En (till) dag på stranden

Idag tog jag med mig mamma och åkte ut till Gullsand. Ett mysigt ställe vid det älskade havet. Solade i ett par tre timmar och hann även med två dopp. Var riktigt skönt i vattnet, och det är inte så hemskt långgrunt som det ibland kan vara i havet. Riktigt nice! Är minst tio år sedan jag var där sist så det blev en liten nostalgitripp på köpet!

Pappa fyller år idag(hela 57...) så efter badet var jag och brorsan och grattade honom. Han fick lite fina badrummsgrejer av oss. Grattis pappa!

Sen chillade jag ute på mammas gård en stund. Skvallrade lite med grannen och bara tog det lugnt. Det är ungefär så dagarna ser ut nu, när jag inte jobbar dvs. Chillar och har det soft. Orkar inte göra så mycket annat. Men jag klagar inte på värmen. Aldrig. Absolut inte! Jag skulle vilja ha sånt här väder jämt. Mellan 25-30 grader och sol. Lovely! (Synd bara att man blev född på fel ställe i världen, där det är det max en vecka per år typ...)

Däremot kommer vardagen i kapp ibland. Nu till exempel. Det är nästan en månad sen jag tvättade sist, så jag var nyss till tvättstugan och slängde i ett par maskiner. Har även handtvättat lite nattlinnen och några bh:ar. Passade också på att renbädda. Tänkt diska och kanske dammsuga och torka golv också. Det kan behövas... Även jag behöver en grundlig rengöring i form av dusch, fotbad, manikyr och massa annat. Får se vad jag hinner...

För övrigt så är jag besatt av
Gasolin igen. En lite sjuk besatthet, men det bryr jag mig inte om. Haha... Och danska är faktiskt ett vackert språk!


Köpte förresten en ny bikini igår som ser ut så här:



Färgglad och mönstrad. Precis som jag ville ha det!




Mönstret i närbild. Gillar att den har små gulddetaljer också.





Och så måste jag bara få visa att jag faktiskt lyckats bli lite brun.
Men har man en marockansk lover så gäller det att försöka komma i kapp. Haha...




Sa jag förresten...

...att jag inte har rökt någonting alls på en vecka nu? Inte ens igår när jag drack vin och alla andra rökte.

Slog nämligen vad på midsommar med le Lover(eller kanske mest med mig själv?) att jag skulle sluta röka i måndags. Han körde omvänd psykologi och sa att jag aldrig skulle klara av det.

Det bör kanske nämnas att jag säkert rökte fyra paket förra helgen och före det, när jag var i Uppsala och Sthlm, så rökte jag massor även då. En avgiftning kändes därför som det enda rätta.

Jag vet egentligen inte varför jag slutade, för jag gillar ju att röka. Och det är i så många situationer en cigarett passar som handen i handsken. Men sen är jag en tjurskalle av rang också, och när jag känner för det så har jag verkligen järnvilja.

Så, inga cigaretter på ett år sa jag då. Kanske ändrar jag det till en månad bara. Vi får se. Har två oöppnade paket i en köksskåp...

Helgen...

...eller det som började med Wake up alone och slutade med Som eld.

" I stay up clean the house,
at least I'm not drinkin'
Run around just so I don't have to
think about thinkin' "



Det var som sagt min värsta jobbhelg(som äntligen är över!), men ändå har jag hunnit med mycket annat. I fredags hälsade jag på mamma en sväng efter jobbet, snackade lite och sådär. Sen gick jag hem och chillade lite framför tvn, pratade i telefon och tyckte lite synd om min själv. Vid fem på morgonen ringde H och frågade om jag sov. No shit!? Vem sover inte fem på morgonen? Speciellt då jag skulle upp och jobba 10.30 dagen efter. Men trots att jag bara hunnit sova två timmar så lät jag honom komma förbi. Jag kan aldrig säga nej till honom...så är det bara. Sov kanske en timme till innan det var dags att gå och jobba.

Efter jobbet på lördagen så var vi bjudna på middag hos min moster som firade silverbröllop. Vi fick lite olika plockmat och allt var riktigt gott! Hann även få i mig lite vin och likör. Gött! Självklart blev det massor av prat och skratt. Det låter alltid som ett hönshus när min släkt träffas...även om vi bara var sex personer på middagen. Haha...
Drygt nio åkte jag hem igen. Såg lite på tv. Blev mer och mer irriterad på uteblivna samtal och på mitt eget beteende. Så jag städade badrummet istället. Städning kan vara bra terapi ibland. När jag var klar och hade satt mig i soffan igen så ringde Sanna vilket var väldigt passande! Cyklade till henne och så sprättade vi en flaska rödtjut och snackade massor. Hon är nämligen tillsammans med Hs bästa kompis så vi har en hel del gemensamt om vi säger så. När klockan närmade sig tre så ringde hennes kille från Max. Vi beställde lite mat med honom, och helt plötsligt så var det efterfest på Sannas altan. De flesta for rätt så fort(klockan var ju ändå rätt så mycket...) och tillslut var det bara jag och Sanna och våra "karlar" kvar. Det var riktigt trevligt och H sa de gulligaste någonsin till sin kompis; "Det här är världens finaste tjej". Han syftade på mig och jag trodde att mitt hjärta skulle smälta bort i det ögonblicket. Han kan ju sina saker om han vill den där killen... Vi stannade en stund till innan vi vinglade hem till mig. (Vi var inte fulla, bara vingliga...haha) Då var klockan kanske fem...

Jag var ju tvungen att jobba idag med, så innan jag åkte så fixade jag frukost åt H och lät honom sova en stund till. När jag kom hem från jobbet ikväll så hade han diskat bort mitt växande diskberg i köket. Han hade diskat! Åt mig! Han som inte ens städar hemma hos sig själv. Ringde honom och sa att han var världens gulligaste kille. För det är han verkligen ibland!

Jag tycker om honom mer och mer, så är det bara. Även om han kan göra mig så förbannad ibland. Fast jag vet att han inte menar något illa, det är bara jag som är lite nojjig då och då.
Men han sa faktiskt, "då jag var singel"...

Återigen en helg med alldeles för lite sömn på grund av den där mannen. Men som jag har sagt alla gånger förut, det var värt det!


"...och jag som inte trodde
några fingrar skulle nå
ett hjärta som alltid
alltid varit låst"

Mer...

...
skön sommarmusik!






RAI!


Jag längtar till stranden!












Sommarmusik

Jag älskar alltid Bob Marleys musik, men den passar ändå bäst på sommaren.
Drömmer mig bort till långa sandstränder, skönt häng, trevligt sällskap, goda paraplydrinkar, strandklänningar, solglasögon, dans och alltmänt chill.   






Fredag

När man jobbar varannan helg är helgen inte så speciell. Ingenting att se fram emot direkt. Det är snarare så att man ser fram emot måndagen. I alla fall den här helgen när jag har min långhelg på jobbet. Det är inte såå kul och jag längtar jättemycket till på måndag! Men nästa vecka är bra rent allmänt. Jobbar bara tre dagar och alla är förmiddagar. Yes!

Imorrn ska vi på middag med min moster och hennes man. De firar 25-årig bröllopsdag. Är det silverbröllop kanske? Hur som helst förstår jag inte hur de har stått ut med varandra så länge. Haha... Men det blir nog bra med god mat och kanske lite gott att dricka.

Ikväll ska jag också försöka aktivera mig lite, bara för att inte bli tokig. Är inne i en sån period då jag behöver sällskap och aktiviteter hela tiden. Hatar sånna perioder! I vanliga fall tycker jag att det är jätteskönt att bara vara hemma själv ibland. Men inte nu. Blä! Vi får se om nån vill umgås med mig helt enkelt. Hehe...

Nu ska jag fixa räkningarna och klä på mig lite kläder. Brände dock axlarna lite igår så de gör ont, dvs det är mindre skönt med kläder. Men vad ska man göra? Kan ju inte direkt gå naken till jobbet.

Fina bikinis

Jag är sugen på en ny bikini. Förmodligen på grund av det varma och fina vädret. Alla bikinisar jag äger är i dova(trista?)  färger typ svart, mörkblått och grått.
Nu är jag sugen på färg och/eller mönster! Det blir lite roligare till brännan. Får ge mig ut på jakt till veckan helt enkelt.



   





De två översta är från HM och de två undre från Twilfit.
Något i den stilen skulle jag gärna ha.




Jag älskar havet!

Det blev stranden idag med. Boviken närmare bestämt. Brukar undvika det stället i vanliga fall då det brukar vara packat med barnfamiljer, fjortisar och moppekillar. Idag var det lagom med folk. Dvs, det var så pass lite folk att man fick gott om plats utan att trängas, men samtidigt så pass mycket att man kunde spana lite. Jag som är så nyfiken behöver nämligen lite folk att spana på ibland för att trivas. Haha...

Hur som helst var det jättehärligt. Var där i säkert fem timmar. Bättrade på brännan, lyssnade på musik, åt glass, badade, skvallrade och gick runt i det låga vattnet och bara chillade. Saltvatten i håret, sand på kroppen och gassande sol. Wünderbar! Och lite färg fick jag faktiskt på köpet... (Fast jag pratade med mr H som sa att han blivit svart, orättvist med sånna gener!)

Nu MÅSTE jag ta tag i mitt hem. Det är typ sand på golvet i hallen uppe + i badrummet. Inte kul! Borde renbädda också...


Boviken, Skellefteå

Boviken, nån annan dag.


Sol idag med!

Lika fint väder idag, så nu drar jag på mig softa sommarkläder och cyklar till mamma och solar där. Så får det bli. Sen får vi se vad som händer helt enkelt.

I övrigt är jag så arg att jag har fått huvudvärk, och ibland känner jag bara för att skita i allt. Fast ändå inte...

Nu. UT!

En dag på stranden

Blev en dag vid vattnet. Sjöbotten närmare bestämt. Riktigt härligt! Solade i ca tre timmar och hann även med en liten simtur. Jag är inte bara den som pressar, utan gillar att bada också. Och när jag väl är i vattnet så tar det ofta lång tid innan jag kommer upp. Det var faktiskt riktigt skönt i vattnet idag, men mitt sällskap bangade så jag fick bada själv. Hm...

Efter att ha fått oss lite färg så åkte vi på Willys och handlade lite ingredienser till min supergoda kycklingsallad. Så middagen bestod av matig sallad med en god sås och Ben & Jerrys Half baked till efterrätt. Mums! Nu är jag riktigt mätt. Och trött.

Insåg just att det här är första sommaren som jag har semester och dessutom jobbar jag bara halvtid resten av tiden. Det innebär tid att njuta och ta vara på sommaren. Och det ska jag! Idag var en bra början. Imorrn ska jag också försöka sola och njuta, om vädret tillåter...men det verkar i alla fall lovande.

Annars är det inte så bra. Orkar inte ta tag i saker och ting och här hemma ser det ut som ett bombnedslag. Blä!

Uppe i ottan

Uppe tidigt idag. I helgen hade jag inte ens gått och lagt mig den här tiden. Haha...

Men glassmaskinen på jobbet måste få sig en omgång, och eftersom att jag är bäst på sånna där grejer så är det mitt jobb. Nä, skämt åsido...men jag har i alla fall "utbildning" på området, det är därför.

Hoppas att det blir sol och varmt idag, så kan jag sola lite efter jobbet. Känns som att det kan behövas, trots att jag fick en skön bonnbränna i helgen. Hehe...





UPDATE:

Det gick som smort att rengöra maskinen. Tog mig bara två timmar, och för reparatören som har gjort det förut brukar det ta tre... Ha, jag äger! Lite egoboost sådär.

Nu har jag gjort klart lite papper som försäkringskassan ska ha. Måste posta dem pronto också! Och vädret verkar lovande så jag kanske till och med kan dra en sväng till beachen idag. Vi får se vad min kompis som jag ska dejta idag säger. Jag är i alla fall sugen på beachen, även om beach -09 kroppen inte har trollats fram än(eller någonsin). I don't giva a fuck känns det faktiskt som. Vad spelar det egentligen för roll om vilt främmade människor tycker att jag är snygg eller inte? Nä, precis.

So long!



(Nästan) Allt ska bort! Stor realisation!

Det här med hår alltså, det är rätt så fascinerande På vissa ställen ska det vara mycket och på andra inget. Ögonfransarna ska vara långa och täta, men under armarna ska det vara hårfritt.

För mig är hår extremt viktigt. Eller rättare sagt, jag är ganska så besatt av hår. Ikväll har jag ägnat tid åt allt mitt hår. Det innebär att jag har tonat håret på skallen(note to self: peela aldrig ansiktet innan toningen, den fastnar gärna i pannan!), färgat och noppat ögonbrynen, färgat fransarna, epilerat benen samt bikinlinjen, trimmat armarna och rakat mig under armarna. Har även noppat bort hårstrån som råkat komma fram på fel ställen som t.ex. på tårna, hakan mm.

Det är rätt så sjukt egentligen hur mycket tid och energi man kan lägga ner på hår, speciellt oönskad hårväxt. Men vad ska man göra om man inte vill se ut som en hårig karl då? För jag kan nästan lova att jag har lika mycket hår som H(ja, förutom på bröstet då...haha) om jag bara skulle låta det växa ut. Och han är liksom både man och arab...

Det är inget som säger att man måste göra det här som tjej. Man behöver inte raka benen för nån karl om man inte vill. Det är upp till var och en. Men personligen så älskar jag när benen är släta och ögonbrynen snyggt noppade, och jag skulle förmodligen aldrig kunna gå på dejt med stubbiga ben eller gå till sängs(vilket gammalmodigt uttryck!) utan att vara fixad down under. Kanske beror det på osäkerhet från min sida eller respekt för killen. Han ska väl ändå slippa håriga ben? Jag menar, jag vill ha en manlig man och tycker att det är sjukt omanligt att raka benen eller under armarna. På män gillar jag hår(överallt utom på ryggen). Killen kanske vill ha en kvinnlig tjej utan en massa hår. Det är samma sak.
Men så är jag ju ingen feminist heller, utan tycker att könsroller är rätt så bra.





Min kära vän, epilatorn.


Tisdag

Oj vad förra helgen tog kål på mig. Är fortfarande supertrött, men det beror förmodligen på att jag inte har sovit igen alla timmar än. Sov ungefär elva timmar totalt på tre nätter. Vilket ju inte är alltför mycket... Men som sagt, ibland kan det vara värt att sova lite.

Ska ut med mamma en sväng nu. Hon hade lite ärenden och jag borde lämna in mina älskade sandaler hos skomakaren. De har nämligen gått upp i en söm. Sen i eftermiddag ska jag träffa Matilda. Var tvungen att dubbelkolla om det var idag. Ibland(?) är jag lite förvirrad. Hehe...





Direkt från balkongen

Sitter ute på balkongen och bloggar just nu. Klockan är drygt halv elva, men solen är fortfarande uppe och det är nästan 20 grader ute. Inte illa! Sitter dock under en ullfilt och myser då jag alltid är frusen.

Har fixat de sista planteringarna här ute idag. Blev riktigt fint! Fast jag blir ändå aldrig 100% nöjd med mina planeringar, kunde ju alltid ha gjort liiite annorlunda. Men, men...fint är det i alla fall. Krydd- och grönsaks"trädgården" är klar, och det är underbart att kunna gå och ta sig lite sallad, mynta eller persilja när man vill. Hoppas bara att zuccinin blir någonting också. Skulle var underbart gott med färsk zuccini. Mumma! Alla blommor och olivträdet är också på plats. Samt lite krimskrams för ökad mysfaktor. Några ljuslyktor, kuddar, en filt, en duk på bordet, tvättlinan och en stor tunisisk tallrik på väggen. Vill bo här ute!

Just nu är det MTV Live med
John Legend på VH1. Har på det i bakgrunden. Gillar den där killen. Soft musik och en bra röst. Precis vad jag behöver just nu.

Har inte hunnit så mycket här hemma, utan jag funderar på att epilera benen istället. De börjar var lite väl vildvuxna nu. Blir det på några dagar bara när jag rakar dem. Blä! Men epilatorn är bra. Mamma köpte sig en idag med. Hon var less på att vaxa.


Lite bilder från le balkong...

Sorry för dålig bildkvalitet, men webcamen är inte den bästa och jag orkade inte hämta kameran.




Olivträdet jag fått från jobbet, samt vattentunnan och en bit av växthuset där zuccinin huserar.




Blomlådan jag planterade idag samt mina stora terrakottakrukor som jag älskar.




En del av krydd- och grönsaks"trädgården" samt lite utsikt över hooden.




Och åt andra hållet ser det ut så här. Ganska så fint va? Och då syns ändå inte allt på de här bilderna.


En trött måndag

Hade egentligen tänkt börja 07.00 imorse och rengöra glassmaskinen på jobbet. Men jag tog mig bara inte upp den tiden. Helt omöjligt! Så istället började jag 9.30 och tänkte att jag får in och jobba några timmar på min lediga dag på onsdag istället. Lite surt kanske, men det känns fan värt det!
Skolade in en jätteduktig tjej idag. En av vaktmästarnas dotter. Kul med duktigt folk!
 
Har massor som borde göras här hemma. Dammsuga, vattna blommorna, städa åt Svenne, diska, gå ut med soporna, boka tvättid, städa badrummet, plocka undan saker, renbädda, laga mat och plocka in ren tvätt.
Dessutom måste jag handla mat samt lite mer blommor till balkongen. Tror faktiskt att jag börjar med det sistnämnda. Så Solbacken nästa!

Midsommarhelgen -09

Är så trött och slutkörd efter den här långa helgen att jag inte vet vad som är fram och bak eller natt och dag längre. Blir sängen pronto!

Har i alla fall umgåtts med tio andra människor i en stuga vid havet,  ätit massor av god nordafrikansk mat hela dagarna (och nätterna), fiskat med kastspö för första gången i mitt liv, sovit med le Lover på en sandstrand, druckit sprit och rökt minst fyra paket cigaretter, skrattat massor, pussats en del, gråtit lite och insett att det är jävligt vackert vid havet. Har inte ens längtat till stan utan trivts som fisken i vattnet. Ibland är den där friheten, friska havsluften, naturen och lugnet man behöver.

Och det där lugnet fick avsluta hela helgen då jag, le Lover och värdparet samt deras supergulliga tvååriga dotter stannade kvar efter att de andra hade åkt och bara umgicks, lagade middag och hade det skönt. Efter natten på stranden var det nog det bästa den här helgen.

Håller även på att komma fram till en del av svaren på alla frågor i mitt huvud. Om vad som är viktigt i livet och sådär. Det känns bra.

Nu, sängen. Berättar mer om helgen en annan dag.
God natt!

Fortfarande torsdag

Tydligen är det inte bara H som är en tidsoptimist av rang, utan hans kompisar verkar vara likadana. För här sitter jag fortfarande. Men det gör inte så mycket för nu hinner jag andas ut i soffan, dricka kaffe och se Sex and the City. Tre avsnitt idag. Det gillas! Fast egentligen gillar jag inte just den här perioden av serien, när Carrie dejtar ryssen Alexandr. Men, men...det funkar la.

Funderar på hur kallt det är ute vid havet? Förmodligen jättekallt och blåsigt. Fast det blåser alltid på A-torp också, så jag är van. Men jag tror och hoppas verkligen att det kommer att bli jättemysigt. Saknar att bara få mysa med min lover, och vad kan vara mysigare än havet? Jag är verkligen en kustmänniska som får lappsjuka av att vara för många mil från havet. Älskar att sitta på en klipphäll och höra vågorna, se horisonten långt därute och bara känna doften av salt. Underbart...

Bara de nu hämtar upp mig nångång... :S



UPDATE:


Nu ringde han i alla fall, så alldeles snart bär det av mot landet! Bara två timmar försent...

Som sagt, ha en riktigt bra midsommar alla där ute!



En stressig torsdag

"I don't wanna be the girl who laughs the loudest
Or the girl who never wants to be alone
I don't wanna be that call at 4 o'clock in the morning
'Cause I'm the only one you know in the world that won't be home"



Har stressat hela dagen. Var tvungen att åka till jobbet för att få ett papper påskrivet av min chef och sen till Apoteket för att köpa nässpray. Sen till mamma och brorsan och vara lite social och för att hämta min sprit. Sen hem, käka, duscha och så måste jag packa lite och sminka mig. Sen skjutsa brorsan till en grej i stan och sen efter 16 nångång så hämtar Mr H och hans vänner upp mig och så åker vi ut till Bjuröklubb.
Allt detta med feber och hosta. Nice...eller så inte.

Men jag hoppas i alla fall på en trevlig kväll och en härlig midsommar. Och det hoppas jag även att ni får.


Så trevlig midsommar allihopa!!



Nageltips!

För ett tag sedan hittade jag ett jättebra nagellack. Wonder Nail från Isadora med bredare borste(står wide brush på flaskan). Dessa finns i olika färger, men den jag föll för var Nail Whitener.

Det fungerar nästan som ett vanligt genomskinligt lack, men med en svag mjölkvit ton. Ju fler lager du applicerar destor vitare blir naglarna, fast de blir inte knallvita utan det ser väldigt naturligt och fräscht ut. Jag brukar ta två eller tre lager beroende på hur vitt jag känner för. Grunda med ett baslack och avsluta med ett topplack så sitter det dessutom jättebra. Kostar 69:- om jag inte minns helt fel. Billigt och bra! 







I mitt badrumsskåp...

Duschcreme: Superdrug naturals coconut & shea butter
Shampoo: Head & shoulders, Elvital eller ett finskt märke
Balsam: Se ovan.
Hårinpackning: En med havtorn från samma finska märke
Torrschampo: Aldrig använt
Hårprodukt: Använder sällan, men i så fall leave in treatment från Elvital...den röda
Hårspray: Varierar
Lock-/plattång: Använder så sällan så jag vet inte vilket märke
Bodypeeling: Superdrug naturals coconut & shea butter
Bodylotion: Se ovan.


Kroppsprodukt:
Kan inte leva utan rakgele till benen
Solskydd: Aldrig använt
Parfym: Dior, Estee Lauder, Armani eller Boss. Har några stycken...
Deodorant: Nivea, den genomskinliga
Ansiktsrengöring: Apotekets
Ansiktsvatten: Apotekets
Ansiktscreme: Apotekets eller Clinique

  

Nattkräm:
Använder samma som dagtid
Ögoncreme: Clinique, men använder den sällan
Ansiktspeeling: Apotekets
Ansiktsmask: Lite olika, oftast saunamask
Primer: Ingen
Concealer: En från Maybelline
Foundation: Max factor Age renew
Rouge: Dior
Bronzingpowder: Just nu Isadora

Apoliva Rengöringslotion

Mascara:
 Dior och Max factor
Ögonskugga: Dior, Clinique eller Isadora
Ögonbrynspenna: Max factor, tror jag
Ögondroppar: Använder inte
Läpprodukt: Vanligt lypsyl eller försvarets
Läppstift: Händer i princip aldrig
Läppglans: Massor av olika märken
Nagellack: Oj...allt från Mavala till Dior
 



En salig blandning med andra ord...


Midsommar

Från inga som helst planer. Till att någon annan planerar åt en. Riktigt bra tycker jag!

Tydligen åker jag med Mr H och hans vänner till
Bjuröklubb imorrn. Vi skulle köpa med oss mat och jag skulle ta med mig varma kläder om det skulle bli kallt. Som värsta skolutflykten. Hehe...

Men jag tror att det blir mysigt, bra och lagom "svenskt". Kanske har jag till och med så tur att jag slipper sillen? Nubben och kameran åker i alla fall med!

Nu ska jag fixa naglarna och peela bort mitt gamla ansikte. So long!










Onsdag

Stannade hemma från jobbet och sov till drygt 12 idag. Är fortfarande förkyld, döv, har lite feber och mycket sömnbrist. Därför tyckte jag att de ska få slippa mig på jobbet.

Var och handlade lite mat, men i övrigt så har jag bara bott i soffan med datorn i knäet hela dagen. Funkar det med, men trots febern så blir jag rastlös. Är en svår omställning att inte göra nåt alls, från att ha varit igång i princip dygnet runt ett par veckor. Men välbehövlig vila skulle jag tro att det är.

Nu ska jag kladda på mig ett ansikte, till och med testa mitt nya solpuder, och ta på mig lite vettiga kläder. Mr H skulle troligtvis komma förbi på en stund så. Han ska slippa se mig så här. Haha...

Hemma

Nu är jag äntligen hemma! Nog för att jag har haft det jättebra borta, men efter att ha sovit på sex olika sängplatser under sju dagar så känns det grymt skönt att få sova i min egen säng. Jo, det blev faktiskt sex sänplatser när jag räknade ihop det. Min säng, Hs säng, Hs soffa(då hans kompis däckade i hans säng), Umeå, båten och Beas bäddsoffa. Det är liite för mycket på sju dagar.

Idag gjode vi som sagt Uppsala. Hittade en till klänning, två par strumpbyxor, en bh och lite nödvändiga apoteksvaror. Nu har jag verkligen uppdaterat allt. Min garderob, mina smycken, mina skor, mitt barskåp, mina parfymer, mina köksskåp och mina underklädeslådor. Känns bra, men dyrt... Som tur var är H skyldig med lite pengar i alla fall.

Förhoppningsvis får jag träffa honom imorrn. Han har ju sin fotboll ikväll, och dessutom vill jag inte smitta honom med min förkylning. Lyckades bli döv på planet också. Grattis!

Nu väntar jag besök av en kompis. Så ciao!

Uppsala dag 4 - fast mest Sthlm

J'dore DKNY!


Ja, nästan så är det. I alla fall min nya plånbok därifrån. Köpte den på NK under vår Sthlms vistelse idag. Har varit i storstan i princip hela dagen. Shoppat en hel del, bla. skor, en klänning, ett nattlinne och plånboken då. Är mycket nöjd! Har även hunnit med lunch, middag samt två fikan. Haha... Träffade också en gammal klasskompis, Tomas, på Waynes vid plattan och snackade lite skit. Bea har hållit kontakt med honom under de här åren, så vi passade på att ses när vi alla var i Sthlm. Sen middag på en av mina favvorestauranger i stan. Nice...

Nu myser vi i soffan med Mövenpickglass och vindruvor. Och Bea läser sista boken i den där Twilight-serien- Jag har varken sett filmen eller läst nån av böckerna. Jag är lite speciell...

Imorrn ska vi göra Uppsala innan mitt plan hem går. Känns både och att åka hem. Men med tanke på att jag är sjukt förkyld blir det nog bra. Förutom själva flygningen då...


Ordinary people




"This ain't a movie, no
No fairytale conclusion y'all
It gets more confusing every day
Sometimes it's heaven sent
Then we head back to hell again
We kiss, then we make up on the way"




Uppsala dag 3 - Regn, regn, regn

Det regnar fortfarande. Det har det gjort hela tiden jag har varit här. Great...eller så inte. Men imorrn har de i alla fall lovat uppehåll. *håller en tumme*

Igår var vi ut på ett ställe här i Uppsala. Tror att det hette Platium eller nåt sånt. Var trevligt, för jag hade trevligt sällskap. Men jag pallar inte riktigt den där köttmarknaden och alla hobby-bratsen. Blä! På så sätt var det precis som hemma. Och hemma går jag inte ut längre. Knappt på puben ens...

Idag har vi varit ut en sväng med bilen. Jag shoppade lite gött på Cervera och Bea handlade lite saker på Ikea. Pengarna bara rinner genom fingrarna, men som tur var kommer det in nya på kontot imorrn. Yeah! Passande då vi ska till Sthlm och bränna på. Jag behöver en ny plånbok, ironiskt nog. Ska se om den jag sett ut på NK finns kvar. *hoppas*

Saknar baben där hemma. Speciellt eftersom att jag är så dum att jag ringer och pratar med honom. Jag hoppas bara att det är ömsesidigt, och att han fortfarande finns kvar när jag kommer hem. Som sagt, saknar honom...men jag har det bra här nere också. Och tur är väl det!

Uppsala dag 2

Har varit på stan hela dagen och sprungit runt. Hittade lite småsaker till criben, men annars inget. Fast det gör inte så mycket, ska ändå till Sthlm på måndag så.

Nu blir det en snabbdusch, och sen middag hos en bekant till Bea. Och ja, sen utgång. Är lite halvpeppad, men har börjat känna mig lite förkyld. Inte bra...

Jo, förresten. Blev raggad på av värsta hip-hopern på tågstationen idag. Vad är det med Uppsalas tågstation och svarta hiphopare? Jag blev i alla fall lite smickad, men tackade artigt nej till hans inviter.


I Uppsala

Är tillbaka efter en härlig kryssning till Riga. Det blev massor av god mat, välblandade drinkar, bra shopping och sköna skratt. Så jag är nöjd!

Har varit i Sthlm hela dagen och fortsatt min shopping. Träffade även en gymnasiekompis som jag inte träffat på jättelänge. Världen är bra liten egentligen... Sen på tågstationen i Uppsala "träffade" jag Lazee också. Han hade väldens skönaste skånska dialekt. I like! Ja, och i Uppsala är jag nu och några dagar framöver. Bea sover här i rummet för hon ska jobba några timmar imorrn. Själv tänkte jag "göra stan" och sen på kvällen blir det förmodligen middag och utgång. Niiice... Och skönt att gå ut i en annan stad! Hoppas jag...

Däremot saknar jag Mr H. Han betyder nog mer än han vet. Och kanske även mer än jag trodde. Det finns en stor risk att jag kommer att ringa honom och gråta och berätta hur mycket jag saknar honom efter några glas vin imorrn. Önskar att jag kunde säga det i nyktert tillstånd istället...

Anyway, god natt! Vi hörs!

Borta en vecka

Jag har massor av grejer jag verkligen borde göra nu, men vad gör jag istället? Jo, degar runt på nätet. Ibland är jag en dålig, dålig människa. Eller åtminstone en lat en. Så har det alltid varit.

Åker som sagt ner till Umeå direkt efter jobbet idag. Och supertidigit imorrn så går bussen till Sthlm. Sen på aftonen åker vi kryssning till Riga, och spenderar en dag där. Sen planerar jag att vara i Sthlm hela fredagen för att sen åka till Bea i Uppsala. Och ja, sen får vi se vad vi riktigt hittar på. Kommer hem nästa tisdag igen.

Som sagt, det är jättekul att åka iväg och få lite andrum och träffa Bea. Har saknat henne.
Men samtidigt vet jag att det kommer att bli jobbigt också. Men det får jag ta. Jag hoppas bara att det är värt det.

Nä, nu måste jag ta mig i kragen och fixa med diverse grejer. See ya!

Zlatte och kidsen

Har packat det mesta inför morgondagen. Ute i god tid för att vara jag faktiskt. Men å andra sidan åker jag direkt från jobbet så jag har inte så mycket till val. Det suger att måsta jobba imorrn. Jo, faktiskt. Det känns inte kul alls.

Nu sitter jag nyinsmord i bus och lyssnar på
Alice Cooper och kollar på urgulliga bilder på Zlatan och hans barn. Det är nästan så att jag blir lite avundsjuk. Men bara nästan...
Hur söta är inte ungarna alltså? Fast chansen(risken?) att jag skulle få blonda barn är nog lika med noll. Jag är ju inte speciellt blond alls, och att jag skulle skaffa barn med en blond kille? Knappast(eller aldrig i livet typ). Men jag skulle fan ändå få söta barn! Söta brunettbarn.

Nä, nu är det nog dags för sängen innan det här går överstyr.


Zlatan firar segern med familjen!


Just another manic monday

Efter en wünderbar omtumlande helg så blir det helt plötsligt måndag och baksmällan kommer. I mitt fall betyder migrän och illamående. Jag vet ju att det beror på att jag har sovit för hårt i natt och att jag känner mig rätt stressad just nu. Har massor som jag ska hinna med, men jag vet inte när. Och de här sakerna måste alltså vara gjorda innan 12.30 imorrn. Scheisse!

Anyway, jag jobbar idag. Och jag skiter i att jag mår piss. Måste på jobbet ändå. Hade tänkt lämna in en ledighetsansökan också, om en veckas semester i september. Ni vet det där jag skrev om förr. Nytt land, nytt språk, söderut och Atlanten. I so need it...
Men jag behöver också nästa lön innan jag kan boka någon resa.

Nu ska jag kladda på mig lite mascara och sen gå ut med Astrid the dog. Blir bara en kortare promenix idag, men jag hoppas att hon blir nöjd ändå.


Några tankar en söndagskväll...

Och om de hålla dig för lögnare, så säg: "Min gärning tillhör mig, och eder gärning tillhör eder; I ären oskyldiga till vad jag gör, och jag är oskyldig till vad I gören. "

Gud göro förvisso ej människorna den ringaste orätt, utan människorna göra orätt mot sig själva.



Religion kan faktiskt vara någonting väldigt vackert. Om den utövas som den bör, och om människorna inte gömmer sig bakom den utan använder den som vägledning i sitt liv. En god kristen, jude eller muslim dömer ingen annan, inte ens de som inte tror, utan istället försöker de leva sitt eget liv efter sin övertygelse utan att tvinga någon annan att göra samma sak.

"And all the things I deserve...

...for being such a good girl, honey"


Oj, den här helgen har verkligen varit omtumlande på alla möjliga sätt och vis. Alla eventuella planer har helt ändrats(förutom att jag faktiskt kom ihåg att rösta idag) och en hel del tankar har fötts.

Men för att summera lite.
I fredags skulle jag som sagt till le Lover aka. H. För en gångs skull var han extremt punktlig, och jag hämtade upp honom i stan och sen åkte vi upp på Willys för att handla lite middag. Hemma hos honom blev det sen vin och vi började laga maten. Planerna blev dock lite ändrade när en kvinnlig bekant till honom hade problem med sitt asshole till make, så hon och hennes dotter kom också till H för de hade ingen annanstans att ta vägen. Som sagt, planerna blev lite ändrade, men det gjorde ingenting för jag tyckte så synd om den här kvinnan och självklart så ställer man upp en sån gång. Vi drack vin, rökte och pratade halva natten alla tre och på morgonen åt vi en mysig frukost tillsammans med dottern. De åkte sen iväg igen och jag for hem vid 15.00.

Sen på lördagen var det tänkt att jag skulle skjutsa brorsan + hans kompis till en annan kompis, där de var bjudna på middag. Men sen blev jag också inbjuden och vi åt jättegod mat, skvallrade, lyssnade på musik och hade det allmänt trevligt.

Väl hemma igen så tänkte jag bara ta det lugnt och slöa framför tvn. Det gick ju bra i ca 30 minuter innan H ringde igen. De satt på Calles och han sa att en bil var på väg för att plocka upp mig om några minuter. Så snabbt på med kläderna som låg närmast och sen iväg dit. Jag hade planerat att bara dricka cola, men hur bra går sånna planer när man är med ett gäng supergenerösa killar som ser till att få den bästa servicen samt att det ständigt står nya drinkar och shots på borden? Well...sådär. Jag var ganska kalas, ganska fort. Träffade en del kändisar och det är hemskt, men jag minns knappt vad jag sa till vissa. Efter ett tag åkte vi på efterfest till H, där vi satt och snackade och rökte vattenpipa till uppskattningsvis 05.00. Kom hem vid 16.00 idag och sen var jag bara tvungen att åka och käka pizza. Haha...


Att helgen har varit omtumlande har inte så mycket att göra med själva händelserna i sig, utan snarare våra samtal och vad som har kommit fram av dem. Jag känner att jag har tusen tankar i skallen, och jag vet inte riktigt i vilken ände jag ska börja. Det har kommit fram saker, och det är mycket att ta ställning till. Den sista tiden har jag funderat mycket på vad jag vill göra med mitt liv och framför allt hur jag vill leva det. Vad som är viktigt och mindre viktigt. En bit på vägen har jag kommit, men det är mycket tankar kvar. Därför känns det både bra och dåligt att "måsta" åka bort en vecka nu. Jag behöver kanske tiden att tänka, men samtidigt, varför ska jag fundera så fruktansvärt mycket hela tiden. Varför inte bara agera? En sak vet jag i alla fall helt säkert. Den här mannen är viktigare för mig än jag någonsin kunnat ana att han skulle bli, och jag tycker om honom så mycket. Jag vill inte tänka mig ett liv där han inte finns med. Så "illa" är det. Samtidigt är jag så fruktansvärt rädd att jag inte vet vad jag ska ta mig till eller hur jag ska agera .

Nu låter det här kanske väldigt personligt och som att jag har fläkt ut alla mina känslor här, men det här är bara toppen på isberget om vi säger så.


Man ska inte ropa hej...

Äntligen, äntligen, ÄNTLIGEN ska jag få spendera kvällen/natten hos le Lover. Vi är alltid hos mig och jag har varit hemma hos honom i ca 10 minuter totalt. Så förstå vilken lycka det här är!

Jag vet dock att han är bra på att lova mer än han kan hålla, att han är tidsoptimist utan dess like och att hans polare alltid går först. Så man ska verkligen inte ropa hej... Men en tumme vågar jag åtminstone hålla.

Det är en sak bara. Jag är tjej. Vilket i mitt fall innebär en hel del pyssel på morgonen. Produkter och skit. Det är alltså absolut enklast att sova hemma, men mysfaktorn slår ändå bekvämligheten. Fast kaffe, det ska jag faktiskt ta med mig...för jag dör om jag inte få kaffe på morgonen.

Men, än ropar jag inte hej.

Cause there's nothing like your smile made of sun

"So I find a reason to shave my legs
each single morning
So I count on someone
friday nights to take me dancing
and then to church on Sundays

To plant more dreams
and some day think of kids
or maybe just to save a little money"


Ibland kan det där skrattet göra hela min dag.




Sol, vind och vatten

Sitter och kollar lite på resor. Lutar att jag och min kära bror åker iväg på sensommaren/hösten, typ i september. Vart vi eventuellt har tänkt åka avslöjar jag inte nu. Men det är ett ställe jag har velat besöka ett tag nu.
Jag kan ge er några ledtrådar. En bra bit söderut. Atlanten. Ett språk jag knappast kan ett ord på.

Vi får se hur det blir helt enkelt. Men just nu är jag väldigt peppad!


Beg, steal or borrow?

Okej, här är en lista/lek jag stulit av Matilda. Hoppas att det är okej?


-Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn.
-Du får inte hitta på egna ord!
-Du får inte avge samma svar två gånger, eller skriva ditt eget namn som svar på någon fråga (förutom fråga 1)



1. Ditt namn: C....
2. Ett ord på fyra bokstäver: Coop
3. Flicknamn: Cajsa
4. Pojknamn: Caesar
5. Yrke: Callgril
6. Färg: Ceriserosa
7. Klädesplagg: Chaps
8. Mat: Ceviche
9. Sak i badrummet: Coconut & sheabutter-cream
10. Stad: Casablanca
11. En orsak att vara sen: Chocktillstånd
12. Något man skriker: Cheers!
13. Film: Chocolat
14. Något man dricker: Cuba libre
15. Band: Chicago
16. Djur: Cockroach  
17. Snygging: Clooney
18. Bil: Chevrolet
19. Sång: Chanson d'amour
20. Ordspråk: Cogito, ergo sum


Nytt fejs?

Inte blev jag då mycket brun av solningen. Ser snarare bara lite smutsig ut. Men, men...med lite bus så ska det nog bli bättre. Ja, jag måste fuska ibland. Hänger man med snyggingar som är bruna året om så har man inget val. Haha...

Ska nog fortsätta på på samma bana sen. Ansiktsmask, nopping samt färgning av bryn, en lång skön dusch, borttagning av diverse hårväxt, ge håret en rejäl inpackning, fixa till naglarna samt den där bus:en då. Blir nog bra. Känner mig inte tokfräsch just nu om vi säger så...

Idag fyller Matilda år. Grattis tanten! Snart får du också en sån där rolig kallelse från mutt-kliniken. :P Blir kul att träffa den nyblivna gamlingen imorrn för lite fika och skvaller. Sånt som vi är bra på!

Nu, badrummet. Pronto!





Flygskräck och saknad

Idag sov jag länge. Steg upp först efter elva. Kanske börjar helgens sömnbrist göra sig påmind. Men jag hävdar fortfarande att det var värt det!

Inga större planer för dagen. Lämna in några säckar kläder som jag rensat ut på second-hand, köpa upp ett lager fetaost och kanske göra en visit på solariumet(eller heter det solariet?). Vissa var ju tvugna att jobba när det vara kanonväder i helgen, så vissa är fortfarande bleka som lakan. Blä!

Jo, nu har jag i alla fall fått tummen ur och bokat flygbiljett hem från Sthlm. Första gången jag flyger själv. Vad gör jag om jag får panik? Jag hatar nämligen att flyga och ser absolut inget avslappnande i det. Förhoppningsvis kan jag lugna ner mig med en fet drink innan flygningen. Hur som helst ska det bli jättekul att träffa Bea igen. Vi har så mycket att ta igen om skvallra om. Saknar henne grymt mycket ibland. Även om jag vet att jag kommer att sakna en viss person här när jag är borta, men det är det nog värt. Det finns ju faktiskt telefon.

Nu ska jag bege mig ut en sväng. Ciao bella!