Cry-Baby

En väldigt lugn valborgsmässoafton för min del som sagt. Åt en god middag bestående av pasta med rökt lax och sparris. Sen har jag städat lite, badat och fixat med fossingarna, färgat håret och brynen och nu ser jag på Cry-Baby och dricker ett glas vin. Igår kväll blev det From Hell, så jag tänkte att det är lika bra att fortsätta med Johnny Depp-filmer när jag ändå är igång. Han är trots allt en av mina absoluta favoritskådespelare. Så unik är jag. Haha. 











dag 08 – en låt som du kan hela texten till

Precis som att jag har har väldigt svårt att komma ihåg siffror, så har jag väldigt lätt att komma ihåg texter. Däför kändes det rätt knäppt att komma på en låt jag kan hela texten till. Jag menar, utan att skryta så kan jag faktiskt texten till nästan alla låtar på svenska och engelska som jag lyssnar på. Hur väljer man då ut en?

Så för att visa mig duktig(?) så valde jag Rasmus Seebach låt Engel. Jag älskar det danska språket och tycker inte alls att det är speciellt svårt. Därför kan jag många texter på danska också. Är det något ord jag inte förstår så slår jag upp det helt enkelt. Har en konstig dröm om att kunna prata flytande danska någon gång.  







Valborgsmässoafton

Eftersom att jag hade turen att få vara ledig större delar av påskhelgen så innebär den här högtiden jobb för mig i år. Men det gör faktiskt ingenting. Brukar inte direkt fira valborg ändå. Det känns mer som en högtid för barn och ungdomar. Dessutom vill jag då inte stå vid någon majbrasa och börja lukta rök. Finns nästan inget äckligare än den lukten!

Istället tänker jag ägna kvällen åt att färga håret, städa och kanske tvätta. Ska ändå upp och jobba tidigt imorgon. Helt okej faktiskt.

Men ni andra som är lediga och ska fira önskar jag en riktigt trevlig valborgsmässoafton!

dag 07 – en låt som påminner dig om ett speciellt tillfälle

Okej, eftersom att jag missade en dag i låtutmaningen så kör jag på dubbla låtar idag.

Det här kommer förmodligen att uppfattas helt fel, men det speciella tillfället jag sammankopplar med den här låten är ett möte med en speciell kille. Maybe the love of my life. Men mötet ifråga var långt ifrån så hett som låten. Ingen jakt, ingen hunger efter kärlek och inget tafsande. Möjligtvis var det fullmåne och killen ifråga fick mig verkligen att känna mig som mig själv. But that was that. Ändå får Touch me mig att komma ihåg den kvällen.  
 






dag 06 – en låt som påminner dig om ett ställe

Okej, det här blir lite klyschigt och förmodligen är det inte så unikt. Men ibland är klyschor det mest underbara som finns.

Den här låten påminner mig om sommarnätter vid havet. Någon spelar Hotel California på en lagom ostämd gitarr och sjunger lika halvfalskt till. Vinet flödar och det är alltid någon som har en cigarett i mungipan. Solen går ned och sedan upp borta i horisonten. Bekymren är som bortblåsta och man myser med en söt kille under en filt. Det kommer alltid den här låten att påminna mig om. (Och jag är förmodligen inte ensam om liknande minnen)


 


William & Kate

Bröllop i Storbritannien idag. Som rojalist och ett stort fan av kungliga bröllop är det självklart att jag kollar!





Och vilket vackert par sen!


dag 05 – en låt som påminner dig om någon

Jag inser att det blir mycket svensk musik på min lista, men må så vara. Jag lyssnar mycket på svensk musik, i synnerhet om jag verkligen går in för att lyssna på texterna.

När jag försökte komma på en låt som påminner mig om någon specifik person så insåg jag rätt snabbt att de flesta låtar som påminner mig om någon i själva verket påminner mer om ett tillfälle, en händelse eller en plats. Karenina påminner mycket om en period av mitt liv. En period av sena nätter, partyn, bakfylledar och utlovade mirakel. En period då jag lyssnade extremt mycket på Thåström och umgicks väldigt mycket med personen som den här låten påminner mig om. Thåström var husguden och den här låten handlade i mångt och mycket om oss. Fast i vårt fall var det mycket tonårsnaivitet med i bilden. Våra mirakel var naiva och det krossade glaset var snarare sönderstampade plastmuggar. Men den här låten betydde mycket för mig, och gör än idag. För trots att åren har gått så påminner den mig fortfarande om samma person. Och jag tror att en bit av ditt hjärta alltid kommer att finnas kvar, hur många fler år som än kommer att passera.






Svek

Tack för att du sviker mig än en gång! Varje gång du fått mitt förtroende så förbrukar du det direkt. Jag vill inte känna så här. Det ska inte vara så här!

Migrän

Har haft den värsta migränattacken på väldigt länge. Började med att jag kallsvettades som en tok när jag var ute med mamma igår. Kom hemm vid tre och la mig i soffan för det kändes som att skallen skulle sprängas. Låg där hela kvällen innan jag förflyttade mig till sängen. Vid det laget hade jag så ont att jag inte visste var jag skulle ta vägen. I vanliga fall brukar det gå bra så länge jag ligger helt still. Men i natt hjälpte det inte. Det dunkade och skar värre än någonsin och jag har spytt massor av smärtan. Inte mycket till sömn i natt med andra ord.

Nu väntar jag på medicin och kanske lite mat också. Känner mig lite bättre nu, men jag har mått bättre. Jag lovar.


Mitt i veckan

Idag är jag ledig och tänker umgås med min mor. Ut och åka lite bil, kika i butiker och hälsa på mormor. Och ikväll är det fotboll för hela slanten.

Hoppas på en härlig dag!


dag 04 – en låt som gör dig ledsen

Det finns väl ingen musik som gör mig direkt ledsen. Men när jag väl är ledsen så har jag en tendens att vilja lyssna på musik som gör mig ännu mer ledsen. Liksom för att gotta mig i min egen olycka, eller hur man nu bäst ska förklara det. Även i det här fallet beror det ju på varför jag är ledsen. Är det hjärtesorg? Eller vanmakt?

Jag hade i alla fall en period i mitt liv då jag tyckte att den här låten var the soundtrack of my life typ. Och visst, den passade in ordagrant. Jag lyssnade på den om och om igen för att verkligen förstå det. Den gjorde mig ännu mer ledsen och riktigt förbannad eftersom att den var så pricksäker. På något sätt förstod jag tillslut, och idag blir jag inte längre ledsen av att lyssna på En svår och jobbig grej med Lars Winnerbäck. Fast jag måste medge att jag fortfarande får en liten klump i bröstet.







dag 03 – en låt som gör dig glad

Det finns massor av låtar som gör mig glad. Precis som med allt annat i mitt liv så går det där i perioder. Just nu är det en rätt så "konstig" låt som gör mig glad. En gammal låt av Evert Taube. Gärna framförd av min favorit herr Flinck. Sjuttonde balladen. Kanske ingen given feel-good-låt, men allting ska inte vara så givet hela tiden och mig gör den i alla fall både glad och lite full i fan.





"Ty sanningen gör gott, och det är sant
att om i detta land man bryter seden
och inte ständigt kacklar likadant
som alla andra kycklingar i reden
men går sin egen väg med stor besvär,
förgäter fulheten för allt det sköna,
då kacklar alltid någon gammal höna,
hur förfärligt lättsinnig man är."




Last night

Jag brukar sällan bli bakis. Men idag var tydligen sällan. Har mått pyton! Discot fortsatte liksom i mitt huvud även idag. Inte kul!

Men det var det kanske ändå värt för kvällen var awesome! Drack drinkar, dansade och hade kul. Någon försökte ragga upp en högt uppsatt politiker i kommunen. En annan råkade läcka lite hemlisar för densamme. Men ingen låg med någon sosse i alla fall, och det var väl huvudsaken! Blev en väldigt billig kväll också. Betalade endast inträdet på futtiga 50 kronor. Taxi dit och hem, samt drinkar, shots, vin och nattamat hade jag turen att slippa betala för. Kallas det tur eller skicklighet?

Desto mer pengar över till skräpmat och dylikt idag. Har tryckt i mig både hamburgare, pommes, Half baked, ostkrokar och en hel massa Pepsi. Onyttigt och gott! (Och det enda rätta en sån här dag.)
 
Nu ska jag fortsätta att dejta min soffa innan det är dags att dejta sängen.

Later!






dag 02 – din hatlåt

Jag verkligen avskyr den här låten. Tycker att den är jättefånig! Byter kanal direkt om den råkar vara på radio och videon gör om möjligt låten ännu sämre. To be with you är verkligen min hatlåt! (Och den gick inte bädda in så ni får nöja er med länken)


Sinking in a gentle pool of wine

Kollar på världens bästa musikal på SVT, Jesus Christ Superstar. Jag älskar musiken! Så mycket att jag har jättehögt ljud, vilket säkert roar grannarna. Haha.

Blir som sagt middag hos pappa och Karin på Alhem sen. Det ryktades att det blir grillad oxfilé, potatisgratäng och rödvin. Ingenting jag tackar nej till direkt! Rätt så bra att bli bortbjuden. Det borde jag bli oftare tycker jag. ;)

Tur att Kajsa bor nära, för efter middag blir det mer vin på hennes balkong. Hoppas att det fina vädret håller i sig bara. Vin, skvaller och eventuellt utgång. Återigen, ingenting jag tackar nej till. Vi lär nog ha en hel del att skvallra om också då Kajsa just kom hem från Paris. Hoppas på mycket skvaller om heta fransmän! Haha. Tror och hoppas på en härlig kväll!

Nu ska jag dammsuga lägenheten, hoppa i leopardklänningen och måla på ett ansikte. Sen är jag redo för kvällens äventyr!




Dag 01 – din favoritlåt

Jag har inte bara en favoritlåt. Jag har massor av olika favoritlåtar för olika tillfällen. Det givna vore någonting med husguden Thåström, men längre fram i utmaningen kommer det garanterat massor av favoritlåtar(för just olika tillfällen då), så honom kommer jag definitivt inte att glömma bort ändå. 

En låt som jag kommer att tänka på är This is my life. En låt som jag tycker passar in jämt. Oavsett om jag känner mig nere eller jätteglad. Oavsett om jag kör bil eller peppar inför ett party. Dessutom spelades den här musiken flitigt hemma när jag var yngre, så den har alltid hängt med och Gasolin' har alltid varit ett favoritband.







Låtutmaningen

Det gick ju sisådär med den här tidigare utmaningslistan som jag skulle göra. Den blev mig övermäktig och jag har egentligen noll diciplin. Men på Anna Hibbs blogg hittade jag en annan lista som inte kändes lika jobbig. Haha. Låtutmaningen rättare bestämt.

Vi får väl se hur det går den här gången helt enkelt. ;)

dag 01 – din favoritlåt
dag 02 – din hatlåt
dag 03 – en låt som gör dig glad
dag 04 – en låt som gör dig ledsen
dag 05 – en låt som påminner dig om någon
dag 06 – en låt som påminner dig om ett ställe
dag 07 – en låt som påminner dig om ett speciellt tillfälle
dag 08 – en låt som du kan hela texten till
dag 09 – en låt du kan dansa till
dag 10 – en låt som får dig att somna
dag 11 – en låt av ditt favoritband
dag 12 – en låt av ett band du hatar
dag 13 – en låt som är guilty pleasure
dag 14 – en låt som ingen tror att du skulle älska
dag 15 – en låt som beskriver dig
dag 16 – en låt som du brukade älska men nu hatar
dag 17 – en låt som du ofta hör på radio
dag 18 – en låt som du önskar att du fick höra på radio
dag 19 – en låt från din favoritplatta
dag 20 – en låt du lyssnar på när du är arg
dag 21 – en låt du lyssnar på när du är lycklig
dag 22 – en låt du lyssnar på när du är ledsen
dag 23 – en låt du vill ha på ditt bröllop
dag 24 – en låt du vill ha på din begravning
dag 25 – en låt som får dig att skratta
dag 26 – en låt du kan spela på instrument
dag 27 – en låt du skulle vilja kunna spela på instrument
dag 28 – en låt som får dig att känna dig skyldig
dag 29 – en låt från din barndom
dag 30 – din favoritlåt från den här tiden förra året


Långfredag

Bjöd in mig själv till Matilda ikväll. Blev bjuden på god middag (grillpremiär för min del) och trevligt sällskap. Vi kikade på massa Eurovisionsbidrag och skrattade en hel del. En trevlig långfredagskväll helt enkelt!

Imorrn tänkte jag fixa lite hemma. Kanske göra balkongen lite finare och definitivt städa inne. Är bjuden på middag hos pappa på Alhem. Och efter det blir det att traska direkt till Torsgatan där Kajsa bor. Vi tänkte dricka vin och gå på krogen. Har en dyr flaska vitt i mina gömmor som jag fick i födelsedagspesent. Den tror jag bestämt att det får bli imorrn! Måste bara bestämma vad jag ska ha på mig också. Hm...

Efter att ha tittat lite på årets Eurovision-bidrag så insåg vi hur lika varandra Alexey Vorobyov(killen som sjunger Rysslands bidrag) och Petter Northug är. Googla själva så får ni se!




Alexey




Petter


Ännu längre norrut

Idag åker jag på utflykt med ett par brudar från jobbet. En bit norrut ska vi.

Uppdaterar när jag kommit hem igen!


I brist på annat...

...så bjuder jag på Cristiano Ronaldo som satte en snygg straff i El Clásico igår.










Ägg

Vad gör man om man har en hel förpackning med ägg med dåligt datum?

Jo, man kokar ett gäng och gör maränger av resten! Så nu ska jag mumsa i mig äggmackor och maränger framför tvn. Vilken lördagsmiddag va? Haha. Påsk en vecka tidigare typ.

Ska nog kika på någon film också. Började se The other Bolyen girl igår, men somnade. Så den ska jag i alla fall se klart!










Sovrumstapet

Okej, här är den. Tapeten jag ska ha i sovrummet. Beige och vit i ett klassiskt toile-mönster. Tänker kombinera den med mörka möbler, guld, beige, rosa och kanske lite grönt. Har t.ex. köpt enorma sänglampor i guld och ett gardintyg i engelsk stil med blommor och fåglar. Tänker mig pampigt och glamouröst men ändå klassiskt.







Tapeten i svartvitt är bara för att ni ska få en bättre bild av mönstret.
Älskar toile!



Idag

Har nyss vaknat från en skön powernap efter dagens visit på stan. Har äntligen beställt mina tapeter! När de väl kommer upp på väggen är en annan sak, för schmat är rätt späckat här framöver. Men bara att ha betställt dem känns bra.

Styrelsemöte med Kristdemokraterna 18.00. Väntar mig ett kort och intensivt möte då det är hockey 19.00. Men inte mig emot då jag känner mig rätt så trött idag.

Ska bara förbi mamma en snabbis för att tjöta lite, så jag drar nu.

Later!


I never thought I'd come to this

"I don't know how to take this
I don't see why he moves me
He's a man
He's just a man
And I've had so many
men before
In very many ways
He's just one more"



Vägen är lång och ibland krokig

Kan inte sova. Har tusen tankar i huvudet. Och alla tusen bara snurrar runt där inne. Ibland är det nästan lika jobbigt att veta vad man vill som att inte veta det. För vet man vad man vill är det dags att ta reda på hur man ska göra för att ta sig dit, och det kan vara minst lika svårt att lista ut. Jag vet målet. Men inte vägen dit.

Tisdag

God morgon tisdag!

Tog sovmorgon idag. Hade inte riktigt tagit igen de forlorade timmarna av sömn från i helgen. Var i och för sig uppe till nästan tre i natt också, så jag vet inte om det blev att ta igen så mycket ändå. Haha.

Har inte så mycket planer för dagen. Ska på massage 12.30 och tänkte svänga förbi AF på vägen hem. Efter mamma har slutat jobba 17.00 så ska vi åka och hämta en piedestal som jag har köpt. Den är enorm så det rymdes inte i bilen när vi var fler i den. Ska bara pimpa till den lite och sen kommer den att bli grymt snygg. Förutom det är det väl lite pyssel i våningen som borde göras. Men jag tänkte mig veckostädning imorgon så jag tror att jag tar det lite lugnt på den fronten idag.

Nej, nu ska jag hoppa in i duschen.

Ciao!

Messias

Jag tycker inte att han är en överdrivet bra komiker. Men han är snygg och oklanderligt klädd. Dessutom pratar han om sig själv i tredje person. Messiah Hallberg lyckas med konsten att vara charmigt dryg. Det är det inte många som gör. Och vi har inget överskott på snygga komiker i det här landet precis. Därför bjuder jag på det här klippet. Se och njut!





Tankar en söndagseftermiddag

Eller en fortsättning på förra inlägget...

Hade en jättetrevlig kväll igår! Drack skumpa, kände mig snygg, lärde känna ytligt bekanta mer och fick helt nya bekantskaper.

Ändrade också uppfattning om vissa människor. En kille som jag verkligen var intresserad av en gång i tiden insåg jag att nej, jag är inte alls intresserad idag. Man ändrar sina preferenser med åren helt enkelt.

En annan kille som hängde med i periferin för ett par år sedan, men som jag knappt pratade med då, tydde sig till mig ganska direkt vi möttes igår. Sen spenderade vi mest hela kvällen med att prata och skratta. Det slutade med att vi gick hem till mig, hamnade i soffan, kollade på Discovery, pratade, skrattade och åt mackor med mjölk. Ingenting mer. Inte ens en liten puss. Men vet ni hur underbart befriande och skönt det var? Att slippa ha bakisångest och känna att man kanske gjort ett misstag. Istället känner jag mig bara så glad att jag tog mig tid och pratade med den här killen, för vi hade verkligen jättekul ihop och han är en av de vettigaste människorna jag mött på väldigt länge! Är så less på bröliga killar som bara är ute efter att få en i säng direkt. Nej tack! Klockan fem imorse gick han hem och jag var så glad över min nygamla bekantskap. Oavsett vad som händer så är jag glad att jag ändrat uppfattning om den här killen, för det är han verkligen värd!

Känner mig lite seg dock. Sov max fyra timmar i natt. Åt skräpmat som jag mest började må illa av. Och nu känner jag mig lite bakis och väldigt seg. Tror inte att jag lämnar soffan annat än för sängen ikväll.


Tankar en söndagsmorgon

Det blir inte alltid som man tänkt sig. Och ibland lär man känna folk som man aldrig haft en tanke innan på att lära känna. Sådana gånger kan man bli väldigt positivt överraskad!

Party

Fick mitt sovsällskap till slut. Mysigt. Får förmodligen sovbesök även i natt. Men inte i form av någon het karl, utan i form av Erika. Hon får sova i soffan dock. Haha.

Ikväll är det fest som gäller. Fest i dess ädlaste form tillsammans med diverse moderater. Kvällen till ära klär jag mig i blått, svart och guld samt dricker champagne. Det gäller ju att försöka passa in och ta seden dit man kommer. Eller hur? ;) Hoppas på en riktigt trevlig kväll!

(Note to self: INTE bjuda hem 16-åringar på efterfest. Okej?)






Beds are burning

Vanligtvis trivs jag bäst med att sova ensam. Att ha hela stora sängen för mig själv och kunna vrida och vända mig som jag vill utan att behöva slåss om täcket med någon annan.

Men ibland så är det mysigt att sova med någon. Och ikväll så hoppas jag bara på det där samtalet som innebär sovsällskap. Kanske inte sovsällskapet jag skulle välja om jag fick välja som jag helst ville. Men ibland så är det näst bästa just det näst bästa. Och ibland duger det alldeles utmärkt.





Fredagsmys

Hade tänkt äta en riktigt god middag ikväll. Något i stil med ryggbiff, café de paris-smör och pommes chateau och vin till det. Men när jag kom hem insåg jag inte bara att jag var totalt slut i hela kroppen, utan även att köttet fortfarande var i frysen, smöret inte var kryddat(eller ens rumsvarmt) och potatisarna var lite för få.

Så nu håller jag på att koka någon form av gulasch-bulgur-gryt-soppa istället. Helt vegetarisk dessutom. Det är i och för sig en väldigt god gryta(soppa?), men inte sådär helggott och lyxigt kanske. Till efterrätt blir det chokladbollar och mjölk. Också jättelyxigt... Haha.


Längtar till sommaren

Kastade av mig jackan och sprang upp för trappen när jag kom hem. Tände lite ljus i vardagsrummet och la mig under täcket i soffan. Sen har jag sett den där filmen som jag har längtat efter sen jag såg den på bio i Sthlm före jul. Blev lika förälskad i Bill den här gången!

Nu är jag pigg och rastlös trots att jag borde gå och lägga mig snarast. Men jag tänkte packa upp den rena tvätten från igår och kan tvätta ett par Converse. Ja, nu längtar jag så mycket efter sommaren att jag tvättar tygskor. Ge mig sommar nu!







Sommar i Lettland och Portugal


Onsdag

Vaknade 7.15 av att mamma ringde. Minns inte riktigt vad hon ville faktiskt. 8.00 ringde väckaren, men istället för att snooza så råkade jag slå av alarmet helt. Vaknade ca 10.20 av att telefonen ringde. Flög upp tokförvirrad ur sängen. Som tur är börjar jag jobba först 12.30 idag, men jag hatar ändå att sova sådär länge. Känner mig bakis och jätteseg. Brukar bli så när jag sover för länge. Usch.

Jobbar eftermiddag som sagt. Ska försöka få tag i
den där filmen samt köpa en lite godispåse. Och sen ska jag ha myskväll med Bill Skarsgård. Antar att får nöja sig med sådana dejter ibland när man är singel. Hehe.

Nä, om man skulle försöka fejka dit ett piggt ansikte kanske? Låter som en bra idé!


Himlen är oskyldigt blå

Imorgon släpps den på dvd. Den bästa svenska filmen på väldigt länge, Himlen är oskyldigt blå. Sommar, skärgård och en avklädd Bill Skarsgård. Vad mer kan man begära?

Känner mig som ett barn på julafton!












Andreas Standar

Kom hem från jobbet och sjönk ner i tv-soffan alldeles lagom till Antikdeckarna. Ett av mina absoluta favoritprogram!

Och på tal om antikviteter. Jakten på den perfekta mannen fortsätter.
Magnus har fått konkurrens av Andreas. Andreas Standar är dryga 30 år, bor i Stockholm, hänger på Stureplan, äter ostron och har adliga rötter. So far so good. Men det blir ännu bättre! För som yrke uppger han följande; inredare, tapetserare, antikmålare och antikhandlare. Han klär om, målar och renoverar gamla möbler och resultatet är helt fantastiskt!

Dessvärre är han redan upptagen. Men drömma kan man ju alltid. (Om inte annat om snygga möbler åtminstone...)



















Food

Kan egentligen laga mat, men har varit alldeles för lat på sista tiden. Dvs, det har blivit mycket utemat och skippade måltider. Inte helt bra...

Idag bjöd jag i alla fall min bror på laxpasta. Improviserade och det blev helt okej. Ett steg i rätt riktning i alla fall. Så med tanke på både ekonomi och hälsa så måste jag börja laga mer mat hemma. Samt ställa mer krav på utemat. Tyvärr är det dåligt om bra matställen i Skellefteå, så det blir oftast pizza eller annat "skräp". Men visst vore det trevligare att spara de pengarna och istället äta trerätters med vin på finare restauranger mer sällan? Utbudet är dåligt i Ske-å som sagt, men man får väl passa på när man är i andra städer.

Målet är att laga mat de dagar jag inte jobbar eftermiddag(då äter jag på jobbet). Visst kan man unna sig utemat någon gång, men oftast lagar jag bättre mat själv. Får dyka ner i mina kokböcker för inspiration. För jag har trots allt en del kokböcker som sällan blivit använda...






Thank you for smoking part 3





























Måndag

Tog en ordentlig sovmorgon till 11.00 idag. Välbehövligt och oerhört skönt! Kände mig rätt så knäckt efter en helg med gratis glass för barn och massor av kunder i övrigt. Kul men jobbigt. Lägg sen till lite för lite sömn på det och ni förstår vilken pigg människa jag var när väckaren ringde 8.00 imorse. Lika bra att passa på att sova när man har tid till det.

Planerna för dagen är inte superansträngande direkt. Tänkte förska mig på att kapa min lugg lite. Själv alltså. Mitt hår växer som ogräs och jag ser knappt ut under luggen längre. Får se om jag vågar visa mig ute sen... Har lovat att bjuda min bror på någon slags sen lunch/tidig middag sen. Tänkte mig nåt med lax och pasta. Sen har jag lite ärenden, bland annat mataffären, bussgods, mormor mm. Och 17.00 är det utbildning med Kristdemokraterna på kommunhuset. Lika bra att göra sig hemmastadd där redan nu, inför kommande mandatperiod alltså... Haha.

Nu ska jag kolla mailen, lyssna mer på Cat Stevens och sen är det dags för mig lugg att få sig en omgång. Wish me luck...





Vad ska vi göra med vår kärlek som blöder?


Ikväll har jag tvättat ett par maskiner. Hällt i mig två glas rödvin av tveksam kvalitet. Blivit lite lätt tipsy. Älskat den känslan. Sett Stockholm - Båstad på tv4 play. Längtat efter att åka båt och längtat till Skåne. Insett att enda behållningen med den serien är Ola Rapace och hans fantastiskt sexiga kropp. (Och att han sjunger delar ur en Thåström-låt) Kollat mer på hotell i Sthlm. Blivit arg när tacky hotell utanför stan dykt upp.

Nu ligger jag i sängen som någon annan bäddat. Och snusar på en kudde som doftar någon annan. Känner mig lite hemsk, men inser också att jag älskar livet mer än någonsin.

Och
den här låten säger precis vad jag känner just nu. Så mycket gamla drömmar, så mycket nya drömmar. Så många chanser att ta till vara. Jag trodde också att jag visste vem jag var och vad jag ville, men nu vill jag helt plötsligt helt andra saker och längtar efter att livet tar nya vändningar.


"Du har vunnit och förlorat, du har sett dig själv i spegeln
Du har vaknat i fel säng, du har vart kär
Och framtiden väntade som en farlig gåta
Man har bråttom dit, sen är man där

I en stad som får en att bli större än man är
Men i en ålder som sätter allt på jorden
Jag trodde att jag visste vem jag var och vad jag ville
Men nu skulle jag inte välja dom orden"




Söndag

Sitter på jobbet och dricker kaffe. Jobbar eftermiddag idag så allt kaffe jag lyckas få i mig är nog av godo. Sov inte supermycket i natt nämligen. Fick besök sent igår och sen hade grannen högljutt sex vid sju imorse. (Förstår inte hur man orkar det den tiden på dygnet...) Men nu har jag som sagt druckit ännu en kopp kaffe samt sms:at med KDU-Philip. Blir så inspirerad och peppad av honom så det plussade på energin betydligt! Han har blivit lite av en förebild för mig inom politiken, vilket känns jättebra!

Det handlar om respekt

Ni måste missförstå mig rätt, jag gillar verkligen manliga män och traditionella könsroller är ingenting som stör mig. Men efter att det tog slut med H så har jag insett en hel del.

Efter att ha träffat på män i olika situationer efter vårat uppbrott så kan jag verkligen uppskatta H på ett helt annat sätt. H är en gentleman som respekterat mig på alla punkter. Och det är väl främst på en punkt som jag har saknat detta hos andra killar. Hygien.

H har aldrig släppt sig i min närhet. Han stänger alltid toalettdörren och spolar efter sig. Han säger inte vad han ska göra på toa. Han duschar varje dag och är ändå alltid rädd för att lukta illa. Han har alltid rent snyggt hår och skulle aldrig sätta på sig ett smustigt klädesplagg. Jag minns en gång då det blivit lite för mycket alkohol och han frågade om han fick kräkas på min toalett. Fast han sa självklart inte det rakt ut, utan sa nåt i stil med: Jag mår inte så bra. Går det bra om jag lånar din toalett? Han har också erkänt att när han var hos mig första gången så vågade han inte be om att få låna toaletten, för han tyckte att det var ofint att fråga en kvinna något sådant. Det var kanske att gå lite till överdrift men... Fortfarande idag frågar han om han får röka under fläkten, trots att han vet att han får det. Han tvättar alltid händerna efter att han har rökt och borstar ibland tänderna efteråt också, bara för att visa hänsyn(trots att jag inte tycker att rökning är äckligt). Och på tal om händer så har det hänt att han har sagt till andra killar på krogen om de inte har tvättat händerna efter att ha varit på toa.

Att han är så hygiensisk är verkligen någoting som jag uppskattar så här i efterhand. Jag har nämligen insett att killar sällan är speciellt noga med sådant. Jag tycker inte att det är manligt att fisa, kissa för öppen dörr eller lukta svett. Men många verkar tro att det är det. Det är i själva verket väldigt avtändande och respektlöst!

Det handlar faktiskt om ömsesidig respekt. Jag skulle t.ex. aldrig ha orakade ben, lukta illa eller ha smutsigt hår när jag träffar en kille som är hygienisk och fräsch. Skulle han däremot börja släppa på det och bli skabbig med tiden så skulle jag förmodligen också bry mig mindre om mig själv. Men H kompromissade aldrig med de här sakerna under våra två år tillsammans och det är jag oerhört tacksam över!

Kalla mig ytlig, men hygien och uppförande är faktiskt minst lika viktigt som att vara snäll eller rolig. En snäll kille som fiser högt eller har skabbigt hår har tyvärr ingen större chans. Så är det. Och jag är till och med så ytlig att jag även uppskattade att H var noga med vilka kläder och skor han använde. Han har enbart märkeskläder och skulle hellre gå naken än att handla på Dressmann. Han skulle aldrig använda gympaskor till kostym, spraya på sig billig parfym och skulle aldrig röka lågpris-cigaretter. Ytligt som sagt, men det visar också på någon slags medvetenhet som jag uppskattar. Att bara det bästa duger, vilket också måste ha inneburit att jag var det bästa, eller hur?

Jag vet inte om detta beror på att han är äldre än de flesta andra killar jag träffat, att han är utländsk och har en annan kultur och uppfostran än svenska killar eller att killar i småstäder är slafsigare än killar i storstäder? Lyckades jag bara pricka rätt med honom, eller har jag helt enkelt bara prickat väldigt fel de flesta andra gångerna?







Hotell i Sthlm

Har ägnat morgonen åt att kika på hotell i Stockholm. Det är en djungel med alla hotellbokningssidor kan jag lugnt säga! Då utbildningen är i Gamla stan så vill jag gärna bo där också för att spara tid och energi. Men jag har aldrig bott på hotell i gamla stan förr. Det är liksom inte min favoritdel av Stockholm om vi säger så. Är Lady Hamilton bra? Eller ska man satsa på Hilton vid slussen istället? Diplomat hade bra pris den helgen, men det ligger ju inte optimalt till. Det är en djungel som sagt...

Men har ni tips på bra bokningssidor eller fina hotell så mottages de mer än gärna! Helst i eller nära gamla stan som sagt.