Melodifestivalens vara eller icke vara

Mycket snack om Melodifestivalen hit och dit. Moraliskt förfall. Kass musik. Patetiskt. Eller bara helt underbart?

Själv älskar jag Melodifestivalen, utan att ens tänka på etik och moral. Visst, musiken är verkligen ingenting jag gillar i vanliga fall, kläderna är ofta helt smaklösa och många av artisterna har varit med för många gånger. Men trots det måste jag se hela skiten, från de svenska deltävlingarna till införprogrammen inför Eurovison till den stora finalen. I love it!

Kanske gillar jag det för att det mitt i de gråa trista månaderna kommer något som egentligen är helt fruktansvärt osmakligt (och egentligen ganska så osvenskt). Och det sköna är att det får vara så osmakligt och patetiskt som bara Melodifestivalen kan vara. Helt plötsligt slipper man vara seriös och analysera varenda textrad och höra trötta deppade Kent-låtar. Det är befriande!

Men, däremot hatar jag att äckel-Carola aldrig kan lämna tävlingen och att andra avdankade artister borde vinna, bara för att de är just gamla avdankade artister.



Och till er som tycker att tävlingen är smaklös och borde sluta visas på bästa sändningstid säger jag bara så här: Jag verkligen avskyr hypen runt all form av fotboll, såsom EM och VM, och tycker att det är riktigt patetiskt med tanke på Sveriges rankning i världen, så i så fall borde det också sluta sändas. Men det lär ju inte hända.
Alla har olika smak och intressen helt enkelt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback