Dag 03 – Mina föräldrar

Mina föräldrar är så olika varandra att det knappast går att vara med olika. Helt ärligt förstår jag inte hur de kunde bo ihop i så många år. Men jag är glad att de är så olika och att jag har fått sidor av dem båda.





Pappa är lugn, men har humör. Han är tålmodig och lärde mig cykla och försökte hjälpa mig med läxorna när jag gick i skolan. Han har alltid sagt att planeringen av halva jobbet och vi brukar ofta bli rätt så arga på varandra när vi ska hjälpas åt med något hemma, typ sätta upp en hylla eller så. Jag planerar i huvudet undertiden jag gör saker, till min pappas stora frustration. Pappa försökte också få med oss ut i skogen när jag och min bror var yngre. Han är skogsägare och tycker att det är viktigt att lära sig hur man planterar skog och stamkvistar träd. Att köra skoter och fyrhjuling uppskattade jag nog mest med våra turer i skogen. Men idag är jag faktiskt glad att jag fick lära mig lite om naturen, även om jag fortfarande inte är speciellt förtjust av att vara ute i skogen. Jag umgås inte jättemycket med pappa, men vi ringer varandra flera gånger i veckan och vi pratar ofta om sport och politik. Han uppmuntrar mig i min "politiska karriär" och har alltid varit den av mina föräldrar som har sporrat mig mest när det gäller utbildning och jobb. 


 



Om min pappa är lugn men har humör så är min mamma allt annat än lugn, men humör har hon ändå. Mamma har dåligt tålamod och i det fallet är det jag som måste försöka ta ner henne på jorden och tänka logiskt. Vilket ju inte direkt är min starka sida, så då förstår ni kanske hur mamma är... Mamma är också totalt orädd, allt annat än blyg och en människa med mycket handlingkraft. Vi kan bli jättearga på varandra, då vi båda har hett temperament, och det finns ingen som kan reta upp mig så mycket som hon, men som tur är har vi glömt vad vi bråkade om fem minuter senare. Mamma har lärt mig så otroligt mycket. Vi var ofta på utflykter och korta resor när jag var liten. Hon tog med oss till allt från bondgårdar till museum och auktioner. Vi blev inte undanhållna någonting och fick alltid vara med överallt om vi ville. Mamma har inte varit sträng i sin uppfostran, men hon har alltid varit noga med att se till att ge oss bra värderingar, utan att tvinga på oss varken religion eller politiska åsikter. Mamma är också en av mina absolut bästa vänner och vi träffas nästan varje dag och hittar ofta på saker. Vi både reser och går på konsterter tillsammans.


Det fanns en tid då jag önskade att mina föräldrar var lite mer vanliga och normala, men idag är jag ytterst tacksam över att de inte är det!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback