We can dance all night with the bourgeoisie

Längtar så mycket till nästa helg. Tror att den kommer att bli grym!

Längtar också till utbildningen med KDU i Stockholm. Fick information om det av Philip nyss, och om vi säger så här; jag är glad att jag valde KD istället för t.ex. VPK för jag tror inte att de är lika generösa... Snart dags att boka resa och hotell med andra ord!






Chill out

"Look at a day when you are supremely satisfied at the end. It's not a day when you lounge around doing nothing. It's when you've had everything to do, and you've done it."

- Margaret Thatcher


Jag har länge längtat efter en dag då jag bara kan chilla i soffan och glo på tv hela dagen. I tisdags var en sån dag. Och igår så var det mest ansträngande jag gjorde att åka och storhandla. Nu är jag så sjukt rastlös och längtar efter fullspäckade dagar igen! Om man har haft fullt upp en dag och känt sig produktiv så kan man verkligen njuta av att sätta sig i soffan på kvällen och kika på sina favoritprogram, men har man inte gjort nåt vettigt så är det inte alls lika skönt. Så Margaret Thatcher hade väldigt rätt i det där uttalandet.


Manschettknappar

Vissa hävdar att män inte bör bära smycken. Det tycker jag är fel! Män kan visst bära smycken. Lite bling har ingen dött av.

Men när det kommer till kritan så är jag ändå mest förtjust i klassiska herrsmycken; en snygg klocka, en stilig klackring och så självklart manschettknappar. Det är alldeles för få som använder manschettknappar idag tycker jag! Det är oerhört stiligt, manligt och sexigt. Ger pondus på något sätt.

För ett tag sedan köpte jag faktiskt två uppsättningar manschettknappar på loppis. Inte för att jag själv ska använda dem eller för att jag idag känner någon som vill ha dem. Utan förhoppningen är att en dag hitta en man som är villig att använda manschettknappar och som uppskattar dem som en gåva. En man med manschettknappar, näsduk i bröstfickan och ett par oklanderligt snygga skor, då är jag mer än nöjd!







Snygga klassiska manschettknappar ska det vara,
 inga "roliga" med dödskallar, smilegubbar eller dylikt.




(Jag vet också att jag kanske lever i fel tid och på fel plats för att kunna hitta den perfekta mannen, men än har jag inte gett upp hoppet! )


Art deco

Ropade in dessa på Tradera alldeles nyss. Ett par art deco-ljusstakar i tenn från 30-talet. Ser dem framför mig på köksbordet, men efter renoveringen av sovrummet kan jag tänka mig att de kommer att passa ypperligt i fönstret där också. Fin fina helt enkelt!







För 105 kr + frakt blev de mina. Ett riktigt bra fynd tycker jag!





En rolig och fullspäckad dag

Var så trött imorse när jag vaknade. Riktigt äckligt trött. Helgen ledde till en sömnbrist utan dess like, så åtta timmars sömn natten till idag var tydligen bara en droppe i havet.

Men trots en fullspäckad dag så är jag inte trött nu. Så är det alltid. När klockan passerat sju på kvällen så blir jag i princip alltid pigg.

Har haft en trevlig dag. Först jobb, och timmarna där bara försvann iväg. Hade utvecklingssamtal och åt god pasta till lunch. Efter jobbet cyklade jag till stan för att träffa Matilda. Vi shoppade lite och fikade sedan på Waynes. Hittade ett riktigt coolt tyg till min blivande sänggavel, samt köpte ett par jeans och en djurmönstrad topp i tunnt tyg. På Waynes var det som vanligt gott, och Matilda var som vanligt ett trevligt sällskap. 18.00 infann jag mig på kommunhuset för månadsmötet med Kristdemokraterna. Kikade på utfallet av budgeten för kommunen 2010, gick igenom lite handlingar till kommunstyrelsen samt pratade om vad som händer ute i nämnderna. Som vanligt väldigt intressant och givande.

Och sen jag kom hem vid 20.30 så har jag suttit fastklistrad i soffan. Lagom icke-jobbigt.





Bjuder på en bild från mitt kök.
Älskar min "nya" tavla föreställande Venedig.


Måndag igen

Kan inte fatta att det redan är måndag igen. Förra veckan försvann i ett poff.

Vet inte om den här veckan blir mycket lugnare heller. Ska snart iväg och jobba. Efter jobbet ska jag träffa Matilda på stan. Och 18.00 är det månadsmöte med KD i kommunhuset. Lär väl vara hemma vid nio igen om jag har tur.

Jobbar fem dagar den här veckan, samt har en hel förmiddag med historia på onsdag. Är en del nu som sagt...


Peppad på politik

Är hemma igen efter en mycket givande helg i Umeå!

Vi hade som sagt vårstämma med Kristdemokraterna i Västerbotten under lördagen. Under förmiddagen fick vi lyssna på och ställa frågor till Göran Hägglund, en oerhört duktig och inspirerande talare. Blev precis så starstruck som jag hade räknat med. Vi fick också en analys om det gågna valets kampanjarbete. Vad som var lönsam och mindre lönsam pr, och sedan disskuterade vi även vad vi ska förbättra till nästa val. På eftermiddagen hade vi själva stämman med diverse olika val till styrelser mm samt genomgång och röstning om motioner.

För mig som är så ny så var det här en oerhört intressant och givande dag. Träffade massa härliga människor och breddade samtidigt mitt kontaktnät. Bland annat så pratade jag en del med Philip som är ordförande för KDU Västerbotten. En mycket duktigt, vältalig och proper kille. En kille som jag tror kan gå precis så långt som han vill om han bara jobbar hårt. Det har varit prat om att starta en lokalavdelning för KDU i Skellefteå ända sen jag gick med i partiet, och nu har vi kommit ytterligare ett steg närmare. Kommer att behöva en hel del hjälp med bland annat formalia för att kunna fixa det här, men Philip har lovat att hjälpa till och sen ska jag troligtvis gå en utbildning inom KDU i Stockholm i maj. Har även andra kontakter inom politiken som kan ge mig tips och idéer. Känner mig oerhört peppad!



Förutom politik så har helgen bestått av umgänge, skratt, mat, vin och minimalt lite shopping. Kom bara hem med tre underbart fina ljuslyktor från Goebel med motiv från Gustav Klimts konst. Eller bara och bara, jag är så nöjd med dem att de räcker alldeles utmärkt!


Umeå - politik och nöjen

Har packat(nästan klart), läst och tagit ställning till 32 motioner, tagit fram min "seriösa väska" och fyllt den med viktiga dokument samt letat fram vin och sällskapsspel. Nu ska jag bara äta världens godaste hambugare, dvs de jag lagar själv.

Sen bär det sakta men säkert av till Umeå. Ska hämta upp brorsan och Erika på vägen och sen en snabbis förbi Bureå. ´

Förena nytta med nöje som sagt. Imorgon är det vårstämma med Kristdemokraterna i Västerbottens län. Göran Hägglund kommer att medverka och hålla en föreläsning om framtiden inom KD. Hägglund är en av mina absoluta favoritpolitiker, så det ska bli jättekul! 9-16 håller det på, så jag ska försöka hinna byta några ord med ordförande för KDU i Umeå också. Även MUF har stämma på Folkets hus samtidigt, så har jag tur kanske man springer på någon bekant därifrån också.
Men förutom poliktik(som självklart också är kul) så ska jag hinna roa mig lite också. Ikväll blir det tacos, vin och sällskapsspel hos Erika. En riktig svensson-kväll med andra ord. Och imorrn kväll blir det nog lite party och evetuellt utgång. Vi får se helt enkelt.

Jag hoppas på en spännande, intressant och rolig helg!

Torsdag

Är på jobbet och har tråkigt. Lite drygt 4,5 timmar tills min helgledighet börjar. Umeå hela helgen. Politik och häng hos Erika. Förena nytta med nöje.

Möten

Har varit på Skeria och träffat min lärare i historia. Fått material och information. Känner mig riktigt peppad! Och ännu mer peppad är jag för KD:s styrelsemöte som börjar nu 18.00. Riktigt spännande känns det, och jag har kikat på dagordningen och kommit på en del idéer för framtiden. Ska bli intressant att se vad de andra tycker om mina idéer! Har tryckt i mig lite skräpmat för att orka med då jag inte hann hem. Men jag blev verkligen proppmätt och mår mest illa...

B-day

Då var man alltså 25. Halvvägs till 50. Fast jag fyller som sagt bara 19 igen. Som vanligt. 19 är den perfekta åldern, om det inte hade varit 20-årsgräns på systemet alltså.

Jag känner mig faktiskt inte som 25. 25-åringar har barn och stadiga relationer. De har utbildat sig till vettiga saker och klippt sig kort. Eller pratar jag om 30-åringar nu? Jag känner mig inte ett dugg äldre än mina 20-åriga kompisar och jag känner mig betydligt yngre än mina 30-åriga kompisar. Min ålderkris har fått mig att minska några år i min psykiska ålder. Jag festar mer och hårdare än tidigare, lever livet och bjuder tydligen in 16-åriga killar på efterfest... Vågar helt plötsligt chansa och ta risker. Är inte lika rädd för konsekvenserna. Hittar på mer knäppa grejer helt enkelt. Och kombinationen att vara nybliven singel och dessutom ha en ålderskris kan inte få annat än konsekvenser. Men jag har också mycket roligare än tidigare och har bättre självförtroende än någonsin.
Jag är så oerhört tacksam för alla som har grattat mig. Alla nya och gamla bekantskaper som dök upp på festen i lördags och verkligen förgyllde min kväll och natt. Alla sms och grattishälsningar som jag fått, och alla på jobbet som sagt grattis. De som varit och ätit tårta och uppvaktat mig idag. Alla fina presenter. Tänk att jag får ha så många underbara människor runt mig! Det är helt fantastiskt!








The value of money

Jag har tänkt lite på det här med män och pengar. Eller män med pengar rättare sagt. Jag har alltid sagt att det inte spelar någon roll vad en kille tjänar eller jobbar med. Att jag inte bryr mig ett dugg om han har pengar eller inte. För det är ju inte riktigt politiskt korrekt att säga att man bryr sig om pengarna.

Men på senare tid har jag faktiskt omvärderat det där. Jag bryr mig visst om killens eventuella pengar. Inte för att jag vill att han ska bjuda på allt och köpa massa presenter. Det kan vara trevligt i sig, men det bygger man inget förhållande på. Varför jag bryr mig är snarare för att jag tycker att det är attraktivt med drivna och framgångsrika människor. Någon som har jobbat hårt för att vara där han är idag. Någon som är framgångsrik inom sitt område. Och en hög lön innebär ofta att man också är framgångsrik. Pengar är makt. Och makt som utövas på rätt sätt kan vara väldigt sexigt. Att ha drömmar och mål är också en faktor som gör en person mer attraktiv i mina ögon. Jag vill inte behöva ta hand om en kille rent ekonomiskt, utan jag vill ha någon som kan och vill ta hand om sig själv. En slacker utan planer på att förändra sin situation är oerhört avtändande.

Det kan hända att det här låter väldigt motsägelsefullt. Jag menar, jag jobbar själv halvtid och är inte alls speciellt högavlönad. Men jag har en drivkraft att alltid klara mig själv och jag har trots allt bara varit arbetslös i en månad sen jag gick ut gymnasiet för snart sex år sedan. Jag har också under det senaste året börjat sätta upp mål och har hittat nya passioner som jag vill jobba vidare på. Jag har äntligen planer som sträcker sig längre fram i tiden än bara någon månad. Jag vill börja plugga för att hitta nya jobb i en ny branch där jag förhoppningsvis både trivs och tjänar bättre. Jag har hittat en ny hobby i form av politik. Jag har även planer för mitt politiska engagemang. Jag sitter redan i styrelsen, och snart händer en del andra spännande saker som jag är enormt peppad inför. Målet är att ställa upp i kommunalvalet 2014.

Att jag själv har börjat sätta upp mål och planera min framtid tror jag är en bidragande faktor till att jag har omvärderat värdet av en god inkomst när det gäller en framtida partner. Kalla mig gärna ytlig och gammeldags, men jag vill inte ta hand om någon fattig slacker. Sen behöver han självklart inte vara mångmiljonär heller.



Ingen har lust

Är det bara jag som bärjar tänka på gnälliga sossar(och andra vänstervridna) när jag hör den här Lars Winnerbäck-låten?
För tänk att så hemsk och fördomsfull är jag. Men vi borgarbrackor är ju sånna...

"Vi borde inte sitta här och dricka öl varenda kväll.
Vi borde göra nånting bra,
Men det är ingen som har lust.

Vi borde köpa nåra penslar, ett staffli och akvarell,
Och måla konst varenda dag,
Men det är ingen som har lust.

För det är kas, och soss och datortek,
Och obesvarad kärlek,
Och en vilsenhet som suger ur vår must;
Så det är ingen som har lust.

Vi borde inte sitta här och glo på TV varje natt.
Man blir ju knäpp. Vi borde dra.
Men det är ingen som har lust.
Vi var naiva, glada barn, tills vuxenlivet hann ifatt.
Nu är vi barnen av idag,
Och dessa barn har ingen lust.

För det är ångest, tvång och höstsäsong,
Och ekonomisk undergång.
Varje hinder är så tåligt och robust;
Så det är ingen som har lust.
[ Lyrics from: http://www.lyricsmode.com/lyrics/l/lars_winnerbck/ingen_har_lust.html ]
Efter hundrafemtio spänn
Har bussen gått, och man får gå.
Vi kanske hörs imorrn igen,
När vi har vaknat framåt två.

God natt, hej då!
Ja, herre Gud. Hej och hå.

Vi borde köpa lite strumpor, sikta in oss på en bank
Och sen planera nån slags kupp,
Men det är ingen som har lust.
Man kan också acceptera lite slött att man är pank,
Och sen helt sonika ge upp.
Men det är ingen som har lust.

Det är pina, pest och skit härnäst.
Djävulen har firmafest.
En hela ångest utspädd I vår must;
Så det är ingen som har lust.

Vi borde inte ligga kvar och sova bort varenda dag.
Vi borde vakna redan sju.
Men det är ingen som har lust.
Man borde fixa en kostym och börja lura och bedra.
Och säga Ja till EMU.
Men tack och lov har ingen lust.

Det ljusnar över stan igen.
Över krogen, över ångesten.
Låtom oss fröjdas I ungdomens vår
Nej, det är ingen som har lust.
Det är ingen som har lust."

 


Tight schema

Ny vecka. En ny fullspäckad vecka rättare sagt.

Måndag: Måste hämta det sista ut festlokalen, handla ingredienser samt baka tårta och sen städa. Är dessutom ett forum om integration och asylfrågor ikväll med Tobias Billström(M). Men jag vet inte om jag hinner med det.
Tisdag: Min födelsedag. Jobbar förmiddag och sen får jag fikafrämmande på eftermiddagen.
Onsdag: Jobbar förmiddag. På kvällen är det styrelsemöte med KD.
Torsdag: Jobbar eftermiddag och innan dess börjar jag en lektion i rättslära på Skeria.
Fredag: Jobbledig. Men har en till lektion i rättslära och på eftermiddagen/kvällen åker jag till Umeå.
Lördag: Distriktets vårsträmma med KD i Umeå 9-16. Ska också försöka hinna träffa och prata med en kille från KDU i Umeå. På kvällen blir det fest hos Erika och sen eventuellt utgång.
Söndag: Det enda inplanerade är att försöka ta sig hem från Umeå igen.

Måste hinna läsa handlingar inför styrelsemötet samt motioner till stämman. Börjar förmodligen en kurs i historia också. Rätt så fullt upp med andra ord. Men jag gillar´t!




Lördag

Var uppe innan sju idag. Skjutsade mamma till stan för vidare resa till Torneå. Ja, mamma skulle dit alltså, inte jag. Men när jag ändå var uppe så passade jag på att duscha och tvätta håret, samt fixa lite i festlokalen. All sprit är på plats, och det mesta annat också. Ja, i princip allt utom maten och datorn faktiskt. Skönt att ha det bortgjort.

Nu ska jag bara chilla i soffan ett tag innan jag tar tag i dammsugningen av lägenheten.

Later!

Bara för att...




Kontakter

Har fått trevliga mail och telefonsamtal ikväll. Härligt med trevliga, glada och engagerade människor! Och extra härligt är det att de trevliga människorna är blivande bekantskaper. Känner mig så peppad på vad som komma skall!

Onsdag

Sov så hårt i natt att det känns som att jag blivit överkörd av en ångvält. Mör och seg. Om jag inte hade en hel del att göra idag så skulle jag helst bara dega i soffan resten av dagen. Som tur var drömde jag en riktigt härlig dröm i alla fall. Drömde att jag var i något spansktalande land och hade en dekadent utekväll med Ville Valo/Johnny Depp. (I drömmen skiftade det från att vara någon av de två.) Vi var på supercoola klubbar och drack starka drinkar. Och kvällen slutade i den absolut häftigaste sviten på nåt hotell i morisk stil. Sånna drömmar gillas!

Ska klä på mig och hämta bilen snart. Kom på att jag glömde köpa lite på bolaget igår. Sen måste jag förbi pappa en sväng. Och så tänkte jag hälsa på mormor om det finns tid till det också. Och vid fyra blir det fika med Matilda på Waynes.








When she was 22 the future looked bright...

...but she's nearly 30 now, and she's out every night


Nu har jag varit på systemet och handlat, samt fixat bartenders inför lördag. Eller bartenders och bartenders, en av dem är då snickare. Haha. Men jag känner mig mäkta stolt att jag faktiskt vågade ringa en 20-årig kille som jag aldrig ens träffat. Jag som hatar att ringa till människor som jag inte känner väldigt väl, inte ens tandläkare och sånt. Men jag tog mod till mig och ringde upp den här grabben i alla fall (ett glas vin hjälpte till), och han var jättetrevlig på telefon och tyckte att det skulle bli kul att komma på lördag. Så varför skulle jag vara så nervös egentligen? 

Nu hoppas jag bara att han och hans kompis är snygga också... Haha.


Tisdag

Allt känns så dubbelt just nu. Vi bokade en resa till Skåne igår och jag borde vara jätteglad för det. Eller jag var jätteglad för det, men sen åkte min mormor in akut igår afton. Det är nåt med hjärtat och idag ska hon skickas till Umeå för att fortsätta utredningen där. Min mormor betyder så fruktansvärt mycket för mig och det gör mig verkligen ont att hon inte mår bra. Skulle någonting hända henne så vet jag inte vad jag skulle ta mig till...

Planerna för festen på lördag är också i full gång. Hade tänkt handla en del idag. Men nu känner jag mig lite off även när det gäller det. Kan jag ens ha en fest när mormor är dålig? Hon skulle absolut tycka det, men ibland får jag bara så dåligt samvete om jag gör roliga saker när andra inte mår bra.

Ska i alla fall upp på sjukhuset och hälsa på henne ikväll. Det känns i alla fall bra.


Hår

Var och köpte mörkare toning idag. Sist jag skulle färga det ville det inte riktigt bli så mörkt som jag hade tänkt mig, utan fick liksom ljusare utväxt. Men nu har jag köpt en supertoning som är bättre än alla permanenta färger som jag testat. Har faktiskt hittat ett par gråa strån, så det krävs bra grejer nu.

Hade tänkt klippa mig också. Är sugen på lugg igen. Tycker att det är så snyggt, även om det är lite jobbigt att platta den varje dag. Men ska man vara fin...

Älskar kombinationen av långt rakt blankt mörkt hår och lugg. Som Lily Allen har i
den här videon. Drömhåret just nu.






Thank you for smoking part 2


























Erase me

Älskar den här låten! Kid och Kanye, kan det bli mycket bättre?





"I keep on running, keep on running
And nothing works
I can't get away from you, no

I keep on ducking, keep on ducking
And nothing helps
I can't stop missing you"


Onsdag

Fick ett rosa brev idag. Det är inte varje dag. Det var i alla fall från KD angående den kommande utbildningskvällen. Kul med rosa brev! Så kul att jag satte upp det på kylskåpet.

Har just ätit sen middag. Ostomelett. Snabbt, enkelt och helt okej. Till efterrätt blev det aprikoskräm som jag sitter och smaskar på nu. Det påminner mig om skolan i Vasa. Där fick man kräm till dessert i skolmatsalen. Varje dag till och med, om jag inte minns helt fel.

Har jobbat idag och fortsätter "jobba" hemma. Tvättar lakan och arbetskläder. Så alldeles strax ska jag bege mig ut till tvättstugan för att mangla. Manglade lakan är verkligen ett måste. Och jag tycker faktiskt att det är kul att mangla. Rofyllt på nåt sätt.

Är rätt så trött så sen ska jag nog bara bädda ner mig i sängen och se på, ja, ni kan ju gissa. Haha.

Thank you for smoking
























Your body is a wonderland




"We've got the afternoon
You got this room for two

"



you got me hanging around for too long

"you say I never go for little
and I always need more
and you're a thousand dollar playboy
that I just can't afford"





Gröna fingrar

Igår planterade jag om samtliga blommor som finns i mina ägor. Är en del faktiskt. Kastade bort två som tyvärr inte överlevt vintern och varma element, och sen bytte jag krukor och rum för vissa. Tog de stora roströda krukorna som jag haft i sovrummet och planterade alla blommor som kändes lite "exotiska" och ställde dem i vardagsrumsfönstret. Blev riktigt bra med maffiga stora blommor där och de passade väldigt bra till mina ljusstakar i form av palmer som står på bordet framför fönstret. I köket har jag numera bara gamla klassiker som sankt paulia, svärmors tunga och streptocarpus. Passar ypperligt där!

I sovrummet står numera bara en stackars orkide. Tanken är att skaffa nya blommor dit när jag ändå ska tapetsera och möblera om. Har en dröm om ett fönster fullt med pelargoner och rosengeranium. Det påminner mig om när jag var liten och mamma alltid hade sitt sovrumsfönster fulla med just dessa blommor. Så somrigt och fint. Doften av rosengeranium är också helt underbar. Helst vill jag ha dem i fina Waldemarsudde-krukor. De är inte helt gratis så det blir en bra sak att önska sig i födelsedagspresent.












Tisdag

Tog en liten sovmorgon, så nu sitter jag och dricker mitt morgonkaffe. Hade kunnat sova hur länge som helst idag känns det som, men då jag äntligen fått lite ordning på sovrutinerna så tänkte jag att det var onödigt att förstöra dem. För jag går faktiskt och lägger mig innan tre nu(oftast, i alla fall på veckorna) och sover sällan längre än till nio så det går helt klart åt rätt håll.

Ska följa med mamma och mormor och handla idag. Matshopping. Ni kan nog inte förstå hur mycket jag längtar till löningen om en vecka. Har aldrig i mitt liv känt mig så här fattig, så pengarna är verkligt välkomna! Så idag får jag väl mest titta på. Haha.

Bäst att ta sig upp ur soffan då.
So long!

Back home

Hemma från Umeå igen. Blev en snabbis till Erika och sen middag på Frasses. Hann med väääldigt mycket skvaller och tjejsnack också. Som det ska vara!

Nu ska jag bara koka en kopp kaffe, skicka lite vinnarmail(Tradera) och sen bara mysa ner mig med Mad men i sängen. Lär sova gott efter ett par avsnitt.

Natti natt!







En snabbis

Verkar bli en liten tripp till Umeå ikväll. En snabbis för att hämta smink som Kajsa glömt där i helgen. Men det blir nog kul. En mini-roadtrip med massa tjejsnack och skvaller. För jag antar att det finns en hel del att skvallra om efter den här helgen... Moderat-fest, nya och gamla ragg och ja, massa tjejsnack som sagt. Kul kul!


Måndag - balkanpop och loppisfynd

Det är sportlovsvecka uppe hos oss i norr nu. Det brukar oftast innebära fint väder. Och är det inte solen som jag skymtar där bakom ett moln? Ett par plusgrader är det i alla fall.

Tänkte ta en cykeltur runt här på A-torp. Klaga på fula möbler på möbelaffärerna, kika efter kul saker på Myrorna och kanske köpa en liter mjölk eller två. Bara ta det lugnt och njuta av min lediga dag helt enkelt. För efter två dagars ledighet så jobbar jag en vecka i streck. Kul, kul.

Var förresten på loppis igår och hittade en hel del kul grejer. Kan visa sen.

Är totalt hooked på Balkan och östeuropa just nu. När det gäller musik alltså. Eller inte bara det kanske. Det började med en jättesöt ryss som brukar handla av mig på jobbet ibland. Blir helt knäsvag av hans leende. Sen brukar jag alltid börja lyssna på gamla Eurovisionsbidrag den här tiden på året, och då blir det naturligt Balkan-pop som spelas mest. Älskar den typen av musik faktiskt. Längtar tillbaka till våren i St Petersburg också. Och som tur är blir det nog en tur till Estland i början av juni. Jag verkligen älskar sydeuropa, men samtidigt så har jag en förkärlek till det lite mer melankoliska och hårda östeuropa också. Vackra gamla stadskärnor och kommunistiska gråa ytterområden. Älskar kontrasten.

Har lyssnat mycket på bosniska Regina de senaste dagarna. De var med i Eurovision 2009 och hade kanske
den absolut bästa låten det året. Men de har gjort en hel del annat bra också. Davor som sjunger har en underbar röst, och så är han rätt så lik Johnny från Roomservice tycker jag. Haha.





En sexigare version av målar-Johnny.



En annan sorts kärlek

Hade en riktigt trevlig kväll igår. Delade på en flaska chardonnay, pratade, skrattade, kramades och stekte hamburgare mitt i natten. Som på den gamla goda tiden, fast utan massor av jobbiga känslor.

Kände ingenting alls faktiskt. Inget annat än att jag älskar honom som vän och att jag älskar hur kul vi verkligen kan ha ihop. Vi är så lika samtidigt som vi är så olika. Som de bästa relationerna brukar vara.

Men jag är så glad att vi träffades igår. Jag behövde det som något slags avslut. Inte ett avslut på så sätt att vi aldrig kommer att ses igen, utan som ett avslut på massa jobbiga känslor. För nu vill jag träffa honom ännu mer.

Det är svårt att förklara, men om jag säger så här kanske ni förstår. När vi hade gått och lagt oss kände jag bara: "Kan du inte åka hem så jag får spendera lite tid med Don Draper och somna till Mad men?" Jag sa det självklart inte, men det var så befriande att kunna ha tänka så utan att få skuldkänslor. För i ärlighetens namn så tänkte jag så ibland även i slutet av vårat förhållande, men då fick jag alltid skuldkänslor och dåligt samvete för att jag ens tänkte så. Jag ville älska honom som partner, men på slutet kunde jag inte det.

Nu älskar jag honom som en vän, och jag ser fram emot fler kvällar och nätter med skratt, diskussioner och vin. Vi passar så bra ihop, men det är inte alltid att det fungerar ändå. Men jag känner att jag har fått en ny vän, och även en ny kärlek. En annan sorts kärlek. En okomplicerad och sund kärlek.




Men vem vill inte spendera sina nätter med Don Draper?



Är det så här att ha barn?

Har varit hektiskt på sista tiden. Har inte riktigt hunnit med mig själv. Efter jobb och allt annat som har stått på schemat så har jag kommit hem, slängt mig på soffan och försökt blunda för hur stökig lägenheten har varit och i vilket desperat behov av lite ompyssling jag själv har varit.

Så i afton har jag städat, renbäddat och plockat upp den rena tvätten ur tvättkorgen. Sen tog jag en lång skön dusch med peeling, fotfilning, insmörjning och allt sånt där piff som är så underbart skönt. Sen har jag tagit på mig snygga underkläder, till skillnad från de slitna och obekväma jag har haft på mig bara för att jag inte orkat tvätta de snygga och sköna.

Jag mår inte bra av att ha ett ostädat hem och ofilade fötter helt enkelt. Och nu frågar jag mig, är det så här det kommer att bli den dagen man eventuellt får barn? Kommer man inte hinna med peeling, manikyr, sorterade sockar och rena golv? I så fall vet jag inte om jag vill ha barn. Ja, om jag har en nanny och en städerska som avlastar mig ett par gången i veckan kanske. Så tacka gud för rut-avdraget! (Och hoppas att det finns kvar även den dagen...)



She wanna see what's hiding in my CK briefs




Ex-kex

Igår kväll dejtade en gammal dejt. Eller rättare sagt, jag träffade en kille som jag dejtat tidigare. Två år sen sist. Två år äldre(och han är inte längre tonåring...höhö). Två år av nya erfaranheter. Men, det märktes faktiskt inte. Vi skrattade och pratade som vanligt. Och han var lika snygg som vanligt.

Ikväll ska jag träffa en föredetta pojkvän. Ett försök att reda ut nåt. Eller kanske bara för att jag trots allt saknar honom. Jag har inga som helst förväntningar, eftersom att jag inte ens vet vad jag vill förvänta mig. Jag tycker bara att det är tråkigt att slänga bort en fin vänskap på gamla problem.

Det låter säkert hemskt att bete sig som jag gör, men det bryr jag mig faktiskt inte om. Jag är singel och fri att göra precis vad jag vill. Även jag måste väl få leva mitt liv? Jag tror att det handlar om någon slags ålderkris, men om det är så så må det då vara. Jag har överanalyserat så mycket i mitt liv att jag känner att för en gångs skull så vill jag bara leva och go with the flow. Var det tar mig, det får jag se då.




I'm not the kinda girl to get messed up with you




This is not a bad night






Lyssna aldrig på mina råd

Lite skämtsamt sa jag till en kompis för ett tag sedan att hon kanske skulle satsa på sitt ex lillebror. Lillebrodern är inte så liten längre, utan bara en yngre kopia av hennes ex. Ett skämt som var just det, ett skämt.

Men under en blöt efterfest för ett tag sedan så "råkade" hon hångla med lillebrodern. Kanske inte det smartaste man kan göra. Och nu känns det lite som att jag är delaktig i snedsteget. Men vid det här laget borde hon ändå ha lärt sig att inte lyssna på mina råd och knäppa idéer. För mig är det mesta liksom snack och ingen verkstad.

But, I don't blame her. Killen är ju faktiskt inte så tokig...utan rätt så hett lammkött...



 


Jag tror faktiskt inte att det är lagligt...

...att vara så här het.



















Men det portugisiska blodet måste vara svaret på hur det är möjligt.

 

Tattoo you

Det är sju år sedan jag skaffade min första och enda tatuering. Jag ångrar den inte en sekund, trots att det inte var den som jag hade tänkt mig från början. Hade tänkt mig en annan, men i sista sekund så fick jag en impuls och gjorde min CE-märkning. Det var mammas idé faktiskt.

Har länge tänkt göra en till, men inte kommit fram till vad. Men nu, sju år senare trillade poletten ner och jag kommer helt plötsligt på två som jag vill göra. En vet jag dock inte riktigt var jag vill att den ska sitta. Så det återstår ändå lite grubbling.

För övrigt tycker jag att tatueringar kan vara oerhört tacky och fult. Sånna poppis-tatueringar som blir väldigt ute efter ett par år(tänk tribals, trampstamps, kinatecken mm). Sleeves tycker jag också är fult. Och stora tatueringar i allmänhet, och på tjejer i synnerhet. En hel del annat går också bort. Typ dödskallar. Bland annat.

När jag får tummen ur är en annan sak...








Blått

"Selfishness is not living as one wishes to live,
it is asking others to live as one wishes to live."

- Oscar Wilde



Det här citatet sammanfattar anledningen till varför jag röstar borgeligt.




Torsdag

Vaknade i natt och var jätteyr. Vaknade på morgonen och var lika yr. Är fortfarande yr, men inte lika mycket. Har ingen aning om varför faktiskt.

Sol och plusgrader idag. Helt underbart! Snön verkar krympa också. Älskar den här tiden på året när det droppar från taket och när snön runt vägarna är skitig och svart. Och sen kommer doften av gammalt surt gräs. Jag låter kanske ironisk, men för en gångs skull är jag inte det. Jag älskar faktiskt både den skitiga snön och doften av skit från det gamla gräset!

Är ledig idag. De här lediga dagarna har gått i en rasande fart. Ska ut med mamma en sväng på stan hade jag tänkt. Måste förbi AF också. Samt hälsa på mormor. Mamma och mormor ska förresten på semster till Riga i sommar. Jättekul tycker jag! Mormor har reumatism och går med kryckor, men nu har hon i alla fall bestämt sig för att testa på att resa ändå. Jag hoppas att hon gillar Riga, och är det så så tror jag att hon kommer att få blodad tand. För hon är tuff tanten!

Nu ska jag dricka kaffe samt klä på mig. Later!

Drömmannen

Tänkte att jag kan tipsa om mina favoritbloggar. Tanken kom när jag själv satt och försökte hitta nya roliga bloggar att läsa. Det är inte alltid det lättaste så jag tänkte att det kan vara kul med lite nya idéer.

Jag läser allt från mina vänners bloggar till politikerbloggar, heminredning, musik och livsstil. En väldig blandning helt enkelt.

En rätt så nyfunnen blogg som jag verkligen älskar är
Mäster Henriks.
Magnus Lundgren heter den supercoola killen som har bloggen. Han bor i Malmö, är musikalartist och brinner för 1700-tal, allmoge och antikviteter. Dessutom har han både katt och pelargoner. Ful är han inte heller. Med andra ord; han är kanske den ultimata mannen. Jag älskar också antikviteter(och Skåne) så jag drömmer mig bort och mår bra av den här bloggen.





Nu gör vi ett nytt försök!

Superlänge sen jag bloggade sist...igen. Men jag har varit helt utan dator samt haft en stenåldersmobil så det är anledningen.

En kort sammanfattning av den senaste tiden kanske vore på sin plats?

Jobb. Party. Utgång i tråk-Skellefteå. Jobb. Allians-möte. KD-möte. Jobb. Ost och vin. Reseplaner. Festplaner. Jobb. Jobb. Jobb. Möten. Och ännu mer jobb. Massor med jobb och en del kul helt enkelt.

Har förresten sökt några Komvux-kurser också. Inte för att jag behöver, utan för att jag vill. Hoppas mest på historia och rättskunskap. Dummare lär man i alla fall inte bli. Funderar på en kurs i franska också. Men jag måste ju hinna med jobbet och politiken också.

I och med att datorn blivit formaterad(eller vad det nu heter...) så försvann alla bokmärken, så nu försöker jag komma ihåg vilka bloggar jag har följt samt hitta nya bloggar att följa. Rätt så kul faktiskt!