Tal till nationen

Nu måste jag försöka mig på shoppingförbud ett tag. Blev två par skor idag.

De där vinterkängorna från Timberland som jag kollade på förra veckan. Ett par ljusbruna(typ mörkare tan) med skönt lurv. I love them! Kommer att bli så varmt och skönt till vintern. Men de kostade ju några slantar...fast jag tror att det var värt det!

Kom även hem med ett par läckra skate-sneakers i rosa, blått, gult och svart. Blir så glad av färgerna! Och ärligt, jag lever ju mer eller mindre i sneakers så det kändes som en bra investering även det. Tror att jag ska inviga dem imorrn, efter lite impregnering dvs. Visar bilder på båda sen...

Magnus Betnér var grym, som vanligt! Gillar verkligen den killen. Han säger alltid sånt som jag tänker. Som att det är töntigt med cykelhjälm, okej med halalslakt och att Per Gessle borde skjutas. Grabben är både snygg, snabbtänkt och grymt påläst. Slå det om ni kan!

Däremot fattar jag inte varför de körde föreställningen ute på campus. Jag gillar verkligen inte universitet i allmänhet. De är bara fulla med jobbigt nördiga människor som tror att de kan mer än mig. Och jag tror att universitetet i Umeå hör till den kategorin i synnerhet. Men vem vet, kanske är det jag som sitter där i skolbänken en dag. Hade faktiskt tänkt att läsa en distanskurs i engelska förra året, men när jag skulle var tvungen att betala kåravgift, trots att jag inte ens skulle vara på skolan så blev jag förbannad och struntade i det, av principskäl. Precis som att jag vägrar vara med i facket av principskäl. Jag tänker inte betala en spänn av min lön direkt till sossarna och speciellt inte till kärringen Wanja Lundby Wedin. Hon kan brinna! 
Ja, ja...ett litet sidospår bara.
Magnus var i alla fall ruggigt bra!





På vägen hem snöade det lite. Första snön. Blä! Hatar snön! Jul för det gärna bli, bara jag slipper snö och extremt kyla. 


Skänker en tanke till Matilda också. Beklagar återigen sorgen. :(

       

Blessa mig mucho -ge mig inget än det bästa

Hittade ingenting på stan. Ingenting alls. Eller jo, blev en flarra vin till middagens rödvinssås. Åt nämligen entrecote, klyftpotatis, rödvinssås och fetaostsallad. Mums! Pappa som bjöd(och jag som lagade...).

När jag kom hem så blev det mer matlagning. Gjorde helt lovely köttfärsbiffar med senap, creme fraiche och feta. Men jag sparar dem till en annan dag. Bra mat att ha i frysen ju!

Slötittade lite på tv, och hamnade på femman. "Sveriges härligaste män" tror jag närmare bestämt att det hette. Handlade i alla fall om players och numero uno, Timbuktu medverkade. Helt klart värt att se bara därför! Blev också grymt sugen på konserten i december och på nya plattan som kommer 5/11.

Och sen kom drömmen tillbaka igen. Drömmen om huset i Skåne. Den här gången gick det t.o.m. så långt att jag började kika på hus på Hemnet. Men inget var helt perfekt(som tur var!). Jag har tjatat om det förr... Det stora vita lite lätt vindpinade huset på den skånska landsbygden. Med stengärdsgård och pilallé. Mitt bland gula rapsfält, blommande vallmo och landsvägar. I det stora ljusa rummet på övervåningen ska jag låta fantasin flöda och skapa vackra tavlor. Nere i vardagsrummet vid den öppna spisen ska jag dricka dyr sprit och spela på mina bongotrummor halva natten. När jag inte sitter ute på min veranda och röker extra långa cigaretter och dricker extra strakt kaffe dvs.
 
Det är ungefär så långt ifrån mitt liv och min vardag som man kan komma. Så långt ifrån asfalt och likadana hus. Men det är därför jag älskar drömmen! Gillar tanken på den kontrasten. Okej, jag kanske får släppa tanken på att måla tavlor och dricka dyr sprit. För ärligt, så kan jag inte alls måla och jag lär ju knappast köpa dyr sprit med tanke på närheten till Danmark och Tyskland...
Och för att inte drabbas av lappsjuka(som jag av någon konstig anledning ändå inte gör i Skåne...) så får huset inte ligga mer än 20-30 minuter från Malmö. 20-30 minuter...om jag kör, så radien är ändå hyfsat stor.

Och sen var det ju det här med att hitta någon som vill vara där med mig när jag är ständigt salongsberusad och smäller med mina trummor.
Hm...det var ju det som var problemet då.


Hey, det var väl ändå inte helt schysst att ge mig dumma idéer igen!?


Glögg

På måndag är det glögg-premiär på Systembolaget. Jag som älskar glögg och ser det som en av julens stora höjdpunkter kommer självklart att shoppa på mig en del. Det är liksom legitimt att dricka varje dag under december(och november om man vill...). Det är great!

Årets Blossa-glögg är med smak av blåbär. Jag gillar blåbär så jag hoppas att det är en höjdare. Kommer säkert att komma hem med någon flaska vanlig glögg också. Mamma hade även en flaska från Alko med smak av mandel som jag tror är riktigt god.

Gud vad sugen jag blev på glögg nu!




Inredning och lite annat

Efter en dags arbete är jag ledig igen. Yippie! Två dagar närmare bestämt.

Dagen imorrn är planerad att spenderas i Umeå. Lite shopping och mycket Magnus Betnér. Jag längtar! Måste verkligen försöka köpa mig ett par rejäla vinterskor också. Såg ett par rätt så mysiga från Timberland förra veckan. Får se om det blir dem eller några andra. En riktigt stor nysig vinterjacka skulle inte heller sitta fel. En lite längre modell med pälsig huva. Synd bara att dunjackor har en tendens att lukta blöt anka, och jag har verkligen svårt för äckliga lukter... Ja, ja..vi får se.

Idag måste jag städa här hemma. Det ser rent ut sagt förjävligt ut! Dammråttor i hörnen, saker på fel ställen, damm på tv-bänken och badrummet ska vi inte ens prata om...

Sen har jag ju planerat att pimpa mitt sovrum lite också. Vill ha det lite mysigare och lyxigare. Samtidigt som jag måste få in ett skrivbord där jag kan ha allt mitt pyssel. Typ symaskin, pärlor, pennor mm. Det finns ett fint gamnmalt brunt skrivbord hos mamma som jag förhoppningsvis får låna. Ett lite lyxigare sådär. Vill ha värsta Scarface-känslan egentligen. Haha... Men sen skulle det vara jättefint att ha en skärmvägg till, som liksom avskärmar från sovdelen. Gärna en lite orientalisk. Någon som vet var man får tag i det? 
Anyway...tänkte mig en liten shoppingrunda idag med, för att eventuellt hitta något fint i inredningsväg. Det är tur för mig som älskar rött och guld att julen är på g i butikerna. Hittar alltid massor av fina grejer att ha året runt då.


Visa mer information 

Den här fönsterlampan från Indiska såg jag i en inredningstidning. Den skulle gärna få pryda sovrumsfönstret...




Mixa det orientaliska med svart och guld ala Scarface, och du har mitt drömsovrum...

 

Party

Lite update om festen i lördags kanske är på sin plats.

Well, för min egen del så kunde den ha varit mer lyckad. Jag blev sjukare och även sjukt trött.

Pimplade bara lite tequila där vid fem-sex, och sen var jag helt nykter. Ja, förutom en tablett för att återfå lite kraft. Blev irriterad på diverse folk. Skällde ut en pundare. Ni vet en sån där "jag har ju kontroll, så jag klarar ju av att röka på någon gång då och då för jag är ju inte beroende". Kille var full av skitsnack och hade tydligen inte den kontrollen han trodde, dessutom stod han inte för det han sa. Sånt gör mig så förbannad, så jag gav honom världens utskällning och han såg ut som att han skulle bröja gråta. Haha...  Stämningen blev dock mycket bättre efter mitt utbrott, det rensade liksom luften.

Men innan det så hann vi med att vara ute och leta efter gangsta's, ungdomsligister och "coola" killar. Vi hittade en potentiell gangsta', men han hade handväska...så våran jakt var ganska misslyckad. Vi insåg rätt fort att stället var ett riktigt svenne-ghetto.  

Hann också med att bli irriterad över att en viss person hade en annan person med sig. Han är för bra för henne, så är det bara! 

Efter mycket om och men. Utskällningar och besvikelser. Nattamat på Frasses och ångest, så slutade i alla fall kvällen/natten i köket med en kopp te och trevligt sällskap. Jag dricker egentligen inte te, men jag gillar trevligt sällskap så det gick ju rätt så jämt upp.

Sammanfattningsvis: Visst kunde vissa delar av kvällen ha varit bättre, men det som var bra var i alla fall bra. Och jag var väldigt glad att jag var nykter.
Fast jag hade gärna varit friskare också.

Burka

Idag önskar jag att burka vore höstens hetaste plagg. Mest för att jag mer än gärna skulle dölja mina röda uppsvällda ögon under en sån.
Tänk er kines korsat med gris så har ni mig idag...
Blä!

Feber i ögonen?

Hur mycket vit gegga kan det komma ur ett öga egentligen? Den frågan ställer jag mig just nu.

Ja, självklart blev det ögoninflammation också. Båda ögonen. De är blodsprängda, uppsvällda, rinninga och jag har en allmänt sexig röka-holk-blick.
Hot, hot!
Imorrn när jag vaknar kommer jag säkert att känns mig ännu hetare, med ihopklistrade varfyllda ögon. Fett nice! Nej...jag är inte alls ironisk...

Nu ska jag i alla fall se Andra avenyn. Bra det i alla fall! (Om jag nu lyckas se så mycket...)


Drunk & hot girls

Har laddat med den här låten hela morgonen. Är ju inflyttningsfest i Umeå ikväll. Fast, som det ser ut nu så kör jag på en nykter kväll. Pallar inte att dricka när jag är sjuk. Och dessutom pallar jag verkligen inte att vara bakis imorrn. Jag hatar att vara bakis! Dessutom ska jag köra hem imorrn så det känns lika bra.

Jag ser i alla fall fram emot kvällen. Kycklingtacos och trevligt middagssällskap. Sen mer folk, och ja, vi får väl se. Tar med min Kleerup-platta. Hip-hop är svårare att lyckas smyga in i stereon. I alla fall med så blandat sällskap. Hoppas på lite snygga grabbar att vila ögonen på också. Det är aldrig fel...



Okej, en tequila skulle jag kanske inte tacka nej till...


När jag flummar iväg

Nu är halsen helt jävla död. Det gör svinont bara att svälja vatten. Att hosta ska vi inte ens prata om...

Ja, ja...jag vet. När det kommer till att vara sjuk så är jag precis som en kille. Kinkig och dödssjuk. Jag hinner tro att jag har både cancer och hiv på samma gång och så gnäller jag...hela tiden.


På sista tiden har jag börjat se tecken. Eller det har jag väl alltid gjort, men på sistone har jag faktiskt börjat tro på dem också.
Tecken? Vadå för tecken? Jo, alltså indikationer på åt vilket håll jag bör styra mitt liv. Vad som är viktigt och vad som är mindre viktigt. Äh, ni kanske inte förstår bättre för det, men jag förstår i alla fall. Det är inte direkt något religiöst, utan bara små tecken i vardagslivet om vad jag kanske bör satsa på och vad som det är lika bra att jag struntar i. Jag börjar se vissa saker klarare, och jag hoppas verkligen att jag väljer rätt håll. Men en ytterligare push skulle inte sitta helt fel...

Nu tänker jag sova och hoppas på att halsen läker lite tills imorrn. *peppar, peppar*

 


Tonight

Är inte lika yr längre. Nu har jag mest ont i halsen.

Tänkte i alla fall kila över till mamma en stund. Kika på Idol och snacka lite strunt. Var ett tag sen jag umgicks med mamma, så det är på tiden!

Däremot...veckans Idol-tema, Abba. Inte riktigt min grej. Har aldrig gillat Abbas musik. Har inte ens en relation till dem, då mina föräldrar aldrig har lyssnat på dem heller.
 Ja, ja...det får gå ändå. Hejja Lars! (Och Robin B då...haha)



I'm so dizzy, my head is spinning

Länge sen jag skrev sist...igen. Men jag är sjuk. Vet inte om det är nån jävla influensa eller vad det är. Har värk i hela kroppen(har också vaknat på nätterna av att ryggen gjort svinont), är förkyld, har haft migränliknande huvudvärk i tre dagar, feber, magont(typ katarr) och ibland har det kännts som att jag behöver spy. Diagnos? Jag vet inte...känns som typ allt på samma gång.
Nu håller det förhoppningsvis på att bli lite bättre. Idag har jag mest yrsel och mår illa. Imorrn däremot MÅSTE jag vara piggare för då är det inflyyningsfest i Umeå. And I reaaly need to be there! 

Just nu gillar jag verkligen MTV Rewind. En hel del "gamla" sköna låtar som poppar upp där ibland.

Haha...en sak till förresten. Drömde världens konstigaste "feberdröm" i natt. Jag var polare med Robin B i Idol av någon anledning. De skulle ha fredagsfinal på parkeringen på mitt jobb. Det regnade och var grått och kallt ute, men de skulle tydligen ändå hålla på där...på världens minsta scen typ. Jag och Robin pratade i alla fall i telefon hela tiden, även när han stod på scenen. Och sen fick jag skriva autografer till småbarn. Jag? Why? Anyway...sen var vi helt plötsligt på valvaka i något östeuropeiskt land och där delade de ut hundbajspåsar från olika partier. Det fanns typ hundra olika partier på plats. Själva valvakan hölls i en stor basar där folk försökte kränga alla möjliga olika saker. Konstiga saker, mest i plast, och av dålig kvalitet. Sen blev någon av kandidaterna skjutna, men ingen brydde sig. Och jag och Robin var helt plötsligt på ett tåg och hade sex.
Hm...vad betyder en sån dröm egentligen? Och varför just han? Det måste vara jag somär konstig...


Robin Bengtsson Foto: Daniel Ohlsson/TV4


My new buddie...or lover?


Kid Sister ft. Kanye West



Pro Nails

Lite old-school sådär...

Umeå

Har flyttat, fixat och pysslat på med diverse i mer än två dagar nu. Även om jag tycker att det är rätt så kul så ska det faktiskt bli ganska skönt att få komma hem till sin egna crib också. Käka lite ostkrokar och kolla på Idol. Här finns det nämligen ingen tv än... Men, först ska jag och brorsan ut och shoppa. Är en del grejer som saknas och sådär. Kul avbrott i renoveringen i alla fall!

Gothic fall

Igår köpte jag ett nytt nagellack. En skön mörkt röd nyans med mycket glans, nästan så att man blir bländad. Madras från Mavala närmare bestämt. Jag har sagt det förr och jag säger det igen, jag älskar verkligen deras lack!

Skulle försöka fota med lapens inbyggda webcam. Det blev röda naglar, korpsvart hår och überblek hud. Tills jag orkar ta tag i solandet så får jag väl köra på goth-stilen i höst. Och inbilla mig att det är grymt coolt och inne...



Nyansen är i alla fall helt underbar!
Kan verkligen rekomendera Madras om man gillar röda naglar.

(Och ja, det svarta på bilden är mitt hår. Dock är det mörkbrunt i verkligheten...)


Tre dagar i björkarnas stad

Imorrn flyttar brorsan till Umeå. Jag kommer att hänga på, hjälpa dem att fixa lite i lägenheten och sådär. Stannar förmodligen till på fredag. Sen är det bara att komma hem och jobba helgen.*suck*

Förutom att hjälpa till i lägenheten så tänkte jag hinna med lite ärenden också. Har lite saker att fixa.

Sen har jag lovat lite halvt att ta en fika med en viss toyboy. Vi får se hur det blir med det. Skulle jag känna att jag vill banga så kan jag ju alltid skylla på tidsbrist...
Jag vet inte alls vad jag vill med andra ord. Det är ju inte direkt honom jag tänker på när jag går och lägger mig på kvällen precis... Men en fika kan väl inte skada? Jag menar, jag fikar ju med mina tjejkompisar också...




Så här kul har man i Umeå...


Another way to die

Dolly Parton i all ära, men jag gillar faktiskt den här covern med The White Stripes minst lika mycket som orginalet.
Good shit!



Jolene


Och den nya Bond-låten med Jack White och Alicia Keys är faktiskt riktigt grym! Den bästa på länge! Och jag som inte ens brukar gilla Alicia... Men däremot gillar jag grymma sammarbeten över genre-gränserna.

(Att jag sen aldrig ser på Bond-filmerna, utan bara lyssnar på musiken är ju en annan femma...)



Another Way To Die


Fur...fake style

Förra veckan köpte jag en mössa som liknar den här, ganska exakt faktiskt.


Gillar kombinationen fuskpäls och stickat. En skön kontrast.
Överhuvudtaget så är jag löjligt förtjust i pälsdetajer på det mesta.

Tror att den kommer att bli grym tillsammans med en skön vinterjacka i t.ex. parkasmodell, ljusa jeans(kör på det i vinter också!) och mina "eskimåskor" i getpäls. Eller varför inte ett par grövre vinterkängor?
Lite lagom bohem-grunge sådär. På vintern ska det antingen vara uppklätt med fina skor, kappa och skinnhandskar...eller just soft bohemiskt.

Ja, ja...slutsnackat. Jag är ingen modebloggare. Jag gillar bara kläder och sköna stilar.


Omväxling förnöjer

Ligger i sängen med lapen och lyssnar på fina blödiga gamla låtar. Ingen hip-hop eller rock idag. Ibland behöver jag lite omväxling.

Tänker en del. På viktiga och oviktiga saker. På hur mycket man ska behöva stå ut med att höra. Och nej, då menar jag ingen mobbing, utan på vad halväckliga gubbar på jobbet kan kläcka ur sig. Det gäller att inte ta åt sig, fast man egentligen bara vill ge dem en smäll.

Vill åka bort ett tag. Långt bort. Se nya platser och träffa nya människor. Få nya intryck.

Vill träffa en speciell person. Bli kär.
 
Men jag ska inte klaga. Jag har faktiskt ett bra liv. Men ibland vill jag bara att någonting ska hända. Någonting som ruskar om lite och som ger mig nya perspektiv.


Hot, hot, hot!

Ikväll skulle jag egentligen sett fotbollen i trevligt sällskap. Istället valde jag att dega hemma i soffan med lite tacos och clementiner. Magen är svullen. Jag mår illa. Och sen känner jag mig allmänt rätt skabbig. Så jag kände helt enkelt att mitt egna sällskap var alldeles lagom. För att skona mänskligheten liksom.

Tur att matchen slutade 0-0 då. Var säkert en tråkig match. Jag hoppas det. Så att jag inte missade nåt. Fast det är klart, eftersom att Sverige mötte Portugal så missade jag ju en av universums snyggaste män, Cristiano Ronaldo. Han får vara hur fixad, sliskig och självupptagen som helst, jag tycker ändå att han är het!




Är man sådär het så kan man faktiskt komma undan både med
för mycket tandblekning
och att släta över prostituerade lite då och då...


Intense repair

I senaste numret av Elle så följde det med en del prover i tidningen. En ny parfym från Lancome (som doftar riktigt gott!), en gel för intimrakning från typ RFSU(har inte hunnit testa den än) och schampo och balsam från Nivea. Deras nya serie Intense Repair

Testade både schampot och balsamet imorse. Än så länge är jag riktigt nöjd! Håret blev verkligen mjukt och lent, samtidigt som det inte blev fett utan bara lättstylat och följsamt. Förmodlige köper jag det och testar en period, för det är ju först då man verkligen kan se om man gillar det eller inte. Men än så länge verkar det riktigt bra.


Intense Repair


Blod

Hur mycket mens kan man ha egentligen?
Jag kommer lätt att få blodbrist, för idag verkligen forsar det. Lägg dessutom till mensvärk och så har ni min lördag. Men jag vågar ändå inte käka magnecyl. Det är ju blodförtunnande, så ni kan ju räkna ut hur det blir då. A-torps blodbad...

Kul information för er va?
Haha...kände bara för att klaga lite.

Bra skit

Amy Winehouse version av Will you still love me tomorrow är ruggigt bra tycker jag.  

Det är synd på en sån bra röst att hon förstör sig som hon gör. Visst, hon är långt ifrån ensam om att knarka och många av de största musikerna som har vandrat på den här jorden har också använt droger. Men i hennes fall verkar det vara något mer. För så snabbt kan man inte förfalla så mycket. Eller?
Anyway...skit i det och lyssna på hennes låtar istället. Det gör jag.





Kändisspaning på jobbet

Minns ni Jonah som var med i Idol typ 2005? Kan ha varit något annat år också... Gick rätt så långt om jag inte minns helt fel.

Hur som helst, han har varit på mitt jobb i två dagar nu och jobbat som säljare. Först kände jag igen honom lite, men kunde inte placera honom. De andra tjejerna(och tanterna) på jobbet tyckte att han var sååå snygg. Utseendemässigt är han verkligen inte min typ, och dessutom verkade han lite lätt dryg.
Anyway...hörde att han pratade med en kund och berättade att han varit med i Idol. Då kom jag ju genast på varför jag kände igenom honom.
Jag berättade det här för två av tanterna på jobbet igår kväll. De blev helt till sig, och det roliga vara att idag har ryktet spritt sig som en löpeld över hela företaget. Har fått höra "storyn" säkert en tre-fyra gånger. Storyn som jag var upphovsmakare till. Haha...

Så är det att bo i en småstad i Norrland. Gamla avdankade Idol-deltagare kan lätt bli värsta Hollywood-stjärnorna här. Det är rätt så komiskt. Men å andra sidan händer det inte speciellt mycket här. Och när det kommer till kändisar är det i princip noll tillgänglighet. Möjligtvis kan han få se någon halvkänd hockeyspelare eller Brolle om man har tur...

(Jag tyckte hela tiden att Jonahs "okända" säljar-buddie var mycket sötare och snyggare, men men...han var ju som sagt okänd också, så honom fick jag ha för mig själv...)





När vi ändå är inne på Idol. Höll på att garva ihjäl mig när Jesper sjöng So sick. Jag kom bara att tänka på när vi sjöng den i Singstar för ett tag sedan. Det lät ungefär lika bra ikväll... Haha.
Tur att han åkte ut.

Invandrarna och SD

Förra veckan såg jag ett program på tv som handlade om Landskrona. Om invandare och Sverigedemokrater. Idag såg jag Debatt, som även det handlade till viss del om SD.

Jag höll på att koka sönder inifrån när jag såg det där programmet om Landskrona. De ville då minsann inte ha någon moské i stan, för de gedigna svenska(grå bentong)byggnaderna var ju så vackra att en moské med sina tinnar och torn skulle förstöra folkhemsidyllen. En man kallade ett gäng undomar som hade en demonstration för "grisar". Oerhört mogen av en 50+are... Och en annan man klagade på människor som kommer till Sverige för att de vet att här får de leva på bidrag och ha det bra. Själv var han sjukpensionär... Och en tredje man ville flytta från Sverige för att det var så kallt här, trots att han var emot invandring. Hm...men han ansåg ju inte att han skulle bli invandrare i "sitt" nya land.

Jag blir så oerhört ledsen och förbannad när jag hör sånt här. Istället för att se invandrarna som ett problem så kan vi väl se dem som en tillgång som berikar "vårt" land? Jag älskar hur kulturlivet utvecklas, alla nya spännande smaker och mat som det finns tillgång till, att få veta mer om andra kulturer rent allmänt, att jag blir "tvungen" att lära mig mer om andra religioner och jag ser det inte som något problem att det kommer till nya ord till det svenska språket. Det har det alltid gjort... Jag tror dessoutom att man själv blir en "bättre människa" av att lära sig av andra och få nya intryck. Av att vara konservativ och inskränkt så lär man sig absolut inget nytt.

Men att invandarna är lata, vill leva på bidrag, tvinga oss att bygga moskéer och förstör den svenska kulturen, vad ska vi göra åt det då?

För det första, jag vet invandare som jobbar extremt hårt. Hårdare än många "riktiga" svenskar. De tar sk. skitjobb, trots att de har högre utbildning. Herregud, hur skulle det se ut i t.ex. Stockholm om alla utlänningar stannade hemma en dag från jobbet? Nästan ingen som städade, jobbad i tunnelbanan, körde buss, jobbade på restauranger osv. Sen förstår jag också att det är omöjligt att få ett jobb innan man har lärt sig någon svenska, och det tar faktiskt ett tag. Men tydligen tycker vissa att de ska jobba från dag 1.
Visst, det finns säkert lata invandrare som inte vill jobba. Men vad ska vi göra med alla svenskar som inte vill det? Vart ska vi deportera lata svenskar som lever på socialbidrag eller sjukpension? Det är frågan... Jag ser det här där jag bor bara. Det finns många sjukpensionärer som tydligen klarar av allt från trädgårdsarbete till snickeri och tunga lyft, men inte att jobba med något ett par timmar per dag(eller i veckan). Skumt tycker jag...

Och sen till moskéerna, jag förstår inte problemet. Vi har religionsfrihet, så varför ska det inte få finnas platser för muslimer att mötas och be. På vilket sätt hotar det Sverige?

Nu till det mest intressanta av allt. Den svenska kulturen, vårt fina kulturarv som vi ska vara så stolta över. Vill ni veta en hemlighet? Jag vet inte vad det innebär... Och jag tror inte heller att jag själv värnar om den så mycket. Men ni som vet vad det är, berätta gärna för mig. Tills dess så sitter jag här och funderar över till vilket land de ska kasta ut mig. Jag som röker vattenpipa, köper halalkorv, dricker strakt turkiskt kaffe, inte firar påsk,  vägrar använda gummistövar och är livrädd för "frisk luft", har läst koranen, blir danssugen av arabisk musik och samlar på kameler. För att inte tala om det finska sen. Bastubadandet, sprittoleransen, kaffeosten, tangomusiken mm. Jag är svensk, eller tredje generationens invandrare med ett blandat ursprung egentligen, men ändå ansedd som svensk. Borde jag ändå inte kastas ut för att jag inte äter falukorv, dansar runt stången till midsommar, äter sill till jul(och alla andra högtider), tror på tomten och tycker att den mesta typiskt svenska husmanskosten är smaklös?

Jag vet inte. Men vad jag vet är att jag verkligen inte förstår mig på (milt uttryckt)SD eller andra smyg(?)rasistiska människor och organisationer. Alla människor är egentligen av samma skrot och korn, vi är bara födda på olika platser och ibland har vi olika hudfärg. Jag tycker hellre att vi ska ta till vara på vad mångkulturen kan ge oss, istället för att se den som ett problem som orsakar kulturkrockar. Kulturkrockarna skapas av intolerans och fördomar. Hejja mångkulturen!   

Nej, jag försöker inte vara politiskt korrekt, utan jag brinner verkligen för det här och jag tycker att det här är extremt viktiga frågor. Håller ni inte med mig, så argumentera gärna emot.


Oj, vad långt det här inlägget blev...

Det här med kött...

Sen jag har "fått" börja äta griskött igen så har jag ätit det två gånger. Båda gångerna har jag haft jätteont i magen dagen efter. Igår åt jag skinka, och idag känns magen som att det vill gå sönder. Känner verkligen igen känslan, för jag har haft så här i perioder förr...på det tiden jag åt gris mer eller mindre regelbundet. Kan man vara allergisk(eller överkänslig kanske det heter...) mot en viss sorts kött? Jag tycker att det låter konstigt, men jag börjar ändå fundera... Kanske har jag löst gåtan med mina tidigare magproblem? *hoppas*

Fuck you hard!

Blanketter hit, telefonsamtal dit. Ungefär så har mitt liv sett ut den senaste tiden.
Jag hatar verkligen arbetsförmedlingen!
Varför ska de börja gnälla när jag har fått ett fast jobb? Kunde de inte ha sysslat med det när jag var arbetslös istället? Tydligen inte.
Söka jobb i Gällivare måste jag också. Jag som verkligen lider av grov lappsjuka. Smart...  
Men jag var nog inte direkt kvalificerad för det jobbet. Som tur var...

Snart ska jag i alla fall till mitt riktigt jobb. Tre eftermiddagar väntar. Men jag har tur och får skola in den där killen ikväll med. Skönt med sällskap. Och inte nog med det, det innebär också att jag få slappa mer. Haha...

Ni kan nog vänta er lite mer inlägg framöver. När "pappersarbetet" är klart. Han nog lite saker att fota och sådär...

Urk!

Jag mår pissdåligt av nån anledning. Är liksom ett tryck i hela skallen, plus att den dunkar ohämmat. Är yr, matt och kallsvettig. Dessutom känns det som att jag skulle behöva spy.
Magsjuka? I don't know...men bra mår jag inte i alla fall. Om jag försöker spy kanske det blir bättre?

Sen bankar det och smäller här utanför. Har ingen aning om vad det är. Någon som håller på att riva hela placet eller nåt? Kanske. Får väl se när jag vaknar imorgon...

Dessutom har jag dåligt samvete. Har inte träffat brorsan på hela helgen när han har varit hemma. Sen så missade jag när han ringde idag, och när jag ringde upp så hade han somnat. Typiskt. Nej, det första jag ska göra imorrn(förutom att se om huset står kvar) får bli att ringa honom.

Nu. Spy.

Leader of the pack

Det här är en bra låt som vi lyssnade på i bilen när jag var yngre. Mamma har (nästan?) alltid haft grym musiksmak, så jag tackar henne för all musik hon har introducerat för mig. Inget skit-Abba eller överskattade Beatles som många andra föräldrar lyssnade på. Inte heller äckliga dansband, nej, min mamma har schysstare smak än så.



Gammalt som fan...men lika bra för det

Idol

Kollar Idol ikväll. Det är ungefär vad jag jag orkar efter den här arbetsveckan. Men det är kul, faktiskt.

Självklart har jag funderat en del medan idolerna uppträdde. Har kanske kommit fram till något också.


Lars


Jag älskar Lars! Han är både töntig och cool på samma sätt. Jag gillar sånna killar. Han verkar vara en riktigt skön människa i softa kläder och ostylat hår. En riktigt söt kille! Dessutom är han i mina ögon grymt begåvad. Det ser ut som att han alltid har stått på en scen. Inte krystat eller onaturligt, utan bara väldigt skönt. Hejja Lars!


Robin B
Robin Bengtsson. Foto: Daniel Ohlsson/TV4

Jag kan inte bestämma mig för om killen är snygg eller om han bara är läskig. Hans ögon är creepy, men ändå sexiga. Jag gillar hans röst, men samtidigt vet jag inte om han är bra på att sjunga egentligen. Jag vet heller inte om han var snyggare före han blev stylad eller inte.Det gör mig frustrerad att jag inte vet något alls när det gäller den här killen. Eller en sak vet jag faktiskt, jag gillar honom i alla fall och hoppas att han får vara kvar ett bra tag till.


Kevin


Killen sjunger i falsett, pratar med skönaste brytningen och verkar helt hyper. Egentligen gillar jag inte sånt här. Skulle han ha varit en vanlig svennebanan hade han bara irriterat mig, men nu diggar jag honom på nåt skumt sätt. Det måste vara den där coola brytningen och det osvenska sättet. Sen ska han ha en eloge för att han har lärt sig bra svenska på så kort tid.
 

Peter Jihdes nya frisyr passar honom mycket bättre. Han ser mindre sliskig och yngre ut. Sen förstår jag inte riktigt varför alla kritiserar honom så mycket? Jag har faktiskt alltid gillat honom. Eller speciellt i Hockeykväll med Wikegård då...

Hur kan alla tycka att Anna är så bra? Jag klarar inte av hennes röst. Den äcklar mig av någon anledning. Det gör även hennes tunna hår i kombinatin till den höga pannan. Sorry...men så är det.

Det kändes helt rätt att Jenny åkte ut. Har aldrig gillat henne. En vanlig white trash-brutta med halvkass sångröst. Nu tycker jag att den kristna gosskörs-killen(vet inte om han är det, men han ser ut så i alla fall) Jesper har gjort sitt. Samma sak gäller Yazmina.

Den enda av tjejerna som jag egentligen gillade var Linda. Inte bara för att hon har samma efternamn som en viss Dirty Sanchez-kille, utan även för att jag tyckte att hon hade grym röst. Synd.

Den där lilla blonda 10-åringen vill jag inte ens kommentera. Eller jo, allt han gör känns posigt och konstlat. Och vad händer när han kommer i målbrottet? Nej...usch. Sorry, men kom tillbaka om några år istället.

I övrigt har jag inte så mycket att säga. Annat än att de inte borde överstyla Robin E, det förstör så mycket av det som är bra med honom. De övriga orkar jag inte kommentera idag, eller så har jag helt enkelt inga direkta åsikter om dem.

Nej, jag kan abslut inte sjunga själv. Jag kan inget om sångteknik, tonartshöjningar och sånt crap. Men det spelar ingen som helst roll för jag har öron, ögon och egna åsikter. Om ni inte håller med är en sak, men att säga att jag har fel kan ni inte, för musik kan man aldrig bedöma rättvist, utan det handlar bara om hur man själv uppfattar den.

Vem gillar inte listor!

Har sett den här listan på flera bloggar. Kunde inte motså att fylla i den...här har ni mina svar.


1. Vad heter du? De som känner mig vet redan
2. Vad skulle du vilja heta ifall du själv fick välja? Hm...är rätt så nöjd, men kanske något snyggt utländskt namn?
3. Vilka andra namn tänkte dina föräldrar ge dig? Viktor
4. Vilket stjärntecken är du? En typisk vädur...
5. Vilken årgång är du? -86
6. Vart bor du? Skellefteå
7. Bott utomlands? Nja, några veckor i Finland räknas kanske inte?
8. Flyttat antal gånger? 2
9. Vart skulle du vilja bo? En våning i någon skön storstad och sommarställe i Skåne och Finland
10. Vilken skolklass? Ingen alls numera...
11. Vad vill du bli när du blir äldre? Inte äldre i alla fall...

UTSEENDE
1. Hur lång är du?
161,5 cm
2. Hur mycket väger du? Ingen aning
3. Hårfärg och frisyr? Mörkt och långt
4. Ögonfärg? Blå/grå/grön melerade med ett stänk av brunt
5. Mest nöjd med? Håret om jag har en bra hårdag
6. Minst nöjd med? Benen. Korta och fula.
7. Skostorlek? 38-39
8. Glasögon? Har perfekt syn så bara massa solbrillor
9. Har du några piercingar/tatueringar? En tatuering och diverse hål i öronen

FAVORITER
1. Filmer? Maffiabröder, Scarface, Trainspotting, Alfie mfl.
2. Låtar? Finns alldeles för många...men Så länge skutan kan gå har alltid varit en favorit
3. Årstider? Vår och sommar
4. Mat/dryck? Kryddstarkt. Och jag är en grym kaffejunkie...
5. Djur? Katter. Och min lilla undulat Svenne såklart!
6. Färg? Beror helt på i vilket sammanhang
7. Parfym? Dior -Pure poison och det mesta med mysk
8. Tv-program? Andra avenyn, dokumentärer, humor och Desperate Housewives
9. Ämne i skolan? Måleri var kung! Men annars berodde det mycket på vilken lärare som hade ämnet.
10. Sysselsättning? Resa, shoppa, fika, gå på konserter och jobba lite ibland...

KLÄDER
1. Vad använder du just nu för jacka? Antingen en skön hood eller min "Rödluvan-kappa"
2. Vad använder du just nu för skor? Sneakers, svarta tygskor eller Perttii-lackskorna
3. Favoritfärg på kläder? Marinblått, rött, svart, mörkt lila och grått
4. Favoritmaterial på kläder? Bomull, kashmir och denim(till brallor alltså)
5. Vilka kläder skulle du vilja ha just nu? Nya vinterkängor och en stor skön lång vinterjacka
6. Favoritaffärer? Gillar att blanda, så ingen speciell
7. För ungefär hur mycket köper du kläder för i månaden? Väldigt varierande. Kanske ett par tusen i genomsnitt?
8. Favoritmärke? Oj...svårt. Är ingen märkesnörd när det kommer till kläder.
9. Vad har du för byxstorlek? No comment...
10. Vad har du för tröjstorlek? No comment...

BLANDAT
1. Vad heter din morfar?
Jean. Har aldrig träffat honom.
2. Var har du i din:
a) Jackficka just nu? Lypsyl och "blipp" för att ta sig in på jobbet
b) Jobbväska just nu? Vad skulle jag med en sån till?
c) Handväska eller liknande just nu? Massor av skräp
3. Vad är du beroende av? Kaffe.
4. Vilket land kommer du i från? Född i Sverige. Men är en riktig blandras.
5. Vilken sorts lipsyl använder du? Försvarets hudsalva eller Oilily
6. Vad tror du på? Någon form av karma
7. Vilken religion tillhör du, om du nu tillhör någon? Är medlem i svenska kykan, men är inte troende. Dock tycker jag att religion är intressant på många sätt.
8. Vad köpte du senast? En plastback och alkohol (Vilken kombination?!)
9. Har du nåt husdjur? Ja, Svenne
10. Var bor du? Ensam i en stor tvåa i "förorten" 

Kändisspaning i Skell-hell

Var ett tag sedan jag uppdaterade er om mitt liv, men vi kan säga så här, det har inte hänt så mycket.

Mamma målade klart trappan igår. Jag är sjukt nöjd! Blev riktigt fint. Dock innebar det att jag var tvungen att sova borta ytterligare en natt...
Var även och fikade med Matilda igår. Waynes som vanligt...hihi. Fick ett stamgästkort och träffade en människa som alltid gör mig glad. Jo, sen såg vi Emil Kåberg(och Jörgen Jönsson...men han är så ugly så det var mest obehagligt) också! Han var ännu snyggare uí verkligheten ju! Vi hann även spekulera i hur det skulle se ut när en viss person har sex. Men det var bara riktigt vidrigt! :S

Idag har jag vart på stan med mamma. Handlat kryddor på Palm Livs, kollat på snygga skor och så shoppade jag lite också. Kom hem med ett nytt bäddset i vit satin. Och en handduk från Marimekko att ha i köket. Ja, jag erkänner...jag älskar lyxiga sängkläder och märkesprylar när det kommer till inredning. Herregud, den där handduken ska hänga på insidan av en köksskåp, men det spelar ingen roll...det ska ändå helst vara märkesgrejer. Pimp my crib...oh yes!
Var även tvungen att jobba några timmar, men som tur var hade jag sällskap av en kille som jag skulle skola in. Trevligare så! 
Sen har jag smort in mina Perttii Palmroth-skor så de är alldeles blanka och fina. Och just nu håller jag på att tvätta arbetskläder. Inte så kul...

Det är ungefär vad jag har gjort de senaste dagarna.