Resten av veckan

Har varit på bio ikväll. Var riktigt trevligt. Ja, förutom att jag typ får damp på bio. Viskar lite för högt, skrattar på fel ställen och har svårt att sitta still. En riktig mardrömsdejt...

Fortsätter veckan med massa skoj. Middagskalas hos pappa imorrn. Ett till middagskalas hos moster på fredag. Eric Saade på lördag (och ev Timbuktu på kvällen). Och på söndag ska jag träffa Bea som är på besök i stan.

Självklart ska vi stå längst fram när Saade uppträder. Jag kommer definitiv inte att vara yngst, och det är det som är så underbart. När man kommit upp i min ålder behöver man inte skämmas längre. Då får man flirta hejdlöst med lammkött utan att bry sig om vad någon tycker. På tal om det så hörde en kille från midsommar av sig. Lite för ung och inte alls min typ, men det kan väl inte skada att ses ändå?

Resten av den här veckan kommer nog att bli grym! Känns som att jag har semester redan nu. Great!







Godis av alla de slag

Det man inte har i huvudet...straffar huvudet. Tydligen är det så. Visste väl egentligen att jag inte borde ha målat badrumsrören igår också. Kände det i nacken. Och vad händer? Jo, jag vaknar med huvudvärk såklart. Men, men, det är inget att göra åt det.

Ska iväg och jobba eftermiddag om inte alltför länge. Och efter jobbet blir det biopremiär. Kronjuvelerna med unge herr Skarsgård. Ska bli skönt att bara få dega ner sig i en biofåtölj och käka godis. Fast risken finns ju att jag somnar. Haha. Tur att det finns ögongodis som kanske håller mig vaken då.







Update

Och ännu knäppare blev hon... Kom på att jag skulle måla fjärrvärmerören också. Sagt och gjort, ikväll har jag grundat mååånga meter rör. (Nöjde mig inte med sovrummet, utan tog rören i badrummet också) Dessutom endast iförd underkläder då det blev så jäkla varmt annars.

Har varit igång hela dagen. Köpte som sagt lite grejer till renoveringen och sen var jag på stan och köpte en födelsedagspresent till pappa. Åkte sen på Solbacken och handlade. Och sen har jag och mamma kört bort massa skrot också. Hem. Åt middag. Tog en kort nap. Och sen har jag som sagt målat och fixat massor.

Nu ska jag äta knäckebröd och glo på tv innan det är dags att gå till sängs i soffan. Den kommande tidens sängplats, då sängen förtillfället är nedmonterad.





En söt trädgårdshandske jag hittade hos Emil på midsommar.



Knäppgök

Ibland tror jag inte att jag är riktigt klok. Beslutade mig igår för att nu nu nu måste mitt sovrum renoveras! Sagt och gjort, jag tömde hela sovrummet på kvällen/natten och nu ska jag iväg för att köpa lite grejer som behövs. Tapet och takfärg har jag dock redan. Det knäppa i det hela är väl att det är riktigt fint väder idag och ska även vara det de kommande dagarna. Dessutom jobbar jag massor och har dessutom fullt upp med annat på min lediga tid. Med andra ord är väl tidpunkten för renoveringen inte den optimala. Men ska det göras så måste det göras när jag får inspiration!


A dress


Jag köpte den här klänningen från Twist & Tango när jag var i Umeå förra helgen. Jag vet precis hur jag vill matcha den, och imorgon så ska jag ge mig ut på jakt för att hitta de perfekta accessoarerna. Whis me luck!


Svensk sommar



Fanta & rosé + matchande Volvo = svennesommar



På väg hem



En dimmig lördagsnatt...


Eller var och en hem till sitt?

Hade en riktigt trevlig midsommarafton. Umgicks med nya och gamla bekantskaper i Emils lilla hus. Lyssnade på musik och sjöng med lite för ofta. Drack ett glas vin för mycket. Dansade på den lilla bron upp till huset. Rökte. Skvallrade. Skrattade. Råkade vara lite elak med en kille. Råkade omedvetet ragga på en annan kille. Pratade med ett ex. Och beslöt mig klockan fyra på morgonen för att gå hem och sova ensam. Man vet att man blivit gammal när man kan göra förnuftiga val även efter ett glas för mycket.

Till en helt annan sak. Jag uppskattar verkligen att det händer så mycket kul i mitt liv nu. Det är jättekul med alla projekt, idéer, resor, fester och nya bekantskaper. Jag skulle aldrig klaga på det. Men jag känner också att det ha kommit till det stadiet att jag knappt hinner andas. När jag inte jobbar på mitt jobb så är det annat jobb och andra grejer som händer hela tiden. Det är superkul, men jag glömmer bort att ta hand om mig själv också. Jag har svårt att hitta den där balansen ibland. Nästan all ledig tid är uppbokad på olika håll och jag har nästan aldrig tid att bara vara. Trots att jag är väldigt social så är jag lite av en ensamvarg egentligen och behöver verkligen den där tiden då jag bara får vara ensam.

Så nu känner jag bara för att åka ut på landet någonstans. Vara ensam i ett litet torp ett par dagar. Få släppa alla tankar som snurrar runt runt i skallen, inte ha tillgång till internet och inte vara uppbokad hela dagarna. Bara få göra det jag känner för. Läsa böcker, lyssna på fin musik, plocka blommor, fiska, sätta mig vid en sjö med tårna i vattnet och tankarna i det blå, dricka kaffe på verandan, höra fåglarna kvittra, skriva lite och ta så långa eller korta sovmornar som jag vill.

Jag vet att jag skulle bli rastlös efter en halv dag, men må så vara. Jag skulle behöva ett break för att kunna samla tankarna, hitta fokus och sedan fortsätta framåt i hundraåttio. En dag skulle kanske räcka.



Torsdag

Har förberett lite inför morgondagen. Lagt köttet i marinad och gjort potatissallad. Har städat undan lite i min lägenhet också, samt målat där jag råkat förstöra i trappen och där jag stänkt hårfärg i badrummet. Fick värsta städsuget och funderade på att börja packa ihop i sovrummet också, men stoppade mig själv i sista sekund då jag insåg att tiden var för knapp för att börja med något sådant projekt.

Ikväll ska jag på middag med vänner. Har målat naglarna i en jättefin sidenrosa nyans. Nu funderar jag på vad jag ska ha på mig för kläder. Det mesta vettiga är i tvätten, så jag får väl försöka improvisera på något sätt. Ska bli skönt att bara hänga på någon restaurang och dricka lite vin. Precis vad jag känner för och behöver just nu!

 

Midsommar och matorgier

Från att ha trott att jag jobbade midsommar och därför heller inte blivit bjuden på någon tillställning, till att helt plötsligt vara bjuden på tre olika balunser. Det ni!

Tre lika men ändå olika tillställningar. En är en vanlig chillkväll med grillning i stan. Typ flintastek och Singstar och bara folk jag känner. Den andra är nog också rätt chill, men med finare mat, mer uppklädda människor(både kända och okända) och troligtvis lite gitarr och allsång in på småtimmarna. Också i stan, men i hus istället för lägenhet. Det tredje alternativet är att vara ute vid havet. Förmodligen också gitarr och grillning. Förmodligen mer dekadent än de andra, och i lite fina miljö för en som älskar hav. Har ett hum om vilka som ska dit, men inte mer.

Det lutar åt alternativ två. Dels för att det är i stan, vilket är pratiskt då jag ska jobba midsommardagen, men också för att ettan känns som något man kan göra vilken kväll som helst. Sen tycker jag att det är perfekt när det är blandat både folk man känner väl med helt nya bekantskaper. Men hur jag än väljer känns det trist att välja bort något... Men jag vet i alla fall vad jag ska ha på mig, och det är kanske huvudsaken!

Tänkte visa lite bilder från helgen, men i form av en orgie i mat och dryck.
Matilda har alltid så många och fina bilder på mat i sin blogg att jag kände att jag också måste försöka nån gång. Haha.





Schlabang på Westmans i Bygdsiljum.



En del av en picknick. Ostkrokar, vin och jordgubbar.



En jordgubbe i närbild.



Underbart god pasta på Invito i Umeå.



En klasskier...



Erikas fina picknickkorg tillsammans med hennes fina bag-in-box.



Ost, kex och vin. Vad mer behöver man?



Umeås bästa sushi! (Från restaurangen som jag aldrig minns namnet på)



Mer fanta och rosé.



Borta bra men hemma bäst?

Bor hos mamma för tillfället. Hon är i Riga under ett par dagar öch då tar jag hand om lille Timo. Rätt så mysigt ändå. Och för mig som blivit van att mer eller mindre bo i en resväska så är det ju som vanligt. Han är så söt när han kurar ihop sig i brevid en i sängen och börjar snarka. En riktig karl!

Jobbar eftermiddag idag. Känns helt okej. Är så glad att jag slipper jobba eftermiddag nu onsdag och torsdag. Med tanke på att det är midsommarafton på fredag så lär det ju vara en hel del folk som ska handla då. Har turen att vara ledig midsommarafton också, och börjar först 12.30 på midsommardagen. Inte illa! Blir att fira hos Emil på Älvsbacka. Trevligt hoppas jag!

Imorrn är jag ledig, och har bara tandläkaren plus ett Allians-möte inbokat. Kanske försöker jag städa lite hemma eller bokar in en eftermiddagsdejt efteråt. Vi får se...

Nu ska jag kladda på mig ett ansikte och sedan cykla mot jobbet.

Ciao!





Så här mysigt hade vi det igår kväll.


Lite kort

Hemma igen. Trött som få. Snart dags för jobb. Har haft en riktigt trevlig helg. Fint sällskap, god mat, god dryck, bra shopping, bra utgång, massor av skratt och alldeles för lite sömn. Som det ska vara!

Och jag har köpt en finfin blommig klänning som jag ska ha på midsommar. Ska matcha den med en blomsterkrans. Har köpt en annan fin klänning med utsökta detaljer också. Och en parfym. Som om jag behövde fler...


Helgen och sommaren

I helgen åker jag till Umeå, för inte kan jag vara hemma en ledig helg inte? Under de sju senaste helgerna har jag varit hemma två. Dessa två har jag jobbat... Men Umeå i helgen som sagt. Ska umgås med fina vänner, käka god mat, dricka gott vin och goda drinkar, hänga på uteserveringar och dansa hela natten på någon av stadens klubbar. En trevlig helg hoppas jag på med andra ord!

Och mer trevligt blir det i sommar också. Vet äntligen vad jag ska göra på midsommar. Blir att hänga med nya och gamla bekanta i Emils hus. Äta och dricka gott (som vanligt). Bea kommer hem snart, Theresé kommer hem i juli och Helen är hemma nu. Sen får jag förhoppningsvis trevligt besök i slutet av juli också... Den här sommaren kommer att bli den bästa på länge tippar jag på!

Har ägnat kvällen åt att skriva och skicka mail, måla naglarna och äta knäckebröd. Nu funderar jag på om jag ska duscha eller packa. Hur mycket kommer jag att orka göra på morgonen imorgon? Ingenting om jag känner mig själv rätt... Bäst att göra bort det nu med andra ord!







Inte Strandvägen direkt...men strandpromenaden på Älvsbacka funkar också för onsdagsvin!
(med andra ord, här picknickade vi igår)



Roliga nyheter

Fick riktigt roliga nyheter idag. Jag tror att den här sommaren kommer att bli great! :D

Onsdag

Hemkommen från jobbet. Funderar på om jag ska börja med att städa eller duscha? Gjorde bort det mesta av städningen igår, men har dammsugning samt städning av köket kvar. Sen ska jag laga god pastamiddag och lite senare blir det aw på Älvsbacka med en flaska rosé. Låter som en ytterst bra kväll tycker jag!

Ska svara på lite mail, och sedan pimpa mig själv och lägenheten.
Ciao!


Ingenting går upp mot gamla Skåne!



















































Just another manic monday...

Har jobbat hela helgen, därav den dåliga uppdateringen. På fredagskvällen hann jag även med att fira studenten. Vi kände ingen student, men vi firade ändå. Picknick i solen och "vacker" allsång med bästa kollegan från MUF. Blev en lugn och nykter kväll för min del, men med det sällskapet behöver man ingen alkohol för att ha kul, tro mig!

Idag är jag ledig. Ledig från jobbet alltså. Ikväll har vi vårt första styrelsemöte med KDU Skellefteå sedan uppstartsmötet och jag har lite grejer att förebereda till det. Men lite nöje(även om politik också är jättekul!) ska jag väl också försöka hinna med. Hördes som att mamma ville gå en sväng på stan, och med tanke på det trista vädret så låter det som en ytterst bra plan!

Ledig idag som sagt. Sedan tre dagars jobb. Och en ledig långhelg. Vi får väl se vad det blir att hitta på för bus då. För bus, det blir det...


En pessimist i sitt livs form

Jag har träffat så många fantastiska killar hittils undet det här året. Smarta och snygga allihopa, och jag skulle kunna tänka mig vem som helst av dem. Men trots det så har det ändå alltid dykt upp något som satt käppar i hjulet.

En är upptagen. Och med det menar jag väldigt seriöst förhållande. Jag vet att vi aldrig kommer att bli mer än vänner, så jag har förlikat mig med den tanken. En annan är alldeles för blyg. Det känns som att han behöver allt svart på vitt, men jag är inte så bra på svart på vitt när det kommer till killar. En tredje verkade helt perfekt. Vi hade så mycket gemensamt, men sen dök hon upp. En tjej han träffade innan det ens hann bli något mellan oss. Någon som sopade undan mattan och han föll pladask. Lite bittert, men jag hoppas ändå att han blir lycklig. Sen är det fyra och fem som bor på fel ställe i vårt avlånga land. Två finfina pojkar som jag gärna skulle umgås mer med. Men hur hittar man på något spontant med någon som bort 100 mil bort? Och vad skulle de förresten ha en sån gamling som mig till när det finns yngre årsmodeller?

Jag vill tro på kärleken. Jag vill bli sådär löjligt förälskad. Sitta uppe hela natten och bara prata och faschineras. Hångla som tonåringar. Krypa närmare när det blir kallt på natten. Bli glad av varje litet sms. Ha någon att kalla sin pojkvän. Jag vill ha allt det där och jag vill framför allt tro att det är möjligt.

Men nu känns det inte så. Tyvärr. Jag är sinnebilden av en pessimist i sitt livs form. Jag har så mycket i mitt liv. Mer än någonsin faktiskt. Det har hänt så mycket på sista tiden. Jag har utvecklats så mycket. Jag känner så många fantastiska människor och jag har dem som jag älskar i mitt liv. Jag har något som jag verkligen brinner för för första gången i mitt liv. Samtidigt som jag älskar att ha ett hektiskt liv och älskar att hålla på med det jag gör, så tänker jag att vem vill ha någon med så lite tid och som är så insnöad på något? Vem orkar med mig, mina idéer och min tidsbrist? Det känns som att det pusslet blir svårt att få ihop.

Däremot är jag inte villig att ge upp något i mitt liv för någon. Jag har förträngt drömmar och hållit tillbaka mig själv tidigare på grund av partners. Det gör jag aldrig om! Med risk för att låta som en feminist; men att förlora sig själv och inte få utvecklas åt det håll man vill bara för att ha en partner? Det är inte värt det.

Jag måste försöka lösa ekvationen på något sätt, för jag känner trots allt att jag är redo för någon ny. Problemet är bara att jag har glömt det mesta från skolmatten...



Olika typer av jobb

Skrev klart och skickade iväg en grej till Philip igår. Något som jag därför slapp göra nu på morgonen. Kändes bra att veta det när jag vaknade. Så istället för att "jobba" har jag druckit kaffe med Thorsten Flinck som sällskap(på tv) och lyssnat på en gräsklippare någonstans i periferin. Mysigt!

Det verkar som att det blir sämre väder redan nu på söndag. Kallt, mulet och regn. Det ogillas! Men samtidigt har jag massor att stå i hemma. Storstädning, fönsterputsning, bilstädning osv. Jag vet att så länge vädret är så fint som det är nu så kommer jag att strunta i att göra de där sakerna, så lite sämre väder är kanske ändå bra. Men det hade räckt med en dag! Måndag t.ex. Då jag ändå ska sitta in på styrelsemöte i Kommunhuset halva(hela?) kvällen.  

Jobbar eftermiddag idag. Och innan dess ska jag och min bror luncha på mitt jobb. Han slutar nämligen 12.00 och jag börjar 12.30, så jag tyckte att det lät som en mycket bra idé. Skönt att det finns uteservering också så man kanske kan jobba lite på brännan under tiden.


Torsdag



Har verkligen intagit något slags semesterläge. Inte många knop här inte. Lite dumt med tanke på att jag inte har semester föränn någon gång i slutet av juli. Men Eskilstuna var inte direkt slappt, utan mestadels mer hektiskt än jobbet faktiskt, så de här tre dagarna har varit välbehövliga.

Idag har nästan sett exakt ut som gårdagen. Först sovmorgon. Därefter städade jag undan efter planteringen på balkongen. Lunchade med brorsan på stan och sen satt vi nere på bryggan i kanske en timme. Efter det champagneshopping och sedan fika hos pappa. Hann med en sväng på Solbacken ikväll också.  

Nu sitter jag ute på balkongen och tar mig ett fotbad i kvällssolen. Dricker en breezer som någon glömt här och lyssnar på riktig sommarmusik. Funderar på en eventuell skärgårdstripp lite senare i sommar. Måste bara se till att jag får med mig sällskap också.


 




Onsdag

Jag älskar sol och värme. Men jag älskar inte att göra massa saker när det är sol och varmt. Därför har det inte blivit många knop idag. Har mest ätit och fikat faktiskt. Lunchade med Matilda. Sallad nere vid älven och sen mjukglass på torget. Efter stadsbesöket åkte jag ut med familjen till Café Kajutan. Också det vid älven, fast borta i Stackgrönnan. Fikade och glassade i solen. Hängde en stund hemma hos mamma sen, och när hungern slog till där på kvällssidan så åkte jag och köpte pizza. Bara massa nyttigheter idag alltså. Haha.

Ikväll har jag åtminstone tvättat bilen och planterat det sista på balkongen. Det återstår dock att städa bilen på insidan också, för den är inte fräsch just nu. Det är inte lägenheten heller, men vem orkar städa när det är så fint väder ute?

Nu ska jag titta lite på tv innan det är dags för sängen.
God natt!


Burn, baby, burn

Hade tänkt jobba på brännan idag. Det gick sådär. Satt ute i mammas trädgård ca 30 minuter. Hade tänkt förflytta mig till min balkong, men på något sätt fastnade jag i soffan och somnade där. I soffan får man tyvärr inte så mycket färg... Får kanske se mig besegrad och förbli blek. Fast jag avskyr att vara blek!

Köpte som sagt lite växter idag. Tänkte planera dem lite senare idag när det inte är lika varmt och soligt på balkongen. Det är nämligen inte optimalt planteringsväder.

Nu ska jag se om jag kan hitta någon form av middag. Typ kräm eller dylikt.




Blommor

 



Har varit på handelsträdgården och köpt lite blommor, tomater och kryddor.


Lite om helgen

Nu är jag hemma igen! Eller har varit sen igår, men då sov jag mest. Åkte på en förkylning just när jag skulle åka ner till Eskilstuna. Den satte sig från början bara i halsen och jag var jättehes hela helgen. I söndags började jag dock känna mig riktigt risig och fick feber och ont i bihålorna. Tror dock att jag lyckades sova bort det mesta igår.

Och när vi ändå är inne på sjukdomar. Ända sen jag vaknade upp i lördags efter att ha druckit "lite" mer än en flaska rosé så har jag mått pyton. Jag förstår ju att jag fortfarande inte är bakis, men jag mår fortfarande illa. Kan knappt äta och tror att jag ska spy bara jag tänker på vissa födoämnen. Inte kul alls! Och jag är knappast gravid för det närmaste action jag har kommit på sistone är att sova med en kille. Så jag skyller ändå på att jag fortfarande är bakis. Haha.

Men helgen har varit jättebra ändå, även om det kanske inte låter så. Har träffat nya och gamla bekanta i KDU. Vissa har bara rusat in i mitt liv och tagit mig med storm. Och med det menar jag unga människor som har så mycket innanför pannbenet och som redan kommit mycket längre än mig i sin politiska karriär. Helt fantastiska människor som jag är jätteglad att jag fått chansen att lära känna. Och andra som jag träffat förut, som hela tiden säger att är det något du funderar över så hjälper jag gärna till. C-J till exempel. Vilken kille! Helgen har varit trevlig och lärorik på alla sätt. Vi har gått igenom högvis av motioner och fått en ny förbundsstyrelse. En jättebra styrelse med människor som besitter olika typer av färdigheter och intelligens. En som kan allt om skatter, en annan allt om nationalekonomi, en tredje med enorm social kompetens osv. Känns verkligen som att alla kommer att få sin viktiga roll i gruppen.



Hemma en snabbis

Kom hem från Skåne i måndags efter en turbulent hemresa. Idag jobbar jag eftermiddag och efter jobbet hoppar jag på natttåget i Bastuträsk. Torsdag till söndag ska nämligen spenderas på riksmöte i Eskilstuna. Hinner med andra ord mest bara hem och vända.

Nu måste jag packa innan det är dags för jobbet som sagt.









Natt

Ligger i sängen och tänker. Regnet smattrar mot rutan. Det är juni, första sommarmånaden. Träden har blivit gröna och häggen doftar. Allting blir lite vackrare. Kanske är det också därför du blivit lite vackrare och mycket intressantare. Kanske är det sommarens solstrålar på din hud och vinden i ditt hår som gör att jag ser dig på ett nytt sätt. I ett nytt ljus. Du är ung och snygg. Spännande och intressant. Klok och rolig. Du har den där glimten i ögat som gör att jag faller som en fura. Men jag frågar mig ändå; kan jag bli kär?