Drick aldrig i kapp med en finne (eller två hektiska dagar)

I morgon åker "finnarna" hem efter två hektiska dagar med oss i Sverige.

Igår var vi först upp på Solbacken. Bolaget och Maxi. Öl, cider och skivor.
Efter det åkte vi till Byske och spelade minigolf och fikade. Mitt resultat? Vill helst inte prata om det... :P Juho fick också gå på nåt fiskemuseum där. Han gillar ju sånt. Vi andra chillade utanför.
Efter Byske åkte vi och storhandlade snus(då det inte finns i Finland), och efter det direkt till mig. Kaffe, data och lite gitarrspelande. Jag spelar inte gitarr, men jag har en. Fråga mig inte varför...men så är det i alla fall. Men nu funderar jag på att de bort den, då de verkade så intresserade och var grymt mycket bättre än mig.
Lite mer kaffe och sedan gick vi över till mamma. Hon hade lagat lasagne och sallad. Blev en del öl, cider och likörer där också. Mums!

Idag åkte vi och hämtade upp dem hos mormor redan vid tio. Gick först kanske två-tre timmar på stan. Fikade och shoppade.
Åkte sedan till nån fiskeaffär i Skelleftehamn, där Juho såklart shoppade. Visade också lite "sevärdheter" runt om i stan och inhandlade tobak.
Hann bara hem och vända innan vi återigen åkte förbi stan och köpte en present till Annu som stannade kvar hemma i Finland, och sen direkt till min moster på middag. Pizza, jordgubbar, glass, tårta, vin och likör. Och en jävla massa snack...som vanligt.

Trevliga dagar har det ändå vart, och de verkade ha fått lite blodad tand och ville komma på besök nästa år också. Pratade även om att köpa sommarhus här. Haha... :P
Vi blev också lite sugna på att åka över till Finland och överraska när Pirjo fyller 50 år i slutet av augusti. Men, vi får se... Trevligt vore det hur som helst. :)


Sen...en myt som inte är sann: Finnar är tystlåtna. I helvete heller! Inte min släkt i alla fall.
Däremot, det jag uppskattar med dem är att de inte är så jävla nyfikna  och uppblåsta som svenskar. Det första de frågar är inte vad man jobbar med, om man inte har hittat nån att gifta sig med och vad man har i elräkning. De pratar hellre om roliga upplevelser ocjh trevliga minnen.
Det är anledningen till att jag inte gärna träffar min svenska släkt, de är så "fina" och man måste hela tiden ha åstadkommit så mycket.

Dessutom är det trevligt att (för en gångs skull) umgås med människor som har bra ölsinne. För är det ett visdomsord som man bör leva efter, så är det: "drick aldrig i kapp med en finne".


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback