Invandrarna och SD

Förra veckan såg jag ett program på tv som handlade om Landskrona. Om invandare och Sverigedemokrater. Idag såg jag Debatt, som även det handlade till viss del om SD.

Jag höll på att koka sönder inifrån när jag såg det där programmet om Landskrona. De ville då minsann inte ha någon moské i stan, för de gedigna svenska(grå bentong)byggnaderna var ju så vackra att en moské med sina tinnar och torn skulle förstöra folkhemsidyllen. En man kallade ett gäng undomar som hade en demonstration för "grisar". Oerhört mogen av en 50+are... Och en annan man klagade på människor som kommer till Sverige för att de vet att här får de leva på bidrag och ha det bra. Själv var han sjukpensionär... Och en tredje man ville flytta från Sverige för att det var så kallt här, trots att han var emot invandring. Hm...men han ansåg ju inte att han skulle bli invandrare i "sitt" nya land.

Jag blir så oerhört ledsen och förbannad när jag hör sånt här. Istället för att se invandrarna som ett problem så kan vi väl se dem som en tillgång som berikar "vårt" land? Jag älskar hur kulturlivet utvecklas, alla nya spännande smaker och mat som det finns tillgång till, att få veta mer om andra kulturer rent allmänt, att jag blir "tvungen" att lära mig mer om andra religioner och jag ser det inte som något problem att det kommer till nya ord till det svenska språket. Det har det alltid gjort... Jag tror dessoutom att man själv blir en "bättre människa" av att lära sig av andra och få nya intryck. Av att vara konservativ och inskränkt så lär man sig absolut inget nytt.

Men att invandarna är lata, vill leva på bidrag, tvinga oss att bygga moskéer och förstör den svenska kulturen, vad ska vi göra åt det då?

För det första, jag vet invandare som jobbar extremt hårt. Hårdare än många "riktiga" svenskar. De tar sk. skitjobb, trots att de har högre utbildning. Herregud, hur skulle det se ut i t.ex. Stockholm om alla utlänningar stannade hemma en dag från jobbet? Nästan ingen som städade, jobbad i tunnelbanan, körde buss, jobbade på restauranger osv. Sen förstår jag också att det är omöjligt att få ett jobb innan man har lärt sig någon svenska, och det tar faktiskt ett tag. Men tydligen tycker vissa att de ska jobba från dag 1.
Visst, det finns säkert lata invandrare som inte vill jobba. Men vad ska vi göra med alla svenskar som inte vill det? Vart ska vi deportera lata svenskar som lever på socialbidrag eller sjukpension? Det är frågan... Jag ser det här där jag bor bara. Det finns många sjukpensionärer som tydligen klarar av allt från trädgårdsarbete till snickeri och tunga lyft, men inte att jobba med något ett par timmar per dag(eller i veckan). Skumt tycker jag...

Och sen till moskéerna, jag förstår inte problemet. Vi har religionsfrihet, så varför ska det inte få finnas platser för muslimer att mötas och be. På vilket sätt hotar det Sverige?

Nu till det mest intressanta av allt. Den svenska kulturen, vårt fina kulturarv som vi ska vara så stolta över. Vill ni veta en hemlighet? Jag vet inte vad det innebär... Och jag tror inte heller att jag själv värnar om den så mycket. Men ni som vet vad det är, berätta gärna för mig. Tills dess så sitter jag här och funderar över till vilket land de ska kasta ut mig. Jag som röker vattenpipa, köper halalkorv, dricker strakt turkiskt kaffe, inte firar påsk,  vägrar använda gummistövar och är livrädd för "frisk luft", har läst koranen, blir danssugen av arabisk musik och samlar på kameler. För att inte tala om det finska sen. Bastubadandet, sprittoleransen, kaffeosten, tangomusiken mm. Jag är svensk, eller tredje generationens invandrare med ett blandat ursprung egentligen, men ändå ansedd som svensk. Borde jag ändå inte kastas ut för att jag inte äter falukorv, dansar runt stången till midsommar, äter sill till jul(och alla andra högtider), tror på tomten och tycker att den mesta typiskt svenska husmanskosten är smaklös?

Jag vet inte. Men vad jag vet är att jag verkligen inte förstår mig på (milt uttryckt)SD eller andra smyg(?)rasistiska människor och organisationer. Alla människor är egentligen av samma skrot och korn, vi är bara födda på olika platser och ibland har vi olika hudfärg. Jag tycker hellre att vi ska ta till vara på vad mångkulturen kan ge oss, istället för att se den som ett problem som orsakar kulturkrockar. Kulturkrockarna skapas av intolerans och fördomar. Hejja mångkulturen!   

Nej, jag försöker inte vara politiskt korrekt, utan jag brinner verkligen för det här och jag tycker att det här är extremt viktiga frågor. Håller ni inte med mig, så argumentera gärna emot.


Oj, vad långt det här inlägget blev...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback