Cestitami bozic

Det är första advent och ikväll ska jag bara mysa. Har clementiner, glögg och några bitar mörk choklad. Mmm... Ska bli så gott! Dessutom är det Andra avenyn. Lovely!

Ska även försöka fixa lite med några julklappar. Tänkte framkalla några foton på gammelmormor och ge till mormor i julklapp. Hon har inte träffat henne på några år, så jag hoppas(och tror) att det blir uppskattat. Får försöka hitta några fina ramar sen också. Har även en julklapp till moster som jag inte har slagit in. Det är kul att slå in julklappar ju! :)




En kökshandduk från Åhléns som fick bli en snygg väggbonad.
I like it!



 


Everyday is like sunday

Det är svinkallt, och jag är svintrött. Verklig svintrött.
Men vissa måste upp och jobba även en söndagsmorgon. Men jag ska inte klaga, det är ju liksom mitt egna fel att jag inte går och lägger mig i normal tid på kvällarna.

Är ledig måndag och tisdag, vilket ska bli så grymt skönt! Ja, bara jag inte får migrän vilket inte är helt otroligt. Hm... Men annars ska jag bara njuta. Har varit så jäkla mycket på jobbet den här veckan. Sjukt mycket folk.


Återigen måste jag få ge cred till den bästa i hela världen. Mamma. Min bästa vän.
Jag vet inte vad jag skulle göra utan henne.
Jag hoppas bara att hon vet hur mycket jag uppskattar henne som person och allt hon gör för mig.




Kanye West - Hey mama


Idol -gospeltema

Alice, Robin och Kevin ska slåss om finalplatserna. Foto: TV4


Är väl bäst att jag kör veckans Idol-bedömning även den här veckan. Lite sent, som vanligt.

Temat gospel har fått mycket kritik som tråkigt, främst i bloggvärlden. Jag måste däremot säga att jag gillar det! Om de hade skippat Carola(Sveriges läskigaste kvinna?) så hade det varit klockrent. Bättre än både Abba och schlager, det måste ni ju ändå hålla med om? Kanske beror det på att jag lyssnade mycket på religiös musik hos farmor när jag var liten. Visst, alla behöver inte kunna sjunga gospel, men det säger ändå en hel del om hur man funkar som artist. Däremot var vissa låtval lite konstiga, med tanke på temat.

Nu till idolerna.

Johan...åkte ut, trots att jag var rädd att han skulle sno ännu en till deltagares plats. Hans första låt var riktigt sugig, som vanligt. Däremot tyckte jag att han gjorde Free falling helt okej. Ja, helt okej om man heter Johan Palm alltså. (Synd bara att förstöra
en bra låt.) Men hans jävla skrik går mig på nerverna. Hans fan var lätt roligast. Vilken mongobrud!

Kevin...gjorde första låten riktigt jävla bra! Det var gospel när det är som bäst. Ultrareligiöst och glatt. Ett tema som passade honom. Däremot tyckte jag inte riktigt om hans Michael-låt. Uppträdande var tråkigt och det kändes som att han försökte va Michael Jackson. Kevin är för perfekt helt enkelt. Det stör jag mig lite på... Men äga en scen, det kan han!

Alice...var inte bra igår. Stel och tråkig på scen. Dessutom sjöng hon stundvis väldigt surt, som Bagge skulle ha uttryckt det. Independent woman kändes som att den var tio minuter lång, och hon är liksom 16...så jag tror aldrig att hon har betalt en egen räkning. Inte så trovärdigt med andra ord. Hon saknade dessutom glöd.

Robin...går från klarhet till klarhet! Joyful, joyful började lite segt men sen kändes det helt plötsligt som advent i kyrkan...på ett positivt sätt. Och han har lärt sig att röra sig på scen! Whitney-låten gjorde han också bra, med en skön reggae-feeling. Han har utvecklats till en artist. Och fått snyggare hår igen! (Ja, han är väl lite het också...)


Robin Bengtsson. Foto: Daniel Ohlsson/TV4
 
Halleluja!

(Han såg faktiskt superfanatiskt kristen ut på den här bilden...)


 

Min 50-lista

Jag kan ju inte vara sämre än Blondinbella, right? Därför gör jag som den enkla arbetaren jag är också en 50-lista. Inte lika flashig och cool som den där blondinens, men ändå.

Here it is! (Läs och njut, eller skratta)

1. Jag har aldrig förr gjort en sån här lista
2. Jag har jobbat åt samma företag i snart fem år
3. Jag är inte feminist
4. Jag har bråkat med en rätt så känd skådespelare
5. När jag var liten trodde läkarna att jag hade en hjärntumör...
6. ...och pga mitt stora huvud trodde de även att jag hade vattenskalle
7. Jag är jättekänslig mot äckliga lukter
8. Jag har varit full på en gympalektion
9. Jag har en hemlig dröm om att bli rallyförare
10. Jag har aldrig varit i Norge
11. Trots att jag är så klantig har jag aldrig brutit något i kroppen
12. Jag tycker att religon är väldigt intressant, men är inte religiös
13. Mina föräldrar är skilda
14. Jag har haft en vandrande pinne som hette Kurt
15. Jag är tondöv...
16. ...och värdelös på melodier
17. Jag har lätt för att spy
18. Jag är rädd för bläckfiskar
19. Jag skulle aldrig någonsin äta blod- och inälvsmat
20. Jag har en undulat som heter Sven
21. Jag kan inte dricka öl...
22. ...men jag älskar tequila
23. En släkting till mig har suttit anklagad för mord...
24. ...och en annan blev arkibuserad i Ryssland
25. Jag har bara hälften kvar nu!
26. Jag samlar på kameler, polisbilar och igelkottar
27. Jag älskar libanesisk mat
28. Jag har ingen bil, men körkort sen snart fem år tillbaka
29. Jag har aldrig åkt fast för något
30. Min gammelmorfar dog i kriget
31. Jag har jättedåligt sifferminne
32. Jag har massor av vattkoppsärr
33. Jag har aldrig spenderat en natt på sjukhus, förutom när jag föddes
34. Jag föredrar brunetter framför blondiner
35. Jag har alltid haft Nokia-mobiler
36. Jag gillar inte att åka flygplan, men älskar flygplatser
37. Jag har varit i den enda staden i världen som ligger i både Europa och Asien
38. Jag trivs att bo själv
39. Jag är inte allergisk mot något i matväg
40. Jag har svurit i kyrkan. Högt.
41. Jag äger över 70 par skor
42. Jag har länge velat jobba som målare
43. Någon gång vill jag resa runt i nordafrika
44. Jag har bara en biologisk kusin
45. Jag har perfekt syn...
46. ...men dålig hörsel
47. Jag har aldrig gått på dagis
48. Jag har rökt på, utan att veta det föränn efteråt
49. Jag är medlem i svenska kyrkan
50. Jag är klar med den här listan!


God natt!

Har egentligen inte så mycket att säga. Men en liten update kan ni ju få.

Var och käkade med pappa och brorsan. Pizza idag med. Fy fan vilken dålig människa jag är! Nästa vecka får jag leva på typ...vatten. Men jag fick i alla fall glo lite på "killen med ögonfransarna". Yummie! ;)

Sen har jag varit med Emma och gänget. Snackat massa skit och kollat på Idol. Äntligen åkte Johan ut. Äntligen! Men, ni får en djupare analys av det sen. Orkar inte nu. Men som sagt, Robin var kanske lite hetare än vanligt ikväll. ;) Äntligen ser hans hår bättre ut, fast skippa löshåret tack!
Oj, vad många äntligen det blev.

Nu ska jag spela lite online spel. Har en ny favorit. Sen ska jag läsa lite ur Koranen, är inne på min andra omgång nu. Sen är det sömn som gäller. Jobbar eftermiddag imorrn. Japp!

En soft fredag

Har redan varit uppe ett tag. Drömde världens äckligaste dröm, så jag kunde bara inte somna om. Är rätt så less på att drömma så mycket på nätterna. Kan de bero på att jag inte sover nog djupt? Förmodligen.


Jobbar förmiddag. Vilket innebär att jag slutar redan 14.45. Yippie! Ska handla lite, kanske käka middag med pappa och bror, och sen ska jag hälsa på vänner. Ja, och se Idol. För ska de inte se Idol så går jag fan hem. Haha...
Är egentligen väldigt sugen på att ta en drink också. Vad alkis det låter. Men mer för känslan av avkoppling än för alkoholen. Så är det.

Nu ska jag kolla på skumma musikvideos på VH1 och fortsätta dricka kaffe.


Black is the new black

Det är inte speciellt ovanligt att lite för gamla gubbar från landet(oftast) har en yngre thai-tjej/fru. Tror inte att så många blir förvånade över det längre.

Men jag har upptäckt en ny trend. Rätt så skabbiga(ja, faktiskt) svenska 35+ tjejer som skaffar sig supersnygga yngre svarta män. Oftast skaffar de jättesöta små mulattbarn också.
Jag har tänkt lite på det här. Alltså,"importerar" kvinnorna dessa män, så som männen gör med thai-tjejerna? Eller träffar de dem här? Och måste de här skabbiga tjejerna skaffa barn med just svarta killar för att de ska finnas en chans att barnen blir söta?

Nu syftar jag alltså inte på gamla kärringar som åker till Afrika och knullar hunkiga 18-åringar, utan de som verkligen är tillsammans och får barn och sådär. Det andra är ju liksom old news...

Alltså, missförstå mig inte. Jag tycker absolut inte att det är något fel att svenska tjejer är tillsammans med utländska män, min ytliga tanke är bara att de här killarna borde kunna få snyggare och yngre tjejer. Fast det enda jag egentligen kan säga är; grattis tjejer, ni har förmodligen dragit en riktig vinstlott!
 
(Men kan inte de fula svenska tjejerna dejta de gamla bonniga svenska männen istället? Så slipper de snygga svarta männen och de unga thailändskorna dem...) 




En hel massa fika

Har fikarast på jobbet. Käkar en macka och pimplar kaffe. Är så fruktansvärt sugen på en kaka eller nåt liknande. Men eftersom att jag käkade pizza igår så räcker det med onyttigheter för den här veckan. Thats it! Fick förresten en liten present av chefen idag. Bla rabattkuponger på Waynes. Passande! :p Så nu kan vi med gott samvete fortsätta fika där Matilda. ;) Back to work!

Nytt badrumsskåp

Har länge letat efter ett nytt badrumsskåp, ja, säkert i över ett år, men inte hittat något riktigt bra. Nog för att mitt nuvarande orangea är rätt så coolt, men det passar liksom inte riktigt in.

Hur som helst, idag hittade jag ett perfekt på Indiska. För ynka 599:- fick jag det här fina, lagom stora, i mörkbrunt trä. I badrummet har jag en kombination av kitch, lyx och orient med mörkbruna "möbler"(t.ex. hyllor, pall och ett golvskåp) så jag tror att det här kommer att bli jättebra där! Kul att ha några öppna hyllor att förvara fina burkar och lyxiga tuber på.

Nu gäller det bara att borra upp det på väggen också...

Skåp
 

En dag i Umeå

Den här dagen ska spenderas i Umeå. Hälsa på brorsan ute i Umedalen(det är faktiskt inget psyke längre ;P) och dra en sväng på stan. Har jag tur så hittar jag de sista julklapparna där. Tänkte även köpa en julklapp till mig själv. Hihi. Och som sagt, hämta ut Timbuk-biljetterna. Nu är det inte länge kvar! *längtar*

Nej, nu är det väl bäst att hoppa i kläderna så att jag inte missa skjutsen.
Ciao!

Snö

Men hur mycket ska det snöa egentligen??!!
Varje dag när jag vaknar glad i hågen(?) och drar upp persiennerna i sovrummet så får jag se snö. Åtminstone de senaste dagarna.
Snö, snö, snö! Jävla snö!
Jag hatar att gå till jobbet och få massa snö i ansikete som förstör sminket. Mascara halv kinderna. Snyggt! Nej, idag är det jag som kör burka-style, för jag pallar inte snö i ansiktet.

Sen är det synd om mamma också som måste cykla runt i snön hela dagarna. De brukar ju inte vara så snabba på att ploga här. Men det tänker inte snöälskarna på. Nej då. De är inte ens ute. Det var t.ex. en kärring på vårdcentralen som sa att det var så trevligt att det snöade. Lätt för henne att säga, hon hade garanterat färdtjänst och behövde inte ens få snö i skorna eller plumsa sig svettig.

Nej, ge mig sommar istället!

(Fast egentligen ska jag inte klaga, för det är ju jag som bor på fel ställe)

Vilken del av mannen skulle du välja? + en rosa skönhet



Skulle jag åka runt i en limo så skulle det vara en rosa!
Den här snyggingen spottade vi utanför en skivaffär i Riga i somras. Kanske skulle nån lettisk celeb signera skivor eller nåt. Vad vet jag... En cool bil var det i alla fall, och självklart var jag tvungen att fota den.

Nu ska jag gå och sova. Jobb imorrn och resten av veckan. Ja, förutom onsdag...då vi förhoppningsvis ska en en sväng ner till Umeå. Förutom att hälsa på brorsan så måste jag hämta ut Timbuk-biljetter, kolla om ett spel och kanske shoppa lite annat också. Vi får se.

Har lite ont i magen. Har nämligen tryckt i mig massor av mandel. Haha...kom just på en kul grej(eller i mitt sjuka huvud med min sjuka humor så var det i alla fall kul). Man-del. Vilken del av en man då? Hehe... ;)
Nä, bäst att sova kanske...innan det här spårar ännu mer.
God natt!

Österberg



Vi snackade en hel del hockey idag, jag och Matilda. Ingenting ovanligt kanske. Men när jag kom hem så var jag självklart tvungen att googla diverse spelare. (Thank God for google! Vad gjorde man innan det fanns?)

Japp, Österberg aka. trasdockan(eller var det trollet?) spelar fortfarande i AIK. Han är 86:a, vädur och enligt egen utsago bra på matlagning.   




Chad Hinz spelar i Oklahoma City Blazers och har numera
en väldigt ful frisyr.
Så då vet du! ;P

En till måndag

Ibland är jag så jävla bäst på att planera. Not.
Hade tänkt stiga upp tidigt idag(det tänker jag ju alltid...haha) och fixa med lite saker här hemma. Typ dammsuga, hämta snöspaden ur förrådet(så jag slipper "låna" grannens), skotta, betala räkningar, lyssna på musik, pyssla lite och sådär. Men, istället sov  jag till tio...
I och för sig så hinner jag allt det här innan jag ska träffa Matilda idag i alla fall. Men, det är liksom principen. Jag hatar att stressa! Det enda jag inte vet är när det var vi skulle ses. Hm...mitt minne är bra(?) men kort. Men det löser sig!

Nu ska jag ta en till kopp med kardemummakaffe och lyssna lite på
Thorsten Flincks platta. Var ett tag sen sist, så det är på tiden!


"Du kunde levt om tvåhundra år
och jag kunde lika gärna dött igår
För en sekund av en oändlig tid
är det just du som går förbi"

Björn Afzelius - Här och Nu


Julmys

Ikväll skulle jag egentligen på grötfest(vilket jävla ord) på jobbet, men jag var verkligen dödstrött efter helgens bravader, så jag skippade det helt enkelt.

Istället har jag bäddat ner mig i soffan med myskläderna på och glöggen i högsta hugg. Har tuggat mandel och njutit av det där underbara naturgodiset. Lägg till lite tända ljus och te som doftar kanel och kardemumma. Inte för att jag drack upp det, för hur jag än försöker så kan jag inte gilla annat än turkiskt te, men själva doften var riktigt nice. Nä, då föredrar jag kardemummakaffe istället. Mums!

Vad är förresten grejen med att vi bara använder "julkryddor" just till jul i Sverige? I andra delar av världen använder man kanel, kardemumma, nejlikor, saffran, ingefära mm året om, men varför för vi inte det här? Det är klart underskattat med julkryddor i vanlig mat. Ta t.ex. kycklingen jag gjorde i fredags. Den kryddade jag med en libanesisk kryddblandning som innehåller i princip alla de här kryddorna. Testa! Det är gott!







Sugen

Nu är jag verkligen jättetrött. Inte så konstigt kanske. Har blivit väääldigt lite sömn den här helgen.
Får väl försöka ta igen det i natt istället.

Har just käkat omelett. Inte så värst exotiskt, men det funkar. Var ju liksom tvungen att få i mig nåt i alla fall. Och på tal om det, jag är grymt sugen på ostkrokar. Det vattnas i munnen bara jag tänker på det. Blä, får ju inte. Men kanske, kanske så ska jag ändå unna mig några sånna där frystorkade jordgubbar sen. Borde inte...men å andra sidan är det förhoppningsvis nyttigare än ostkrokar i alla fall?

Nä, nu ska jag diska bort och skjutsa brorsan till bussen. Dags för Umeå igen. Som vanligt på söndagar. Blir kanske så att jag åker dit en sväng till veckan också.

Varför är alltid de bästa sångarna/artisterna de med bäst hår?
Jag lovar, det är så. Kolla igenom er skivsamlingar(ni som har bra musiksmak) och se själva...





The Doors - Touch Me


Hurtig?

Ni kommer förmodligen inte att tro era öron, men vet ni vem som är uppe nu?
Och vet ni vem som har hunnit hämta pappas bil på MB, skotta bort den jävla snön som har kommit i natt, duschat, surfat runt på diverse sidor, stökat bort grejer från igår och ja, druckit kaffe.
Jo, jag.
What??!!
Yes, det är sant. Och klockan är bara drygt halv åtta, en söndagsmorgon.
Och inte la jag mig då tidigt igår heller.

Ibland skrämmer jag mig själv.

Julpyntning pågår

Hade nästan tänkt gå ut ikväll. Kolla Lazee på Balzac. Men sen såg jag att det var Club 18. Palla med klubbspelning med en massa odrägliga 18-åringar? Nä, då ser jag honom hellre en annan gång, på något annat ställe.
Dessutom ska jag ju se Timbuktu snart. Det får kanske räcka? Nog för att Lazee är grym på att rappa, men Timbuk är alltid Timbuk...och jag vet att han är grym på scen!

Istället håller jag på att julpynta lite(?) här hemma. Är ju första advent nästa helg, men då jobbar jag så det känns bra att få det bortgjort redan nu. Julgranen tror jag däremot får vänta till typ lucia. Det är så jävla mysigt med allt rött, guldigt och glittrigt. Eller hur?
Fast tomtar dissar jag hårt. De är fula och lite läskiga.

Nu ska jag käka nåt och softa i soffan.
Ciao!

Idol -kärlekstema

Okej, lovade ju att säga mitt om gårdagens Idol. Inte för att någon kanske bryr sig, men jag tycker att det är ganska så kul!

Jag minns inte riktigt i vilken ordning de sjöng, men däremot har jag faktiskt kikat lite på nätet idag...eftersom att vad jag tyckte när jag hade alkohol i kroppen kanske inte riktigt var vad jag skulle tyckta i nyktert tillstånd. Hm..

Anyway...here we go!

Kevin...är för bra. Börjar helt ärligt bli lite less på hans perfekta röst och dancemoves. Har absolut ingenting emot honom som person, men jag har svårt för det som är för perfekt och han är egentligen inte riktigt min typ av artist. Dessutom valde han en av världens sliskigaste låtar, If tomorrow never comes.

Alice
...tål jag verkligen inte som person! Så inställsam på något sätt. Och igår var hon verkligen inte bra. Inte alls närvarande och att jag hatar Kelly Clarksson gjorde inte saken bättre. Fast egentligen var båda låtarna helt fel för henne. Sorry. Eller nej, jag är inte alls ledsen.

Robin
...på en pall, med en gitarr och sin skönt raspiga röst. Det var den här Robin jag föll för på audition och det är så här han gör sig som bäst! Helt rätt låtval(åtminstone Fields of gold) och även om han inte satte alla toner så kändes det ärligt, och jag fick lite gåshud. Ett extra plus för att håret såg bättre ut än förra veckan.

Anna
...åkte äntligen ut! Ett riktigt sömnpiller. Hon gjorde till och med Simply the best till världens sömnigaste låt. Tråkigt, tråkigt, tråkigt. Det känns i alla fall jävligt skönt att slippa hennes igentäppta hals, tunna hår och enorma panna. Och hennes ständiga jävla gråtande!  

Johan
...borde åka nästa vecka. Gospel och Johan, hallå? Hur som helst...smart att välja Friday i'm in love, den kräver ju inte direkt de mest avancerade sångkunskaperna. Skönt att slippa alla posiga rörelser igår. Däremot kunde han inte hålla sig från att skrika, och igår var han faktiskt riktigt trist.


Foto: DANIEL OHLSSON

Jag tycker faktiskt att Robin är riktigt underskattad.
Alla behöver väl inte hoppa runt som dårar på scen?

Anna grät när beskedet kom Foto: Daniel Ohlsson/TV4

Skönt att slippa se henne på ett tag.
Lipsill!


You can't start a fire without a spark

Det låter kanske jättefånigt, men jag måste verkligen få berätta om min dejt igår! Jag brukar inte göra sånt, men det här var något helt annorlunda.

Det var ju inte direkt någon nervös första-dejten-feeling. Herregud, jag har ju träffat den här killen en hel del innan. Så jag känner ju honom liksom.
Men jag höll på att dö när han öppnade dörren. Inte av nervositet, utan för att han hade klätt upp sig så fint. De slitna jeansen, t-shiten och kepsen hade han lämnat hemma...och istället hade han en grå supersnygg kostym, välkammat hår och en flaska rödvin under armen. Stod förmodligen och gapade. Haha...
Vi skålade först i champagne. Och sen hade jag gjort kyckling ala Libanon(som blev väldigt lyckad och uppskattad) med bulgur och jättegod sallad till. Åt det vid matbordet i rummet(som jag aldrig använt...) med tända ljus och
lugna fina Bruce Springsteen-låtar i bakgrunden. Väldigt passande, då vi båda älskar Bruce. Och jag drack till och med rödvin, jag som inte ens gillar vin. Haha.

Jag är ingen romantisk människa, och jag brukar aldrig någonsin syssla med sånna här dejter. Det brukar oftast bli tequila, fnitter i soffan och typ Kanye på högsta volym. Men igår kände jag för någonting annorlunda, jag kommer till varför sen.

Efter maten fortsatte vi att skåla i champagne och se på Idol. Jag blev nog ganska så påverkad, för när Robin sjöng Fields of gold så bjöd jag upp K och så dansade vi. Haha. Jag kan säga så här, jag dansar aldrig. Åtminstone aldrig pardans, för jag kan fan inte röra mig i takt till någonting. Men det var ändå rätt så mysigt. Ja, förutom att jag tjatade om varför han gick runt bland fält av lagerblad. Jag blandade nämligen ihop barley(=korn) med bay leaf(=lagerbad). Ja, ja...en liten parantes bara.

Vi fortsatte med några martinis (vilket gav mig flashbacks från sommaren när jag fyllde 18, då jag i princip bara drack martini) och satt uppe och pratade om allting halva natten i soffan. Utan att tvn var på. Vi pratade om allting utom oss, alltså vad vi eventuellt skulle ha tillsammans. Jag sa det redan innan, att jag bara ville umgås, utan några krav och utan någon som helst tanke på "oss". 
 
Det var en så himla mysig kväll, och det var precis det jag hade planerat. För jag tänkte så här, att om jag inte blir intresserad och känner någon gnista om vi har en superromantisk och mysig dejt, så kommer jag förmodligen aldrig att känna den kemin heller. Jag kände ingenting. Ingenting annat än att jag tycker om honom som person. Visst, han är supersnygg, jättegullig och grymt sexig...men ibland krävs det något mer än det. Jag vill känna den där gnistan, nervositeten och hjärtklappningen...men ingenting sådant. Ingenting annat än sexuell attraktion. Och då får det stanna där också. Han är inte den jag vill ha och vi kommer aldrig att bli något par, det vet jag helt säkert nu. Egentligen visste jag väl det innan också, men jag kände att jag behövde ha det svart på vitt. Och varför försöka lura sig själv(och honom) att det kan bli nåt mer? Det är meningslöst.




Maten.
Underbart god.
Skulle kunna leva på sånt här.


Lördag - morgon

Jag är dödstrött idag. Har inte blivit många timmars sömn, men jag har lovat att följa brorsan på stan...så vad gör man? Kliver upp och ser att det är svinkallt ut. Not hot! ( I dubbel bemärkelse)

Ni får höra av om gårdagen/natten senare. Ni får även min (numera) traditionella åsiktsbomb om Idol. Men nu är det bara att ta på sig varma kläder och sticka över till mamma.
Gud vad jag hatar att måsta anpassa min outfit efter vädret. Blä!

Dejt

Har kyckling i ugnen. Champagne på kylning(här ska det slås på stort!). Snyggaste svarta klänningen på. Perfekt hår och smink. Nu ska jag bara duka fint, tända lite ljus och sätta igång någon skön musik. 

Varför jag håller på så här? Jag vet faktiskt inte vad som har tagit åt mig. Förmodligen är det bara ett sätt att försöka förtränga sommarflinget... Han dök liksom upp vid helt fel(eller rätt?) tidpunkt.

Fredag

Hemma igen. For en sväng på stan efter läkarbesöket också. Hittade en julklapp till brorsan, och så hämtade jag ut de där svindyra tabletterna. Kollade lite på Fass nu när jag kom hem, och såg att de ska påverka nervsystemet och faktiskt vara "släkt" med morfin. Dessutom är de tillverkade av ett Holländskt företag. Så det låter ju lovande i alla fall. Hehe...

Nu ska jag fixa lite mer med julklappar. Tänkte framkalla lite foton och pyssla med det sen. Vi får se vad det blir helt enkelt, men lite idéer har jag i alla fall.
Sen ska jag som sagt dejta min toyboy också. Ska bjuda honom på middag och tvinga honom att se på Idol. Men jag tänkte faktiskt go all-in, ni vet hela köret med tända ljus, fina kläder, för mycket alkohol osv. Men han kommer väl hit med slitna jeans, t-shirt och nån jävla mössa då. Nog för att det också är sexigt men... 
Vi får se vad som händer helt enkelt. Idol ska vi i alla fall se! ;)

 

De dyraste tabletterna i stan...

...fick jag just utskrivet. Helt sjukt dyra! Kunde ju lika köpa amfetamin på gatan för de pengarna, så jag hoppas verkligen att de funkar! Annars kommer jag lätt att testa botox istället, för det sägs att det ska hjälpa. Och i längden blir det inte ens dyrare. Men, men...ska testa det här först, innan jag klagar mer.

Vitt och äckligt

Vaknade nyss.
Ska ha ett till sånt där telefonmöte med AF alldeles strax. Kul, kul...not.
Men jag är faktiskt nöjd med grejerna till det här mötet också. Hoppas bara att den där coachen också är det.

Efter "mötet" så är det vårdcentralen som gäller. Ska äntligen få träffa en läkare för min migrän. Pallar som sagt inte att äta starka tabletter som inte tar bort huvudvärken, utan mest bara gör mig yr och illamående. Men vi får se vad han kan göra. Lobotomi maybe? Eller typ morfin. Det kanske skulle funka. Synd bara att det i princip krävs att man har obotlig cancer för att få ut det. Ja, ja...han vet säkert bättre. Eller så inte.

Det snöar i dag förresten. Jävla piss! Ser hur marken blir äckligt vit och jag känner liksom obehaget när man är ute och går och får de där jävla flingorna i ansiktet. Folk som gillar snö borde skjutas! Fast, jag kanske bor på fel ställe helt enkelt?

En längtan

Vi brukar åka till Finland varje år. Hälsa på släkten och bila runt ibland.
I år har vi inte gjort det. Vi har bara varit till Torneå, vilket jag inte ens räknar till Finland.

Nej, jag längtar till släkten utanför Uleåborg. Det kuperade landkapet runt Jyväskylä. Åbos skärgård, Helsikis gator. Och min personliga favorit, vackra Tampere med sina kullerstensgator, gamla arbetarkvarter, porrbutiker och fina villor. Om inte Tampere låg i inlandet så skulle det vara en stad jag gärna skulle vilja bo i.




I utkanten av vackra Tampere...
Även om det är skog runtomkring så älskar jag stället.




Finlands mest fotade vägskylt?
Jag vet inte, men jag var i alla fall tvungen att ta fram kameran.


Gamla synder...

Satte nyss i USB-minnet för att se vad som fanns där. Förutom en av bilderna till ansökningsbrevet så hittade jag en riktigt rolig bild.

Jag och
Pasi Petriläinen, en av AIKs coolaste finnar. Bilden är från trean på gymnasiet...tror jag. (Visst är den?)
Och det här är alltså vårat fina gamla bröllopsfoto. ;)




Fint va?
Fast han var mycket snyggare än mig, så ni får klara er med bara hans ansikte. ;)
 


Ansökningshandlingar

Det här med bilden till CV/Ansökningsbrev. Det är ingen lätt grej alltså!
Sitter själv och velar mellan några nu. Men det är alltid något fel på bilderna alltså!

Har hittat två som jag tycker är okej.
En är lite äldre. På den bilden har jag ljusbrunt hår, vilket gör att jag ser snällare ut än i mitt nuvarande mörkbruna. Men hur schysst är det att skicka en bild som inte ens överensstämmer med verkligheten idag? Dessutom gör vinkeln på bilden att min näsa ser extremt bred ut. Visst, den är väl bred i verkligheten också...men i det här fallet så är det typ afrikan-varning(no offens...menar inget illa med det). Och det sägs ju att det är svårare att få jobb om man har utländsk bakgrund...
På den andra bilden har jag mitt nuvarande mörkbruna hår. Det ser svart ut på bilden, och jag ser som sagt var inte lika snäll ut i det. Dessutom är det ett annat stort problem. Min hy. Har flera vattenkoppsärr i ansiktet, typ små gropar...och de syns verkligen på den här bilden! Däremot ser näsan inte lika bred ut.

Så frågan är, vad är bättre att skicka med...en bild som inte riktigt överensstämmer med nuvarande verklighet och där jag ser snäll(och kanske lite blåst?) ut, men min näsa är för bred?
Eller en bild som är mer lik verkligheten, men där min hy verkligen inte ser bra ut?

I och för sig så kanske det är lättare att få komma på intervju med en lite för bred näsa, men åtminstone ett glatt utseende? I don't know...
 

All the girls standing in line for the bathroom

Anledningen till att jag inte är något större fan av att gå på krogen?
En av dem i alla fall.
Tjejer i toaköer är odrägliga. Och väl är inne i båset så måste de ju ta sig ett par näsor, annars skulle det väl inte ta så jävla lång tid?


Anyway...en grym låt, med alltid lika grymma N.E.R.D. Och i det här fallet också världsbästa Kanye!






N.E.R.D ft Kanye, Lupe & Pusha T 
- Everyone Nose


Skyltsöndag?

Tydligen är det skyltsöndag nu på söndag.
Det hade jag helt missat.
Inte för att jag har varit där på flera år men...
Skippar det nog i år med. Tänker ligga hemma och vara bakis, och sen har vi en julgrej på jobbet på kvällen.

Ja, ja...kul för människor som gillar att tränga ihop sig med massa tomtar. Jag är inte en av dem.

Boys, boys, boys

Dagens velande. Tvätta eller inte tvätta?
Egentligen är jag sjukt trött och vill bara krypa ner under en filt i soffan. Men, om jag inte tvättar idag kommer jag ju förmodligen att ångra det grov imorgon. Det finns nämligen i princip inga tvättider här.

Var och storhandlade efter jobbet. Köpte massa gott, och nyttigt faktiskt! Imorrn blir det någon form av helstekt kyckling späckad med någonting. Har inte riktigt bestämt vad bara. Det får jag göra då det är dags.

Tänkte på en specifik person ganska mycket igår. Eller snarare tänkte jag att jag inte borde tänka på honom. Att det inte var någon idé och att det bara var lika bra att gå vidare.
Det ska väl tilläggas att vi inte har dejtat eller så, utan att han mer bara var en liten sommarfirt, (eller vad man nu ska kalla det, har faktiskt ingen bättre benämning). Men en sommarflirt som alltid gör mig så glad och nervös när jag väl träffar honom, vilket inte är så ofta. Det är säkert närmare två månader sedan vi sågs sist t.ex.
Hur som helst, vem kommer in på jobbet idag? Jo, han såklart! Bara för att jag tänkte sådär igår. Självklart blev jag lika glad och nervös som vanligt. Han sa att han inte hade några ärenden, utan bara ville träffa mig. Hur gulligt var inte det? Grejen är bara den att han aldrig gör något mer. Kan han inte bjuda ut mig eller nåt? Åtminstone fråga om mitt telefonnummer?
Jag vet inte vad det är med den här killen, men han gör mig bara så glad. Gick runt och log resten av dagen på jobbet. Haha...

Anyway...i helgen ska jag dejta mitt ex-fling. My toyboy. Bara för att. Vi får se om det kanske leder till att jag slutar tänka på den här andra killen. Kanske. Men jag vet inte om jag vill det ens.
Jag har heller inga som helt förväntningar på dejten. Jag tänkte bjuda på mat och lite(?) alkohol, och sen får vi väl se vad som händer helt enkelt. Att han inte kommer undan Idol vet jag i alla fall helt säkert.

PS! Jag blev jävligt glad när min kollega sa att jag var extra snygg idag. Bara för att jag hoppades att mitt potentiella fling skulle tycka detsamma. Haha...
(Det ska väl tilläggas att jag hade flätor och keps. Vilket kanske inte är det sexigaste jag kan komma att tänka på. Men det är i alla fall lite sexigare än min svarta "slöja" jag brukar ha på mig. Jag ser åtminstone inte ut som en cancersjuk muslim i keps. Inte för att det är något fel med att vara muslim(eller cancersjuk för den delen), men jag passar inte så jävla bra i den stilen med min stora skalle...)



90-tals britpop

"I want to live like common people
I want to do whatever common people do
I want to sleep with common people
I want to sleep with common people like you."



Som sagt, min musiksmak är väldigt schizofren. Det kanske märks?

Idag lyssnar jag på britpop från 90-talet. Pulp, Blur, Suede osv. Mest Pulp dock.


 

"Common people"




"Disco 2000"


Den som inte tar bort luddet ska dö!



Mormor önskade sig något roligt i julklapp. Eftersom att jag känner till hennes humor(den påminner mycket om min egen) så tänkte jag att David Batras bok, Den som inte tar bort luddet ska dö!, borde passa henne. Jag vet ju bara hur kul hon brukar ha åt de som skriver lappar i tvättstugan där hon bor.
Ifjol fick hon
det här broderiet av mig. Hon höll på att skratta ihjäl sig när hon öppnade paketet...

Både boken och broderiet är bra julklappstips till människor som har allt, inklusive humor. Finns även mer grejer på fuldesign.se för den som är intresserad.


Jag är dålig på att planera

Idag hade jag tänkt stiga upp tidigt. Dricka mitt kaffe i lugn och ro. Klä på mig. Och åka in till stan.
Well...om vi säger så här, jag vaknade alldeles nyss och nu sitter jag här vid datorn och pimplar mitt kaffe. Planen fullföljdes med andra ord inte till 100%.

Men det blir nog en tripp till stan i alla fall. Måste verkligen ta tag i det här med julklappsshoppingen nu! Ja, kanske köpa något till mig själv också. Vi får se. Har i alla fall spånat lite mer på eventuella klappar, så förhoppningsvis hittar jag något bra.

Ses sen då!

Veckans man, igen?

Borde jag kanske återinföra "veckans man" här?
Bra eller dålig idé, jag vet inte, men jag vet däremot att om jag skulle göra det så skulle Bengt Liljegren bli veckans man den här veckan.

För er som inte känner igen namnet så är han historiker och medverkar i Filip och Fredriks program Boston Tea Party. Ringer det en klocka? Om inte, kolla in repriserna på kanal5.se!

Killen är helt underbar! Kan nog allt om historia. Pratar skånska och klär sig i häftiga kläder. Tänk er Gustav III anno 2008. Ungefär så ser han ut.

Historia blir helt plötsligt jätteintressant, och jag blir bara så faschinerad av den här mannen. Han är cool, på ett smånördigt sätt. Han är en sån som jag gärna skulle dela några flaskor rödvin(om jag drack vin...)och prata en hel natt med.



Tänk att en historiker kan vara så cool!



Klappar från Cult

Sitter och funderar lite på passande julklappar till familj och vänner. Det är svårt. De flesta har redan "allt".

Just nu är jag inne på vad pappa ska få. Han gillar inredning. Lite mer strikt. Gärna svart och vitt. Därför funderar jag på antingen en tvålpump eller en diskmedelsflaska från Cult Design. Kanske båda två. Sådana som ni ser här nedan.

Annars har jag dåligt med idéer. Har i och för sig redan köpt en ljusstake åt honom. Men han måste ju få något mer. Känns ju lite snålt annars.


 

Rätt så snygga va?

Avsluta meningen

Jag lyssnar på... Helt off
Jag mår bäst när jag... är på konsert eller röker vattenpipa och drinkar på balkongen
Stockholms bästa stadsdel är... Söder och Vasastan
Den bästa krogen heter... min balkong på sommaren
Jag pratar... med allt och alla, hela tiden
Jag gillar... att åka bil på natten
Mina bästa vänner är... få men bra
Min första riktiga kyss... var i en flummig situation
Jag avskyr när folk frågar... vad jag ska göra med mitt liv. Jag vet inte, okej?!
Kärlek är... så mycket olika saker
Någonstans, tänker någon... Åh fan!
Jag kommer alltid att vara... stolt
Jag är hemligt förälskad i... den där söta killen som handlar på jobbet
Sist jag grät var... när Obama höll sitt segertal
Min mobiltelefon är... svart och rosa
När jag vaknar på morgonen... har jag ett starkt sug efter kaffe
Innan jag går och lägger mig... pissar jag
Just nu tänker jag på... hur gott det doftar från köket. Lime-lax med rostade grönsaker och balsamicosås
Bebisar är... små, knubbiga och lite småäckliga
Homosexuella är... människor
Blondinbella är... blond
Ikväll ska jag... förmodligen glo på tv
I morgon kommer jag... kanske hitta på nåt vettigare?
Jag vill verkligen... hitta perfekta julklappar
 




Jag kan inte hjälpa dig ifall du inte hjälper dig själv

"Jag menar en lina hit och dit har väl den bästa dratt
men skillnaden är om man står där igen nästa natt
O du prata i 170, du bjöd på undanflykter
o du sa att du letat mycket efter den försvunna lyckan"



Rödsprängda ögon. Flackande blick. Frenetiskt tuggande. Darriga händer. Stora pupiller. Ryckiga rörelser.

Jag ser det varje dag. På jobbet. På stan. På bussen.
Missbrukare av olika substanser.

Det kanske låter löjligt att jag skällde ut en kille som rökte hasch på den där festen för några helger sen. "Alla" röker ju på, och det är väl inte så farligt? Nej, effekterna av hasch är kanske inte så farliga, utan det farliga är när det blir ett beroende. Då spelar det ingen roll om det handlar om herion, alkohol, tabletter eller hasch.
Den här killen i fråga hävdade bestämt att han inte var beroende. För som sagt, alla röker ju på och om han tar en joint på en fest så är han ju inte missbrukare. Han tjatade om det där halva kvällen. Gav olika anledningar till att han absolut inte var fast i träsket. Tro mig, jag känner igen det där jävla snacket. Känner igen det så mycket att det gör ont i mig varje gång jag hör det. Jag kan det där snacket, och mig lurar ingen...igen. Det värsta av allt var ändå att han mer eller mindre diskret försökte pracka på andra sitt röka. Berättade hur bra och skönt det var. Och erbjöd andra att testa. Gärna de som var yngre. Nog förstår jag väl varför. Han vill väl gärna tjäna sig en extra slant på att sälja lite vid sidan av. Kunna köpa upp större partier och sälja vidare.
Hur som helst, jag skällde ut honom. Kanske var det en desperat tanke i mig att han kanske, kanske, kanske skulle få upp ögonen och fatta vad han sysslade med. Men främst berodde det på att jag inte tolererar människor som försöker skjuta över sitt missbruk på andra. Eller skjuta över kanske är fel ord, snarare försöka få ner andra i samma träsk.

Jag ser sånt här varje dag. Utan överdrift. Mest yngre killar. I alla fall när det kommer till andra droger än alkohol.
I lördags när jag jobbade träffade jag på en kille med rödsprängda ögon, stirrig blick och ett allmänt pundarbeteende. När jag sedan kom hem och skulle fara på personalfesten så körde mina "grannar" i väg med en kille som var helt väck. Jag förstod genast vad det handlade om, för jag har väl ett hum om vad mina grannar sysslar med. Och igår på jobbet så hämtade polisen en man som däckat på en bänk. Han hade supit bort hela sitt liv, berättade väktaren. Lägg sedan till några random junkies som jag ser mer eller mindre varje dag på jobbet. Bl.a. tre stycken som jag vet har suttit inne för narkotikabrott.

Det gör så ont att se sånt här varje dag. Jag vet att missbrukare är vanliga människor som hamnat lite snett, och jag dömer verkligen ingen. Det är mer bara det att jag blir så ledsen. De mår inte bra, och det är ett jävla helvete att ta sig ur ett missbruk.

Men vad ska man göra? Jag skulle verkligen vilja kunna göra någonting, men jag vet inte vad. Det jag kan göra idag är att jag behandlar dem som "vanliga" människor. Tar mig tid att prata med dem när jag träffar på dem på jobbet. Vissa är väldigt ensamma. Alla har lämnat dem, av förståeliga skäl faktiskt, för det är svårt att leva med missbrukare. Jag vet. De har bara sig själva och sitt beroende, så jag får i alla fall för mig att de blir glada om någon snackar lite strunt eller babblar några ord om vädret. Det hjälper dem inte, det vet jag. Men när alla andra har gett upp hoppet och lämnat dem så kan man väl åtminstone försöka vara lite trevlig. Jag vet många som blir rädda och äcklade, men de är vanliga människor. Fast med lite mer problem, kanske.
 
Jag hoppas att jag aldrig mer får ett samtal från sjukhuset att någon i min närhet har tagit en överdos och varit nära döden. Jag hoppas att jag slipper se fler unga killar som förstör sina liv, och unga tjejer som hänger med äldre missbrukare för att ha någon som köper ut öl. Jag vill inte se fler rödsprängda ögon eller höra om 15-åringar som tagit överdoser. Jag orkar inte!

Men jag vet att jag kommer att råka ut för det mesta av det där igen. Förhoppningsvis inte det första, men allt det andra är jag rätt så övertygad om att jag kommer att få se igen. 

Jag undrar ändå vart världen och vårt samhälle är på väg när fler och fler måste ta till droger för att stå ut med sina liv. Vad är felet? Och vem ska kunna göra någonting åt det?


Måste ändå få tillägga att jag vet människor som klarar av att röka på någon gång på fest, men som faktiskt inte är beroende. Precis som att alla som dricker på fest heller inte är beroende. Jag tror att vissa klarar av det utan att bli fast. Men hur ska man kunna veta det i förväg?

  

CV

Sitter och väntar på att min "coach" ska ringa. Har skrivit ett jävligt bra CV om jag får skryta. Och det får jag ju om jag vill, för det är faktiskt min blogg. Skulle göra om mitt vanliga CV fast med en annan mall, mest bara som test, men det här blev nog snäppet vassare än mitt gamla. Det ser liksom mer seriöst ut. Hoppas bara att coachen gillar det också... Fast, jag gillar det ju och det är väl huvudsaken att jag kan skicka in något jag faktiskt är stolt över när jag söker jobb?



Min nya last...

Sitter och snaskar naturgodis och clementiner. Min nya last är helt klart yoghurtdoppade (frystorkade)jordgubbar. De är så goda! Dessvärre är de lika onyttiga som goda. Men jag passar på ikväll, för nästa vecka ska jag köra en try-out detox. Okej, det är faktiskt inte lika seriöst som det låter. Tänker ju inte sluta med kaffe och kött och bara käka skumma alger och renande drycker. Nej, det blir snarare en vecka utan sånt som jag faktiskt brukar få ont i magen av. Nämligen griskött, bröd, friterad mat, godis och annat slisk. Ska nämligen testa en grej... Ni får se!

Nu ska jag fortsätta se veckans Andra avenyn. Blev lite avbruten av ett hastigt infall att rensa avloppsrören under tvättstället. Men nu är det gjort och allt är rent och fint, så nu kan jag fortsätta glo på AA. Eller nej, måste först göra klart en grej som jag ska redovisa för "min coach" på AF imorrn. Blä!



Yoghurtdoppade jordgubbar...mmm...
 

Fan och skit!

Jag tål tydligen ingenting nu för tiden! Kanske har jag blivit blödig på äldre dar?

Whiskeyröst...mums!

Idag mår jag som jag förtjänar. Eller snarare, min hals gör det. Ett paket cigaretter sätter sina spår på rösten. För köra på sexig(?) whiskeyröst idag. Det ska bli min nya grej tror jag. Dessutom är läpparna uttorkade, vilket även det beror på de där cancerpinnarna(som folk älskar att kalla det), och håret ser ut som en stor tova, vilket inte beror på det, utan snarare på tupering, hårspray och gener. Fett nice.

En liten detalj ligger och gnager i skallen. En sak som någon sa, och som jag inte riktigt tror på(och som jag faktiskt tog lite illa upp av). Vill inte gå in på det mer detaljerat, men om jag säger så här...ingen snackar skit om min familj, där går gränsen. Om just det här var skitsnack vet jag inte, men jag blev i alla fall lite sne. Love my mom...och hon är faktiskt världens bästa! (Även om personen i fråga aldrig ifrågasatte just det)
Ja, ja...bara att skaka av sig och gå vidare. Det var ju inget speciellt egentligen, det var nog bara tonen när hon sa det tror jag.

Nu ska jag planera för det årliga julpysslet. En riktig tradition faktiskt. Mysigt och skräpigt brukar det bli. Haha...




Personalferre

Hemma igen. Ska alldeles strax tvätta bort sminket och hoppa i säng. Ja, inte hoppa bokstavligt talat alltså.

Kvällen var rätt så lyckad skulle jag vilja säga. Många körde verkligen på för fullt. Själv tog jag bara två drinkar och ett glas likör. Det är jag väldigt glad för nu. Skulle verkligen inte vilja byta morgondagen med vissa andra festdeltagare... Däremot blev det en heeel del cigaretter istället. Men det var jag fan värd! Var alldeles för länge sen jag riktigt rökte av mig. 

Ja, vad ska jag mer säga. Vi fick riktigt bra mat och jag hoppas bara att vissa inte har för mycket ågren imorrn... 

  

Gaaahhh!!

Jag skulle aldrig ha sagt något om Robins svintohår. Aldrig, aldrig, aldrig.

Står och fixar mig för kvällens fest. Tänkte stort. Stort hår alltså.
Tuperar. Sprayar.
Inser rätt snabbt att det i kombination med för lite balsam innebär...just det...svintohår!

Så vi får se om plattången, några silikondroppar och ev uppsatt kan rädda kvällen. Annars får jag helt enkelt låssas att det är nån form av maskeradfest ikväll(vilket det verkligen INTE är!). För seriöst, just nu ser det ut som svinto mixat med plast. Sååå snyggt!

Not.

Wish me luck...


Foto: Linus Hallsenius/TV4




UPDATE:

Håret gick att rädda! Någorlunda i alla fall...
Nu ser det bara plastigt ut, vilket är mer okej.
Dessutom kompenserade(?) jag med översminkade ögon.
Det funkar alltid.
Slängde även på mig en gammal svart klänning.
Efter att ha testat tre andra svarta före.
Svart funkar också alltid.




Ferre

Lördagmorgon. Jobbar idag. Sov lite för länge. Vilket innebär att jag inte får min sköna dricka-kaffe-i-lugn-och-ro-stund. Sen är det svinkallt ute också. Min termometer visar - 5°, men den är några grader för snäll tror jag. Burr!
Blir att pälsa på sig i nya vinterskorna och mössan med päls. Hatar att frysa! Igår var det ju så fin Skåne-vinter, med någon plusgrad och regn. Ge mig det istället!

Ikväll har vi personalfest. Som tur var ute i hooden, vilket innebär att det är nära både dit och hem. Haha... Funderar på om jag ska dricka eller inte. Jobbar ju imorrn med. Men en grogg eller två sitter ju aldrig fel, så kanske... För glögg kan man ju inte direkt dricka till mat? Haha...

Nä, nu är det bara att hoppa i kläderna.
Ciao!

Idol och sådär

Bjöd brorsan på enchiladas och fetaostsallad med en touch av Libanon. Lite skum kombination, men väldigt gott!

Sen har vi kollat på Idol och sågat, och faktiskt varit väldigt snälla. Kevin är ju alltid bra, så honom räknar vi inte ens med. Men annars var nog Robin + Robin bäst ikväll. Nog för att det var lite väckelsemöte över Robin Es framträdande, men han bemästrade faktiskt genren oväntat bra! Att Robin B satt ner var klart till hans fördel. Killen kan ju sjunga, men han ser liksom så plågad ut när han rör på sig. Dessutom hade han kvällens bästa låt. Men vad hade de gjort med hans hår??
Johan och Anna var sämst. Höll på att vika mig dubbel av skratt när Johan sjöng, och Anna låter som en dålig version av 
Chubby Checker. Det är inte positivt.
Vem jag tror åker ut vill jag helst hålla för mig själv. Är för vidskeplig för att hålla på att tippa...

Nu ska jag noppa brynen och renbädda sängen innan det är dags för utröstningen.



UPDATE:

Jag ska fan aldrig mer yttra mig. Haha...
Men det är bara så att svenska folket har dålig smak.
Over and out


Typ...



...ja, tack!


Friday i'm in love

Fredag. Ledig idag med. Rätt så skönt. Skulle ljuga annars.

Planerna för dagen är nog mest att vara hemma och mysa. Pyssla och fixa lite. Sånt som jag gillar. Okej, måste ringa AF också. Vilket jag inte riktigt gillar lika mycket.
Men annars blir det att lyssna på skön musik, dricka mycket kaffe(och kanske lite glögg), kanske laga chili till middag och så tror jag att jag ska ta tag i att fixa till sovrummet. Det har liksom legat på is ett bra tag nu.

Kvällens planer är att köpa en stor godispåse och se Idol med brorsan. Eller snarare, vi sågar det mesta när vi ser Idol. Som kvällens tema t.ex., soul. Vad är det för tema? Gillar inte alls deras teman. Rock och 90-tal känns ju rätt så okej. Men typ ABBA, schlager och soul. Det är så jäkla nischat att det hämmar dem som ska sjunga, kan jag tänka mig. Men vad vet jag. Nej, jag tycker faktiskt att de borde ha lite bredare teman. Teman där alla egentligen kan hitta nåt som passar. Det skulle faktiskt vara roligare att se dem sjunga sånt som passar. Nu fattas det väl bara att de kör det årliga disco-temat. Det är då det värsta av allt! För vem håller ens på med disco idag? Ja, ja...men duetter känns åtminstone som en kul grej. Även om de valt lite väl klyshiga låtar... Jag skulle vilja höra en duett där de sjunger Rolling Stones Wild Horses, men det är väl bara min egna våta dröm, och jag vet ju att de inte får välja på så många låtar så.
Vem som fixar soultemat bäst?
Jag vet faktiskt inte. Men jag tippar på Kevin, som vanligt. Vad kan han inte sjunga? Han kommer att vinna. Borde vinna. Han passar bäst i Idol.

Nej, nu är det nog med klagomål för ett tag. Nu ska jag göra annat.
Ciao!

Glöggalkis?

Jag skulle aldrig palla att vara gravid under advent(eller okej...inte ens i november). Jag dricker aldrig så mycket som då. Pimplar glögg varje kväll. Just ikväll är det chokladglögg och clementiner på menyn. Helt okej, men lite skum smak. Kanske ingen ny favorit, men med en skvätt whiskey så tror jag att den kan bli riktigt god.

Har förresten hittat några små julklappar idag. Nu är de fint inslagna i old-style-papper. Ni vet bruna papper med röda och vita snören. Fattas bara sånna där lackstämplar.


Mitt andra glögginköp i år. Blossas årgångsglögg med smak av blåbär.
God, men smakar inte alls mycket blåbär...

Häng med på kärlekens bandvagn...

"Hon sa jag vet att du är en riktig player
Jag sa baby skit i vad ryktet säger"

Det här har kanske inte så mycket med kärlek att göra egentligen, det är mer en bikt. Så nu när jag biktar mig för er så lovar ni att inte sprida det vidare, okej?

Nä, så här ligger det till. På senaste tiden har jag utan att egentligen tänka på det analyserat gamla ragg, span, strul...ja, killar av olika slag helt enkelt. Någon riktig defintition behöver vi kanske inte gå in på, för det är inte det viktiga.

Först var det ju det här med namn. Matilda hävdade igår att jag har en tendens att dras till de som heter Anton. Vi kom på två direkt, och tvekade om en tredje verkligen hette Anton. Men efter lite efterforskningar så visade det sig att han hette Daniel. Haha...inte riktigt samma sak men. Det kanske inte var så många Antonar som vi först trodde i alla fall. Lika många Anton som Jens. Fast i båda fallen var det nog två för mycket...
 
Men sen kom jag på ett annat namn som det varit fler av. Markus.
Eller så här ser det ut:
Markus x 2
Markko
Mark

Ungefär samma namn, fast från olika länder. Så fyra Markusar kan man egentligen säga. Det är rätt så skrämmande. Ser jag något speciellt i de som heter Markus? Eller är det bara ett konstigt sammanträffande? Förmodligen det sistnämda.

Ja, ja...namn kan man ju inte direkt bestämma över eller dras till (Jag har varit tillsammans med en Stefan...så så kräsen kan jag ju inte vara), men det finns ett annat lustigt sammanträffande som jag aldrig någonsin hade trott om mig själv. Det kom jag och några kompisar på i helgen. Det är inte direkt så att vi brukar sitta och göra listor över gamla strul, men ämnet kom upp och vi snackade lite om det. Anyway, åter till sammanträffandet. Tydligen, av någon outgrundlig anledning, så har jag en tendens att träffa killar från bushen. Boden är ett (stort)kapitel i sig, så det tänker jag inte ens ta upp. Men sen har jag tydligen träffat killar från alla andra konstiga bushhålor också. Vilket egentligen går helt emot mina principer. Jag gillar väl ändå inte de som har truckerkeps, käkar snus och kör trimmade moppar? Kanske mitt undermedvetna gör det...

Sådär, färdigbiktat för den här gånger. Lova bara att inte sprida mina udda böjelser vidare. Jag lovar att ni också kan se skumma sammanträffanden om ni väl börjar gräva...


Svenne, my homeboy

Svenne verkade gilla Timbuks nya. Skriker och har sig när jag spelar den. Men när jag sen bytte till Dylan, ja då blev han helt tyst. Ja, jag är fortfarande nere i det där gubbträsket. Snart börjar jag väl lyssna på riktigt gammal jazz eller blues också. Fast nja, diggar mer singer-songwriter stilen. Svenne däremot diggar mer när jag lyssnar på annat. Kanye är husguden och även Lazees platta verkar ha blivit en favorit. Det är med andra ord en liten hip-hopundulat som sitter där i buren. Hehe...

Idag ska jag och mamma göra julkransar att hänga på dörren. Det har blivit en ny tradition. Eller det är andra året i rad, men då kan man väl kalla det för tradition? Det är hur som helst kul, men stickigt. Tänkte även försöka få upp belysningen på balkongen. Den är diskret och fin, så den passar faktiskt att ha upp redan nu.

Sen får vi se vad som händer helt enkelt.

Säj inte nä säj jää

Idag har jag investerat i Timbuktus nya, En High 5 & 1 Falafel. Det var inte en dag för tidigt!
Den har inte fått den bästa kritiken i pressen, men sen när har jag lyssnat på pressens åsikter om musik? Dessutom är jag lite konstig, och gillar lite konstig musik, vilket resulterar i att jag gillar det här albumet! Har i och för sig inte hunnit med mer än en lyssning, men det låter väldigt lovande.

Men jag förstår ändå varför kritikerna inte gillar den. Det är inte enkel hiphop. Inte 50 cent eller ens Petter. Mixa hip-hop med lite funk, lite jazz(jo, faktiskt!), lite reggea, lite visa...ja, lite av allt möjligt faktiskt. Det är lite Timbuks grej, att mixa olika stilar. Att det sen inte passar alla radiopopsälskare är en annan femma...

Anyway, har rippat den till datorn nu.  Så nu ska jag bara njuta. Niiice!





Stulen från
timbuk.nu


Jeans

Efter en del letande så hittade pappa ett par jeans i alla fall. Helt klart med min hjälp. "Men jag kan ju inte gå in på JC, det är ju en ungdomsaffär". Tvingade i alla fall med honom in, och jag tror att han blev lite lugnare när det var en annan gubbe som också var ute på jeansjakt. Haha... Han blev i alla fall på gott humör efter att ha hittat de där jeansen, vilket resulterade i att han bjöd mig på lunch. Fetaostmacka...mums!

Och på tal om jeans... Själv känner jag mig lite som Kurt Cobain i mina jeans idag. Ljusa jeans kombinerat med en skön litte noppig och absolut gubbig kofta. But hey, I like it! Jag tror dock att jag ska byta kläder innan nästa tur till stan...

Ja, ja...bäst att fixa med cv och grejer innan "mötet" med AF.

You're a bum, you're a punk, you're an old slut on junk

Från det ena till det andra. Nu sitter jag här och lyssnar på julmusik. Fairytail of New York närmare bestämt. Den är grym ! Den och O helga natt . Lite skillnad kanske men... Det är lite jobbigt där vid jul att bara gilla två julsånger. Allt som har med tomtar och Carola att göra är bara läskigt.
Och på tal om jul... Måste se Alfie snart. Den ger mig verkligen en grym julkänsla. Och i år ska jag gå all in när det kommer till julkänsla. I want it so bad!

Har lovat pappa att följa honom på stan och kolla på jeans idag. Det måste vara Lee, de måste vara låga i midjan, de måste ha en viss tvätt och de måste vara si och så. Så...wish me luck. Det känns inte som det lättaste uppdraget. Hade tänkt kika lite på julklappar också. Men jag har faktiskt noll koll på vad jag ska köpa. Tyvärr...

Sen är det bara att åka hem igen. Ha ett telefonmöte med AF. Why, oh, why? Boooring...

Och efter det ska jag förhoppningsvis träffa Matilda för en fika på Waynes. Det kan jag behöva efter att ha snackat med arbetsförnedringen... De ska då alltid ha nåt att klaga på!


Tisdagskväll

Tisdag. Är det kanske veckans tråkigaste dag?
Okej, söndagar är heller inte så jävla kul...men de är åtminstone mysiga. Måndagar är liksom en nystart. Onsdagar är "lillördag" och helt plötsligt börjar helgen närma sig. Torsdagar är nästan fredag, dvs nästan nästan helg. Fredagar är softa hemmakvällar och en lättnadens suck, även om man har jobbhelg. Lördag är lördag.
Men tisdag. Vad är tisdag? Jo, det är faktiskt en bra tv-kväll. Det är det. Dessutom är det en utmärkt ta-hand-om-sig-själv-kväll. Ikväll kör jag på toning av håret och färgning av brynen. Lite mörkare och mycket mindre dassigt. I like that! Det och pistagenötter. Mums!
Så även om tisdag kanske är veckans tråkigaste dag så får man försöka göra det bästa av den.

Sen är jag helt insnöad på
gubbrock just nu. Det svänger fort här ska ni veta! Nog för att jag alltid älskar Bruce, men allt går ju i perioder. Jag känner på mig att jag kommer att nöta honom och en hel del andra gubbar den närmsta tiden...

Jo, förresten. Träffade K när jag var i Umeå för ett tag sedan. Tog en fika på stan bara. Rensade luften, snackade lite skit och uppdaterade varandra lite. Vi har även pratat i telefon efteråt. Anyway, nu har vi bestämt oss för att börja ses igen. Eller bestämt och bestämt, det låter så seriöst. Vi har snarare sagt att är han ändå i Skellefteå så kan han ju slå en signal, och är jag i Umeå så kan jag ju göra detsamma. Inga förpliktelser. Kanske var det min abstinens efter en liten toyboy att leka som gjorde att jag gick med på det i en svag stund. Men hey, lite lammkött har väl ingen dött av? Jag känner i alla fall att det är precis vad jag behöver just nu! ;) Sen att han har en grymt snygg kropp och fint hår gör ju inte direkt saken sämre...

En lista...

Där dricker jag kaffe
Hemma, på jobbet och på Waynes. Oftast.

Där äter jag middag
Hemma, på jobbet eller hos mamma. Käkar inte ute alltför ofta. Är jag i Stockholm blir det på Jensens Bøfhus.

Där köper jag morgondagens outfit
Blandar second hand-fynd med billigare kedjor och lite dyrare grejer. Med andra ord...det kan bli lite var som helst.

Där promenerar jag
Där jag kan känna asfalt under fötterna, dvs inga skogspromenader för min del.

Där raggar jag helst
Haha...sånt sysslar jag väl ändå inte med? ;P

Där tar jag en drink
Hemma. Gärna på balkongen. Eller utomlands. I Sverige är alkohol hutlöst dyrt, speciellt på krogen. Kör alltid vatten på krogen, på så sätt mår man också bättre dagen efter.

Där hänger jag vidare efter det
Efter en sväng på krogen så slutar kvällen oftast på vardagsrumsgolvet. Inte för att jag däckat, utan för att jag älskar att ligga där och lyssna på skön musik med skönt sällskap efter en hård kväll.  

Där fyllekäkar jag
Max, typ enda stället som har öppet i den här hålan. Så Max eller hemma i köket.

Där äter jag dagen efter
Oxfilépizza på Tre Kronor. Mm...

Där sätter jag inte min fot
I skogen? Och på sunkiga gubb-hak. Blä!

Someone who will die for you and more

Sen mitt Johnny Cash-maraton i söndags har jag haft den här låten ekandes i skallen. Har gnolat den både i tvättstugan och på jobbet. Det har helt klart låtit bättre i mitt huvud än i verkligheten, för sjunga, det kan jag faktiskt inte alls.




Johnny Cash & June Carter - "It ain't me, babe"


Bättre än originalet...faktiskt.

Äntligen!

Äntligen har jag en fungerande dator! Vilket känns mycket bra. Nu är jag äntligen en del av civilisationen igen. Tragiskt nog känns det inte så när man är utan dator...

Dessutom har jag varit duktig idag. Bokat tid hos en läkare för att förhoppningsvis få ny migränmedicin. Eller bokat och bokat, jag får en tid längre fram när det finns nån ledig. Vilket ju kanske inte är inom en allt för snar framtid...men ändå, jag har fått ändan ur vagnen och ringt i alla fall. För helt ärligt så pallar jag inte med att ha det som det är idag. Att ligga halvdöd och spy hela dagarna är ingen hit. Okej, det är bara ca 1-3 dagar i månaden, men jag förlorar både lön och fritid på att ha det så. Igår t.ex. så orkade jag inte ens gå upp och borsta tänderna och tvätta håret, utan jag låg hela dagen i soffan och spydde. Fett nice...eller så inte. :S

Nu ska jag kika runt på lite bloggar som jag inte har kunnat kolla på senaste veckan. Dvs...jag har en hel del blogginlägg att ta igen. Usch, vilket beroende det är.
Men först måste jag hitta igen bloggarna igen också. Wish me luck...

Migrän

Vet ni hur mycket jag hatar att ha migrän? Jag vet det i alla fall! Vad jag däremot inte vet är vad som funkar riktigt bra mot det, och då har jag testat det mesta bland både receptfritt och narkotikaklassade preparat. Så vet ni nån dundermedicin vore jag grymt tacksam!

Söndag och farsdag

Har haft en lugn och skön söndag. Jag och brorsan åt farsdagslunch hos pappa, med smarrig tårta som efterrätt. Sen skjutsade vi brorsan till hans Umeå-"sambo" som han skulle åka med till just Umeå. Lånade även pappas bil och åkte till Maxi och förstörde lite för mycket pengar på make-up och hårprodukter. Men, men...det måste man ju också få göra nån gång. Väl hemma har jag lyssnat på Johnny Cash och skrålat "It ain't of babe" för alla som ville(?) i tvättstugan. Förhoppningsvis var det ingen i det angränsande gymmet som behövde stå ut med min sköna stämma. Hm... Nu slötittar jag på tv och funderar på att pimpla en kanna kaffe eller två. Ciao!

Lördag

Självklart blir det världens pissigaste väder när jag är ledig. Och självklart sov jag dåligt i natt. Hade en jättekonstig smärta i armen, som jag inte kunde förstå var den kom ifrån. Trodde först att det var hjärtinfarkt eller blodförgiftning, för hey är det någon som är hypokondrisk så är det jag. När jag vaknade på morgonen kom jag på att det måste ha varit nån nerv som var i kläm sen mitt snygga fall i trappan. :p Men jag är ändå glad, för idag har jag tänkt köpa Timbuktus nya album, hälsa på mormor, käka middag med Bea och sen våldgästa lite annat löst folk. Jag tror att det blir en bra dag. Men först ska jag dammsuga och fixa håret. Ciao!

Thank god it's friday!

Fredag och sista eftermiddagen för den här gången. Nu väntar en ledig helg följt av två veckor med förmiddagspass. Känns grymt skönt! Ikväll tänkte jag bara chilla hos mamma, se det jag hinner av Idol och träffa brorsan som är hemma i helgen. Just take it easy... I helgen kommer även Bea tillbaka från Uppsala en sväng. Så vi ska ut och käka middag imorrn. Ska bli kul både att träffa henne och att gå ut och käka. På sista tiden har det bara blivit skräpmat ute, så en riktig middag är verkligen på tiden! Och att uppdatera skvaller är ju alltid kul. :p Jo, förresten...en som pappa känner som kan det här med datorer ska kolla på min laptop idag. Hurra! :)

Obama och USA

Obama vann valet. Grattis USA! Att han är bättre än Bush är det ingen som helst tvekan om, men jag tror också att han är bättre än en krigsskadad gammal militär som är emot abort och för krig. Och vill ni veta en sak som är lite pinsam? När jag såg Obamas vinnartal igår så kom det en tår. Äntligen får de svarta i USA, de som länge varit utsatta för rasism och fattigdom, de som varit slavar och byggt upp landet, äntligen får de lite upprättelse. För även om rasismen och fattigdomen inte försvinner bara för att Obama får makten, så känns det ändå som ett steg i rätt riktning. Och för att vara mindre allvarlig på hann jag även tänka på en annan sak, varför ser svarta alltid så oförskämt mycket yngre ut än vita i samma ålder? Herregud, Obama närmar sig 50, men ser han ut som 50? Knappast... Sådär, då fick jag både vara lite blödig och ytlig på samma gång. My style...

Tv-kväll

Har varit en sväng till Boliden och hälsat på Matilda. Ja, och kikat på hennes nya kisse också. Världens sötaste birma-pojke! Fast de "gamla" är ju faktiskt lika söta. :p Jag gillar katter med andra ord! Ikväll är det tv som gäller för hela slanten. Nu är det först Andra avenyn, sen Desperate housewives och Brother and sisters. Tänkte även kika lite på Filip och Fredriks valvaka. Inte för att jag är så jätteinsatt i valet, men det kan ju ändå vara intressant att se det med tanke på att det är just de grabbarna som håller i programmet. Anyway, resten av kvällen ska jag ligga här nerbäddad i soffan med några clementiner. Nice...

Problem och mat

Min dator stular, så därför kan jag bara blogga från mobilen just nu. Vilket innebär att alla inlägg kommer att publiceras två gånger. Vet inte varför, men så är det tyvärr. Just nu ser jag ett program med Jamie Oliver på femman. Ett riktigt intressant program om mat faktiskt. Eller snarare om hur fel vi äter. Visst, jag käkar gärna en pizza eller en god efterrätt, men jag tycker verkligen att det är läskigt med alla tillsatser i hel- och halvfabrikat. Ta tex bindväv eller blodprotein som finns i bla korv, färdig kebab och andra sammansatta köttprodukter, vad är det? Jag äter inte det i alla fall! Jag tror faktiskt att alla tillsatser är värre än fett och socker. En annan skrämmande sak är hur mycket salt människor i Sverige sätter i sig. Själv avskyr jag salt mat, och väljer hellre andra kryddor. Jag tror inte att jag har gjort av med ett paket Seltin sen jag flyttade hemifrån för drygt två år sedan. Ja, ja...vill inte skryta om hur "duktig" jag är, för det är jag inte. Det enda jag ville säga är, se programmet! Over and out

Julmys

Vet ni vad jag ska göra efter jobbet idag?

Jo, köpa några inredningstidningar med julmys. De har börjat komma nu. Sen ska jag hem och däcka i soffan med glögg och julläsning. Nice...

Det är konstigt, men jag börjar faktiskt gilla det här med julen mer och mer för varje år. Alltså inte det här med tomtar och skit, utan att få göra fint hemma, pyssla och slå in julklappar i fina paket.

Ska försöka börja med klapparna snart också. Brukar alltid åka till Sthlm i november och köpa julklappar, men inte i år tydligen. Då brukar jag köpa fina saker, inslagna i fina paket från NK, Laura Ashley, Skansen-butiken, Hans Mikaels och diverse andra mysiga inredningsbutiker till mina nära och kära. Det är inte lika kul att köpa grejer på typ Åhlens här... Vill ju få klapparna fint inslagna och lagda i papperspåsar. Inte några jävla plastkassar! Men, men...kanske kan jag åka till Luleå eller nåt i alla fall. För lite omväxling åtminstone.



Jul på NK...


 

13

Jag tror att det står fel i almenackan idag. Rätt dag med fel datum. Det måste vara fredag den trettonde egentligen. Har haft grym otur idag!

Först så ramlade jag i trappen på jobbet. Två gånger! Det är en stantrappa, och stentrappa + knän är ingen skön kombination. De är svulla, varma och värker nu. Även högerhanden blev skadad(och lite blodig) Skönt... Men värst av allt, det var flera som såg mina graciösa fall...bland annat en söt grabb. Damn!

Väl hemma så skulle jag koka kaffe i en sån här aliminiumfärgad grej som man har på spisen. (Minns inte vad de heter nu) Kaffet hamnade över hela spisen. Två gånger. Kul, kul. Dessutom smakade det piss. Totalt onödigt med andra ord.

Sen när jag ska krypa ner i sängen med datorn så lossnar ena sängbenet och jag hamnar på golvet. Var tvungen att vända hela sängen och leka snickare. Vet inte riktigt hur det gick med min reparation...men det lär jag väl märka i natt... Och eftersom att det andra hände två gånger så vet man ju aldrig.

Har börjat må lite smått illa också. Så nu fattas bara lite magsjuka som pricken över i:et...