Hushållsnära tjänster

Vet ni vad jag är väldigt glad över?

Jo, att jag kan göra det mesta hemma. Typiska "manliga" grejer. Byta säkringar, göra enklare elinstallationer, borra och plugga, laga saker som går sönder, fixa när det är stopp i avlopp, sätta upp gardinstänger och hyllor, läsa instruktionsböcker, tapetsera, byta däck på bilen, kakla och foga, snickra ihop enklare saker mm mm.

Enkla saker. Väldigt enkla egentligen. Men jag vet många tjejer som knappt kan byta en glödlampa. Eller de kan nog egentligen, men de tror sig inte om att göra det. Jag provar det mesta och försöker alltid vara med och lära mig.

Som nu när de har installerat fjärrvärme här. Jag har varit med och ifrågasatt vad de gjort hela tiden(till killarnas förtret). Jag har läst instruktionsboken för värmeväxlaren och försökt lära mig hur den funkar. Så nu vet jag hur man ändrar värmen i lägenheten, hur man får varmare eller kallare varmvatten och ungefär hur det ska se ut om allt är okej. Med andra ord kan jag se om nåt är fel och i bästa fall felsöka själv, eller åtminstone ringa nån och berätta vad det är för fel. Jag tror nästan att jag skulle kunna installera fjärrvärme själv nu. Haha.

Jag har fått lära mig att det man vill ha gjort får man göra själv. Förlita dig inte på att din man eller pappa ska göra allt. Visst, jag skämtar ofta om det där och säger att "det där och det där ska inte en kvinna behöva göra", men när det kommer till kritan så kan jag göra sakerna själv. Fast när det kommer till bilar säger det stopp, där kan jag byta däck och tanka och i princip inget mer. Där förlitar jag mig på dem som kan bättre än mig.

Jag är verkligen ingen feminist, men jag uppmanar ändå alla tjejer att åtminstone prova byta en glödlampa då och då.




Kommentarer
Postat av: Matilda

Huu, jag kände mig lite träffad när det kommer till glödlamporna... Men jag får typ svindel av att stå på en köksstol :P

Jag skruvade förresten ihop en hatthylla från Ikea igår (lagom simpelt för mig ;) ) - det var till och med kul!



Borde (förhoppningsvis) hinna tapetsera färdigt i helgen, efter det är du välkommen att se det i sin helhet. Jag är helt förälskad iaf... Man kanske äntligen kommer trivas i köket ^^,


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback