Müsli

Müsli som man köper färdig på affären är oftast inte speciellt nyttig. Innehåller alldeles för mycket socker och för lite fibrer. Men det går att vara nyttig och ändå äta müsli till frukost/mellanmål.
Hur då? Jo, gör din egen müsli!

Gör man sin egen müsli vet man exakt vad den innehåller, samtidigt som man kan ha i det man själv tycker är gott. Bra müsli är det bästa som finns för magen och den håller en mätt länge! Jag som egentligen inte äter frukost kan till och med få ner det här på morgonen.

Jag "grundar" med fiberhavregryn och boveteflingor. Dinkelflingor, quinoaflingor eller hirsflingor är också bra alternativ. Sen blandar man i det man gillar efter behag. Psylliumfrön, linfrön(var försiktig med mängden då linfrön är giftiga i för stora mängder), sesamfrön, torkad frukt, pumpakärnor, gojibär, russin, nötter, solroskärnor mm mm. Som med all annan mat är det viktigt att använda sig av olika konsistenser för att det ska smaka extra bra.

Risenta brukar ha en avdelning i matvarubutikerna där man kan blanda sin egen müsli. Jag brukar köpa det jag har mycket av i färdigpackade påsar(blir billigast så) och sen komplettera med Risentas sortiment i lösvikt. Dinkelpuffarna och quinoapuffarna gillar jag för de smakar bra och ger en läcker effekt i müslin. Tranbärsmixen är också riktigt god. Men det där får man smaka sig fram till själv.

Mer müsli åt folket!





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback