Dag 17

Frukost: Kaffe, "grogg" och yoghurt med müsli och kiwi
Mellanmål: -
Lunch: -
Mellanmål: Knäckebröd med färskost och kalkon
Middag: Köttfärssås och spagetti
Kvällsmat: Mjölk och frukosthjärtan

Motion: Promenad i djupsnö ca 40 min, samt sit-ups

Vaknade sent idag vilket innebar att jag inte hann äta varken något mellanmål eller lunch. Frukosten intogs vid ett-tiden. Thats why. Rätt så bra dag annars, fast spagettin var vanlig vit. Kunde inte styra så mycket över det då jag åt middag hos mamma. Promenerade trots det usla vädret, vilket gjorde mig rätt så stolt. Det hade jag aldrig gjort för en månad sen! Gjorde sit-ups hemma också. Det är aldrig fel.





Det kallas grooming...om jag vore kille

Nytvättat hår. Peeling. Lermask.

Ibland krävs det inte så mycket för att man ska känna sig som ny.


Viktkontroll, sockerberoende och tröstätning

Har som sagt gått upp en del under senaste året. Mellan 5-8 kilo. Största anledningen till det är förmodligen att jag har tröstätit flera kvällar i veckan. När jag mår dåligt, blir förbannad eller besviken så äter jag massa onyttigheter för att dämpa känslorna. Det funkar sådär. Eller inte alls rättare sagt. Ändå gör jag samma sak, kväll efter kväll. När jag har riktig ångest eller mår riktigt riktigt dåligt så äter jag däremot inte alls. Senaste året har bestått mycket av besvikelse och ilska och därmed också många kvällar med godis, ostkrokar och glass.

Jag hade känt ett tag att nej, nu får det vara bra, det här funkar inte längre! Jag mår så dåligt av alla extrakilon, men hur ska jag motivera mig att få bort dem? Just i det läget kom den här viktminskningstävlingen på tal. Den kunde inte ha kommit mer lägligt och jag blev superpeppad!

Det jag var mest rädd för innan var att jag var sockerberoende. Jag var helt övertygad om det. Efter drygt två veckor med ett väldigt lågt sockerintag kan jag säga så här; det var bara bullshit och något jag kunde gömma mig bakom. Jag är inte alls sockerberoende, men det var lätt att skylla på det! Ett sätt för mig att berättiga mitt beteende. Jag får ingen abstinens idag, och får jag det så går det faktiskt över rätt så fort. Allt handlar bara om att äta regelbundet för att sockernivån i blodet inte ska åka som en berg- och dalbana. Självklart är det lätt att köpa och trycka i sig en godispåse om man svält sig hela dagen för då är blodsockernivån i botten. Äter man regelbundet händer inte samma sak. Det låter jättetråkigt och som gamla rön, men det är ändå sanningen, om än en "tråkig" och gammal sanning.

Jag var som sagt jätterädd för sockerabstinens så jag köpte hem ett rör med Viktkontroll från Friggs. Viktkontroll innehåller kalciumpyruvat som ökar förbränningen samt krom som minskar sötsuget. De är i brustablettform och man ska ta en tablett om dagen. Jag dricker det på morgonen tillsammans med en tesked linfrön. Det är min morgongrogg. Jag kan inte svara på om det funkar egentligen eller om det bara är psykiskt, men hur det än är så fyllder det ju sin funktion. Jag har knappt något sockerbegär alls och det smakar inte illa eller kostar överdrivet mycket heller(drygt 50:- för 20 tabletter). Jag tänker fortsätta med de här tabletterna i åtminstone en månad, för efter den tiden så borde kroppen själv ha avgiftat sig från ett eventuellt sockerberoende. För säkerhetsskull liksom...

 


Söndag

Gick ju alldeles suveränt att stiga upp tidigt idag! Not...
Låg kvar i sängen till 12...

Men, men...det är ingenting att haka upp sig på. Det är bättre att fokusera på dagen. Ska slänga i mig nåt ätbart nu och sen ut på promenix. Jag skiter i att det är kallt, snöar och är oplogat. Med lite musik i öronen så ska det nog funka ändå.

Sen blir det lite piff och fix här hemma. Det ser rent och fint ut på ytan, men jag vet ju att det inte är så egentligen. Hallen nere behöver skuras. Trappen likaså. Och sidorna på trappen behöver dammtorkas. Samma sak med hela vardagsrummet. Ska jag fortsätta? You get the deal?
Tur att jag är en riktigt knäppgök som gillar att städa då!

Fokusera på middag sen. Har ingen aning om vad det blir eller vad jag är sugen på ens. Men det löser sig. Tänkte hinna förbi mamma efter middagen. Har ett litet jobb åt henne. En lampskärm som hon ska få äran att klä om. Kommer att bli så snyggt!






Dag 16

Frukost: Kaffe, "grogg" och yoghurt med müsli och kiwi
Mellanmål: -
Lunch: Naturdiet smoothie
Mellanmål: Äpple och kaffe
Middag: Kyckling, potatissallad och sallad med fetaost
Kvällsmat: Bar och en kiwi

Motion: -

Eftersom att jag vaknade så sent så stämmer inte riktigt målen, allt blev liksom lite förskjutet. Blev heller ingen motion idag(förutom att jag gick från Micke, men det räknar jag inte) för jag hann helt enkelt inte! Rätt så bra matintag ändå. Potatissallad är kanske inte det nyttigaste, men det känner jag att jag kompenserat med de andra målen och den magra kycklingen.

Imorrn ska jag försöka att stiga upp tidigare och faktiskt gå en längre promenad. Kyla är ingen bra anledning att inte röra på sig. Eller hur?

Dag 15

Frukost: Kaffe, "grogg" och en banan
Mellanmål: -
Lunch: Naturdiet smoothie
Mellanmål: -
Middag: Kyckling- och fetaostsallad med yoghurtdressing
Kvällsmat: En påse cheezeballs och ett halvt glas rödvin...

Motion: Vovvepromenad ca 30 minuter

Blev så att jag unnade mig cheezeballs och lite vin. Ångrar nästan att jag inte tog en semla istället. Haha. Inte så mycket att säga om dagen i övrigt. Lite kort promenad, men det var så jäkla kallt ute!


...




"With the venomous kiss you gave me
I'm killing loneliness"





Lördagen

Sov länge idag. Steg upp vid 11.30 och duschade men gick tillbaka till sängen för att snusa lite på älsklingen som sov. Råkade somna om och steg upp vid 13.30 istället. Ooops!

Åt frukost och tjötade lite med H. Sen skulle han iväg och jag bestämde mig i samma veva för att gå på hockey. Då var klockan 14.50(insläppet började 15.00) och jag hade varken klätt på mig eller sminkat mig. Inte fixat skjuts eller sittplatskort för den delen heller. Ringde pappa och han kunde både skjutsa mig och låna ut sitt kort. Tack pappsen! Var en bra match som slutade 4-0 till AIK! Domaren var dock under all kritik, och jag är inte ens den som brukar klaga på domaren.

Fick skjuts av snällaste Simon till A-torp efter matchen. Vi bestämde oss för att ta en sväng förbi Coop och köpa middag. Blev grillad kyckling med potatissallad. Mums! Hängde sen hos Micke med det vanliga gänget. Såg Robinson och spelade Buzz. Lite sjukt att se Robinsonfinalen när man inte sett något av de tidigare programmen. Haha. Tydligen vann en Ske-åbo i alla fall. Om nån bryr sig. Och vet ni vad? Jag vann BÅDA omgångarna av Buzz. Vilken skräll! Mina första segrar på länge!

Nu ska jag gå och lägga mig tror jag. Är rätt så trött trots att jag sov så länge idag.
God natt!

Villkorslös kärlek

Öronen på helspänn.
Inbillar mig fotsteg utanför dörren. Lyssnar efter bilar. Samtal. Ljud.
Nähä, det var på grannens dörr det knackade. Igen.

Blundar. Försöker tänka på annat.
Ändå kommer tårarna. Samlas under ögonlocken. Försöker hålla emot.
Tänker. Tänker på det konstiga samtalet i förrgår. Varför alla hela tiden behöver din tid. Vad det är du egentligen döljer. För någonting måste det väl vara?

Första tåren trillar ner för kinden. Ner på det vita örngottet. Sen går det inte att hålla emot.
Allt kommer på samma gång.
Varför går allt annat före? Hur kommer du på alla undanflykter? Varför bryr du dig inte om mig? Hur kan du verka så känslokall när jag vet att innanför den där fasaden så kokar det av känslor?

Sen slår mig tanken. Jag är precis likadan. Jag kan verka iskall. Säger aldrig att jag är besviken. Ifrågasätter inte. Men den här gången. Ja, den här gången ska jag säga precis vad jag känner.
Tårarna fortsätter att strömma ner för mina blöta kinder, men jag känner en inre styrka. En styrka att äntligen våga säga allt det här till dig. Strykan gör att jag kan slappna av. Sen somnar jag.

Telefonen ringer. Vänta, var är jag? Och vad är klockan? Hemma. Fyra. Okej.
Det är du.
Sover du?
Jag ljuger.

I samma ögonblick som du kliver in i lägenheten har jag glömt allt. Jag konfronterar dig inte. Jag ifrågasätter ingenting. Allt är som vanligt.
Jag litar på dina ögon.
Och jag älskar dig som jag alltid har älskat dig. Villkorslöst.



Fredag - ledig helg!

Sådär, då har min lediga helg börjat! Pimplar kaffe och njuter. Haha. Ska alldeles strax klä på mig och gå ut med Astrid. Dock tror jag inte på någon långpromenad när det är så jäkla kallt ute. Men ett varv runt kvarteret ska vi väl i alla fall klara av?

Dagens planer?

Nå...inte så jättemånga faktiskt. Ska en sväng upp på Solbacken med pappa. Handla mat och andra förnödenheter(stavas?), dock inte alkohol. That's so last year! Tänkte göra en riktigt god kycklingsallad till middag. Kom på det igår och har varit sugen sen dess. Hihi. Vad ska jag unna mig den här veckan då? Det sjuka är att jag inte är sugen på nåt speciellt, vilket suger! Pizza kanske? Men jag har ingen bil ikväll och orka gå till Erikslid? Knappast. Godis? Nä, det var inte gott förra veckan så. En semla? Nja. Vin? Helst inte. Glass? En BJs Half Baked skulle i och för sig inte sitta helt fel, men nja... Vi får se helt enkelt! Kan ju faktiskt unna mig nåt imorrn istället.

Ikväll får vi se vad som händer. Är öppen för förslag.

Kom just på att Bea fyller 25 år den 11/2. Funderar på att skicka en liten pressis ner till Uppsala, för jag lär inte kunna närvara personligen. Men vad? Nåt personligt och kul som inte är för stort. Får fundera lite mer...


Dag 14

Frukost: Kaffe, "grogg" och en tredjedels shake
Mellanmål: -
Lunch: Tortilla med sallad och kyckling samt mineralvatten och kaffe
Mellanmål: Bar
Middag: Bar, en apelsin och kaffe
Kvällsmat: Knäckemackor med ost och en banan

Motion: Vovvepromenad ca 45 minuter

Helt okej dag trots att lunchen bestod av en tortilla. Sure, det var ingen fullkornsvariant men jag hade ytterst lite ost och guacamole i och mest bara sallad och kyckling så det känns ändå som en hyfsad lunch. Hyfsad motion också. Varken mer eller mindre. Imorrn satsar jag(om vädret tillåter) på en lite längre promenad för då är jag ledig.

Vägde mig idag, två veckor efter starten. Vågen visade -3 kg. Varken bra eller jättedåligt, men det går åt rätt håll i alla fall. Jag glömde däremot att mäta midjemåttet, men det kan jag göra imorrn istället. Säga vad man vill om kilona, men jag känner att jag mår mycket bättre. Orkar mer, är inte ständigt trött, sover bättre, är mindre irriterad, har jämnare blodsocker, slipper magont och känner mig "lättare". Det är kanske viktigare än att stirra sig blind på en våg? Kan jag bara skapa hållbara och vettiga rutiner så är jag väldigt nöjd. Viktminskningen kommer nog med tiden om jag bara kan klara av rutinerna. Känner mig med andra ord fortsatt positiv.

Spending all my money on Dior

Hur spenderar man bäst pengar en torsdagsförmiddag? Jo, man köper smink!

And so I did...and a lot of it! Dior för hela slanten. Två ögonskuggspaletter med fem skuggor i varje, tre nagellack, två bronzepuder och ett lipgloss. Köpte också en deo samt en lotion från Hugo Boss, XX(fick parfymen i julklapp). Allt som allt skulle det ha gått på drygt 3500 kr...meeen, det var 70% rabatt på ALLT så ni kan ju själva räkna ut hur sjukt billigt det blev! Väldigt nöjd med mina inköp är jag då det var saker som jag verkligen ville ha. Var i stort behov av nya vardagsskuggor och en av paletterna var fina halvmatta beiga och bruna nyanser. Den andra var lite mer glammig.

Så nej, alla mina pengar spenderade jag faktiskt inte på Dior. Haha.




5 Couleurs Beige massaï och Dior Addict Ultra-gloss Reflect Beige trench
Riktigt fina nyanser till vardagsmake!








Pulver hjälpte mig, verkligen

Sista arbetsdagen innan min lediga helg. Jippie! Får jobba med bästaste Jessica också. Inte illa.

Jag blir galen på YIT eller vem fan det nu är som är uppe och lever om på vinden! De började vid åtta imorse och jag hade verkligen inte lust att stiga upp då. Lyckades på något sätt somna om i alla fall. Nu däremot låter det så jäkla högt att jag inte ens kan tänka. Försöker överrösta med musik, det går sådär...eller inte alls. De sågar, borrar och har sig och det känns som att de vilken sekund som helst ska ramla ner i mitt vardagsrum eller nåt. Kan de åtminstone inte lägga en lapp i brevlådan och förvarna lite? Nä, tydligen inte!

Äter äckligaste frukosten någonsin. Köpte sånt här Naturdiet-pulver som man blandar själv och fy fan så äckligt det smakar! De här färdiga shaksen är ju jättegoda men det här smakar blä! Har fått i mig kanske en tredjedel men satsar på att svepa hälften i alla fall. Nä, då betalar jag hellre mer och så smakar det gott. Aldrig mer pulver!

Tror att det får bli en långpromenad idag. Orkar inte vara hemma i allt oljud. Astrid blir nog glad i alla fall! Är lite kallt ute, men annars verkar det okej. Bra det!

So long!



Helgen som kommer

Har långledigt i helgen! Dvs fredag till söndag. Hur skönt som helst!

Har bestämt mig för att det ska bli en jäkligt kul helg också! Trevligt umgänge, god mat, kanske ett glas vin och bara ha det bra. Det låter väl inte så jobbigt? Haha. Var länge sen jag hade en sån där riktigt kul och fullspäckad helg så det är på tiden.

Och vet ni vad det bästa av allt är?
Jo, jag kan bli hur trött som helst av den kommande helgen för sen jobbar jag bara måndag förmiddag innan jag är ledig tre dagar igen. Inte illa!


Dag 13

Frukost: Kaffe, "grogg", olja och yoghurt med müsli och hallon
Mellanmål: -
Lunch: Köttfärslimpa med lite ris, champinjonsås och sallad samt minralvatten och kaffe
Mellanmål: Knäckebröd med en ostskiva, äpple och kaffe
Middag: Bar
Kvällsmat: Naturdiet shake samt lite cashewnötter

Motion: Vovvepromenad ca 60 minuter


Har varit grymt hungrig idag! Alltså mellan målen och inte när jag har ätit såklart. Vet inte varför, men jag vet att det är när jag jobbar eftermiddag som det är som jobbigast. Då är jag alltid sugen på nåt. Har inte syndat så mycket i alla fall. Lite mycket mat kanske, och jag måste verkligen försöka få ner kaloriintaget lite. Skippa nån knäckemacka eller så. Gick däremot en rätt så lång promenad med Astrid i riktigt pissväder! Blåst, motvind och snö. Räknade inte med att jag motionerat ca 40 minuter ytterligare också. Vägen till jobbet gick rätt så bra. En cykeltur på ca 10 minuter i motvind och med lite dåligt före. Vägen hem däremot var en riktig pärs! Drog cykeln i ca två decimeter hårt packad snö samt jobbig blåst. Det som brukar ta fem minuter att cykla eller tio att gå tog i dag 30 minuter. Jobbigt var det i alla fall, och det känns som att dagen motion var heeelt okej.

Vovvepromenad imorrn med. (Bättre före tack!) Ska också försöka dra ner på de där jäkla kalorierna!


Onsdag

Skulle det inte vara snöstorm idag? Visst, det snöar, men inte mycket. Blåser gör det däremot. Jag är glad så länge det inte är feta snöflingor och svinkallt så det här ska noh gå bra. Men man ska inte ropa hej...

Det är rätt så obehagligt för det är byggjobbare på kallvinden ovanför min lägenhet. Jag vet ju att det inte är nån lägenhet där, men ändå hör jag hur det är människor där upp. Rätt så creepy... Fast mest jobbigt då jag låg och sov så gott och så började de borra och ha sig. Inte kul.

Jobbar eftermiddag idag. Inte mycket att säga om det. Same old, same old.

Inte mycket annat som händer heller. Ska städa åt damp-Svenne och klä på mig innan promenaden. Typ så.
Ciao!


Dag 12

Frukost: Kaffe, "grogg", olja och yoghurt med müsli och hallon
Mellanmål: Banan
Lunch: Vit fisk med hummersås, en liten potatis samt sallad, mineralvatten och kaffe
Mellanmål: Knäckebröd med en ostskiva och kaffe
Middag: Dinkelbröd med lite smör och ett glas lättmjölk
Kvällsmat: Sockerfria "flingor" med mjölk

Motion: Vovvepromenad ca 45 minuter


Blev lite konstigt med maten idag. Bröd till middag. Haha. Hade tänkte dricka en shake, men så var jag hos mormor och hon hade bakat jättegott dinkelbröd så jag kunde inte motstå det. Skippade någon riktig middag istället, men jag höll mig mätt så jag klagar inte. Borde kanske ha skippat hummersåsen också, speciellt då den inte var speciellt god. Ja, ja...inte mycket att göra åt det. Blev en rask promenad i alla fall. Tredje dagen i rad. Nytt rekord. Så bra är jag på att motionera. Haha.

Hoppas att det inte blir så dåligt väder som de har lovat imorrn för då blir det ingen kul promenad för mig och Astrid...



Bristen på rakgel...och sömn

Jag tror att det löste sig i alla fall. Inte min förtjänst, men jag är så oerhört tacksam. Vad skulle jag göra utan världens bästa mormor? Jag vet faktiskt inte...

Har varit fullt upp hela dagen. Steg upp tidigt. Tvättade håret. Gick ut med Astrid(vovven). Hade egentligen tänkt gå en sväng runt kvarteret bara, men det blev den vanliga rundan. Skönt! Sen gick jag till jobbet. Jobbade häcken av mig(?) till 15.00. Hann ringa massa samtal till a-kassan under tiden också. Tog en buss till stan. Uträttade Apoteksärenden. Hälsade på mormor. Blev ett par timmar där med skvaller, skratt och mackor. Bussen hem igen. Somnade i soffan efter Halv åtta hos mig. Nu sitter jag här. Trött som stryk. Sov för lite i natt. Ovanligt va?

Crap! Insåg just vad jag glömde köpa(förutom glödlampor, disksvampar och yoghurt), RAKGEL! (Visst heter det så?) Tog slut sist jag rakade benen och jag tänkte köpa det idag, men minns jag det? Nä. Det går fan inte raka benen utan rakgel! Ååhh så jobbigt! Och ååhh så i-landsproblem.

Äh, får försöka ändå. Kanske kan Lancôme-duschcremen göra susen? Vad vet jag. Värt ett försök i alla fall. Sen ska jag dega ner mig i soffan och se Paradise Hotel innan det är dags för korsord och söta drömmar. Astrid och jobb imorrn med, dock börjar jag senare, men jag är verkligen trött så en lång natts sömn skulle nog inte skada.



Dag 11

Frukost: Kaffe, "grogg", olja och yoghurt med müsli och hallon
Mellanmål: Banan
Lunch: Naturdiet shake
Mellanmål: Två knäckemackor med philadelphia
Middag: Biff Stroganoff med fullkornsris
Kvällsmat: Sockerfria "flingor" med mjölk och några hallon

Motion: Promenad ca 45 minuter

Ja, vad ska jag säga. Same old, same old. Inget fusk idag heller. Möjligtvis kunde jag ha hållit ner kaloriintaget med bara en knäckemacka till mellanmål, men hey, det är inte hela världen. Lite mer frukt och grönt hade heller inte skadat.

Håller på att få tillbaka passionen för matlagning igen. Är riktigt kul att laga god mat ju! De dagar jag varit ledig har jag faktiskt lagat mat. Tidigare var det max en dag i veckan med hemmalagad mat. Det var fan riktigt illa! När jag jobbar byter jag oftast ut middagen mot en shake eller bar, vilket funkar galant. Därför blir det ingen matlagning de dagarna.

Ska som sagt vara hundvakt i fyra dagar nu. Promenader som jag verkligen ser fram emot!


Update

Jag är bra på att förtränga saker och ting. Eller bra och bra, bra på att försöka kanske jag ska säga. Idag dök en sak upp igen som jag hade försökt förtränga och hoppats på att den bara skulle försvinna. Det värsta är att det påverkar en annan människa också. En av mina närmsta som alltid har ställt upp för mig. Jag hatar att jag gör denne besviken och orolig. Imorrn ska jag ta tag i det här. Och det är på riktigt. Jag vill inte skriva vad det handlar om då det kan få rättsliga följder.

Fick ett glatt besked också. Ska få hänga med vovven Astrid i veckan. Jippie! Det innebär också att det kommer att bli fler promenader för mig, vilket jag inte tackar nej till.

Blev inte mycket shoppat idag. Kom hem med lite pyssel och en duschkräm från Lancôme. Inte för att jag direkt var i något stort behov av duschkräm, men den doftade så smarrigt! Hehe.

Nä, nu ska jag fixa räkningar och äta lite mellanmål. Sen får vi se. Måste börja laga middag(den tar typ två timmar innan den blir klar), dammsuga och gå på promenad.

Hörs sen!


Måndag

Ny vecka och ledig måndag! Känner mig oförskämt peppad, men inför vad? Haha.

Har sovit alldeles lagom de senaste två nätterna och det känns riktigt bra i kroppen. Är inte dödstrött trots att det är morgon och igår var jag inte sådär jäkla seg heller. Det ska frias med en sväng på stan med mamma. Fast först lite Edith Piaf ur högtalarna. Inte illa.

Nä, har nog inte så mycket mer att skriva just nu. Gårdagskvällen spenderades med promenad och en dejt med killarna i Entourage. Alldeles lagom, men ingenting att skriva mer ingående om direkt.

Drömde förresten att jag var gravid och skulle föda natten mot igår. H var irriterad för att vattnet gick mitt under en fotbollsmatch. Haha. Nån bebis hann jag tyvärr inte få, men förstå hur jäkla söt den skulle ha varit med våra gener!





Dag 10

Frukost: Kaffe, "grogg", olja och en knäckemacka med ägg
Mellanmål: En halv bar
Lunch: Broccolisoppa och knäckemacka med en ostskiva samt mineralvatten
Mellanmål: En halv bar
Middag: Omelett med kalkon och en knäckemacka med philadelphia
Kvällsmat: En apelsin och en kiwi

Motion: Promenad ca 45 minuter samt sit-ups


Mycket knäckebröd idag. Haha. Men det är väl rätt så nyttigt? Nyckelhålsmärkt i alla fall. Somnade i soffan efter jobbet och vaknade upp jättehungrig där vid 18.45. Första gången jag är riktigt hungrig sen jag började med "dieten". En rätt så bra dag med varierad kost och motion. Är jätteskönt att ta promenader, det handlar bara om att få tummen ur och lyfta röven ur soffan. Och idag gjorde jag faktiskt det! Dock hann klockan bli nio på kvällen...men ändå, det spelar mindre roll. Började om med oljan igen för magens skull och det tänker jag fortsätta med några dagar. Känner att jag mår bra av det.

Imorrn är det en vardag igen och jag har därmed klarat av två helger riktigt bra. Vilken befrielse! Veckorna är lättare så jag hoppas att det ska gå lika bra den som kommer nu.

Och ursäkta om det är mycket matsnack. Jag menar inte att nån annan ska ta efter min diet, utan det här ytterligare ett sätt att sporra mig själv. Jag behöver gå ner i vikt och hjälper det här mig så blir jag överlycklig! Det här är för mig, men har någon synpunkter så får ni gärna dela med er av dem!



Dag 9

Frukost: Kaffe, "grogg" och lite yoghurt med müsli och hallon
Mellanmål: -
Lunch: Kycklingspett med bulgussallad och keso samt mineralvatten och kaffe
Mellanmål: Banan
Middag: Bar
Kvällsmat: En jätteliten portion med entrecote, rödvinssås och hemmagjord klyftpotatis.

Motion: -

Igår blev en lite konstig dag. Hade tänkt promenera före jobbet, men istället låg jag kvar i sängen och hade det mysigt med H. Lagade omelett till frukost till honom, men jag kunde inte förmå mig att äta sånt på morgonen så det blev den vanliga yoghurten istället. Dagens matintag gick bra tills det blev kväll och min bror hade lagat sen middag i form av entrecote med rödvinssås och klyftpotatis. Jag kan inte motstå riktigt gott kött! Jag tog en tredjedels portion kanske och det var lika gott som det såg ut. Mums!



H

Tack för att du är världens finaste kille!




Snabba cash

Filmen var helt okej. Saknade en del saker från boken och blandade ihop annat med händelser ut andra boken, Aldrig fucka upp. Jorge var bra, men inte lika sympatisk(och snygg?) som i boken. Överhuvudtaget får man veta mer om huvudpersonerna och deras tankar i boken. Det saknade jag lite. Saknade även vissa specifika platser i Stockholm som skildras i boken. Boken är överhuvudtaget en fin Stockholmsskildring, det saknade filmen. Fast jag började längta till Stockholm ändå! Haha. Abdulkarim hade jag föreställt mig helt annorlunda. Längre, smalare och slibbigare. Han överraskade positivt istället. Gillade språket i boken bättre. Det gav mer inlevelse.

Nä, nu ska jag sluta att jämföra. Hur kul kan det vara att läsa egentligen? Dessutom kan man aldrig jämföra en bok och en film. Det tar ju liksom lite längre tid att läsa en bok så hur skulle de kunna få med allt i en film? Se filmen helt enkelt! Det är den värd.


Dag 8

Frukost: Kaffe, "grogg" och lite yoghurt med müsli och hallon
Mellanmål: -
Lunch: Fetaostsallad med ceasardressing och mineralvatten
Mellanmål: -
Middag: Bar och en banan
Kvällsmat: Lite godis och mineralvatten

Motion: -

Har ätit ganska bra idag om man bortser från godiset till bion. Mindre kalorier och ändå har jag hållit mig oförskämt mätt. Är egentligen aldrig hungrig längre. Grymt konstigt. Och godiset ja, blev inte så mycket och var inte så gott. Inte alls faktiskt. Chokladen var okej, men det andra kunde jag lika gärna ha skippat. Har halva påsen kvar och då köpte jag inte ens så mycket. Duktigt av mig! Vad jag ska göra med resten är en annan femma... Muta nån annan på jobbet kanske? Haha. Promenaden blev det inget av. Mamma ringde och ville följa med på stan vilket resulterade i att vi åkte buss för att vinna lite tid. Och ikväll hann jag inte heller. Dåligt av mig! Men jag är i alla fall riktigt stolt över att det går så bra med maten och speciellt glad är jag över att godiset inte smakade så bra som jag hade trott. Jag tror att jag vet varför...men det avslöjar jag en annan dag.

Nästa vecka ska jag nog inte unna mig godis, utan då blir det en flottig middag istället, typ pizza. Känns mer värt som unna-sig-mat. Men först blir det några nyttiga dagar.


Candy

Vet ni en sak?
Ikväll ska jag äta godis! Har sett fram emot det hela veckan.
Men bara en liten påse. En liten påse som belöning för att första veckan har gått så bra. Känner mig som världens lyckligaste just nu! Haha.


Skvaller och snabba pengar

Fredag. Helg!
Känns bra, även om jag jobbar. Helg är alltid helg, oavsett liksom. Och jobbar man minst hälften av årets alla helger så är det bara att acceptera det.

Dagens planer är inte helt fel heller. Ska träffa Matilda på stan vid två. Fika och skvallra. Sånt som vi är experter på! Har blivit lite skvaller på sistone och som tjej behöver jag min skvallerdos påfylld då och då. Idag måste väl Waynes ha öppet i alla fall? Haha.

Ikväll blir det bio med Emma, Micke och Simon. Snabba cash. Jag blev helt kär i boken så jag är rädd att filmen kanske gör mig lite besviken, trots att den fått grymt bra kritik. Jag och kritiker brukar ju inte tycka samma sak. Hoppas bara att Jorge är lika gullig som jag fick för mig när jag läste boken. Haha. Men jag är i alla fall förväntansfull och jag är inte så negativt inställd som det kanske låter. Haha. Mysigt med bio i alla fall! Speciellt med lite blod och övervåld. Mumma! Sånt behöver jag också ibland ska ni veta. Kontraster.

Nu ska jag klä på mig och faktiskt promenera in till stan. Ja, ni läste rätt. Jag gjorde det typ en gång under förra året... Tänkte förbi mormor en snabbis innan jag ska träffa Matilda också så det är väl bäst att sticka snart. Ciao!






Dag 7

Frukost: Kaffe, "grogg" och lite yoghurt med müsli och bananslantar.
Mellanmål: -
Lunch: Naturdiet shake
Mellanmål: Knäckebröd med kalkon och färskpressad osötad apelsinjuice
Middag: Färsbiffar med en halv portion fullkornsris och senapssås
Kvällsmat: Bar

Motion: -

En vecka har gått. Jag tycker själv att det har gått jättebra med maten. Är riktigt förvånad faktiskt! Äter inte alls speciellt onyttigt och dessutom hyffsat regelbundet, så regelbundet som det går. Enda synden den här veckan är semlan, men 85-årskalas är det ju inte varje dag så. Speciellt sötsugen är jag inte, men det måste ju bero på att jag inte väntar med att äta tills jag är utsvulten och sen proppar i mig, som jag har gjort förr. Motionen går däremot sämre. Förstår inte hur jag ska hinna med det? Men jag tänker som så att första veckan har jag fått fokusera på att få regelbundna kostvanor och nu när det går bra så får jag fokusera på motion istället.

Målen för veckan som kommer är att sänka kaloriintaget något. Lite mindre portioner men samma antal mål. Mer grönsaker och mindre kolhydrater. You get it? Måste som sagt också ta tag i motionen. Hoppas bara att det blir lite varmare ute så att det blir mer behagligt att promenera! Ytterligare ett kilo ner nästa vecka. Gärna två. Okej?


Lite städning och lite inredning

Inte nog med att jag har hämtat hem byrån och kånkat upp den för trappen, jag har även städat samt "re-decorated"(heter på svenska?) sovrummet OCH städat klädkammaren, vilket inte var något mindre projekt direkt. Nej, jag säger inte att det är svårt eller jobbigt att städa, jag gillar ju sånt egentligen, men jag är bara så glad att allt är så fint här hemma igen! Nu ska jag bara bära ut lite grejer i förrådet samt diska och dammsuga och sen ska jag bara njuuuta av mitt rena och fina hem från hedersplatsen i soffan. Ingen dålig kväll!


Nytt till sovrummet

Nu ska jag åka och hämta en byrå.
Jippie!

Den är gammal och fin. Patinerad och grann.
Kommer att bli great!


Dag 5

Frukost: Kaffe, "grogg", olja samt en halv banan
Mellanmål: Semla och kaffe
Lunch: Naturdiet shake
Mellanmål: Banan
Middag: Färsbiffar med arabisk rotfruktssallad samt en kall sås
Kvällsmat: Yoghurt med frukt

Motion: Hemmaträning

Idag har varit en dålig dag. Åt en semla som sagt. Planerat, men ändå. Speciellt jobbigt är det då jag inte ens var speciellt sugen på den. I övrigt har jag nog klarat mig rätt så bra. Dålig frukost, men jag steg upp så sent att den där semlan egentligen kan räknas som frukost. Inte för att det gör saken bättre. Någon motion har jag inte direkt hunnit med. Hade tänkt promenera, men tiden tog tyvätt slut. Imorrn planerar jag att ta en promenad på morgonen istället. Dvs, jag MÅSTE stiga upp tidigare!


Onsdag

God morgon!

Är trött som stryk. Var nämligen uppe och tvättade till säkert 01.00 och sen satt jag vid datorn samt löste korsord. Bra där, väldigt bra! Men är man nattmänniska så är man. Tro mig, jag har försökt vända dygnet så många gånger och alltid misslyckats, så jag vet vid det här laget att det inte är så mycket att göra åt det.

Är ledig idag. Ska som sagt till farmor. Hon fyllde 85 år förra veckan, men då jobbade vi så olika tider att det aldrig passade. Den här veckan är det endast den här förmiddagen som passar så det får bli att åka dit redan vid elva. Ska förbi konditoriet och köpa nåt gott på vägen. Vill egentligen inte, men jag kan ju inte sitta och knapra hårdbröd och en banan när det är kalas, eller hur?

Nä, kläder och ett nytt ansikte nu då.
Ciao!

Sunday bloody sunday

Jag skulle bara köpa en parfym åt H idag. BARA en parfym. Vad kom jag hem med? Ja, förutom parfymen även en foundation från Max Factor(utgående nyans så det var verkligen sista chansen!) samt rouge och ett nagellack från Dior. Så gick det med den enda parfymen...

Nagellacket är hur som helst helt underbart. Riktigt rött och riktigt snyggt! Poppy heter färgen. Tånaglarna ska få sig en omgång så fort jag tagit ett ordentligt fotbad.
Kanske inte ett speciellt dåligt köp i alla fall? I synnerhet inte då det var 40% på allt. Och får han lukta gott borde jag åtminstone få ha fina naglar och rosiga kinder! Hehe.




J'dore Dior!


How about a trip to Parrish?

(Ja, jag vet att det där var typ årets sämsta ordvits...men jag var tvungen)

Ibland får jag infall och gillar lammkött. När jag ser Weeds är ett sånt tillfälle. Hur kan man inte bli heltänd på Hunter Parrish(Silas)? God damn! (Nog för att han faktiskt är -87:a, men vi kan väl låssas?)

Men när jag har dregglat klart så återvänder jag till verkligheten. Visst kan en ung och oförstörd valp med snygg kropp få en att tända till, men för att behålla glöden så krävs det en riktig man med hår på bröstet. Tro mig, jag har provat båda. Jag har dejtat en superhunkig 19-åring, men i ärlighetens namn så har han inte mycket att komma med om man jämför med en 36-årig hingst. Inte ens i sängen...

Nä, dreggla kan man. Men byta ut "gamlingen"? Knappast!




Dag 5

Frukost: Kaffe, "grogg" och lite yoghurt med müsli och bananslantar.
Mellanmål: -
Lunch: Ugnsomelett med lite räkstuvning och sallad samt mineralvatten och kaffe.
Mellanmål: Knäckebröd med en ostskiva, ett äpple och kaffe.
Middag: Naturdiet shake
Kvällsmat: Knäckebröd med philadelphia och kalkon samt färskpressad osötad apelsinjuice.

Motion: Promenad ca 45 minuter samt hemmaträning

Som ni ser funkar det inte att hinna med ett mellanmål mellan frukost och lunch, men det känns inte så viktigt. Sötsuget blir mindre och mindre för varje dag vilket känns som en stor befrielse! Helt okej mat idag med, med tanke på att jag bara åt lite räkstuvning och mycket sallad istället. Skippade oljan imorse då jag tycker att min mage funkar bra i alla fall. Haha. Tar mig nog en shot imorrn istället.

Tjuvmätte mitt midjemått idag. Jag har känt att magen har blivit mindre på de här dagarna, men trott att jag inbillat mig. -5 cm sa måttbandet. Jag blev helt chockad! Kan det verkligen stämma? Om måttbandet visar rätt, så ja. Jag tror dock att det beror på att "sockermagen" har försvunnit och förmodligen en del vätska också. Vägde mig och vågen visade -1kg. Helt okej, men bättre kan jag! Tänkte väga och mäta mig efter en vecka, men jag är ledig på fredag och har ingen våg hemma. Thats why det blev idag...

Imorrn vet jag att det blir fika hos farmor, men det får jag ta. Kan ju inte utesluta allt ur mitt liv. Vet också att det blir en liten godispåse på fredag på bion, men mer än så får det inte bli i veckan!



Godmorgon tisdag!

Nä, jag har faktiskt varit vaken ett tag. Tro det eller ej! Har hunnit sitta här ett tag, pratat i telefon och ätit frukost. Visst är jag duktig? Haha. Nä, kanske inte.

Jobbar eftermiddag idag. Tänkte hinna med en promenad innan samt kika på en parfym åt babe. Älskar killparfymer! De här fräscha manliga och inte för tunga. Jag blir typ k-t bara jag känner doften av en riktigt god killparfym. Haha.

Nä, off to the bathroom och sen ut som sagt.
Ciao!


Dag 4

Frukost: Kaffe, "grogg", olja och en knäckebrödsmacka med philadelphia.
Mellanmål: -
Lunch: Kycklingspett med bulgursallad och mineralvatten.
Mellanmål: Banan, knäckebröd med ost och kaffe.
Middag: Naturdiet shake och lite cashewnötter.
Kvällsmat: -

Motion: Hemmaträning med hantlar, situps mm.

Sov för länge i går så jag hann ingen promenad innan jobbet. Tryckte i mig den där mackan och cyklade direkt till jobbet sitället. Blev ingen kvällsmat heller, eftersom att jag jobbade till 20.15 och då blir det där med rutinerna så jäkla knäppt. Hittade en stor godispåse på jobbet. Tittade i den och insåg att nej, i "mitt nya liv" ingår inte godis på vardagarna och jag lyckades faktiskt hålla mig från att ens smaka. Bra där! Tänkte gå en kvällspromenad, men var så seg så det fick bli lite träning i vardagrummet istället. Bättre än ingenting. Fast jag måste verkligen ta tag i det här med motionen nu!




Dag 3

Frukost: -
Mellanmål: -
Lunch: Kaffe, "grogg" och olja, dvs det som borde ha varit till frukosten.
Mellanmål: Äpple och en skiva fullkornsbröd med ett ägg på.
Middag: Rester av laxgratängen.
Kvällsmat: Fruktsmoothie.

Motion: -

Okej, det här är nästan pinsamt. Idag ser inte alls bra ut(få kalorier, men inga rutiner). Jag skyller på att jag inte somnade föränn kanske 6.30 imorse(pga. sömnsvårigheter och sällskap) och när jag vaknade upp strax före tolv så hade migränen kommit tillbaka, så efter "lunchen" så gick jag och la mig igen och steg inte upp föränn vid tre. Dåligt av mig, men jag orkar inte så mycket mer med migrän. Av den anledningen blev det ingen motion idag heller. Men om man håller på med...hm...andra aktiviteter i ett par timmar så borde det väl också räknas, i alla fall lite? Haha... (Och ja, jag vet att jag är one lucky girl...)

Jag känner mig inte alls lika uppsvälld som innan och jag har varken magknip eller blodsockerfall. Har inga större cravings efter sötsaker heller. Det är snarare så att jag längtar efter middagarna istället nu när jag tagit tag i saken och faktiskt börjat laga mat och äta riktiga middagar. Men, än har det som sagt bara gått tre dagar och man ska inte ropa hej...

Imorrn är det ny vecka. Jag ska verkligen försöka ta tag i det här med motionen då. Jag MÅSTE. För det känns ju som att om jag ska kunna tappa nåt i vikt så måste jag kombinera kosten med just motion, annars lär jag nog mest stå still.


Dag 2

Frukost: Kaffe, "grogg", olja och lite naturell yoghurt med müsli och blåbär
Mellanmål: -
Lunch: Bar
Mellanmål: Äpple
Middag: Laxgratäng
Kvällsmat: 2 skivor knäckebröd med kalkon

Motion: -

Sprang på stan på förmiddagen så jag hann inte med något mellanmål och lunchen bestod av en måltidsbar. Bättre än ingenting! Fick självklart migrän mitt på dagen och därför orkade jag inte med någon motion alls. Inte bra. Jag orkade däremot laga middag, vilket är ett under i sig! Ytterligare ett under är att jag inte proppade i mig massor av onyttigheter, jag får nämligen sånna jäkla cravings när jag käkar min migränmedicin, men igår kunde jag stå emot dem så plus i kanten för det.


Lördag

Har inte sovit bort halva dagen, yes! Hatar när jag gör det, speciellt lediga helgdagar, de ska man ta vara på.

Sitter och petar i mig lite frukost. Går sådär.

Ska på stan med mamma och brorsan om ett tag. Var riktigt längesen vi var där tillsammans så det ser jag fram emot. Har inga direkta ärenden förutom Apoteket, men jag brukar väl aldrig ha problem med att spendera pengar? Nåt ska jag säkert hitta att lägga pengar på, jag är inte så orolig. Haha.

So long!


Soon it's 3 am

"3 am,
honey where´ve you been?
cell turned off I waited here
by the phone again
just like last night

Think I can
sort of understand
what your life´s like
all new friends
all the parties and
how you win them

3 am, now it´s 3 am
Will not let my sadness show
how the tension grows
miss you so and
I pretend
I can feel your hands
and arms around me
trying to fall asleep again
sleep again it´s 3 am"



Dag 1

Frukost: Kaffe, "grogg", olja och lite naturell yoghurt med müsli och blåbär
Mellanmål: Banan
Lunch: Vit fisk(typ torsk?) med en kokt potatis och sallad med keso samt mineralvatten
Mellanmål: Fruktsmoothie och en liten kalkonsmörgås på hemmagjort dinkelbröd
Middag: Feta- och avocadosallad med vinegrette
Kvällsmat: Nypressad osötat apelsinjuice och knäckebröd med kalkon

Motion: Promenad ca 45 min

Första dagen och första dagens meny. Har förmodligen ätit mer än vanligt, men mindre kaloririkt och mycket nyttigare. Inget godis, läsk eller annat snarr, trots att det är fredag. Har hållit mig mätt hela dagen och det är ju hur skönt som helst att slippa blodsockerfall och toppar. Blev däremot bara en kort promenad pga tidsbrist, men hey, 45 minuter är bättre än noll. Inte sant?

Tänker försöka skriva så här varje dag, både för att sporra mig själv(jag lovar att skriva om jag fuskat och ätit onyttigt också) och för att det kan vara kul att se hur det går. Vid invägningarna kommer jag dessutom att skriva om eventuella viktnedgångar och midjemått. Känns rätt så vettigt eller vad tycker ni?


Grrr...Ronaldo!

Jag är evigt tacksam till personen som kom på den superba idéen att byta ut paret Beckham mot Cristiano och Megan. Det finns liksom inget sexigt med varken David eller Victoria. De osar ingenting.

Visst, Ronaldo kanske ser lite väl fixad och plastig ut och helt ärligt är jag inget större fan av hans brist på kroppsbehåring och kallingarna på den tredje bilden är inte nåt som jag personligen skulle dreggla över, men ingen kan väl ändå påstå att han är ful?
Kolla in låren, överarmarna, axlarna, magen... Nä, ful är han banne mig inte! (Och han pratar inte som en tjej som en viss "herr" Beckham gör...)
Kroppen är det inget fel på, inte ansiktet heller...men jag föredrar ändå min marockan, fast kanske inte som model för Armani.



Hett: Megan Fox och Cristiano Ronaldo visar Armani!








Ledig!

Så var det helg. Ledig helg. Slutade jobbet för ganska exakt en timme sen och det känns riktigt skönt att vara ledig!

Har ätit lite mellanmål och nu tänkte jag dammsuga samt ta en lång dusch. Sen promenix och middag. Eller promenix och dusch efter kanske? Haha. Lite bakvänt annars. Vädret är rätt så tråkigt. Grått och små, små irriterande snö"flingor". Usch! Men det är inte 30 grader kallt i alla fall och det tackar vi för!

Efter middagen tänkte jag hänga hos mamma ett tag. Kolla på tv och umgås. Vad som händer sen får vi se. Är rätt så trött, men ändå sugen på att hitta på nåt. Jobbigt!


Frukost

Försöker få i mig frukost. Det går sådär. Varje tugga växer i munnen. Ändå är det bara en liten skål med yoghurt, hemmagjord müsli och blåbär. Försöker tvinga i mig det istället. Usch!

Resten av "frukosten" gick bra. Dvs kaffet(oväntat?!), oljan, viktkontrolltabletten och linfröna. Det är jag i och för sig van vid. Förr brukade jag dricka c-vitaminbrus med linfrö och en shot olja på morgonen, och viktkontrolltabletten är också i brus-form och smakar faktiskt inte så dumt.

Nä, får verkligen inte i mig mer nu! Får försöka trappa upp frukosten successivt.

Invägning snart. Jag vill faktiskt inte veta vad jag väger, så därför kommer jag att skita i att få veta det också. Det räcker att kontrollanten vet. Oftast känner man ju ändå om man går ner nåt i vikt och det bästa är faktiskt måttbandet!

So long!

Ikväll

Har haft en trevlig kväll med Emma och Simon. Hockey och massa babbel. Som vi brukar ungefär. Nästa helg blir det nog att se Snabba Cash. Inte så illa det heller!

Nu ska jag däremot stupa i säng. Är riktigt trött(för en gångs skull den här tiden!) och sen börjar ju mitt nya liv imorrn. Kan behöva alla krafter och alla styrka som jag kan få...

Natti, natti!


MI - Regler mm

Start: 15 januari
Avslutning: 4 juni

Vi kommer att ha en invägning varje månad under resans gång där man får veta hur alla ligger till procentuellt.

Vinnare: Den som procentuellt gått ner mest i vikt.
Vinst: En pengapott som alla deltagare lagt 300 :- i. För närvarande 2400:-. (8x300:-)

Regler: Alla medel är tillåtna utom operation. Alla deltagares vikt är hemlig och endast en kontrollant vet om de siffrorna.

Mitt eget mål: Regelbundna matvanor och motion. -20kg i vikt. Det låter mycket, och det är det, men jag har valt att lägga ribban högt för jag kan bli så jäkla tjurskallig när det verkligen gäller.



Mission impossible?

Nu ska ni äntligen få veta vad som händer imorrn. Ett nytt kapitel i mitt liv förhoppningsvis. Något som jag aldrig testat förr är det åtminstone.

Så här ligger det till. Imorrn börjar en tävling på jobbet, en viktminskningstävling(mer info om regler mm kommer i ett separat inlägg) även kallad "Mission impossible". Jag hoppas däremot inte att det blir helt omöjligt att gå ner ett par kilon.

Jag har aldrig förr "bantat" eller ens motionerat regelbundet så det här kommer verkligen att bli en utmaning. Det är däremot något som behövs, för senaste året tror jag att jag gått upp säkert 5-7 kilo. Inte bra! Förutom den eventuella viktnedgången så ser jag det här som en chans att äntligen få lite ordning på mina rutiner, för de är verkligen helt fucked up. Att få normala rutiner är inte det enklaste när man har så varierande arbetstider, men jag ska i alla fall försöka få så normala rutiner som det är möjligt. Regelbundna måltider, sovtider, motion mm.

Ni ska få följa mig under den här tävlingen här på bloggen. Har till och med gjort en separat katetgori, kallad just Mission Impossible. Där kommer ni att få veta ALLT (utom själva vikten...haha).

Det är lätt att hålla käften, och svårare att säga som det är





"Du har vunnit och förlorat, du har sett dig själv i spegeln
Du har vaknat i fel säng, du har vart kär
Och framtiden väntade som en farlig gåta
Man har bråttom dit, sen är man där"




Sweet dreams

Jo, jag hann faktiskt allt det där med ett litet undantag, dammsugningen tar jag imorrn. Men håret är slingat och tonat och brynen färgade och plockade i alla fall. Det bästa med att slinga + tona är att håret först är snyggt då det är ganska mörkt brunt med lite diskreta skiftningar och sen blir det bara ljusare och ljusare för varje tvätt, men fortfarande snyggt. Nästa gång ska jag däremot köra hätta och massor av tunna slingor över hela skallen. Satsar på en ny look till våren/sommaren men ljusare brunt solblekt hår. Det är faktiskt riktigt snyggt! Och jag börjar vara lite less på att bara vara mörkbrun...

Nu väntar jag bara på att tvätten ska bli torr så att jag får krypa ner i min varma sköna säng och sova ett par timmar. Fryser och är slut i kroppen så det ska bli riktigt skönt. Ska försöka drömma söta drömmar också... Haha!


Onsdag

Har jobbar förmiddag idag. Första arbetsdagen den här veckan. Var som vanligt trött, men med tanke på att det inte var överdrivet mycket kunder så gjorde det inte så mycket. Älsklingen jobbade också där idag, fast på taket(fixade nåt...don't ask me...). Skulle inte vilja byta med honom. Inte nog med att det var kallt ute, det är ju dessutom högt upp! Söt och orakad var han i alla fall. Hihi.

Har segat runt lite här hemma sen jag slutade. Plockat bort lite mer julsaker och kollat på tv. Nu ska jag däremot göra en riktig ansträngning och få bort rubbet! Dammsuga, diska, tvätta arbetskläder samt en del andra grejer behöver jag också göra. Om jag hinner tror jag att det blir att slänga i lite slingor och en toning också, samt plocka och färga brynen. Jag vet inte riktigt hur jag ska hinna allt dock...

Imorrn är det jobb igen. Förmiddag då också. På kvällen blir det troligtvis att se på hockey med Emma och Simon...hos Micke, fast han är på jobbet. Haha. Blir nog bra det!

Och som sagt, på fredag smäller det!


Idag klagar jag inte!

Jag klagar ofta på Sverige. Och en av sakerna jag brukar klaga på är hur dålig service det är i butiker, på flygplatser, statliga inrättningar mm.

Idag vill jag däremot göra ett undantag. Håll i er för det här kommer nog inte att hända ofta!
På två av butikerna jag var in på idag fick jag jättebra service. (Inte för att någon var direkt otrevlig på de andra butikerna, men på de här ställena var de extra trevliga.)

På Buketten köpte jag som sagt ytterkrukor. Tunga som stryk var de så jag frågade om det fanns nån möjlighet att få hämta dem när jag var klar med allt annat jag skulle göra i stan. Kvinnan i kassan sa att det absolut inte var några problem, utan att jag kunde ta den tid jag ville på stan och sen komma och hämta dem så skulle hon linda in dem så länge.

Sen gick jag på Guldsmeden för att klaga på min Tomas Sabo-berlock som hade gått sönder i fästet. I mitt huvud hade jag tänkt ut vad jag skulle säga och jag var rädd att de skulle säga att "tyvärr, men vi kan inte göra nåt åt det.". Jag brukar alltid tänka så om jag ska klaga på nåt. Haha. Istället tog hon fram en ny direkt, utan att jag hade behövt säga nåt annat än att den hade gått sönder. Nåt kvitto ville hon heller inte se. Hon bad om ursäkt för att jag hade blivit tvungen att åka in och byta den och sen hälsade hon mig välkommen åter.

Det är sånt som är service. Du ska inte behöva förklara dig då det är fel på en vara och du ska slippa massa byråkratisk tjafs. Personalen fixar med ett leende på läpparna utan att det känns konstlat.
Så tack alla trevliga butiksanställda i vårt avlånga land! (Det är bara synd att det finns en del rötägg som smutsar ner ert rykte.)


Någonting nytt. Någonting gammalt. Någonting lånat. Någonting blått.

Igår köpte jag den vräkigaste lampfoten någonsin. Den är i blått och guld och gigantisk. Hittade den på rean på EM för en trettiokrona. Idag fick jag en ännu fetare lampskärm i ljusrosa siden av mormor. Jag gissar att med en ny guldfrans så kommer den att bli skitsnygg till. Den ska få husera nere i hallen. Stil- och färgmässigt kommer det att bli grymt till Eremitagetapeten. Ska upp med två väggljusstakar i guld där också. Grejer som jag gillar.

Hittade äntligen nya ytterkrukor till sovrummet också! Smutsigt röda och ganska stora. Sånna som jag letat efter i säkert ett år. Och vem brukar ha tur när det kommer till rea? Jo, jag! Självklart var de nedsatta till halva priset. En fin blomma fick också hänga med, så nu ska jag pimpa sovrumsfönstret. Great!

Lite annat smått och gott följde såklart också med. Var bland annat ta 2 betala för 1 på all rea på Indiska. Sånt gillar vi!




Vardagslyx är...

...att äta karameller ur en fin kristallskål.

Det gjorde jag igår. Fick ett presentkort på en porslinsbutik av min chef i julklapp. Köpte en sån här fin kristallskål från Orrefors igår.
Det kanske kan tyckas vara lite onödigt med en skål för en halv tusenlapp, men vet ni vad? Det tycker inte jag! Finns så mycket mer onödiga saker man kunde ha spenderat de pengarna på. Och karamellerna smakade faktiskt snäppet bättre ur den här! ;)

Crystal Reflections Bowl



Love

Man kan kalla vår relation för komplicerad, utan att överdriva. Den är också svår att sätta ord på.

Gnistan har svalnat under en period, av olika skäl.
Men i natt har varit en underbar natt. Och morgonen har varit en befrielse. Det känns som förr. Som när vi nyss hade träffats. Pirret i magen, pussarna och alla samtal om allt mellan himmel och jord. Jag är nyförälskad, igen! Jag är så oerhört tacksam att jag har fått träffa världens finaste man. Och att det faktiskt är till mig han kommer även ett år senare.
Glöden är tillbaka. Gnistan likaså. Allt känns som förr.
Jag tror att jag vet varför. Jag är så glad för bådas skull.




Nya tider

Om ganska exakt en vecka smäller det på riktigt. Då är det bara blicka framåt och köra stenhårt som gäller. Mer info kommer sen...


Helgen

Har en jobbhelg som väntar. Eftermiddag idag. Förmiddag imorrn. Eftermiddag på söndag. Blä!
Fast det jag fruktar mest är ändå att ta mig till jobbet. Det är ju så j-la kallt! Trodde att min näsa skulle ramla av när jag gick från busshållplatsen igår. Och då har jag ändå en hel del näsa att ta av... Vill bara gå i ide och vakna igen där nån gång i april-maj.

Helgen består annars inte av några som helst planer. Känner mig lite risig och har huvudvärk. Blir nog att bostätta mig i soffan när jag inte jobbar. Känns alldeles tillräckligt.


Måndag och ny arbetsvecka

Trots att jag varit ledig i tre dagar och sovit som en gris är jag inte på något sätt utvilad. Jag sover och sover och sover lite mer, men ändå blir jag aldrig pigg. Det är skitjobbigt! Det värsta är kanske ändå att jag sover så länge på dagarna. För ett år sedan hade jag aldrig sovit till 12-13 varje dag, men det gör jag nu så fort jag får chansen. Usch!

Har även konstaterat att jag blir deprimerad av alkohol. Alltså av större mängder. Jag har haft sån ångest både fredag och lördag efter torsdagens stora intag. Alltså inte ångest över att jag drack, utan en annan sorts ångest. Jag känner igen känslan, och det gör mitt beslut att aldrig mer dricka mig full ännu lättare.

Men nog om ångest och sömnproblem. Nu är det jag som cyklar till jobbet!


Det bränner i fickan

Nä, nu drar jag till stan och försöker göra av med lite pengar.
Wish me luck!


Wedding!

Det nya året börjar med bröllop. En bra start tycker(och hoppas) jag!

Min kusin gifter sig äntligen efter att ha varit förlovad i ganska exakt tio år med sin sambo. De har även lyckats klämma fram två ungar, så det var verkligen på tiden! Kanske är det mina pikar om att de lever i synd som gjort att de äntligen kommit till skott? Haha...nä, men man kan ju alltid önska.

Jag hade egentligen velat bleka tänderna och slänga en toning i håret innan, men jag tror inte att jag kommer att hinna. Får satsa på att ha snyggaste klänningen och finaste sminket istället. Kan man förresten ha en röd kappa på bröllop? Jag vet ju att rött är ett big no-no egentligen, men en kappa tar man ju av sig både i kyrkan och under själva festen. Får ringa min mormor, hon vet nog sånt.

Undra vem man hamnar vid på middagen då? Jag har ingen dejt med mig så jag lär väl måsta hamna med helt okända. Scary...

Nä, men det här ska nog gå bra i alla fall.
Och jag hoppas att paret blir lyckliga även som gifta!





The day after

Gårdagen. Ja, vad ska man säga?

Började som sagt med att jobba. Var tokmycket folk hela dagen. Trött och hungrig stressade jag hem, körde raggardusch, slängde på mig en klänning och lite smink och sen började jag förbereda middagen. Prick 18.30 anlände gästerna. Pizzan blev jättegod, efterrätten likaså och skratten ekade.
När klockan var kanske nio hade jag sänkt en flaska vin och i samband med det kom det lite fler människor. Vi kollade lite på JVM-matchen, snackade massa strunt, drack och lyssnade på musik.
På tolvslaget såg vi Nyårsklockorna, skålade i champagne och sen gick vi ut och såg på lite fyrverkerier och rökte cigarr. Trevligt värre!
Efter tolvslaget urartade det mesta... Helt plötsligt stod tequila-flaskan på bordet och jag och en snubbe körde tequilarace. Jag vet inte vem som vann... Började också att diskutera allt från religion och politik till svenskarnas feghet och bristande moral. Sånt som man inte ska diskutera och i synnerhet inte i onyktert tillstånd. Återigen vet jag inte vem som vann... Småraggade(dock väldigt oskyldigt) på en söt kille och fick genast dåligt samvete och ångest. Men jag vet ändå bättre än att jag skulle göra någonting. Mycket snack och lite verkstad om vi säger så.
Drygt tre var folket på väg hem, men jag var fortfarande partysugen(och väldigt full) så jag fick den brillianta idéen att ringa Sanna som jag visste hade haft fest på kvällen. Hade jag tur så kanske de höll på fortfarande. Det gjorde de inte, utan hon hade gått och lagt sig. (Normala människor brukar kanske sova vid tre, även på nyårsafton) Babblade ändå på massa tills jag kände att nej, nu måste jag spy! Spenderade någon halvtimma på toan och sen gick jag och la mig i kläder och smink. Så packad var jag! Och jag har ärligt inte varit så full att jag spytt på nästan två år, men ibland får även den bästa bakslag. (Och blandar man vin, likör, bubbel och tequila så får man fan skylla sig själv!)
Vid sex på morgonen ringde le Lover. Då var han på väg hem. Jag hade däckat i sängen efter spykaskaden och var fortfarande full när han kom hit. Myste en stund innan vi båda slocknade och vaknade först 15.00 igen. 15.00!! Bra början på året? Haha.

Mår fortfarande lite illa och känner mig hyfsat seg. The old me kom verkligen tillbaka i natt och jag blev som ung på nytt. Jag skäms lite, samtidigt som jag känner att det kanske var ett bra avslut på 00-talet? De här åren har ju trots allt handlat mycket om att vara tonåring med allt vad det innebär. Nu är det en förgången tid och 10-talet kommer förhoppningsvis att handla om annat, därför var nog en sista fjortisfylla inte helt fel!