Det här med vegetarisk mat...

...är egentligen ganska enkelt och gott!

Jag har alltid varit lite småskeptisk till allt som har hetat något med vegetariskt. Har sett framför mig skumma smaklösa gråa grytor och trista sallader. Men med tiden har jag insett att det inte är så svårt att utesluta kött i "vanlig" mat, och istället byta ut det mot vegetariska alternativ. Okej, en stek kanske är lite svårt att byta ut, men annars så går det kanska bra.

Nu puttrar t.ex. en vegetarisk chiligryta på min spis. Den är färgglad, smakrik och (förhoppningsvis) mättande. Istället för t.ex. köttfärs eller kyckling så har jag kikärtor och bitar av aubergin och sen la jag till lite extra grönsaker. Svårare än så var det inte! Chiligrytan kan jag tänka mig att ha till ris, potatis eller varför inte tacos?

Som sagt, min bror bor tillsammans med en vegetarian nu och av den anledningen lagar jag vegetarisk mat. Blir det över är det bara att skicka med som matlådor till dem. Dessutom ska jag ju låtsas vara kock, och jag skäms faktiskt lite för min bristande kunskaper när det kommer till just vegetariskt. Och för det tredje, varför ska inte jag kunna addera lite vegetarisk kost till min egen mat? Jag lär ju inte direkt må dåligt av det...




En halv hackad rödlök(eller en liten)
En stor hackad vitlöksklyfta
En hackad chilifrukt
En grönsaksbuljontärning
En burk sköljda kikärtor
En halv tärnad aubergin
En näve hackade brytbönor
En burk krossade- eller passeradetomater
Harissa
Soltorkadetomater-sås
Mexikansk kryddblandning
Svartpappar
Chilipeppar
Ingefära
Paprikapulver
Limesaft

Fräs löken, vitlöken, buljongtärningen och chilin.
Tillsätt kikärtor, aubergin och brytbönor.
Tillsätt krossade tomater, harissa och soltorkadetomatersåsen.
Krydda efter smak och smaka av med lite limesaft.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback