Förvirrad?

Nyss var det någon som ryckte i dörrhandtaget och sedan knackade på. Trodde först att det var mamma, brorsan, J eller nån. Öppnade i alla fall...och vem står där ute?
Jo, min granne som bor några dörrar bort. Snacka om att han såg förvånad ut när jag öppnade. Han bad om ursäkt och sa att han hade gått fel.
Är det inte lite illa när man inte ens hittar hem? Iofs är de som bor där kanske inte guds bästa barn, och kanske var han inte helt clean...men ändå. Även om jag kommer hem askalas så tar jag ju rätt dörr.

Men jag tyckte mest att det var kul och garvade åt situationen.

Pepp-talk

Jag har insett en sak. Jag är rätt så nöjd med livet ändå. I alla fall just nu.

Visst, en inplanerad resa, en extra slant i plånboken, ett par nya skor eller eventuellt en pojkvän skulle inte sitta helt fel. Och visst klagar jag ibland på att jobbet är trist eller att ingenting händer.
Men samtidigt har jag mer att glädjas över än jag saknar. Jag har äntligen en fast jobb som jag faktiskt också trivs med, en fin lägenhet som jag längtar hem till, fantastiska vänner och en helt underbar familj.  
Dessutom har jag fina minnen från olika resor, upptåg och liknande. Och så försöker jag ta vara på tiden, göra det jag känner för och se möjligheter och det positiva i saker och ting.

Mitt liv är kanske egentligen inte bättre än någon annans, men det gäller att göra det bästa av situationen. Det är inget som säger att man är lyckligare för att man kan bada i pengar, köpa lyxprylar varje dag och gå på flotta middagar varje kväll. Jag tror istället att man uppskattar sakerna mer om man faktiskt har jobbat för dem.

Mer färg överallt tack!

Efter pedikyren igår så insåg jag att det är så mycket mer jag skulle behöva göra.
Grillas några timmar i ett solarium t.ex. Är sjukt blek nu. Det är faktiskt sant. Är snart genomskinlig, så blek är jag. Haha... Skulle även behöva tona håret. Tycker att det ha blivit för ljust. Och när jag ändå är igång så borde jag färga fransarna och brynen också. Kanske kan jag fixa det ikväll...om jag orkar. Dessutom behöver jag plocka brynen. Visst, jag är glad över att mitt hår växer grymt fort. Men ibland bannar jag det...för hur kul är det att även ögonbrynen växer lika fort? Vore jag kille skulle jag vara en sån som rakade sig på morgonen och hade helskägg på kväll typ. Haha...

Bad bad boys...and a whole lot of them

Nu är fötterna lena och fina igen. De fick ett snyggt lila lack också. Ja, naglarna alltså. Mycket bättre!
Dessutom har jag skvallrat så hjärnan känns helt tom. Tydligen finns det alltid nytt skvaller, oavsett hur ofta eller sällan man träffas. Fick dessutom lite råd, eller snarare åsikter, om hur jag ska göra med en viss sak. En viss kille närmare bestämt...
Såg som sagt var Tusenbröder också. Och Miami Ink. Vi konstaterade rätt fort att om man träffade
Chris Nuñez irl så skulle det inte dröja många sekunder innan trosorna var vid knävecken. Haha...nä, men han är het. Det är nåt speciellt med den typen av killar...


Nä, nu är det bäst att tvätta bort ansiktet och hoppa ner i sängen. Dock (tyvärr) utan Chris...
Jobb imorrn. Två veckor eftermiddag. Blä! Känner mig inte peppad alls...




Vad är det med mörka badboys?
Någonting tydligen...


3 x music

VH1 står på och spelar någon form av 90-talsmusik(skulle jag tro. Grannen dunkar sin musik genom väggen. Och på datorn spelar jag just nu Ja Rule.
Om det är förvirrande? Nja...jag är van. Har i princip alltid på musik i vardagrummet, och sen får jag oftast för mig att lyssna på musik på datorn också. Gillar inte tystnaden. Jag kanske är lite musikskadad...

Snart får jag besök. Planerna är att se Tusenbröder och skvallra. Ska försöka hinna fixa fötterna också. Är i stort behov av pedikyr...




Ja Rule ft. Fat Joe & Jadakiss - New York


Skumma anekdoter

Söndag. Har inte så mycket att skriva än. Vaknade tidigare än väntat av att det stormade ute. Ska ut en sväng snart. Är sugen på grillad kyckling. Kanske blir det det till lunch? Ska hänga med brorsan ett tag. Sen får jag annat besök ikväll.


Jo, kom på en sak. När jag var i Umeå i torsdags så träffade jag en gammal bekant. En kille som jag kände förr. Har inte träffat honom på säkert 2-3 år, och då var det bara som hastigast. En nick i kön på Ica typ. Men för ca 8-10 år sedan så kände vi varandra.
I alla fall. I Umeå så snackade jag med honom. Han var sig lik, fast med lite mörkare röst kanske. Vi uppdaterade varandra om hur våra liv ser ut nu. Vad vi sysslar med och sådär. Ni vet. Enkla grejer. Sånt man gör.
Jag berättade att jag bland annat kränger korv för att få pengar till hyran. Var på han svarar: "Men du som inte ens åt korv förr?!".  Nej, det gör jag inte nu heller. Men det var ändå rätt kul att han kom ihåg det 10 år senare. Det fick mig att inse att ibland kanske folk kommer ihåg de skummaste grejerna om en. Inte de viktigaste, utan mer små detaljer...som i och för sig också kan vara viktiga men. För jag gör ju samma sak, kommer ihåg skumma anekdoter om folk. Jag minns kanske inte vad deras dåvarande pojkvän/flickvän hette, var de sommarjobbade eller vad de lyssnade på för musik. Men jag kan däremot komma ihåg vad de hade för skor, vad det rökte för cigaretter, vad de sa vid nåt tillfälle eller något annat mindre viktigt.

Anyway...det var kul att träffa honom i alla fall!

Finska män och villkorslös kärlek

Sov hos mamma natten till idag. Inte för att jag vantrivs där, men jag saknade ändå min egen lägenhet. Det är skönt att ha sitt eget rosa badrum, sin morgonrock, sin soffa och sitt egna kök att koka kaffe i på morgonen. Det är bekvämt att bo själv helt enkelt. Kan inte förstå månniskor som inte klarar av att vara själva. Att vara själv och att vara ensam är faktiskt två skilda saker. Fast, jag måste ändå medge att det var väldigt mysigt när Timo kom och kröp upp bredvid mig på madrassen i morse och la sin mjuka kind mot min arm och började spinna. Det kallar jag villkorslös kärlek.

Igår var jag på bio. Såg den nya svenska filmen Patrik 1,5. Tyckte faktiskt att den var riktigt rolig! Komedier brukar inte riktigt vara min grej, utan jag är mer för kriminalitet och ond bråd död, men den här hade ju i alla fall ett budskap, vilket är ett stort plus.
Gustaf Skarsgård var över all förväntan, och seriöst, jag skulle inte tveka att adoptera "Patrik"(Tom Ljungman) vilken sekund som helst. Så jäkla söt kille! Trovärdig i rollen var han också.



Skulle inte ni adoptera honom?


Idag har jag som sagt varit på hockey. Sett AIK vinna med 3-1 över Södertälje och blivit lite mer kär i Marttinen. Det är något väldigt tilltalade med den killen alltså. Kanske är det att han ser så snäll och oskyldig(och ung!) ut, samtidigt som han är en riktig vinnarskalle med ett hett temperament... Och de där ögonen och det där suget i blicken... Det är nåt med finska killar alltså! Sen ska vi inte glömma att han är en grym hockeyspelare också. Haha...

Efter det middag. Oxfilé och trevligt sällskap. Riktigt mumsigt var det(ja, filén alltså...haha)! Och nej, det har inte blivit något
griskött än. Men nu är det inte länge kvar tills Ramadan är över. Inte för att jag direkt har saknat griskött men...


Jyri Marttinen

Men lammkött är väl okej?
Nä, han är ju faktiskt 26, men jag inbillar mig att han är lammkött ändå...


Södertälje

Blir visst hockey idag. Pappa skulle bort så jag fick låna hans plats. Nice, nice... :) Efter matchen blir det middag på stan med några vänner. Och senare på kvällen får jag ev besök också. En riktigt skön eftermiddag med andra ord!

Rödluvan

Var till Umeå igår. Kom hem med en röd duffel och en ny kofta. Duffeln känns väldigt "Rödluvan", and I like it! Annars hände det inte så mycket. Var och kollade på brorsans lägenhet, tog mått och snackade med han som bor där nu, sen käkade jag jättegod vegetarisk pizza med fetaost och färska champinjoner. Mums!

Idag ska mamma förmodligen måla klart min trapp. Vilket betyder att jag måste lämna my crib i åtminstone en natt. Känns inte kul, men det funkar la. Och det är ju värt det med tanke på hur snyggt det kommer att bli! :)

See you!

Gud lyssnade

Mamma har målat själva trappstegen hos mig idag. Färgen stank så mycket att hon blev yr. Hur rädd blev jag inte att lilla Sven skulle vara död när jag kom hem igen? Dessutom gick det ju inte att gå upp och kolla heller. Var så himla rädd och hade så dåligt samvete hela dagen, så gissa om jag blev glad när jag kom hem och såg att han bara mådde fint! Vet inte vad jag hade tagit mig till annars... Lilla fina Svenne.

Imorrn har jag tagit ledigt. Jag och mamma hade tänkt åka till Umeå. Shoppa. Ta lite mått i lägenheten. Och kika lite på brorsans skola. Nice. Känner att jag är i behov av en liten tur. Nog för att det kommer att bli en hel del Umeå sen också. Flytt, inflyttningsfest, Magnus Betnér, hockey, Håkan Hellström(som i alla fall blev framflyttat...) mm. Men det blir bra. Gillar att röra på mig, om än det bara är korta bitar.

Håller på att ladda ner Timbuktu & Damns live-platta. Yeeah! Sen blir det sängen. Pronto!


Det får inte vara så

För första gången ber jag på riktigt till Gud, Allah eller den som vill lyssna. Snälla, låt inte det värsta ha hänt! Men jag är så rädd att det redan har det... :( Allt för min fåfängas skull...

Äkta kärlek



Har som sagt var pysslat lite idag. Ibland får jag mina il... Pimpat några krukväxter närmare bestämt.
Gjorde ett hjärta och ett "garnnystan" i ståltråd som jag blingade med lite sötvattenspärlor och vanliga glaspärlor. Jag tycker att bling-bling passar till i princip allt, så varför inte köra på äkta pärlor även till blommorna? 



Ser ni bollen?
Som sagt, mobilkameran är inte den bästa,
men just nu orkar jag inte använda den vanliga så ni får stå ut...


Nej, det är inte cannabis jag odlar i köksfönstret.
Haha...

Pyssel

Som tur var skulle pappa ut och jobba först ikväll så han kom upp på Solbacken med extranyckeln till bilen. Thanx papa! Men att jag ska vara så klantig att jag låser in nyckeln, det är fan helt otroligt! Och som sagt, det har hänt förr...mer än en gång.

Målar, pysslar och står i. Mår som bäst när jag har sånna saker att sysselsätta mig med. I love it! Har målat klart runt trappen, så nu är det bara själva trappstegen kvar. Får se om jag hinner börja med det ikväll. Det beror på hur fort den andra färgen torkar.

Men, man blir trött av att "jobba". Så nu är det jag och brorsan som åker till pizzerian. Ska bli riktigt gott! Hoppas att snyggingen jobbar också. Hehe... Pizza är kanske inte det nyttigaste, men jag tycker att man kan få äta onyttig mat en gång i veckan. Sen vilken dag det är spelar mindre roll.

Ni kanske får se mitt pyssel sen, men så länge får ni nöja er med en bild från mitt kök.




Som sagt, min mobil tar inte de bästa bilderna...men här är i alla fall en bild på en favorit här hemma. Ljusstakarna är från Cult Design och porslinsskärbrädan i form av ett löv från Serholt.
Tycker att de passar väldigt bra ihop, och sen passar de även väldigt bra in i mitt kök.

Crap!

Hur dum får man vara?! Låsa in bilnycklarna? Det värsta av allt är att det inte är första gången... *suck* Däremot är det första gången jag bloggar från mobilen. Vi får väl se om det går bättre för idag verkar då min hjärna inte direkt gå på högvarv...

Malmoe

Stuck. Har våldtagit mina öron med Timbuk sen jag skrev förra inlägget. Nej. En liten korrigering behövs där. Självklart var det ingen våldtäkt, utan snarare underbart och fantastiskt sex...

Anyway. Hittade
den här versionen av Det här är ditt land. Kamraterna ft. Timbuktu. Underbar skånska. Helt plötsligt börjar jag längtar enormt mycket till Skåne. Var ett bra tag sen jag var där sist. Vet inte varför, för egentligen är Skåne kanske det vackraste i vårt land. Sveriges framsida...

Någongång ska jag skaffa mitt äggskalsvita hus med pilallé och låga stenmur ute bland raps- och vallmofälten på den skånska landsbygden. Det är drömmen när det kommer till sommarhus. En fantasi som har funnits i huvudet väldigt länge. För det är nog bara där som jag inte får lappsjuka av landbygden. Kanske för att det ändå alltid är nära till en stad.

Men så länge kan jag lika gärna tänka mig att åka ner till Malmö. Äta middag på favoritrestaurangen, ramla runt på kullerstensklädda torg och känna den fuktiga havsluften i ansiktet.
Damn you mama som flyttade från Skåne!

29/10...

...släpper Timbuktu sitt nya album, En hi-5 och en falafel. Jag längtar som f-n!

Oberoendeframkallande var riktigt grymt bra, så jag hoppas att tror att den här plattan blir minst lika bra. Men jag litar på Jason, hittils har han aldrig gjort någor skräp. Ingenting låter som något annat, men allting är bra. Det är inte det inte alla artister som kan skryta över att ha lyckats med. Kanske beror det på att killen inte snöar in sig i ett litet hip-hop-hörn(som många hip-hopartister har en tendens att göra), utan vågar blanda stilar hejvilt. Det ska han ha cred för.

Här har ni
ett litet smakprov från plattan om ni känner för det. Tack för kaffet.


picture

Modebloggare, se hit! Om ni vågar...

Personalmötet gick fortare än väntat. Vi hann gå igenom mycket, och jag hann framföra en hel del åsikter. Ovanligt? Nja...kanske inte direkt. Men jag tycker absolut att vi ska kunna erbjuda korv utan griskött och att vi utan krångel ska få våra raster på helgerna. Hoppas i alla fall på lite ändringar nu framöver!


Måste bara få klaga på ytterligare en sak nu när jag ändå är uppvärmd. Jag är så grymt less på modebloggare! Missförstå mig inte, jag älskar själv snygga kläder, skor och accessoarer. Vad jag däremot inte förstår är hur alla kan ha samma smak? Hur kan alla gilla ett visst plagg och all grejer som är inne just nu? Plockar man inte godbitarna som kan gillar och blandar med sin personliga stil? Tydligen inte. Men många av de här tjejerna verkar inte ens ha någon egen stil så... Outfitsbilder som ser precis likadana ut som alla andras. Tips på plagg...som alla andra redan har tipsat om. Är det kul? Om man nu är så intresserad av mode så borde man kanske försöka hitta sin egen nisch. Eller?

En annan sak jag inte förstår med dessa "modebloggare" är att de inte verkar ha några som helst andra intressen. De lyssnar inte på musik, går inte på kulturella evenemang, shoppar inget annat än kläder och är totalt lost i samhällsdebatten. Ja, de fikar ju och går på träffar med andra modebloggare. Det händer det ju att de skriver om. Men det är ytterst sällan de tar ställning till aktuella samhällsfrågor och de verkar inte ens bry sig om vad som händer utanför Gina Tricot och HM. Jag säger inte att de måste kunna allt om politik, vara volontärer i Afrika eller jobba i soppkök, för vem gör det liksom? Men har de som bor i t.ex. Stockholm ens varit ut i en förort eller pratat med någon som bor där? Det är inte bilden jag får i alla fall...

Jag vet, det är mode dessa människor skriver om. Men kan de ändå inte någon gång engagera sig i något annat? Eller kanske åtminstone försöka skriva lite mer personligt om mode? Jag vet inte... Det skulle i alla fall få er att verka mer mänskliga.

Jag skriver kanske heller inte så mycket om samhällsproblem, men jag försöker åtminstone blanda lite. Jag långt ifrån perfekt, men jag är å andra sidan ingen proffessionell bloggare heller. Får inte en spänn för det jag skriver.


Nej, nu är det slutklagat för idag. Tror jag... Istället ska jag laga lite mat. Norrländskt deluxe...viltskav. Hehe... Men det är faktiskt riktigt gott! Dessutom har min libanesiske vän utmanat mig. Eftersom att det är ramadan tycker han åtminstone att jag kan skippa griskött. Det har jag också. Har inte ätit gris i någon som helst form under tre veckor nu.  Det är inga problem, är inte speciellt förtjust i griskött ändå så. Och det mesta kan man faktiskt byta ut mot nötkött, kyckling eller t.ex. vilt. Av någon konstig anledning känns det som att jag mår bättre av att skippa det också. Hm...

En underskattad musiker

Jobb idag igen. Eftermiddag. Känner mig inte alls peppad. Men om jag har tur så kanske jag får träffa lite trevligt folk i alla fall. Fast det lär väl heller inte hända... *suck*

Sov länge idag. Det behövdes känner jag. Men jag har i alla fall hunnit sätta upp en tavellist i "nya" trappen och nu tänkte jag diska lite också.

Ev blir det en liten inköpstripp imorrn(efter personalmötet *suck*). Har lite småsaker som skulle behövas här hemma. Hösten är bra tid att inreda tycker jag. Man är inne mycket mer och känner att man vill ha detmysigt runt sig. I alla fall jag...

Igår såg jag Extra extra. Brukar i och för sig se det ganska ofta. Igår var i alla fall den gamla(hur gammal är han egentligen?) soul-killen Stephen Simmonds med. För några år sedan
lyssnade jag en del på honom. Inte för att det riktigt är min typ av musik, men ibland behöver man variation antar jag. Efter den perioden glömde jag helt bort honom. Så ny har jag kollat lite på Youtube(den bästa uppfinningen någonsin?) och inser att jag fortfarande gillar honom. Kanske en av Sveriges mest underskattade musiker.





What is love?

Har haft en riktigt trevlig kväll med Bea. Först käkade vi en riktig klassiker, kyckling med ris och currysås. Det var riktigt mumsigt(och riktigt länge sen jag åt sist)!
Sen har vi skvallrat, sett på svenne-tv och käkat godis. En helt vanlig lördagskväll med andra ord.

Vi har spånat lite på en kommande fest också. En tema-fest. Med vilket tema? Jo, det temat som känns absolut mest
rätt just nu, nämligen eurodance -94! (eller all bra eurodance från första delen av 90-talet funkar ju...) Alltså, vi skippar ju själva grejen med att klä sig tidsenligt utan kör bara stenhårt på musiken. För det är helt jävla grym musik! Jag tror att tillhör man min generation så antigen älskar man eller hatar man den musiken, man kan liksom inte vara neutral. Eller vad säger ni?


Nr 1 all times inom genren måste ändå vara Haddaway!
Vilka minnen...



Out of order

Har målat, fixat och shoppat(!?) hela dagen. Nu är jag slut!
Men, jag ska alldeles strax iväg och besöka några polare. Diggar Lazee på högsta volym för att bli lite piggare. Funkar det? Nja...
Fast jag är ändå skvallersugen och känner att jag behöver lite sällskap ikväll, så det blir nog bra i alla fall.

Imorrn ska jag jobba. Två timmar övertid dessutom. Men sen kommer Bea på middag. Kul, kul!

Ciao!

Det blev elitseriepremiär...

...för mig ikväll. Pappa skulle dit med jobbet så jag fick låna hans sittplats. Nice värre. Förutom att vi mötte Rögle...dvs Kenny Jönsson. Usch för Krater-Kenny!
Var en rätt så svajig match som vi tillsist vann i förlängning.
Och jag insåg återigen storheten med
finska män... Mums!

Hann med ett besök hos farmor före hockeyn. Köpte med mig pizza från stans snyggaste pizzabagare(som gjorde våra pizzor före de som hade beställt före mig. Hehe... Tack!) på vägen. Jag träffar inte framor alltför ofta. Vi är rätt så olika hon och jag. Vi har inte alls samma värderingar. Men, jag har bara en farmor så det är bara att göra det bästa av situationen och det var faktiskt trevligt att träffa henne idag. Vi pratade om farfar som gick bort för några år sedan. Om vilken kämpe han var. Jag saknar verkligen farfar ibland...
Sen slötittade vi lite på tv, och hon slår över till fyran och That's 70's show. Hon erkände att hon brukade se på det ibland, "men det är ju så mycket porr i det där programmet". Haha...jag trodde inte ens att hon visste vad porr var(och det kanske hon inte gjorde heller?).

Jo, förresten. Fick äntligen hem mina snygga Adam Tensta tees idag. Love them! Även om det kanske inte är den bästa kvaliteten. Ska nog inviga en imorrn...


Hold on

Jag är verkligen inget fan av Neverstore. Men den här låten gillar jag, fast det är nog mest Lazees förtjänst. Kanske inte den bästa på hans platta, men jag gillar när man mixar olika stilar och sammarbetar över "genre-gränserna". Kanye är bra på det där...




Är det här jag?

Gjorde ett sånt där personlighetstest, och det här är reslutatet jag fick.

Din personlighetstyp:

Entusiastiska, kreativa och idealistiska. Kan göra nästan allt som intresserar dem. Socialt begåvade. Måste leva sitt liv i enlighet med sina värderingar. Entusiastiska inför nya idéer, men blir uttråkade av detaljer. Flexibla och öppna för argument. Många och varierade talanger och fritidsintressen.


Karriärer som skulle kunna passa dig:

Skådespelare, journalister, skribenter, musiker, konstnärer, konsulter, psykologer, entreprenörer, lärare, personalvetare, politiker, diplomater, TV-reportrar, marknadsförare, forskare, säljare, artister, präster, PR-ansvariga, sociologer, socialarbetare.

Stämmer det?
Jag vet inte men delar av det kanske. Jag ser mig själv som ganska kreativ, social och mina egna värderingar är väldigt viktiga för mig. Och ibland älskar jag verkligen att argumentera...så ja, det mesta kanske stämmer. Men att jag skulle bli präst? Nja...är ju inte speciellt religiös.


Bland spackel, damm och färg

Nu äntligen ska "trapphuset" få sig ett ansiktslyft. Den gula färgen och de rynkade hörnen ska bort, och istället ska det bli vitt. Är egentligen emot helvita väggar, men just här tror jag att det blir bra. Det behövs allt ljus som går att få och dessutom angränsar trappen till så många rum så det krävs att färgen passar till allt annat.
Nästa steg är att måla de orangea trappstegen grå. Men det får bli sen. Hinner inte allt i veckan ju.

Så vad jag kommer att sysselsätta mig med idag är att slipa, spackla och kanske börja måla. I love it! Fast det jag gillar mindre är slipdammet och att det blir stökigt. Men om resultatet blir bra är det helt klart värt det!

Höst- och vinterhud

Det börjar kännas att det är höst. Kylan kryper in under kläderna, koftorna blir tjockare och halsduken viras ett extra varv, löven gulnar och jag blir alltid lite mer melankolisk och cynisk(är det möjligt?).

Men det som nästan är det värsta av allt är att min hy blir sämre. Kylan, den torrare luften och bristen på sol gör huden torr som sandpapper samtidigt som små irriterande finnar dyker upp. Att jag sen visas ute mindre och dessutom har ett jobb som inte alls är snällt mot huden gör inte saken bättre. För att kombinera torr hud med stekos och fett...ja, ni kan ju själva räkna ut det.

Nu är det bara höst, och på vintern blir det ännu värre, så jag börjar redan nu att förberda huden med vad som komma skall. Är mer noggran med både rengöring och återfuktning. På sommaren räcker det för mig att smörja in den max en gång per dag, men nu måste jag använda ansiktskräm både morgon och kväll.
Samma sak gäller håret. För att det inte ska bli statisk och topparna bli torra så använder jag inpackning oftare.

Många verkar vara mer noggranna med sånna här saker på sommaren, men för mig så sköter solen och värmen det mesta då. Solen ger mig mer näring än vad den skadar. Så om ni har samma "höstproblem" som mig så har jag bara några enkla tips:

¤ Köp rengöring och återfuktning som är anpassat efter din hudtyp. 
¤ Dyrt är inte alltid bäst. Apoteket har bra och prisvärda produkter.
¤ Använd oparfymerade hudvårdsprodukter till ansiktet. Du har säkert ändå deo, parfym och kroppslotion som doftar. Jag tror inte att parfym är speciellt bra för huden ändå så.
¤ Schamponera aldrig hårtopparna och använd inpackning när det behövs.
¤ Glöm inte bort läpparna! De blir också lätt torra. Jag säger bara Försvarets hudsalva. Perfekt under läppglans.
¤ Ha med en liten tub handkräm i väskan. Det finns inget obehagligare än att ha torra händer.
¤ Rengör och återfukta, rengör och återfukta. Det låter kanske tjatigt, men att vara noggran med det är det enda som funkar i längden.

Nu hoppas jag på att huden är mer på min sida i vinter om jag börjar i tid. Har ni några bra tips tar jag gärna emot dem också.

Big shoe-cravings

De grymmaste skorna jag någonsin sett är förmodligen Beyonces Manolos i den här videon(kolla 2.14...). Tyckte att de var helt grymma när videon kom, och jag tycker fortfarande att de är lika snygga!

Men, Timberland har gjort ett par som påminner om dem. Lite annan snörning och bredare klack, men visst påminner de om varandra? Dessutom är priset lite annorlunda, de här från Timberland ligger på ca 120 dollar. Vad de från Manolo kostade vill jag nog inte ens veta...

Jag skulle helt klart kunna tänka mig att traska omkring i de här i vinter. Någon snäll som vill ge mig? Eller som vet om de finns att köpa i Sverige?



Ny mobil

Jepp. Jag blev less på min uråldriga Nokia 3310. Och den som ramlat i vattnet var sig inte lik. Med andra ord, jag köpte en ny telefon idag.
Blev en Nokia Xpress Music 5310. Rosa såklart. Närmare bestämt "candy gothic pink". Haha...

Visst, jag har hört en del skit om den. Och kameran verkar ärligt talat inte vara det bästa. Men å andra sidan, på min förra använde jag i princip aldrig kameran så det känns som att det kvittar.

Jag skiter helt enkelt i det negativa jag har hört, och tänker istället testa den och ge den en chans. Jag menar, herregud, skulle det vara något större fel på den så får jag väl försöka lämna tillbaka den. Jag vill ha en mobil med rätt enkla funtioner ,men som ändå är snygg och som funkar att spela musik på. Så...vi får se helt enkelt. Än så länge gillar jag den i alla fall!

Och nu så har jag fyllt den med skööön musik. Lovely!





Vad ska man tro...

Alltså näe...jag har aldrig sett Papa Dee som nån hustrumisshandlare, utan bara som en skön och trevlig kille. Det kan bara inte vara sant! När vi klurade på jobbet vem det kunde vara var det då ingen som ens tänkte tanken.

Hoppas att det är som både han och hans fru påstår...att det inte är han. Fast i så fall är det jävligt synd om killen som hängs ut på det viset.
Och är det han...nej, usch...så hemskt att man kan ha så fel om en person i så fall.

Den där Magnus...

Igår började hans nya program på tv. Jag tror att det kan bli bra. Riktigt bra.
Killen har fan humor. Och med humor menar jag sån humor som jag själv har. Något annat räknas inte. Ni vet, cynisk humor med en släng av lätt bitterhet.
Påläst är han också. Det krävs för att kunna driva med allt.

Sen tycker jag att hans
side-kick är söt. Det tyckte jag redan på Intiman ifjol. Blev faktiskt lite kär. Hey, that's me...och det är ju inget ovanligt direkt.

Och nu har jag bokat biljetter till Tal till nationen i Umeå. Jepp!




Snark

Jag vet en som kommer att vara trött på jobbet imorrn.
*zzzzzzzzz*

Suring

Good morning!

Har faktiskt varit uppe i mer än en timme. Det ni! Och en ledig söndag dessutom. Vad händer med mig?

Har en del att göra idag. Fixa saker här hemma, handla mat + andra nödvändigheter, boka tvättid, diska, kanske putsa fönster och se repriserna av Idol.
Ska på en kvartersfest med surströmming också. Så svennigt som det kan bli. Men jag gillar faktiskt surströmming...en gång per år. Det är den enda gången jag känner mig riktigt norrländsk tror jag. Haha...
Och efter festen så får jag besök av en polare. Nice...

Ciao!

Shopping och matlagning

Nu har jag äntligen köpt en ny gardinstång! Blev en tidningskorg till vardagsrummet också. Nice, nice... Får se när mamma har tid att komma hit och sätta upp stången. Jag kanske är händig, men inte när det kommer till att borra i väggar... Ska även passa på att putsa fönstren, byta gardiner och uppdatera lite bland växterna när jag ändå byter stång. Kommer att bli cleant tror jag!

Har sökt efter vinterskor ett tag nu. Har mängder av skor, men inga rinktigt snygga vinterskor i bra kvalitet med låg klack. Jo, ett par italienska i getpäls som ser ut som eskimo-skor har jag, men de är sjuuukt varma. Hittade två par så jag velar mellan. Ett par mer "praktiska" med fake-kaninskinnskant och ett par (egentligen lika praktiska) lite mer eleganta i svart skinn. De sistnämda passar kanske till fler tillfällen, men jag är en riktig sucker när det kommer till pälsdetaljer... Ja, ja...vi får se. Inget av paren var helt gratis, annars hade jag slagit till på båda tror jag!

Ska städa lite här hemma, och sen ska jag laga flygande Jakob. Egentligen en underksttad maträtt, om man gör den på rätt sätt. Jag kör utan banan och bacon, och med små bitar av fårsalami istället. Men hey, that's just me. Massor av jordnötter ska det vara också. Det är mums!

This is a modeblogg(?)

Imorse steg jag upp riktigt tidigt, hade nämligen lovat mormor att skjutsa henne till ögonläkaren för hon skulle operera sin starr redan klockan sju.

Jag vet inte om jag har sagt det, men min mormor är en cool mormor. Kanske den coolaste "gamligen" jag någonsin har träffat. Hon hatar pensionärer som gnäller och tycker synd om sig själva. Hon går aldrig och lägger sig före ett-två på natten och stiger sällan upp före nio-tio. Hon kan allt om alla kändisar, både svenska och utländska. Vartannat ord hon säger är en svordom. Och hon säger alltid sin mening. Hon har bäst humor. Hon skickar hjälpsändningar till halva värlen. Och framför allt, det går att prata om precis allt med henne. Alkohol, killar, alla typer av problem...you name it!
Det där var bara en kort presentation, men jag diggar verkligen min mormor. Hon är en av mina störsa
ta förebilder
. Och kanske den i släkten som jag är mest lik till sättet, som tur är.

Hur som helst, det där hörde egentligen inte dit, utan var bara en parantes. Förutom att vara en cool mormor så är hon en typisk mormor också. När jag körde henne till ögon så stack hon till mig en påse innehållandes en stor sockerkaka(vet inte vad kakan heter egentligen så vi säger så...) med mumsig fyllning och ett par stickade tummvantar. För sånt gör hon också, min mormor.

Måste bara få visa vantarna, som jag tycker är grymt snygga! De är mer cerisa i verkligheten och på framsidan är det stjärnmönster och på insidan ränder. Har flera par i olika färger och mönster, och de är de bästa och varmaste vantarna man kan ha på vintern. I love them!
Kanske ska jag be henne sticka några i lila och svart också. Det skulle vara snyggt, speciellt till min nya sjal....





I mitt badrumsskåp...

...har det inte direkt varit någon vidare ordning. Smink, gamla tuber med diverse krämer, damm och typ saker som inte hör hemma där. Allt i en (o)salig röra.

Häromkvällen bestämde jag mig för att verkligen röja på riktigt. Röja och sortera.



Det gick inte att hitta det sminket jag letade efter just då.
Det var äckligt av gammalt puderdamm. Och grejer jag aldrig använder tog för stor plats.



Vardagssmink har fått en neccessär. Ögonmake en annan. Och i den trejde samsas läppstift, gloss och underlagsmake. Mycket mindre rörigt. Dessutom är en hel del skumma tuber kasserade.



(Klicka)

Till sist...ett smart användningsområde till gamla snapsglas. Pennor och små borstar bor numera där.



(Och ja, mitt badrumsskåp är ganska så organge-färgat.)

Instutioner

Har ringt både tandläkaren och a-kassan nu på morgonen. Och nu ska jag strax knåpa ihop ett mail till arbetsförmedlingen + posta ett brev till a-kassan och betala en räkning.
Ibland är jag så jävla bra!
Grejen är den att jag brukar skjuta på sånt här. Hatar att ringa till okända människor på olika instutioner. Men, nu är det gjort i alla fall.

Igår var jag ledig. Men jag hade återigen migränen från helvetet. Låg i soffan hela dagen. Knarkade och spydde om vartannat. Har varit med om roligare ledigdagar. Orkade inte ens diska. Blä!

Idag ska jag i alla skola in en ny tjej. En tjej som jag känner dessutom. Det blir bra. Kul att slippa vara själv hela eftermiddagen. :)
Hon ska jobba med mig imorrn också. Good, good.

Nej, bäst att skriva det där mailet då.

Adam Tensta ft. Eboi

Grymma Adam har gjort det igen!
Låten är i och för sig inte ny, men videon är det. Och den är snygg!
Även sidekicken Eboi har fått mer utrymme. Tycker att han är riktigt jävla awsome, så det är bara positivt! Det är inte alltför ofta sidekicks är det. Oftast har de en tendens att bara vara jävligt irriterande irriterande...




Adam Tensta ft. Eboi - Dopeboy



(Och hur less måste inte ni vara på Adam Tensta vid det här laget...haha)

Kanye

I helgen spelar jag Kanye...om och om igen. Mina plattor från CDON har nämligen anlänt.

Killen är grym!



Can't tell me nothing


I'm so fresh?

Usch, jag känner mig verkligen inte friskare idag. Ögonen är febriga, halsen är svullen och jag svettas och fryser om vartannat.
MEN, jag ska på jobbet. Banne mig!

Så vad gör man åt saken? Ja, förutom att knarka allt som finns i medicinskåpet(och lite därtill) så kör jag på samma bana som igår. Nämligen, ju fräschare desto friskare.
Ansiktet är fastspacklat, klackarna är på och blinget är på plats i öronen.
Okej, jag ska byta om till mina fula arbetskläder så fort jag kommer på jobbet, men det har inte med saken att göra. Huvudsaken är att dagen startas fräsch.

So long!

Sviniga Todd och sviniga jag

Let's face it. När jag är hemma och sjuk så orkar jag inte bry mig så mycket om nåt. Speciellt inte mitt utseende. Duschen används inte speciellt flitigt, inte kläder eller smink heller. Idag skulle jag bara förbi videobutiken och pizzerian, typiska ställen jag besöker när jag är sjuk, men ändå så pass frisk att jag kan stå på benen. Hur som helst, slängde på mig kläderna som låg närmast, tjorvade ihop håret i en ful tofs och ja...sen var det inte mycket mer. White trash on drugs beskriver looken ganska väl...
Grejen var bara den att jag hann springa på en bekant på videoaffären och på pizzerian jobbade såklart snyggingen. Damn it! Varför just då? Min ständiga "tur"...

Nu har jag duschat, tvättat håret, peelat ansiktet och en ansiktmask sitter på. Den stramar så det känns faktiskt som en smärre ansiktslyftning. Haha...
Grejen är den att jag genast känner mig piggare! Skitigt hår och flottig panna gör ju inte direkt att man känner sig friskare...

Vad det blev för film?
Jo, det blev faktiakt hela tre stycken. Flyga drake, nån sydamerikansk film om tortyr och korruption och Sweeney Todd som jag såg tidigare ikväll. Cool film måste jag säga. Mycket blod och ond bråd död. En favoritkategori. Haha... Sen gillar jag musikaler också. VISSA musikaler, typ den här och Jesus Christ Superstar. Men jag hade gärna haft mer handling, eller mer oförutsägbara saker kanske jag kan säga. Men se den! Om ni inte redan har gjort det...

Och hur kan Johnny Depp alltis lyckas vara så jäkla snygg och sexig? Oavsett vilken roll han spelar. Har är ett mysterium. Fast ett rätt så trevligt sådant...





Film, pannkaka och sjukdom

Japp, är hemma från jobbet idag. Känns inte så fräscht att jobba då man hostar och snorar. Sen gör ju inte febern en speciellt pigg heller.
Men imorrn är jag förhoppningsvis tillbaka! Skulle ändå jobba sjukt mycket i veckan, så en dags sjukdom är inte det värsta som kunde hända. Hoppas nu bara att det inte blir fler än en...

Med tanke på det blir det en lugn kväll. Kanske åker jag och hyr en film och köper lite godis. Det känns alldeles lagom. Har jag tur får jag sällskap av brorsan som kommer hem i helgen.
Vad ska jag se för film då?
Jag är kass på att se film egentligen. Har aldrig koll på nya filmer och ser mest bara maffiafilmer och filmer om tragiska livsöden. Typ människor som knarkar, prostituerar sig eller bara allmänt bor i slummen eller nåt sånt. Så jag har sällan koll på vad människor snackar om när det kommer till film. Men nu känner jag i alla fall för att se en, så vi får väl se vad det blir...

Nu ska jag käka ugnspannkaka. Mums!

Fever

Jag vet en som ringer och sjukanmäler sig det första imorgon. Och jag vet en som stupar i säng nu.
Kan det vara samma person?
Jag tror det.

Update: I'm sick

Jag är förkyld, har lite feber och jobbar hela tiden. Jag tänkte bara upplysa om det om ni har haft mig borta. Egentligen pallar jag inte att jobba hela tiden när jag är sjuk, men vad har jag för val egentligen? Finns fan ingen annan som kan jobba just nu...

Hur som helst. Idag börjar jag först 15.30 så jag tänkte åka en sväng till stan nu. Handla lite mat, kolla på ett tyg att ha på sitsarna på mina "nya" stolar och ja, typ köpa smink?

Haha...på tal om smink. Fick den roligaste komplimangen på länge av en kollega. "Alltså jag har tänkt säga det här ett tag nu...du ser alltid så oförskämt fräsch ut."
Haha...nja, det tycker jag inte. Speciellt inte när jag är förkyld och trött. Men jag ska vara ärlig, smink kan göra mycket.

I förrgår träffade jag förresten mitt favoritspan. He's so cute! Och trevlig. Tur att jag hade noll kunder just då så jag kunde snacka med honom ett tag. Jag tror att han hade saknat mig. Haha...

Brorsan är fan rolig

Min bror ringde tidigare ikväll. Han sa att han redan var less på Umeå och att han saknade Anderstorp. Haha... Tyckte att det var rätt kul för de bor ju i princip mitt i stan i Umeå nu, men ändå saknar han hooden.
Fast, jag förstår honom verkligen. Jag gillar att resa, älskar stora städer, vackra byggnader och skummande hav. Men när det kommer till kritan är det ändå något speciellt med asfalt, betong, rader av likadana hus och 25 olika nationaliteter(eller mer?). Jag behöver komma tillbaka till det. För det är min uppväxt och mitt hem. Precis som att vissa älskar vidder, skog och natur. Det är det naturliga för mig.

Fan, jag känner mig mer och mer förkyld. Har knaprat(?) Treo och druckit varm mjölk med honung och konjak. Men jag vet inte om det hjälpte något. Herregud, jag har inte tid att vara sjuk nu!

Tvätta har jag i alla fall gjort, vilket är en befrielse. Nu behöver jag inte använda mina fula underkläder längre. Nice...


Det här med vegetarisk mat...

...är egentligen ganska enkelt och gott!

Jag har alltid varit lite småskeptisk till allt som har hetat något med vegetariskt. Har sett framför mig skumma smaklösa gråa grytor och trista sallader. Men med tiden har jag insett att det inte är så svårt att utesluta kött i "vanlig" mat, och istället byta ut det mot vegetariska alternativ. Okej, en stek kanske är lite svårt att byta ut, men annars så går det kanska bra.

Nu puttrar t.ex. en vegetarisk chiligryta på min spis. Den är färgglad, smakrik och (förhoppningsvis) mättande. Istället för t.ex. köttfärs eller kyckling så har jag kikärtor och bitar av aubergin och sen la jag till lite extra grönsaker. Svårare än så var det inte! Chiligrytan kan jag tänka mig att ha till ris, potatis eller varför inte tacos?

Som sagt, min bror bor tillsammans med en vegetarian nu och av den anledningen lagar jag vegetarisk mat. Blir det över är det bara att skicka med som matlådor till dem. Dessutom ska jag ju låtsas vara kock, och jag skäms faktiskt lite för min bristande kunskaper när det kommer till just vegetariskt. Och för det tredje, varför ska inte jag kunna addera lite vegetarisk kost till min egen mat? Jag lär ju inte direkt må dåligt av det...




En halv hackad rödlök(eller en liten)
En stor hackad vitlöksklyfta
En hackad chilifrukt
En grönsaksbuljontärning
En burk sköljda kikärtor
En halv tärnad aubergin
En näve hackade brytbönor
En burk krossade- eller passeradetomater
Harissa
Soltorkadetomater-sås
Mexikansk kryddblandning
Svartpappar
Chilipeppar
Ingefära
Paprikapulver
Limesaft

Fräs löken, vitlöken, buljongtärningen och chilin.
Tillsätt kikärtor, aubergin och brytbönor.
Tillsätt krossade tomater, harissa och soltorkadetomatersåsen.
Krydda efter smak och smaka av med lite limesaft.

Höst

Usch, nu känns det verkligen som höst. Gillar inte hösten. Den är deprimerande. Visst, fägerna i naturen är snygga(men när är jag i naturen?) och kläderna är mysiga, men annars då? Bara tråkigt.
Hösten kommer också med massa måsten. Putsa fönster, vinterfixa på balkongen och köpa den perfakta vinterjackan. Men i veckan hinner jag inte. Jobbar åtta dagar i streck nu. *suck*
Lägg på det att jag håller på att bli förkyld. Inte kul...

Igår skjutsade vi som sagt brorsan till Umeå. De ska bo på vandrarhem i drygt en månad innan de får lägenheten. Tycker lite synd om dem, samtidigt som jag är avundsjuk. Jag älskar nämligen att bo på vandrarhem. Kanske inte i en månad, men ändå. Gillar den där kollektiv-känslan, fast några dagar räcker. Hur som helst fick de ett riktigt bra rum, och det är ju bra!
Tror faktiskt att jag kommer att sakna min bror lite. Han är den som jag brukar beklaga mig för, snacka musik med och skvallra om halva Skellefteås befolkning. Men, men...han flyttar ju inte till andra sidan jorden och det finns ju fortfarande telefon. Och mamma och Timo bor ju fortfarande kvar. De får aldrig flytta från A-torp! Och de kommer nog aldrig att göra det heller om jag känner min mamma rätt...

Jobbar till 20.30 ikväll, och sen MÅSTE jag verkligen tvätta eftersom att det inte blev något sådant i lördags. Tvätta och sortera och rengöra bland allt mitt smink. Det är kvällens planer. Borde ringa tandläkaren nu också, för en bit lim från metalltråden i käften har lossnat. Men när ska jag hinna dit liksom?




Bangin' On The System