Ändrade planer

Jag hade tänkt tvätta ikväll, och gå och lägga mig relativt tidigt.
Men allting är relativt och istället för tvättstugan så hamnade jag först på 40årskalas och sen hemma hos några bekanta. För ganska exakt fem minuter sen så kom jag hem igen...

Hm...ibland blir det inte riktigt som man har tänkt sig. Och lika bra är kanske det, för den här kvällen blev i alla fall mycket roligare än jag hade tänkt mig!

Och imorrn är det bara att stiga upp tidigt och köra till Umeå med brorsan och hans saker. Ja, ja...det blir nog bra.

Hemmafru today

Idag har jag mest hemmafrusysslor att uträtta. Om jag hade en man dvs... Men jag hade tänkt städa lite och tvätta ikväll. Dessutom har jag bjudit in mamma och brorsan på middag. Han flyttar ju imorrn så.
Vet ni vad det skumma är? Jo, att ibland får jag infall och älskar verkligen att pyssla på hemma. Plocka upp saker som är på fel plats, diska, dammsuga, göra fina dukningar och laga middagar. Sånna gånger tänker jag att det lätt vore värt att vara hemmafru. Jag menar, why not? Det är ju också ett jobb.

Men, åter till middagen. Vad ska jag bjuda på då?
Jo, jag tänkte mig lax. Ungsstekt lax med rostade grönsaker, en ljummen potatissallad(kanske arabisk?) och en kall fräsch sås. Allt för att förlänga sommaren liiite åtminstone. Och för att jag är lite smått less på tung fet mat just nu.

Later!

Renegades of Funk

Ikväll har jag "sjungit" Run DMC, kastat kniv, rökt lite för mycket och snackat massa strunt. En väldigt trevlig och soft fredagskväll med andra ord. Den typen av fredagskväll ligger högt upp på listan. Kanske till och med näst efter en fredagskväll på en riktigt grym konsert. Ja, ja...trevligt hade vi i alla fall.


Nu tänker jag lyssna lite på gamla RATM. Om någon minns dem?
Sen är det sängen som gäller. Big time!




Bulgurpytt

Alltså, det är ganska sjukt egentligen, men tydligen kan jag inte hålla mig från att laga mat när jag är ledig heller.

Brorsan flyttar till Umeå snart, och därför fick jag för mig att laga lite matlådor till honom och tjejen han ska bo. Det finns ett problem dock. Min bror äter inte griskött och tjejen han ska bo med är vegetarian och laktosintolerant(dvs i princip vegan). Men då slängde jag helt enkelt ihop en bulgurpytt med wokgrönsaker och svarta bönor. Det blev riktigt gott!
Har fler vegetariska recept på lager, så jag tror att det får bli fler rätter sen när andan faller på...



En ledig torsdag

Idag är jag ledig! Och jag har sovit som en gris i natt. Haha... Men skönt var det.

Jag tänker däremot inte bara slänga bort dagen på att softa. Vila kan man göra i graven. Nej, jag har faktiskt en hel del grejer att pyssla med. Dels måste jag diska och dammsuga innan våningen gror igen. Inte kul, men nödvändigt.
Sen i eftermiddag ska jag träffa Matilda på stan, och vi ska som vanligt våldgästa Waynes. Ovanligt va? Det är alltid trevligt att skvallra med henne, så det blir nice.
Innan det har jag lite ärenden också. Lite saker som jag borde shoppa. Typ en ny gardinstång till köket, en pläd, en almenacka och lite höstkläder...om jag hittar något bra. Behöver egentligen både en höst- och en vinterjacka och vinterskor. Men, vi får se vad det blir. Fick ett avi från posten igår också, så där har jag tydligen något att hämta ut. Hm...

Jag tror att det här blir en bra dag i alla fall. :)

I've done some shopping

Jag är inte den som brukar beställa grejer från nätet speciellt ofta. Vill hellre klämma och känna lite och få grejerna direkt i handen. Undantaget är dock plattor, filmer och böcker. Det kan liksom inte bli fel.

Idag har jag klickat hem tre plattor, Graduation och Late Registration med Kanye West och Lazees Setting Standards som
släpptes igår.
Kanye vet jag ju är bra, men jag har varit lite snål och väntat på att plattorna skulle bli billigare. Hehe... Och jag kan inte tänka mig annat än att Lazees album är kung. Det jag har hört är i alla fall väldigt bra.


West Kanye, Late registration 2005 Lazee, Setting standards 2008 West Kanye, Graduation 2007 (Digipack)


Jag kör bara på plattor med Parental Advisory, som ni ser. Haha...


(Jag säger emot mig själv ganska mycket då jag faktiskt beställde två t-shirts för några dagar sen också. Men i vanliga fall så beställer jag verkligen inte mycket...)

Tequila time!

Har varit och storhandlat nu efter jobbet. Eller storhandlat och storhandlat, kom hem med två kassar mat...vilket är att storhandla i mitt hushåll. Haha...

Blev glad för jag hittade stark kycklingkorv i frydisken. Typ kryddad med chili och goda grejer. Jag vill ju äta så lite griskött som möjligt så det är ju perfekt! Är i och för sig igen korvätare, men riktiga goda starka grejer kan funka. Tror att jag ska göra stoganoff av det. Är ju perfekt med halal-kycklingkorv om jag får för mig att bjuda J också...eller brorsan för den delen.

Men ikväll ska jag bara sprätta en påse ostkrokar och blanda en stooor grogg och bänka min framför finalen av Project Runway. Niiice... :)
Ska bli så skönt att slippa tänka på att behöva stiga upp tidigt imorrn.




Tequila sunrise...mmm....


Utsliten?

Om jag har sagt att jag varit trött och seg tidigare så är det ingenting mot vad jag är idag. Jag är så s-j-u-k-t t-r-ö-t-t att det inte finns. Har ont i varenda muskel och led i kroppen och skallen känns helt urblåst. Har jag sprungit maraton eller vandrat i öknen? Nja, snarare varit på jobbet. Brukar bli så då.
Inser också att jag måste tacka nej till en arbetsdag nästa vecka, för jag kommer fan inte att palla. No way in hell.

Imorrn efter jobbet ska jag fira min lediga torsdag med en liten(?) drink tror jag. Ikväll blir det äggmackor istället. Men ärligt, det är i princip lika gott. Goda drinkar som är blandade på rätt sätt slår mycket, men annars kan det lika gärna va. Är ju aldrig sugen på öl eller vin, men sugen på en margarita eller piña colada kan jag vara. Men det är egentligen bara för smaken, inte för alkoholhalten. Alltså är det ingen anser jag. Öh, vad hade det där med någonting överhuvudtaget att göra? Ingenting. Men jag är trött och svammlig. Och hungrig, så nu blir det de där äggmackorna.

It ain't me babe

Jag är peppad för ytterligare en dag i disken, och sen några timmars inskolning på nya jobbet...not.

Men det är bara att göra det bästa av situationen. Dvs ha MP3n på högsta volym och digga medan man försöker att inte kasta porslin på golvet(eller i väggen?).
Idag ska jag digga
Johnny Cash stenhårt. Bland annat.




Man In Black - Johnny Cash


Do I look like I sell drugs?

För första gången i mitt liv så har jag fått ett fast jobb. Det kanske inte är det mest välbetalda drömjobbet, men jag tycker ändå att det är värt att fira. Ska bli så skönt att åtminstone ha en fast inkomst som man vet kommer in på kontot varje månad.

Fira ja. Jag firar som jag oftast brukar göra, genom att shoppa. Behöver nya höstkläder att softa runt i och ikväll har jag klickat hem två grymt snygga t-shirts! I love them!
Jag har hört att band-t-shirts är the shit, och de här är det snyggaste i den kategorin som jag har sett på länge.


  

Adam Tensta, såklart!

Lazee och brutna näsben

Först och främst, jag är så jävla klantig! Fråga mig inte hur, men idag på jobbet så råkade jag tappa en stor plastbunke med hård kant över näsan och ena ögat. Det kanske inte låter så farligt, men de här "bunkarna" är ganska tunga när de är travade och dessutom är kanterna hårda. Anyway...det gjorde jävligt ont och jag trodde först att jag hade brutit näsbenet. Så var inte fallet, men det har blivit en knöl som gör förbannat ont...och som förmodligen kommer att bli ett blåmärke. Hett...or not. Kommer att se ut som värsta slagskämpen i så fall. Haha...

Den första långa dagen avklarad, och imorrn kommer ytterligare en. En ännu längre... Ja, ja...det blir pengar i alla fall.

Läste på
Adam Tenstas blogg att Lazee släpper album den 27:e. Yes! Det har jag verkligen längtat efter. Pratade till och med med brorsan om det idag. Ibland tror jag nästan att jag är synsk. Haha... Hur som helst, Lazees album kommer lätt att få pryda min skivsamling. Killen är grym!




Köp den!

Vardag...fast det är söndag

Det här har verkligen varit en innehållsfattig dag. Var och hämtade en soffa som brorsan har köpt till lägenheten i Umeå. Sen var jag och mamma en snabbis på stan. Köpte tyg som ska bli nya köksgardiner. Nice värre. Stannade hos mamma en stund efteråt och snackade lite strunt och kramade Timo. Ja, vad har jag gjort mer? Tvättat arbetskläderna, diskat och städat lite. Kul va? Nja...men det funkar. Min trötthet verkar inte vilja ge sig så jag kände att det var en ganska lagom dag.

Imorrn jobbar jag. Lång dag. Samma sak på tisdag. Eller den dagen är faktiskt ännu längre. Sen såg jag att min chef hade skrivit upp extradagar på mitt schema veckan därpå. Hela veckan. Bara eftermiddagar. Utan att fråga. Ska klaga lite och säga att jag faktiskt vill vara ledig en dag, för annars hinner jag ju fan inte med nåt om jag ska jobba till sju eller halv nio varje dag. Men, jag ska faktiskt försöka jobba så mycket som möjligt framöver och försöka spara lite pengar. Det är planen. Men det är ju inte i Kina jag jobbar för det...

Nej, nu är det nog med trist vardagssnack. Sängen lockar enormt mycket, så jag tror att det blir en dejt.
Ciao!

White Men Can't Jump

Idag har jag kollat på basket. Men varför har jag aldrig gjort det tidigare? Det var ju riktigt kul! Det hände grejer hela tiden och det var ju faktiskt en riktigt fysisk sport, det trodde jag aldrig. Nej, basket ska jag absolut kolla på igen!

När det var EM i fotboll så höll jag stenhårt på Spanien, men i OS-finalen i basket så höll jag stenhårt på USA. Konstigt nog. Eller så konstigt var det kanske inte. White men can't jump...det står jag fast vid. Det är ungefär som att white men can't run. Kolla bara på vilka som totalt dominerar löpgrenarna. En svennebanan har ingenting att hämta där. Så är det bara.

(Inte för att spanjorer är svennar, men ni förstår kanske grejen ändå...öh)







OS -topp 3

Jag har verkligen inte följt OS slaviskt. Är mer en som slötittar när jag inte har något bättre för mig. Men friidrotten ser jag gärna och visst kan lite boxning eller simning också slinka med. Jag har säkert missat mycket, men de här människorna är nog de jag kommer att minnas mest och tycka bäst om från OS -08.





Roqaya Al-Gassra

Den enda kvinnan på listan, och förmodligen den enda som tävlade i OS i slöja. Många skulle nog säga att det är förtryckande, för så vill man gärna kalla det mesta när det kommer till islam. Men jag tycker snarare att det visar på den mångfald som idrotten faktiskt ska representera. Att vara en muslimsk kvinna som bär slöja behöver inte betyda att man inte kan vara en duktig sprinter och idrottsman. Men i idrottssammanhang är det tydligen mer stötande och provocerande med en fullt påklädd kvinna än en halvnaken...




Andreas Thorkildsens muskuløse kropp faller i smak hos norske jenter.

Andreas Thorkildsen

Aldrig trodde jag att spjutkastare kunde vara så heta. Aldrig trodde jag att blondiner kunde vara så heta. Och aldrig trodde jag att norrmän kunde vara så heta. Men när Thorkildsen tog av sig tröjan så trodde jag att jag skulle dreggla ner halva soffan... Musklerna, benstrukturen i ansiktet och blicken. Sorry Finland...men jag blev inte så ledsen när Norge tog guld. Faktiskt.

(Det kanske är lite motsägelsefullt med tanke på bubblaren...men hey, jag sa aldrig att det var fel med halvnakna människor, bara att det inte var något fel med fullt påklädda.)




Ara Abrahamian

Ingen kan väl ha missat Aras "kastade" bronsmedalj och följderna av det. Jag vet för lite om brottning för att egentligen kunna uttala mig om reglerna eller om hur korrupt den sporten är, men vad jag vet är att jag älskar människor som står på sig och som kämpar för sin sak. Har man blivit orättvist behandlad så ska man inte bara stå där och ta skit, utan Ara gjorde helt rätt som protesterade. Mellanmjölkslandet Sverige, där lagom är bäst och man ska vara snäll och lydig hur man än blir behandlad behöver idrottsmän som Ara. Det är befriande. Och att jag alltid har gillat "bråkstakarna" inom idrotten är väl ingenting att hymla om...





Usain Bolt

Mannen, myten, legenden...vid 22 års ålder. Antar att han inte behöver någon vidare presentation. Jag har till och med redan skrivit om honom. Jag tycker att han är helt fantastiskt grym! OS coolaste kille med snyggaste segerdansen och skönaste inställningen. Killen gör mig ännu mer sugen på att åka till Jamaica och lyssna på Bob Marley hela dagarna. Och jag hoppas att han får vara skadefri och bara fortsätta utvecklas och bli ännu bättre. Om det nu är möjligt...

Viktigt vetande?

Vi hade ganska fullt upp på jobbet idag. Eller snarare lagom fullt upp. Till typ 14.30, för då blev det skukt lugnt vilket självklart resulterade i att jag blev sjukt trött. Försökte pigga upp mig själv med nikotin men det funkade inte. :/

Förutom att jag var helt jävla trög i skallen av trötthet så var jag döv också. En man försökte fråga mig samma fråga säkert fyra gånger innan en kollega fick hjälpa mig. Hon förstod direkt vad han sa... Och mannen i fråga bröt inte ens på något annat spåk utan pratade svenska. Pinsamt. Haha... Sen skulle en tjej beställa quornbiff, men jag hann höra både grillbiff och biffstek innan det blev rätt. Kunde ha blivit väldigt fel mat för henne. Haha...
Kanske borde jag kolla min hörsel? Eller söka till SFI? Det tyckte i alla fall mina kollegor...

Glömde tvätta håret i morse fast än det var dags, så jag har levt i keps idag...vilket ju inte direkt gjorde håret renare. Men nu har jag tvättat det flottiga stripet vilket känns grymt skönt! Förstår inte människor som pallar flottigt hår...

Nu är det nog dags att kirra middag. Har kvar lite chili con corne i frysen, så det får bli det med nacos, ost och creme fraice. Mums!

Förfest...utan fest

Det gick bra att jobba. Men det var ju bara inskolning idag och sen ska jag ju jobba själv en hel del. Fast jag tror ändå att det ska gå bra. Det jag är mest rädd för är att inte ha någon kollega att surra med. Typiskt mig. Haha...

Efter jobbet stack jag på förfest. Tog en drink och en shot, babblade på om allt möjligt, rökte för mycket och spelade tv-spel. Eller, jag såg på när killarna spelade. Lika bra det...haha. Det var ett klart överskott på killar om vi säger så. Inte mig emot, jag trivs bra bland grabbar. Men när de andra drog på krogen så drog jag hem. Ska jobba imorrn, och dessutom är jag trött. Riktigt jävla fett trött. Och dessutom är förfesterna för det mesta alltid roliga än själva krogvistelsen. Okej, efterfesterna kan också vara grymma om de innefattar rätt folk...men förfesterna är ändå det bästa tycker jag.

Nej, nu längtar jag bara efter min sköna säng och skön musik. Kör fortfarande Tensta och Kleerup på repeat. Varannan låt typ...eller nåt liknande. Finns det nåt skönare än att gå och lägga sig i ett mörkt rum och ta på sig hörlurar med skön musik? Kanske gör det det... Men förutom live så låter musiken aldrig lika bra som då. Den går liksom direkt in i hjärnan.




Adam Tensta - Dopeboy


Inka-style

Jag har alltig gillat mönster i olika former. Just nu gillar jag lite inka-inspirerade mönster. Här är grejer som ger den feelingen....


   product view of: Patchwork clutch

 


Tubformad halsduk 79.50:- HM
Clutch 250:- Bianco
T-shirt Sportif 399:-  Caliroots


Morgonrutiner

Oj vad trött jag är. Riktigt jävla trött. Ändå sov jag gott i natt. Vaknade i en varm säng av att regnet smattrade mot förnsterbläcket. Visst, jag gillar att somna till regn...men vakna? Nja, det är inte det ultimata.


Jag började tänka lite på det här med morgonrutiner. Vissa ska både hinna duscha, äta fetaste frukosten och typ träna på morgonen. Hur orkar de?
Själv duschar jag oftast på kvällen. Vilket i och för sig ofta resulterar i att jag vaknar med största krullet. Annars är det kaffet och morgonciggen som är viktigast. Får jag inte kaffe på morgonen är hela dagen förstörd. Hjärnan funkar inte utan det. Sen måste jag alltid spela musik på högsta volym också. Peppande musik. Funkar liksom inte med lugna ballader utan lite tempo och rythm behövs. Kul för mina grannar... När jag klär mig, sminkar mig och fixar håret behöver jag musik som inspirerar dagens stil. Det låter kanske konstigt, men har jag t.ex. tänkt klä mig i lila t-shirt och svarta jeans och platta håret så måste jag lyssna på musik som ger mig den känslan(vad det nu är för känsla?). Kan inte ge några konkreta exempel på det, utan det är bara vad som känns rätt för stunden.

Haha...nu tror ni säkert att jag är ännu knäppare än vanligt. :P


Till mina vänner och min familj

Jag kanske inte har massor av vänner. Snarare några få väl valda riktigt bra vänner och en hel del mer eller mindre ytligt bekanta.
Jag behöver heller inte ha människor omkring mig 24 timmar om dygnet, utan trivs väldigt bra själv också.

Men, trots det så betyder mina vänner väldigt mycket. Jag kanske inte alltid ger dem den cred de förtjänar, men ni som läser ska i alla fall veta att ni betyder väldigt mycket för mig, även om jag inte träffar er varje dag.

Jag tänkte på det här ikväll när jag och J bara hängde här hos mig och slötittade på tv och snackade skit. Fan, vad skulle jag göra utan den mannen? Och vad skulle jag göra utan er andra? Jag är inte stolt över hur jag betedde mig, men jag är så glad att jag gjorde som jag gjorde när det tog slut med M, för annars hade jag inte fått en sån underbar vän som J. Det är rätt så sjukt när jag tänker på det...

Anyway, all cred till er, mina vänner och min familj!

Mamma tillhör båda kategorierna, och hon är den bästa i hela världen. Hon får heller inte den uppskattning hon förtjänar, och hon läser inte det här så hon får inte veta det nu heller, men jag vill i alla fall att ni ska veta. Den dagen jag får möjlighet att ge igen allt hon har gett mig så ska jag göra det, för mamma är värd allt! Hon har alltid varit givmild och gjort så gott hon kunnat för att hjälpa mig och min bror, med allt mellan himmel och jord, trots att resurserna ibland har varit knappa. Och inte nog med det, hon har även gett oss en tro på oss själva, skinn på näsan och modet att stå på oss och säga ifrån när saker och ting inte stämmer. Vi har fått lära oss att vara stolta över våra rötter och aldrig glömma var vi kommer ifrån. Och det mina vänner, kan man inte köpa för alla pengar i världen...

Ja, ja, ja...

Idag har jag dissat en kille så fett att han sent kommer att glömma det. Jag inte snäll. Inte jämt. Och även han behöver lära sig lite ibland.

Men jag kompenserar det med att vara snäll med en annan kille istället. Jag och J ska nämligen snaska kväll. Och nej, det är inget perverst över det utan vi ska bara ha lite för tidigt helgmys och äta onyttigheter i soffan. Men först ska jag iväg och panta flaskor och köpa in onyttigheterna + lite annat.

Imorrn börjar jag jobba igen. Jag är nervös både för att jag har varit ledig två veckor nu och helt plötsligt inte är "van" att jobba. Men jag är också nervös för att det är ett nytt jobb. Shit alltså! Det är i och för sig inte så stor skillnad, men ändå.
Frågan är bara när jag ska skaffa mig ett "bra" och välbetalt jobb? Förmodligen aldrig. Känns som att jag kommer att måsta leva på lågavlönade "skitjobb" hela mitt liv. Men hey, någon måste faktiskt göra skitjobben också...annars skulle samhället sluta fungera direkt.

Nu. Off to Willys!

Fuck it!

Fan vad förbannad jag är! Kommer till tvättstugan där jag har bokat en maskin(för det var det enda som fanns ledigt), och vad får jag se? Jo, tumlaren som tillhör den maskinen är trasig! Inte okej! Så nu blir det alltså att hänga kläder hela badrummet. *suck*
Vaför ska det alltid vara nåt fel i den där jävla tvättstugan som dessutom alltid är fullbokad? Fuck it!

Dessutom håller jag på att vara hungrig, men jag har princip ingenting hemma att käka till lunch. Hade tänkt handla igår, men sköt upp det till idag istället. Varför? Har typ en burk kikärtor som jag får sitta och knapra på. Mums...or not.

Vad mer ska jag klaga på då? Jag vet inte... Jo, att jag är rastlös och uttråkad till tusen!

Candy Digital Watches



Jag kan inte annat än älska de här godbitarna från Adidas.
Plastic fantastic!

Pinsam? Jag? Va?

Ibland är jag bara för pinsam. Och idag är en sån gång.
Som vanligt har jag trippat runt i princip ingenting här hemma på morgonen. Hey, det är faktiskt mitt hem och jag går klädd som jag vill. Och orka klä på sig direkt man går upp liksom. Hur som helst, jag hade helt glömt bort att en målerifirma skulle olja in fönsterna(eller träet runt närmare bestämt) utvändigt idag. Så när jag sätter mig här vid datorn så känner jag hur det luktar olja. Skumt tycker jag, tills jag inser att fönstret är öppet och att målaren just har varit där utanför och målat.
Well...resten kan ni ju kanske räkna ut själva.
Men, men...värre saker jag har jag gjort.

Nu ska jag snabbläsa Adam Tenstas blogg(som jag helt hade missat och därför har massor att ta igen!) och sen är det tvättstugan som gäller. På momangen typ!

Some balls...(eller när spandex är heeelt okej)

Ingen kan väl ha missat Usain Bolts framgångar i OS. Jo, nån kanske... Hur som helst, hans guld och världsrekord på både 100 och 200 m är helt fantastiska! För att inte tala om killens inställning och glädje. Allt ser liksom så enkelt och roligt ut, utan att det blir löjligt. Sånna idrottsmän gillar jag!

Nu när jag (också) har höjt den här killen till skyarna så vågar jag nämna det andra. Det som jag tänker på hela tiden när jag ser honom(och hans tighta små brallor...)
Ja, jag säger faktiskt inget mer...utan låter bilderna tala för sig själva.
Just use your imagination...
(eller det behövs ju inte ens...)








Hey, erkänn att ni ser samma sak? (Och att ni gillar det...)
Jag kan i alla fall erkänna att just de små tighta shortsen och de snygga kropparna på kortdistansarna är en av anledningarna till att jag ser på friidrott...

Men faktiskt, han är grymt duktig också. Det får vi inte glömma bort...

Kultur och sånt

I'm back! Har i och för sig inte varit borta mer än en dag, men tillbaka är jag hur som helst.

Igår var jag som sagt en sväng norrut. Närmare bestämt till Piteå och Luleå. I Piteå var vi en snabbis till ett museum och såg en utställning om Andy Warhols skivomslag. Han har gjort en hel del snygga omslag den där mannen.
Hann även med en inredningsbutik där jag köpte ett fat i samma mönster som mina kaffemuggar. Snyggt!
Efter Piteå åkte vi vidare norrut till Luleå. Gick i affärer. Käkade lunch. Och ja, gick i fler affärer. Köpte en papperskorg, en kofta och något mer...tror jag.

Idag är det mer kultur som står på schemat. Ska med brorsan på en utställning här i stan. En fotoutställning. Ibland är det bra att ha en kulturell och konstnärlig bror, för helt ärligt, hur många konstutställningar och gallerier skulle jag besöka annars? Var till och med på ett galleri i Riga där en jätteduktig konstnär från Azerbaijan ställde ut. Och jag gillar faktiskt att titta på konst. Snygg konst som tilltalar mig. Sen att jag inte kan nåt om konst, det är en annan sak...

Jag kan inget om musik heller. Ändå nöter jag Kleerups platta på högsta volym just nu. Jag gillar den, verkligen! Och jag älskar musik. Men att jag inte kan något om det rent tekniskt, det är en annan femma... Det är inte så viktigt för mig. Jag har mina bongotrummor som jag misshandlar ibland, det räcker för mig.


Love You Live  Rockbird


Badboys kommer tydligen i olika skepnader

Att jag har en tendens att dras till badboys är inte direkt en hemlighet. Jag tror att de flesta tjejer någongång har sånna tendenser. Det ligger i vår natur.
Men ibland blir till och med jag chockad när det kommer till mitt "val av män". Det händer att jag hamnar i perioder när jag dras till sånna som i vanliga fall mest skulle äckla mig.

Nu är jag inne i en sån period. Tvålfagra välkammade pojkar går helt bort. Istället dras jag till lite sliskigt sluskiga badboys. Sliskigt sluskiga? Det låter konstigt, men det är faktiskt det bästa sättet att beskriva dem på. I vanliga fall dras jag mest till lite bohemiska badboys. Det är mina favoritkategori. Men de här killarna på sistone har varit något annat. Något värre. Jag ska ge er två exempel.

Exempel 1: Under Deep Purple-konserten förra fredagen hamnar jag brevid en kille. Eller kille och kille, han var säkert 35. Minst. Han kan ha varit 40 också... Rakad skalle, lagom muskulös, lagom tighta jeans...som ja, avslöjade lagom mycket...om vi säger så. En typisk fd hårdrockare som har blivit för gammal för att ha långt hår och head-banga, utan istället går på konsert med sina gifta polare(nej, han hade ingen ring i alla fall...) och har sittplats istället fär att stå längst framme vid scenen. Han dricker någon öl för mycket och stöter lite för mycket på den yngre tjejen brevid(läs: mig). I vanliga fall hade jag nog blivit äcklad, tyckt att han var patetisk och ignorerat honom, men inte den här gången. Istället dras jag till den där killen som verkligen inte är min typ...i vanliga fall. Det är konstigt och skrämmande, men sant.

Exempel 2: I baren på båten hem från Riga sitter ett par baltiska långtradarchaffisar. Inte gamla äckliga med ölmage och ovårdat långt skägg, utan lite yngre(kanske 30-35) och ganska vältränade. De drack öl(fast de skulle köra morgonen efter...), spanade på tjejer och var allmänt grabbiga. En av dem såg ut som en rysk torped med sin breda nacke, rakade skalle, tighta t-shirt och genomträngande blick. Även den här gången blev jag förvånad, för jag kunde bara inte låta bli att titta och precis som med han på konserten så drogs jag till honom, fastän han verkligen inte var min typ.

Herregud! Jag som brukar var besatt av killars hår! Mörkt tjockt hår brukar snarare vara ett måste än ett önskemål, och så dras jag helt plötsligt till de här sliskiga killarna med rakade skallar! I don't get it! Tidigare har det varit få med rakade skallar som har smitit igenom. Då ska det ha haft något väldigt speciellt. Och nu är det alltså två på en vecka! Jag hoppas vid gud att den här perioden går över fort.

Och på tal om sexiga sluskar. Såg en kille som var hög som en skyskrapa med tovigt hår och gammal träningsoverallsjacka i Riga som jag tyckte var het. Då är det fan illa. Killen var bergis hemlös också. Det skulle fan inte förvåna mig... Haha!

Jag hoppas att jag återfår min vanliga smak snart. För som det är nu så blir jag ju rädd för mig själv. Nej, ge mig en riktigt skön lagom bohemisk, men ändå välvårdad, badboy med bra hår istället...så kanske jag kommer på rätt spår igen.

Bohemian-style

Visst, jag gillar att bo på fina hotell med lyxiga morgonrockar, en piccolo som bär väskorna, roomservice och frukostbufféer stora som julbord. (Även om de sistnämnda alltid ger mig ångest då jag inte klarar av att få i mig någonting annat än kaffe och nikotin på morgonen.)
Som sagt, fina hotell är bra, men helt ärligt så är det bara en bonus och ingenting jag egentligen bryr mig speciellt mycket om då jag sällan spenderar nästan någon tid alls på rummet.

I Riga bodde vi allt annat än lyxigt. Vi bodde på tredje våningen(utan hiss såklart) i ett gammalt hus i gamla stan som numera var ett vandrarhem. Det luktade rök i trapphuset, rummet saknade egen toalett och handfat,  hela stället var bohemisk inrett och det låg alldeles brevid en klubb som aldrig ville stänga på natten. Lite längre bort låg även en strippklubb. Det kanske låter som en mardröm, men grejen är att jag tyckte att det var rätt mysigt. För det första så var det trots den lite skumma inredningen väldigt rent och fräscht. Inget damm eller smuts någonstans. Och sen var stämningen där grymt skön. Snackade med tyskar, fransmän och finnar i tv-rummet. Och en kväll satt jag jättelänge i köket med en jättetrevlig mexikansk kille från LA och snackade danska. Haha... Som tur var är jag lite konstig och sover bäst när jag har ljud omkring mig. Så 90-talshitsen som spelades halva(hela?) nätterna störde mig inte.

De flesta jag känner skulle nog ha bytt boende, men jag gillar faktiskt hela den där bohemiska-grejen i lagom dos. Skulle aldrig någonsin vilja ha det så hemma, men några dagar är perfekt. Det kändes lite som att vandrarhemmet hade kunnat ligga i Amsterdam, eller kanske Sydamerika. Har aldrig varit där, men det var en känsla jag fick.




Rummet...målat i "snyggt" blått och orange...



Gatan utanför. Just innan hotell-skylten ligger den omtalade klubben...



Grannhuset mittemot. Ja, det bor faktiskt en kille där...


Changes

Det händer saker när man minst anar det. Idag blev jag erbjuden ett halvtidsjobb. Fast skulle jag tro? Har inte hunnit prata så mycket om detaljerna än. Det är verkligen inget drömjobb, men hey, ett jobb är ett jobb och jag måste ju tjäna pengar på nåt sätt tills jag kommit på "vad jag vill bli". Vilket ju säkert lär ta några år till...
Grejen är den att det här kanske kommer att sätta käppar i hjulet när det gäller en annan dröm. Men den drömmen har jag faktiskt inte gjort mycket för att förverkliga, så jag får ju fan skylla mig själv...

Nej, nu ska jag baka muffins istället. Är sjukt sugen! Och regner bara öser ner utanför... *suck*

Imorrn drar jag nog norrut om allt går som planerat. Vi får se.

New shoes

Blev som sagt var bara två par skor som inhandlades på resan. Ett par svarta sköna tygskor från Le Coq Sportif och ett par röda italienska sandaletter med låg kilklack.

Inga större mängder skor som sagt, men jag är ändå nöjd med köpen. Tygskorna är sånna vardagsskor som passar till allt och som jag kommer att gå i tills de är helt söndernötta, och sandaletterna är grymt sköna för att vara "finskor".

Jag ångrar dock lite att jag inte köpte med mig ett par Converse i vitt och orange som var på grym rea. Och ett par underbara pumps i lila sammet och svart lack. De var grymt snygga, men let's face it, pumps är inte riktigt min grej. De sitter för dåligt för en som är så klantig som mig...
Men, men...det kommer fler chanser att shoppa skor. Kanske för många chanser...



Tygskorna, med och utan blixt.




Och sandaletterna...
Men strunta i mina fula fötter med avskalat nagellack. Det blir pedikyr snart... ;)

Jurmala

När vi ändå var i Riga så passade vi på att ta tåget ut till Jurmala en förmiddag. Det ligger ca 2-3 mil utanför stan och är kännt för sina spa-anläggningar och sin 3 mil långa sandstrand.

Först gick vi runt lite i centrumet. Kikade i butiker och åt på en mysig armensk restaurang som hade riktigt god mat. Passade även på att kolla på de nybyggda lyxvillorna som samsades med gamla fina hus och riktiga ruckel. Efter det gick vi ner till stranden som faktiskt var helt underbar! Sanden var lika fin som i timglas, havet var blått och längst strandkanten låg det spa-hotell. Hur fint som helst!




En del av gågatan.



Ett hus...



...och ett till.



Påminner inte den här gatan om en amerikansk förort?



Stranden







Men även om det var fint skulle jag nog aldrig palla med en veckas spa-semster. Jag är alldeles för rastlös för sånt...


Chili

Jag är så trött! Sov länge idag med, och sen har jag sovit en stund nu på eftermiddagen också. Men, jag är fortfarande trött. Dessutom har jag huvudvärk. Usch. Men, men...man ska inte klaga. Det kunde ha varit värre.

Jag är fortfarande rädd för vissa maträtter sen jag gick skola. Vissa av rätterna man fick i matan har jag inte ätit sen jag slutat skolan, bara för att de var så äckliga där. Men jag åt en jättegod chili con carne i buffén på båten till Riga. En rätt som jag tidigare varit "rädd för", just av den anledningen att det var vidrigt på skolan. Nu tror jag banne mig att jag ska laga det till middag idag. Och hoppas att min chili blir bättre än skolans...men det är kanske inte så svårt.

Annars ska jag bara ta det lugnt. Fixa lite här hemma och kanske glo på tv. Får fixa fram orken nu till veckan istället.

Triangeldrama

Fick ett sms från min vän J för ett tag sedan. Han tyckte att vi skulle dricka drinkar och röka i kapp ikväll. Vem kan tacka nej till det liksom? Så jag svarade att om han fixade groggvirke så skulle jag sprätta första flaskan med lettisk vodka.

Just som jag skickat iväg sms så ringer M. My x-boyfriend. Han undrade om jag hade några planer för kvällen, eller om vi skulle hitta på nåt. Hade det varit någon annan så kunde jag bara ha sagt att han också var välkommen hit. Men nu finns det ett problem...

Jag och M gjorde inte direkt slut på ett odramatiskt sätt. Det var inget vänskapligt gemensamt beslut, utan riktigt jobbigt och struligt. Jag blev förbannad på hans sätt att hantera situationen och ville hämnas samtidigt som jag visade att det verkligen var slut, på riktigt. Sagt och gjort, jag hämnades genom att börja "umgås" med en av hans bästa vänner och värsta konkurrent. En kille som han hatade och älskade på samma gång, och som jag egentligen tror att han önskade att han själv var mer som. Killen i fråga var J. Och det värsta av allt, det skulle visa sig att jag och J gillade varandras sällskap mer och mer och att vi skulle bli riktigt bra vänner istället.

M och J är verkligen inte vänner längre. Av olika anledningar, men just den här händelsen har stor del i det. Nu är det snarare bittra fiender och tål inte att vara i varandras närhet.
M blir fortfarande förbannad när jag umgås med J, för han säger att han har dåligt inflytande och "inte är bra för mig". J i sin tur förstår inte varför jag umgås med M som han tycker är en riktig tönt.

Jag är feg. Och vågade faktiskt inte säga till M att jag skulle umgås med J ikväll. Istället sa jag att jag skulle umgås med en tjejkompis och ha tjejkväll. Men hey, ibland anser jag att vita lögner är "nödvändiga" och det var ju bättre att inte göra M besviken eller förbannad, för hans egen skull...intalar jag mig själv. För egentligen, vad spelar det för roll om jag dricker drinkar och snackar skit med en tjejkompis eller en 1,90-lång muskulös libanes? Det är ju bara kroppshyddan som är skillnaden...eller? :P

Ja, jag är feg. Sorry.


Katter i Riga

Det fanns en hel del gatukatter i Riga. Inte lika många som i Istanbul(där det verkligen kryllade av dem), men ändå en hel del.
Jag älskar katter och kunde inte låta bli att klappa och fota flera stycken. Jag ville bara ta med mig alla hem!

Här är några av de små sötnosarna...

   
   

Alla de små bilderna är klickbara




En liten kattunge som bodde på en bakgård med sin mamma.
Den lekte med små brödbitar genom grinden och den fullkomligt stal mitt hjärta.


Klagosång

Usch vad jag är trött! Har sovit som ihjälslagen till typ elva. Inte bra. Hatar att sova för länge! :/ Hoppas att riktigt starkt kaffe sätter fart på hjärnan i alla fall...

Jag har ingen aning om vad jag ska göra idag. Kanske gå på stan? Men hur kul är det egentligen en lördag? Barnvagnsrally och skrikande ungar. Nja, inte riktigt min grej. Fast kanske...vi får se. Måste hur som helst till Apoteket då mitt ansiktsvatten håller på att sina.
Ja, ja...

Sen måste jag söka jobb också. Men vet ni, jag är så förbannat less på det! Har sökt jobb mer eller mindre regelbundet i flera år nu, men helt utan resultat. Jag förstår inte vad jag gör för fel. Är det mina meriter som inte duger, är det min person eller kanske mitt sätt att skriva ansökningar? Jag vet inte. Något måste det ju bero på, för det är ju inte direkt så att jag söka jobb som är ouppnåeliga heller, utan "vanliga" jobb där mina meriter borde räcka. Nej, less, det blir jag! Det känns bara på hopplöst!

Vaknat på fel sida har jag kanske också...


Brotten som skakade Sverige

Jackie Arklöv

I sommar har Aftonbladet haft en bilaga en gång i veckan med titeln "Brotten som skakade Sverige". Som det kanske hörs på namnet så har bilagorna handlat om olika svenska brott och människorna bakom brotten.

Då jag läser tidningar dagligen på jobbet så har jag skummat igenom vissa av bilagorna på lunchen och det mesta har varit riktigt intressant. Men då jag jag ju en riktig kriminalnörd också. Innan jag åkte till Riga så ryckte jag till mig den sista bilagan i serien för att ha något att läsa på tåget till Linköping. Den handlade om Jackie Arklöf, "polismördaren"...om någon nu skulle ha missat honom.
Det jag tycker är minst lika intressant som brotten i sig är just människorna bakom. Varför blev just de kallblodiga mördare, bestialiska våldtäktsmän eller grymma på eko-brott? Just mördare är de mest intressanta, av någon anledning. Kanske beroende på att de är så långt ifrån oss "vanliga" som det kan bli. Eller?

Hur som helst blev jag väldigt tagen av berättelsen om Arklöf. Det finns förmodligen ingenting som kan rättfärdiga ett mord, förutom möjligtvis hämnd(och självförsvar såklart), och då menar jag i sånna fall att personen du mördar t.ex. har våldtagit din dotter eller mördat din fru. Ja, ni förstår kanske, i extrema fall. Men annars kan man inte skylla på så mycket. En jobbig uppväxt, ett hat mot en specifik folkgrupp, en hemsk tid i fängelse eller liknande kan ändå aldrig rättfärdiga ett mord. Men trots det så blir jag väldigt tagen av skildringen av Arklöfs uppväxt.

Att komma som adoptivbarn till en inskränkt liten håla uppe i kallaste Norrland, där man dagligen blir kränkt och mobbad kanske inte är det lättaste ändå? Jag blir så jävla förbannad när jag läser eller hör sånt! Och jag vet ju hur människor i mindre samhällen här uppe kan vara, riktiga idioter, rent utsagt! "- Nog accepterade vi att han var adopterad, säger en tidigare klasskamrat. Men han var ju neger! Det är lite svårt att förklara. Men är man däruppe och ser en, ursäkta uttrycket, svartskalle, så accepterar man honom inte."  Det gjorde rent ont att läsa det där. Helt vedervärdigt! Kanske för att jag själv inte kan förstå hur man kan göra skillnad på folk beroende på var de ursprungligen kommer ifrån. Och blir man hela tiden kränkt och ständigt är omgiven av hat, är det då så konstigt att man själv börjar kränka och hata? Jag vet inte, men jag tycker kanske att det förklarar en del.

Lägg sen till att de enda som accepterar en är jugoslaviska fascister och att man varje dag ser människor bli mördade i kriget. Kanske får man en skev bild av verkligheten då?

Nej, jag tycker inte att man kan rättfärdiga mord med att man har haft en tuff uppväxt, men jag tror ändå att det kan spela in. Och om man kallar honom för idiot, vad ska man då kalla de inskränkta inlandsborna som förstörde hans barndom? Är de bättre människor?
Jackie är inte dum i huvudet, det handlar inte om det. Killen har en grym talang när det kommer till att rita och måla, och dessutom har han tydligen ett läshuvud som är förunnat få. Han har pluggat på fängelset och till och med skrivit en magisteruppsats. Det är inte intelligensen som saknas, utan snarare bristen på verklighetsuppfattning, förmågan att känna empati och förmågan att sätta gränser. Men om man aldrig har fått "lära" sig det rent praktiskt i sin uppväxt, hur enkelt är det då?
 
Arklöv 2003

Även om man är en polismödare så kan man ha talang...


Det här är min teori, och jag försöker inte på något sätt att glorifiera honom som person eller brotten som han begått. Det enda jag försöker göra är att förstå varför lite bättre. Och på samma sätt som att jag inte kan göra skillnad på människor beroende på deras etniska bakgrund så kan jag inte dömma en person helt och hållet beroende på personens handlingar. Jag tror inte att någon är ond rakt igenom, även om den har begått fruktansvärda brott. Det enda jag aldrig kan förlåta är pedofiler och djurplågare. Men det är en helt annan sak, och det tänker jag inte gå in på nu, för då skulle inlägget bli minst dubbelt så långt(och det är redan för långt). Kalla mig inkonsekvent, men så är det.

Har ni möjligheten så tycker jag också att ni ska läsa artikeln om Jackie. Tyvärr går den inte att läsa på nätet, om man inte är medlem i Aftonbladet plus, men om ni orkar så kan ni
ladda ner den som mp3 och lyssna istället. Det är gratis, men jag personligen pallar inte att höra på sånt. Hinner störa mig både på rösten, tonläget och pauserna. Men det är heltklart en läs/hörvärd artikel!

Riga: sammanfattning

Jag lever fortfarande. Trots allt. Haha... Hemma är jag också. Tyvärr.

Kör en sammafattning av resan nu, detaljer får ni sen.

Har:
Bytt tåg i ösregn i Västerås. Sett Deep Purple i Linköping och varit jävligt kåt på min okända konsertgranne. Insett att Linköpingsbor ofta är trevliga, trots att de har en jävligt ful dialekt. Köpt en kamel som heter Jamal. Åkt pensionärsbuss till Stockholm. Druckit smaskiga och billiga drinkar. Åkt svarttaxi. Träffat vårt gamla lettiska fadderbarn. Ätit vaktelägg. Sett fetaste Porsche-affären. Köpt massor av billig sprit. Åkt tåg till Jurmala och badat fötterna i Riga-bukten. Ätit på en armensk-restaurang som spelade skönaste musik. Köpt billig kosmetika. Träffat en mexikan som bor i LA och pratar flytande danska. Spytt en hel kväll. Knaprat lettiska dunderpiller. Bott granne med en nattklubb som spelade 90-talshits till fem på morgonen. Ätit massor av goda bakelser. Säkert besökt 100 skoaffärer. Dock bara köpt två par skor. Druckit kranvatten, fast man inte skulle. Fotat en hel del. Klappat massor av hemlösa katter. Åkt färja med mestadels lettiska lastbilschaffisar, på gott och ont. Skrattat åt de få svenskarna på båten. Sjungit La Bamba högt i baren. Trott att jag skulle dö då det var äckligaste sjögången någonsin på vägen hem. Fastnat i en hiss med all min sprit och en kille som varken kunde svenska eller engelska. Och tillsist hamnat på bildäck bland alla de där chaffisarna igen. Smugglat över för mycket sprit och tobak. Men klarat mig i tullen. Ätit på favvorestaurangen i Sthlm. Och sovit som ihjälslagen på tåget hem.

Har varit roliga och händelserika dagar. Minst sagt. Varför hinner jag alltid med sånt som vanliga människor hinner med under en livstid på bara några dagar när jag reser? Jag vet inte. Kanske beror det på att jag mestadels struntar i vad man ska och inte ska göra på resmålen.
"Ha inte för mycket kontanter. Åk inte utanför själva stan. Prata inte med tiggare. Klappa inte gatukatter. Drick inte kranvatten. Åk inte svarttaxi. Va inte ute på bakgator sent på kvällen. Bla. Bla. Bla."

Ja, ja, ja...jag har hört allt det där och mycket mer, men jag litar faktiskt på mitt eget omdöme och jag är inte dumdristig, utan bara realistisk. Dessutom kan man inte leva hela sitt liv i en liten svenne-glasbubbla. Inte om man vill ha kul i alla fall.

Skriver mer imorrn, och lägger kanske in nån bild också.

Jag drar...

"Jag kanske köper lite plattor
i Amsterdam
Jag kanske lägger mej å glassar
på Koh Pangan
Jag kanske ställer mej å skriker
på Machu Picchu
Sätter ut skiten i
Mogadishu
Jag kanske klättrar upp i en palm
på Sri Lanka
Chillar på en fönsterkarm i
Casablanca
Tar en sväng
till en viss stad i Mali
Kanske blir beng en hel dag
på Bali"

Nja, det kanske var att överdriva lite. Men alldeles snart drar jag i alla fall. Först blir det tåg ner till Linköping. Med tanke på allt man läst om SJ på sista tiden så är det bara en bonus om vi är i tid till bytet i Västerås. I Linköping ska vi i alla fall se Deep Purple på fredag. Det är därför vi ska dit. Men jag hoppas ändå hinna hitta nån kul affär eller nåt. Om det finns där?
Övernattar där en natt innan vi tar bussen till Stockholm, eller närmare bestämt Frihamnen(för visst var det därifrån färjan gick? Hm...) och färjan till Riga. 18 sköna timmar på båten. Jag älskar verkligen Finlandfärjor! Även fast det här är Lettlandsfärjan men...
Efter en partynatt på båten så blir det tre nätter i Riga. Vi ska (förhoppningsvis) träffa några vi känner där, shoppa massor, dricka drinkar och uppleva lite kultur. Jag tror att det kommer att bli riktigt bra! Som sagt, det finns tydligen över 300 skoaffärer vilket bådar gott i alla fall...
Sen 18 timmar färja tillbaka igen och efter det har vi en hel dag i Stockholm innan tåget går hem igen. Har tänkt göra en visit på Söder, besöka diverse favoritbutiker och äta på min favorirrestaurang i Sthlm. Eller en av dem i alla fall. Haha...

Som sagt, blir en del flängande, men jag tror att det är värt det. Jag tror också på bra shopping och nya upplevelser!
Kanske hittar jag nån dator nånstans och skriver ett litet inlägg, men känner jag mig själv så kommer jag inte att ha tid. Kommer hur som helst tillbaka 15/8 om allt går som planerat...




300 skoaffärer - Hur många par skor är det?

Hela lägenheten är perfekt städad, det finns ingen smutsig disk, extranyckeln är utlånad till "lägenhets- och fågelvakten", sånt som blir gammalt i kylen är bortkastat, mp3:n uppladdad och ögonbrynen nynoppade och benen släta och nyrakade.
Det enda jag inte har gjort är att packa. Prioriteringar heter det. Eller egentligen handlar det om att jag hatar att packa. Ju tidigare jag börjar med det, desto mer velar jag och desto mer packning blir det.
Men hey, jag ska faktiskt till en stad med över 300 skoaffärer, det känns som att jag inte borde packa så mycket...

Anyway...jobbar sex timmar imorrn, och sen...ja, då måste jag packa. Och söka jobb. Go damn it! Sen åker vi. Jag lääängtar! :)

Project runway



Ett av mina favoritprogram just nu är helt klart Project Runway, och ikväll är det dubbel-avsnitt! Yes! Me like...
Jag har alltid varit fascinerad av kreativa och skapande människor. De kan hålla på med allt från konst till litteratur, musik, inredning, teater, snickeri, desing och ja, även mode. Det gör att även min skaparlust triggas. Och jag önskar verkligen att jag hade tålamod att sy. För sy, det kan jag faktiskt, men jag är alldeles för rastlös för att sätta mig ner och göra det.

Vad tycker ni om den här säsongen förresten? Själv tycker jag att det är väldigt blandat. En del är helt klart lovande, medan vissa kanske inte ens borde vara med... Lite skönt ojämt sådär.
Och vem tror ni vinner? Vet ni får ni absolut inte säga! Jag är lite gammeldags och vill se det på tv. Hehe...




Säsongens designers


Jag får ha ljusa jeans hela året...för jag är lite "speciell"

Jag är typ klantigast i världen, men det vet ju alla redan om så det är ingen hemlighet. I lördags skulle jag bära ut en balja med vatten på balkongen(skulle ha det till att vattna blommorna). Hade stoppat mobilen + ett ciggpaket i morgonrocksfickan(ja, jag är som Hugh Heffner och använder i princip bara morgonrock hemma), böjer mig för att lyfta upp baljan och helt plötsligt ligger både mobilen och ciggen i baljan. Fuck it! Mobilen var först helt död, men igår så funkade den, förutom att det alogs av mitt i ett samtal och att displayen blinkar lite epilepsiaktigt hela tiden. Så för tillfället är jag en stolt(?) ägare till en Nokia 3310. Det funkar i alla fall, och är det inte nästan lite kult med en sån mobil? *inbillar sig*

Idag köpte jag ett par riktigt bleka jeans. Har velat ha sånna ett bra tag, och när man kan fynda för 99:- så slår man till. Great, great. Skiter i att sommaren snart är slut och att ljusa jeans kanske inte är lika accepterade på vintern. Jag har på mig vad fan jag vill!

Nej, nu måste jag dammsuga och skura golven i le crib. En kollega som ska vattna blommor och ta hand om Svenne när jag är bortrest kommer förmodligen hit senare. Kan ju vara kul om hon vågar gå på golvet också...
Sen ska jag på middag hos mamma. Vi ska grilla. Mums! Var länge sen sist faktiskt...


Sveriges svar på 50 cent?

Det finns en svensk rappare som jag verkligen hyser hat-kärlek till. Ibland tycker jag att han är värsta tönten, och ibland tycker jag att han är bland de bättre. Typ Sveriges enda riktiga gangsta'-rappare. Om han ens är det, eller om det bara är en image. Jag vet faktiskt inte.
Dessutom är han nog den enda av "Sveriges hiphop-elit" som jag aldrig sett live. Eller har jag kanske det? Jag minns faktiskt inte. Han är långt ifrån Timbuktu och Adam Tensta, men han är kult.

Jag pratar i alla fall om
Ken Ring. Jag är så gammal att jag minns när han slog igenom och när det blev ramaskri för att han "uppmanade" till att våldta prinsessan och typ störta regeringen, eller vad det nu var. Jag minns rubrikerna. Och ärligt, jämför honom med typ Snook eller Mange Schmidt, då är han fan Sveriges svar på 50 cent.

Dessutom, hela den där perioden när svensk hiphop blev stor. Den minns jag som igår, och den minns jag med glädje. Kanske inte för att det var den bästa perioden i musikhistorien, utan för att det var en skön period i mitt liv. Jag var väl i trettonårsåldern. Tjuvrökte, drack folköl och hängde med coola killar. Jag och en kompis lyssnade på hip-hop i smyg, då det fortfarande var lite töntigt i "våra kretsar". Livet lekte och det fanns inget som hette ansvar. Kanske är det därför jag fortfarande blir lite nostalgisk när jag hör Fattaru, Rusiak, Ayo, Blues och gamla låtar med Petter och Timbuktu. Kanske är det också därför jag hyser den här hat-kärleken till Ken.




Den grymmaste låten, .

Rinkeby, Linköping och Riga

Har nyss målat tånaglarna i en mörkblå/lila färg som heter Star Trek. Köpte det i Rinkeby ifjol. I den billigaste kosmetikaffären ever...typ. Snyggt blev det i alla fall. Eller kanske mer coolt?

Är jättetrött ikväll med. Somnade i soffan direkt efter jobbet och är fortfarande grymt seg. Men jag måste diska. Innan disken börjar stinka, det är gränsfall nu. Borde göra det innan Las Vegas. Det enda bra på tv ikväll typ.

Googlade lite om Riga igår kväll. Vill ju gärna veta lite om stan innan jag åker. Så har någon varit i Riga och har tips på vad man bara inte får missa så hör av er! Jag har tyvärr inte så stor koll på stan...än. Har ni några Linköpingstips så vill jag gärna ha dem med. Var riktigt länge sen jag var där, så jag minns inte så mycket mer än att det var en rätt så trist stad. Hoppas jag får en bättre bild nu. :P




Tro det eller ej, men Rinkeby har grymt bra shopping!

För en lång lång tid

Oj, var visst ett tag sen jag bloggade nu. Men som alla andra så skyller jag på att det äntligen har blivit sommar. Lite sommar i alla fall. Igår var jag ute mest hela dagen. Blev ett dopp i havet till och med. Det var faktiskt helt okej temperatur! Och oj, vad jag älskar havet. Sandbotten och alldeles klart vatten. Men framför allt, havet gör att jag känner mig fri. Det är liksom oändligt och vilt på ett skönt sätt. Via havet kan man hamna i princip var som helst. Det är nog det som gör att jag aldrig får lappsjuka så länge jag är vid havet. Brände mig också by the way. Trodde inte att det var möjligt så här sent på säsongen, men med tanke på att jag knappt sett solen sen i april så var det kanske inte så konstigt. Trodde heller inte att jag kunde få så pass mycket färg här hemma i Sverige, men tydligen så... Tror ändå att jag ska fejka brännan ytterligare i cancergrillen, för nu var det bara axlarna, armarna och bröstkorgen som fick färg.

Skulle egentligen på fest ikväll, men jag somnade i soffan efter jobbet. Typiskt mig. Är jääävligt trött. Inte ens övertrött, utan bara trött. J kom på besök istället. Vi har fixat lite i rabatten på framsidan. Typ klippt buskarna och sådär. Lite oväntat, men han var med på det i alla fall. Haha... Nu ska vi nog fixa lite sen middag och somna i soffan till nån dålig film. Börjar jobba tidigt  imorrn så jag antar att det blir en ganska tidig kväll. Fast det beror mest på att jag är så jävla trött, och inte att jag måste upp imorrn.