Libanesisk kryddblandning

Tänkte att det är ju lika bra att jag slänger in mitt "hemliga" recept på den här fantastiska blandningen. Självklart varierar säkert blandningen från familj till familj, men jag har fått det av en äkta libanes så enligt mig är det det bästa receptet. Hehe...

Libanesisk kryddblandning:

1 tsk kardemumma
1 tsk vitpeppar
1 tsk kryddpeppar
5 tsk svartpeppar
2 tsk kanel
1 tsk muskot
2 tsk ingefära
3 tsk kryddnejlika

Jag har alltid hela kardemummakärnor, hela pepparkorn, hel nejlika och nyriven muskot för smakens skull. Då är det självklart viktigt att mala allt väldigt noga i en mortel för det är inte gott med hela korn i maten.
Den här blandningen kallas egentligen "sju kryddor", men det här receptet innehåller åtta. Det beror på att man egentligen kan välja att ha antingen vit- eller kryddpeppar, men jag väljer istället att ha i båda.

Kryddblandningen passar ypperligt till allt kött, kyckling och grytor. Men jag har den i allt, från vinegrette och kalla dressingar till pastasåser, bulgur och köttfärs. Jag älskar den här blandningen med andra ord!





Kommentarer
Postat av: M

Vet inte om det är den skiten jag dragit på mig. Skulle inte förvåna mig ;(



Erik har också varit sjuk, men vi har inte haft samma sorts förkylning. Hans hosta är värre, men av övriga symptom har jag lidit värst.



Lät som en hemskt god krydda det där förresten ;)



Nu ska jag fixa lite med tvätten :P

Natti!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback