Lund

Har druckit vin och socialiserat med en trevlig kille ikväll. Inte helt fel! Synd bara att kvällen var tvungen att ta slut alldeles för snabbt.

Köpenhamn

Har varit en sväng till Köpenhamn idag. Ätit och druckit gott, köpt ännu mer nytt från DKNY(och lite annat smått och gott), tittat på folk och haft det allmänt fint. "Hemma" igen blev det en promenad i Pildammsparken och en sen middag. Känner mig lagom mör efter dagen så det får bli en tidig kväll. Imorgon blir det mest troligt en sväng till Lund. Mycket mer än så vet jag inte. Natti natt!

Skåne levererar!

Förutom dagens växlande väder är allt perfekt. Äter gott, shoppar lagom och ser mig omkring. Människorna här nere är verkligen supertrevliga, vilket är ett stort plus. Inser att det låter som att jag aldrig varit här förr, men så är inte fallet. Dock var det ett bra tag sen sist... Imorrn är det Köpenhamn som gäller. Mitt älskade Köpenhamn. Är rädd att jag blir så kär att jag aldrig mer vill lämna stan. Men må då så va, för de här två ynka dagarna har fått mig att tänka en hel del. Hoppas att jag får ännu mer att tänka på också... Höres!

Tänkte bara säga...

...att jag förmodligen inte kommer att blogga speciellt mycket den kommande veckan. Har ingen dator med mig, utan bara en seg telefon. Men jag ska i alla fall försöka uppdatera lite med den där sega telefonen.

Nu ska jag bara packa och fixa det sista. Sen är en lång tågresa det enda som står mellan mig och underbara Skåne!






dag 25 – en låt som får dig att skratta

Skratta är väl att överdriva. Men den här låten tror jag kommer att spelas väldigt flitigt på sommarens alla fester och utgångar. Och jag ler inombords när jag tänker på alla sena nätter på balkongen, på bryggor, på någon uteservering eller nere vid älven. Champagne, rosé, brunbrända ben, solglasögon, sommarklänning och Swedish house mafia. Åh, vad jag ser fram emot sommaren som kommer!

Älskar, älskar, älskar den här låten!






Fanta & rosé...

...är farligt. Mycket farligt! Av den enkla anledningen att man kan dricka i princip hur mycket som helst av det.

Men ett trevligt nattligt samtal fick jag i alla fall. Ett sådant där som gör att det pirrar till lite i magen.

Nu ska jag snart städa.




Röda mjukisar

Igår lämnade min granne sin lägenhet iklädd röda mjukisbyxor och med en flaska Jäger i handen. Troligtvis skulle han idka någon form av social samvaro.

Vem har på sig mjukisbyxor? Vem har på sig röda mjukisbyxor? Vem lämnar sin lägenhet i röda mjukisbyxor? Vem lämnar sin lägenhet för att gå på någon typ av fest (eller dylikt) i röda mjukisbyxor?

Jag blev så chockad att jag mest stod och gapade. Speciellt med tanke på att jag vet att den här killen bara har märkeskalsonger. Vad gick snett?


Lördag

God morgon!

Tänkte i min enfaldighet att idag har jag inte så mycket att göra föränn just innan festen. Men ack så fel man kan ha. Tänkte ännu lite till och kom på att jag ska hämta resväska och kamera(på två olika ställen), fixa lite med bilen, städa, packa, diska, uträtta några ärenden und so weiter...

Men är jag bara effektiv så kommer det att gå galant, det vet jag.


Personalfest ikväll!


Kärlek

Att vara kär är att ha hjärtat utanpå. Alla känslor blir så mycket mer påtagliga. Lycka, smärta, skönhet, ångest, förvirring. Det räcker att hjärtat råkar få en liten stöt för att det ska bränna som tusen eldar eller hugga som en dolk.

Att ha hjärtat utanpå är lika underbart som fruktansvärt. Det är jobbigt att känna så mycket. Känna för mycket. Ett ynka litet ord kan göra så ont. Och minsta lilla nuddning kan svida värre än myggbett.

Därför är det lättare att bygga upp en mur. En solid stenmur runt hjärtat. Att välja att inte känna. Att välja att inte falla. Att välja att inte bli kär. Inte våga bli kär.

Jag har själv byggt upp en mur. För att undvika att någon lockar ut hjärtat på utsidan igen. För att slippa känna svek igen.

Men jag vill ändå tro att min mur inte är helt tät. Att det finns en liten glipa där ljuset kan sippra in. En liten glipa där någon sakta, sakta kan lirka ut mitt hjärta på utsidan igen.

Den här gången hoppas jag att denna någon vårdar det ömt. För innerst inne vill jag ha hjärtat på utsidan, bara jag slipper alltför många och alltföt hårda stötar. Jag vill bli kär och jag vill ge mitt hjärta till någon som vet hur han ska ta hand om det på bästa sätt.

Men är jag redo att falla handlöst?


Fredag

"Look at a day when you are supremely satisfied at the end.
It's not a day when you lounge around doing nothing;
it's when you've had everything to do, and you've done it."
-Margret Thatcher


Och idag har jag verkligen inte legat på latsidan! Har hunnit med allt jag skulle och mycket mer därtill. Ska snart ut i tvättstugan och hämta in ett par skor som jag håller på att tvätta. *håller en tumme för att de överlever tvätten* Sen tänkte jag bara fixa med lite lite mer grejer innan jag ger upp för idag. Har helt plötsligt fått överskottsenergi från ingenstans. Tror att knepet är att när jag kände mig helt slutkörd där vi 18-tiden så segade jag inte bara ner mig i soffan(även fast det kändes lockande) utan förberedde istället det mesta inför festen imorrn. Vilar man blir man oftast bara ännu mer trött.

Har bokat tågbiljetter ner till Eskilstuna också. Så där kommer jag att fira Flygar-helgen med kristdemokrater från hela landet! Insåg hur komiskt det där lät. Och hur mycket det spär på alla fördomar om oss. Men, men...jag tror att det kommer att bli mer rosévin än högmässa den helgen om jag får gissa. Ser riktigt mycket fram emot det!

Nu ska jag försöka välja ut morgondagens partyoutfit.

Natti natt!


dag 23 - en låt du vill ha på din begravning

Den är väl ingen klassisk begravningslåt som jag tänkt mig på min egen begravning. Men jag tycker ändå att den är ytterst passande.

När jag var liten var det här en av mina absoluta favoritsånger. Pappa brukade sjunga Taube för mig, och den här var alltid den jag tyckte mest om. Än idag är det en av mina favoritlåtar alla kategorier. Den handlar om att man inte ska ta lyckan förgiven, men ändå ta vara på de fina stunderna i livet, för man vet aldrig om man får den chansen igen.

Den handlar kanske inte om ond bråd död och är inte heller speciellt sorglig. Men jag vill heller inte att min begravning ska vara någon sådan tillställning. Den ska spegla mig, och inte vad som kanske förväntas.





Jag vill helst att någon med lite bättre sångröst än Evert sjunger den...


Bra start

Messiah Hallberg i Nyhetsmorgon. Dagen börjar med andra ord med ett par våta trosor.








dag 23 – en låt du vill ha på ditt bröllop

Har missat ett par dagar, så jag kör på ännu en låt till idag. Och just den här var löjligt lätt.

Ända sen jag hörde Bara om min älskade väntar för första gången så har jag vetat att jag vill ha den på mitt bröllop. När jag hörde den live med Thåström första gången i Piteå för ett par år sedan så rann en tår ner för min kind. Så vacker tycker jag att den är.






dag 22 – en låt du lyssnar på när du är ledsen

Lit de parad med Ulf Lundell är sorglig. Fin, men sorglig. Den lyssnar jag på rätt ofta, och den passar väldigt bra när man är lite ledsen för den handlar om ensamhet. Och ensamhet och vanmakt är oftast anledningen till att jag är ledsen i alla fall.





dag 21 – en låt du lyssnar på när du är lycklig

Jag älskar låten. Jag älskar videon. Och jag älskar att vara full och dum och ramla längs gator.

Med andra ord: Den här låten är lycka.






Semester och fin musik

Har jobbat min sista arbetsdag innan semestern. Nu jobbar jag bara två ynka dagar under tre veckor.
S-E-M-E-S-T-E-R kallas det!

Och sådant ska självklart firas. Köpte med mig en grillad kyckling och potatissallad när jag slutade jobba. Till det gjorde jag sallad på färska jordgubbar, fetaost och lite rödlök. Oerhört gott! Hittade dessutom en Bacardi breezer i kylen som någon glömt på någon fest. Gillar inte sådant egentligen, men det kändes trots det somrigt och gott till maten.

Nu sitter jag och lyssnar på en spellista på Spotify som min (förhoppningsvis) Skåne-dejt har gjort. Det är helt sinnessjukt hur lika musiksmak vi har. Hoppas, hoppas, hoppas att han inte ångrar sig om "dejten" nu. Håller alla tummar och tår! Jag menar, vi kan ju i alla fall prata om musik i ett par timmar utan problem.





Så här såg det ut utanför mig för en stund sedan.


Debatt

Min lilla debattartikel är nu ute på Norrans hemsida.

Läs, läs, läs!


Starstruck

Tydligen är jag numera en offentlig person och får därför inte skriva insändare i lokaltidningen, utan måste hålla mig till debattartiklar.

Undra om jag kan utnyttja det nyvunna kändisskapet? Kan jag gå före kön på krogen? Kanske bli bjuden på mutresor eller bara lite mutsprit? Får jag parkera var jag vill utan att få böter? Kommer paparazzifotograferna gömma sig i buskarna utanför mitt hus? Kommer folk att skrika som fjortisar när de ser mig på stan? Får jag en egen stjärna på gågatan? Kommer folk att rulla ut röda mattan när jag ska in någonstans och sedan vilja bli fotograferad med mig? Och den viktigaste frågan utav alla; kommer jag att få groupies?

Förmodligen ingenting av detta. Det är nog bara Norran som vet att jag är en offentlig person...





Och måste jag klä mig så här för att få gå utanför dörren?


Måndag -update

Hann med det som skulle hinnas med idag. Inte städningen då, men istället hann jag rensa ogräs samt hämta en bunt tidningar på KD-kansliet. Nu återstår det att dela ut tidningarna här i området. Får se om det blir en trevlig kvällspromenad imorgon. Kanske, kanske...

Förutom det så blev det en fika med Kajsa och brorsan på Waynes, en stor disk diskad, en inskickad insändare till Norran, en hel del mailskrivande och en lång nap i soffan. Mycket mer har jag inte hunnit med, men det räcker för idag tycker jag.

Imorgon jobbar jag förmiddag. Efter jobbet ska jag och mamma fixa lite inför loppisen. Har jag tid och ork så tänkte jag som sagt dela ut de där tidingarna, städa samt tvätta ett par maskiner. Det är hektiskt att hinna med både ett riktigt jobb, ett jobb som hobbypolitiker, ett jobb som "hemmafru" och en vettig fritid. Men jag klagar inte. Jag gillar att ha saker att göra!

dag 20 - en låt du lyssnar på när du är arg

Jag funderade och funderade. Vad lyssnar jag på när jag är arg? Kunde inte komma på en enda låt. Men sen slog det mig. Jag har så hetsigt humör att när jag blir arg så smäller det direkt. Jag är jättearg i typ tio minuter men sen går det över. Jag hinner förmodligen inte lyssna på någon musik under de här tio minuterna, så jag har faktiskt ingen arg-musik som jag lyssnar på. Så tråkigt är det.

Måndag, en ledig dag?

Ledig från jobbet idag. Men det innebär inte att jag är ledig för den sakens skull. Har en fullproppad agenda. Massor av måsten som jag har skjutit upp.

För tillfället sitter jag och sms:ar med min "mentor", bästa Philip, samtidigt som jag fyller i kostnadsersättningsblanketter för KDU. Hur skulle jag klara mig utan Philip? Han har verkligen svar på allt, är superproffsig och lika trevlig. Eller mitt nätverk av underbara människor överhuvudtaget? Är så mycket nytt att jag blir snurrig.

Har en del räkningar på bilen som måste betalas. Och sen ska jag paketera och skicka lite grejer som jag sålt på Tradera. Väntar på samtal från Jessica angående lördagens personalfest som vi anordnar, och även från Maria angående debattartiklar och pressmeddelanden. Måste förbi AF en sväng, posten som sagt och bolaget för att köpa rosé inför lördagen. Ska också sätta upp lappar om loppisen som jag och mamma ska ha på onsdag. Och jag måste också packa ihop saker som jag ska sälja då. Har en del andra ärenden också. Och mitt hem är inte min borg, utan snarare ett slagfält. Får se hur mycket jag hinner städa. Och Astrid måste ju få sig sin promenix också.

Med andra ord, man är inte ledig bara för att man är ledig.


Lokalavdelning

Jo just ja, nu är det officiellt. KDU har en lokalavdelning i Skellefteå och undertecknad är ordförande.

Känns hedrande och riktigt roligt! Nu börjar det hårda arbetet med att skapa en stabil och stark grund här i stan. Och självklart ska vi ha massor av skoj under tiden!








dag 19 – en låt från din favoritplatta

Det varierar mellan Imperiets plattor Synd och Tiggarens tal. Men just idag känner jag för den sistnämnda så den får det bli.

Älskar låten Du är religion. Texten är helt fantastisk!


"Ännu en morgon i staden
Där vi fartblinda aldrig står still
Jag vaknar i ruiner av en natt jag inte minns
Och en spegel stirrar på min bild"





Här från en spelning med Thåström på Roskilde.


Dreaming is free

Slumrade till på soffan efter morgonkaffet. Drömde att jag var på något form av evenemang och hamnade i soffan brevid en superhet kille. Efter en stund började vi hångla och han måste ha varit den bästa på att kyssas någonsin. När vi väl skulle gå till hans rum(evenemanget måste ha varit på något hotell) så ringer min j-a telefon! På riktigt alltså, det där med telefonen.

Varför är det alltid så? Alltid när ens dörmmar är som trevligast så ska man bli väckt? Dagens i-landsproblem.






dag 18 – en låt som du önskar att du fick höra på radio

Videon är kass, men på radio skulle de gärna få spela Fuck me pumps. Sannolikheten är väl inte så stor, men hoppas kan man alltid!






Insändare

Knåpar lite på en insändare som jag tänker skicka in till lokaltidiningen. En insändare om företagsamhet och ungdomsarbetslöshet. Ni ska få se den när jag knåpat klart...


dag 17 – en låt som du ofta hör på radio

Helt ärligt lyssnar jag inte speciellt mycket på radio. Ibland i bilen, men aldrig annars. Generellt spelas det mest dålig musik och allt detta pladder om ingenting går mig på nerverna.

Men ibland händer det att jag lyssnar på Bandit på fredagarna när Magnus Betnér håller låda. Mest för att jag gillar herr Betnér. Inget annat. Och då brukar Uprising med Muse spelas rätt ofta.





dag 16 – en låt som du brukade älska men nu hatar

Jag vet inte om jag någonsin har älskat Tankar i Havanna. Men jag gillar en hel del andra låtar som Björn Afzelius gjort. Dock inte den här typen av politiska låtar som hyllar kommunismen. Kommunism är diktatur och om nu Kuba skulle ha blivit så väldigt bra efter kommunismens intåg så förstår jag inte varför miljontals människor har flytt därifrån. Den här låten beskriver någon slags utopi och inte verkligheten. Någon slags utopi som jag blir oerhört illamående av. Att tro att kommunism inte är förtryckande och att allt är så frid och fröjd. Inga horor eller juvelerare, utan bara skratt, sång, kärlek och lycka. Och förresten, vad är det för fel på juvelerare? Det har jag aldrig förstått.

Nej, jag avskyr kommunism och därför avskyr jag också den här låten.

 




....

Okej, om sanningen ska fram så blev det en del vin igår kväll. Och jag var väl inte nyktraste kniven i lådan. Trots det mår jag helt okej idag och ska snart bege mig till jobbet. Tur att jag inte kör bil dit i alla fall...

Men, angående dejten i alla fall. Om det inte hade varit för vinet och min oerhörda tankeförmåga efter ett par glas så hade det nog aldrig blivit nåt. Det är så töntigt egentligen. Han hade gillat en status på min FB och i och med det så kunde jag fråga om vi inte skulle ses nere i Skåne. För att göra en lite längre historia kort. Det ville han i alla fall och jag fick hans nummer. En mycket vettig pojk verkar det som, så det ser jag fram emot! Kan man kalla det kvart-i-tre-ragg förresten? Haha.

Nä, nu måste jag klä på mig, kladda dit ett ansikte och hoppas att jag kan cykla till jobbet.  

Dejt

Okej. Jag har bestämt dejt med en kille från Lund när jag ska ner till Skåne. En Kristdemokrat. Jättetrevlig. Lagom snygg. Har bra musiksmak. Och klädmsak. Verkar bra på alla sätt och vis. It's a date!

Och en del av mitt nya spontana liv.

dag 15 – en låt som beskriver dig

Det är väl egentligen inte så lätt att hitta en låt som beskriver en person, för oftast är det väl olika låtar som passat in i olika tillfällen och sinnesstämningar.

Jag är väldigt dubbel av naturen. Å ena sidan är jag si, å andra sidan är jag så. Jag har bra självförtoende i grunden, men i vissa situationer finns det inte alls. Jag står orubblig utåt sett, samtidigt som jag kanske vacklar inombords ibland. Sen är jag på ett sätt enligt vissa, medan andra aldrig har sett den sidan av mig. I det fallet handlar inte om falskhet, utan mer om flexibilitet och smidighet.

Låten jag har valt är i alla fall Come Undone av Robbie Williams. Den spelgar det här dubbla som jag pratar om. Att det finns flera sidor av myntet. Att våga vara mångfasetterad. Att våga tappa kontrollen ibland och för att sedan resa sig upp igen. Att våga vara lite både och.






"So unimpressed but so in awe
Such a saint but such a whore
So self aware so full of shit
So indecisive so adamant"


Helgen som var

Sov lite väl länge idag. Men med tanke på veckans(och i synnerhet helgens) sömnbrist så var det nog nödvändigt.

I alla fall. En summering av helgen vore kanske på sin plats? Jag har bara visat bilder på alla snygga KDU-pojkar. Och visst, de är snygga. Det kan nog få säga emot. Men det finns så väldigt mycket kunskap, allmänbildning och intellekt bakom de snygga fasaderna.

 




Hur som helst. Lördagen började med en tidig flygresa ner tll Stockholm. Efter att ha strosat runt i solen och tittat på finska turister ute på Riddarholmen så begav vi oss ett stenkast bort till Gamla Stan där utbildningen hölls. Möttes av massor av trevliga människor som hälsade och var nyfikna på var vi kom ifrån. Fikade lite innan det blev en presentation av alla som var där. Efter det anlände Mats Odell som höll ett litet föredrag om kristdemokrati ute i Europa. Mycket intressant! Efter hans föredrag gick vi igenom aktuella kampanjer för KDU. Fick tips på bra argumentationer och mycket inspiration till kampanjande.





Vid fyra-tiden så bröt vi tillfälligt upp. Jag och brorsan gick till hotell Diplomat och checkade in. Ett väldigt fint hotell må jag säga. Bytte om och strosade sen längs Strandvägen där vi stannade på en uteservering för proviantstopp i form av vin. Kombinationen vin, solsken och uteservering är oslagbar! Vandrade vidare ut mot Djurgårdsgärdet. Där ute möttes alla KDU:are för grillkväll. Grillade, spelade kubb och socialiserade. Ytterst trevligt! Vid halv nio-tiden började folk bege sig därifrån och jag bjöd med två killar till hotellrummet. Alltså, det är inte så hemskt som det låter, jag lovar. ;) Efter ett tag på hotellrummet så for en av killarna hem(han var bara 17 så han skulle ändå inte komma in på nåt uteställe) och min bror bestämde sig för att han var så trött att han ville sova. Jag bytte återigen om, och sen följde jag med Andreas ut i Stockholmsnatten. Och det blev en riktigt kul kväll/natt!






Utbildningen fortsatte 11.00 på söndagen. Var väl inte piggast, men klev i alla fall upp i god tid och åt en riktig brakfrukost på ett närliggande café. Riktigt mumsigt! Tillbaka i Gamla Stan så fick vi lära oss mer ingående om kampanjande och olika typer av kampanjer. Efter ca en timme så var det avbrott för lunch som intogs på Jensens Böfhus. Riktigt gott! Tog därefter tunnelbanan tillbaka till Gamla Stan där vi var ett gäng som åt glass och strosade i solen en stund. Efter lunch blev det mer om kampanjer och vi fick också lära oss att debattera och det var riktigt kul! Vid tre-tiden var det slut och vi var tvungna att skiljas åt från alla fantastiska människor som vi träffat under helgen. Blev lite vemodigt, men det känns ändå bra att ha fått träffa alla dessa smarta, trevliga och snygga människorna. Det är bara lite synd att man bor så långt bort...


dag 14 – en låt som ingen tror att du skulle älska

Jag vet inte om ingen skulle tro det, men jag är i alla fall löjligt förtjust i Yes Sir, I Can Boogie. Gillar den tydliga brytningen och att den är lite småporrig. Haha.






Our boys









Som sagt...KDU har de snyggaste killarna.


Underbar helg

Har haft en helt fantastisk helg i ett soligt Sthlm med en hel drös underbara KDU:are! Alla ev fördomar har försvunnit och jag har skapat massor av nya kontakter. Förresten är killarna i KDU de snyggaste någonsin! ;)

100 frågor

Hittade en lista. Kör på den i brist på annat. Har inte ens läst frågorna så vi får väl se om det är något intressant...


1. Vad är klockan just nu:
21.59
2. Vilket namn står på ditt födelsebevis:
Charlotta
3. Smeknamn:
Challe, Lotta
4. Civilstatus
Singel
5. Antal ljus på din senaste tårta:
19...
6. Husdjur:
Svenne
7. Hårfärg:
Mörkbrun
8. Favoritfärg:
Blått, röt och guld
9. Piericing:
Räknas hål i öronen?
10. Tatuering(ar):
En, än så länge. 
11. Födelseort:
Ske-å
12. Bostadsort (vid födelse):
Ske-å
13. Nuvarande bostadsort:
Ske-å
14. Har du varit kär:
Jag tror det.
15. Har du varit i några andra världsdelar:
Asien
16. Har du varit med om en bilkrasch:
Inte krasch, men olycka.
17. 2 eller 4 dörrar (på bilen):
Två om det ska gå fort.
18. Kaffe eller glass:
Jag överlever utan glass, men inte utan kaffe.
19. Snuttefilt eller kramdjur:
?
20. Salladsdressing:
Beror på vilken sallad det handlar om.
21. Färg på strumporna:
Gillar inte strumpor.
22. Lyckotal:
2
23. Favoritfilm:
Finns för många för att bara välja en.
24. Favoritcitat ur en film:
Inte minns jag sådant.
25. Bästa semestern:
Oj...kanske Lissabon. Älskade den staden!
26. Favoritmat:
Gärna kryddstarkt och köttigt.
27. Bästa veckodagen:
Fredag (om jag är ledig helgen)
28. Senaste låt du lyssnat på:
Teenage rampage - Sweet
29. Tandkräm:
Colgate kanske?
30. Favorit TV-program:
Går i perioder.
31. Favoritrestaurang:
Just nu längtar jag till Café Milano i Sthlm.
32. Favoritblommor:
Hibiskus tror jag.
33. Tycker inte om:
Fördomsfulla människor.
34. Sport att titta på:
Allätare. Idag var det friidrott. Gillar mest individuella sporter och fotboll.
35. Snabbmatsrestaurang:
Taco bar
36. Senaste sjukhusvistelse:
Kan ha varit när jag stukade foten för kanske 15 år sedan.
37. Favoritdricka:
Kaffe, mjölk, vin och champagne. Beroende på tillfälle.
38. Vilken färg på väggarna i ditt sovrum:
Champagnefärgade
39. Hur många gånger kuggade du på körkortet:
Ingen
40. Vem/var är du om 10 år:
Förhoppningsvis mig själv, men mer framgångsrik.
41. Vem fick du senast e-mail från:
Carl-Johan Schiller
42. Har du någonsin blivit dömd för något brott:
Är fortkörning ett brott?
43. Om du fick ett enda kreditkort, vilken affär skulle du välja:
I Sverige? NK. Men gärna La Rinacente i Milano. Förutsatt att någon annan betalar räkningen.
44. Vad gör du när du är uttråkad:
Sysselsätter mig.
45. Fras/ord du använder (för) ofta:
Absolut.
46. Vän som bor längst från dig:
Hm...bra fråga.
47. Vad retar du dig på?
Jantelagen.
48. Det bästa du vet:
Resa.
49. Läggdags:
Inte före tolv.
50. Snyggaste skådespelaren:
Lite trist att säga Johnny Depp va?
51. Hur många köttbullar lägger du upp på en tallrik:
Min tallrik eller någon annans?
52. Vad är klockan?
22.19
53. Bästa artisten genom tiderna:
Thåström
54. Favoritspel:
Jag spelar i princip aldrig spel.
55. Favoritfilmmusik:
Tarantinos filmer brukar ha bra musik.
56. Skostorlek:
38-39
57. Syskon:
En bror vid namn Alexander.
58. Favoritpålägg:
Stark ost
59. Om du var tvungen att skänka bort 25 000 till välgörenhet, vem skulle få dina pengar:
Oj vad svårt. I dagsläget skulle jag faktiskt behålla pengarna.
60. Vilket är det vackraste ordet/orden du vet:
Frihet
61. Bästa bok du läst:
Den första jag kommer på är Doktor glas, men jag har säkert läst någon bättre.
62. Är du internetberoende:
Klarar mig faktiskt utan.
63. Favoritdjur:
Katter av alla de slag
64. Gillar du snö:
Jag HATAR snö.
65. Favoritglass:
Italiensk
66. När köpte du något åt dig själv sist:
Igår. Hårfärg.
67. Är du långsint:
Nej
68. Din sämsta egenskap:
Envis
69. Vilken är din bästa egenskap:
Envis
70. Vilket är ditt nästa mål i ditt liv:
Utbildning
71. Skulle du döda en kattunge om du fick 20 000kr:
Jag skulle nog inte klara av det.
72. Vad gör du i sommar:
Jobbar, festar, hälsar på släkten och har det gött
73. Mest intressanta stad du varit i:
Istanbul
74. Vilket djur skulle du identifiera dig själv med:
Katt. Jag är rätt så ego.
75. Vad fascinerar dig mest hos andra människor:
Drivkraft. Och bra hår.
76. Senaste pojkvännen/flickvännen:
H
77. Favoritgodis:
Smågodis av alla de slag
78. Spelar du nåt instrument:
Nej
79. Vilken/vilka sporter gillar du mest:
Har inte den frågan redan varit?
80: Vilken person i hela världen skulle du helst vilja träffa, och varför:
Oj, finns så många faschinerande människor. Eller ska jag välja någon enbart efter utseendet?
81. Vilken film såg du på bio senast:
Himlen är oskyldigt blå. Jepp, jag går på bio ofta. ;)
82. Senaste köpta skiva:
Hm...det minns jag faktiskt inte.
83. Roligaste konserten:
Roligast vet jag inte, men Stones på Ullevi var rätt mäktigt.
84. Bästa känslan:
Orgasm
85. Samlar du på något:
Japp
86. i så fall, vad:
För mycket.
87. Är du feminist:
Absolut inte
88. Om du var ett instrument, vad skulle du vara då:
Vilken konstig fråga!
89. Favoritskiva:
Synd - Imperiet
90. Bästa kompis:
Har ett par stycken
91. Hur tror du att folk som ser dig på stan uppfattar dig:
Vad är det där för arrogant jävel? (Brukar få höra att jag ser arg och dryg ut)
92. Vad stör du dig mest på i detta ögonblick:
Att jag måste kliva upp före fem i natt.
93. Favoritlåt:
Finns alldeles för många bra.
95. Har du en mobiltelefon:
Ja
97. Vad är det vackraste som finns:
Havet tror jag.
98. Om du fick en resa helt gratis, vart skulle du åka?:
Gärna till Sydamerika. Eller varför inte spendera en hel sommar i sydeuropa?
99. Är du homo- eller bisexuell:
Nej
100. Vad är klockan nu när du är klar:
22.36


Nja, den var inte så intressant...


Let's spend the night together

Åker som sagt till Stockholm imorgon för att delta i en utbildningshelg med KDU. Fick ett mail av killarna som håller i tillställningen.
I mailet stod bland annat följande: "Vi drar igång kl 11.30 på lördag med inledningstalare Mats Odell och kommer att tillbringa hela dagen, kvällen och för de som vill även natten tillsammans."

Då det mest är (snygga) killar som anmält sig så bådar det gott... ;)


dag 13 – en låt som är guilty pleasure

Saken är den att jag har blivit så pass gammal att jag inte skäms längre. Absolt inte för låtar som jag lyssnar på i alla fall. Tycker någon att jag är en tönt så får de väl göra det. Jag kunde faktiskt inte bry mig mindre.

Så tyvärr, jag kan faktiskt inte komma på någon låt som är guilty pleasure.

Torsdag

Skulle förbi pappa och Karin för att skriva ut en grej från mailen. Då blev jag bjuden på både mat och fika. Perfekt!

Har färgat utväxten igen. Den blev för ljus sist, men nu tog jag nyansen mörkare så jag hoppas på bättre resultat den här gången. Under tiden då färgen verkade så passade jag på att diska, vattna blommor, ge Svenne mat samt dammsuga. Effektivt och bra!

Tänkte gå till mamma om en stund och lägga upp byxor. Har tre par med lite för långa ben som måste åtgärdas. Inte världens roligaste jobb, men det måste göras. Brukar gå rätt så fort när man väl sätter igång, så det är egentligen inte så farligt.

Sen ska vi se sista delen av Inför Eurovision. Ska bli kul att se om det dyker upp någon ny favorit. Än så länge har vi faktiskt hittat en hel del bra låt. Ovanligt att vi får så många favoriter så tidigt. Annars är vi rätt så kritiska...

Världsliga ting

Ända sen jag youtubade Patrik Sjöberg i söndags så har jag drömt om honom på nätterna. Olika drömmar hela tiden, men han är alltid med. Lite komiskt faktiskt. Kanske ska jag se det som en pik att jag borde läsa hans bok?Får väl se till att göra det då. Haha.

Och på tal om sömn så känner jag mig verkligen inte utvilad idag. Somnade väl vid två och klockan fem vaknade jag hastigt av att jag satte mig upp i sängen. Måste ha varit de där drömmarna som spökade... Somnade om och klockan åtta var det dags att stiga upp.

Tänkte tipsa om världens snyggaste nagellack att ha på tånaglarna. Dior Pink Berries no 354. Det har en lite gammelrosa ton och ser bara så klassiskt snyggt och fräscht ut på just tånaglarna. Ja, det är självklart snyggt på händerna också. Får bli helgens lack för min del!

Nu ska jag försöka kladda på mig nåt som liknar ett ansikte. Bara för att man är trött behöver det ju inte synas!




Sleepy

Då jag försöker somna i tid, tror ni att jag lyckas? Näe! Skulle inte tro det va?

Multitasking

På tal om ämnet rökning så hittade jag igen den här bilden på mamma.

Om jag har en drink i handen på varenda bild som föreställer mig, så har mamma en cigg i handen eller mungipan på varenda bild som föreställer henne. Hon kan röka i princip oavsett vad hon gör i övrigt. Som t.ex. när hon spelar minigolf i Slottskogen i Göteborg...
Skills!




Jag har bara lyckats spela basket(21) och kedjeröka samtidigt. Lyckats är dock en modifikation. Men min bristande talag i basket skyller jag helt och hållet på min längd. Eller brist på längd... (Som tur var finns det inget bildbevis på det)



Underbara laster

Jag ska erkänna en sak. Jag har börjat tjuvröka igen. Inte mycket. Bara ett par om dagen. Och det är alldeles lagom för mig.

För vet ni en sak? Jag älskar att röka! När jag slutade röka på heltid midsommarhelgen 2009 så slutade jag inte för att jag egentligen ville, utan jag slutade av ren tjurskallighet. Bara för att bevisa för H att jag kunde. Och det kunde jag också, det var inga som helst problem. Rökte en cigarett till nyår 2009/2010 och sen tror jag att det blev ett par under sommaren 2010. Hade en period i höstas/vintras då jag rökte också.

Och för mig handlar det om precis det, perioder. Som med allt annat i mitt liv så är jag en periodare. Jag blir inte beroende av nikotin, utan jag röker för att jag tycker att det är så gott! Helt ärligt alltså. Ett glas vin och en cigg slår det mesta!

Så vad vill jag ha sagt med det här? Jo, jag vill ha sagt det att jag (återigen) har beslutat mig för att börja om att röka. Ett lika stort beslut som att bestämma sig för att sluta, tro mig.

Nu återstår det bara att se hur lång den här perioden blir...





dag 12 – en låt av ett band du hatar

Hatar är väl ett lite väl starkt ord i sammanhanget. Och i det här fallet handlar det inte ens om ett band, utan om en artist. Jag gillar verkligen inte Mange Schmidt. Tycker att hans musik är riktigt dålig och jag tycker också att han verkar rätt patetisk. Har sett honom live en gång och det var inte bra.

Men jag älskar ändå budskapet i Moderaternas vallåt. Borgelig politik komprimerad i en låt. Alltså, jag gillar inte Mange Schmidt men jag gillar Flyter!






Sömn

Nu har mina sovrutiner blivit helt f*cked up igen! Somnar vid tre och vaknar vid tio-elva. Är egentligen så övertrött när jag väl somnar att jag sover alldeles för hårt och vaknar med huvudvärk. Hade ju fixat till det där med sömnen så bra. La mig aldrig efter tolv på vardagarna och steg upp före nio. Men då jag egentligen är en nattuggla så räcker det med en natt för att komma tillbaka till dåliga rutiner. Värst är det ändå när jag lägger mig vid tre och sen ska upp och Efter ett par dagar är sömnbristen verkligen påtaglig och sen när jag får sova ut så sover jag jättetugnt och vaknar med världens migrän. Bara att ta tag i det igen gissar jag...


Reflektioner

Jag borde egentligen sova, men istället sitter jag och reflekterar över det som har hänt 2011, so far.

Drygt ett kvartal har gått. Under detta kvartal har det förmodligen hänt mer än under hela 2010. Både inom mig och rent bokstavligt. Ett två år långt förhållande har tagit slut. Som det känns nu var det det bästa som kunde hända. Missförstå mig inte, det är inget fel på H. Han är en ytterst vettig kille. Visst han har också sina brister och fel, men han är en bra kille i grund och botten. Men för min egen utveckling så var det bra att det tog slut. Vissa viktiga saker skiljde oss åt, och jag hade förmodligen aldrig kommit underfund med vad jag själv vill om vi hade fortsatt tillsammans. 

Jag har kommit till insikt om väldigt mycket faktiskt. Vad jag vill i livet. Nå ja, något så när vad jag vill. Vad som är viktigt för mig i mitt liv förstår jag i alla fall bättre. Jag vill bli framgångsrik i det jag tar mig för att göra. Jag vill tjäna mer pengar än jag gör idag och ha ett jobb där jag får ta ansvar på ett annat sätt och utvecklas mer än jag gör idag. Jag vet inte exakt med vad, men jag vet i alla fall vad det lutar åt. Jag vill förkovra mig i sådant som jag tycker är intressant. Jag vill ha råd att resa och se världen. Jag vill jobba hårt och känna mig viktig. Samtidigt vill jag värna mer om mina relationer. Hitta på mer knäppa grejer och umgås med de som jag verkligen bryr mig om. Jag tänker satsa stenhårt på politiken. Jag har äntligen hamnat i ett sammanhang där jag känner mig välkommen till 100% och där jag känner att jag passar in och har något att tillföra. På kort tid har jag ändå lyckats klättra en bra bit där och det känns både overkligt och helt fantastiskt!

Under det här kvartalet har jag också lärt känna en hel bunt nya härliga människor. Socialiserat mer. Inte tänkt efter så mycket, utan bara hängt på och gjort massa kul grejer. Varit på fler fester och besökt krogen betydligt mer. Varit mer spontan helt enkelt. Jag har gjort saker som jag aldrig tidigare vågat eller trott att jag skulle göra. Tagit risker och chanser. Inte varit lika nojjig och försökt slutat överanalysera allt in i minsta detalj.

Jag känner att jag är på väg någonstans och för kanske första gången i mitt liv har jag mål att sträva efter. Dessa mål är fortfarande lite diffusa, men jag tror att med tiden kommer de att klarna mer och mer. Jag har aldrig haft dåligt självförtroende, men jag tror att jag har kommit till bättre insikt med hur jag ska använda mitt självförtroende på bästa sätt.





You cant beat me, I'm a rockstar!

Offrade mig och tog det sista i vinflaskan. Onödigt om det hinner bli dåligt liksom... Så nu sitter jag här med mitt vinglas och en ny ansiktsmask från Kanebo. Lyssnar på cheesy musik och tittar på Svenne som sitter ihopkurad i sin gunga. (Svenne är en undulat för er som inte vet)

Ibland är man bra mycket rockstar ändå!


Konsten att packa?

Alltså hur svårt kan det egentligen vara att packa en resväska för två dagar? Jättesvårt tydligen!

Behöver egentligen bara packa två outfits; en kvällsoutfit för lördagen och en outfit som passar på dagen(samt till middag) under söndagen. Reser ju i dagsoutfiten för lördagen. Men jag har packat flera outfits beroende på väder och dagsform. Eller inte beroende på vädret egentligen. För kallt får det inte bli, då kommer jag att frysa ihjäl! Har redan tre par skor i resväskan, och säkert fem toppar. Har en sån här mellanstor resväska, dvs inte en kabinväska och inte en stor resväska. Det borde ju räcka för två dagar kan man tycka, men jag blir fan tveksam. Den är i princip full redan nu och då har jag inte packat några skönhetsprodukter än...

Jag är inte bra på det här! Och sen är jag mer nojjig än vanligt över kläderna då jag bara känner två som ska vara med under de här dagarna, och resten är superflashiga och snygga människor. En av killarna jobbar tydligen åt Ralph Lauren. Skjut mig!






dag 11 – en låt av ditt favoritband

Min ungdomskärlek Thåström kommer alltid att ha en plats i mitt hjärta och det finns ett favoritband som jag alltid återkommer till, nämligen Imperiet. Sveriges i särklass bästa band!

Jag har lyssnat på dem så länge jag minns. De "hjälpte" mig mycket under mina tonår och jag lyssnar fortfarande på dem regelbundet. De har en låt för varje sinnestillstånd och texterna är helt fantastiska! För att inte tala om Thåströms röst... Och trots att jag kanske är så långt ifrån röd som man kan bli, så kommer jag alltid att älska Imperiet!

Men hur väljer man då ut en bara bra låt med dem? Nä, det går faktiskt inte så jag fuskar och väljer fyra! (Fast jag har typ 20 favoritlåtar med dem...) Alla från deras sista spelning.










Tisdag

Var så skönt att sova ut idag! Var ju uppe och tvättade till typ ett, och sen somnade jag väl vid två-tiden. Vet att det inte finns någon möjlighet att ta sovmorgon senare i veckan så jag tänkte att det var lika bra att passa på! Jobbar nu onsdag-fredag och lördag på morgonen åker jag till Stockholm och på söndag kväll åker jag hem igen(blir dock tåg hem så jag är hemma först på måndag). Två intensiva dagar med KDU. Utbildning och även en del skoj står på schemat. Längtar!

Idag står desto mindre på schemat. Det enda åtagandet jag har är att delta i en samtalskväll med Kristdemokraterna i Skellefteå. Fika och härliga människor med andra ord. Men det är först 18.00, och innan dess hade jag tänkt hinna med lite saker hemma istället. Promenad med Astrid först. Sen vill jag städa klart på balkongen, men vädret suger så vi får se om jag gör det idag eller inte. Dammtorkning behövs också, samt renbäddning. Måste plocka upp tvätten och börja fundera ut passande outfits för helgen. Kanske till och med börja packa? Och så ska jag ringa till KDU-medlemmar i Ske-å om ett upptaktsmöte. Samt laga middag i form av biff stroganoff. Inte så jobbig dag med andra ord.

Nej, nu ska jag strax hoppa i kläderna och gå ut på promenix i det hääärliga(?) vädret!





Från en dag med betydligt mer behagligt väder.


dag 10 – en låt som får dig att somna

Jag lyssnar inte på musik som får mig att somna. Däremot så händer det inte alltför sällan att jag lyssnar på John Mayer innan jag ska sova. Tycker att det där bra musik att varva ner med. Who says har väl strömmat ut ur högtalarna ett par gånger.





"Who says I can't get stoned?
Call up a girl that I used to know
Fake love for an hour or so
Who says I can't get stoned?

It's been a long night in New York City
It's been a long night in Baton Rouge
I don't remember you looking any better
But then again I don't remember you"


Att förkovra sig

Äter rester av lördagens pastamiddag(pastan har jag dock självklart kokt idag!) i hopp om att mitt huvud ska bli gladare på mig. Vet inte om det hjälper men magen blir i alla fall gladare.

Var som sagt på biblioteket idag. Det händer väl inte jätteofta måste jag väl erkänna. Gillar inte den konstlade tystnaden som är där. Massor av människor som är tysta av någon anledning som jag inte förstår. Jag gillar tystnaden i t.ex. en maffig kyrka. Där förstår jag tystnaden på ett helt annat sätt. Hur som helst lånade jag två böcker av min stora kärlek Christopher O'Regan(en kille som inte räds att använda manschettknappar!). Ett märkvärdigt barn - Gustav III:s son och En bädd av dun - Livet vid Gustav III:s hov. Får mina cravings efter historia ibland, och i synnerhet efter tiden vid sekelskiftet 1700-1800. Så nu ska jag försöka stilla den hungern lite.

Ska diska undan och förbereda för tvätten ikväll. Sen ska jag byta kläder innan jag beger mig till stan igen för en fika med Kajsa. Och efter det, tvätt som sagt.


Ett märkvärdigt barn : Gustaf III:s son (inbunden)  En bädd av dun : livet vid Gustaf III:s hov (inbunden) 


Böcker och den hunkige författaren som skrivit dem.




Ny vecka - nya krämpor

Känner mig skum i hela kroppen idag. Vaknade vid sju-åtta och mådde pissdåligt. Trodde att jag skulle spy. Men det gick över. Mest troligt var det för att jag sov alldeles för hårt och för att jag skippade middagen och bara drack vin igår. Ingen bra grej. Nu har jag ett tryck över pannan och det känns som att migränen är på g. Men jag hade ju migrän i slutet av förra veckan, och det brukar sällan komma så tätt. Ja, ja...jag skyller allt på vinet. Haha. Och mina konstiga drömmar i natt. Allt var liksom så verkligt samtidigt som det var väldigt otroligt att det skulle hända. Note to self: tänk på vad du kollar på innan du går och lägger dig, och skippa för guds skull vinet. Eller? Den dagen den sorgen...

Nu ska jag göra mig klar för promenaden med Astrid. Behöver frisk luft och behöver skingra mina tankar lite. Sen blir det som sagt stan och diverse ärenden.

Later!

Söndag

Dricker ett glas rött, lyssnar på Ulf Lundell och har just sett klart ett gammalt tv-program om Patrik Sjöberg. Har varit så mycket om honom i media på sistone av förståeliga skäl, och då kom jag osökt att tänka på honom av andra skäl. Kom ihåg när han var med i Mästarnas mästare för något år sedan. Det var nog första gången jag fick någon slags relation till den mannen. (Jag levde nog i någon slags bubbla som hade mer eller mindre missat honom innan) Lite arrogant, självgod och skön. Jag gillar ju sånna människor. Ja, så länge de har någon slags självdistans alltså. Men jag gillade Patrik när han var med där, och därför har jag youtubat honom ikväll. För att göra en kort historia lite längre.

Har klippt luggen lite också. Den blev en aningens för kort för min smak, och kanske även lite sned. Men jag tror att jag väntar till imorgon och försöker rätta till det då. Känns inte helt bra att göra det efter ett glas vin. Speciellt inte då jag inte ätit någon middag idag heller. Känner av ett glas vin, och då är det illa. Haha.

Imorrn är jag ledig. Planerna för dagen är att gå ut med Astrid, ringa lite samtal, besöka AF(och kanske även biblioteket när jag ändå är i krokarna), köpa foundation, tvätta och fixa lite pappersarbete. Inga direkta nöjen, men väl nödvändigheter.

Nä, nu måste jag nog ta mig en rejäl dejt med sängen. Är trött efter en helg fylld med jobb.
Natti natt!




Ingen Ronaldo direkt.
Men visst är jag bra på att hitta bra bilder? Haha.

 


dag 09 – en låt du kan dansa till

Kan är väl en sanning med modifikation. Jag har inget som helst taktsinne eller motorik, men jag försöker åtminstone dansa till Miami 2 Ibiza. De senaste gångerna jag varit ut så är det första vi har gjort när vi kommit till dansgolvet att gå direkt till dj-båset och önska den här låten.

I love Swedish House Mafia! (Och hoppas på ännu fler grymma låtar från dem inom en snar framtid!)