Nyårsafton

Sådär ja, då var det som kan förberedas förberett. Is finns i massor, champagnen är på kylning(alla fyra flaskor då jag inte kunde välja...haha.), leopardklänningen på, spellistan gjord, ansiktet på plats och humöret på topp. Hann till och med med ett besök hos frissan imorse, så håret är nyklippt också.

Nu återstår bara att göra klart maten, tända ljus och marshaller och öppna skumpan.

Gott nytt år allihopa!


Tänk vad mycket en klapp på axeln kan betyda

(Speciellt när axeln är öm och stel.)

Jag önskar att jag vore en snällare människa. Genuint omtänksam och en bättre medmänniska. För jag känner mig ofta kall, missunsam, cynisk och hetsk.

Jag tror att det beror på att jag länge har sett snälla människor som lite naiva. Men det behöver inte alltid vara så. Långt ifrån alltid faktiskt. De snällaste människorna jag känner är inte ett dugg naiva.

Det finns en person som jag främst tänker på. En bekant skulle man nog kunna säga. Ingen vän, ingen kollega, ingen granne och ingen släkting utan en bekant helt enkelt. En medelålders man som är en av de snällaste jag vet. Jag vet att han går igenom en del jobbiga saker just nu, men det hindrar honom inte från att le och vara världens snällaste. Många(inklusive mig själv) skulle vara disträ och tillbakadragna i hans situation, men inte han. Idag önskade han mig ett RIKTIGT gott nytt år och gav mig en klapp på axeln. Ni vet, liksom en "halvkram". Hade en annan medelålders man gjort samma sak hade jag nog tyckt att det känts lite märkligt och kanske till och med obehagligt, men jag vet att det är för att han bryr sig och är genuint snäll. Och vet ni, det gjorde verkligen min dag och åtminstone en sten ramlade ner från den axeln.

Snart är det dags för klappar!

Nu är lägenheten skinande och maten för imorgon förberedd. Improviserade en potatissallad som jag tror blir riktigt god när den har fått stå och dra sig till imorrn. Rödkålssalladen med kanel var heller inte helt fel. Mums!

Ska byta om till något lite finare och sen ska jag gå över till mamma. Blir en sen julmiddag med klapputdelning ikväll. Både mamma och brorsan jobbar nämligen imorrn och alla jobbar på juldagen, så därför passar ikväll bäst. Men vad spelar det för roll vilken dag man firar ju egentligen?

Later!

Står her igen og brænder mine penge af

Det blev de här skorna istället. I princip lika höga som de som ska skickas tillbaka, men med högre platå fram samt stabilare klack. Känns som att de antingen är skitcoola eller skitfula i verkligheten. Men jag hoppas på det bästa!





När jag ändå var i farten beställde jag de här också. På bilden ser de inte så höga ut, men de har en klack på 11 cm. Det bästa av allt är att med rabattkoden xmas så kostar de bara 99 :-. Nästan gratis!





Dansk jul

Har julstädat åt Svenne samt kokat gröt till maltan. Sen har jag inte hunnit så mycket mer inför julafton. Har inte supermycket som ska göras. Lite biffar, rödkålssallad och städning. Får en del mat av mamma och mormor(de är bäst på att laga mat!) och brödet har jag ju redan bakat. I år för vi på danska tema. Smörrebröd och sen ris ala mande till dessert. Jag älskar Danmark så det blir perfekt! Sen är det ju väldigt enkelt och gott också.

Nu ska jag äta lite lunch. Sen har jag lovat att skotta åt mamma så att vi kan åka och handla när hon slutat jobba. Bra dag att handla på, jag vet...men är man inte stressad så är det ju inga problem.







Nyår och nyårsskor

Fick hem mina skor från Nelly idag. De är verkligen superläckra, men tyvärr en aning för höga. Dessutom är det ju stilettklack, vilket i kombination med höjden gör att de känns lite för ostadiga för mig. Går inte snyggt i dem och fick ont i fötterna bara efter att ha provgått dem i lägenheten. Så det får bli så att jag skicka tillbaka dem och testar ett annat par istället. Tyvärr... :/

Annars är det rätt så mycket tankar och planering kring just nyår just nu. Kommer att ha fest hos mig. Tänkte börja med middag för ett par av gästerna. Håller på att planera menyn nu. Någon form av pilgrimsmusslor till förrätt, biff med pommes duchesse, sparris och café de Paris-smör till varmrätt och som avslutning; hemmagjord citron- och hallonsorbet med limoncello och champagne. Känns som en välbalanserad och god meny. Efter middagen har jag bjudit in fler gäster. Rätt så många faktiskt. Tänkte fixa lite tilltugg och bjuda på då. Det får räcka. Har köpt en leopardklänning samt bokat in klipptid också. Självklart har jag inhandlat god champagne också. Jag hoppas och tror att det kommer att bli en lyckad tillställning!






I'm in love with a feeling

Håller på att bli sjuk. Kurerar mig bäst det går med Sinova och Riga balsam. Men jag känner ändå hur förkylningen har mig i ett stadigt grepp. Därför är det väldigt skönt att börja först 13.00 idag. Fick sova länge. Jag har en tendens att strunta i sömnen, för jag tänker att "sova får man göra i graven", men saken den att det är oftast rubbad sömn som ger mig migrän och gör att jag blir sjuk. Men det är lättare sagt än gjort att sova åtta timmar per natt. Blir oftast 4-5 timmar, eller typ 10-11 timmar. Inte bra.

Lyssnar på Babyshambles och gruvar mig för att gå ut. Snö och kyla. Vintern är inte barmhärtig i år. Inte ifjol heller. Inte lätt för en som hatar allt som heter snö och kyla. Men ni kommer heller aldrig höra mig klaga att det är för varmt på sommaren. +30 gör mig absolot ingenting!

Nä, ska ta tag i disken innan det är dags att kissa vovven.

Ciao, ciao!

 




Den oundvikliga frågan...

...är vem från Snook som är snyggast? Och kanske även vem som har gjort bäst solo-grejer?


Jag är benägen att svara Daniel Adams-Ray på båda. Den där Oskar Linnros är ingenting för mig.






Lovesick

Jag vet att det aldrig kommer att bli vi. Med vi så menar jag att vi kommer aldrig att gifta oss, skaffa barn och bli gamla tillsammans. Det vet jag. Det har jag vetat länge.

Ett tidsfördriv. Ett jävligt långt tidsfördriv. Egentligen är det inte rättvist mot någon, men vad ska man annars göra? Jag älskar dig, och det gör så ont i mig. Ibland önskar jag att jag inte gjorde det. Att jag inte brydde mig. Att jag bara kunde kasta bort dig, gå vidare och aldrig titta tillbaka.

Men det kan jag inte. Det är ett självdestruktivt beteende. Kanske använder jag dig istället för droger?

Jag är inte naiv. Det handlar inte om det. Jag vet ju så väl. Jag vet hur det kommer att sluta, men jag vet inte när. Jag vill inte veta när. Jag blundar för sanningen för att det är enklast så. Enkelt men smärtsamt. Det äter upp mig inifrån.

Jag har försökt komma över dig. Men jag kan inte. Det räcker med att se dig så är jag fast igen. Jag har försökt att inte höra av mig. Jag har försökt att hata dig. Jag har till och med försökt att underhålla mig på annat håll. Men det tar alltid stopp för att jag vet att jag inte vill vaken glömma, hata eller bedra dig. Jag älskar dig. Och jag vill älska dig villkorslöst. Vill kunna se framtiden framför mig, och se att du är en del av den.

Så många sömnlösa nätter och så många tårar.
Är det värt det?

 


Lördag

Har köpt en jättefin bit kött som jag ska tillaga lite senare. Till det ett glas gott rödvin. Och självklart någon form av potatis och sås. Det låter konstigt, men jag blev jättglad då jag hittade så fint kött! Jag vill inte köpa vaccumpackat eller ens sånt här färdigpackat kött. Inte fryst heller. Jag gillar lokalproducerat och butikspackat kött. Tror inte att det är bra när köttet har lång hållbarhet, för vad har de då preparerat det med? Skulle heller aldrig köpa kött från t.ex. Tyskland eller Irland. Med andra ord, det är sällan jag hittar kött som duger, men idag gjorde jag alltså det! *lycka*

En annan sak som jag är glad över är att få klä julgranen ikväll. Det är bland det roligaste med julen! Belysningen och spiran är redan på plats, men det saknas allt annat pynt. Och när det kommer till pynt så ska det vara massor och i alla olika färger. Lite amerikanskt på något vis. Att bara klä granen i en eller två färger tycker jag är fult, då kan det lika gärna få vara. Julen SKA vara prålig!

Men först ska jag städa undan och fixa lite annat här hemma.





F* me pumps

Klickade hem ett par skor nyss. Kände att jag behövde ett par till nyår. För tro det eller ej, men det var jättelänge sen jag köpte skor, och i synnerhet festskor. Faktiskt. ;)

Kommer att bli skitsnyggt till min leopardklänning. Eller vad tror ni? En överdos av djurmönstrat...




13,5 centimeter klack.
Undra om jag ens kan stå i dem?


Torsdag - julfest och heta finnar

Har jobbar förmiddag idag. Efter jobbet cyklade jag till mamma och hämtade min julgran som hon har förvarat. Tog hit den på sparken(enklast så) och kände mig verkligen som en gammal tant, alternativt en relik från typ -50-talet. Jag menar en gran på en spark, hur många i min ålder syns ute så?

Känner mig extremt trött i kroppen och även lite illamående. Men det är bara att ignorera det för ikväll har vi julfest på jobbet. Trevligt att ses i en lite mer avslappnad miljö utan att behöva stressa eller ha fula arbetskläder på sig.

Träffade på en sån här extremt attraktiv människa(som jag skrivit om någon gång tidigare) idag. Ni vet en sån man bara skulle släppa allt man hade i händerna, kasta trosorna och hoppa på...om man inte hade några spärrar. Eller kanske även om man hade spärrar? I alla fall hade han de finaste, mest intensiva brungröna ögonen jag har sett. Den blicken alltså... Sen var han lång, rätt mörk(alltså nordiskt mörk om ni förstår vad jag menar) och skäggstubbig. Och nu till det bästa av allt...han pratade "Närpes-finska"! För er som inte vet vad det är så är det när människor från Närpes-trakten pratar svenska. Inte den här fåniga Helsinki-finlandssvenskan(tänk Mumintroll och Mark Levengood) och inte heller sen knackiga svenskan som finska finnar pratar, utan en riktigt härlig dialekt. Nej, nu är jag inne på en hel vetenskap om finska dialekter känner jag, vad jag ville ha sagt var att den här killen var EXTREMT attraktiv! Så då vet ni...

Nä, nu ska jag svira om till något annat och dricka en kopp kaffe så kanske jag piggnar till lite.

Later!

Dag 09 – Min tro

Jag har egentligen alltid trott på Gud. Även om jag under mina rebelliska tonår förnekade det. Hur coolt är det att tro på Gud när man är 16 liksom?

Men idag är jag tillfreds med min tro. Jag skäms inte att kalla mig troende. Men jag är inte fanatisk på något sätt, jag går inte ens en gång i kyrkan och jag äger heller ingen Bibel, utan jag är mer religiös för husbehov. Tron är någonting som ger mig styrka, trygghet och som hjälper mig att söka svar.

Jag är döpt och medlem av Svenska kyrkan, men jag vill ändå inte sätta någon etikett på min tro. Jag kallar mig varken kristen, muslim eller jude. Fast jag är född i ett kristet land och blivit uppfostad med kristna väderingar, så på papperet är jag väl kristen. Saken är bara den att kristna och t.ex. muslimska värderingar är till mångt och mycket samma sak, därför tycker jag inte att det är så viktigt att tillhöra en viss religion. Jag kan lika gärna läsa Koranen för att söka styrka och tröst, som jag kan läsa Bibeln för samma ändamål.

Men det är väl så mina föräldrar har uppfostrat mig också. Jag har fått lära mig om alla religioner och det är ingen som har tvingat på mig några åsikter eller någon religion. Jag har fått tro på det jag har velat, om jag har velat tro på någonting alls dvs.

Jag tycker att kyrkan gör så oerhört mycket för så många människor. De ordnar aktiviteter för t.ex. barn, ungdomar, gamla och sörjande. Alla är välkomna i kyrkan, oavsett status i samhället eller religion. Jag var själv med i både barntimmen och miniorerna när jag var barn och trivdes väldigt bra där.

Summa summarum:
Jag är troende och tycker att kyrkan(och moskén) har en viktig plats i samhället. Jag tror att människor mår bra av att ha en tro, och jag tror också att man känner sig lite mer skyldig att handla rätt och att man kanske försöker ha en lite högre moral om man ser sig själv som religiös. För de som säger att troende människor kan göra vad som helst för att Gud alltid förlåter dem har fel. Gud är förlåtande, men läser man Bibeln eller Koranen och försöker leva efter det så gott det går så tänker man inte på det viset.


Dag 08 – Ett ögonblick

Det är väl här man ska skriva om något stort och viktigt ögonblick. När man fick barn, tog körkortet, gifte sig eller doktorerade i något ämne.

Men mitt ögonblick är något helt annat. En bagatell som kändes overklig och som gjorde mig starstruck.

Det var kvällen före nyårsafton för ett par år sedan. Platsen är Klarabergsviadukten i ett kyligt och blåsigt Stockholm. Det är faktiskt så pass dåligt väder att det knappt är några människor ute, men jag har i alla fall varit på det nattöppna apoteket och köpt huvudvärkstabletter. Utanför försöker jag hitta lä för att tända en cigarett. Efter några försök njuter jag av det första blosset samtidigt som jag hör en bekant röst bakom mig. Vänder mig om och får syn på Thorsten Flinck. Han får syn på mig och vi får ögonkontakt. Han nickar hälsande, ler och fortsätter mot trappan som leder ner till Vasagatan. Han hjälper en gammal dam ner för trappan och önskar henne sedan en fortsatt trevlig kväll och ett gott nytt år.

En bagatell som sagt. Men till saken hör att herr Flinck alltid har faschinerat mig och han har varit en av mina stora idoler ända sen Goltuppen. Herregud, jag skrev till och med en MVG-uppsats om honom i högstadiet. Bakom missbruket är han ett kulturellt geni och det är så enormt tråkigt att det har blivit som det har blivit. Den kvällen såg jag också en annan sida av honom. En varm och omtänksam människa. Få människor ger okända människor ett leende och ännu färre skulle ta sig tiden att hjälpa gamla damer.

Mötet känns fortfaraande väldigt overkligt. Förmodligen för att han är en av mina stora idoler och för att han verkade vara så annorlunda privat. Fokuserad blick, oklanderligt klädd(i Hugos Boss) och ja, en helt annan människa än den som media har framställt.





Visste ni förresten att Thorsten är halvmarockan?


Dag 07 – Min bästa vän

Jag tycker inte om benämningen bästa vän. Som att man var tvungen att välja ut vem som är bäst av ens vänner. Bara en enda en. Jag har en handfull riktigt bra vänner och dem skulle jag vilja kalla mina bästa vänner, allihopa. Det som utmärker ens bästa vänner är att man inte behöver träffa dem varje dag, eller ens höra av sig varje vecka. Man glider ändå inte i från varandra.

Utan inbördes ordning:

Emma, Micke och Simon - Ja, jag klumpar faktiskt ihop dem för de är som en homogen massa. Haha...nä då, men jag umgås alltid med dem alla tillsammans. Vi träffades i gymnasiet. Gick i samma klass. Lärde känna Emma först, rätt så direkt i början av ettan faktiskt. Vi hängde i hennes lilla inackorderingslägenhet och kollade på Stefan och Krister på hennes mini-tv och käkade varma mackor som var gjorda i micron(för hon hade ingen ugn). Jag gillade varken eller egentligen, men med Emmas sällskap så var det inga problem att stå ut. Efter ett tag började vi hänga med Micke och Simon också. Det var alltid vi fyra som hängde i Emmas etta. Lagade tacos, skrattade och byggde upp en riktigt bra vänskap. Emma och Micke var förlovade ett tag också, och jag var livrädd att det skulle "ta slut" för gänget när det tog slut mellan dem. Men som tur var blev det inte så och vi är fortfarande jättebra vänner!

Matilda - Henne lärde jag också känna under gymnasiet. Minns inte om det var i slutet av ettan eller början av tvåan vi började umgås. Vi gick inte i samma klass, men vi hade engelska(?) ihop och även det gemensamma intresset för hockey. Och det var väl så det började, vi gick på hockey tillsammans. Och gud vad kul vi har haft under alla AIK-matcher! Har så mycket minnen från dem och jag skrattar än idag när jag tänker på dem. Vi har haft mycket annat kul ihop också. Fester, fadäser och otaliga timmar på Waynes. Egentligen är vi rätt så olika, fast ändå lika. Matilda är lugn och sansad, men trots det har hon alltid spunnit vidare på mina knäppa idéer, vilket ibland har resulterat i att jag har gjort en del grejer. I de lugnaste vatten...ja, ni vet. Vi umgås fortfarande, kanske inte jätteofta, men jag vet var jag har Matilda även om vi inte ses på ett par veckor. Jag är rätt så säker på att våran vänskap kommer att hålla livet ut och att vi kommer att sitta på Waynes och skvallra även när vi är 19+ och har löständer och går med rullator.  

Bea - Bea lärde jag känna när jag gick butikschefsutbildningen efter gymnasiet. Vi gick i samma klass under ett år, men umgicks väl egentligen inte då. Det var väl egentligen under den sista månaden under gymnasiet som vi började umgås på riktigt. Bea är lugn, klok, jordnära och väldigt helylle på nåt sätt. Har häst, hund, volvo, hus och sambo. Precis som Matilda är hon alltså väldigt olik mig. Men jag tror att det är just därför vi är så bra vänner också. Bea flyttade ner till Uppsala för kanske två år sedan och avståndet gör att det inte är så lätt att ses så ofta som man skulle vilja. Men vi är ändå bra på att ses och ta till vara på den lilla tiden som det ibland blir. Åker ofta förbi och säger hej när jag är på resande fot, bara för att det alltid är så himla kul att träffa Bea!

Och inte att förglömma, min mamma och min bror tillhör också mina absolut bästa vänner. Men mamma har ni redan fått läsa om och min bror kommer ni att få läsa om dag 11. Men de är lika viktiga för det!

Har ett helt gäng med undebara vänner, bekanta, kollegor och partikamrater också. Ni betyder också väldigt mycket för mig!


Händelser som förändrar allt

Egentligen är jag inne i en bra fas. Jag har inte mycket att klaga på. Men när mina vänner mår dåligt så kan jag inte bara släppa det, trots att jag egentligen har det väldigt bra själv.

Just nu är det så. Fick en till oväntad nyhet kastad i ansiktet i kväll. Inte lika chockerande som den förra, men snudd på. Mår dåligt för hennes skull, samtidigt som jag vet att jag inte kan göra nåt. Riktigt trist.

Har tankarna på annat håll, så det blir ingen mer bloggning ikväll.


Dag 06 – Min dag

Dagen började inte alls bra. Vaknade med ännu mer huvudvärk, ont i ansiktet(bihålorna?) och illamående. Duschade och åt lite frukost, men insåg rätt fort att det inte ens var att tänka på att fara på jobbet. Fixade ut en vikarie innan jag tog med mig täcke och kudde och la mig i soffan.

Sov och såg lite tv om vartannat tills klockan var typ fyra. Var upp och fixade lite mat nån gång där vid två också. Och drygt fyra ringde telefonen. Det var min underbara älskling som kommit tillbaka till stan! Blev så oerhört glad av hans samtal att jag för en stund glömde bort värken och illamåendet.

Drygt sex klädde jag på mig och borstade håret innan jag hämtade honom på Allstar. Åkte hem till honom och myste och pratade om vad vi har gjort den senaste månaden. Insåg först då hur mycket jag egentligen har saknat honom!

Svängde förbi mamma och fikade lite lussebullar på vägen hem. Och väl hemma igen blev det återigen soffläge. Kollade på ett nytt avsnitt av Scrubs. Skämdes lite när jag insåg att jag faktiskt gillar den där tröga killen Cole. (Eller jag skäms faktiskt att jag gillar de nya avsnitten av Scrubs överhuvudtaget, då jag inte alls har gillat de tidigare säsongerna.)

Diskade innan jag hamnade i sängen med ett gäng knäck som sällskap. Har mer ont i huvudet igen och funderar på att försöka sova snart. I och för sig har jag ju sovit nästan hela dagen men...







En annan typ av lammkött

Jobbade förmiddag idag. Var lite jobbigt att stiga upp för det blev lite sent igår... Var först med Emma och gänget. Cyklade hem vid ett, men kunde inte somna förrän tre-tiden. Mådde så illa att jag trodde att jag skulle spy där ett tag. Väl på jobbet gick dagen väldigt fort.

När jag kommit hem kokade jag knäck och bakade kanelkaka. Som en riktig hemmafru. Gott blev det! Kanelkakan är alltid ett säkert kort för den bli så enormt porös och saftig. 

Efter baket cyklade jag till min bror. Drack saffransglögg och kolla på Dansbandskampen. Det var ju final ikväll! Tro det eller ej men jag älskar det där programmet! Mycket bättre än Idol. Och då ska jag väl kanske tillägga att jag inte är speciellt förtjust i dansbandmusik, men det är ändå en glädje i det där programmet som jag gillar. Och så får man skratta en del... Tyvärr vann inte mina favoriter, Willez. Men en andra placering är väl inte heller fy skam för ett så okänt band. Och jag och Erika har ändå planerat att se dem om de kommer till stan. Vi var ju och såg Rolandz och det var lätt en av de roligaste stunderna i år! Skrattade så att jag hade ont i magen. Men Willez är både yngre och sötare, och det gillar vi! Dansbandslammkött...hehe. 

Börjar må illa nu igen. Har ont i huvudet och ansiktet också. Känns som att det är nån förkylning eller influensa på g. Inte kul...

Nu ska jag försöka sova. Jobbar imorrn med.
Natti natt!





Blonderade dansbandskillar is the shit!


Dag 05 – Vad är kärlek?

Kärlek är en känsla. Det är ingenting man kan ta på eller definiera. Och definitionen av kärlek skulle förmodligen ändå vara olika för varje person som skulle försöka definiera den.

Kärlek är så mycket mer än kärleken till en partner. Det kan vara kärleken till sin familj, sina vänner, ett husdjur, ett land, ett hem eller en sinnesstämning. För mig är den ultimata formen av kärlek att få vara på en varm och vacker plats, gärna på en uteservering i en större stad, med de människorna som betyder mest för mig. Att få känna lugnet och energin på samma gång och att få känna sig älskad och levande. Det är livet och det är kärleken i en väldigt konkret form.

Men kärlek är så mycket mer. Så mycket som jag inte kan förklara, för det vore fel ett ens försöka.
 

 


Dag 04 – Det här åt jag i dag

(Eller igår då, eftersom att jag är ute en dag försent)

Gårdagen bjöd inte på några kulinariska upplevelser. Kaffe och fil med hemmagjord müsli till frukost. En latte på jobbet innan lunch. Till lunch blev det grekiska färsbiffar med tzatziki, sallad och stekt potatis samt en flaska mineralvatten och en kaffe. Var lite hungrig till middagsrasten så då åt jag plättar med ett glad mjölk och en kaffe. Efter jobbet hängde jag med Emma, Micke och Simon. Svullade i mig glögg, choklad, chips, cola och en macka med smör...och kaffe till den.

Mycket roligare än så var det inte...

Men vi kan väl i alla fall komma överens om att dagen bjöd på en lagom dos av koffein.


Dag 03 – Mina föräldrar

Mina föräldrar är så olika varandra att det knappast går att vara med olika. Helt ärligt förstår jag inte hur de kunde bo ihop i så många år. Men jag är glad att de är så olika och att jag har fått sidor av dem båda.





Pappa är lugn, men har humör. Han är tålmodig och lärde mig cykla och försökte hjälpa mig med läxorna när jag gick i skolan. Han har alltid sagt att planeringen av halva jobbet och vi brukar ofta bli rätt så arga på varandra när vi ska hjälpas åt med något hemma, typ sätta upp en hylla eller så. Jag planerar i huvudet undertiden jag gör saker, till min pappas stora frustration. Pappa försökte också få med oss ut i skogen när jag och min bror var yngre. Han är skogsägare och tycker att det är viktigt att lära sig hur man planterar skog och stamkvistar träd. Att köra skoter och fyrhjuling uppskattade jag nog mest med våra turer i skogen. Men idag är jag faktiskt glad att jag fick lära mig lite om naturen, även om jag fortfarande inte är speciellt förtjust av att vara ute i skogen. Jag umgås inte jättemycket med pappa, men vi ringer varandra flera gånger i veckan och vi pratar ofta om sport och politik. Han uppmuntrar mig i min "politiska karriär" och har alltid varit den av mina föräldrar som har sporrat mig mest när det gäller utbildning och jobb. 


 



Om min pappa är lugn men har humör så är min mamma allt annat än lugn, men humör har hon ändå. Mamma har dåligt tålamod och i det fallet är det jag som måste försöka ta ner henne på jorden och tänka logiskt. Vilket ju inte direkt är min starka sida, så då förstår ni kanske hur mamma är... Mamma är också totalt orädd, allt annat än blyg och en människa med mycket handlingkraft. Vi kan bli jättearga på varandra, då vi båda har hett temperament, och det finns ingen som kan reta upp mig så mycket som hon, men som tur är har vi glömt vad vi bråkade om fem minuter senare. Mamma har lärt mig så otroligt mycket. Vi var ofta på utflykter och korta resor när jag var liten. Hon tog med oss till allt från bondgårdar till museum och auktioner. Vi blev inte undanhållna någonting och fick alltid vara med överallt om vi ville. Mamma har inte varit sträng i sin uppfostran, men hon har alltid varit noga med att se till att ge oss bra värderingar, utan att tvinga på oss varken religion eller politiska åsikter. Mamma är också en av mina absolut bästa vänner och vi träffas nästan varje dag och hittar ofta på saker. Vi både reser och går på konsterter tillsammans.


Det fanns en tid då jag önskade att mina föräldrar var lite mer vanliga och normala, men idag är jag ytterst tacksam över att de inte är det!

 


Torsdag

Tog mig en mer eller mindre ofrivillig sovmorgon idag. Har druckit kaffe och nu sitter jag här och gruvar mig för att gå ut i kylan. Men Astrid måste få sin promenad, och jag måste hur som helst ut ändå.

Tänkte nämligen försöka hitta de absolut sista julklapparna. Har ett hum om vad jag vill köpa, men det gäller att hitta det man har tänkt också. Det är där problemet ligger när man bor i en liten stad. *suck*

Fick förrsten första klappen igår. Matilda hade köpt en jättefin prydnadssko(en julgransprydnad egentligen?) som passade perfekt att pimpa walk-in-closeten med! Jag älskar i princip det mesta som är bling-bling och pråligt så där hade hon träffat rätt. Tack så mycket!

Nu ska jag försöka hitta några varma kläder och sen bege mig ut.
Ciao ciao!


Inte bara svart eller vitt

Ibland berättar någon något för en som man inte har en aning om hur man ska reagera på. Något som kommer alldeles för mycket som en chock för att man riktigt ska kunna ta det till sig.

I kväll har jag fått veta en sån sak. Jag vet inte ens om det är positivt eller negativt, men vad som än händer kommer jag att ställa upp för dig i vått och torrt.


Dag 02 – Min första kärlek

Kärlek är inte alltid så lätt att definiera. Jag blir lätt förälskad men sällan kär. Min första kärlek är egentligen två olika killar och två olika situationer. Lite knepigt det där, men jag förklarar...oroa er inte.

Min absolut första "kärlek" var i förskolan. En söt finsk kille med fina tänder. Försökte alltid paxa honom när vi skulle gå någonstans med förskolan, då gick vi nämligen alltid i led, fast i par kille och tjej. Egentligen var det nog min mammas "fel" att jag blev kär i honom. Det var nämligen hon som uppviglade mig och sa att en kille med fina tänder, det är bra grejer det. (Det har visst satt sina spår än idag...) När jag fyllde sju(?) år fick jag en fin nalle av honom i present och ingen var lyckligare än jag just då. Ser honom lite då och då. Han blev en av de coola killarna, men fina tänder har han nog än idag.

Min första riktiga kärlek var min första pojkvän, Henrik. Han bodde i Uppsala men vi träffades midsommarafton sommaren innan jag skulle börja sjuan tror jag. Samma kväll träffade jag M som jag senare blev riktigt bra vän med och som jag också varit tillsammans med under en period. Galet men sant. Henrik var mörkhårig, söt och äldre. Han drack folköl och spelade gitarr. Det var väl coolt, tyckte jag på den tiden. Han var på besök hos släktingar här uppe, så vi hängde ihop den sommaren men när hösten kom och han åkte tillbaka till Uppsala så rann allt ut i sanden. Jag var rätt så nöjd med att jag hade haft en cool gitarrspelande kille från "storstan" och tog nog inte vårat uppbrott så hårt. Idag vet jag inte riktigt vad han sysslar med, men jag har hört talas om att han har lagt musikkarriären på hyllan och läst till nåt viktigt på universitetet. Någonting med ekonomi kanske?





Dag 01 – Presentera mig själv

Min chef sa en gång att jag är en riktig gatukorsning. Sen dess brukar jag presentera mig så när någon frågar om mitt ursprung, för jag tycker att det är ett positivt ord som beskriver mig bra! Jag har rötter i Finland, Danmark, Sverige, Ryssland och Mongoliet...som jag vet om. Och min brokiga bakgrund är någonting som jag är väldigt stolt över, det kan de som känner mig intyga! Mitt finska påbrå är väl det som ligger mig närmast om hjärtat då det är det som jag har mest kontakt med.

Överhuvudtaget är familjen och släkten väldigt viktigt för mig. Extremt viktigt! Allt skulle jag nästan våga påstå. Utan dem vore jag ingenting. Har en pojkvän och några väl utvalda vänner som självklart också betyder oerhört mycket.

Är en rätt så komplex människa med ett hett temperament. Har lika nära till skratt som till ilska och är inte rädd för att säga vad jag tycker. Envis som en åsna är jag också. Det är min bästa och sämsta egenskap skulle jag vilja säga. Det i kombination med att jag är intresserad av samhällsfrågor och politik var det som fick mig att ta steget till engagera mig politsikt. Idag är jag en stolt medlem i Kristdemokraterna! Just nu är jag i den fasen att jag försöker lära mig hur kommunen fungerar(och inte fungerar). Det är väldigt intressant!

Annars så har ett brinnande intresse för inredning och älskar loppisar och antikaffärer. Mitt hem är en salig blandning av nytt, gammalt, dyrt och billigt. Skulle aldrig vilja bo i ett Ikea-hem. Gillar blommor också. Som en riktig tant.

Och tant är jag i andra sammanhang också. Gillar marmeladkulor och korsord, och ser hellre På spåret och Dansbandkampen än Idol och CSI. För att ta några exempel.

Men så är jag som sagt komplex. Jag gillar ju att resa, gå ut och dansa, besöka festivaler och gå på konserter också. Dricker gärna dyr champagne och älskar att slösa pengar på onödig shopping. Äger närmare 100 par skor och x antal handväskor, det säger väl en del?

Förr var jag inbiten hockey-fantast, men med åren har det intresset svalnat och nuär jag mer insatt i och ser hellre på fotboll. Helst spansk. Så trodde jag aldrig att det skulle bli för ett par år sedan när jag sprang på alla AIK:s hemmamatcher. Det var tider det...

Annars vet jag inte riktigt. Jag är en enkel(?) tjej från Skellefteå som jobbar inom restuarang, bor i "förorten" och kör Toyota. Men som också drömmer om något mycket, mycket större...

Vilken flummig presentation, men det är väl sån jag är?









 




  


The list!

Alla verkar göra den här listan nu. Och i min bloggtorka och brist på fantasi så kan jag väl också testa. Why not?

Men dag 14 förstår jag inte riktigt? Någon som kan förklara "?" för mig? Får jag välja ämne själv, eller ska ni välja åt mig?

Dag 01 – Presentera mig själv
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – ?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick


Julkortsångest

Har ägnat kvällen åt att skriva julkort till släkt och vänner. Det är på gott och ont jag gör det. Att skriva julkort får en nämligen att inse så många saker.

För det första är det inte alltid så kul att bara skriva under med sitt eget namn. Har man ingen sambo så får man snällt stå som ensam avsändare. Värst är det när det gäller korten man skickar till släktingar som man inte träffar så ofta. Jag tänker att det tänker: -När ska hon skaffa sig man och barn då? Visst börjar det vara på tiden? Mina vänner och min närmaste släkt vet ju ändå hur det ligger till, men många andra känner inte ens till H.


Till pappa är det nya adresser någon gång då och då. Ibland får hans namn stå själv och ibland har han en sambo som får stå med. Det är olika från år till år. Jag vill absolut inte att han ska bli tillsammans med mamma igen, men jag vill att han ska få ro att bo med samma kvinna och på samma ställe åtminstone i ett par år. Gärna livet ut. Det tänker jag också på varje gång när det är dags för julkort.


I år är det några av mina vänner som har flyttat och till och med de som har skaffat hus. Jag är jätteglad för deras skull, men samtidigt inser jag att Bea förmodligen aldrig kommer tillbaka till Skellefteå mer. Förr, när de bodde i en trång etta i utkanten av Uppsala så tänkte jag att det var temporärt, att snart flyttar hon "hem" igen. Men nu, när jag helt plötsligt adresserade hennes julkort till Klockargården Ärentuna så inser jag att nä, man flyttar inte från en underbar gård(som till och med har ett eget namn) på 280 kvm belägen på landet endast en mil utanför Uppsala. Har man tagit det steget så är det inte en temporär lösning. Det gör så ont att inse det! Jag är väldigt egoistisk i det fallet, för jag förstår ju att hon trivs som handen i handsken, men jag vill kunna hitta på spontana saker,  bara ses över en kopp kaffe och skvallra, gå ut på krogen eller se en film. Inte behöva planera massor och bara ses typ fyra gånger per år. Fan, varför ska alla flytta!?

Så det är inte bara som en trevlig gest jag skriver julkort, det är också med vemod och lite ångest som jag gör det. Nu hoppas jag såklart att ni ändå blir glada om ni får ett litet kort av mig, för skulle jag må hemskt dåligt av att skriva julkort så skulle jag såklart inte göra det. Och en liten dos av vemod är faktiskt bara nyttigt!





Vill också tillägga att jag aldrig skickar julkort med tomtar på.
Jag tycker verkligen inte om tomtar!


Det andra

Livet, jobbet och sökandet efter min egen historia har kommit i vägen.
Men snart är jag tillbaka, jag lovar!


Fredag

Har varit och handlat samt gått ut med Astrid. Mer har jag inte hunnit idag. Har en del städning plus julfix som jag hade tänkt pyssla med nu.

Åker en sväng till Torneå imorrn och eftersom att det blir en väldigt tidig morgon så får det lov att bli en lugn kväll ikväll också. Tänkte tända lite ljus, laga en god middag och kolla på På spåret. Jag gillar faktiskt det programmet, även om det plussar på massor av år på min ålder. Kunde inte bry mig mindre faktiskt. För vem försöker jag lura med att jag är ung liksom?

Lärde Astrid lite "teckenspråk" idag. Det gick verkligen jättebra! Hon är smartare än vad hon ibland framställer sig som. Men så är hon ju blondin också... ;)


Limpmackor med ost

Ibland är man sugen på en perfekt blodig oxfilé och ett glas rött årgångsvin. Ibland vattnas det i munnen av en riktigt god skaldjurspasta med ett balanserat vitt vin. Andra gånger nöjer man sig med ett glas Pol Roger och lite svart kaviar.

De finns också de gånger då man kan döda för några limpmackor med hushållsost och en mugg varm choklad. Ikväll är en sån gång, och det var väl tur då jag inte hade någon champagne på kylning och knappast några färska skaldjur i sikte heller.

Ibland är det simpla det godaste. Ibland sa jag.


I-landsproblem?

Det är en del saker som gnager hål i skallen just nu.

Den första och största saken är jobbet. Det är jobbigt på jobbet just nu. Inte för att det är mer jobb än vanligt, men det är brist på struktur och mycket skitsnack. Jag är någonstans där i mitten och vill egentligen inte bli inblandad, men det är oundvikligt. Det tar mycket energi och jag känner mig onödigt mycket som en sur och bitter kärring. Snart kommer jag att få ett utbrott, och det kanske ändå vore det bästa? Är less på att tassa på tå och linda in saker fint för att inte någon ska bli ledsen eller upprörd. Det tar för mycket energi av mig och snart måste jag sätta mig själv främst, även på jobbet. Det låter kanske hårt, men verkligheten är ibland hård.

Det andra som gnager är egentligen en petitess. Jag vet inte var jag ska fira jul och jag har väl helt ärligt ingen att fira jul med ens. Mamma jobbar till fem. Brorsan jobbar eftermiddag. Och pappa ska säkert vara med sin sambos familj. H firar inte jul. Dessutom ska vi inte fira jul med min moster föränn på trettondagen. Vi brukar alltid vara där antingen dagen innan julafton, julafton eller juldagen. Men pga jobb så går det inte i år. Jag trodde inte att julen var så viktig för mig, men det känns ändå lite surt. Jag vet att det kommer att lösa sig på nåt vis, men det är ändå ett stressmoment. Jobbar dessutom ensam hela juldagen. Det ser jag heller inte fram emot.

Det var väl det unngefär. Plus en del annat som en oplanerad nyårsafton mm.

The love

Ikväll saknar jag H så att det gör ont. Om en dryg vecka kommer han hem, men det känns som en evighet. Har inte hört av honom annat än via ett sms, och nu vågar jag inte ringa. Det känns som att det har gått för lång tid för att ringa. Men att vi inte hör av varandra på ett tag är ingenting ovanligt egentligen, speciellt inte när någon av oss är på resande fot. Det låter nog väldigt konstigt det där, men vi har ett komplicerat förhållande där allt som är självklart för andra inte är det för oss. På gott och ont.

Men att kärleken är komplicerad betyder inte att den är mindre värd. Jag älskar honom så att hjärtat blöder ändå.


Glögg och film

Nu ska jag värma lite glögg(årets med saffran från Blossa) och se Vicky Cristina Barcelona. En Woody Allen-film som jag inte har en aning om den är bra, men jag chansar.






Dåliga uteställen och fina koftor

Varför finns det inga mysiga caféer i den här stan? Lilla Marie ska visst vara mysigt, men det stänger typ 16.00 så när ska man hinna dit? Annars är det inte så mycket att hänge i julgranen. Inga riktiga konditorier eller sköna caféer. Synd.

Eller barer? Visst, vi har pubar och uteställen, men om man känner för att gå ut och ta en drink på ett snyggt ställe med skön musik, men där man fortfarande kan prata och sitta ner i en skön fåtölj eller på en barstol utan att bli bortknuffad av nån packad 18-åring så går det inte. Jag saknar verkligen en skön bar. Tänk Le Rouge i Gamla stan. Helt underbart ställe! Måste bero på att Ske-åbor är snåla och förfestar med dunken hemma i nåns gillestuga istället. Man går inte ut och tar en drink eller två på i en bar innan den riktiga utgången. Trist tycker jag...

Men nu ska jag sluta klaga och istället berätta om en positiv överraskning som jag fick när jag var nere i Sthlm. Jag handlar aldrig på Monki. Tycker att de har rätt så fula kläder i skumma färger och det verkar heller inte vara nån vidare kvalitet. Men jag hittade faktiskt en jättefin kofta där! Very Dolce & Gabbana med alla färgsprakande stenar på axlarna. Jag älskar ju bling och den här koftan kan verkligen lyfta en enkel outfit! Tighta mörka jeans, ett enkelt linne och höga klackar och så slänger man på sig koftan och plötsligt är man redo för fest. Skitsnygg till leopard också. Och det bästa av allt är att den verkar vara av rätt så bra kvalitet också. Och pristet, 400 spänn...




Toyboy. Boytoy.

Toy ringde tidigare ikväll.

Jag kunde ha blivit arg eller åtminstone irriterad. Han vet att jag inte är intresserad längre och han vet att jag har någon annan nu. Av den anledningen borde jag ha blivit irriterad.

Men det blev jag inte. Någon äcklig egocentrisk del av mig blir istället glad och bekräftelsen göder det där egot i mig ännu mer. Är vi inte alla sånna? Får vi inte alla en kick av att känna oss åtråvärda och att ha makt? Må hända att jag är väldigt egocentisk och självgod, men jag kan i alla fall erkänna det.

(Att han lyckas pricka in att höra av sig när H är bortrest är ändå rätt typiskt...och lite jobbigt.)