Riga: sammanfattning

Jag lever fortfarande. Trots allt. Haha... Hemma är jag också. Tyvärr.

Kör en sammafattning av resan nu, detaljer får ni sen.

Har:
Bytt tåg i ösregn i Västerås. Sett Deep Purple i Linköping och varit jävligt kåt på min okända konsertgranne. Insett att Linköpingsbor ofta är trevliga, trots att de har en jävligt ful dialekt. Köpt en kamel som heter Jamal. Åkt pensionärsbuss till Stockholm. Druckit smaskiga och billiga drinkar. Åkt svarttaxi. Träffat vårt gamla lettiska fadderbarn. Ätit vaktelägg. Sett fetaste Porsche-affären. Köpt massor av billig sprit. Åkt tåg till Jurmala och badat fötterna i Riga-bukten. Ätit på en armensk-restaurang som spelade skönaste musik. Köpt billig kosmetika. Träffat en mexikan som bor i LA och pratar flytande danska. Spytt en hel kväll. Knaprat lettiska dunderpiller. Bott granne med en nattklubb som spelade 90-talshits till fem på morgonen. Ätit massor av goda bakelser. Säkert besökt 100 skoaffärer. Dock bara köpt två par skor. Druckit kranvatten, fast man inte skulle. Fotat en hel del. Klappat massor av hemlösa katter. Åkt färja med mestadels lettiska lastbilschaffisar, på gott och ont. Skrattat åt de få svenskarna på båten. Sjungit La Bamba högt i baren. Trott att jag skulle dö då det var äckligaste sjögången någonsin på vägen hem. Fastnat i en hiss med all min sprit och en kille som varken kunde svenska eller engelska. Och tillsist hamnat på bildäck bland alla de där chaffisarna igen. Smugglat över för mycket sprit och tobak. Men klarat mig i tullen. Ätit på favvorestaurangen i Sthlm. Och sovit som ihjälslagen på tåget hem.

Har varit roliga och händelserika dagar. Minst sagt. Varför hinner jag alltid med sånt som vanliga människor hinner med under en livstid på bara några dagar när jag reser? Jag vet inte. Kanske beror det på att jag mestadels struntar i vad man ska och inte ska göra på resmålen.
"Ha inte för mycket kontanter. Åk inte utanför själva stan. Prata inte med tiggare. Klappa inte gatukatter. Drick inte kranvatten. Åk inte svarttaxi. Va inte ute på bakgator sent på kvällen. Bla. Bla. Bla."

Ja, ja, ja...jag har hört allt det där och mycket mer, men jag litar faktiskt på mitt eget omdöme och jag är inte dumdristig, utan bara realistisk. Dessutom kan man inte leva hela sitt liv i en liten svenne-glasbubbla. Inte om man vill ha kul i alla fall.

Skriver mer imorrn, och lägger kanske in nån bild också.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback