Helgen som var

Sov lite väl länge idag. Men med tanke på veckans(och i synnerhet helgens) sömnbrist så var det nog nödvändigt.

I alla fall. En summering av helgen vore kanske på sin plats? Jag har bara visat bilder på alla snygga KDU-pojkar. Och visst, de är snygga. Det kan nog få säga emot. Men det finns så väldigt mycket kunskap, allmänbildning och intellekt bakom de snygga fasaderna.

 




Hur som helst. Lördagen började med en tidig flygresa ner tll Stockholm. Efter att ha strosat runt i solen och tittat på finska turister ute på Riddarholmen så begav vi oss ett stenkast bort till Gamla Stan där utbildningen hölls. Möttes av massor av trevliga människor som hälsade och var nyfikna på var vi kom ifrån. Fikade lite innan det blev en presentation av alla som var där. Efter det anlände Mats Odell som höll ett litet föredrag om kristdemokrati ute i Europa. Mycket intressant! Efter hans föredrag gick vi igenom aktuella kampanjer för KDU. Fick tips på bra argumentationer och mycket inspiration till kampanjande.





Vid fyra-tiden så bröt vi tillfälligt upp. Jag och brorsan gick till hotell Diplomat och checkade in. Ett väldigt fint hotell må jag säga. Bytte om och strosade sen längs Strandvägen där vi stannade på en uteservering för proviantstopp i form av vin. Kombinationen vin, solsken och uteservering är oslagbar! Vandrade vidare ut mot Djurgårdsgärdet. Där ute möttes alla KDU:are för grillkväll. Grillade, spelade kubb och socialiserade. Ytterst trevligt! Vid halv nio-tiden började folk bege sig därifrån och jag bjöd med två killar till hotellrummet. Alltså, det är inte så hemskt som det låter, jag lovar. ;) Efter ett tag på hotellrummet så for en av killarna hem(han var bara 17 så han skulle ändå inte komma in på nåt uteställe) och min bror bestämde sig för att han var så trött att han ville sova. Jag bytte återigen om, och sen följde jag med Andreas ut i Stockholmsnatten. Och det blev en riktigt kul kväll/natt!






Utbildningen fortsatte 11.00 på söndagen. Var väl inte piggast, men klev i alla fall upp i god tid och åt en riktig brakfrukost på ett närliggande café. Riktigt mumsigt! Tillbaka i Gamla Stan så fick vi lära oss mer ingående om kampanjande och olika typer av kampanjer. Efter ca en timme så var det avbrott för lunch som intogs på Jensens Böfhus. Riktigt gott! Tog därefter tunnelbanan tillbaka till Gamla Stan där vi var ett gäng som åt glass och strosade i solen en stund. Efter lunch blev det mer om kampanjer och vi fick också lära oss att debattera och det var riktigt kul! Vid tre-tiden var det slut och vi var tvungna att skiljas åt från alla fantastiska människor som vi träffat under helgen. Blev lite vemodigt, men det känns ändå bra att ha fått träffa alla dessa smarta, trevliga och snygga människorna. Det är bara lite synd att man bor så långt bort...


Kommentarer
Postat av: Matilda

I know! Den är inte alls dum.

Ser ut som att ni haft det riktigt nice i huvudstaden förresten :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback