ett dyrare inköp, om allt går enligt planerna dvs. Men med min tur så... Mer om det, då.

Nu ska jag se lite på en gammal favoritfilm, A streetcar named desire eller Linje lusta som den heter på svenska. Den går på tvåan nu, så jalla! Se den! Marlon Brandos genombrott jue.




Sa jag förresten att jag blev inspirerad av Matilda och skaffade FB i alla fall? Nähä, så blev det i alla fall...trots att jag förr sett det som den åttonde dödssynden.

Henok, Henok, Henok

Jag har sagt det förr, men det tåls att sägas igen...den här killen är en av Sveriges bästa just nu!
Lyssna bara på
den här låten. Hur bra som helst!

Blir att köpa albumet snarast och jag skulle gärna se honom live vid tillfälle också.





Henok på Myspace!


Nytt i garderoben

Blev som planerat en sväng på stan idag. Däremot kom jag inte hem med varken sandaler eller någon klänning. Blev en topp från MQ(Oväntat? Haha...) och ett nattlinne från HM istället.

Har kikat på toppen tidigare, men då hade de slut den i min storlek och dessutom bara kvar den i off-white. Nu hade de fått in den i både off-white, puderrosa och svart. Blev inte helt oväntat den sistnämnda för mig. Är nästan alltid roligare att köpa ett plagg som man tittat på länge. Man brukar oftare bli riktigt nöjd då har jag insett.

Jag handlar rätt så ofta på just MQ, och som tur var var det en semestervikarie i kassan, för det är rätt så pinsamt när personalen känner igen en och vet vad man brukar köpa och att man är klubbmedlem. Haha... Eller egentligen är det mest roligt. Servicen brukar ju bli bättre då.


 

Detaljer...som jag älskar.
Små rosknappar, rynk och spets.


Money, money, money...och min nya älskling

Ett bra tips för att spara pengar är att aldrig kolla hur mycket man har på kontot. Min ekonomi tog rejält stryk efter senaste trippen, och sen har jag inte vågat kolla hur mycket pengar jag har på kontot. Speciellt inte då jag hade jättemycket räkningar förra månaden. Usch... Har istället levt i ovisshet och tron på att jag är utfattig. Igår kväll tog jag mod till mig och kikade in på internetbanken. Jag blev väldigt positivt överraskad om vi säger så! Och om en vecka kommer dessutom nästa lön.
Då jag vet hur farlig jag blir med lite pengar på fickan så skyndade jag mig att föra över en del på sparkontot. Men imorrn blir det ändå en sväng på stan hade jag tänkt. Mina älskade sandaler gick sönder för ett tag sen, och jag är sugen på en fin klänning. Men vi får se...

Och på tal om pengar i dubbel bemärkelse... Mitt kanske bästa inköp på länge, min nya plånbok från DKNY som jag köpte på NK för ett tag sedan.








Med och utan blixt. Den riktiga färgen är snarare ett mellanting.
And I like it!

Mitt "projekt"

Okej, here it is! Projektet jag skrev om i förra inlägget. Ett litet projekt kan också vara ett viktigt projekt. Det är fortfarande under konstruktion, men jag tror ändå att ni förstår själva tanken.


FÖRE:

 


Rörigt som f-n!
Massor av papper, bra-att-ha-grejer och ja, skrot och skräp.



EFTER:




Dörren är borta, och likaså skräpet. De viktigaste sakerna är faktiskt gömda i plåtburkarna.
Vad som exakt kommer att vara på hyllorna kommer förmodligen med tiden.



Så vad tycker ni, blev det bättre eller sämre?

Själv gillar jag att det ger mindre plats för onödiga grejer som jag annars lätt kastar in i just det här skåpet. Nu måste jag ju hålla lite mer ordning. Om det sen är praktiskt är en annan femma...

(Det ska väl även tilläggas att en hel del grejer inte är på plats än, utan numera huserar på min köksbänk. Men, det kommer...senare.)

Terapi

Det finns nog ingenting så befriande som att rensa ut i skåp och lådor. Kasta onödigt krafs och sortera resten. Det är min terapi. Ikväll har jag ägnat mig åt att frosta av frysen, kasta gammal mat(eller sånt som jag vet att jag aldrig kommer att äta ändå) och sortera det resterande i en låda med kött, en med grönsaker och en med bröd. Känns bra!

Eventuellt fortsätter jag med ett litet projekt som jag har tänkt mig i köket. Har överskottsenergi och dessutom är jag alltid som mest kreativ och pigg på kvällarna. En kvällsmänniska med andra ord!






Fint va? :P
Lovern skulle vara så stolt över mig. Haha...
(Han jobbar i branschen för er som inte visste)



Monday again

Jag sov massor i natt. Skönt! Blev dessutom uppväckt av att världens bästa lover ringde. Brukar i vanliga fall inte blir speciellt glad när jag blir väckt av telefonen, men när han ringer blir jag alltid glad...oavsett tid på dygnet.

Ska som sagt iväg och jobba eftermiddag idag. Hoppas att all teknik fungerar som den ska idag, annars blir det att leka reparatör igen...eller kanske att ringa till den riktiga reparatören. Haha...

Känner mig hur som helst inte superpeppad på att jobba, men det kan man ju inte göra alla dagar, eller hur?

Bjussar på en gammal goding idag:




Film och en slutkörd kropp

Sitter och ser Parfymen - Berättelse om en mördare på fyran och äter vattenmelon. Rätt så bra film faktiskt. Speciellt om man gillar den typen av film, och det gör jag. Älskar gamla 1700- och 1800-tals miljöer från Paris och London. Lite creepy, men ändå snyggt!

Borde verkligen gå och lägga mig nu. Har varit en lååång helg med (återigen) alldeles för lite sömn. Tre timmar natten till lördag och sen åtta timmars jobb, följt av natten till idag då jag somnade vid fem kanske. Och se blev jag väckt av telefonen som ringde oavbrutet hela morgonen. Var tvungen att jobba en stund också. Eller jobba och jobba. Leka vaktmästare, då en av maskinerna på jobbet inte riktigt fungerade som den skulle. Men vad gör man inte när ingen annan kan sånt där? Och att ringa in en reparatör en söndag känns som att det skulle kosta en hel del...

Nä, nu ska jag fortsätta se filmen och sen är det sängen bums! Jobbar eftermiddag imorrn så jag får förhoppningsvis sova ut lite gran i alla fall.

Vill bara ge lovern en eloge för att han faktiskt är en riktigt snäll och bra kille trots allt. Visst, ibland kanske det känns som att han prioriterar lite konstigt, men han bryr sig i alla fall...det vet jag nu.


Fredagskväll i Boliden

Är bjuden(eller bjöd jag kanske in mig själv? Hmm...) till Matilda i Boliden i afton. Hon skulle bjuda på middag och jag lovade att ta med mig efterrätt. Bra deal va? Antar att det lär bli en hel del skvaller också...

Skönt med en lugn och chill kväll. Ska nämligen jobba extra imorrn så jag orkar inte med massa festande och sånt. Stadsfesten dissar jag också. Orka betala 400 spänn för att få dricka dåligt vin ur plastglas, och dessutom till överpris. I don't do vin in plastglas, det är under min värdighet och mot min religion. Okej?! Och se Tomas Ledin känns heller inte speciellt lockande. Nä, jag sparar mig till Trästocks, PDOL och Luleåkalaset istället. Så det så!

Nä, nu ska jag packa ihop ingredienserna till desserten och hämta bilen.
Ciao!

4 new dresses

Generellt har jag inte shoppat så mycket kläder och skor i sommar, faktiskt. Men några klänningar har jag i alla fall fått med mig hem. Tänkte visa de fyra jag kommer ihåg att jag köpt, om någon nu skulle vara intresserad. Haha...

Ursäkta kvaliteten på vissa av bilderna och ursäkta att jag fotograferat vissa väldigt snett...


 

En välskräddad figursydd sak med söt rosettdetalj som jag köpte i en butik i Oulu på rea. (Den hade kostat en del från början...) Lite 50-tals feeling sådär... Passade även bra på kryssningen!





Ett reafynd från Indiska i Uppsala som jag hade på midsommar (och som är mycket snyggare i verkligheten). Även om den ser grå ut på bilden så är den helsvart i verkligheten och har broderade detaljer både fram och bak.





En blommig sak från något av Sthlm alla HM. Även den känns välskräddad och har jättefina detaljer i form av klädda knappar, små veck fram. liten puffärm och ett band i midjan. Hade den på mosters silverbröllopsmiddag.





Det här är mer en tunika än klänning och den är köpt på Promod i Riga(en favoritbutik!). Älskar den snygga ryggen och de fina lite orientaliska detaljerna fram. Har bara hunnit ha den under en utgång i Uppsala.



(De små bilderna är klickbara)



Märks det att jag tycker att det är detaljerna som gör kläderna? Haha....

Peruna ala Suomi

Förlåt för mitt arga inlägg igår, men det var faktiskt så jag kände mig då. Nu känns det lite bättre i alla fall. Tur det!

Håller på att laga en riktigt favorit. En favorit som det dock var väldigt länge sen jag åt. Nämligen färskpotatis på finskt vis. Jag som i vanliga fall inte alls gillar potatis i kokt form älskar den här rätten! Om ca 2 minuter borde det vara klart... Mums!




UPDATE:

Det blev nästan godare än jag minns! Dock har jag nog inte världens bästa andedräkt nu efter alla lök... Men hey, jag ska ändå inte pussa nån ikväll heller så vad spelar det för roll?



Godare än det kanske ser ut...




I alla fall så är det färskpotatis som jag har skrubbat noga, skivat grovt och kokat al dente i saltat vatten. Sen har jag lagt potatisen i en skål, strött över strimlad vårlök(den heter förmodligen något annat nu när det är sommar...), en klick smör, lite grovt salt, lite pressad citron och hällt över några skedar av det varma vattnet som potatisen kokat i.
(Eftersom att man ska använda kokvattnet är det viktigt att skumma av det under kokningen, så att det är rent vid serveringen.)

Lätt som en plätt och faktiskt riktigt gott!

Jag vet egentligen inte om det här är en speciellt finsk rätt, men släkten i Finland brukar laga det här när färskpotatisen kommer och de säger att det är vanligt att man äter det här i Finland. Jag har även hört att man äter detta i Norrbotten, så det kanske är något typiskt för norra delen av Norden bara... Men jag kallar det i alla fall för färskpotatis på finskt vis!



Piss!

Jag orkar inte mer! Jag är så fruktansvärt less nu!

Jag går runt här och föreställer mig att allt är bra. Men hur bra är det egentligen?
Känner bara att jag vill spy på allt nu. Orkar inte med det här mer. Måste göra någonting åt det, men vad? Nu, nu, NU!

Jag är så förbannat duktig, men till vilken nytta?

Kanske överreagerar jag, men det är så här det känns i alla fall.

Onsdag

Idag är det onsdag. Har jobbat förmiddag och sen bara slappat. Tiden går så jävla fort av nån anledning. Hinner inte med någonting alls känns det som. Fast jag var faktiskt rätt så duktig igår kväll och gjorde det mesta jag hade planerat. Good girl!

Nu har jag en pannkaka i ugnen och känner att hungern håller på att ta övertag. Men den borde vara klar om någon minut! Efter middag blir det nog en lite biltur till min moster. Någonting "vettigt" med andra ord.

I miss my habibi! Varför umgås vi aldrig? Eller aldrig och aldrig, men alldeles för sällan. Han ringde när jag jobbade idag, och när jag ringde upp var han upptagen på sitt jobb. Sen är det kompisar, fotboll och ännu mer jobb som tar upp tiden. Lite trist, men vad ska man göra? Jag har ju mina knäppa arbetstider också, så jag ska väl inte säga så mycket. Hoppas att han kanske ringer ikväll i alla fall...

Det här med sömn...

Jag borde sova nu. Har sovit jättelite på senaste tiden. Och med senaste tiden menar jag de senaste månaderna(!). Konstigt nog känns det inte som att jag är i behov av så mycket sömn. Känner mig oftast bara trött de första minuterna efter att jag vaknat på morgonen. Hm...

Men nu ska jag i alla fall försöka sova lite. Jobbar förmiddag imorrn. Ciao!

"Stan är så vacker men också tyst och fjär...

...Du lärde dig nog aldrig att leva här"


Jag kan inte lyssna på den här låten. Den är för fin. Den är för personlig.
Men ändå gör jag det, och gråter en skvätt.




"Du var alltid fullast på krogarna
Du skolka från livet natt efter natt
Du vakna upp och längta ut till skogarna
Och ditt drömda hus där
Och din abessinierkatt
Med pengar på fickan var du oslagbar
Du dansa tills du föll omkull
Tills inget fanns kvar
Du var alltid fullast på krogarna
Och aldrig så ensam som när morgonen kom

Du sjöng om passioner och lömska demoner
Vem ville du skrämma natt efter natt?
Du gick till din älskling med blå anemoner
Du visste aldrig hur du skulle ta hennes skatt"