Adam + Håkan = Sant

Det har blivit mycket musik under senaste veckan. Först Kleerup + en del annat på Trästocks förra helgen. Och igår var det som sagt PDOL med Adam Tensta och Håkan Hellström som gällde.

Uppladdningen var inte den bästa. I torsdags fick jag världens migrän. Spydde på kvällen när vi kommit hem från Umeå. Knarkade en massa på fredagsmorgonen och åkte till jobbet trots att jag fortfarande hade fruktansvärt ont. Spydde av smärtan så fort jag gjorde någonting, fick i mig noll till lunch och vid 12 så sa jag tack och adjö, det funkade ju inte att spy på jobbet direkt. Sov från det att jag kom hem till ca 17.00. 45 minuter senare satte jag mig och körde mot Piteå. Drogad av min medicin och utan att ha ätit nåt på hela dagen. Men, vad gör man inte för bra musik?

Hur som helst. Skallen sprängde, men bra, de var det! Jävligt bra!

Först såg vi Adam Tensta. Eller nej, före honom var det faktiskt Mange Schmidt, men det räknas inte för det var så jävla dåligt! Adam däremot var klockren! Bättre än sist till och med. Allt klaffade perfekt. Trummisen var grym. Sidekicken Eboi var riktigt bra. Samspelet mellan honom och Adam var lysande. Allt kändes väldigt genomtänkt och musiken är verkligen välproducerad. Adam är en fantastisk rappare och entertainer. Längtar redan efter nästa plattan. Utan att överdriva kan jag säga att Adam är bäst i Sverige just nu. Och inte bara i genren hip-hop. Och visste jag det inte, skulle jag aldrig tro att han var en svensk rappare. Han är för bra för det. Han är en klass för sig. Helt klart.

Från välproducerat, perfekt tajmat, välplanerat och sjukt snyggt...till Håkan Hellström. Jag älskar Håkan. Har gjort det sen början av hans solokarriär och gör det fortfarande. Sista plattan är den bästa sen Känn ingen sorg för mig Göteborg, vilket inte säger lite. Håkan och Adam är raka motsatserna. Inte bara för att de gör så olika musik, utan för att de gör musiken så olika. Håkan är mer en känsla. Han kör på i 180. Ibland låter det falskt och ibland klaffar det perfekt. Bandet är suveränt och han får publiken att sjunga allsång så fort han blir tyst. Det krävs en del för att lyckas med det. Fick en lten klump halsen när mn sjöng Nu kan du få mig så lätt. Håkan kan det där med att beröra. Tyvärr kunde jag varken se slutet på Adam eller början av Håkan, bara för att den som gjort schemat var lite cp...

Så trots ett sprängade huvud och illamående så hade jag en bra musikkväll. Hade tänkt stanna och se Takida, bara för att alla tjatar om dem hela tiden, men jag orkade bara inte. Hörde en låt med Sabaton. Insåg att de hade lyssnat för mycket på Iron Maiden och att allt kändes för plagierat för min smak. Tog istället en fika på Waynes och sen åkte jag hem. Somnade direkt så att jag skulle slippa spy igen. Men jag ångrar absolut inte att jag åkte dit, även om förutsättningarna kunde ha varit bättre...





Någon sa till mig en gång att jag har schizofren musiksmak. Kanske är det så...men jag lyssnar bara på det jag tycker är bra helt enkelt, och jag struntar i vilken genre det tillhör. Både Adam och Håkan har kärleken till musiken. Det är det viktigaste.

Kommentarer
Postat av: Maximilianandrea

I really liked your website. Thank you very much! Its a great website!very interesting and informative.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback