Höst- och vinterhud

Det börjar kännas att det är höst. Kylan kryper in under kläderna, koftorna blir tjockare och halsduken viras ett extra varv, löven gulnar och jag blir alltid lite mer melankolisk och cynisk(är det möjligt?).

Men det som nästan är det värsta av allt är att min hy blir sämre. Kylan, den torrare luften och bristen på sol gör huden torr som sandpapper samtidigt som små irriterande finnar dyker upp. Att jag sen visas ute mindre och dessutom har ett jobb som inte alls är snällt mot huden gör inte saken bättre. För att kombinera torr hud med stekos och fett...ja, ni kan ju själva räkna ut det.

Nu är det bara höst, och på vintern blir det ännu värre, så jag börjar redan nu att förberda huden med vad som komma skall. Är mer noggran med både rengöring och återfuktning. På sommaren räcker det för mig att smörja in den max en gång per dag, men nu måste jag använda ansiktskräm både morgon och kväll.
Samma sak gäller håret. För att det inte ska bli statisk och topparna bli torra så använder jag inpackning oftare.

Många verkar vara mer noggranna med sånna här saker på sommaren, men för mig så sköter solen och värmen det mesta då. Solen ger mig mer näring än vad den skadar. Så om ni har samma "höstproblem" som mig så har jag bara några enkla tips:

¤ Köp rengöring och återfuktning som är anpassat efter din hudtyp. 
¤ Dyrt är inte alltid bäst. Apoteket har bra och prisvärda produkter.
¤ Använd oparfymerade hudvårdsprodukter till ansiktet. Du har säkert ändå deo, parfym och kroppslotion som doftar. Jag tror inte att parfym är speciellt bra för huden ändå så.
¤ Schamponera aldrig hårtopparna och använd inpackning när det behövs.
¤ Glöm inte bort läpparna! De blir också lätt torra. Jag säger bara Försvarets hudsalva. Perfekt under läppglans.
¤ Ha med en liten tub handkräm i väskan. Det finns inget obehagligare än att ha torra händer.
¤ Rengör och återfukta, rengör och återfukta. Det låter kanske tjatigt, men att vara noggran med det är det enda som funkar i längden.

Nu hoppas jag på att huden är mer på min sida i vinter om jag börjar i tid. Har ni några bra tips tar jag gärna emot dem också.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback