Hatet, drivet, jakten

Ikväll ska jag börja läsa Snabba cash av Jens Lapidus(men vem vet inte det liksom...). 2007 års mest hypade bok typ?
Jag hoppas att den är lika bra som jag har hört.

Har ju (äntligen?) läst ut Svensk maffia. Antingen har jag blivit enormt seg på att läsa, eller så är det en bok som kräver lite extra. Förmodligen är det en kombination. Men den innehåller väldigt mycket fakta, namn och årtal så det är ingen bok man kan skumma sig igenom.
Hur som helst kan jag verkligen rekommendera den, både till människor som är intresserade av kriminalitet eller bara samhällsfrågor i allmänhet. Jag är både och. Nej, "intresserade av kriminalitet" låter fel, men ni förstår säkert...



Kommentarer
Postat av: Katz, Lilian

Det är en överreklamerad bok som rosas av kritiker för att författaren inte förmår använda skriftspråk utan envisas med att skriva 'ba' och 'va' i var och varannan mening. Detta älskar kritikerkåren - ju mer svårförståeligt och grammatiskt inkorrekt, desto bättre. Men historien är smålustig, även om den inte kommer upp till barndomens klassiker, som till exempel "Petter och hans fyra getter".

Postat av: L8

Tur att jag gillar böcker som är skriva på talspråk då. Älskade t.ex. ungdomsboken(?) Ett öga rött, som definitivt inte är skrivet på nåt snobbigt och skitnödigt skriftspåk.

2008-01-26 @ 00:22:45
URL: http://kamphund.blogg.se/
Postat av: Anja

Wonderful site. Please continue this great public service.

2009-12-21 @ 13:56:32
URL: http://anja.eadas.net

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback