På väg till Turkiet...

Om ca en timme kommer hämtningen till flyget, och sen drar jag!
Först någon timme på Arlanda. Sedan tre i luften. Och efter det ska jag förhoppningsvis landa på Istanbuls flygplats och vara på väg till hotellet för en skön kvällsmiddag(och kanske en drink?).

Får jag tag på en dator så bloggar jag nog, men annars så hörs vi när jag är hemma igen. Lär inte leta febrlit efter en dator där om vi säger så...

Ciao!
Och förhoppningsvis på återseende! (Nej, jag litar inte på flygplan...)





Puppy love

Idag träffade jag en skitsöt liten pitbull-tjej på ca 10 veckor. Jag blev seriöst kääär! Så jävla söt liten krabat!

Det är sådana gånger jag verkligen överväger att bli mamma. Mamma till en liten hund-bebbe. Det är även sånna gånger jag blir jättebarnslig och börjar prata med bebisröst. Kanske inte så uppskattat av den tuffa "gangster-killen" som ägde henne. Haha...


Hund valp

Vem kan motstå en sån liten skit?
(Fast hon jag träffade var kanske lite större...)

Jag kanske är en hemsk människa...

...men jag tycker faktiskt att Madonnas dotter kan skaffa sig två ögonbryn, ta bort den enorma mustaschen och byta brillor.

Kanske är det inne att vara nörd och kanske är det hemskt att säga så om en som fortfarande är ett barn, men vet ni vad? Det skiter jag i! Vore det min dotter så skulle jag i alla fall göra nåt åt saken...





Imorrn väntar det här...

Om allt går som planerat så möts vi av det här imorrn kväll. Ja, fast i kvällsljus då. 
Aaarabiskaa naaatt...typ. Haha... Hoppas på åtminstone en snygg Aladdin också i så fall. ;D
Nej, strunta i mina dåliga geografikunskaper. Kul tror(och hoppas) jag att jag kommer att ha i alla fall.
God mat, bra shopping, förhoppningsvis behagligt klimat och lite snygga grabbar, sen är jag rätt så nöjd.









Sjuk?

Är fortfarande så jävla trött. Pissigt trött. Kanske håller jag på att bli sjuk? Jag vet inte. Skallen värker som satan också.

Kvällens planer är att packa klart, kolla "Inför Melodifestivalen"(eller vad fan det nu heter...) med mamma, se Andra avenyn, lämna igen en bil och raka benen. Haha...stooora planer va? ;P
Det räcker gott och väl för mig.

Ciao!

Dimma och den ultimata bakismaten

Den här dagen har varit konstig. Har vart som flera dagar i samma. Har mer eller mindre gått runt i en evig trötthetsdimma. Blev sådär jävla skönt bakis också. Eller bakis och bakis, jag blev aldrig direkt full, men ni vet sådär skönt halvseg och supersugen på onyttig mat. Det är den sköna bakfyllan.

Och på tal om onyttigheter och bakfylla. Igår snackade jag och en kille om hur jävla gott det är att käka uppvärmd pizza dagen efter. Uppvärmd pizza är lätt underskattat! Ibland tycker jag nästan att det är godare än "färsk". Lite "svampig" halvvarm pizza med ljummen cola. Yummie! (Eller så är jag baa jävligt äcklig... ;P )

Trots dimman och segheten lyckades jag ändå duscha, diska, packa det mesta och plocka undan lite ikväll. Inte illa alltså. Och nu ser jag verkligen fram emot en skööön natts sömn. *peppar, peppar*





Trött och sliten

Oj vad trött jag är. Har inte hunnit sätta mig ner föränn nu.

Städat efter festen(efter diverse problem..), hämtat bil i stan, varit på Ica och käkat pizza.

Nu ska jag sova en stund, eller vila åtminstone. Sen måste jag börja packa. Hinner inte det imorrn, för då bär det av söderut till Umeå. Tur att jag inte tänkte packa så mycket då. Men på nåt sätt brukar det ändå bli en jävla massa...

So long suckers! ;P

Why should it be so bad to be bad?

...when it's so hard to be anything at all


Trött. Tröttare. Tröttast.
Har kanske sovit två, max tre timmar i natt. Fett nice. Not.
Och nu har jag lovat att hjälpa till att städa. Crap. Big time crap.

Kul hade jag i alla fall.
Men varför ska vissa killar envisas med att vara så söta? Så söta att man bara vill äta upp dem.
Det är fan inte snällt. Haha... ;P


Party, party!

Hela lägenheten är städad. Tvätten är i torktumlarna/torkskåpet. Fönstren i vardagsrummet är tvättade. Solen skiner.

Känner pepp för kvällen.

Mamma bjussar på middag, å mitt kylskåp är rätt så tomt(orka handla hem mat då man ska bort en vecka). Sen ska jag hem igen. Göra mig i ordning för kvällen. Fördrinka lite. Se Så ska det låta(ja, men förlåt om jag är pensionär då! ;P ). Sen får jag besök. Drinka lite mer och sen ska vi crasha brorsans fest totalt. Hehe... ;P

Jag tror på en helt okej kväll med andra ord...


image819

Min favoritdrink, som jag hittat på alldeles själv! :)

Låt mig berätta vart jag kommer ifrån

"Haka på när jag promenerar i småstan
Kaxiga småbarn dominerar sin gårdsplan
För det är varken vitt eller svart
Där vissa går på Friskis och vissa på tjack
Där vissa pluggar till tentor och drömmer om stan
Där vissa gubbar e Svensson, vissa tuggar i centrum...



image818


...Där vissa ber sin morgonbön
Har vissa har 3 gånger mer än va grannen har i månadslön
Min förort är en egen statsdel
Varken någon under, över eller medelklass del
De e där jag kommer ifrån
Ingen betong eller så
Men de finns alltid paraboler på balkongerna"


American boy

Vissa låtar får en att tänka på eller minnas vissa personer. Det här är en sån låt.
Alltid när jag hör den så börjar jag tänka på en amerikansk kille, Mark, som jag dejtade en kort period. Och när vi snackar amerikaner så är det verkligen dejting vi snackar om. Restaurang, blommor, taxi, dra ut stolen. Hela jäkla paketet. Någonting många i Sverige inte direkt är bortskämda med, kan jag tänka mig. Det är lite gulligt, faktiskt.

Men, en sak med amerikanska killar, det är fan inte många som kan klä sig snyggt! Eller så är det nåt jag har fått för mig av att ha sett alldeles för många hockeyspelare från andra sidan Atlanten som ja, inte direkt har klätt sig så snyggt. Men hockeyspelare kanske inte speglar ett helt lands klädstil...

Det enda jag ångrar är att jag aldrig satte mig på flyget och hälsade på i New Jersey. Men jag var ung och dum. Haha...




"Take me on a trip, I'd like to go some day
Take me to New York, I'd love to see LA.
I really want to come kick it with you.
You'll be my American Boy"


Brorsor, ferre och tonvis med tvätt

Klockan är inte ens nio. Och inte nog med att jag är uppe(vilket i sig bara är en bragd), utan jag har hunnit duscha, tvätta håret, prata 20 minuter i telefon, dricka kaffe + morgongrogg och kolla alla bloggar på favoriter.
Och nu sitter jag här och lyssnar på Moneybrother. Och på tal om brorsor, om bara någon minut ska min brorsa snacka med en arbetsgivare. Håller en tumme och önskar honom verkligen lycka till! Önskar min brorsa all framgång här i livet.

Har bokat hela tvättstugan efter lunch. Har massor med tvätt. Förutom kläder och handdukar och sånt så tänkte jag även tvätta vinterjackor, sängkläder och arbetskläder(mitt skåp var proppfullt...). Skönt att göra bort allt sånt innan resan.
Är jag riktigt duktig så tvättar jag fönster också. Men vi får se, jag lovar inget. ;P

Ikväll är det fest. Nice, nice. Och med tanke på
vad jag skrev igår så kommer jag garanterat att dricka för mycket, bli askalas, spy och vara mest bakis i hela stan imorrn. Min moral är inte den högsta och jag brukar alltid få äta upp sånt som jag sagt... Hm.


CSI

Jag säger bara det. Det är tur att man kan ändra sig.

Förr såg jag aldrig CSI. Förstod inte varför alla bara tjatade om det hela tiden. Nu ser jag CSI Miami i princip varje kväll. Långt ifrån alla avsnitt är geniala, och allting är liksom så överdrivet och långsökt, och kanske är det det jag gillar också! Orka att allt ska vara så verklighetstroget hela tiden.




(Oj då, en del bulor på den bilden...) ;P


Damn you UD!

Kollade på UDs hemsida eftersom att vi åker till Turkiet på måndag. Mest bara för att se om de varnade för nåt eller så, inte för att det hade stoppat min från att resa men...

Anyway, vad jag ville komma fram till var att jag hittade en lista på länder som de avrådde en från att resa till. Jag blev lite ledsen då den innehöll flera länder som jag velat resa till. Jemen och Saudiarabien är sånna platser. Och kanske framförallt Libanons huvudstad Beirut.  

Jag minns att jag såg ett tv-program om just Beirut för några år sedan. Blev helt fascinerad och tyckte att det verkade vara en väldigt vacker stad. Min vän J har varit där med sin familj några gånger och även han har berätta vilken fantastisk stad det är(var?). Okej, det kanske har varir krig där mer eller mindre hela tiden, men ändå, jag har länge velat åka dit. Men nu så krossade UD mina drömmar. Damn you!

Så jag var ju självklart tvungen att googla. Lite skillnad på den övre och den nedre bilden kanske...





Kanske drömmer jag om konstiga resmål och platser. Men jag vet nog vem jag har det efter. Min morfar ville ta med sig min mormor och deras två små barn och flytta till Algeriet(tror jag det var i alla fall) mitt under brinnande krig. Behöver jag säga att mormor vägrade?

Ja, ja...kriget måste väl ge sig nån gång. Eller så får jag börja fundera på nya resmål...

Min syn på alkohol då och idag

När det kommer till alkohol så är jag så långt från en moralkärring som man kan komma.

Drack tidigt, drack mig för full för ofta, tog ett uppehåll på kanske två år då jag i princip aldrig drack, började festa en hel del igen, blev för full igen, fick minnesluckor, vaknade upp på konstiga ställen, spydde i trappuppgångar. Det är inget jag är stolt över, men så är det. Men självklart är det inte hela sanningen, för fler gånger har jag druckit lagom, tagit ett glas till maten, en drink på en uteservering, en kall cider en varm sommardag.

Det är någonstans där jag är idag också, alltid. Jag tycker inte att det är kul att dricka för mycket. Ett par drinkar är alldeles lagom, har inte roligare bara för att jag är full längre. Det håller på att vara väääldigt längesen jag blev full sist. Jag gillar balansen, gillar mitt förhållande till alkohol idag.
Absolutist är jag verkligen inte, men jag skulle nästan kunna kalla mig nykterist. För en nykterist kan ta en öl, ett glas vin eller en drink, men dricker sig inte full. Inte sant?

Det här med att köpa ut har jag faktiskt inte kommit så mycket i kontakt med. Jag skulle aldrig någonsin köpa ut åt en okänd ungdom. Det kan jag inte ta ansvar för. Men visst har det hänt att jag köpt någon cider till min brorsa. Min brorsa fyller 19 i år, och får alltså dricka på krogen. I och med att han får det så ser jag inga problem i att jag köper ut en mindre mängd alkohol till honom, så länge jag vet var han håller hus och med vilka. Vet också att han festar ganska så sällan. Hämtar ofta honom efter festerna också, och känner flera av hans vänner och jag vet att de tar hand om honom om något händer.
Naivt? Kanske.

Men jag tycker att
Systembolagets nya kampanj är bra. Vet inte om den kommer att påverka någon, men kändisar brukar vara ett bra sätt att påverka. Och jag kanske heller inte håller med om eller tror på allt de säger, men vem skulle erkänna att den bjuder sina tonåringar på alkohol hemma, speciellt i en sån kampanj?
Det jag däremot tror är att vissa kanske kommer att tänka efter. De kanske inte ens har tänkt på att de köper ut, eller varför de gör det. Det svåraste är ändå hur man ska kunna komma åt de äckliga jävla gubbarna som köper ut sprit åt unga tjejer för gentjänster, fy fan!


image817

Adam är en grymt bra förebild när det gäller mycket.
Tänk om någon som han hade funnit när man har yngre...


Benjamin -roligast just nu

Visst, jag erkänner, jag har också fallit för hypen. Men det här är bara så förbannat roligt! Benjamin is the shit, haha...





Jag dör av skratt, samtidigt som det är så jävla pinsamt att jag måste blunda ibland. Se de andra Benjamin-klippen på Youtube. Kanonkul! Haha... ;P

Fotboll och sol = lycka!

Åååhhh...idag är jag lycklig! Eller lyckig kanske är att överdriva, men lite glad är jag nog allt. (Manodepressiv?) Vaknade av att nån jävla traktor höll på att göra nåt här utanför, vek upp persiennen och då får jag se att de håller på att fixa till fotbollsplanen på baksidan. Och för några dagar sen såg jag att vårat eget "assyriska"(de heter nåt annat egentligen tror jag... :P ) hade börjat träna på grusplanen lite länge bort.
Missförstå mig rätt, jag gillar inte alls fotboll egentligen, men det finns inget skönare och somrigare än att sitta ute på balkongen och se och höra killarna spela. "Jalla, jalla"

Nu ska jag snart iväg och sola. Orkar inte pressa ute. För kallt och för liten effekt. Haha... Perfekt med solarium då.

Och om ni undrar varför det förra inlägget var publicerat nu på morgonen så var det för att jag visst hade råkat spara istället för att publicera igår. Clever girl...

Back to black(eller åtminstone mörkbrunt)

Blev så att jag umgicks med Bea några timmar i alla fall. Kanske var jag inte det roligaste sällskapet, men, men...
Åkte först upp till Solbacken och kikade lite. Köpte några penséer(stavas?) och en zinkkruka att plantera dem i. Är en liten present till en bekant nämligen.
Efter den lilla shoppingen åkte vi hem till Bea. Käkade kyckling med wokgrönsaker och ris, kollade på tv och snackade skit. Jo, blev Mövenpicks hallon/jordgubbbssorbet till efterrätt också. Mums!

Nu håller jag på att tona håret och det verkar som att det är dags att skölja ur. So long!

Bitch

Det är soligt och fint väder och snart åker jag utomlands. Dvs, jag borde egentligen må toppen, men det gör jag inte. Är riktigt jävla labil idag. Irriterad, sur och ledsen om vartannat. Förhoppningsvis är det bara pms. (För en gångs skull vill jag ha fan mens så fort som möjligt, för att slippa ha det i Turkland) Men det känns inte så jävla bra att ha bråkat med pappa(igen) heller, då han faktiskt ska med dit ner. En kombo skulle jag chansa på.

Ska träffa en kompis senare idag. Känns inte så jävla schysst med det här humöret, men samtidigt kanske jag blir på bättre humör då? Får ringa henne och kolla läget helt enkelt. Hehe...

Inreda balkongen

Det enda jag kom hem med från stan var ett tyg till kuddar att ha på balkongen. Grönt, skira blommor och lite gammeldags på något vis. Jag tror att det blir fint. Jag gillar det! Men mamma får sy, inte det roligaste jag vet...haha.

Sen har dagen spenderats på balkongen mest. Eller först i solen på mammas altan och sen fortsatte jag i solen på min balkong. Men här fxade jag till lite faktiskt. Planterade lökar i en stor kruka, torkade av utemöblerna, sopade och lite sånt där. Blir grymt varmt redan nu där ute i solen. På sommaren är det ibland helt jävla olidligt att sitta där ute, värsta tropikvärmen. Men jag ska inte klaga, verkligen inte.

Nu ska jag pumpa däcken och fixa lite med min cykel. Den "nya" cykeln alltså. Jag hoppas att den inte ska vara så jäkla trög i fortsättningen!

Spara pengar och slösa pengar

Sov inte alls bra i natt. Har legat och vänt och vridigt på mig och vaknat stup i kvarten. Utvilad? Hell no! Men det gör inte så mycket, är ju ledig idag så.

Kollade igenom gårdagens reklam och när jag "läste" reklamen från Jysk blev jag så jävla sugen på att byta ut mina persienner, mest för att jag inte orkar torka dem nu när jag ska torka fönstren. Haha... Men det kanske är en onödig utgift? Dock var de ju så jäkla billiga, trodde verkligen att persienner var dyrare. Typ 1000 kr styck eller så...

Nu ska jag en sväng på stan med mamma. Hon hade bankaffärer och nog kan jag säkert hitta nåt att kolla på. Hehe...
Det är ändå bra, för pengarna som kommer att gå åt i Turkiet har jag redan på ett annat ställe, dvs, det kommer förmodligen inte att gå så mycket pengar från lönekontot. Alltså kommer jag att spara pengar på att vara där nere, haha...

Drömmar och inredningsprojekt

Sent idag med. Trött är jag också.
Var så jäkla segt att jobba idag. Inget folk alls typ. Och då blir man fan ännu tröttare. Inte bra.

Sitter och längtar lite tills jag får starta nästa inredningsprojket här hemma. Det är trapphuset som står på tur. Den flammiga gulmålade tapeten med rynkiga hörn ska bytas ut mot vitt, slätt och snyggt. Ja, nån tavla eller nåt ska väl också upp, men annars blir det vitt. Gillar egentligen inte vitt i för stora mängder i inredning, men med tanke på att trapphuset gränsar till både hallen nere, hallen uppe och köket. Och dessutom syns från både sovrummet och vardagsrummet så känns det som det enda rätta. Tror att det kommer att bli grymt snyggt!

Är lite sugen på att göra nåt åt själva trappen också, men det får bli senare tror jag. Mamma får nog fundera lite, hon brukar vara bra på att hitta på bra lösningar och har alltid idéer. Personligen skulle jag tycka att klinker vore så jävla snyggt, men hur enkelt är det att sätta i trappen liksom? Trä vore också en dröm, men kanske en väl dyr dröm...

Ja, ja...ska drömma vidare medan jag äter riskakor och dricker varm choklad. De ger bra inspiration, tror jag. ;P



Foto: TV4

Från senaste Äntligen hemma. Grymt snygg trappa!


Skills

Alltså, nu har jag verkligen överträffat mig själv!
Vet ni vad jag har gjort?

Jo, jag har städat hela jävla badrummet, nu, före tio på morgonen är det klart! Det har nog aldrig hänt tidigare att jag har städat så tidigt på dagen. Och då har jag tagit både golvbrunnen under badkaret, skrubbat hela badkaret, toastolen, tvättstället...ja, rubbet helt enkelt! Behöver bara dammsugas nu. 

Det tåls att sägas igen, jag skulle lätt bli den bästa hemmafrun, någonsin. Haha...

 

En vecka kvar...

Jobb idag med. Vända burgare och bacon hela eftermiddagen.
Kändes inte som det roligaste jag kunde göra idag, men, men...en kollega var sjuk, så vad gör man? Även om mitt place ser ut som the #1 rathole just nu, och städning var prio ett egentligen. Men det kan jag lika gärna pyssla med imorrn. Eller i natt. Om jag orkar. :P

Om en vecka åker jag till Turkiet. Ska bli så grymt jävla skönt! Slippa sitt jävla tråkiga svenneliv, om än bara för en vecka. Slippa sova för länge på morgonen, frysa ihjäl när man går utanför dörren, shoppa i staden som gud glömde och roa sig med tv-program.
Nej, ser verkligen fram emot god mat, bra shopping, ett skönare klimat, trevliga människor och en vacker stad att utforska.

Men som sagt, först lite jobb då.

För en lång lång tid

Kom hem alldeles för en stund sen. Långa dagar den här helgen.

Är sjukt trött nu med. Och hungrig! Käkade lunch 11.30 och sen fikade jag bara lite hos mormor. Inte så konstigt då kanske. Men jag har lite vegetariska vårrullar i frysen. Tror att det får bli en lite sen middag idag...hehe.

Disk hela diskbänken också. Kul? NOT! Måste fan ta tag i det ikväll, annars blir jag olycklig imorrn när jag stiger upp.

Ska se Andra avenyn också.

Kul kväll va?
Japp.

I'm easy like Sunday morning

Eller idag känns allt väldigt trögt faktiskt. Har sovit hyfsat länge, men jag är verkligen inte utvilad. Usch. Tur att jag inte har så lång arbetsdag då. Och jag hoppas faktiskt att folk väljer att vara ute i solen idag istället. I know I would.

Efter jobbet är det födelsedagsfika hos mormor. Nice, nice. Fast känner jag mig själv(och i synnerhet min familj/släkt) så blir det sent där. Kommer typ somna. Eller nej, för ljudnivån är alltid så hög och diskussionerna så heta vid sånna sammankomster...haha. :P

Alltså jag kan bara inte få nog av
den här låten, eller videon. Looove it!


Jobb och middag

Oj vad dålig jag var på att blogga idag då. Men jag kom hem alldeles nyss. Jobbade först och sen var jag på middag med lite vänner. Nice, nice... Men nu är jag grymt jävla trött. Ska alldeles strax kasta mig i sängen. Imorrn är det jobb igen. Bra det.

Oops...did I say it out loud?

Ett tips. Ett hett tips.

Säg aldrig något i stil med "Men du vet ju vad man säger om svarta män" och syfta på, ja, ni vet...till en vit kille.
I synnerhet inte till en vit kille som ni planerar att ha sex med.
A big no-no.
Mindervärdeskomplex? O, ja! Förmodligen...

Fast å andra sidan, får killen inte mindervärdeskomplex då, så vet ni ju vad som ni har att vänta. ;P

Men i 99 fall av 100 är det förmodligen ändå a big no-no...

Gangsta'-pojkar och heta målvakter

Hade lite fullt upp idag, så jag fotar imorrn istället. Okey?

Middag hos pappa, sen vidare till mamma för att se Så ska det låta(pensionärsprogram, jag vet, men sååå mycket bättre än Talang) och efter det gick jag och brorsan ut på en promenad för att kolla på emobarn, fjortisar och gangsta'-grabbar. Var ett klart överskott av den sistnämda kategorin, men inte mig emot, det är klart min favoritkategori. Hehe... ;)
Kom hem och såg slutet på hockeyn och tog ett lååångt skööönt fotbad. Och grattis HV! Det var ni verkligen värda!

Så nu ska jag ta mina babylena fötter och hasa mig iväg till köket för att öppna en cider och ta en cigg. Mumma! Sen är det sängen och en dejt med Flyga Drake som anlände igår som gäller. Jobb imorrn. Diska. Helt okej faktiskt.

Och jag håller en tumme för att grannen inte har efterfest till fem på morgonen. Håll en för mig ni också är ni snälla, för det kan behövas. :S




Och ett extra grattis till Liv!
SuperLiv

Bra shoppingdag!

Hittade bra grejer på min shoppingrunda idag. Bland annat en sak som jag kollat på tidigare, men som var på rea nu. Great!
Det kräver dock lite installation, så jag visar sen när det är klart. ;P

Thank god it's friday!

Fint väder idag med! Det gör alltid att mitt humör stiger markant. Fredag dessutom. Kan det blir bättre?
Men det blir nog inget chill i solen för min del, tänkte åka en sväng till stan, kika lite och kanske sola. Ja, i solarium då. :P

I afton lovade pappa att bjuda mig och min bror på middag. Tacos tror jag närmare bestämt. Typ det enda jah egentligen gillar att äta där, all annan mat är så smaklös och kryddsvag. Not my style at all!

Hade tur med middagen igår med. Mamma grillade kött och till det potatisgratäng. I like! Mamma är bättre på att grilla än pappa också. Återigen det där med kryddningen...

Men, nu drar jag.
So long!

Den obekväma sanningen

Håller på att hjälpa mormor att forska lite om platsen där hennes pappa stupade i kriget.

Det är väldigt intressant, men också lite obehagligt. Bilder på massgravar, hjälmar och vapen. Tänk bara så många änkor som aldrig fått begrava sin döda män, utan som bara fått hem ett brev om att de har dött och ungefär var. Vissa fick inte ens ligga i en massgrav, utan deras kvarlevor ligger fortfarande kvar i skogen, helt öppet.

Men trots obehagliga bilder och mer eller mindre smärtsamma sanningar så vill jag ändå veta mer, för det är trots allt min släkts historia det handlar om. Och hur jobbigt det än må vara så kan man inte gömma sig för sitt förflutna.





It's a good day!

Sitter och pimplar äckligt kallt kaffe och mina jävla vitaminer med linfrö. Bra humör idag? Ja, faktiskt...men det gör inte vitaminerna godare direkt. :P Fast jag vet ju att syftet är bra i alla fall.

Idag står en liten tur på schemat. Men bara en liten. Vi får väl se vad jag kommer hem med...

Och ja, idag är det en bra dag. Sol, ingen huvudvärk(än så länge) och inga hemmasysslor som måste utföras. I like it!
Sol innebär också att det är "lagligt" att gömma sig bakom lite för stora solbrillor. I like that even more!

Bara för drogerna



Ebba Grön - We're only in it for the drugs


Blandad kompott ikväll

Ikväll är det soffan som gäller.
Hockey, en stor kopp varm choklad och lite pillande med att tillverka smycken hade jag tänkt mig. Och trevligt sällskap såklart!
Det låter som en bra kväll tycker jag!

Dagens middagstips!

Åt en alldeles underbart god middag idag! Och det är ovanligt att jag brukar tycka att nåt jag själv lagat är underbart, man blir så lätt less på "sina" smaker.

Libanesiska biffar med varm arabisk potatissallad, ajvar- och harissasås, kidneybönor i balsamvinäger-vinegrette och bröd.
Lovely!
Älskar verkligen mat från den delen av världen. Skulle kunna äta det i princip varje dag om jag fick.


image816

Mmm...


Och ännu mer nytt i köket...

Passade även på att olja in brädan ovanför kaklet med en pigmenterad olja. Teak-brädan var fläckig och inte alls speciellt snygg innan, men nu är den mörkare och fläckarna syns inte längre. Jag blev nöjd i alla fall!

image815


Det är större skillnad mellan färgen före och efter i verkligheten. Bara så att ni vet! :P

Nytt i köket

Nu har jag äntligen blivit av med de crapiga IKEA-knopparna som blev jättefula efter ett tag.

image814



Ser kanske inte ut att vara någon större skillnad, men IKEA-knopparna är fotade medan de fortfarande såg okej ut. Gillar designen på de nya bättre också.

Ett enkelt sätt att förändra hemma helt enkelt!

Är det onsdag idag?

Jag måste fan styra upp det här med min sömn. Det funkar inte att sova till 10.30-11.00 varje dag. No way! Och jag som brukade hata att sova så länge förr. Usch vilken dålig människa jag är...

Idag har jag lite smågrejer jag tänkte syssla med. Byta knoppar på kökslådorna och betsa en grej i köket.
Har lovat att bjuda på middag också. Arabisk potatissallad och libanesiska biffar. Har finally fått recepetet på Js pappas supergoda biffar, men det satt långt inne. Ett familjerecept typ... :P Hoppas bara att jag kan bemästra den libanesiska kokkonsten någorlunda också. :S

Men först ska jag förbi mamma. Hämta lite saker som jag behöver till dagens projekt.

Lycka i form av lite bröd...

Blev så jäkla glad när jag var och handlade idag. På Willys hittade jag nämligen bröd som liknar det jag köpte i Rinkeby(det jag tjatat om så mycket...)! Nästan lika gott var det också!

På brödpåsen stod det att man även kunde använda det som pizzabotten. Tänkte testa det till middag idag. Köpte även hem ajvar, ost och lite rökt kalkon. Tror att det blir gott på!


image813


Storhandling på g

Fixade mig en bil.
Så nu blir det att storhandla i alla fall.
Great!

Ska faktiskt köpa lite onyttigheter också. Tror inte att jag åt godis på hela förra veckan(och den där före?) och dessutom jobbar jag hela helgen som kommer, vilket förmodligen resulterar i färre drinkar och mindre snask.
Därför inbillar jag mig att det är helg nu istället. Hehe... ;P

Logiken har åter segrat...


Morgonhumör

Usch, den här dagen har inte alls börjat bra.

Har hunnit bråka med mamma på telefon om helt onödiga saker, och blivit förbannad på pappa för att han inte ens kan berätta att en släkting har dött. Kul att läsa det i tidningen först liksom...
Sen försöker jag fixa en bil så att jag kan åka och storhandla. Det ekar i kylen och frysen är halvtom(vilket den aldrig brukar vara med tanke på dess storlek...). Men det verkar inte gå så bra hittils att hitta en bil. Och jag tänker fan inte gå till Coop och storhandla. Kul att dra hem kassarna...not.

Men värst är det ändå att jag bråkat med mamma. Hon förtjänar det inte. Jag får skylla på mitt jävla morgonhumör helt enkelt. Men ringa och säga förlåt? Jag? Knappast... Sånt klarar jag inte. Tur att hon vet att jag kan explodera, men att jag inte är långsint.

Nä, får väl göra nåt annat medans jag raggar bil. Igår skulle jag som sagt ha städat, men hade migrän som stoppade mig. Var fan glad att jag orkade diska och skotta snö.

Okej, byt ut man mot jag då...

Ibland händer det. Man träffar på killar som man verkligen inte tål.

Man stör sig på deras livsstil. Deras klädstil. Deras sätt att prata. Deras intressen. Deras självgoda leende. Deras sätt mot andra människor. Deras svar på frågor. Deras sätt att gå. Deras åsikter i viktiga ämnen.
Man stör sig på det mesta med personen helt enkelt.

Men, trots det, så finns det en jävla dragningskraft där. Hur mycket man än kämpar emot så vill man bara ha dem. Slita av dem kläderna, direkt där på plats, och ge dem en rejäl omgång...

Och det värsta av allt är att det är i just sånna tillfällen man verkligen inte kan hejda sig själv. Det är då dragningskraften är som starkast.
Kanske är det som med badboys, man vill ha dem bara för att man vet att de är dåliga för en egentligen, för att det blir mer spännande så.

Det kanske är de här killarna som man har det mest hämningslösa och passionerade sexet med, men that's it, sen kan de dra, för de "duger" inte till så mycket mer. Och det är då man behöver en snäll och omtänksam kille istället. En som frågar hur ens dag har varit och ger en fotmassage, och som man kan skratta åt de mest trivila sakerna med.

Vad jag vill komma fram till är att man ibland behöver träffa på en riktigt dryg, egocentrisk och självgod men ruskigt het grabb, för att kunna uppskatta de snälla killarna. 

Någon som håller med?


Om jag var tio år yngre skulle jag inte behöva dig längre


Håkan Hellström - För en lång lång tid




Min tonårskärlek. Några år senare.
Fortfarande lika bra.


Flyga drake

Tänkte först se filmen, men sen kom jag på att jag inte har så mycket att läsa. Så jag beställde boken från Adlibris istället.

Helt perfekt att beställa tycker jag. Billigare än i bokhandeln och dessutom ingen frakt.
Nu hoppas jag bara att boken är bra också!



Flyga drake - Khaled Hosseini


Måndag

Behövde inte jobba idag. Tydligen blev hon frisk.
Rätt så skönt att slippa börja 7.00, men samtidigt så behöver jag ju pengarna. Ja, ja...slutgrubblat på det nu.

Idag är det sol, men fortfarande massor av snö överallt. Tror fan inte att jag ska lämna lägenheten föränn snön har försvunnit. Haha...då lär jag väl få sitta här i flera veckor till. :P
Nä, men idag har jag ändå inga större planer. Städa, diska, glo på tv och kanske få lite sällskap sen. Det låter väl vettigt?

Jo, sen ska jag spela Adam Tensta på högsta nivå också. Det är en viktig del av dagen. Hehe...


"Don't like his baggy jeans,
but I ma' like what's underneath it..."


Klockrent!


Det ska börjas i tid...

Åh, ännu en hockeyskandal! Och lagom i tid till VM dessutom!

Det verkar vara de yngre spelarna som är på g. Riktigt tufft att bli kickad ur Tre Kronor redan som 20-åring. All cred till Dick!
Kanske inte det klokaste karriärdraget skulle säkert många tycka, men hey, hur många kände till killen innan? Nej, just det.
Bättre ökänd än okänd.

Och han har faktiskt vart med och rört runt lite i den sega hockeygrytan förr...




Men han är ju typ...ett barn?

Sommar i Göteborg

Kan man få byta ut en kall och snöig aprilkväll i norr mot en ljum och skön sommarkväll i Göteborg?
Typ nu, direkt?

image812


Jag struntar i att just den här kvällen var halvmulen, jag väljer ändå den alla gånger!

Kvällens planer

Hatar att jag får magkatarr lite då och då. Eller okej, kanske nån gång per år bara, men det räcker fan! Nu är en sån gång. Har så jävla ont att jag tror att jag ska svimma ibland. Pizzan igår hjälpte säkert också till...
Nej, nu får det bli en ny kur med linfrön och sånt. Det brukar funka bra efter ett tag. Och jag har helst en fungerande mage när vi ska till Turkiet.

Ikväll ska jag bara ta det lugnt. Bo i soffan. Se på tv. Dricka lite nyponsoppa eller kanske fiberhavregrynsgröt. Prata i telefon. Slummra.
Sköna planer va? I do think so!

Imorrn måste jag kanske jobba. Bra det. Men, jag gillar inte att jag måste börja 7.00 i så fall. Det är fan ingen mänsklig tid! Hoppas bara att jag får veta det ikväll i så fall... :S


Visst känner man igen sig ibland...


Kanye West ft. John Mayer -
Bittersweet


"But I've been thinking and it got me back to sinking it
This relationship, it even got me back to drinking now
This Hennessey, is gonna be the death of me"

Klockrent!


God morgon!

Oj, vad trött jag är idag. Värre än vanligt. Hehe...
Men jag ska iväg och jobba senare. Diska lite. Alldeles lagom sysselsättning idag tycker jag. Och det bästa av allt, man kan lyssna på musik hela tiden. I like!

Alltså jag blir tokig på mitt trådlösa bredband. Nu funkar det inte igen! Crap!
Jag förstår bara inte varför? Har inte pillrat med nåt eller så, men när jag skulle slå på datorn nu på morgonen så funkade det bara inte. Skumt...

Singstar-night!

Hemma efter en trevlig kväll.
Pizza, pannacotta och bara en drink och en cigg. Jag har blivit ganska bra på det där, att ha roligt utan sprit. Och jag vet ju att det inte är värt att dricka massor och vara bakis på jobbet imorrn, jämfört med att ha kul utan sprit och må bra på jobbet imorrn.
Och vet ni vad, mina skumma infall och mitt beteende beror ändå till 99% inte på om jag har alkohol i blodomloppet. Herregud, jag dansade i
Luleå sist (och det var inte på ett dansgolv om vi säger så...) och idag har jag sjungit Singstar med sån inlevelse att jag är hes.
Så då vet ni det, jag ska bli en sån där jobbig predikande nykterist. Haha...not.


Kvällens låt:
(som jag ägde i Singstar... ;P )



I'm a creep
I'm a weirdo


...and my closet after!

image811

Furuhyllan är vitlaserad,
ett sammetstyg är uppsatt för att gömma strykbräda mm bakom,
sneakers och sandaler på var sin plats,
täcken och kuddar har fått "fodral",
allt stök på golvet är borta,
en guldspegel och en liten hylla är på plats.


Inga större förändringar kanske, men jag gillar det!

My closet...before

image810

Stökigt, väldigt stökigt.


Fly or Die

Köpte en helt grym platta idag!
Hade tänkt beställa den, men så hittade jag den på rean på Åhlens. Perfekt!

Jag bara älskar den här skiten!





Sol!

Sådär, nysolad och trött. Haha... Ute är det också sol, och ganska varmt. Skönt värre! Kanske, kanske, kanske kommer våren och sommaren någon gång. *håller en tumme*

Nu tänkte jag käka lunch och sen hoppa in i duchen. Men efter det postar jag nog ett inlägg med före- och efterbilder på klädkammaren. Kanske är det inga stora förändringar, men jag gillar det!

Fängelset nästa!

Behöver jag ens säga att jag har sovit som en gris inatt också? Och aldrig kan jag vakna på morgonen...

Drömde en jättehemsk dröm. Jag satt i fängelse och samtidigt skulle en kompis utvisas till Irak och fick aldrig mer komma tillbaka till Sverige, för i Irak väntade en dödsdom.
Kul va?
Jag drömmer så jäkla sjuka grejer. Men det måste ju bero på allt som jag läser och ser på tv.

Tänkte åka in till stan strax och sola och driva in lite skulder. Haha... Jag fattar det inte, lika fort som jag blir brun så blir jag blek igen. Det är fan orättvist! Ett år i öknen, Afrika eller nåt skulle göra mig gott. Då kanske jag har fått lite färg som håller!

Sen ska jag nog bara vara hemma. Chilla och förberedamig för kvällen. Party, party!

Thank you for smoking

Kanske borde jag gå och lägga mig. Är i och för sig jäkligt trött, så det vore kanske det enda rätta.
Men istället sitter jag uppe och tjuvröker och lyssnar på musik.
Vilken hemsk människa jag är. Verkligen.

No air

R'n'b brukar inte riktigt vara min grej. Även fast folk ofta brukar anta att man gillar r'n'b bara för att man gillar hip-hop.
I don't get it, någon som kan berätta vad likheten är för mig?

Nej, den genren brukar oftast vara alldeles för sliskig, fjollig och töntig(om man nu kan kalla musik för töntig) me jag har seriöst blivit helt förälskad i Chris Brown.
Så jäkla söt och begåvad kille!

image809

Jordin Sparks ft. Chris Brown -
No Air



Wild 'n out!

Sitter skönt i soffan och käkar resterna av gårdagens tacomiddag tillsammans med en iskall drink, och ser på Nick Cannon's Wild 'n Out. Om något program verkligen speglar min humor så måste det vara det. Det äger! Japp, exakt så dålig humor har jag. ;P
Lite jobbigt bara att hockeyn inte är slut. Men zappa, det är jag grym på!

Hur som helst, vad jag ville ha sagt är att det är en skön kväll.





.....

Nu har jag målat och sytt klart åtminstone. Fixat lite med mina skor och dammsugit. Klädkammaren börjar mer eller mindre att se okej ut. Bara det sista som ska på plats nu.

Ikväll ska jag bara ta det lugnt. Se på tv hos mamma och göra klart det sista här hemma. Imorrn är det fest. 30-årsfest (igen!). Känner jag bara gamlingar? Tydligen. Hehe... ;P

See you later!

Här i mitt kvarter

"I Hagnestahill
Bland de identiska husen..."


Jag är inget mattesnille(långt ifrån...), men ett snabbt överslag och jag inser att i området där jag bor finns det minst 60 likadana hus. Säkert fler än så också. Jag bor i ett av dem...
Om det finns så många bara här, hur många finns det då i hela Sverige?
Mååånga skulle jag tro. Har sett likadana i flera bostadsområden i vårt avlånga land.
Och undra vad hustypen heter?
Skulle vara kul att veta... :P


image808


En trevlig kväll resulterar i en trött förmiddag

Vi hade en riktigt trevlig kväll igår. Pratade gamla minnen, vad gamla bekanta gör nu, nya bekanta, livet i Stockholm, livet i stan, framtiden.
Trodde inte att vi skulle ha så mycket att prata om, men tji fick jag! Riktigt, riktigt kul hade vi!

Men idag är jag trött. Och hungrig! Usch vad jag hatar att vara hungrig så här tidigt på dagen.

Hann klart det mesta i klädkammaren igår. Dvs, rensa ut gamla kläder och vika snyggt. Men det är lite målning och sömnad kvar. Därför ska jag till mamma om en stund och fixa med sånt. Ska bli så skönt när allt är klart!
Bildbevis kommer sen...

Het mat och heta män

Har dukat  elegant. Matbordet i vardagrummet som gäller idag. I ugnen har jag tacogratäng special och till den blir det en riktigt god sallad.
Väntar fint sällskap ikväll. Hehe... ;)

I väntan på mat och sällskap ser jag lite på Greys.
Jag kan inte hjälpa det, men jag tycker att Karev(Justin Chambers) är så jäkla het! Hans rollkaraktär är en sån typisk kille jag skulle falla för. Jag råkar ju alltid dras till en viss typ...om jag säger badboys, känner någon igen sig då?






Min klädkammare part one

Mår bättre idag. Bara lita halsbränna och magont och pyttelite ont i nacken. Helt okej med andra ord.

Däremot får jag nog ge upp mina planer på att vårpimpa balkongen. Nu har det fan snöat i flera dagar och vädret är rent ut sagt piss! *suck*
Man drar sig för att gå ut typ...

Det finns en sak som jag har struntat i som jag skulle ha gjort redan i måndags(eller för flera veckor sen...)
Nämligen städa och göra fint min klädkammare. Därför MÅSTE jag ta tag i det idag.
Men det är en del jobb med det utöver bara att vika ihop kläderna snyggt. Måste sy och fixa lite lite också.




En guldspegel skulle inte sitta fel i min klädkammare. Har en förkärlek till bling-bling i alla lägen...(för er som inte har förstått det)

 

Control

Är någon form av filmfestival här, så jag och brorsan var och såg Control ikväll.
En svartvit film om Ian Curtis och
Joy Division.
En sorglig men vacker film.
En sevärd film.




Önskar att jag kunde säga något mer utförligt om den, men jag mår riktigt pissigt just nu så jag orkar inte. Nackspärr, magkatarr, huvudvärk, illamående och rödsprängda ögon. Vet inte alls vad det beror på...
Någon som vill byta?


En till sak... Kände mig lite malplacerad där. Mest musiknördar med Fjällrävenryggsäckar, fula glasögon, Converse och sjalar. What's up med det liksom?

En himla massa dejtande

Ja, idag har jag en hel del dejter inplanerade.
Ska träffa Bea när hon är klar i stallet. Typ käka lunch tillsammans eller nåt? Vi får se...
Sen i afton ska jag träffa Matilda för en fika. Waynes I'll guess. ;P
Och efter det ska jag på bio med brorsan. Nice, nice. Går på bio alldeles för sällan.

Men först ska jag tvätta. Inte lika kul, men nödvändigt. Fast det kommer hela tiden bra musikvideos på tv, så jag kan inte gå. Haha... Först Chris Brown och sen Kanye. Vilken sucker jag är. :P

Sen har jag ju faktiskt en hemlig dejt imorrn. En hemlig dejt från huvudstaden... ;)

1984 och en skön dusch

Tog en varm skön dusch och smorde in mig med en kräm som doftar underbart, och nu sitter jag här i morgonrock och ser på CSI Miami.
Ganska skönt tycker jag.

Tänkte börja läsa 1984 ikväll/natt. En gammal klassiker som jag haft hemma ett bra tag, men inte läst än.
Men jag tror att den är bra. Alla jag känner som har läst den säger det i alla fall.

Tjejen som inte kan titta in i kameran...

...hur mycket hon än försöker.

Jag har aldrig träffat henne. Vet inget om henne. Och har knappt ens sett henne på tv.
Men jag klarar bara inte av att se henne!
Hennes ögon är så skeva att hon ser ut som ett mongo som är påtänd. No offence...(om någon skulle ta illa upp)
Hon ser och verkar vara så jäkla blåst att jag blir rädd.

Kalla mig ytlig, för det är jag i vissa fall, but I really can't stand Audrina!






Audrina


Och nej, det finns inget gulligt eller charmigt med henne. Hon är bara en blåst tjej som ser vääldigt konstig ut. Ungefär som Jessica Simpson...

So you think you can dance?

Jag har aldrig riktigt förstått mig på dans, vad som är bra och inte bra. Ännu mindre har jag förstått mig på dansprogram på tv. Suckat och bytt kanal direkt.

Därför blev jag förvånad av mig själv när jag hamnade framför So you think you can dance ikväll. Ännu mer förvånad blev jag när jag dessutom gillade vad jag såg!
Jag förstår mig lika lite på dans fortfarande, men är det något jag förstår mig på så är det snygga och söta killar. Det var nog det jag gillade att se egentligen. Fanns ju några sötingar och läckerbitar där. Hehe...

Tror inte att jag kommer att följa tävling slaviskt, men jag är fan stolt att jag har sett nästan ett helt program nu! ;P





Men nu tänker jag se Klass 9A istället.
Mycket bättre program egentligen. För det kan jag se utan snygga killar... :P

It's Hammer time!

Är jättemätt! Blev aldrig att jag gjorde någon middag igår(blev bjuden istället :P) så därför blev det rotsaksgratäng, kött och senaps- och balsamicosås idag istället. Gott som fan!
Så nu sitter jag här och är jättemätt och lyssnar på
Kanye. Tänkte diska och dammsuga när jag orkar ställa mig upp. Sen tror jag att jag ska hälsa på brorsan en stund och passa på att låna deras symaskin, så att mina Hammer-brallor blir klara nån gång.
De kommer att bli smokin'!




Men jag kör utan guld...

Två nya tunikor

Okej, det här gick ju jättebra. Mamma är expert på att hitta kläder åt mig, så såklart blev det shopping idag också. Fyndade två tunikor. Eller den lila funkar lika bra som klänning också.


image804

Superskön sommartunika från Åhlens och en "Di-Leva inspirerad" tunika/klänning med slitsar i sidorna, från Indiska.
Båda är mörkare(och snyggare) i verkligheten.


image805

Hur söta tyger som helst! Dessutom var den så mjuk och skön...


image807

Älskar de små klädda knapparna och "diamanterna". Mer bling kan det knappast bli! ;P
Dessutom har jag aldrig trott att jag passat bra i lila, men jag insåg att det verkligen är min färg!


Eventuellt så tar jag bort ärmarna från klänningen.
Vad tror ni om det?

You can't touch this!

Ha! Idag steg jag faktiskt upp redan 9.20. Det ni! Var länge sen sist. :P

Ska på stan en stund. Hade inte tänkt shoppa något annat än gummiband så jag kan sy om mina MC Hammer-brallor lite. Jag tror stenhårt på att den byxmodellen kommer att bli the shit snart. In your...alla modebloggare! Där var jag faktiskt före er. Haha...vad fånig jag är.

Nej, nu måste jag klä på sig och så. Skriver mer senare när jag har tid...

Slutspelsskägg...

LHC-HV71
Två minuter kvar av en riktigt kul och spännande match.
Sån här hockey gillar jag!

Och slutspelsskägg är fan riktigt hett!




Lite lycka med posten...

Idag längtade jag efter posten. Dels kommer det alltid mest reklam på måndagar, och jag gillar reklam. (Haha...den enda i Sverige som gör det typ?)
Men sen hade jag också beställt lite snygga(och bra!) singlar från CDON, som jag visste skulle komma idag.

Snygga Adam Tensta med sina snygga singelomslag!
(En till kommer senare, den var restad...)

image802


image803

Bildskivor. I like it a lot!


Och inte nog med det, fick deklarationen idag.
Det kändes ungefär(som jag tror att det känns) att öppna ett brev med ett besked om du har cancer eller inte.
Men jag hade ingen cancer, dvs jag behöver inte betala in en krona till i skatt! Fick t.o.m. tillbaka drygt 1000 kronor. Kanske ingen stor summa, men bättre än att betala tillbaka 10 000:-...

To do this monday

Ja, ja...jag sov för länge idag med. Det händer alltid nu mera.
Men hur som helst har jag tänkt börja med en sak på mina lediga dagar(som just nu är alldeles för många), skriva en "att göra-lista". Den behöver inte innehålla 1000 saker, utan sånt som jag känner skulle ha behövts göras.

To do this monday:

Diska
Städa fläkten
Kolla posten ;)
Städa klädkammaren + slänga/skänka bort kläder
Laga middag (rotsaksgratäng + stek + senaps- och balsamicosås)
Diska igen?

Och så hade jag tänkt se Bröderna Grimm om jag "hinner".

En lagom lista med andra ord. Varför stressa ihjäl sig när det inte är nödvändigt?


Slog nyss på MTV. Brukar ha det som bakgrundsmusik istället för radio. Oftast spelar de ju relativt nya låtar, men när jag slog på var det Ken -
Eld och djupa vatten.
Haha...hur ofta hör man den någonstans?


På bästa sändningstid

Först blev jag sur att det inte fanns nåt vettigt att se på tv nu, men sen kom jag på att jag faktiskt kan se veckans avsnitt av Andra avenyn på datorn istället.
Great! ;D

image800

Mohammed El Assir
aka
Snygg-Hamza

En överdos av både piller och sol

Min migrän vägrar ge sig. Känns som en kniv som nån vrider om lite då och då. Inga riktigt hemska anfall, men ändå. Igår kväll överdoserade jag dock. Låg och yrade och skrattade för mig själv i sängen och drömde de skummaste sakern. Skönt, men kanske inte så bra?
Idag har jag inte vågat ta nåt, bara därför. Men en treo tror jag i alla fall att jag ska unna mig. :P

Alltså idag ser jag verkligen ut som en hobbyneger. Har haft puder alla dagar innan, men struntade i det idag, och jag blev helt plötsligt mycket brunare! Tror att min puder passar min vinterfärg bättre, men efter några gånger i solariet är den för ljus. Men som sagt, beach 2008 år ute, det är hobbyneger 2008 som gäller!

Nej, nu fick jag visst besök. Bäst att vara lite social. :P

En lite olycka...

Har lekt psykolog igår kväll och halva natten, så jag är rätt trött idag. Usch! Känns som att jag aldrig sover nog mycket...

När jag skulle till jobbet tidigare i veckan så hoppade jag upp på cykeln och åkte i väg i full fart. Kom till en kurva och skulle sakta ner, men det gick inte, bromsarna hade slutat fungera! Så jag åkte rakt in i en gammal snödriva. Haha... Gjorde mig inte illa eller nåt, men en gubbe såg mig så det var ju lite pinsamt. :P
Sen funkande varken bromsarna eller att trampa framåt. Dvs, cykeln är inte så mycket att ha. Inte första gången den strular heller.

Hur som helst så kom pappa hit med farmors gamla cykel igår. Jag vet inte hur bra den är, men förmodligen bättre än den andra...
Tänkte i alla fall inviga den idag. Cykla till affären och köpa cigg. Har inte rökt på sjukt länge och jag är förbannat sugen. Längtar efter att vira in mig i en filt och sitta med en kopp kaffe och cigg på balkongen. Mums!
Blir första paketet jag köper själv i år tror jag. Har bara snyltat av andra tidigare. Hehe...
Kanske köper jag lite mat också, men det känns inte som prio ett. Haha...

By the way, en konstig sak har hänt. Mina lår har blivit brunast av att sola solaruim. Låren??!! De brukar konstant vara kritvita, så jag förstår inte vad som har hänt. Skum, men bra!
 

I'm a dirty dog...

image799


Hett. Sexigt. Och underbart.
Eller bara kvinnoförnedrande och äckligt?

Jag röstar på det första, i alla fall när det gäller låten.
Pharell är riktigt jävla genial, och även om låten har några år på nacken så håller den än.
Love it!






Det bästa med sommaren...

...måste ändå vara att man känner sig mycket piggare och fräschare.

Så fort jag fått lite färg så använder jag mycket mindre smink. Typ lite solpuder och mascara bara. Vilket sparar tid och känns mycket skönare. Håret blir också mycket bättre på sommaren. Inte statiskt och jävligt som under vinterhalvåret.
På morgonen är det bara att slänga på sig några softa kläder. För på sommaren är det helt okej att köra på bohem-surfstilen, utan att någon kollar konstigt.
Och skulle man ha en dålig dag, så gömmer man sig bara bakom ett par stora solglasögon.

Men får man för sig att toksminka sig och klä upp sig till tänderna så är det värre. Kläderna klibbar och sminket smälter. Och att fixa till perfekta frisyrer är också rätt så bortkastat.

Fördelarna överväger dock. Skulle gärna ha sommar året om. Drömmen är att bo i ett varmt land på vintern.
På sommaren är det också okej att ta en drink efter jobbet...varje dag, och att kedjeröka på balkongen i solskenet.

Nej, sommaren måste verkligen vara det skönaste som finns.



Och på tal om Johnny, han har verkligen förstått grejen.
Soft bohem-stil och ett glas i handen.



En kn*llvänlig kille



Har inte pysslat och tillverkat smycken. For på Hemmakväll för att hyra film istället, men det blev så att jag köpte tre filmer för 199:- istället... Cry Baby, Bröderna Grimm och The Crow

Såg den förstnämda med brorsan idag. Har ju sett den förr också, men det var lääänge sen. Hur som helst insåg jag ännu en gång att Johnny Depp måste vara den snyggaste och bästa skådespelaren på denna jord. Han kan verkligen spela ALLT med inlevelse. Få skådespelare är så anpassningsbara och trovärdiga, och få är lika knullvänliga... Speciellt i genren skådisar 40+. Men hey, jag skulle inte banga, absolut inte. Han kan klä sig i vad fan som helst och se hur skabbig ut som helst, men han är ändå het. Inte många som lyckas med den bedriften!

Kanske blir det att se Sleepy Hollow ikväll också... Mums!




Hur många skulle banga?


Lördag idag

Sov lite för länge idag med. Känns nästan som att det är ett undantag de dagar jag stiger upp hyffsat tidigt. Inte bra...

Vad fan ska jag hitta på idag då? Grått jävla väder och ingen inspiration. Kollar lite på Kevin Hill nu. Förstår nästan varför serien floppade, men han Kevin är i alla fall lite söt.
 
Testade som sagt de där nya pillerna igår. Känner mig bakis idag. Och bakis utan hög-effekt är inte okej. Vad är meningen med det liksom? Men jag har som sagt ingen lust att åka fast för narkotikasmuggling i Turkiet. Vore kanske ingen större hit, eller något att sätta på meritlistan?

Kanske borde jag spela lite Sonic eller pyssla lite med smyckestillverkning istället. Låter som en bättre idé!

Poppin' pills

Blev att se lite ghetto-program på MTV och typ andra halvan av Brokeback Mountain. Lite hett bögsex sitter aldrig fel. Hehe... ;)

Nu sitter jag hemma i soffan och ser på dåliga musikvideos och käkar finncrisps med ost och mjölk till. Inte så exotiskt, men ganska gott!

Började känna av min migrän ikväll, så jag har testat några nya piller. Hoppas att de funkar! Anledningen till det är att jag inte vill smuggla med mig narkotikaklassade piller till Turkiet. Kanske inte så kul att åka fast i tullen... Måste alltså testa sånna apotekspiller istället. Än så länge verkar det inte som att de hjälper, och jag får då absolut ingen skön känsla av att vara hög av dem, som jag får av de andra. Damn you receptfria piller!

Nej, tror att det blir sängen och en bok nu. Orkar inget annat

Eftermiddagen/kvällen

Hade tänkt sticka och sola igen. Ger det där 80-talssolariet en chans till. Mest för att jag inte orkar åka in till stan.

Efter det tänkte jag besöka mamma och brorsan. Var några dagar sen jag träffade dem, vilket är för mycket! Kommer aldrig att kunna flytta länge bort. Kanske tigger jag till mig lite middag också. orkar inte laga själv. Hehe...

Sen ikväll blir det att träffa lite kompisar. Snacka skit och se på tv, typ? Eller jag vet inte, vi får väl se. Kul blir det i alla fall!

Vi hörs kanske i natt!
Ciao!

Duktiga jag

Hade tänkt städa redan igår, men så blev det såklart inte. Men nu har jag varit riktigt duktig. Städat badrummet, dammsugit hela lägenheten, dammtorkat i vardagsrummet, tvättat lakan, lagat lunch och plockat undan överallt. Allt detta och klockan är bara två och jag började först vid tolv. Har hunnit surfa mellan varven också.

Så där, ville bara skryta lite. Hehe...

Sommarmusik

Det här måste väl ändå tillhöra den perfekta sommarmusiken?



Såg Jason på Peace&Love förra sommren. En duktig kille, verkligen.¨

Äntligen händer det nåt i hockey-Sverige!

Jag har känt det på mig ett tag nu. Det låg i luften. Det var på tiden att det skedde en ny "skandal" helt enkelt.
Kanske är skandalerna det absolut roligaste i sportvärlden. Många idrottsutövare skulle jag förmodligen inte ens känna till om det inte vore för skandalerna.

Vem bryr sig om tråkiga helylle-tjejer eller skötsamma killar? Ja, om de inte är grymt snygga eller har "rätt" gener och ursprung.

Ja, åter till den senaste skandalen. Den här gången är det en Färjestadsspelare som hamnat i blåsväder. Tydligen har målvakten Heino-Lindberg överfallit sin tränare i samband med ett krogbesök. Vad som riktigt hände framgår kanske inte, men att det är en "skandal", det är media säkra på.
Kul att det händer nåt utanför planen tycker jag. Men jag är ju inte riktigt klok...



Sen vill jag bara gratta HV71 till finalplatsen.
Nu vinner ni det här grabbar!

Bilden av förorten i media

Ser på Debatt nu.

Först och främst måste jag faktiskt säga att jag är positivt överraskad av Janne Josefsson som programledare. Gillar honom egentligen inte. Han brukar vara alldeles för vänstervriden för min smak, men det märks inte i Debatt. Mycket bättre än Stina!

Men nu till saken, ikväll handlar det om att medierna gärna svartmålar förorten, eller som det står på hemsidan:

"Fotografer och journalister attackerades i stadsdelen Bergsjön i Göteborg i påskhelgen. Vad tycker du - svartmålas förorten i medierna? Rapporterar man bara om det som är dåligt - och aldrig om det som är bra? Eller finns det en offermentalitet i förorterna som leder till den upptrissade stämningen?"

När jag tänker efter är det faktiskt kanske så. Förstår att människor som aldrig har varit i en förort tror att det är så farligt, fult och hemskt. Hur ofta visar mediern en positiv bild av förorten?
Vet själv bara en gång när jag sökte nyheter om mitt bostadsområde i lokaltidningen. Knivbråk, bilinbrott, drograttfylleri, skadegörelse, misshandel, våldtäktsförsök...
Jag har aldrig själv varit med om de där sakerna, eller jo, vi hade inbrott i bilen en gång, men det är en gång på över 20 år. Det kan hända var som helst.
Och då kan man ju inte ens mäta min "förort" med Tensta, Bergsjön, Fittja osv...enligt media i alla fall.

Själv trivs jag minst lika bra i Rinkeby eller Skärholmen som på Stureplan eller i Vasastan, kanske ännu bättre till och med.
Våga test nåt annat helt enkelt! Bilda en egen uppfattning!

Nya skor?

För ca 10 år sedan (eller är det kanske ännu längre sen?) hade jag ett par sånna här dojjor från és. Ganska kul att de finns på Caliroots nu, och 10 år senare ser de likadana ut. För jag är rätt så säker på att de såg ut ganska exakt så här.
 
Jag skulle kanske inte köpa dem idag, men rätt så kul är det i alla fall.

Visa mer information


(Och visst är det ett tecken på att man håller på att bli riktigt gammal då man blir nostalgisk av allt?)

Försenad födelsedagslunch

Nyss hemkommen från stan. Hade så tur att Bea ringde och undrade om hon fick bjuda mig på en försenad födelsedagslunch. Passade ju perfekt när jag ändå var där! Blev Waynes som vanligt. Toast med bärpaj till efterrätt. Mums!

Hon kollade lite på glasögon, och hittade ett par jättesnygga från D&G. Passade henne perfekt! Och själv hittade jag såklart ett till par solbrillor... Lite mindre den här gången. Passar bättre att sola i, för med mina andra så är jag rädd att halva ansiktet förblir vitt. Haha... Behöver jag säga att jag slog till? ;)

Som sagt, ska städa lite, och sen får vi se vad som händer.



Please don't cry my friend

Idag är det inte alls lika fint väder. Grått och blåsigt ser det ut att vara.
Steg nyss upp. Duktig jag är. 10.30 en torsdagsmorgon...
Drömde jättekonstiga saker i natt. Bland annat om Timbuktus polare och sidekick Chords. Var på ett byggvaruhus(?) och skulle hjälpa honom att välja ut ett halsband till hans tjej. Han hade hittat ett som han tycket var så fint och perfekt och var så stolt över det, men sen såg att han det inte var vad han hade trott från början och då började han gråta hejdlöst istället och jag skulle trösta honom. Haha... Skum frisyr hade han också. :P

Nej, nu ska jag klä på mig och göra nåt så kul som att besöka försäkringskassan. Please, shoot me! Sen blir det bara att städa och göra fint i afton. Inga pengar får gå till spillo... (Good luck...)




Men han var inte lika finklädd i drömen. Såg mer ut som i MTV-reklamen.

Från nja till en besatthet




Från att ha tyckt att killen varit
överskattad och en sådär artist, så har jag nästan gått till att bli besatt av hans musik. Kanye är så förbannat bra, och nu lyssnar jag på honom så fort jag har möjlighet.
Men sån är jag, jag svänger hit och dit. Blir helt besatt av vissa saker i perioder, och nu är det alltså Kanye.

Och inte nog med att han gör jävligt bra musik, han klär sig oftast jävligt snyggt och sen har vi ju det där med vårat gemensamma intresse för solbrillor. I like!




Den hår låten är så förbannat bra och videon är riktigt jävla snygg


Och kolla in hemsidan. När såg ni en snyggare?


Dansa (eller sola) i neon

Solariet var hm...lite konstigt. Väldigt 80-tal och neon. Vilket i och för sig kan vara kul i vissa fall, men kanske inte i det här fallet? Vi får se om det blir fler besök där...
Blir fan inte ens brunare, vilket stör mig!

Och hur gick det med min goda middag? Ja, än är den inte ens tillagad... Har käkat fil och äpple. Men nu är jag fan hungrig! Ska kika lite i kylen och frysen...

Livet leker mer än vanligt

Sitter i solen på balkongen just nu. Min nya hoodie och mina sprillans nya brillor är på. Det enda som hörs är fågelkvitter och lite trafik på avstånd. Väääldigt nice är det.
Vet att det inte är det bästa för datorn att vara i solen, men det är faktiskt inte så varmt, så då funkar det.
Såg första flugan nu också by the way...

Ska laga mig en god middag tänkte jag. Vet inte vad än, men något blir det. Sen tänkte jag besöka ett nytt solarium som ligger alldeles här brevid.

Livet leker mer eller mindre. And I really do like it!


image798


Förra våren såg det ut såhär utanför balkongen. Nu är det tyvärr lite mera snö...

Good morning

Inte så mycket att säga. Ska iväg och jobba några timmar. Sov lite för länge. Pimplar kaffe(som vanligt). Och så ska jag inviga ina nya hörlurar, på riktigt. Ser ut att vara fint väder idag med. Lite kallare, men sol i alla fall. Kanske fortsätter jag att stöka på balkongen om det är lika fint ute när jag slutar. Eventuellt besöker jag solariet också. Vi får se.
So long!

Klass 9A

Alldeles strax börjar "Klass 9A" på SVT.

Jag tycker faktiskt att det är ett riktigt intressant program. Man inser verkligen att elevernas prestationer i skolan inte bara handlar om deras egen inlärning, utan minst lika mycket om lärarnas förmåga att lära ut. Jag minns ju själv hur det var, jag skolkade mindre i ämnen där jag hade bra lärare och ansträngde mig även mer på lektionerna. Jag menar inte att man kan lägga allt ansvar på lärarna, men en hel del hänger faktiskt på dem.

Hur som helst, jag gillar programmet!
Någon mer som gör det?


I ain't sayin' she a gold digger...

...but she ain't messin' with no broke niggaz

Sist jag var i Stockholm hittade jag den här lilla lotionflaskan i en butik på Söder. Var bara tvungen att köpa den. Och nu pryder den mitt rosa blingade badrum. Känns som rätt plats... ;)


image797

Helps slip on the bling bling
Klockrent!


(PS! Nu funkar äntligen mitt trådlösa bredband. Känns helt okej att sitta under en filt i soffan med datorn i knäna och tvn på några meter framför. Hehe...)

En bra deal och ett underbart väder

Fick byta routern, och i samma veva köpte jag nya hörlurar till MP3n. De gamla var jävligt glappa, vilket ju inte är så kul. Och bara för att jag är så snäll så fick jag 50% på lurarna. Eller så var det för att jag var tjej...eller för att pappa köpte en filmkamera för några tusen. I really don't know. Men snällt var det i alla fall, då det inte var någon rea egentligen.

Idag är jag glad. Dels på grund av mitt hörlursklipp, men också för att vädret är helt lovely! Är 20 grader i solen på balkongen, vilket är jävligt mycket med tanke på att det typ var 15 grader minus för inte alls så länge sedan. All snö har tinat bort så jag funderar på att fixa till det lite där ute. Medan det är hyffsat varmt.

Tänkte göra en saffranspannkaka också. Jag vet att det egentligen är en efterrätt, men saffran är så jävla gott att jag tänker käka det till middag istället. Saffran är kanske min favorit krydda(i samma klass som spiskummin, chili och curry) och jag gillar att det är världens dyraste krydda. Lite klass ska det vara ibland. Hehe...

Ett nytt par i samlingen

Det finns en sak som jag och Kanye West har gemensamt. Vet ni vad det är? Ett tips är att jag nämde det i förra inlägget...

Okej, jag kan avslöja det, för det är ingen större hemlighet egentligen. Det räcker med ett ord, solglasögon.
Jag älskar att köpa solglasögon. Det är nästan roligare än skor. Och googla på Kanye så ska ni se att han delar min fascination för denna accessoar.

De ska vara stora(jag har stor skalle, det ser konstigt ut annars) och sitta bra och snyggt. Det är ungefär de enda reglerna jag har. Har vita, svarta, bruna, rosa, melerade, blingade...you name it!
Däremot köper jag aldrig märkesbågar, det är jag för slarvig för. Kör ner dem i väskan och sen är de repiga och i värsta fall trasiga. Onödigt att lägga ut mycket pengar då.

Igår blev det ett nytt par i samlingen. Stooora runda bruna. Bruna är oftast snyggare än svarta, för det blir mindre skarpt.





Oops...I did som shopping again!

Ofrivillig bloggledighet i några dagar. Välbehövligt? Hm...har spelat massa dataspel istället. Haha...
Fast det var rätt skönt att det inträffade just nu.

I söndags var jag ute mest hela dagen och sen på kvällen/natten/morgonen så myste jag och K bara. Helt lovely! Och hans mamma gillar tydligen mig...hihi. Fast det är rätt skrämmande på ett sätt. Vi är ju inte ens ihop. (Vilket jag typ skriver i varenda inlägg där jag nämner honom...)

Sen igår var jag och mamma på stan. Jag som sagt att jag inte skulle shoppa så mycket nu kom hem med en pläd, en tvålpump till köket, två engångskameror, ett toningsschampo för brunt hår och ett par solbrillor. Ja, ja...

Idag ska jag ut en sväng med pappa. Lämna igen min router(stavas så?) och förhoppningsvis få en ny. Jag må vara otekniskt, men jag tror fan att det är nåt fel på den! Pappa tänkte köpa en filmkamera också. Och när vi lika är ute på stan tillsammans(händer inte ofta) så ska vi fixa försäkringspapper och annat nödvändigt inför resan. Det må vara nästan en månad kvar, men när pappa lika har fått tummen ur är det lika bra. Han som får betala allt ju...