Straff

Det finns olika typer av straff.

Straff som döms av domare och som du får leva med några år av ditt liv. Straff du ger dig själv i form av dåligt samvete, som du förmodligen får leva med mer eller mindre hela ditt liv. Och så finns det straff som bara Gud kan utdela.

Vad som är värst får du fundera på själv. För en icke-troende är det knappast det sistnämnda, men kanske heller inte det första alternativet? Några år i fängelse kontra ett liv i vetskapen om att du har berövat någon annan rätten till ett drägligt liv? Bara Gud kan döma, men ditt samvete kan ändå göra dig galen.

Jag mår illa när jag tänker på vissa människors moral. Eller snarare brist på moral. Sverige är ett äckligt land på många sätt! Vi är så duktiga, gör aldrig fel, kör inte mot rött, dricker inte alkohol på vardagar, använder cykelhjälm, pratar inte i mun på varandra etc. etc. Men vi har fan ingen moral! Varken arbetsmoral eller vett hur man beter sig mot sina medmänniskor. Vi vet inte vad som egentligen är rätt och fel och var gränsen går. Så länge vi själva har det bra och får så mycket pengar vi kan för att göra så lite som möjligt så är vi nöjda. Att det sedan är smutsiga pengar som vi fått på andras bekostnad det bryr vi oss inte om. Fy så vidrigt!

Som sagt, vissa får sina straff nu och andra får dem sen. Vad är en krona egentligen värd? Och vad skulle du själv aldrig göra för pengar? Eller är det så att om summan blev tillräckligt stor så skulle du tänja på dina gränser? Hur stor skulle den summan i så fall vara?
Frågorna är många och kanske jobbiga. Men det är ens egen skyldighet att tänka efter och agera utifrån svaren man fått.

Persoligen kan jag i alla fall gå med hedern i behåll den här gången. Jag är glad att jag har fått träffa en trevlig människa som jag alltid kommer att ha bra minnen ifrån, oavsett andras åsikter. Jag hoppas och tror också att personen i fråga har positiva minnen av mig. Och jag är verkligen glad att jag var trevlig med honom och behandlade honom med den respekt han förtjänar, men som han tyvärr inte fått av alla andra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback