Jag kan bli så förbannad...

Läser lite om skolmassakern i Finland. Det är jättesorgligt för alla elever och anhöriga på skolan. Riktigt tragiskt.

Men vad gör då svensk media i form av Aftonbladet? Jo, det viktigaste för dem i tragedin och tumultet är att ingen svensk gick på skolan. "Nej, men gud så skönt...då är ingen svensk dödad i alla fall."

Jag kan förstå att de skriver om det finns med svenskar eller inte när det t.ex.inträffar en olycka eller katastof på en turistort där det hela tiden befinner sig olika människor och mycket svenskar. Men skulle det nu vara så att det gick en svensk elev på den här skolan skulle förmodligen dens föräldrar och anhöriga redan veta om det, och då finns det faktiskt ingen anledning att Aftonbladet ska skriva
en sån här korkad artikel.
Det spelar väl för fan ingen roll om det är en svensk, en finne, en irkakier, en kines eller fan vet vad som bli dödad, det är lika tragiskt hur som helst!
Och varför räknade de inte upp alla olika folkslag som finns och prickade av på listan vilka nationaliteter som gick på den där skolan om det nu skulle vara så intressant för allmänheten...

Ibland mår jag riktigt illa över den äckliga svenkheten som finns!


(Ps! Det var tydligen inte nog med det, nu har Expressen lagt ut en "Tyck till"-fråga, "Kan det hända i Sverige?". Nej, förstår inte...klart det inte kan hända i ett så perfekt och utvecklat land som Sverige. Suckers!)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback