Sprututbyte

Jag kan inte "rå för det", men jag tycker faktiskt att alla människor har lika stor rätt att få leva ett så humant liv som möjligt, även missbrukare.

HIV ökar tydligen lavinartat bland gruppen sprutnarkomaner, och främst i Stockholm. Det är en hemsk sjukdom, med hemska följder, oavsett om du är missbrukare eller inte. Men är du missbrukare så är förmodligen chansen mindre att du sköter medcineringen som du ska efter att sjukdomen upptäckts.

Men i Stockholm(som verkligen behöver det) så finns det inget utbyte av sprutor. Det finns alltså ingen chans för missbrukaren att få rena kanyler.

"Men inte kan man ge den rena kanyler, det leder ju bara till ett enklare och mer utbrett missbruk."
Det tror jag inte alls att det gör. Ingen börjar för fan knarka för att det finns rena kanyler att få tag i. Och den som redan är fast lär inte sluta för att det inte finns rena kanyler att få tag i, så det argumentet håller inte.
Argumetet att "missbrukare får skylla sig själv och det blir bara dyrt för staten" håller heller inte. Tror ni inte att en HIV-smittad missbrukare kostar mer än en ren kanyl? Det tror åtminstone jag.

Det verkar som att sprututbytet har fungerat bra där det har testats, så jag förstår inte varför Stocholm kämpar emot?
Rena kanyler borde för fan vara en mänsklig rättighet.
För let's face it, vi kommer aldrig att komma ifrån att det finns missbrukare. Och det kommer alltid att finnas, så det är väl bara att försöka göra det bästa åt situationen?

Kommentarer
Postat av: Martin

De får faktiskt skylla sig själva! Ingen har tvingat någon att punda heroin.

2007-07-19 @ 16:11:42
Postat av: L8

För det första så är det inte bara heroinister som använder sprutor.
Sen är missbruk som vilken annan sjukdom som helst. Den kanske är sjävförvållad, men det kan både cancer och diabtes också vara. Men dem dömer du också kanske?
Och varför inte göra det bästa åt situationen liksom?


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback