Johnny Depp är oförskämd!

Det borde seriöst vara förbjudet att se ut som Johnny Depp. Vilken killen kan leva upp till det liksom?
Men samtidigt, ibland behöver man nåt riktigt hett att titta på.





image787

Totalt oförskämt...

"Man kan mer än man tror"...eller när mitt ego får en kick

Kikade lite på Expressens hemsida när jag fick syn på den här artikeln. Perfekt tajming då jag ändå hade tänkt sätta ihop min kära tv-bänk. Tänkte att nu jävlar ska jag lyckas med det innan min snickare anländer. Och tro det eller ej, typ två sekunder innan det ringer på dörren är den klar! Jag är så jävla bra!
Han fick inte ens hjälpa mig att fixa till och inreda sen. Nej, snälla pojkar ser bara på. ( I alla fall när det går bra för mig...haha)

Här är resultatet av mina "enorma" snickarkunskaper:

image786

Jag säger ju det, jag borde ha gått bygg istället.
Bygga är roligare än att laga mat.


Kommer inte älska dig för resten av livet

Blev cheezballs och lösvikt. Känns som ett bra val. Gillar ju egentligen inte ens chips så...

Hämtade som sagt ut passet, och om vi säger så här, jag ser sjukt skum ut! Svart hår, kritvit hud och jättemörka ögon. Ser nästan lite asiatisk ut. Överväger solarium. Fast jag vet att man brukar bli jätteblek på de där bilderna.

Förövrigt så är
Håkans nya bra. Som vanligt. Håkan är Håkan. Han gör mig sällan besviken.

Och nu ska jag börja bygga ihop hyllan. Hoppas jag hinner innan snickaren kommer hit. Blir bara irriterad om han ska försöka hjälpa mig. Stackare.

Finally!

Äntligen har delen som var fel på min tv-bänk kommit till butiken!
Ska och hämta den alldeles strax, samtidigt som passet och snasket.

Hoppas bara att allt stämmer den här gången. Lär bli riiiktigt förbannad annars!!
*håller tummarna att jag slipper*

 

What to eat?

Vad gör man om man ska ut och handla kvällens snacks, och är sugen på både ostkrokar, cheezballs, glass, godis och chips och dipp?

Det funkar ju inte att köpa allt. Jobbigt läge alltså.
Godis + något av det andra känns kanske mest naturligt.
Kanske borde jag höra efter med sällskapet istället. Fast tänk om han typ är sugen på jordnötter då? Eller popcorn? Eller lökringar?

Jobbigt, jobbigt.


 
  

Vad ska jag välja?

Sy lite nytt och så

Har så jävla ont i magen idag att jag förmodligen inte kommer att palla att göra mycket.
Men jag kom ihåg att jag har kvar av mitt
Helsinki-tyg, så jag tror att jag ska springa över till mamma och sy grytlappar och kanske en handduk av det resterande. Och har jag tur kanske hon orkar sy mina nya gardiner. *hoppas*

Om jag orkar far jag förbi polisstationen och hämtar mitt nya pass. Men vi får se, det är inte livsviktigt än.

Nej, blir nog mest att sy, städa och fixa grejer hemma idag. Men jag gillar sånt, så det är helt okej. Och ikväll kanske jag får besök. Finbesök...hehe.

Fick för mig att göra lite smycken...och här är resultatet

Fick lite tråkigt för någon dag sedan, och då bestämde jag mig för att göra lite smycken av pärlplattor.

Plastigt, färgglatt och kanske lite tacky. Men hey, jag gillar det!


image779
En testbild, några skumma saker i rosa och gult, ett CE-märke och smycken inspirerade av en
t-shirt jag har.
Har inte hunnit sätta dit några "fästen", därför det ser lite skumt ut. Och som vanligt är de snyggare i verkligheten...

image780
En fet stereo och ett dollartecken inspirerade av t-shirten.

 image781


image782
Och helt ärligt, testbilden har jag snott från en bild som jag hittade när jag bläddrade i Sofis Mode på jobbet. Tror att orginalet är från Tjallamalla. Men jag tycker ändå att min testbild blev snyggare...hehe.

image783


It's a Tensta thing!

-30, inomhusfestival



Igår hämtade jag ut biljetterna, och idag fixade jag förhoppningsvis bilen som tar oss dit. Fredag 14 mars blir det festival i Luleå för min den.
Lite annorlunda med en inomhusfestival, speciellt en vinterfestival. Men jag tror det blir kul. Ser speciellt fram emot Adam Tensta (såklart!). Såg honom på tv ikväll, vilket gjorde mig ännu mer peppad! Skitsöt kille med en enorm talang.


Bara det inte blir nåt strul och inställda grejer. Hatar sånt! (Och har varit med om det alldeles för många gånger...)




 


Nya ljusstakar och gardiner

Blev en massa mat inhandlat. Frukt, grönsaker, kaffe, kött och fetaost. Det man behöver med andra ord. Lite annat också såklart.

Hittade även ett fint tyg till köksgardiner som var på rea nu. Svinbilligt. Tror att det hade kostat typ 150:-/m, men nu kostade det bara 15:-/m. Klart jag slog till! Så sent som igår tänkte jag att jag ville byta i köket. Älskar mina "Surt sa räven", men omväxling förnöjer!
Köpte också två ljusstakar från Cult design som jag har kikat på flera gånger, men varit för snål för att köpa. Nu var de på halva priset. Yippie! :) Passade utmärkt till gardintyget också. Bara bra.

Nej, nu måste jag fixa kebab. Har inte ätit än idag. Kanske på tiden. Kebab är bra. Det kan jag äta jämt. Men inte sån där färdig som man köper fryst i påse. Blä!

Glasögon och mat

Huvudvärk idag. Men det hindrar mig inte från att ta en shoppingtur med mamma. Hon ska hämta ut sina snygga Versace-bågar som jag valde ut. Skulle själv kunna tänka mig att ha dem om jag behövde glasögon. Men det dröjer (förhoppningsvis) kanske ett tag. Även om jag börjar fundera...

Ska handla lite inför helgens middagsbjudning. Sånt som går handla i förväg liksom. Hittade en jättebra orientalisk kokbok på rean igår. Den var både inspirerande och snygg. Sällan det händer när det kommer till kokböcker tycker jag. Men det blir i alla fall nån form av turkisk/grekisk/libanesisk-buffé. Det blir bra det!



Orientens mat & kultur
En bra kokbok med fina bilder på både mat och annat

Sveriges sexigaste

Verkar som att de flesta tidningarna har en lista över Sveriges sexigaste. Nu var det i alla fall QXs tur, och vinnarna blev Carin da Silva och Shahab Salehi. Om jag minns rätt så hamnade typ Lena PH och Zlatan tätt efter.



Carin är säkert en söt tjej, och känns åtminstone som ett mycket piggare och fräschare val än Lena PH. Lena är en gammal tant med hängbröst, rynkiga knän och gnällig röst, när ska svenska folket inse det?



Helt ärligt ringde det inga som helst klockor när jag hörde Shahabs namn, men det är i alla fall killen i baksätet i Fares film Leo. Han är 29 år, skådis och fotograf, och lite snygg var han väl alltid. Lite Paolo Roberto goes arab, eller nåt? Inte för att jag tänder på Paolo, men ni förstår kanske... Kul att en så pass okänd kille toppade listan i alla fall!


Varför tar jag upp det här då?
Jag vet faktiskt inte. Sexiga människor är alltid kul. Och när jag får höra vem Sveriges sexigaste kille är, och så känner jag inte ens till honom, ja, då måste jag faktiskt googla. Och när jag ändå lagt tid på att googla kan jag väl lika gärna lägga upp resultate här också. Right?

Oj då, råkade jag kränka någon småbarnsförälder nu?

Är man sugen på att diskutera eller bara göra människor riktigt förbannade ska man ta upp ämnet barnbidrag/månadspeng.
Tro mig, jag har testat det mer än en gång. Och jag har ju inte ens barn, och det har en tendens att göra människor ännu mer pissed.

Men jag kan inte rå för att jag tycker att det är hemskt när föräldrarna går ut och äter eller köper kläder till sig själva för barnbidraget. Det märks så tydligt när barnbidraget har kommit, och det är jävligt skrämmande...

Och tycker man inte att det är nåt fel med att föräldrarna sparar bidraget till sina barn, jag då är man också konstig.

För att inte tala om hur fort barnen borde få handkas med sitt barnbidrag. Oj, oj...det upprör!

Men ibland tycker jag att det är förbannat kul att reta upp folk, och kanske i synnerhet småbarnsföräldrar(mammor?) som tror att de äger hela världen med sina gigantiska barnvagnar, läckade bröst och stinkande blöjor. Missförstå mig inte, oftast tycker jag inte illa om barnen(även om det också händer), utan mest om deras föräldrar.

And the hearts all over the world tonight

Okej, nu är jag seriöst äcklad av mig själv. Det tar emot vädligt mycket att säga det här, men jag gillar faktiskt den här låten. För det första så brukar jag inte vara något överdrivet fan av r'n'b och för det andra är det en oerhört sliskig och fånig låt(som till råga på allt också sjungs av typ en 18-årig kille...).
Men det är nåt med den alltså...



Kanske beror det på att jag faktiskt gillade han tidigare hit, Kiss Kiss. Men den hade ju i alla fall nåt, det vet jag inte om With you har egentligen...

Rättsskandaler och polisens främlingsfientlighet

Jobbade som sagt idag, och då passade jag på att handla lite på bokrean. Köpte en drinkbok till brorsan och en bok till mamma om en kvinna som mördar sin man, flår honom och lagar mat av honom som hon bjuder barnen på. Nice va? Och det är en sann historia... Men jag vet att mamma älskar kriminalromaner, ju morbidare desto bättre. Jag vet ju var jag har ärvt mitt intresse för kriminologi och brottskilldringar ifrån...

Och när vi ändå är inne på den banan. Till mig själv köpte jag "Tre bröder". Vad den handlar om kan ni läsa här nere. Den kändes i alla fall väldigt passande. För är det nåt jag "gillar" mer än skildringar av brott, så är det när polisen, rättsväsendet och staten har gjort fel. Sånt kan göra mig så grymt förbannad!
Men boken verkar bra i alla fall, och jag gjorde en paus i maffiaboken(för mycket italienska namn, platser och årtal för min förvirrade hjärna) så nu har jag nåt nytt att läsa.
Frågan är bara om jag inte måste skaffa läsglasögon snart... Hjälp!



"Några minuter före midnatt den 26 februari 2002 mördas den 19-årige Radu Acsinia i Rinkeby tunnelbanestation i västra Stockholm. Han skjuts ner med elva skott. De sista i huvudet från nära håll. Efter en dramatisk polisjakt grips fyra unga män från Malmvägen i Sollentuna de tre kurdiska bröderna Orhan, Önder och Öscan Yildiz och deras kusin Ayhan Yildiz. Stockholms tingsrätt dömer de fyra för mordet. Vem som skjutit de dödande skotten kan man dock inte fastslå.
När målet tas upp i Svea hovrätt erkänner en av de dömda, den då 17-årige Orhan Yildiz, att det är han som skjutit. Han hävdar också att hans två bröder över huvud taget inte var med på mordplatsen. Hovrätten sätter dock ingen tilltro till vad han säger. Domstolen tar heller ingen hänsyn till att flera vittnen bekräftar hans uppgifter. Samtliga åtalade döms till maximalt straff för mord.

I Tre bröder smular Christian Holmén och Dick Sundevall sönder domstolarnas bevisföring mot Önder och Özcan Yildiz. Därtill presenterar de nya bevis i fallet. Allt pekar i en och samma riktning de är helt oskyldiga till mordet. Vid tiden för mordet befann de sig i Gävle, 17 mil från mordplatsen. I boken skildras den verklighet många unga invandrarkillar lever i, främlingsfientligheten inom polis och rättsväsende samt hur det svenska samhället har dragit sig tillbaka från områden som Malmvägen. »Getto« kallas det av de boende »slasktratten« av polisen. Fallet med bröderna Yildiz är kanske det värsta justitiemordet i Sveriges rättshistoria. Två unga fäder med invandrarbakgrund har felaktigt dömts till maxstraff för ett mord de inte begått."


Fint från Indiska

Såg den här toppen när jag var in på Indiska sist. Modellen är mycket sötare i verkligheten, ser inte lika "påsig" ut. Även färgen är finare.

Funderar på att köpa den.
Skön att ha i vår/sommar när det inte är jättevarmt.





Jobb istället

Ingen garderobsstädning idag. Blir jobb istället. Min chef glömde ringa och säga det igår, men jag börjar inte förän 10.45 så det gjorde inte så mycket. Var ändå vaken före åtta i morse så. När är man det när man inte måste liksom?
Skönt att jobba ibland också. Och för ekonomin är det mer eller mindre nödvändigt.

Jag blir trött...

Suck! 
Behöver jag säga mer?

Mums!

I afton kom Bea förbi med bakelser, som vi mumsade i oss i soffan. Snackade skit och såg på Grey´s. De åt kinamat, så vi kom helt plötsligt på att vi var sugna på det. Väl på restaurangen så fick det bli fläskfilé med pommes och bearnaise istället. Haha... Men även det var gott att käka framför tvn. Det mesta är gott framför tvn.

En riktig svullar-dag med andra ord. Men gott var det! Fast jag åt lax till lunch. Dvs, jag har ätit lax fyra gånger på typ en månad. Fyra gånger!? Det är rekord tror jag. Jag är som sagt ingen fiskälskare.

Imorrn tänker jag rensa ur klädkammaren, på riktigt. Om inte jobbet ringer alltså... Vad är meningen med att ha massa skräp där egentligen? Bättre att skänka bort det då. Måste strukturera upp saker och ting där, det blir nästa projekt. Jag gillar att ha projket.
Ja, och byrån ska jag också fixa nån gång.
Och tavlor i vardagsrummet.
Och...
Nä, det räcker för nu.

Vilket sammanträffande!

Måste bara få berätta en kul grej som hände alldeles nyss.
Ska ju som sagt till Istanbul i vår och pappa är typ "rädd" att maten i Turkiet ska vara för kryddstark. Han är lite konstig, jag vet...

Men hur som helst så tänkte jag därför bjuda på en turkisk-inspirerad middag nu till veckan. Satt därför och skrev ner en inköpslista samtidigt som VH1 stod på. Helt plötsligt börjar de spela den här låten. Hur skumt var inte det? Har aldrig tidigare sett videon där. Har faktiskt bara hört
orginalet.
Lite kul var det faktiskt...



This world has lost its glory, let's start a brand new story

Ibland blir jag blödig. Såg den här musikvideon på tv tidigare idag och jag insåg att jag faktiskt gillar den. Trots att det är en cover med Boyzone. Haha.



"it's only words
and words are all I have
to take your heart away"

Sliskigt? Oh ja! Men lite gulligt också va?

Däremot har jag aldrig gillat Ronan Keating, alltid tyckt att han vart en tönt.
Nej, jag gillade
Shane bäst. Oväntat va? Nja, kanske inte... (Men erkänn att han är lite snygg i videon i alla fall?)

Men helt ärligt, Take That var ändå bäst!
(Och så förstörde jag mitt coola yttre ännu mer...haha)


Sometimes I get pissed!

Blev så jävla sugen på kardemummakaffe när jag såg Andra avenyn att jag var tvungen att koka lite. Eller lite och lite, har pimplat en stor kopp med starkade kaffe än vanligt. Gott! Men undra när jag kommer att somna? Haha...

Usch vad hemskt med Hamza. Förmodligen löser det sig ju, men ändå. Gillar Hamza ju... Och på tal om uppehållstillstånd, asyl och sånt där. Jag tycker att det är rent förjävligt att det ska ta så lång tid innan en person får veta om den får stanna i landet eller inte. Och då tänker jag inte bara på Andra avenyn, utan hur det är i verkligheten. Sånt borde man fan få veta fort! Och sen klagar vi "duktiga svenskar" över att invandrarna inte vill lära sig svenska, utbilda sig eller jobba. Konstigt då? Jag skulle fan inte anstänga mig och försöka lära mig ett nytt språk eller söka jobb om jag inte visst hur länge jag skulle få bo kvar. Och seriöst, hur lätt är det att få jobb egentligen? Nej, vissa saker gör mig bara så förbannad!
Sen finns det självklart invandare som ändå lär sig svenska och vill jobba. De ska ha en stor eloge, för jag vet inte om jag skulle palla samma sak.

Nu ska jag fortsätta att se lite på tv, och försöka somna sen. Vi får se hur det går...


Husmanskost

Älskad och hatad.
God eller äcklig?
Vanligt eller ovanligt?

Husmanskost är intressant tycker jag. Intressant på så sätt att vi definierar det på så olika sätt.

Jag och en kompis diskuterade just detta fenomen för inte så länge sen. Jag sa att jag inte fattade varför människor äter lingonsylt och vinbärsgelé till allt. Jag jobbar på restaurang och ser det dagligen. Hon sa att det är därför att det gott och passar till vissa maträtter. Konstigt tyckte jag. Jag äter det aldrig. Typ lingonsylt till pannkaka, så jävla äckligt! Ja, ja...i alla fall så fortsatte vi med köttbullar. Jag sa att jag inte kan förstå hur folk kan äta det med kokt potatis eller mos, "brunsås" och lingonsylt. Hon sa att hon tyckte det var godast så. Jag hävdar att man alltid äter köttbullar till pasta, helst makaroner. Och det här med brunsås överhuvudtaget, så jäkla överskattat! Det smakar typ inget och ändå ska det vara med till typ alla maträtter. Persiljesmör också. Vad ger det liksom? Och svenska och ketchup ska vi inte ens gå in på...

Jag insåg rätt så fort att vad man anser vara "normal" husmanskost beror på vad man är uppvuxen med för mat. Vi har aldrig någonsin gjort en brunsås hemma, aldrig ätit potatis till köttbullar, aldrig haft gelé eller lingonsylt till mat, aldrig haft ketchup till korv.
Det vi har haft som husmanskost är lasagne, köttbullar med makaroner, plättar, hemmagjorda "fiskpinnar", indiska kycklinggrytor, tacos, spagetti med köttfärssås och ja, inte så mycket mer. När pappa flyttade slutade vi äta korv och jag har kokat potatis två gånger sen jag flyttade hemifrån.

Vad är husmanskost egentligen? Kan det variera som jag hävdar?
Och framförallt, äter någon husmanskost idag?

Och vad är grejen med pulvermos, färdiga köttbullar, pulversåser och annat äckligt som folk stoppar i sig?
Skulle aldrig falla mig in...




Ska köttbullar ätas så här?
Och varför äter alla köttbullar på IKEA?

Ändrade planer

Blev ingen sällskaplig kväll efter Melodifestivalen igår. Var kvar och snackade strunt med mami ett tag och gick sedan hem och låg halvdöd i soffan, käkade ostkrokar och såg på K1. Men det var alldeles lagom. Har varit grymt trött de sista dagarna så.
Blev riktigt glad över att det var sjukt mycket snygga sparkar igår. Älskar snygga sparkar. Mycket fart också. Det finns inget värre än de som typ bara står och kramas, eller ännu värre, ligger och kramas. Nej, fart, sparkar och snabba slag, that's the shit! Älskar knock-outs också. Hehe...mina brutala sidor kommer fram ibland.

Och på tal om festivalen. Kan bara säga så här, hur i hela helvetet kunde den där skrikande skåningen gå direkt vidare till Globen? Det övergår mitt förstånd vem som röstar på det. Eller som mamma brukar kalla sånt, smurfhits. Dvs musik som passar bättre in i Lilla Melodifestivalen. Men, men...jag är fortfarande nöjd över att Carola INTE gick direkt vidare så. Det kan jag nog leva på ett tag. Haha...
Och ärligt, Björn Gustafssons låt var kanske bäst. Och jag som verkligen inte gillade honom i Parlamentet. Men, men...så kan det gå.

Idag ska jag kanske klä på mig nån gång. Sen tänkte jag kanske inte göra så mycket mer. Haha...
Nej, vi får se helt enkelt...



Som sagt, så kan det gå. Men han är ju inte direkt någon Betnér....

Seg

Än har jag inte glömt. Vilket förmodligen är bra. Men hm, nej alltså.


Har varit ut på en cykeltur med mamma. Kikat på lite möbelaffärer och så. Blev grymt trött nu när jag kommit hem. Inte van vid att cykla ju. Haha...
Hon lovade att bjuda på middag och sen är det ju Melodifestivalen också. Får se om det blir att träffa lite kompisar efter det. Allt hänger på hur trött jag är.

Men nu ska jag i alla fall somna i soffan en stund. Det känns som det enda rätta!

Come and hold my hand I wanna contact the living

Fan! Igen och igen och igen. Samma misstag. Samma skit.
Att jag aldrig lär mig?
Nej, tydligen inte.

Förlåt igen. Det var inte meningen. Det skulle inte bli så här.
Jag sårar dig. Du sårar mig. Vi sårar varandra.
Varje gång.

Imorrn då?
Då kommer det att vara samma sak igen.
"Ingenting" har hänt. Ingenting vi vill minnas i alla fall.

Fan ta dig! Fan ta mig! Och fan ta Robbie Willams musik som får mig att minnas saker! Förvränga och förfina minnen. Så jävla underbart var det aldrig! Bara i minnet. Ibland.

"Imorrn kommer vi vakna utan namn och utan minne,
och golvet kommer va blött av öl
och Rock'n roll
och utanför snurrar Sverige"

Nej, kanske inte, men jag kommer säkert att vakna och ha glömt den här känslan. Däför skriver jag ner den nu. För att kanske nån gång sluta göra samma misstag. Om och om igen.


"I just want to feel real love
Feel the home that I live in
'Cause I got too much life
Running through my veins
Going to waste"

...och så Trainspotting

Var bara tvungen. Kan man annat än älska den här filmen? Och soundtracket?






Kanske åker jag tills Skottland istället?

Pulp fiction

Vi har sett på Let´s dance nu. Jag vet egentligen inte varför jag ser det där programmet, för jag gillar ju inte ens dans. Men, men... Ikväll var det i alla fall filmtema och ett par hade Pulp fiction.
Blev så grymt jävla sugen på att se den nu! Och konstigt nog har jag den inte i min lilla samling. Har alla andra superba filmer som Scarface, Good fellas, Youngblood, Gudfadern I, II och III, Walk the line, Blinkende lygter och Fjorton suger(haha). Filmer som man kan se om och om igen. Men Pulp fiction och Transpotting saknas. Det är illa.
 Kanske blir det filmshopping imorrn?




En riktigt klassisk filmscen

Boys, boys, boys

Blev en snabbfika med Bea på stan. Waynes stängde redan 18.00(why??) så det fick bli CK istället. Snackade om Colin Farrell-killar, vilka killar man kan tänka sig att ge upp singellivet för, muslimska killar, sliska killar som beter sig som tjejer, killar som aldrig fattar, perfekta killar, killar man gärna skulle ta sig en omgång med och ja...killar i största allmänhet med andra ord.

Vad vi kom fram till? Jo, att vi borde åka till Irland och tokragga på skitsnygga Colin Farrell-killar. Men sen insåg vi att med vår tur så skulle hela Irland säkert vara fyllt med nersupna sluddrande illaluktande killar som ser ut som
Conan O'Brien. Not hot!



Men drömmen om de heta Colin Farrell-killarna lever ändå kvar...
Dublin nästa år?

Reagerar era föräldrar likadant?

Mamma är ganska rolig ibland. Som när jag berättade att det var bestämt att vi ska till Turkiet i vår.

En "vanlig" mammas reaktion skulle kanske vara typ: "akta så att du inte blir rånad eller våldtagen" eller "se till att ha bekväma skor och solskydd med sig".
Min mamma däremot reagerade inte riktigt så. Hon sa istället ungefär så här: "Men va bra, då kan du kanske hitta dig en snygg turk att gifta dig med! Du kommer säkert att få massor av anbud där nere för att du är "exotisk". Ja, vem vet, du kanske till och med flyttar dit?"

Är det en normal mamma-reaktion? Jag bara undrar...
Ingen oro där inte, snarare tvärtom. Haha.

Idag leker jag elektriker

Sådär, då har man köpt lampor till bokhyllan och mosaik till en byrå(nej, jag kan inte sluta pyssla hemma...) och fixat pass. Det blåste som satan idag, så håret på mitt passfoto såg väldigt fluffigt ut. Lite "Fångad av en stormvind"-varning där. Haha... Men jag ser i alla fall inte ut som att jag tillhör juggemaffian på det här passet. Det gjorde jag på förra...

Håller på att fixa och trixa med lamporna nu. Det är inte vanliga "bokhyllslampor" utan jag kör på en specialare som kräver lite fixning först. Men jag tror det blir bra. Lovar att jag ska fota det + lite annat i rummet snart. Pappa kommer nog hit senare och sätter dit de sista vitrindörrarna. Good good... Att pilla och fixa så att dörrar hänger rakt och snyggt är inte riktigt min grej, jag gillar mer grovjobb. Sånt som går fort och blir snyggt direkt.

Nej, nu måste jag ordna med lunch innan jag börjar tvätta.
So long!

Polisen, banken och mitt nya nyktra liv

Idag är det mycket som sak fixas. Och hey, jag är faktiskt uppe hyffsat i tid. + i kanten för mig. Hehe...

Måste till polisen och fixa pass, då mitt gamla har gått ut. Sen har jag ärenden på banken, Telia, biblioteket och mindre jobbiga som att titta på lampor, mosaik, pyssel och kläder.

Efter stan är det tvättstugan som gäller. Har samlat på mig alldeles för mycket smutstvätt. *suck*

Ikväll får vi se. Antingen kommer M hit, eller så far jag till honom. Typ äta godis, se Let´s Dance och snacka massa strunt. Sooft...
Som sagt, jag har blivit nykterist så party är inget alternativ så här i början av mitt nyktra liv...haha. Eller så har jag inte alls blivit nykterist...


Kokain-naglar, existerar det egentligen?

Maten var jättegod, verkligen. Men nu vill jag ha popcorn! Har haft värsta popcorn-perioden ett tag nu. Don't know why...

"Bokhyllskillen" kom förbi med handtagen i afton. Oturligt nog hade jag redan manligt sällskap. Crap! Han var ju riktigt cute...

Nej, nu blir det faktiskt popcorn, och så ska vi fortsätta diskutera kokain-naglars vara eller icke vara och se på Efterlyst. En skön torsdagskväll.

Manliga besökare hela dagen

Vaknade av att det ringde idag. Det var killen som körde ut min bokhylla tidigare. Han skulle komma förbi med dörrarna som saknades. SHIT! Jag låg fortfarande i sängen med äcklig andedräkt och sömn i ögonen. Han skulle komma förbi strax sa han. Var bara för mig att skynda migg upp, borsta tänderna, klä på mig, kamma håret och sminka mig. Hann precis. Haha...
Men den här gången hade hand glömt ta med handtagen till dörrarna, så han kommer tillbaka igen. Hehe... ;)
Inte mig emot!


Idag ska jag nog mest vara hemma. Måste boka tvättid och fixa lite i lägenheten. Ikväll har jag manligt besök på middag. Blir en fruktansvärt god stek med potatisgratäng och rödvinssås. Mumma! Eller jag hoppas att den blir riktigt god i alla fall...
Kanske bjuder jag på ett glas vin också för att få honom i rätt mood. I know that shit!

Turkiet i vår

Sådär, nu är flyg till Arlanda och vidare till Istanbul bokat. Även boende på ett förstaklasshotell beläget vid Marmarakanalen och Blå moskén i gamla stan.
Månadsskiftet april/maj åker vi, och då bör det i alla fall vara hyffsat varmt i Turkiet.
Känns grymt skönt!
Och jag tror att Turkiet är ett land för mig, eller i alla fall när det gäller mat. Ja, och shopping. Jag älskar "turkiga" saker, speciellt när det kommer till inredningsdetaljer.


 

Bilder från hotellet:






I augusti äker vi förmodligen till Lettland, och jag ser faktiskt fram emot det lika mycket. Kul med lite skillnader på resmålen, och hittils har jag trivts väldigt bra i "öststaterna". Folk har så mycket fördomar om sånna länder, men när man väl är där så är det en helt annan sak.


Beställa resa kanske?

Nu drar jag till resebyrån.
Ciao!

Skön lyckokänsla

Ska snart iväg och "storhandla" mat. Har haft ett halv(?)tomt kylskåp jättelänge nu, så det är verkligen på tiden. Men hur skönt är det inte att kunna välja att äta i princip vad man vill, istället för att typ inte ens ha mjölk hemma?
Ett välfyllt kylskåp är lite en känsla av lycka tycker jag...



Ja, kanske blir det en sväng förbi systemet också...

Russian dreams

Skulle aldrig ha skrivit om Mika före jag gick och la mig. Drömde skumma drömmar om honom, Ryssland, snö och köpcentran i konstiga källare. Helt jävla crazy dröm!

Sov lite länge också...men som tur var fick jag ett sms så jag vaknade. Haha... Illa. Men å andra sidan var jag kanske värd lite extra sömn. Jag intalar mig det i alla fall.

Nu ska jag fortsätta att skruva i bokhyllan. Dörrarna vill bara inte häng bra. *morr*


Hundar som oss

Den här låten har jag gillat från första lyssningen. Och trots att den borde vara sönderspelad vid det här laget, så gillar jag den fortfarande.
Jag blir glad av den!

Och även Mika är ett bra exempel på en "bra libanes". Okej, halv-libanes då. Men "gatukorsningar"(som min chef sa om mig...haha) är ändå bäst. Ungefär som att blandrashundar oftast är både sötare och friskare. Haha...vad det nu har med saken att göra?




Och hey, killen har riktigt bra hår. Det gillar vi!
(om någon mot förmodan inte skulle förstå det...)

Ibland är det kul att slösa pengar

Jag inser att jag kommer att måsta hitta en bikini. Sola några gånger på solarium. Köpa nya bralls och ett par linnen. Och kanske solbrillor. Fixa pass. Och nya skor.

Men hey, det är det kanske värt också!

Jag kanske borde starta ett eget inredningsprogram?

Det gick inte så bra för mig att bygga ihop tv-bänken. Och tro mig, jag är faktiskt rätt så bra på att bygga ihop möbler, konstigt nog. Skämtade med mamma igår och sa att om hon är som målar-Johnnie så är jag som snickar-Mattias. Vilket kanske är en liten överdrift, men ni förstår kanske på vilken nivå jag är då. Haha...

Hur som helst var plugg- och skruvhålen på ena gaveln på bänken helt jävla felplacerade. Den gick helt enkelt inte få dit. Kan inte borra nya hål heller, för då blir det grymt fult! Men jag ska ringa till möbelaffären så fort de öppnar idag. På nåt sätt måste det ändå kunna lösa sig. Men jag har ingen större lust att vänta typ sju veckor på en ny... Ja, ja...bäst att höra med dem helt enkelt.

Bonade halva golvet igår. Men jag måste flytta över möblerna till den sidan för att kunna göra den andra. Get it? Snyggt och blankt blir det i alla fall. Sen tänkte jag försöka mig på att få ihop bokhyllan idag också. Hoppas att det går bättre...

Tänkte hinna med en sväng på stan också. Se om jag hittar nåt kul att shoppa och hämta mina kläder som jag lämnade på jobbet i lördags. Saknar mina nya jeans!


Visst är mitt liv väääldigt intressant nyförtiden? Not... Innehåller mest slipdamm, felkonstruerade möbler och limrester. Glamouröst värre! Haha...

Sleepy

Oj då, råkade sova "några" timmar nu på dagen. Not good!

Men nu är vi back on track. Pimplar kaffe och ska snart bygga ihop tv-bänken. Mamma är också tillbaka och sätter upp de sista våderna. Har även fått upp fönsterbrädan + blommor. Allt kommer att bli så snyggt!
Hinner kanske inte golvet föränn imorrn, men det är lugnt. Jobbar inte så mycket till veckan. Eller inte alls som det ser ut just nu...

Sen blir det nåt att käka och Andra avenyn. Ett skrov eller pizza vore förbannat gott. Men jag har typ flingor. Hm...

Thats my cool and i can't take it off

Jag överväger att bli nykterist. Som alla andra bakisdagar.
Fast, jag övervägde det redan igår kväll. Jag är så gammal att jag inte längre behöver alkohol för att ha kul. Trist, men sant?
Fast jag älskar drinkar. Men en god drink är kanske bättre än tio dåliga? Jag tror det.

Däremot måste jag ge lite cred till gårdagens dj. Först var det i och för sig hemsk schlager. Jag kan inte dansa till sånt!
Men sen körde han(?) faktiskt både 2 pac, 50 cent och Adam Tensta! Lite annan skön hip-hop som jag inte minns också. Nice, nice. Hip-hop är överlägset när det kommer till att skaka rumpa på dansgolvet. Men jag erkänner, ibland kör jag lite för mycket brat-dans. Handen i luften you know. Men jag försöker jobba bort det.

Annars var det helt okej mat, trevligt sällskap och lite väl tråkigt folk ute. Men det funkade. Idag har jag ont i skallen. Det funkar inte. Ska putsa fönster och bona golv. Bara att bita ihop!





California...knows how to party!


One request

Ikväll har jag egentligen bara en önskan. Den är enkel, men kommer förmodligen inte att slå in för det.
Jag önskar att jag slipper äckel-trance-tecno-remixer på dansgolvet, och istället får dansa till riktigt tung och skön hip-hop.
Men, som sagt, det lär ju knappast hända.
Ska jag dansa vill jag ha schysst musik också.

Får jag ingen tung hip-hop kan jag väl i alla fall få önska mig lite Adam. Jag gillar honom. Killen är verkligen grymt
cool! (och klär sig grymt snyggt...)





Varför denna jävla rubrik?

Om två timmar åker jag på jobbet. Mamma, moster och morbror har varit här och hjälpt till med diverse renovering. Good, good. Mamma börjar nog tapetsera idag. Ännu mer good. Förhoppningsvis kan jag fixa golvet imorrn.


Som sagt, först lite jobb. Sen massa fest. I like! Är bara rädd att jag kommer att vara förbannat trött. Men, men...det mesta löser sig med lite alkohol.


Nej, nu måste jag käka, fixa hår och make-up. See ya!

Bland klänningar och damm

Usch vad jobbigt det är med slipdamm överallt, men i helgen blir förhoppningsvis tapetseringen klar. Sen återstår det bara att bygga ihop möblerna och inreda. *längtar*

Var på stan i morse. Hittade en klänning till imorrn som satt helt perfekt! Svart, grå, vit och cerisrosa i ett snyggt mönster. Inte det jag hade tänkt först kanske, men jag tror att det blir bra!
Hittade även ett par jeans som även de satt perfekt. I like!

Nej, nu ska jag hoppa in i duschen och sen blir det att käka middag med Bea. Vi satsar på en lugn kväll då det lär bli desto mer hektiskt imorrn.

Ciao!

Happy fuckin' day!

Egentligen har jag aldrig förstått mig på sånna här töntiga dagar då man ska ge varandra presenter, bara för att man måste liksom. Igår var en sån. Och nej, jag är inte bitter bara för att jag är singel, jag är alltid bitter...haha. Nä, men när jag har haft pojkvän har alla hjärtans dag inte heller varit något speciellt. M fick en sexpack alkoholfri öl ett år liksom. Romantiskt? Oh, yes!

Hur som helst, varför kan man inte ge de man tycker om små presenter lite då och då istället. Mamma fick en bok av mig i tisdags, pappa bjöd på semlor när vi skulle renovera i onsdags och hittar jag nåt som jag tänker att en människa verkligen vill ha, då köper jag det. Bryr mig väl inte om det är en speciell dag eller inte. Julhysterin är samma sak. Då ska man köpa julklappar till förbannelse, bara för att måsta leva på nudlar hela januari. Vad är nöjet med det?

Nej, jag tror att valentin finns, bara för att skolbarn ska få känna sig utanför och för par som aldrig annars gör något tillsammans. Den 14:e ska liksom rädda deras förhållande eller nåt sånt.
Trist.
Själv fick jag ett paket tuggummi på jobbet. Det räckte. Haha...

Goodnight lovers

Bjuder på en underbar låt så här när valentin är över. Den var kanske lite för fin och sliskig för alla hjärtans dag, men nu passar den bra. Det är en bra natt-låt.




"When you're born a lover
You're born to suffer"

Ett svart ribbat linne tack!

Alltså, jag har seriösa issues när det kommer till vad jag ska ha på mig på lördag. Egentligen skulle jag vilja ha på med ett par svarta stuprör, ett enkelt snyggt lite tunnt svart ribbat linne, skyhöga klackar och guldigt bling. Det skulle vara grymt snygg.
Finns dock ett stort problem. Mina svarta stuprör har en stor reva på baksidan av ena låret, och känns inte alls snygga. Orka hitta ett par brallor imorrn? Not...

Ett annat alternativ är en ganska enkel mjuk svart lagom kort klänning. Tänk typ ett långt ribbat linne. Till det ett par lite lätt genomskinliga strumpbyxor(också i svart) och såklart ett par snygga klackar. Guldigt bling även här.
En sån klänning skulle kanske vara lättare att hitta?

Det tredje alternativet är något som jag faktiskt äger. Nämligen en svart figursydd klänning i ett snyggt leopardmönstrat tyg. Alltså den är helsvart, men det är liksom invävt ett leopardmönster i den. Den slutar ovanför knäna typ och har en slits upp på ena låret. Dessutom är det sånna här metallgrejer som det är i en korsett. Axelbanden är avtagbara, så jag tänkte ta av dem och ha ett svart tunnt ribbat linne(återigen detta linne...) under, svarta strumbyxor och klackar. Självklart guldbling även till denna outfit.

Som ni märker tänker jag satsa på svart och guld. It's the shit!  Det funkar alltid liksom.

Men, men...vi får se vad jag hittar imorrn...
Annars blir det nog det tredje.
Kan det funka?

"I natt jag drömde något som jag aldrig drömt förut..."

I natt drömde jag i och för sig ingen mardröm, men däremot en helt jävla sjuk dröm. Vill inte gå in mer på det, för jag vill inte "hänga ut" vissa personer. Haha...
Men jag kan säga så här, det innefattade festival, pizza, gamla vänner, knarkhandel, otrohet, Timbuktu och allmänt flum. Rätt rolig dröm faktiskt...

Jobbar eftermiddag idag, fast egentligen har jag inte riktigt tid. Har egentligen inte tid att jobba två timmar och festa hela kvällen på lördag heller, men men, jag tror att det blir kul. Bara jag hinner fixa kläder tills dess... :S

Ja, ja...nu hinner jag inte sitta här mer.
Ciao!

Att bo i en trång etta är inget för mig

Just nu är i princip alla mina grejer i sovrummet. Det är trångt och hemskt och vardagrummet går inte att använda. Jag vet med andra ord hur det är att bo i en liten etta, och jag kan säga så här; Jag skulle aldrig stå ut!!
Då kanske jag också ska tillägga att jag faktiskt har ett stort badrum och kök också, vilket kanske inte är det vanligaste i en liten etta. Men, men...är man kräsen så är man.

Mamma fortsätter renoveringen imorrn när jag jobbar. Hon är verkligen guld värd! Tagit semester och allt. Ja, inte bara pga min renovering, utan mest för att hon hade så många dagar kvar.
Tänkte nästan försöka installera tvn i sovrummet, för det känns tomt utan. Men en 37 tummare typ 1,5 meter från sängen känns kanske lite too much. Men vad gör man?

Jag lovar att försöka skriva vettigare inlägg när jag börjat bli klar med renoveringen, men just nu tar den mest tid. Tyvärr...
Men nu ska jag som sagt försöka få igång tvn och dricka lite O'boy.


(Btw..."bokhyllskillen" var rätt söt ändå. Och stark! Bar typ upp alla kartonger själv, jag bar bara två jättelätta. Hehe...jag vet hur man "utnyttjar" killar och spelar på deras manlighet. Och det bästa av allt; förmodligen så har ett kolli inte kommit än, så han måste köra hit det sen. Great! ;) )




UPDATE:

YES! Det funkade att få igång tvn i sovrummet. Men den var kan liiite stor. Haha...

Jag är rädd...

...jävligt rädd.

Fick mail från Adlibris idag. Tydligen kan man redan nu förbeställa böcker från bokrean som startar 26/2. Gick in på sidan med reaböcker och dregglade lite.
Det är illa och skrämmande då jag återigen börjar dreggla över böcker. Jag är ingen bokmänniska eller kulturell(eller kultiverad) på något sätt. Det tillhör mina mörka tonår och det är något som borde förträngas och ett intresse som jag aldrig trodde jag skulle återuppta. Ungefär som att pimpla folköl och tjuvröka varje dag. Eller vara full på gympan. Det funkar liksom inte längre. Då gjorde det kanske det, men inte nu.

Hjälp! Jag vill inte bli nån tönt (eller boknörd)!

Renovering pågår

Just nu håller mamma på att slipa väggarna i vardagrummet. Har tagit bort de gamla golvlisterna och rivit alla tapeter, vilket blev fyra sopsäckar. Fyra!? Ja, och nu slipar hon bort resterna också. Underarbetet är a och o, fråga bara "Målar-Johnnie". Hehe...

Har även hämtat tv-bänken och senare i afton kommer en kille förbi med bokhyllan. Han lät ganska snygg på telefon... *hoppas*
Tänkte hinna måla taket och kanske spackla lite också. Bygga ihop alla möblerna gör jag då inte innan väggarna är klara.

Det är grejer överallt, har för tillfället ingen tv att se på och hela jag är vit(are?) av damm. Men jag vet ju att det kommer att bli bra, så det är bara att stå ut!

Klockor på killar

Vissa säger att det enda "smycket" som är snyggt på killar är klockor. Jag tycker att andra smycken kan vara snyggt också, men visst är det nåt speciellt att se en vältränad lite lätt brunbränd mansarm med en riktigt snygg ganska fet klocka.

Kanske beror det här på att jag på sista tiden sett alldeles för många snygga hantverkare med muskler och snygga klockor. Hett...


Visa mer information Omega 

De ska gärna vara fetare än de här. Men ni förstår kanske?


Sömn, jobb och fest

I natt sov jag hela nio timmar. Nio fucking timmar! Yeah!
Men det behövdes, det känns verkligen. Och det bästa av allt, no fuckin nightmares. Skönt värre!

Ska fara och jobba snart. Jobbar ju värsta mycket just nu. Fast det är ju i och för sig bara i två veckor, men ändå. Alltid nåt!

Däremot kan jag bara tänka på en sak. Vad fan ska jag ha på mig på 30-årsfesten på lördag? Garderoben är full, men ändå så jävla tom. Känns det igen? Har verkligen ingenting att ha på mig... *suck*
Fast jag längtar ändå. Trerättersmiddag, dryck, utgångsnota....all inclusive. Det är grejer det! Har fan lust att bli apfull, bara därför liksom. Hehe...

I brist på annat...

Jobbade på förmiddan, och sen fick jag skjuts med Stina till Beas "kalas". Fikade och snackade strunt i den nya lägenheten. Tror att hon gillade Rosti-skålen som hon fick. Eller jag hoppas det i alla fall...haha. Men Rosti är förannat bra kvalitet och hon gillade färgen(grönt) så jag tror att det blev bra.

Käkade middag hos mamma och pysslade lite när jag ändå var där. Pärlplattor is the shit! Kanske visar jag upp mina snygga alster sen...

Det var kasst på tv ikväll så jag lallar runt på nätet istället. Hittade ett sjukt test på nåns sida, så jag tänkte; hey varför inte? I brist på annat liksom...

Hur svensk är du?

[ ] Ditt efternamn slutar på -son
[ ] Du känner någon som har samma förnamn som du
[ ] Du känner någon (utanför din släkt) som har samma efternamn som du
[x] I din familj är ni 2 barn
[ ] Du bor i villa
[x] Du bor i en tätort (eller är Skellefteå verkligen en tätort?)
[ ] Dina föräldrar är mellan 35-50 år gamla
[x] Dina föräldrar har gift sig (och skilt sig...)
[x] Din mamma är yngre än din pappa
[ ] Din pappa heter Lars
[ ] Din mamma heter Anna
[x] Din familj har en Volvo
[x] Din familj har en silvergrå eller röd bil
[x] Du har tillgång till Internet hemma
[x] Du har egen mobiltelefon
[ ] Du har ett eget rum (nej, men flera...)
[x] Du har varit utomlands minst 2 gånger
[ ] Du har varit på Mallorca/Kanarieöarna
[ ] Du har varit i Grekland
[ ] Du har varit på Öland minst 2 gånger
[ ] Du har varit på husvagnssemester minst 2 gånger
[ ] Du sätter dig aldrig brevid någon i bussen om ledig plats finns.
[ ] Din familj har en husvagn
[ ] Ingen av dina föräldrar röker
[x] Din pappa är lite lätt överviktig
[ ] Du idrottar flera dagar i veckan
[x] Du har husdjur
[ ] Du får månadspeng
[ ] De flesta i din familj är blåögda
[ ] Du äter McDonalds
[x] Du följer Melodifestivalen ibland
[ ] Du lyssnar på schlager

Multiplicera antalet kryss med tre och få din procent.
36%

Haha...vad ger det där testet egentligen? Ingenting...
36% svensk, vad säger det liksom? Hur är man då?
Men, som sagt, i brist på annat...


They wanna know why I'm blowing my fuel, losing my temper, losing my cool

Borde egentligen ha lagt mig nu, men jag orkar inte. Lyssnar lite på Adam och kollar bloggar istället. Och på tal om Adam...funderar lite på en sak. Kanske är det värt att chansa och satsa? Nä, inget jag tänker tala om nu. It's a secred...

Mötte förresten "min" lilla cutiepie som bor i närheten. Skitsöt kille verkligen. Verkar ha bra smak också. I like!
Och jag vet ju egentligen vem det är, eller känner igenom honom från gymnasiet. Har han tjej? Är han bög? Eller ska jag helt enkelt försöka våldta honom i tvättstugan?
Haha...nä, nu håller jag nog på att vara trött i alla fall.

Min senaste maffia-bok hägrar på sängbordet. Ser ni ett mönster i min läsning? Hehe...I like it!

En typisk söndag

Ont i skallen och trött. Käkade pizza till lunch/middag och spanade lite på killen med fina ögonfransar och underbart hår. Hehe... Nu tvättar jag mina äckeljobbkläder som stinker fritös och ska lämna igen bilen hos pappa när jag är klar i tvättstugan. Har även kommit på vad jag ska köpa till Bea. Ja, och sen ikväll lär det väl bli Andra avenyn och förhoppningsvis en ganska så tidig kväll(om jag kan somna). Börjar åtta imorrn... *suck*

Kul liv?
Det duger. Men lite mer cash på kontot skulle inte skada.

På onsdag kör vi förhoppningsvis igång med vardagsrummet på allvar. Igår smygstartade jag lite med att riva lite tapet. Skulle bara testa lite i ett hörn, men det blev en hel vägg. Haha...

Sleeping...or not

Alltså min sömn är verkligen fucked up nu för tiden. Somnade kanske 5.30 imorse och kunde inte sova längre än till 10.30. I och för sig så hämtade jag folket först vid 4.00, men jag kunde inte sova en blund innan och kunde som sagt var inte somna efter heller.
Sömnpiller någon?
Fast jag vet att det brukar ordna sig efter ett tag. När man liksom är tillräckligt uttröttad.

Måste åka på jobbet och hämta mina skitiga restaurangkläder snart, ska tvätta senare idag nämligen. Sen ska jag skjutsa en tjej till Bureå och efter det måste jag försöka hitta en present till Bea, but what? Har ingen jävla idé...

Äh, det här ger ingenting. Skriver kanske nåt värdare senare idag...haha.

She from the country, think she like me cuz I'm from New York

J hade aldrig sett Grabben i graven brevid, så han tvingade mig att se den ikväll. Andra tycker kanske att det är en gullig film, och visst, det är gulligt med kärlek över gränser och jag fattar ju budskapet liksom.
Men jag blir mest jävligt skraj när jag ser den. Får lappsjuka och tänker hela tiden på hur illa han måste lukta. No offense mot bönder alltså, men är man i en lagård hela dagarna och det inte går att duscha om man inte värmer vattnet en timme innan så borde man lukta illa.
Jag blir också skraj för jag vet inte vad jag skulle göra om jag hamnade i samma situation. Typ att killen jag faller för har en helt annan livsstil (friluftsmänniska, renlevnadsmänniska, bonde, renskötare, troende eller liknande) eller bor på nåt konstigt ställe där jag förmodligen inte skulle trivas. Missförstå mig inte, det gör inget om vi har olika intressen och jag skiter blankt i vad han har för jobb, men livsstil, det är en annan sak.

Hur som helst, vi analyserade det inte så mycket utan satsade istället på att försöka glömma det, med hjälp av...50 cent! En klar
motsats till allt vad bönder och landet heter. Ibland behövs sånt.



Istället för en bonde?

Så här ligger det till just nu

Har gjort en pasta och laxgratäng som puttrar i ugnen. Tänkte först göra pasta med skinksås, men insåg dels att det är jättetråkigt och så vill jag som sagt inte bli skallig. Haha...
Andra gången jag käkar fisk i veckan. Ovanligt värre! Annars äter jag det väääldigt sällan. Typ inte ens varje månad. Lax är gott, men annars är jag ingen fiskätare. Verkligen inte.

Blir att se festivalen hos mamma sen. Vi ser den alltid tillsammans, och gör vi inte det känns det väldigt fel. Efter det kommer J hit. Vet inte vad vi ska hitta på riktigt, men alltid blir det väl nåt.
Ja, och sen ska jag som sagt ut och köra bil.

Soft, soft.

Melodifestivalens vara eller icke vara

Mycket snack om Melodifestivalen hit och dit. Moraliskt förfall. Kass musik. Patetiskt. Eller bara helt underbart?

Själv älskar jag Melodifestivalen, utan att ens tänka på etik och moral. Visst, musiken är verkligen ingenting jag gillar i vanliga fall, kläderna är ofta helt smaklösa och många av artisterna har varit med för många gånger. Men trots det måste jag se hela skiten, från de svenska deltävlingarna till införprogrammen inför Eurovison till den stora finalen. I love it!

Kanske gillar jag det för att det mitt i de gråa trista månaderna kommer något som egentligen är helt fruktansvärt osmakligt (och egentligen ganska så osvenskt). Och det sköna är att det får vara så osmakligt och patetiskt som bara Melodifestivalen kan vara. Helt plötsligt slipper man vara seriös och analysera varenda textrad och höra trötta deppade Kent-låtar. Det är befriande!

Men, däremot hatar jag att äckel-Carola aldrig kan lämna tävlingen och att andra avdankade artister borde vinna, bara för att de är just gamla avdankade artister.



Och till er som tycker att tävlingen är smaklös och borde sluta visas på bästa sändningstid säger jag bara så här: Jag verkligen avskyr hypen runt all form av fotboll, såsom EM och VM, och tycker att det är riktigt patetiskt med tanke på Sveriges rankning i världen, så i så fall borde det också sluta sändas. Men det lär ju inte hända.
Alla har olika smak och intressen helt enkelt.

Lika svart som natten

Lördag. Ledig hela helgen. Skönt.
(Ska jag fortsätta skriva lika kortfattat? )

Har bjudit hem pappa och brorsan på fika idag. För nu måste vi fan få tummen ur och börja planera den där fucking resan!
Men det är inte än, först vid 15-16 typ. Hinner slacka lite mer innan dess. Hehe...

Sen ikväll/natt ska jag som sagt leka lite svarttaxi, fast jag lär ju inte få många spänn för det. Men det är lite gangsta att vara ute och köra bil en lösdagsnatt, and I like it! Tuff som jag är, haha.
Tänkte få lite sällskap innan det också. Ska höra vad min kära libanes gör ikväll. Förhoppningsvis vill han vara med mig.

Nej, fan. Ska på kalas på måndag och måste hitta en present. But what? Ingen aning faktiskt.

Aldrig fucka upp

Nu blev jag lite glad!

Läste som sagt ut Snabba cash tidigare i veckan, och önskade mig en uppföljare. Vad ser jag då när jag kikar runt bland eventuella böcker att beställa? Jo, Lapidus kommer snart ut med en ny bok, Aldrig fucka upp. Tydligen ska det vara någon form av uppföljare. Samma Stockholm fast nya karaktärer. Typ.
I och för sig blir jag lite ledsen, för jag gillade Jorge. Jorge borde få vara med i den här boken också. Så det så! Men den är ju redan skriven så...

Inte nog med att det kommer en till bok, det kommer en film också! Fast jag är lite rädd att jag blir besviken. Det blir jag ofta när jag verkligen har gillat en bok som de sen gör en film av.
Som sagt, gillade verkligen karaktären Jorge. Men tänk om han är en ful tönt i filmen, då blir jag ju ledsen.

En sak störde jag mig faktiskt på i boken, nämligen att JWs syster hade köpt en jacka på HM i Robertsfors. När fanns det ett HM i Robertsfors? Jag kanske är ute och cyklar, men jag tror ganska bestämt att svaret är aldrig.

Omslagsbild: ISBN 9789146218029, Aldrig fucka upp


(Men sen när började jag bry mig om böcker? Jag blir lite rädd för mig själv...)



Porrchock

Ikväll är jag så svennefierad att jag sitter och ser porrchocker i Let's dance. Jag är gammal...that's it.





Har även hört det ryktas om porrchocker i Melodifestivalen imorrn. Då ska det tydligen innefatta Christer Sjögren. Jag blir rädd!
Tror att den här chocken var en heeel del bättre. Haha...


Spa

Nyss såg jag ut som en brännskadad i ansiktet. Nu ser jag ut som en gangsta' med värsta mörka backslicken i håret.
Vi snackar alltså om hemma-spa.

Scrub, ansiktsmask, ögonbrynsplock, toning, olika krämer för olika ändamål, nagelfixning...you name it, allt ska få sig en rejäl genomgång!

Lite jobbigt, men samtidigt väldigt skönt och befriande. I alla fall efteråt.
Det enda som saknas är en skööön helkroppsmassage. Men M kommer ju hit senare, får väl tvinga honom...hehe...



Käka äckel korv och kn*lla

Mardrömmarna förföljer mig verkligen. Drömmer oftast konstiga och läskiga drömmar nu mera. Finns det något som ligger i bakhuvudet och gnager, eller vad beror det på?

I natt t.ex. så drömde jag att massa nazister och ghettoblattar(hur går det ihop?) hade tagit massa folk som gisslan, även mig då. Vi var typ i nån gympasal och hade debatt(kanske för att jag sett det på SVT på kvällen) och nazisterna sköt ihjäl människorna som sa "fel" saker.
Sen försvann alla och det vara bara jag och nån mer från våran "grupp" + en nazi som var kvar. Jag försökte vinna sympatier hos honom och ha värsta fetaste argumenten. Sa t.ex. att min gammelmorfar hade blivit dödad i andra världskriget, vilket i och för sig är sant, men varför skulle en nazi gilla mig för det?
Sjuk dröm anyway...och inte blev det bättre av att jag drömde att jag var tvungen attt äta massor av spräckt varmkorv(hatar korv) och göra diverse dirty stuff med en gammal killkompis. Haha...måste berätta det för honom. ;)

Men jag sov i alla fall kanske sju timmar i natt. Grattis till mig!

Jobbar eftermiddag idag, så jag är kanske hemma vid 19.00. Tänkte köra lite soft hemmaspa, se på svenne-tv aka. Let´s dance eller nåt sånt och bara softa. Kanske skulle M komma hit senare också. Länge sen vi sågs ju.

Är ledig hela helgen. Lovat att vara fyllechaffis imorrn natt. Rätt så soft ändå. Gillar att köra bil på natten. Annars vet jag inte. Vi får se.


Snygg och enkel design

Jag såg de här ljuslyktorna från Skogsberg&Smart i senaste nummret av Elle Interiör som låg i brevlådan idag. Jag blev kär!

En underbar enkel form och design med en lika underbar färg, brons.
Skulle gärna ha alla tre...




...och en matchande vas.




Cravings for shoes...

Det här är det snyggaste jag sett i sneakers-väg på länge. De skulle gärna få bosätta sig i min klädkammare(och på mina fötter såklart!).
Snygga sneakers kan man inte få för många av. De passar i princip i alla situationer. Eller hur?

image778


Dåligt med uppdateringar

Sorry för dålig uppdatering, men jag har inte fått det trådlösa bredbandet att funka än, och jag orkar inte sitta vid datorn lika mycket när den står i sovrummet. Haha...hur lat får man bli?


Sov jättedåligt i natt. Hade ångest över konstiga saker och drömde mardrömmar. Somnade kanske tre, vaknade till några gånger och steg till sist upp 6.30. Fett nice...inte.
Men idag slapp jag i alla fall bli flottig vid grillen. Var trevlig med kunderna istället. Mycket bättre!


Nu ska jag käka broccolisoppa och muffins framför tvn. Mums!
Här inne går det inte att sitta för grannen sjunger typ, och inte är det bra. Haha...


By the way...läste som sagt ut Snabba cash igår. Älskade verkligen slutet. Så grymt! En uppföljare vore på sin plats tycker jag.

Ibland blir jag rädd för mig själv...(eller mobbad for life)

Först funkar inte det trådlösa bredbandet(och det gör det fortfarande inte...) och sen fuckar blogg.se också.
Fuck it! Hatar verkligen tekniska prylar i allmänhet, och datorer i synnerhet...


Nu är allt till vardagrummet inhandlat. Känns riktigt bra! Och killarna på affären var riktigt trevliga också... ;)


Jobbade som sagt några timmar. Stank bacon och frityrolja efteråt. Mums!...inte.

Och på tal om att lukta illa... Såg "Fråga Olle" ikväll, där han Karl-Petter från "Bonde söker fru" var med (jag lovar, han är DEN ENDA som jag vet namnet på från det programmet). Mina vänner kommer att skratta ihjäl sig (eller strypa mig) nu, men han är ändå lite söt. Kanske beror det på att jag knappt förstår ett ord människan säger, att han är raka motsatsen till alla killar jag vanligtvis kollar på eller så beror det bara på att han har "bra hår". Mörkt och ser hyffsat tjockt ut. Jag är en sucker när det kommer till bra hår...
Förmodligen kommer jag att bli mobbad för resten av mitt liv nu, men jag var ändå tvungen att berätta den här hemska hemligheten... ;P


Nu ska jag läsa ut "Snabba cash" och försöka sova sen. Börjar redan 8.00 imorrn. Hur fan ska det gå? Förmodligen inte så bra...

Rolig shopping!

Jag gillar bilaffärer/verkstäder och byggvaruhus. Inte bara för att jag gillar lukten av trä, färg och spackel(hur sjukt är inte det om man tänker efter...), utan också för att man oftast får grym service som tjej. De hjälper till och fixar grejer åt en som de förmodligen aldrig skulle göra för en kille. Det gillas!
(Ungefär som jag är mot snygga manliga kunder då...)

Idag ska jag i alla fall ut och köpa spackel, rollers, färg, lister och annat skönt. Kalla mig knäpp om ni vill, men det är faktiskt minst lika kul som att köpa nya kläder(men inte skor, skor slår det mesta).
Är så jävla sugen på att börja renovera nu så det är det enda jag kan tänka på. Men jag vill få ut min gamla bokylla först, och mamma vill att det ska vara soligt när hon ska måla taket. För hey, tak målar jag inte själv, Matilda vet. :P

Kebab och semlor

Beas lägenhet var jättesöt! Liten men söt. Skulle aldrig själv kunna bo i en liten lägenhet, men, men... Jag tycker nästan att min tvåa på 72 kvadrat är för liten, och då bor jag ju själv. Men jag behöver alla ytor för mina saker, så är det bara.

Vi käkade kebab och semlor, såg på Greys och snackade massa skit. En lagom tisdagsafton helt enkelt.
Däremot var det rätt läskigt, för jag kände mig verkligen hög på min migränmedicin. Käkade två tabletter när huvudvärken vägrade ge med sig och sen var jag stirrig, ofokuserad och tappade ord. Skumt och läskigt. Förstår varför de avråder att köra bil...

Nu ser jag Bygglov, käkar druvor och tänkte mäta ut hur långa golvlister jag måste köpa till vardagsrummet. Ska införskaffa sånt imorrn tänkte jag. Ska jobba några timmar också. Stänga köket. Blir nog bra.


Detaljer

När jag har renoverat vardagsrummet (snart va??) så skulle jag kunna tänka mig att ställa in de här sakerna. Snygga detaljer är viktigt.

Vase - Sølv - Messing


Pude - Diverse - Stof - Bestla

Bakke - Læder - Grand Plus

Vase - Stål

Bakis en tisdag?

Nu har lillen åkt hem. (Han skulle döda mig om han visste vad jag kallade honom...) Lite trist när man på nåt konstigt sätt har vant sig med sällskap hemma. Men å andra sidan, jag skulle förmodligen aldrig kunna bo ihop med någon, är på tok för ego och har alldeles för skumma vanor.

Hade en trevlig kväll i alla fall. Slötittade på tv, drack lite drinkar och hade det mysigt. Dessvärre är jag rädd att det blev en (eller två) drinkar för mycket, för mitt huvud är inte riktigt vän med mig idag. Illa att vara bakis en tisdag... 
Sov dåligt också, vilket kan spela sin roll också. Men, det är hur som helst illa att vara bakis en tisdag.


Ska och kika på Beas nya lägenhet senare idag. Älskar att titta på olika lägenheter. Får alltid 1000 idéer i skallen. De som känner mig vet nog vad jag menar...


Är lite irriterad över att vi inte har beställt nån resa än. Vi har inte ens bestämt var vi ska än. Pappa som tar med oss den här gången. Han vill till London, jag vill till Istanbul. Fast jag kan tänka mig både Prag, Dubrovnik, Athen, Budapest eller nånstans i Nordafrika. Gillar mer östländer, as you can see. Vad ska jag göra i London liksom? Det är kallt, dyrt och maten verkar inte speciellt bra.
Men, men....huvudsaken är att vi bestämmer oss nån gång...

Inred med vapen!

Det här tycker jag är riktigt coolt! Vulgärt och snyggt på samma gång.
Kanske lite kontroversiellt också. Vad vet jag, jag är rätt så avtrubbad.

image776
image777



Bilderna kommer från
BoBedre.


I took all of his money and it was a pretty penny



Ibland är covern bättre än orginalet...

Det ska börjas i tid

Imorrn är det fettisdag, men då åker toy hem. Så nu sitter vi under ett täcke på var sin sida av soffan och mumsar i oss semlor och ser på amerikanska serier. Gott och mysigt! Fast jag tycker å andra sidan att man kan käka semlor jämt, för det är grymt gott. Massor av mandelmassa ska det va, det är det godaste.

Blir nog bara att se nån film och mysa ikväll. I och för sig gör vi det nästan varje kväll men. Haha...
Jo, det är ju Simon & Tomas ikväll också, och jag är en riktig sucker på inredningsprogram. Och imorrn är det Bygglov och på onsdag Roomservice. Ja, ni ser...jag är grymt gammal.



Förresten, en riktigt pinsam grej. Mailade i väg en jobbansökan, men glömde själva ansöka. Piiinsamt!
Men nu är den i alla fall skickad, men jag lär ju inte få jobbet när jag är så klantig. *suck*

I want a brand new house on an episode of Cribs

När jag var 16-17 kände jag en del människor i Boden. Mest partyfolk. Killar som festade runt i olika städer längs Norrlandskusten varje helg.
Killen jag kände bäst(förutom min kille då) hette Emil. En player ut i fingerspetsarna. Pluggade ekonomi, jobbade som säljare, gillade dyra kläder, snabba bilar, lyxiga drinkar och snygga tjejer. Han passade verkligen inte in där uppe i döda Boden(ursäkta om jag säger det, men Boden är riktigt dött).

Hur som helst, genom företaget han jobbade för fick han ett erbjudande om jobb i Stockholm. Högre lön, tjänstebil, hjälp att fixa bostad. Smart och slipad som han var så sa han att han var tvungen att fundera lite på det, för "han trivdes ju så bra i Boden". På så sätt fixade företaget en lägenhet med bättre läge och VIP-biljetter till DIF:s alla hemmamatcher. 

Pratar med honom på telefon och MSN ibland, och har även träffat honom en gång i Stockholm. Han lever fortfarande samma player-liv, fast lyxigare. Kör finare bil, festar på Stureplan, köper dyrare kläder och "leksaker", knullar snyggare tjejer.
Ytligt?
Ja, kanske det.
Men samtidigt kan jag avundas hans liv. Och inte bara för att han festar med rätt folk eller har gatans snyggast bil, utan mest för att han verkligen har satsat på sina drömmar. Trots att han är född och uppvuxen i Boden med "vanliga" föräldrar så har han aldrig riktigt passat in där. Alltid strävat efter nåt mer. Och till skillnad från de flesta Stureplan-brats med förmögna föräldrar så har han verkligen jobbat hårt. Kämpat för att vara där han är idag.
Han är samma Emil, men i Armani-kostym och Gucci-skor. Vi skrattar fortfarande åt gamla minnen, han håller fortfarande kontakten med sina Boden-vänner och har båda fötterna på jorden. Han glömmer eller förnekar inte sitt ursprung.

Kom att tänka på honom när jag hörde
den här låten på MTV idag.

" ?Cause we all just wanna be big rockstars
And live in hilltop houses driving fifteen cars
The girls come easy, and the drugs come cheap
We'll all stay skinny, ?cause we just won't eat
And we'll hang out in the coolest bars
In the VIP with the movie stars
Every good gold digger's
Gonna wind up there
Every Playboy bunny
With her bleach blond hair"


Ytligt?
Ja, visst!
Men det är hans liv och hans sätt att leva det på.
Fler borde försöka göra det de vill med sitt liv, och det inkluderar även mig.


 

Hemmafru?

Idag ska det fixas. Blommor ska planteras om, plädar och kuddfodral tvättas, damm ska torkas bort, disk ska diskas...ja, ni förstår.
Toy har lovat att laga lunch. Däremot vet jag inte vad han ska hitta på med tanke på vad jag har i kylen. Fetaost, mjölk, gräddlikör, ägg och bönor. Fetaste lyxmaten? Haha...

Nej, nu drar jag till tvättstugan.

Lycka i mataffären

F*tta!! Vi missade säsongspremiären av Nip/Tuck. Det är verkligen en av mina favoritserier. Och även den går på SVT. Jag börjar bli gammal...

Toy duschar och kör lite annan manlig grooming. Typ fixar håret på kvällen. Why?
Men det ger mig lite tid att skriva en ansökan till ett jobb. Kan ju behövas...
Vill verkligen att det ska fixa sig snart, men just nu känns det väldigt hopplöst. *suck*

Jo förresten, blev väldigt glad när jag var och handlade idag. Tänkte köpa nåt gott pålägg och kikade runt bland skinka, salami och sånt. Där hittade jag pastrami gjord på nötkött! I vanliga fall görs det på kotlett(gris), men den här var alltså gjord av nöt. Inte nog med att jag slapp köpa gris, den var godare än vanlig pastrami också. Passade utmärkt som substitut till skinka i skinksås. Jag blev lite glad faktiskt. Måste tipsa J om det!

Arabisk musik och finska munkar

Bad toy att han skulle ringa när han vaknade idag. Hann med både Solbacken, stan, fika på Waynes, möbelaffärer, Coop och en visit hos mamma. När klockan var fem ringde han...
Hur i hela helvetet kan man sova så länge?? Tolv timmar typ.
Själv är jag inte ens trött än, och jag sov som sagt inget alls nästan.


Hittade förresten två plattor på Åhlens rea. Moneybrothers Pengabrorsan (som jag i och för sig redan har på datorn men...) och en som hette typ Arabian night eller nåt sånt. Arabisk musik i alla fall.
De kostade 35 spänn styck, så det var ju helt överkomligt.

Moneybrother, Pengabrorsan 2006


Nu ska jag värma lite finska munkar och sen ska vi se nån film. Maffia maybe?
Ska även tvinga honom att se veckans resterande avsnitt av Andra avenyn. Han har inget val...hehe.

Tulpaner och längtan efter våren

Jag älskar säsongsblommor och är väl rätt duktig på att slösa pengar på sånt...

Idag fick en bukett vita tulpaner följa med mig hem. Tulpaner ger mig verkligen hopp om vår!


image774
På byrån i hallen...

image775
...och på köksbordet.


Passande låt

En av mina absoluta favoritlåtar med Imperiet. Som kanske passar ganskar bra idag...
(Och som faktiskt är bättre på plattan än live...)


"Ännu en morgon i staden
där vi fartblinda aldrig står still
Jag vaknar i ruiner av en natt jag inte minns
och en spegel stirrar på min bild...

...Att solen kunde bränna så har
det visste inte jag om vår värld
Men jag kan mostå allt utom frestelsens hån
det tar jag emot som ett fån"

Party, dagen efter och shopping

Uppe med tuppen. Eller nåt...
Kom hem vid fem och har kanske sovit en kvart. Kunde verkligen inte sova. Och inte blev det bättre av att sängen är ockuperad av en tokfull kille som spyr, yrar, fryser och svettas om vartannat.
Orkade inte med det så jag klev upp och har pimplat i mig en stooor kopp kaffe.
Bakis? Jag? Nej, faktiskt inte alls. Blir man tillräckligt wasted blir man inte bakis. Det är bra. Och sover man tillräckligt lite blir man inte trött. Det är också bra.

Festen var faktiskt helt okej. Mycket folk. "Normalare" folk än vad jag hade väntat mig. En del drog ut på krogen, men vi stannade kvar och chillade med toys brorsa och hans kompisar. Riktigt trevligt. Ja, förutom att toy blev liiite väl full då. Själv är man ju så gammal att man lärt sig det där. Hehe... Fyllekäkade pizza-rester. Mums!

Eftersom att killen i sängen förmodligen inte kommer att vara människa än på ett tag, så tänkte jag låta honom ligga kvar där och istället fara ut och shoppa med brorsan istället. Blir tokig om jag måste vara kvar här och höra honom snarka och yra.


Men vi hörs sen!

Känn peppen!

Det finns olika sätt att ladda inför en fest. Ett är att vara totally wasted och digga emo-nostalgi.
Vi kör på det!





Nu drar vi!
See you!

Tramps like us, baby we were born to run

Snart kommer K hit. Laddar lite med en drink, vattenpipa och musik.
Jag kan inte säga att det är vår låt(för det är så töntigt), men jag förknippar verkligen Born to run med honom. Lyssnar ofta på den i samband med hans besök, och vi älskar båda Bruce(kan man göra annat?!).

Hur som helst är det
en helt jävla fantastisk låt!


"Together we could break this trap
We'll run till we drop, baby we'll never go back
Oh, will you walk with me out on the wire
Cause baby, I'm just a scared and lonely rider"


Smygstart...

Egentligen vill jag inte börja "pynta" i vardagsrummet föränn tapeterna, bokhyllan och allt det där är på plats. Men idag köpte jag en glasljusstake, eller vad man ska kalla det för, från Sia som jag ändå var tvungen att testa med den nya duken på soffbordet.
Men det åkte bort lika fort igen...jag lovar. Hihi...

image772

Jag ska inte ha orkiden i den, det var bara för att visa att det går att dekorera den med det man vill. I like!


image773

Flyttade som sagt om lite i köket igår, och nu pryds mitt köksbord av det här. Vas och ljuslyktor från Iittala och mitt våningsfat i plast från Koziol.
Glas och plast är en skön kombination tycker jag.

Alla-var-där-fester

Alla-var-där-fester känner nog de flesta till. De kan vara roliga. Tråkiga. Krystade. Spännande. Och helt underbara.

Jag har upplevt både och.
Har två bra exempel på det:

En lättsam och rolig utflyttningsfest, där verkligen ALLA var. Både kända och okända. Jag miglade runt. Skrattade och gjorde ett gott intryck(tror jag i alla fall...). Åt vällagad mat, sippade goda drinkar, drack dyr whiskey och blev alldeles lagom berusad. Kvällen avslutades med dans, mingel och fler drinkar på krogen.
Det var en bra alla-var-där-fest.

En mindre bra alla-var-där-fest började inte ens bra. Kom dit och möttes av en tjej som jag har riktigt svårt för. Kände att jag på något sätt vart tvungen att överglänsa henne. Träffade en rätt så schysst kille som jag snackade en del med. Drack en hel del. Några bekanta kom dit och jag dissade den där killen, omedveten. Drack mer. Hur som helst, kvällen slutade med att jag spydde från en balkong efter att ha druckit en halvliter sprit och några cider. Satt kvar ute på balkongen ett tag för jag orkade varken stå eller prata. När de andra skulle ut på krogen gick jag hem på vingliga klackar, spydde vid ett cykelställ och däckade på badrumsgolvet med kläderna på.

Alla var där, på gott och ont.
Jag inser i alla fall att jag är förbannat glad att jag inte är känd. Skulle inte vilja läsa skvallerblaskorna...


Ikväll ska vi på en fest som förmodligen är en alla-var-där-fest. Fast i en helt annan krets.
Undra om den hamnar på den bra eller dåliga listan?


Renoveringsabstinens

Det verkligen kliar i fingrarna att få börja renovera vardagsrummet. Och allt ska verkligen renoveras. Taket ska målas, väggarna tapetseras och golvet bonas. Ny bokhylla, tvbänk, gardiner, gardinstång, dukar, krukor, kuddar, "prydnader" och förhoppningsvis matta och plädar.
Det enda som kommer att vara kvar är soffan, soffbordet, matbordet med stolar, stereobänken, pallarna och lite småsaker.

Renoveringsabstinensen blev lite bättre igår då jag och Matilda målade hos dem, men nu har det kommit tillbaka, och det är värre nu!
Beslutade mig därför att fixa lite i köket. Flytta om lite prylar, ta bort andra och plocka ner lite skrot från kylskåpsdörren. Är verkligen expert på att sätta upp saker där...
Antar att jag ville ha nåt att göra för att slippa tänka på tandsmärtan, som fortfarande är bad trots en hel del knarkande. Kanske blev jag lite hyper av pillerknaprandet också? Förmodligen...

Imorrn ska jag i alla fall köpa gardinstången jag har bestämt mig för och kolla på en matta. Är ju fortfarande sugen på en äkta, men det är dyrt...

En snygg Stelton-termoskanna i grått eller vitt skulle jag gärna ställa in i köket.
Nån som vill skänka en till mig?

Ännu mer Stockholmslängtan

Om jag inte tänker på att det är Peter Jöback som sjunger den är låten, så blir den nästan bra.

Min hat-kärlek till vår huvudstad. Älskar så mycket av staden, samtidigt som den äcklar mig fruktansvärt ibland. Längtar dit så ofta, och älskar att promenera runt där på kvällarna. Vattnet, byggnaderna, restaurangerna, den råa känslan. Men jag klarar inte av Stockholmsmentaliteten och staden under dagtid på sommaren. På sommaren föredrar jag alltid Göteborg. Men höstkvällarna. Finns det något bättre än en höstkvällspromenad i vår huvudstad? Förmodligen inte...

Som tur var har jag min egna Humlegård med höga trädtoppar utanför fönstren på baksidan. De gör att jag verkligen kan drömma mig bort...





"Jag lägger på och springer ut utan att låsa
jag står på Götgatan det verkar alltid blåsa här
vid Skatteskrapan känns det som
om hela himlen håller på att falla ner...

...Jag ser Strandvägen sträcka sig mätt och nöjd
jag ser blåljusen flimra på Söders höjder
jag vill bara gråta
så vackert är Stockholm i natt "

Ja, varför blåser det alltid på Götgatan? Jag har tänkt precis samma sak...
Och det är faktiskt något speciellt med blåljus och sirener en regnig  och mörk kväll. Något mäktigt när polisbilen blåser förbi en på gatan. Jag kan inte förklara det riktigt. Känslan av att vara liten kanske.


Nej, usch vad patetisk jag blir ibland...

Svulla, big time!

Orkade inte laga lasagne insåg jag rätt så snabbt, så köttfärsen fick åka in i frysen innan den tinat upp. Istället har jag svullat i mig en alldeles för stor portion med pannbiff och makaroner. Gott! Faktiskt en av mina favoriter när det kommer till svenne-maträtter, och det är inte många sånna jag gillar.
Har en semla, en pepsi och en påse ostbågar som väntar också. Men de kanske får vänta ända tills imorrn...

Cider eller piller? Det är frågan... Väger fördelar och nackdelar. För hey, att blanda kan bli för roligt.
Var som sugen på cider, men samtidigt vore det hyffsat skönt att bli av med smärtan i tänderna och softa lite. Det tåls att tänka på helt enkelt...

Verkar som att det blir fest i Hamn imorrn. Fast inte hos Ks brorsa, utan typ nån granne till honom. Sävenäs-hooden. Har varit med om grymt roliga fester där, men lika många som har spårat ur och bara varit hemska. Men toy brukar i alla fall gilla de där festerna, konstigt nog. Han som verkligen har skärpt till sig. Är bara lite rädd att vi ska stöta på J där. Känns som att det kan bli en liiite jobbig situation. 
Nej, det kan bli skitkul också. Jag får hoppas på det!

Onaniskandalen

Läste om "Onaniskandalen" i Elitserien. Tydligen hade Färjestads back André Lakos gjort dessa "obscena rörelser" efter att ha blivit utvisad 2+10.





Jag var inte där, utan har bara sett de här bilderna. Men seriöst, så farligt ser det ändå inte ut? Killen har klubban mellan benen bara...

Däremot minns jag en gång då vi spelade i Allsvenskan och motståndarlaget förlorade. Förmodligen såg jag jävligt skadeglad ut och hånade motståndrana på något sätt när de gick av isen. Hur som helst, om de här gesterna var obscena så vet jag inte vad de gesterna en av moståndrana gjorde mot mig då ska kallas. De var flera gånger värre.
Men samtidigt, jag klandrar inte den killen. Jag fick faktiskt skylla mig själv då jag förmodligen provocerade och hånade hans lag efter en tung förlust.

Bangin' on the system

Tänderna gick bara fint att fixa. Det spänner dock lite, men det går ju över.

På väg till tandläkaren ringde de från färgaffären, tapeterna hade kommit. Mycket snabb leverans måste jag säga, tog bara två dagar. Hämtade ut dem + konsertbiljetter, köpte en grön bordstablett till soffbordet och semlor. Fan så tungt att kånka nio rullar tapeter från bussen, men då var jag ju å andra sidan värd en semla också. Hehe...

Ska bara chilla i afton/kväll. Har tagit fram köttfärs ur frysen som ska bli till lasagne. Har cider på kylning och snart åker mjukiskläderna och skön musik på. Soft.
Och imorrn kommer toy. Yippie!

Jag längtar till Stockholm...




Tunnelbanans speciella metalliska smutsiga lukt. Långa rulltrappor. Stressade människor.
Men på nåt sätt blir jag lugn av det.

Tandis

Ska till tandläkaren (igen) idag. Har sånna här metalltrådar på baksidan av framtänderna(för att de ska vara lika snygga som direkt efter tandställningen), men nu har limmet på ena tanden lossnat. Hoppas att de kan göra nåt åt det.


Sen tänkte jag ta mig in till stan och fixa lite grejer också. Är sugen på en fika också. Var så länge sen sist. Ja, länge för att vara mig alltså...
Men det är en förbannad snöstorm ute. I don't like!


Längtar efter att läsa mer ur Snabba cash också. Var så trött att allt bara flimmrade när det hade börjat bli spännande igår kväll. Men jag har ju mina teorier om vad som ska hända... :P