Svininfluensan - vaccin mm

Jag har nog inte skrivit så mycket om svininfluensan, min syn på vaccinering och sånt? Nä, jag tror inte det. Ämnet börjar vara uttjatat, men jag känner också att hysterin är inte över än, därför väljer jag att lämna några synpunkter.

Jag har haft influensan. Den är inte värre än någon annan influensa, mycket lindrigare än vinterkräksjukan och jag har hellre svinis än migrän. Dvs, den är inte så mycket att vara rädd för om man är en normalfrisk människa. Ändå är många (normalfriska) livrädda. De tänker inte på att många fler blir dödade i trafiken, dör av cancer till följd av rökning eller knaprar piller så att de får skrumplever och kolar. De tänker heller inte på hur många som dör av t.ex. "vanlig" influensa eller uttorkning efter vinterkräksjukan. Jag är i alla fall mycket mer rädd för vinterkräksjukan, då jag kan jämföra och vet hur mycket jobbigare den är. Orka ha både feber och spy och skita hela tiden. Dessutom lyckas du varken behålla mat eller vätska. Borde inte det vara farligare om man är svag från början, dvs tillhör en riskgrupp? Människor tänker inte logiskt helt enkelt.

Sen det här med vaccin. Hur många normalfriska människor vaccinerar sig mot vanlig säsongsinfluensa? Inte så många jag känner i alla fall. Svinis är inte farligare, så varför vaccinera sig mot den? Jag är av den åsikten att är du frisk i grunden så är det bra att utsätta sig för både smuts och sjukdomar. Är allt helt kliniskt och du aldirg har varit sjuk för att du vaccinerar dig mot allt så bygger du heller inte upp något immunförsvar. Vaccin gör dig immun under en begränsad tid. Har du väl haft sjukdomen så är du immun för resten av livet. Dessutom kommer du lindrigare undan om den kommer ett nytt virus som liknar det du redan har haft. Jag tar hellre lite virussjukdomar nu när jag är ung och frisk än att jag får det som gammal och sjuk. Men alla tänker självklart olika.

Har tänkt på en annan sak också. Tillhör alla svenskar riskgrupperna? Var och varannan verkar i alla fall göra det med tanke på hur många som redan har tagit vaccinet. Det måste bero på att i Sverige är det nästan status att vara sjuk. Ju fler sjukdomar, desto högre status. Är det inte sant? Ingen skryter med hur frisk den är. Vi svenskar är också klena av naturen. Nu drar jag alla över samma, men om nu så många tillhör riskgrupperna så borde min tes om klena svenskar stämma.

En till sak att ta ställning till är det här med solidaritet. Du ska vaccinera dig för att skydda människor i riskgrupperna och för att du inte ska behöva stanna hemma från jobbet. För det första, eftersom att riskgrupperna vaccineras först och vanliga svenssons sen så förstår jag inte logiken. Varför ska jag då vaccinera mig för att skydda dem? Helt ologiskt. Dessutom bestämmer jag över min egen kropp, och vill jag slippa att pumpa in främmande ämnen i min kropp och vara sjuk för att bygga upp mitt immunförsvar istället så är det faktiskt upp till mig. Nä, se i så fall hellre till att folk inte fuskar med vab-dagar och sjukskrivningar i övrigt. Det lär ju kosta samhället mer. Vissa hävdar också att jag borde vaccinera mig trots att jag redan haft influensan. Det är helt absurt. Du kan inte föra smittan vidare om du är immun.

Ni gör som ni vill om ni vaccinerar er eller inte. Jag förstår om man gör det om man tillhör en riskgrupp(typ har cancer, kol mm) men annars är det bara löjligt. Det är min åsikt. Och jag tänker inte ens ta upp det här med konspirationsteorier, otestat vaccin, kostnaden för svenska staten mm. Det får ni läsa om själva om ni är intresserade. Det är bara att googla, för det finns "information" överallt.

Over and out!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback